www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 17:14:44

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3046999 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #9519 Dátum: 2013 Március 26, 21:06:22 »

És azt nem tudod véletlenül, hogy miért kapcsol be az enyémen (hp) a mute kb 5 perc után?
Ha indítok egy videót, 10 mp. múlva indul a hang (elalszik a kis led a mute gomb mellett), majd ha megnéztem kb 5, de lehet, hogy 2 perc múlva ismét kinémítja.

SoundMAX Integrated HD digital audio, HP honlapról letöltött driverrel.
milyen hp?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #9518 Dátum: 2013 Március 26, 21:06:11 »

megnézem anyuéban van e. az nagyon sok érte, ne vedd meg annyiért
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook_alkatresz/laptop_notebook_aramkor_panel/eredeti_dell_d620_d630_d820_d830_350_bluetooth_1722821726.html

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Rulezka
« Hozzászólás #9517 Dátum: 2013 Március 26, 21:05:59 »

És azt nem tudod véletlenül, hogy miért kapcsol be az enyémen (hp) a mute kb 5 perc után?
Ha indítok egy videót, 10 mp. múlva indul a hang (elalszik a kis led a mute gomb mellett), majd ha megnéztem kb 5, de lehet, hogy 2 perc múlva ismét kinémítja.

másik driverrel próbáltad már?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #9516 Dátum: 2013 Március 26, 21:05:03 »

D630. ennél nem tudok pontosabbat
igen, én is furcsállom hogy nincs benne, de az eladó kb lecseszett, hogy ha lenne benne, beleírta volna a leírásba..
meg most látom hogy az első találatra találtam 3600ért belevalót. úgyhogy legfeljebb ez lesz, kössz
megnézem anyuéban van e. az nagyon sok érte, ne vedd meg annyiért

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9515 Dátum: 2013 Március 26, 21:02:42 »

specifikációt kell nézni a neten gyáriszám vagy termékszám alapján. de bt modul többnyire mindegyikben van, vagy ha másnem veszel egy miniatűr usb-set
D630. ennél nem tudok pontosabbat
igen, én is furcsállom hogy nincs benne, de az eladó kb lecseszett, hogy ha lenne benne, beleírta volna a leírásba..
meg most látom hogy az első találatra találtam 3600ért belevalót. úgyhogy legfeljebb ez lesz, kössz
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #9514 Dátum: 2013 Március 26, 20:57:45 »

specifikációt kell nézni a neten gyáriszám vagy termékszám alapján. de bt modul többnyire mindegyikben van, vagy ha másnem veszel egy miniatűr usb-set

« Utoljára szerkesztve: 2013 Március 26, 21:02:50 írta Zoli »

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #9513 Dátum: 2013 Március 26, 20:54:15 »

vettünk vaterán egy használt Dell core2 notebookot Zsuzsinak egy boltból. eggyel jobb mint a régi.
nincs rajta op rendszer. van 2-3 elvileg egyforma.
ki tudom deríteni ott az üzletben valahogy oprendszer nélkül hogy van-e véletlenül valamelyikben bluetooth? akár ha viszek pendriveon valamit hozzá?
a biosból nem látszik szerintem. ott már az előzőnél is pl engedélyezve volt a 3G modem, pedig nem volt benne.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #9512 Dátum: 2013 Március 26, 20:36:43 »

vettünk vaterán egy használt Dell core2 notebookot Zsuzsinak egy boltból. eggyel jobb mint a régi.
ki tudom deríteni ott az üzletben valahogy oprendszer nélkül hogy van-e véletlenül valamelyikben bluetooth? akár ha viszek pendriveon valamit hozzá?
a biosból nem látszik szerintem. ott már az előzőnél is pl engedélyezve volt a 3G modem, pedig nem volt benne.
lebontod a házat és rákukkolsz az alaplapra :-)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9511 Dátum: 2013 Március 26, 20:30:58 »

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #9510 Dátum: 2013 Március 23, 09:07:03 »

- fémbűű, de béfestve. pötty pillanatragasztó rögzíti.
- na ez érdekel részletesebben, akár privátban is. mesterdarab van. lesz annak valami baja?

makettelős újságban olvastam csak róla.
a mesterdarabról szilikongumival leveszed az öntőformát, majd abba löttyinted a műgyantát.
de eredeti darab mindenképpen kell.

hirtelen guglizással:
http://www.makettinfo.hu/index.php?jobb=tippek/abc/gyantaontes_lukacs/index.htm&&q=&hash=

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #9509 Dátum: 2013 Március 23, 08:41:15 »

- teljesen műanyagnak tűnt. szóval fémbűű van.
- műgyantából bármit ki lehet önteni, csak kell egy mesterdarab

- fémbűű, de béfestve. pötty pillanatragasztó rögzíti.
- na ez érdekel részletesebben, akár privátban is. mesterdarab van. lesz annak valami baja?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #9508 Dátum: 2013 Március 23, 08:30:28 »

- néhány jobb sorsra érdemes elkó lábából. nem éppen strapabíró, de vitrinben elmegy.
- tervezem. (jó lenne valahonnan 1:43-as jubifelniket újítani ill. tudni a módját, házilag hogyan lehet legyártani ilyesmit.)
- teljesen műanyagnak tűnt. szóval fémbűű van.
- műgyantából bármit ki lehet önteni, csak kell egy mesterdarab

flex 'em all!

« Hozzászólás #9507 Dátum: 2013 Március 23, 08:17:13 »

hehe, 15 perc hírnév :-)
köszi, szenyor!

2 kérdésem van:
- vagamobilnak a tetejére miből készítettél tetőcsomagtartót?
- ha már lehet kapni mehikánert modell formában, akkor rozált is megformázod majd belőle?

- néhány jobb sorsra érdemes elkó lábából. nem éppen strapabíró, de vitrinben elmegy.
- tervezem. (jó lenne valahonnan 1:43-as jubifelniket újítani ill. tudni a módját, házilag hogyan lehet legyártani ilyesmit.)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #9506 Dátum: 2013 Március 23, 08:13:48 »

hehe, 15 perc hírnév :-)
köszi, szenyor!

2 kérdésem van:
- vagamobilnak a tetejére miből készítettél tetőcsomagtartót?
- ha már lehet kapni mehikánert modell formában, akkor rozált is megformázod majd belőle?

flex 'em all!

« Hozzászólás #9505 Dátum: 2013 Március 23, 07:37:19 »

http://aprok.blog.hu/
1303LS
« Hozzászólás #9504 Dátum: 2013 Március 22, 16:30:34 »

szerintem az valami nagyon ritka eset
én sose talultam arról hogy a nullát is megszakítanánk. Wink
Ismerős csinálta. Mondtam neki, hogy ne spóroljon, hozza ki a maximumot a 220-as rendszerből. 380 már drága volt és felesleges.
Rulezka
« Hozzászólás #9503 Dátum: 2013 Március 22, 16:25:14 »

Nálam a "0"-n is van egy kismegszakító. Ez nem mindenhol van így ezek szerint?
szerintem az valami nagyon ritka eset
én sose talultam arról hogy a nullát is megszakítanánk. Wink
1303LS
« Hozzászólás #9502 Dátum: 2013 Március 22, 16:17:53 »

Elvileg. Ezt ugye akkor csinálná, ha nincs áram. Ha van áram, akkor is csak biztonségi szempontból fontos.
Az mondjuk izgalmas lehet, ha konnektorral operál, nullán van a fázis, szépen megy minden (mert szeparált a nulla és a föld), majd egyszercsak visszajön a betáp... :-) Egyéb esetekben SZERINTEM mindegy, de felelősséget természetesen ezekért nem vállalok.

Nálam a "0"-n is van egy kismegszakító. Ez nem mindenhol van így ezek szerint?
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9501 Dátum: 2013 Március 22, 14:08:58 »

huhúú, nem akartam ilyen lavinát indítani Smiley
inkább maradok a hosszabbítónál, fűtünk a kis fás kályhával és az még világít is Grin
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9500 Dátum: 2013 Március 22, 13:50:01 »

én csak az ilyen kérdések miatt írtam ezt:
"Ha lecsapom a fő biztosítékot az utca felé, és az egyik konnektorba bevezetem a 220-at az aggregátorból, akkor fognak tudni világítani? vagy csak a konnektorral egy elektromos körben lévők? vagy azok sem?  "
Rulezka
« Hozzászólás #9499 Dátum: 2013 Március 22, 13:46:05 »

Ez is nagyon fontos. Autót is csak autószerelőhöz vigyél, mert akár csak egyetlen csavar nem megfelelő meghúzása egy egész óvódáscsoport életébe kerülhet. :-))))))
Mindenki azzal játszon, amiben úgy érzi, hogy otthon van. Logikusan végiggondolja és vállalja a felelősséget a történtekért.

én csak az ilyen kérdések miatt írtam ezt:
"Ha lecsapom a fő biztosítékot az utca felé, és az egyik konnektorba bevezetem a 220-at az aggregátorból, akkor fognak tudni világítani? vagy csak a konnektorral egy elektromos körben lévők? vagy azok sem?  "
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9498 Dátum: 2013 Március 22, 13:44:03 »

Ez is nagyon fontos. Autót is csak autószerelőhöz vigyél, mert akár csak egyetlen csavar nem megfelelő meghúzása egy egész óvódáscsoport életébe kerülhet. :-))))))
Mindenki azzal játszon, amiben úgy érzi, hogy otthon van. Logikusan végiggondolja és vállalja a felelősséget a történtekért.

Typ117
szerintem ilyen heyzetben a villanyóra utáni bekötés a szerencsésebb,de bízd szerelőre,mert a polarítás nem helyes használata (felcserélése) esetén életveszélyes helyzetekbe kerülhettek.. és az rosszabb mint az ha nincs áram...
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9497 Dátum: 2013 Március 22, 13:41:23 »

Szerinted mennyi napelem kell egy hűtőhöz, főleg borús időben? :-)

napelem nem egyszerűbb az aggregátornál?
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9496 Dátum: 2013 Március 22, 13:40:20 »

Elvileg. Ezt ugye akkor csinálná, ha nincs áram. Ha van áram, akkor is csak biztonségi szempontból fontos.
Az mondjuk izgalmas lehet, ha konnektorral operál, nullán van a fázis, szépen megy minden (mert szeparált a nulla és a föld), majd egyszercsak visszajön a betáp... :-) Egyéb esetekben SZERINTEM mindegy, de felelősséget természetesen ezekért nem vállalok.

Ha komplett házat táplálsz, a nullát is le kell választani az áramszolgáltató felé, nem csak a fázist. Tehát az kevés, ha lekapcsolod az óránál a biztit.
Rulezka
« Hozzászólás #9495 Dátum: 2013 Március 22, 13:39:16 »

Typ117
szerintem ilyen heyzetben a villanyóra utáni bekötés a szerencsésebb,de bízd szerelőre,mert a polarítás nem helyes használata (felcserélése) esetén életveszélyes helyzetekbe kerülhettek.. és az rosszabb mint az ha nincs áram...

nálunk az ilyen és hasonló katasztrófák kivédésére gravitációs a fűtési rendszerünk, így ha van villany, ha nincs akkor is melegbe lehetünk, (ha van fa vagy tüzelő) persz eddig az össze sfűtésszerelő fikázta, hogy hatékonyabb lenne ha egy zárt redszer lenen sé beiktatnánk egy keringtető szivattyút..de mi nem adjuk fel, jobb ez így....
a ritka katasztrófa helyzetekre is előre érdemes felkészülni

napelem nem egyszerűbb az aggregátornál?
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #9494 Dátum: 2013 Március 22, 13:35:49 »

:-)
na pont ilyesmire gondoltam, hogy a földdel nem lenne-e gond.
de ez úgyis csak katasztrófahelyzetre szóló elmélkedés, nem szándékozom ilyesmit csinálni mostanában, csak eszembe jutott a kérdés.
kössz mindkettőtöknek
Ha komplett házat táplálsz, a nullát is le kell választani az áramszolgáltató felé, nem csak a fázist. Tehát az kevés, ha lekapcsolod az óránál a biztit.

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9493 Dátum: 2013 Március 22, 13:30:46 »

Könnyen meg tudod nézni, hogy közös-e a nulla és a föld, egy multiméter elég hozzá. Ha tényleg jó régi a kecó, akkor a csapok is rázni fognak, mert sokszor a vízvezeték volt a védőföldelés. :-)

de ez úgyis csak katasztrófahelyzetre szóló elmélkedés, nem szándékozom ilyesmit csinálni mostanában, csak eszembe jutott a kérdés.
kössz mindkettőtöknek
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9492 Dátum: 2013 Március 22, 13:26:41 »

Még valami fontos, bár az is nagyon az, amit a Józsi írt. :-))))
Ha közös a nulla és a föld (régebbi rendszereknél sokszor az), akkor adott esetben a földelésedre fázis kerülhet és rázni fognak a burkolatok. :-)
Megfelelő Fi relé alkalmazása esetén nem lesz ilyen, mert leold.
Ez arra az esetre vonatkozik, ha bedugod hosszabbítóval, persze (vagy ha fordítva kötöd be).

kössz mindkettőtöknek
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9491 Dátum: 2013 Március 22, 13:14:01 »

Még valami fontos, bár az is nagyon az, amit a Józsi írt. :-))))
Ha közös a nulla és a föld (régebbi rendszereknél sokszor az), akkor adott esetben a földelésedre fázis kerülhet és rázni fognak a burkolatok. :-)
Megfelelő Fi relé alkalmazása esetén nem lesz ilyen, mert leold.
Ez arra az esetre vonatkozik, ha bedugod hosszabbítóval, persze (vagy ha fordítva kötöd be).

az aggregátoros kérdésről jutott eszembe és bizonyára látszik belőle, hogy nem értek a villanyászkodáshoz:
egy működő aggregátorral meg lehet táplálni egy ház áram rendszerét, hogy működjenek a beépített lámpák is?
mondjuk egy ilyen 1000W-os elbírná a hűtőt meg a világítást elvileg, de hogy lehet belekötni?

Ha lecsapom a fő biztosítékot az utca felé, és az egyik konnektorba bevezetem a 220-at az aggregátorból, akkor fognak tudni világítani? vagy csak a konnektorral egy elektromos körben lévők? vagy azok sem?  Roll Eyes

« Utoljára szerkesztve: 2013 Március 22, 13:16:23 írta stonemen »
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #9490 Dátum: 2013 Március 22, 13:08:37 »

TyP 117 Hosszabítót kell használnod az agregátor és a hűtő között. Olyan hosszabítót amin van védőföldelés is.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #9489 Dátum: 2013 Március 22, 13:05:05 »

az aggregátoros kérdésről jutott eszembe és bizonyára látszik belőle, hogy nem értek a villanyászkodáshoz:
egy működő aggregátorral meg lehet táplálni egy ház áram rendszerét, hogy működjenek a beépített lámpák is?
mondjuk egy ilyen 1000W-os elbírná a hűtőt meg a világítást elvileg, de hogy lehet belekötni?

Ha lecsapom a fő biztosítékot az utca felé, és az egyik konnektorba bevezetem a 220-at az aggregátorból, akkor fognak tudni világítani? vagy csak a konnektorral egy elektromos körben lévők? vagy azok sem?  Roll Eyes

Egy egész ház ellátásához nem jó. Melóztam agregátorral és a folyamatos hegesztéstől az agregátoron lévő konektorok elégtek! Terheléskor meg többet is fogyaszt, a hangján hallani. A hűtőt elbírja, és a hidrofort is, ráadásul ezek szakaszos müködésűek. A villanysütőt nem, és van védelem az agregátoron, és leold. Rá van írva a terhelhetőség, Gyártmányonként lehet eltérés. A katonai nagy diesel motoros az megfelel egy ház ellátásához. Viszont óránkén bekap 10 liter gázolajat. Ezek a boltban kapható agregátorok 2 liter benzint fogyasztanak óránként.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9488 Dátum: 2013 Március 22, 13:03:06 »

Konnektorba kötni (elvileg) nem szabad.
Azok fognak működni, amik egy körön vannak azzal a konnektorral.
Jobb megoldás, ha a villanyóra után olyan felületet bontasz meg az elosztó előtt, ahol nincs plomba, de kap belőle minden kör. Ide szakszerűen bekötve minden úgy fog működni, mintha hálózatról menne, amíg túl nem terheled az aggregátort.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9487 Dátum: 2013 Március 22, 12:54:32 »

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9486 Dátum: 2013 Március 21, 13:38:04 »

Mi történt? Jöhet privátban is, vagy elmesélheted a kiránduláson, már ha publikus.

majd elmeséljük ott
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9485 Dátum: 2013 Március 21, 13:20:56 »

Mi történt? Jöhet privátban is, vagy elmesélheted a kiránduláson, már ha publikus.

dehogy. nyilván másnap elpasszolták
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #9484 Dátum: 2013 Március 21, 13:09:46 »

A kollégám Győrbe utazott volna márc.15-én. Jó előre, időben megvette a jegyét, még a 17-i visszaútra is.
Természetesen volt annyi esze, hogy az ismert mostoha körülmények között nem indult útnak kis családjával.
Hétfőn aztán szépen elslattyogott a jegypénztárhoz, ahol vásárolta a jegyet, hogy visszaváltsa. A kisasszony roppant készséges volt és kapásból visszafizette az odaút árát. Kérdésre azt válaszolta, hogy a 17-i visszaút árát nem áll módjában visszafizetni, hiszen akkor már nem volt hóhelyzet, jártak a vonatok, miért nem használta fel a kollégám a jegyet...

No Comment... Jezusom ...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015

« Hozzászólás #9483 Dátum: 2013 Március 21, 12:33:23 »

A kollégám Győrbe utazott volna márc.15-én. Jó előre, időben megvette a jegyét, még a 17-i visszaútra is.
Természetesen volt annyi esze, hogy az ismert mostoha körülmények között nem indult útnak kis családjával.
Hétfőn aztán szépen elslattyogott a jegypénztárhoz, ahol vásárolta a jegyet, hogy visszaváltsa. A kisasszony roppant készséges volt és kapásból visszafizette az odaút árát. Kérdésre azt válaszolta, hogy a 17-i visszaút árát nem áll módjában visszafizetni, hiszen akkor már nem volt hóhelyzet, jártak a vonatok, miért nem használta fel a kollégám a jegyet...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9482 Dátum: 2013 Március 21, 12:19:39 »

Tenyleg?! A szajre nem lett meg, gondolom ... :-/
dehogy. nyilván másnap elpasszolták
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #9481 Dátum: 2013 Március 21, 11:59:17 »

jah a qrva annyjukat. de legalább állítólag már elkapták őket
Tenyleg?! A szajre nem lett meg, gondolom ... :-/

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9480 Dátum: 2013 Március 21, 11:57:42 »

Szegeny tolvaj, szoftverhamisitas aldozata lett! ;-)
jah a qrva annyjukat. de legalább állítólag már elkapták őket
Oldalak: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: