www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 11:11:26

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Szervezzünk saját konvojt Gyálra dec.9-én?
igen
nem

Oldalak: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16
Nyomtatás
Szerző Téma: Bogárhátu Télapó.  (Megtekintve 145874 alkalommal)
Holló
« Hozzászólás #64 Dátum: 2006 Október 29, 19:56:44 »

Fót?
igen
oda biztos nem megyek
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #63 Dátum: 2006 Október 29, 19:56:09 »

na ott akarták kiszedni a hátsó hangszorómat
Fót?

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Holló
« Hozzászólás #62 Dátum: 2006 Október 29, 19:54:59 »

Egyébként meg nem lenne jó ötlet minden évben más gyermekotthont megkeresni? Ott van a fóti, az sincs messze... Ott jártam is kábé 10 éve. Ott télleg vannak csóringer gyerekek. Bár lkélekben csóringer minden olyan szerencsétlen kiskölök, akit a szülei ellöktek maguktól, vagy el kellett tőlük venni.
Fogyatékos gyerekek otthonára nem gondoltatok? Ők is nagyon igénylik ezt a fajta szeretetet.

Kár, hogy nem lakok jó 150 km-rel közelebb, krampusznak beállnék szívesen... Grin
na ott akarták kiszedni a hátsó hangszorómat
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #61 Dátum: 2006 Október 29, 18:21:25 »

Egyébként meg nem lenne jó ötlet minden évben más gyermekotthont megkeresni? Ott van a fóti, az sincs messze... Ott jártam is kábé 10 éve. Ott télleg vannak csóringer gyerekek. Bár lkélekben csóringer minden olyan szerencsétlen kiskölök, akit a szülei ellöktek maguktól, vagy el kellett tőlük venni.
Fogyatékos gyerekek otthonára nem gondoltatok? Ők is nagyon igénylik ezt a fajta szeretetet.

Kár, hogy nem lakok jó 150 km-rel közelebb, krampusznak beállnék szívesen... Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #60 Dátum: 2006 Október 29, 18:14:15 »

Mindenféle hátsó szándék nélkül írom le, de ebben a tárgykörben utoljára írok ide, nem akarom a kedélyeket fekleslegesen felcsigázni.
Télapó: szláv eredetű, gyed moroz átültetése magyarra. A keresztény hagyományokhoz semmi köze, más tőről fakad.
Mikulás: Miklós püspök már ismertetett sztorija.
Ki ezt, ki azt ünnepli, érthető módon rendszerváltás előtt az első változatot favorizálták. (Gondolom Aircult erre célzott...)
De ettől a kétféle megközelítéstől mindenkinek ugyanazt jelenti: a gyerekek megajándékozása.

A Karácsonynál is keverednek a régi (asszem) kereszténység előtti germán hagyományok (fenyő állítása) a keresztény hagyományokkal.
Húsvétnál ugyanez: a pogány termékenységvarázslás (locsolkodás, tojás festése...) szervesen összetartozik a keresztény vonulattal (Krisztus feltámadása).

Emiatt nem kell egymás nyakának esni.

Peace!
« Utoljára szerkesztve: 2006 Október 29, 18:21:41 írta gyuszkó »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #59 Dátum: 2006 Október 29, 17:45:40 »

Ez itt a télapós/mikulásos fórum. Húzzatok lécci az anyázósba! Köszönöm! 

én befejeztem Wink

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #58 Dátum: 2006 Október 29, 17:45:23 »

nem-nem, itt te vagy az egyetlen, aki az ágya alatt is kommunistákat lát és akárhol(még itt is) elkezd egyből fröcsögni. szar ember vagy, aki nem lát mást, csak kommunistákat. ne tedd meg, nem lenne öröm, legalább van kit szánnom. autó építésre van eszed, de arra nincs, hogy egy jótékony topikban ne kommunistázz. főleg ilyen hangnemben.

és engem nem követ senki és maximum veled meg a cimboráiddal kötözködök(mondjuk veled, mert másokkal lehet másról is beszélni, mint a kommunisták utálatáról.)

Ok,legyen tiéd az utolsó szó.szeretném ha a jövőben nem szólnál hozzám,én sem fogok hozzád..
és mivel ilyen szépen nyomod, nem kicsit sértő hangnemben,ez legyen érvényes a fórumra és a személyes találkozásunkra..

köszönöm.

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #57 Dátum: 2006 Október 29, 17:43:39 »

Ez itt a télapós/mikulásos fórum. Húzzatok lécci az anyázósba! Köszönöm! 
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #56 Dátum: 2006 Október 29, 17:40:16 »

na most szerintem túllőttél a célon..
qrvára nem te fogod megmondani,hogy hol maradhatok,hol nem,hol-mit írjak...
jelentem ünnepélyesen,nem fogok örömet okozni neked,maradok a fórumon,csak max veled,a legfőbb kötekedővel(mindenkivel kötözködsz,nem vetted még észre??) nem cserélünk eszmét..(mondjuk veled nehéz is lenne)
nem-nem, itt te vagy az egyetlen, aki az ágya alatt is kommunistákat lát és akárhol(még itt is) elkezd egyből fröcsögni. szar ember vagy, aki nem lát mást, csak kommunistákat. ne tedd meg, nem lenne öröm, legalább van kit szánnom. autó építésre van eszed, de arra nincs, hogy egy jótékony topikban ne kommunistázz. főleg ilyen hangnemben.

és engem nem követ senki és maximum veled meg a cimboráiddal kötözködök(mondjuk veled, mert másokkal lehet másról is beszélni, mint a kommunisták utálatáról.)

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #55 Dátum: 2006 Október 29, 17:33:29 »

jelentem ünnepélyesen,nem fogok örömet okozni neked,maradok a fórumon,csak max veled,a legfőbb kötekedővel(mindenkivel kötözködsz,nem vetted még észre??) nem cserélünk eszmét..(mondjuk veled nehéz is lenne)

és még én vagyok a kirekesztő..
eszem megáll..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #54 Dátum: 2006 Október 29, 17:31:21 »

mondjuk úgy az egész fórumnak jót tenne, ha eltakarodnál végre. annyit tudsz, hogy buzi komcsik. nem vagy ide való. nem tudod minek hol a helye. elkezdesz mindenhol gyökérkedni, ennyire futotta tőled. bravó

jegyzem az eddigi összes hozzászólót leműveletlen balfaszoztad

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #53 Dátum: 2006 Október 29, 17:28:26 »

Cheesy Cheesy
te meg műveletlen,buta balfasz..
lehet itt egymást minősíteni,de nem célszerű szerintem...
megint valószínüleg én kezdtem ezt is,nem te..

na lépek is innen..
mondjuk úgy az egész fórumnak jót tenne, ha eltakarodnál végre. annyit tudsz, hogy buzi komcsik. nem vagy ide való. nem tudod minek hol a helye. elkezdesz mindenhol gyökérkedni, ennyire futotta tőled. bravó

jegyzem az eddigi összes hozzászólót leműveletlen balfaszoztad

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #52 Dátum: 2006 Október 29, 17:27:19 »

de, pont téged minősít, hogy egy jószándékú kezdeményezésnél eklezdesz komcsizni. szűklátókörű napellenzős megszállott vagy

Cheesy Cheesy
te meg műveletlen,buta balfasz..
lehet itt egymást minősíteni,de nem célszerű szerintem...
megint valószínüleg én kezdtem ezt is,nem te..

na lépek is innen..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #51 Dátum: 2006 Október 29, 17:26:11 »

na most kiderül, hogy a mikulás is jobbos, pofánverek valakit. aircult, mi lenne, ha ezt a dumát az anyázásba tartogatnád?? faszkivan már veled. fanatikus, megswzállott jobbos.... 

a pofánveréses meg a faszkivanos dumádból meg vegyél vissza légyszíves..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #50 Dátum: 2006 Október 29, 17:25:44 »

én csak jobbító szándékkal írtam be,mert elég ciki télapózni 2006ban,de tőlem aztán azt írtok ide,annak nevezítek ezentúl,amit akartok,ez nem engem miősít..
de, pont téged minősít, hogy egy jószándékú kezdeményezésnél eklezdesz komcsizni. szűklátókörű napellenzős megszállott vagy

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #49 Dátum: 2006 Október 29, 17:24:46 »

na most kiderül, hogy a mikulás is jobbos, pofánverek valakit. aircult, mi lenne, ha ezt a dumát az anyázásba tartogatnád?? faszkivan már veled. fanatikus, megswzállott jobbos.... 

én csak jobbító szándékkal írtam be,mert elég ciki télapózni 2006ban,de tőlem aztán azt írtok ide,annak nevezítek ezentúl,amit akartok,ez nem engem minősít..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #48 Dátum: 2006 Október 29, 17:22:50 »

Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #47 Dátum: 2006 Október 29, 17:11:38 »

akkor kevés gyerekdalt ismersz a Mikulásról
Ilyen szegényesek az ismereteim!
Csak 6 gyereket hallgattam végig,ahogy tanulták a dalokat,elöadták az ovodai,iskolai(also tagozatos) ünnepi
müsorok alkalmával.
Nekem teljesen mindegy,hogy Mikulás,vagy Télapo.
Nem az volt a szándéka ennek a topiknak,hogy lehessen még egy helyen komcsizni,hanem az,hogy pár csori gyereknek örömöt okozzunk,ami nekünk is joleshet!

Tóth Zoltán
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #46 Dátum: 2006 Október 29, 17:04:28 »

Az összes gyerekdalban mindenhol Télapo van,nemigen tudok "jöjj el kedves Mikulás"-rol. Grin

akkor kevés gyerekdalt ismersz a Mikulásról

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #45 Dátum: 2006 Október 29, 17:03:40 »

Nekem a Télapó kevésbé mesterkélt szó. Honnan jött ez a Mikulás? Ez is valami magyarosított termék?

Szt Miklós püspökről..
a télapó teljes mértékben,komcsi,szláv találmány

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #44 Dátum: 2006 Október 29, 17:01:08 »

Hehe, a Mikulás 1931 óta létezik (legalábbis jelen formájában). 1931 telén a Coca-Cola reklámfigurája volt a "A szomjúság nem ismer évszakot" kampányban. Olyan jól sikerült az image építés, hogy az emberek 90%-a úgy hiszi, hogy a Mikulás örök idők óta ilyen.
Eredetileg kis manó szerű alak volt többnyire zöld köpönyegeben.

És azt tudtátok, hogy az USA himnusza is egy reklám dal volt eredetileg? Tényleg. Szerintetek ők is tudják?

Hát a Blikkben lehet ilyen sztorik vannak,nekem a katolikus történetet tanították,Szent Miklós püspökröl Kr.u 350 körülről..
"A 11. században keletkezett a három megölt gyermek története, amit hamarosan dramatizálva is megjelenítettek. Az ártatlan gyermekek napján, december hatodika előestéjén előadott püspökjátékból bontakozott ki a közismert Miklós-est: a gyermekek meglátogatása, kikérdezése és megjutalmazása."

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #43 Dátum: 2006 Október 29, 16:00:25 »

Mi kulás?  Grin

Az összes gyerekdalban mindenhol Télapo van,nemigen tudok "jöjj el kedves Mikulás"-rol. Grin
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #42 Dátum: 2006 Október 29, 15:59:28 »

Nekem a Télapó kevésbé mesterkélt szó. Honnan jött ez a Mikulás? Ez is valami magyarosított termék?

ja, biztos valami Szlovákia nevű helyről szalajtották, mint a Dzurindát  Grin
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #41 Dátum: 2006 Október 29, 15:58:43 »

mivel Miklós volt, de gondolom az túl általános lett volna...

Tóth Zoltán
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #40 Dátum: 2006 Október 29, 15:58:16 »

Jó, ezt gondoltam...

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #39 Dátum: 2006 Október 29, 15:51:00 »

Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #38 Dátum: 2006 Október 29, 15:50:06 »

Bogárhátu télapó??
Hát már elment 1989-90ben..
Inkább Mikulás,nem?

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #37 Dátum: 2006 Október 29, 15:46:48 »

Hehe, a Mikulás 1931 óta létezik (legalábbis jelen formájában). 1931 telén a Coca-Cola reklámfigurája volt a "A szomjúság nem ismer évszakot" kampányban. Olyan jól sikerült az image építés, hogy az emberek 90%-a úgy hiszi, hogy a Mikulás örök idők óta ilyen.

És azt tudtátok, hogy az USA himnusza is egy reklám dal volt eredetileg? Tényleg. Szerintetek ők is tudják?

ja, és héhány szavazaton múlt, hogy az angol  lett a hivatalos nyelvük és nem a német...
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #36 Dátum: 2006 Október 29, 15:43:55 »

Bogárhátu télapó??
Inkább Mikulás,nem?

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #35 Dátum: 2006 Október 29, 15:23:25 »

mindig ugyan abba az árvaházba megyünk... szerintem rengeteg olyan gyerekvan aki örülne, ha oda is mennénk.
(az itt lévő gyerekek többször bogaraztak már)

.
Voltunk a Foti-gyermekotthonban is pl.
A tavalyi,meg azelötti lörinci kaland,az tényleg nem volt minden szempontbol 100-as,de ugy tudom idén uj helyszin lesz.
Este már lehet hogy többet tudunk,BigBug meg Qzma most Terkebogoznak és beszélnek a Boka Pistivel.

Tóth Zoltán
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #34 Dátum: 2006 Október 29, 10:13:31 »

Bogárhátu télapó??
Inkább Mikulás,nem?

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Holló
« Hozzászólás #33 Dátum: 2006 Október 29, 08:42:42 »

mi talán 2003-ban voltunk előszőr és utoljára.
ha esetleg valami vidéki árvaházba mennénk az engem is érdekelne
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #32 Dátum: 2006 Október 28, 23:05:08 »

én mindig bogaras mikulás után támasztottam le a bogit, idén is így teszek.

eddig sosem volt még akkor hó.

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #31 Dátum: 2006 Október 28, 23:01:19 »

én már 2szer voltam bogárral. mindkétszer nagyon jó volt... DE a tavalyin sok volt a bogár és a busz, de kevés a gyerek...

nem minden autóba jutott gyerek ( akinél nem ültek, gondolom nem esett jól neki, mert szeretett volna adni és örömet okozni)

valaki plusz csomagokat igért a gyerekeknek ,ha hozzá ülnek... mindenkit a jószándég vezérelt

mindig ugyan abba az árvaházba megyünk... szerintem rengeteg olyan gyerekvan aki örülne, ha oda is mennénk.
(az itt lévő gyerekek többször bogaraztak már)

olyan helyre kéne menni ahol még nem voltunk, ahol nagyobb a szegénység és több a gyerek.

ez majd holnap meg is említem a boka pistinek.

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Holló
« Hozzászólás #30 Dátum: 2006 Október 28, 22:31:13 »

rasszista!! :-))
off
akkor vegyek  fel árpád sávos pólót is?
on
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #29 Dátum: 2006 Október 28, 22:18:43 »

még annyit, hogy csavarhúzós cigánygyereket senki ne engedjen be az autójába, mert nem fog szólni a zene Wink

rasszista!! :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Holló
« Hozzászólás #28 Dátum: 2006 Október 28, 22:09:17 »

még annyit, hogy csavarhúzós cigánygyereket senki ne engedjen be az autójába, mert nem fog szólni a zene Wink
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #27 Dátum: 2006 Október 28, 21:21:16 »

mindenképpen átadom az üdvözleted és biztos vagyok benne , hogy semmi ellenvetése nem lesz
Köszönöm!

Tóth Zoltán
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #26 Dátum: 2006 Október 28, 21:20:12 »

Akko légyszi add át a Pistinek üdvözletem(sajna nem tudok menni) és beszéljetek a témárol,hogy neki mi a véleménye,ha betársulunk.

mindenképpen átadom az üdvözleted és biztos vagyok benne , hogy semmi ellenvetése nem lesz

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #25 Dátum: 2006 Október 28, 21:16:44 »

Köszi !

Merthogy Dec. 8-9-10 (Jumi,Dama  Grin Flösss)

NEMKÉNE ELFELEDNI A ..........................................mitis?

HALLOD BIGIBUGI !

NA PONTOSAN ERRŐL BESZÉLEK :-))))))))))

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Oldalak: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16
Nyomtatás

Ugrás: