2024. április 20, szombat     Tivadar

Bejelentkezés



Keresés


A fékrendszer légtelenítése Nyomtatás E-mail  
Írta: xoyox    2010. június 09. szerda, 16:57

Este óriási sikerrel pillanatok alatt légtelenítettem a fékrendszert, tehát bevált a módszerem. 3 Euróból állt össze a program.

Kell tehát:
Kompresszor (van ugyebár mindenkinek, de ha nincs egy kerékfelfújó kis 12 Voltos is megteszi, legfeljebb lassabban működik).
Egy levegős pisztoly, amire rádugsz egy vékony átlátszó csövet, a másik véget pedig a fékfolyadéktartály csavaros tetejével - átfúrva - kapcsolod össze. Stabilan vékony cső a pisztolytól előre fel a tartályig, 4-5 méter.
Vékony cső a nippeltől egy kis üvegtartályig lefele, 1 méter. Jó az üvegtartály, mert látod a buborékokét és kontrollálni tudod a dolog működését.

Megnyomatod a tartályt és kinyitod a nippelt , máris jön az isteni nedű, előbb buborékol ha levegős, később csak a folyadék jön. Vigyázz felül ki ne fogyjon a folyadék a tartályból! Olyan lett a fékem, mint a beton!

(Először 0,5-1 barral próbáltam, de lassú volt, éppen hogy csak jöttek a buborékok. Később 2-5 barral nyomattam - ez az igazi - de ilyenkor kilőtte a gumidugót a fékfolyadéktartályból, tehát lassan kell. Gumidugó helyett egy másik csavaros tetőt kell átfúrni a csőnek, ami stabilan, jól zár!)