www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 22:38:01

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 369
Nyomtatás
Szerző Téma: Lost & Found  (Megtekintve 3155352 alkalommal)
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #14425 Dátum: 2013 Január 31, 10:23:53 »

de ha már egyszer volt szép zöld forgalmija akkor bukó
Ha az alvazszama megvaltozik szerinted honnan derul ki, hogy volt szep zold forgalmija ? Roll Eyes

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14424 Dátum: 2013 Január 31, 10:23:41 »

Valamit nem ertesz.
Nem viszi oda senki a kocsidat, hogy "nesze, itt egy uj auto, uj rendszammal, van hozza szurke forgalmim"... Ugy viszik oda, hogy "itt egy szep zold auto, pajtaban talaltuk, nincs rendszama, nincsenek mai papirjai de van hozza szurke forgalmink!" ... Mar le is papiroznak, ha mukodne amit te jonak tartasz.
Én nem ezt a formáját tartom jónak,akkor te félreértettél,és szerintem olvasd el az egészet újra!

Lost&found topikban vagyunk,és papírok nélküli járművek legalizálása volt a téma (nem lopott járművek),amire ma Magyarországon nincsen,nem létezik hivatolos út.Erre hoztam fel a szürke forgalmit,mint lehetőséget,kizárólag jó szándékból.

A lopás meg ilyesmi,már a te élénk fantáziádnak a szüleménye.Ezt nem pártolom én sem.
RNIE
« Hozzászólás #14423 Dátum: 2013 Január 31, 10:20:42 »

Valamit nem ertesz.
Nem viszi oda senki a kocsidat, hogy "nesze, itt egy nyilvantartott auto, torzskonyvvel, uj rendszammal, ES van hozza szurke forgalmim"... Ugy viszik oda, hogy "itt egy szep zold auto, pajtaban talaltuk, 40 eve letakarva allt, nem hasznaltak, nincs rendszama, nincsenek mai papirjai de van hozza szurke forgalmink!" ... Mar le is papiroznak, ha mukodne amit te jonak tartasz.
de ha már egyszer volt szép zöld forgalmija akkor bukó
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #14422 Dátum: 2013 Január 31, 10:19:26 »

mikor az irodások már látják a gépen,hogy újnak kéne neki lennie.
Valamit nem ertesz.
Nem viszi oda senki a kocsidat, hogy "nesze, itt egy nyilvantartott auto, torzskonyvvel, uj rendszammal, ES van hozza szurke forgalmim"... Ugy viszik oda, hogy "itt egy szep zold auto, pajtaban talaltuk, 40 eve letakarva allt, nem hasznaltak, az oregbacsika mar meghalt, nincs rendszama, nincsenek mai papirjai de van hozza szurke forgalmink!" ... Mar le is papiroznak, ha mukodne amit te jonak tartasz.

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #14421 Dátum: 2013 Január 31, 10:18:02 »

egyedül az alvázszámnál bukhat ez ki.
Igen, csak ott.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14420 Dátum: 2013 Január 31, 10:15:35 »

Azért ez nem így működik!!
Az autó rendszámai,törzskönyve,és jelenlegi modern forgalmija nálam marad,adásvételijük nincsen,és az ellopás után már öt perccel be lenne jelentve a rendőrségen,mire az okmányirodába bejutnának már csattanna a karjukon a bilincs!
Sőt,szerintem már ilyen új forgalmis,új rendszámos autóknál amik benne vannak a mostani adatbázisban,már eleve kibukik,hogy valaki beállít egy régi forgalmival,mikor az irodások már látják a gépen,hogy újnak kéne neki lennie.

De én írtam is,hogy ilyen pajtában talált régi vasak lepapírozására gondolok,amik ennélkül szinte csak ócskavasak.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #14419 Dátum: 2013 Január 31, 10:13:47 »

Az autó rendszámai,törzskönyve,és jelenlegi modern forglmija nálam marad,adásvételijük nincsen,és az ellopás után már öt perccel be lenne jelentve a rendőrségen,mire az iokmányirodába bejutnának már csattanna a karjukon a bilincs!
mi a különbség?
a rendőrség körözi majd a rendszámodat.
egyedül az alvázszámnál bukhat ez ki. az mindegy hogy a kocsin volt a rendszám és nálad a forgalmi meg a törzskönyv
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14418 Dátum: 2013 Január 31, 10:12:06 »

... es masnap ellopjak a bogaraidat es jovo heten mar uton is vannak, szurke forgalmival inditott hivatalos proceduraval ...
Az autó rendszámai,törzskönyve,és jelenlegi modern forgalmija nálam marad,adásvételijük nincsen,és az ellopás után már öt perccel be lenne jelentve a rendőrségen,mire az okmányirodába bejutnának már csattanna a karjukon a bilincs!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #14417 Dátum: 2013 Január 31, 10:07:40 »

bár bűncselekmény az okirat hamisítás,de ez olyan dolog lenne,amitől senkinek sem származna kára
... es masnap ellopjak a bogaraidat es jovo heten mar uton is vannak, szurke forgalmival inditott hivatalos proceduraval ...

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14416 Dátum: 2013 Január 31, 10:05:26 »

Pont ezt akartam írni. Ez már nem járható. Sajnos papír nélkül egy öreg vas SEMMIT sem ér hivatalosan. Embarrassed Embarrassed
Basszus azon csodálkozom,hogy ilyen hamisításokkal foglalkozó bűnözői csoportok,még ilyen nyers szürke forgalmik másolására még nem álltak rá! ::)Pedig szerintem lenne rá kereslet.
Nem hinném,hogy abban a régi kis könyvecskében olyan sok egyedi jel lenne,ami annyira bonyolítaná a feladatot.
Hamisítanak már érettségit,diplomát,nyelvvizsgát,útlevelet,buszbérletet,számlatömböt,pénzt,jogsit,mindenféle okmányt,akkor már szürke forgalmit miért nem lehetne.

Ha nem lopott járművek legalizálására használnák,hanem ilyen papírok nélküli vasakat mentenének meg vele egyesek,akkor az én szememben nem akkora bűnözés,hiszen jó cselekedetet segítene a dolog.
(Pl Vetart is most bont egy ritka típusú öreg Skodát,mert nincsenek papaírjai.Szóval ilyen járművek életben tartására gondolok elsősorban,és úgyérzem,hogy bár bűncselekmény az okirat hamisítás,de ez olyan dolog lenne,amitől senkinek sem származna kára).
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #14415 Dátum: 2013 Január 31, 09:30:01 »

Namost van énnekem egy jawa 250 motorom. Nincs semmilyen papírja.
Az vázszám és a motorszém egyezik. Kértem az okmányirától egy nyilatkozatot(3000ft) és abban leirták, hogy nyilvántartásban nem szerepel.
Akkor én ezt hogyan tudom forgalomba helyezni?
Eladod németbe, megveszed németből.
Nem elérhető kövi

0620/5989495

« Hozzászólás #14414 Dátum: 2013 Január 30, 20:59:07 »

Jelen pillanatban sehogy. Volt ez a közjegyzős megoldás, de tavaly előtt beszüntették, mert sok kintről lopott gépet legalizáltak így. Veterán újságban több számon keresztül volt erről szó, jelen pillanatban nincs megoldás.

Pont ezt akartam írni. Ez már nem járható. Sajnos papír nélkül egy öreg vas SEMMIT sem ér hivatalosan. Embarrassed Embarrassed

VW 1300  1968.06.
Nem elérhető kövi

0620/5989495

« Hozzászólás #14413 Dátum: 2013 Január 30, 20:58:03 »

Csak ez meg első forgalomba helyezésnek minősül, és mint tudjuk euro5és stb... sajnos. Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed

Ha OT viszed, ez nem kell. Csak ott meg a feltételek , hááátttt

Az nagyon jó lenne Smiley
Én most beszéltem egy úrral, úgy is kivitelezhető a dolog, hogy:
-10 évre visszamenőleg adásvételit kell írni, mert ennyi idő kell azthiszem hogy a birtokodba kerüljön az autó(nem a tulajdonodba)
-külön kell adásvételi a motorról és a kaszniról is
-összeépítési engedélyt kell kérni a kpm-nél(25000 Ft)

Ezután a beszélgetés az OT vizsgára terelődött, mert én úgy tettem fel a kérdést, hogy arra vihetem-e? De utána meg az jutott az eszembe, hogy  ilyen összeépítési engedéllyel OT nélkül is forgalomba lehetne helyezni vajon? Végülis az OT csak egy műszaki nem?

VW 1300  1968.06.
Süni
« Hozzászólás #14412 Dátum: 2013 Január 30, 20:15:47 »

Az vázszám és a motorszém egyezik. Kértem az okmányirától egy nyilatkozatot(3000ft) és abban leirták, hogy nyilvántartásban nem szerepel.
Jelen pillanatban sehogy. Volt ez a közjegyzős megoldás, de tavaly előtt beszüntették, mert sok kintről lopott gépet legalizáltak így. Veterán újságban több számon keresztül volt erről szó, jelen pillanatban nincs megoldás.
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #14411 Dátum: 2013 Január 30, 20:10:38 »

-10 évre visszamenőleg adásvételit kell írni, mert ennyi idő kell azthiszem hogy a birtokodba kerüljön az autó(nem a tulajdonodba)

Ezután a beszélgetés az OT vizsgára terelődött, mert én úgy tettem fel a kérdést, hogy arra vihetem-e? De utána meg az jutott az eszembe, hogy  ilyen összeépítési engedéllyel OT nélkül is forgalomba lehetne helyezni vajon? Végülis az OT csak egy műszaki nem?
akkor miért nincs kit kar az utakon MO.on ?

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14410 Dátum: 2013 Január 30, 11:38:01 »

Nem tudom!

Sagaris írt valami közjegyzős lehetőséget,de nem hinném,hogy ilyen egyszerű lenne.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #14409 Dátum: 2013 Január 30, 11:33:45 »

Ezen én is gondolkodtam,mert akkor ezek szerint bármilyen papír nélküli autót le lehet papírozni?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #14408 Dátum: 2013 Január 30, 11:23:17 »

Ezen én is gondolkodtam,mert akkor ezek szerint bármilyen papír nélküli autót le lehet papírozni?

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #14407 Dátum: 2013 Január 30, 11:11:03 »

Ez olyan esetben is járható, ha itthon egyáltalán nem volt forgalomban?
Így forgalomba lehetne helyezni papír nélküli autót?
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #14406 Dátum: 2013 Január 30, 10:52:17 »

Közjegyzővel hitelesített dokumentummal kérhető forgalmi, ebben a dokumentumban rögzíteni kell, hogy a jármű nem bűncselekményből származik, adásvétel formájában került hozzád, de a korábbi előélete nem ismert hivatalosan.
Ez olyan esetben is járható, ha itthon egyáltalán nem volt forgalomban?
Így forgalomba lehetne helyezni papír nélküli autót?
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #14405 Dátum: 2013 Január 29, 23:46:32 »

Holnapig kell választ adnom, hogy kell-e, vagy nem. Ha nem lesz paír, legfeljebb bontás lesz a vége. De szívesebben paíroznék, közlekednék, ha lehet. Nem OT a cél, menjen, kiélvezkedem magam, aztán lesz valami.
lehet hogy itt csak én és Nelly vagyok ilyen hülye de én is elhoznám .
max évekig tárolónak használnám de egy olyan csavarkompresszorral a kezemben lefújnám a bódét és kapna egy alapozót . így már pont kétszer annyiért el is lehet adni . persze ez nem azt jelenti h itthon ., és nem azt jelenti hogy 100fölé menne cakk pakkk a projekt  Roll Eyes

de ha nincs papírja sem para vennék egy utánfutót és lenne egy "dobozos" lakókocsim ...
persze gondolom senkinek sem kéne ha eladnám mert nincs is szebb egy csehszlovák aerodinamikai remekműnél.  Evil

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #14404 Dátum: 2013 Január 29, 21:48:54 »

De nincs meg a forgalmi. Mit tudok kezdeni azzal az adásvételivel, ami a jelenleg és az előző tulaj közt íródott?
írsz a jelenlegi tulaj és magad között is egy adásvételit ami már újfajta formanyomtatvány megcsináltatod az eredet vizsgát és mehetsz az okmányirodába dupla illetékkel átírják azonnal kivonatod és nem kell rendszám se forgalmi,se biztosítás ...én jelenleg pont itt tartok a t2esemmel  Roll Eyes

Elérhető BlackP

« Hozzászólás #14403 Dátum: 2013 Január 29, 21:23:35 »

A futómű-cuccokon kiválóan tudom tesztelni a homokszórót.

ha ingyen elhozod, akkor is pénzbe kerül magadhoz rángatni  Roll Eyes

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #14402 Dátum: 2013 Január 29, 21:05:57 »

Mi miatt?
Ha kurvaszar a kaszni, nem fogok rákölteni x százezret, akkor - hacsak nem jön egy értelmes ajánlat - elbontódik.
Ha kiderül hogy papírozható úgy érdekelne még Wink
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #14401 Dátum: 2013 Január 29, 21:04:30 »

Fékek, futómű stb. minden eggyé van rohadva. Az ajtó közepéig kb minden.
A futómű-cuccokon kiválóan tudom tesztelni a homokszórót.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #14400 Dátum: 2013 Január 29, 21:02:09 »

Mi miatt?
Ha kurvaszar a kaszni, nem fogok rákölteni x százezret, akkor - hacsak nem jön egy értelmes ajánlat - elbontódik.
Fékek, futómű stb. minden eggyé van rohadva. Az ajtó közepéig kb minden.

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #14399 Dátum: 2013 Január 29, 21:00:25 »

a ráköltendő 2 milla mellett az a párszáz papírra már igazán nem sok..
az a bódéra elég.....

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #14398 Dátum: 2013 Január 29, 20:59:30 »

Sirni fogsz.
Mi miatt?
Elérhető BlackP

« Hozzászólás #14397 Dátum: 2013 Január 29, 20:59:02 »

Sirni fogsz.
tuti nincs alja...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #14396 Dátum: 2013 Január 29, 20:56:50 »

Holnapig kell választ adnom, hogy kell-e, vagy nem. Ha nem lesz paír, legfeljebb bontás lesz a vége. De szívesebben paíroznék, közlekednék, ha lehet. Nem OT a cél, menjen, kiélvezkedem magam, aztán lesz valami.
Sirni fogsz.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #14395 Dátum: 2013 Január 29, 20:55:36 »

Az nem vot kérdés. Amúgy 1984-ben lejárt.  Cool
ok-ok. így már világos
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #14394 Dátum: 2013 Január 29, 20:51:40 »

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
Elérhető BlackP

« Hozzászólás #14393 Dátum: 2013 Január 29, 20:39:07 »

a ráköltendő 2 milla mellett az a párszáz papírra már igazán nem sok..

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #14392 Dátum: 2013 Január 29, 20:38:22 »

és van rajta vizsga is a szürkeforgalmiban?
Az nem vot kérdés. Amúgy 1984-ben lejárt.  Cool

Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #14391 Dátum: 2013 Január 29, 20:37:38 »

Közjegyzővel hitelesített dokumentummal kérhető forgalmi, ebben a dokumentumban rögzíteni kell, hogy a jármű nem bűncselekményből származik, adásvétel formájában került hozzád, de a korábbi előélete nem ismert hivatalosan.

1961 VW1200 DeLuxe

http://www.vulture.hu
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #14390 Dátum: 2013 Január 29, 20:35:18 »

Nekem a Danuvia szürkeforgalmi és új rendszámmal van. Gondolom busznál sem kizárt.
és van rajta vizsga is a szürkeforgalmiban?
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #14389 Dátum: 2013 Január 29, 20:31:17 »

Nekem a Danuvia szürkeforgalmi és új rendszámmal van. Gondolom busznál sem kizárt.
De nincs meg a forgalmi. Mit tudok kezdeni azzal az adásvételivel, ami a jelenleg és az előző tulaj közt íródott?
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #14388 Dátum: 2013 Január 29, 20:29:37 »

Na kiderült pár dolog a T2-vel kapcsolatban. A rendszám nincs a nyilvántartásban. Alvázszám alapján sem találják. Ez állítólag jelentheti azt, hogy még szürke forgalmija van. (létezik olyan, hogy szürke forgalmi + új fajta rendszám?) A forgalmi nincs meg, csak egy adásvételit ad(ná)nak a géphez. Érdemes vele foglalkozni? Lehet ennek még hivatalosan paírja?

Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #14387 Dátum: 2013 Január 29, 20:28:25 »

Na kiderült pár dolog a T2-vel kapcsolatban. A rendszám nincs a nyilvántartásban. Alvázszám alapján sem találják. Ez állítólag jelentheti azt, hogy még szürke forgalmija van. (létezik olyan, hogy szürke forgalmi + új fajta rendszám?) A forgalmi nincs meg, csak egy adásvételit ad(ná)nak a géphez. Érdemes vele foglalkozni? Lehet ennek még hivatalosan paírja?
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #14386 Dátum: 2013 Január 27, 21:05:03 »

Oldalak: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 369
Nyomtatás

Ugrás: