www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2024 Március 19, 04:06:00

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Budapest
2023. december 31.
920097 Hozzaszólás 218 Témában írta 1606 Felhasználó
Legújabb tag: Stoye
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Regisztráció - Kötelező információ
Válassz felhasználónevet:
Csak az SMF által való azonosításra.
E-mail:
Valós e-mail cím kell hogy legyen.
Válassz jelszót:
Erősítsd meg a jelszót:
Lakóhely:
Vizuális megerősítés:
Írd be a képen látható betűket
Írd be a képen látható betűket
Te igazi, élő ember vagy?:
Még egy robotok elleni védelem
Biztosan ember vagy?:
Írd ki betűkkel, hogy mennyi kettő meg hét!
A www.bogarhatu.hu fóruma az utóbbi években rengeteg taggal bővült, köszönjük, hogy részei vagytok ennek az online közösségnek! A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, de ahhoz, hogy a fórum zökkenőmentesen üzemelhessen és megelőzhessük az eseleges problémákat, kérjük tartsátok be az alábbi szabályokat! Amennyiben kérdésetek vagy problémátok van a szabályokkal kapcsolatban, bátran keresétek meg a fórum adminisztrátorait személyes üzenetben!

Az üzemeltető a fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó hozzáférését időlegesen felfüggesszék, vagy adott esetben megszüntessék.

Általános szabályok

  • A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett. Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni. A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet (lásd moderálási alapelvek).
  • Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást, szexuális együttlétet ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott.
  • Az interneten fellelhető írások, szövegek, képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük ezt vedd figyelembe amikor más oldalakról idézel, illetve illesztesz be képeket a fórumba.
  • A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító felhasználónév regisztrálása) tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum adminisztrátoraitól.
  • Az aláírásban szereplő szöveg maximum 300 karakteres, az aláírásba szereplő kép maximális magassága 100 pixel lehet, a fájl mérete nincs korlátozva. A kép lehet animált is.
  • A felhasználó avatarja 100x100 pixeles és akár animált is lehet.
  • A hozzászolásokba beszúrt képeket - lehetőség szerint - külső oldalról kell linkelni, a fórumba feltöltést kerülni kell. A fórumba feltöltött képek - a szabad tárhely fenntartása érdekében - idővel elvesznek!
  • A fórum adminisztrátorai időről-időre letörlik a feltöltött képek közül a legrégebbieket, hogy a fórum rendelkezésére álló helyet megnöveljék.
  • Tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek a moderátor belátása szerint végleges törlésre kerülnek.
  • Tilos a fórumon mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi email címe, telefonszáma. Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.
  • Több helyre beírt, vagy ismételgetett hozzászólások nem megengedettek.
  • A témához (topic) nem kapcsolodó (ún. "offtopic") hozzászólásokat az offtopic gomb használatával kell a téma iránt érdeklődők szeme elől elrejteni. Az offtopic hozzászólásokra való offtopic válaszok küldése nem megengedett, ilyen esetben egy figyelmeztető üzenet kíséretében a szálat át kell vinni a megfelelő témába, hogy a beszélgetés a megfelelő helyen folytatódhasson.
  • Az értelmetlen, egy szavas, vagy egyéb nagyon rövid hozzászólások kerülendőek.
  • Egy felhasználó hozzászólására való reagáláskor a közérthetőség kedvéért be kell idézni az eredeti hozzászólás vonatkozó részét. A válasz megértéséhez szervesen nem kapcsolódó beidézett szövegrészeket törölni kell! Követendő ökölszabály: a beidézett szövegrész ne legyen nagyobb a saját válasz hosszának kétszeresénél!
  • Kereskedelmi tevékenység reklámozása és reklám jellegű kéretlen üzenetek (spam) küldése szigorúan tilos! Ide tartozik a fórumban való hozzászólás, személyes üzenet, illetve a tagoknak küldött email is.
  • Ajánló linkek (affiliate) és egyéb ajánlási elven működő reklám hozzászólások tilosak.
  • A moderátorok fenntartják maguknak a jogot, hogy a jog- és szabálysértő üzeneteket értesítés nélkül töröljék.
  • Indokolt esetben egyes regisztrált felhasználók kérhetik felhasználói azonosítójuk törlését.
  • A forum nyelve a magyar. Mindenki számára szánt hozzászólásokban az idegen nyelvű szövegek mellé egy magyar fordítást (legalább lerövidítve) is mellékelni kell.
  • Bár az itt leírt szabályok igyekeznek lefedni a leggyakoribb szituációkat, nem lehetnek mindenre kiterjedőek. Emiatt az üzemeltetők és a moderátorok fenntartják maguknak a jogot, hogy az általuk jónak gondolt lépéseket megtegyék az esetleges konfliktusok és problémák elhárításának, valamint a fórum zavartalan működésének érdekében.
  • A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot a fórum aktuális szabályzatának módosítására, melyet a felhasználóknak - saját belátásuk szerint - nem kötelező elfogadni, de a további fórumhasználat feltétele a szabályzat elfogadása (majd betartása).
  • Az "Adok-veszek" fórumcsoportban való kereskedésre a következő szabályok vonatkoznak:
       
    • Az eladásra kínált portékát mindenképpen (irány)árral kell megjelentetni, ellenkező esetben az erre jogosultak - figyelmeztetés nélkül! - törlik a hírdetést.
    • A fórumon történő termékek adás-vételének bonyolítása teljes egészében a hirdetésfeladó feladata.
    • A hirdetés feladója dönti el, hogy a terméket kinek és milyen formában értékesíti. Javasolt a választott értékesítési metódus megjelölése (pl. első nyilvános jelentkező, első ellenértéket kiegyenlítő, legmagasabb árat kínáló, stb.), amennyiben ilyet nem jelöl meg, a termék tulajdonosa - minden egyéb felszólalás ellenére - szabadon dönthet a vásárló személyéről.
  • Az „Anyázás” téma a közösség dühöngője. Az adott topik teljes egészében moderálatlan, adott esetben a nyugalom megzavarására alkalmas. A tagok ennek tudatában, csak saját felelősségre olvassák/írják az "Anyázóst"!

Moderálási alapelvek

A www.bogarhatu.hu fórum összes témája moderált! A moderátorok tevékenységüket az üzemeltető felkérésére, társadalmi munkában végzik. Alapvető feladatuk biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek:
  • akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,
  • üzemeltető rendszerének, vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják,
  • tartalma jogszabályba, vagy jelen szabályzatba ütközik.

  • Az egyes fórumcsoportokat, fórumokat az adminisztrátorok és külön moderátori csoportok felügyelik. Amennyiben azt szükségesnek vélik, a moderátorok a tartalmi beavatkozásokról adott fórumban egy hozzászólás keretében tájékoztatják a felhasználókat.
  • A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében a Szabályzatba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülhetnek (különösen, ha a hozzászóló az "idézés" funkciót használta azok megtételekor).
  • A moderátorok viszonylag kevesen vannak, így egyikük sem láthat minden egyes hozzászólást. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint jelen Szabályzat valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze a moderátorok egyikének privát üzenet formájában.

Törlésre kerülnek azok a hozzászólások (vagy képek), melyek:
  • Jogsértő hozzászólások. (Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.)
  • Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait (például: név, lakhely, munkahely, beosztás stb. - ún. "IRL adatokat") tartalmazó hozzászólások.
    Kivételt képeznek azon esetek amikor az üzemeltető fórumain az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra valós személyére vonatkozó adatait, azonban más felhasználó ebben az esetben sem terjeszkedhet túl az eredeti közlés adattartamán.
  • Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű hozzászólások.
    Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.
  • A jó ízlést sértő képeket/videókat tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások.
  • Egyes regisztrált felhasználókat sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások.
  • Megsértik a levéltitkot.
  • Témaromboló hozzászólások.
         
    • Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott UBB-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb).
    • Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások.
    • Ismétlés ("flood"): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha egy regisztrált felhasználó az adott hozzászólást egy vagy több rovatban, kettőnél több alkalommal helyez el.
    • Törölt hozzászólás - részbeni vagy teljes - visszamásolása.
    • Törölt, összevont, áthelyezett rovatok újraindítása.

Letiltások

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A tiltás az adott fórumcsoportra, fórumra vonatkozóan lehet ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy hét, két hét, egy hónap, végleges. A letiltási tételek nem kötelezően ebben a sorrendben követik egymást! Adott esetben akár azonnal kiszabható a legsúlyosabb büntetés is.
Több fórumot érintő, kirívóan súlyos esetben a fórumok adminisztrátorai az adott regisztrált felhasználót letilthatják a teljes fórumra vonatkozóan is, összes - addig közzétett - hozzászólásának törlésével együtt.
Olyan nick használata, amely köthető egy - ideiglenes vagy végleges - tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez (névhasonlóság vagy IP cím egyezés alapján), ugyancsak a mondott nick azonnali, végleges tiltását vonhatja maga után.

A moderátorok indoklás nélkül korlátozhatják, letilthatják a hozzászólót, ha:
  • Rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon vagy tartalommal szól hozzá,
  • Törölt hozzászólást idéz vagy visszamásol,
  • A nick-neve vagy e-mail-címe közismert közéleti vagy történelmi személyiség, népcsoport, szervezet vagy intézmény nevével egyezik, illetve arra utal, vagy azzal közvetlenül összekapcsolható, kivéve, ha a nick és a hozzászóló azonosságáról meggyőződtek,
  • A nick-neve a megtévesztésig hasonlít egy már korábban bejegyzett nick-névre,
  • A nick-neve obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt, illetve nyílt reklámhordozónak tekinthető,
  • A választott nick-név jogszabályi értelemben védett,
  • A nickje más jogos és méltányolható érdekeit sértő név,
  • Tevékenysége jelen moderálási elvekkel ellenkezik,
  • A moderátor többszöri felszólításának ismételten nem tesz eleget.

A szabályok nem ismerése, "elfelejtése" nem mentesít az esetleges szankciók alól!

Powered by MySQL Powered by PHP www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.082 másodperc alatt készült el 8 lekéréssel.