www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 09:34:50

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 531717 alkalommal)
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #430 Dátum: 2006 December 30, 11:24:04 »

dehogy! fogatlan oroszlán volt ő már. Olyan Irakban, mint a Kádár nálunk. Diktátor, de jólétet és biztonságot hozott. Frankón elnyomta az iszlám szélsőségeseket, elejét véve a rendzavarásoknak. Ez a béke a múltté és ezért fogják visszasírni. De semmilyen politikai, vallási irányzathoz sem tartozott, azaz nincsenek bősz követői, akik bosszúért lihegnének.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #429 Dátum: 2006 December 30, 10:34:12 »

lesz probléma irakban
http://index.hu/politika/kulfold/saddamkaput/

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #428 Dátum: 2006 December 28, 10:58:10 »

Ott a helyem. (kár hogy nem érek rá Sad

de bepótoljuk. mondjuk ma Smiley)  nem vagyok mobil az a baj. Buflák rüheli a telet. Nem hajlandó megmoccanni. (ez azért nem off, mert már 3 hete nem moccan, tehát ez már történelem Smiley

én 500assal járok. Az bírja a gyűrődést, fánival se lenne baj, csak alvázvédő nélkül nem nyomulunk elvből.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #427 Dátum: 2006 December 28, 10:26:14 »

milyen érvekből fogytam ki.
van otthon szilva is a dióhoz. holnap este kinézhetnél.

Ott a helyem. (kár hogy nem érek rá Sad

de bepótoljuk. mondjuk ma Smiley)  nem vagyok mobil az a baj. Buflák rüheli a telet. Nem hajlandó megmoccanni. (ez azért nem off, mert már 3 hete nem moccan, tehát ez már történelem Smiley

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #426 Dátum: 2006 December 28, 10:01:43 »

Ez hát! Kifogytál az érvekből és most úgy csinálsz mintha valami nagyot mondtál volna, amitől mindenkinek hasra kéne esni. De én (mi Magyarok) át láto(un)k rajtad(tok)  (bolsevik kutyákon!)  Smiley)

milyen érvekből fogytam ki.
van otthon szilva is a dióhoz. holnap este kinézhetnél.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #425 Dátum: 2006 December 28, 09:44:58 »

ez itt baj.Smiley
Ez hát! Kifogytál az érvekből és most úgy csinálsz mintha valami nagyot mondtál volna, amitől mindenkinek hasra kéne esni. De én (mi Magyarok) át láto(un)k rajtad(tok)  (bolsevik kutyákon!)  Smiley)

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #424 Dátum: 2006 December 28, 09:41:20 »

Na ezt most nem értem.

ez itt baj.Smiley

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #423 Dátum: 2006 December 28, 09:20:25 »

annyi a különbség, hogy az én variációm az élettől duzzadó, a tiéd meg a (nemzeti) hullaszagtól áthatott.Smiley

Na ezt most nem értem.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #422 Dátum: 2006 December 28, 08:01:56 »

A magyar kormány 1940. december 12-én Belgrádban örök barátsági szerződést kötött Jugoszláviával. Az ottani katonai puccs - mely egyúttal németellenes élű volt - után azonban a berlini vezetés bejelentette igényét arra, hogy német csapatok Magyarországon áthaladhassanak. Telekinek választania kellett a revíziót lehetővé tevő és addig győztes helyzetben levő Németország, és a térséget minden szempontból feladó, de nagy anyagi tartalékokkal rendelkező angolszász hatalmak és a velük potenciálisan szövetséges Szovjetunió között. Teleki mindenképpen tartani akarta magát a barátsági szerződéshez, Németország ellenében. A német hadsereg Jugoszlávia elleni felvonulásának másnapján 1941. április 3-án Teleki máig tisztázatlan körülmények között meghalt. Azon a hajnalon drámai hangú levelet találtak nála a kormányzónak címezve, melyben olyan kifejezéseket használ, amilyeneket életében soha nem vett szájára. A német csapatok már a halálhír előtt elindultak Jugoszlávia ellen. Magyarországon elegendő bizonyíték híján öngyilkosságként könyveltetett el az eset.

Ami innen "lényeges":
- berlini vezetés bejelentette igényét arra, hogy német csapatok Magyarországon áthaladhassanak (Azért a kor akkori legnagyobb katonai hatalma ha bejelenti "igényét" az nem semmi!)

- választania kellett a revíziót lehetővé tevő és addig győztes helyzetben levő Németország, és a térséget minden szempontból feladó, de nagy anyagi tartalékokkal rendelkező angolszász hatalmak és a velük potenciálisan szövetséges Szovjetunió között.  (tehát: revízió egy győztes hatalom oldalán vs. becstelenség egy olyan ország ellen amelyik hullarablóként viselkedett az I.VH.után -elötte meg megölte a trónörökösünket) nem kis dilemma!

- A német csapatok már a halálhír előtt elindultak Jugoszlávia ellen.  (Ez mit jelenthet??? Talán azt hogy Ők ölték meg hogy mehessenek?)

annyi a különbség, hogy az én variációm az élettől duzzadó, a tiéd meg a (nemzeti) hullaszagtól áthatott.Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #421 Dátum: 2006 December 28, 08:00:34 »

no, ilyenekre sajnálom én az energiát...Smiley

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #420 Dátum: 2006 December 27, 19:57:27 »

Huh Huh Huh Huh
http://index.hu/tech/tortenelem/fity061222/
történészek: vélemény???

kedvenc tótávéd/nk is tárgyalja az eseményt.
a hozzzászólásokban rögtön az elején egy szívemnek tetsző megközelítés:

"sosem értettem, hogy a keresztények miért indulnak be ennyire a totemimádatra. a vallásuk nagyrésze arra épül, hogy a világ nagy dolgai láthatatlanok, de érezhetőek (a szent lélek ott van mindenhol), erre mindig körbeugrándoznak egy foszló kezet, vagy tessék, egy darab fitymát."

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #419 Dátum: 2006 December 27, 14:46:46 »

Huh Huh Huh Huh

baromság. Ha Rómából lopta el egy katona, akkor mért nem vitték vissza??? mért lopják vissza több száz év múlva??? Ennek nincs értelme!

Ha Jézus egyáltalán zsidó volt!  Mert ezt csak a zsidók, és a zsidó-keresztények állítják. Illetve az ezen emlőből táplálkozó irányzatok. De akinek egy csöpp esze is van az nem tud hinni Jahve-ban, mint teremtőben. Legalább is én nem tudok elfogadni egy "ilyen" Istent magaménak.

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #418 Dátum: 2006 December 27, 14:00:52 »

Huh Huh Huh Huh

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #417 Dátum: 2006 December 27, 12:18:59 »

A magyar kormány 1940. december 12-én Belgrádban örök barátsági szerződést kötött Jugoszláviával. Az ottani katonai puccs - mely egyúttal németellenes élű volt - után azonban a berlini vezetés bejelentette igényét arra, hogy német csapatok Magyarországon áthaladhassanak. Telekinek választania kellett a revíziót lehetővé tevő és addig győztes helyzetben levő Németország, és a térséget minden szempontból feladó, de nagy anyagi tartalékokkal rendelkező angolszász hatalmak és a velük potenciálisan szövetséges Szovjetunió között. Teleki mindenképpen tartani akarta magát a barátsági szerződéshez, Németország ellenében. A német hadsereg Jugoszlávia elleni felvonulásának másnapján 1941. április 3-án Teleki máig tisztázatlan körülmények között meghalt. Azon a hajnalon drámai hangú levelet találtak nála a kormányzónak címezve, melyben olyan kifejezéseket használ, amilyeneket életében soha nem vett szájára. A német csapatok már a halálhír előtt elindultak Jugoszlávia ellen. Magyarországon elegendő bizonyíték híján öngyilkosságként könyveltetett el az eset.

Ami innen "lényeges":
- berlini vezetés bejelentette igényét arra, hogy német csapatok Magyarországon áthaladhassanak (Azért a kor akkori legnagyobb katonai hatalma ha bejelenti "igényét" az nem semmi!)

- választania kellett a revíziót lehetővé tevő és addig győztes helyzetben levő Németország, és a térséget minden szempontból feladó, de nagy anyagi tartalékokkal rendelkező angolszász hatalmak és a velük potenciálisan szövetséges Szovjetunió között.  (tehát: revízió egy győztes hatalom oldalán vs. becstelenség egy olyan ország ellen amelyik hullarablóként viselkedett az I.VH.után -elötte meg megölte a trónörökösünket) nem kis dilemma!

- A német csapatok már a halálhír előtt elindultak Jugoszlávia ellen.  (Ez mit jelenthet??? Talán azt hogy Ők ölték meg hogy mehessenek?)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #416 Dátum: 2006 December 27, 12:10:53 »

1. Teleki Pál éppen azért lőtte főbe magát, mert a nagyon egyenes magyarok a szerbeket két héttel az örök-magyar barátsági szerződés aláírása után támadták meg. És a német csapatok zöme tőlünk támadott. Úgy ahogy 1914-ben és 1999-ben is, 1941-ben is tőlünk tört az agresszor a szerbekre...

2. "A győztes nagyhatalmak londoni, 1945. szeptember 20-i Külügyminiszteri Tanácsülésén egyedül Molotov, a szovjet külügyminiszter támogatta az 1938. január 1-én fennálló magyar-román határ visszaállítását."
http://fulop.adatbank.transindex.ro/belso.php?k=22&p=2913

Szóval becsületünk már 1941-ben a sárban hevert, egy kis kurválkodás 1944-ben ezen már nem változtatott volna. És a szovjetek pedig mindig pozitívan álltak a mi ügyünkhöz...
1. 1914-et ne keverd bele, mert az kényszer helyzet volt! Mi NEM akartuk a háborút(A monarchia igen) (ráadásul a "hivatalos" vélemény hogy: Megölték a trónörökösünket!) Mire mi bevonulunk Belgrádba, majd visszajövünk úgy, hogy egy négyzetcentimétert sem foglalunk el szerbiából, mire ők a vh. után elcsatoltatnak egy nem kis területet(!) Mire mi pár év múlva átengedünk egy számukra ellenséges haderőt, és egy részt VISSZA csatolunk az országunkhoz. Mire ők visszaveszik újra a vh után, majd mikor ez a bábállam ez a kreált és erőszakkal összetartott valami a belső feszültségek miatt 1991-ben szétesik és embertelen mészárlásokat végeznek, mi újra  megengedjük, hogy egy hatalom (melynek akkor már mi is részesei voltunk) odamenjen "békét fenntartani". természetesen területi követelés nélkül! Szóval nem egy tipikus agresszor-i hozzáállás.
(de nem is dícséretre méltó- ez tény)

2. És akkor ki ellenezte a II.vh. után, hogy Erdély a mienk legyen ??? ha  Molotov elvtárs "mellettünk" állt??? ráadásul a nagyhatalmi blokk már fel volt osztva!

A szovjetek pozitívan álltak a mi ügyünkhöz?????! Mindig???? Akkor hogy lehet hogy Erdély még mindig románia része??? Ha a világ akkori legnagyobb hatalma pozitívan áll hozzánk?

Sántítasz!  Nyilván én is egyébként.
Megállapíthatjuk, hogy én egy büdös irredenta vagyok, Te meg egy mocskos kis bolsi!  Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #415 Dátum: 2006 December 27, 11:43:32 »

1. Teleki Pál éppen azért lőtte főbe magát, mert a nagyon egyenes magyarok a szerbeket két héttel az örök-magyar barátsági szerződés aláírása után támadták meg. És a német csapatok zöme tőlünk támadott. Úgy ahogy 1914-ben és 1999-ben is, 1941-ben is tőlünk tört az agresszor a szerbekre...

2. "A győztes nagyhatalmak londoni, 1945. szeptember 20-i Külügyminiszteri Tanácsülésén egyedül Molotov, a szovjet külügyminiszter támogatta az 1938. január 1-én fennálló magyar-román határ visszaállítását."
http://fulop.adatbank.transindex.ro/belso.php?k=22&p=2913

Szóval becsületünk már 1941-ben a sárban hevert, egy kis kurválkodás 1944-ben ezen már nem változtatott volna. És a szovjetek pedig mindig pozitívan álltak a mi ügyünkhöz...

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #414 Dátum: 2006 December 27, 11:27:09 »

1. ezt most nem tudom megcáfolni, de utána nézek. (max átutaztak rajtunk nem? és ha nem engedtük volna, akkor tán meg is szállnak?)
2.Tehát nálad a köpönyegforgatás, a "barátod" hátbatámadása, a becstelenség = magához tér a politikai ELIT!??
3.Mert nálunk nem voltak náci agresszorok, nem hurcolták el a népet a nácik, nem gyilkoltak a nácik, egyáltalán nácit csak 44-ben láttunk először! A nácik ellen csak a világpolitika szinpadán tudtunk volna fellépni! kis gerilla csapatok, partizán alakulatok nem tudtak volna eredményesen küzdeni a náci megszállók ellen (mivel nem voltak nálunk megszállók) csak európai szinten. (tehát mondjuk egy partizán csapat elmegy Lengyelországba harcolni(!) nonszensz.
4.Ezt ugatom, hogy Horthy-ék nem AKARTAK a SZU felé kacsingatni! Akkoriban még nem úgy állt, hogy a németek vesztenek.Erdély jórésze visszakerült. Minek kellettek volna ehez a SZU-k?? (akiket utáltunk -joggal- mint a szart)

Azt hidd el, hogy SEM "nyugat" európának, sem pedig a szlávoknak NEM érdekük (soha nem is volt, és soha nem is lesz) hogy Magyarország "visszakapja" Erdélyt, ill. Magyarország (Kárpátország) újra egy legyen!
Mit gondolsz az EU (most)  mért pusztítja a Magyar agráriumot?!Az élelmiszer a XXI-ik század fegyvere (lesz) fontosabb lesz mint a tankok.Ugye a legtöbb támogatást az EUban (mezőgazdaságit) a FRA-k kapják. Csonka Magyarország 30millió embernek képes élelmiszert termelni! Ill. lenne képes ha hagynák. Ehelyett nyomják a FRA gazdákat és mesterségesen manipulálják a termékek árát, így ellehetetlenítve a Magyar gazdákat.
Egy percig ne higyjük azt hogy a "nyugat" megváltozott és most nem önös érdekek vezérlik!
Nem tudsz ma európában olyan országot mutatni (az egy Magyarországon kívül) amelyiknek ne lett volna (vagy ne lenne) imperialista törekvése!

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #413 Dátum: 2006 December 27, 10:55:49 »

1. honnan támadták a németek jugoszláviát?(tőlünk, bár nem kellett ehhez megszálljanak minket). Sajna mi mindig szerettük tálcáról bevveni a lófaszt a szánkba...
2. magához tért a hazai politikai elit az uccsó pillanatban? Romániában igen, nálunk nem. (észak)Erdély volt ennek az ára.

3. Jugoszlávia, Görögország, Lengyelország nem volt tisztában a történelmi szüksésszerűséggel? Mindegyik kis nép fegyvert ragadott a náci agresszorral szemben. Nekünk még egy fonnyadt ellenkormányra se futotta...

4. Az oroszok felé nem lehetett volna kacsingatni? De, lehetett volna. Ha jól tudom a háborúban a szovjet diplomácia többször is felajánlotta egész Erdélyt. DE!! A magyar politikai elit azonban nem a revíziót, hanem önmaga túlélését tartotta szem előtt, minden más csak parasztvakítás volt. Mindenáron angolszász irányba próbáltunk tendálni és behúnytuk a szemünket és nem vettük észre, hogy ez a térség SZU érvdekszféra lesz. Ha előbb ébredünk, mint a románok, akkor valszeg ma nem így nézne ki a térkép.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #412 Dátum: 2006 December 27, 10:37:13 »

függetlenség?Smiley a klezdetektől német hűbérbírtok voltunk. Csak azért nem szálltak meg minket, mert idehaza jól működött a németbarát re........

Direkt "macskakörömbe" tettem a függetlenséget! (ami azt hivatott jelezni, hogy nem voltunk fizikai megszállás alatt, csak volt rajtunk nyomás rendesen, bár próbáltunk ellenállni ill. kicsúszni a hurokból)

Magyarország soha sem volt a németek hűbérbírtoka, bármennyire is szerették volna a történelem folyamán.
Németbarát rendszer. Hmmm.... lássuk csak.
Tehát adva van egy fanatizált ország, mely 6 hónap alatt bekebelezi szinte egész európát (lerohanja Lengyelországot,Cseh-országot majd bekebelezi Ausztriát és közben betámadja -sikeresen. a Franciákat), plusz van mégegy "szomszédos" ország, mely puszipajtása a Németeknek (Olaszország).Valamint a környező országok közül románia is Német befolyásoltság alatt van.
Nézzünk szét közben nálunk. Az megnyomorított csonka ország ősi határain belül van az ellenség(!) jogos revizionista követelések merülnek fel. Ki tud nekünk segíteni???!  FRA??  (kizárt! hisz az áldást tőlük kaptuk, ráadásul háborúban vesztésre áll európa legerősebb államával!) Britt??  Messze vannak, nincs nagy befolyásuk európára (ez időben) USA??  egy óceán választ el tőlük!  RUS??  NaNEEEEEEM! mégegyszer nem! Ha túllépünk azon hogy a 48-as szab.harcot ők verték le (ne felejtsük pont 100 éve volt!), az 1918-as vörösterror  emléke még eleven. (ráadásul értelmesebb embernek a világ-proletarizmus nem lehet eszméje!)
Tehát ki marad?? úgy ahogy mondod, SENKI! Mit tesz erre M.ország??  Él a lehetőséggel, kihasználja a kor adta helyzetet, visszacsatol területeket úgy, hogy közben nem könnyíti meg a németek dolgát, nem lép német fegyveres erő az ország területére hogy innen segíthessék az orosz fronton harcoló katonáikat. Az ésszerűség határain belül addig marad "független" M.ország, míg tud! Nem kis eredmény. Egyszer egy politológus és egy történész vitáját meghallgatnám. Hogy mit kellett és mit lehetett volna lépni!!  Nem biztos, hogy adott helyzertben nagyot hibázott Horthy!  Nagyon más megítélni valamit ennyi idő távlatából.
Csak logikusan kéne végiggondolni a történéseket. Mert mondhatod, hogy ha akkor nem így akkor most más lenne. Csakhogy azt már nem teszed(gondolod) hozzá, hogy ha akkor mi így akkor válaszul ők pedig.....így.

ugyanolyan, mintha egy focimeccs után azt mondanád, hogy ha akkor nem jobbra indulok hanem balra akkor elérem a "szöktetést" és most gól. Igen. viszont ha akkor gól, akkor utána az ellenfél sem azt lépi, mint amikor nem gól. értem?

Szóval reálisan elemezz, a kor (haderő, gazdaság, erkölcs, morál.....minden) sajátosságainak figyelembevételével.
Írod hogy a lengyelek,franciák megtudták szervezni az ellenállásukat....igen. megtudták, mert megszállt ország voltak! Mi nem! Egyszerűen nem volt rá szükség, mert nem volt idegen katona az országban! Amikor minket megszálltak, mi is megszerveztük(!)
Magyarország nem csak a XX.századot "szopta" meg. Mióta fölvettük a judeo-kereszténységet, folyamatosan szopunk.
Sokszor lett volna lehetőségünk, hogy a Trianoni traumát enyhítsük????........ mondj egyet!  2004 dec.5????

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #411 Dátum: 2006 December 27, 10:11:39 »

kár..mert nem ugyanaz..

hát, rám az olasz fasizmus sem tett nagy benyomást...

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #410 Dátum: 2006 December 27, 09:39:07 »

A világháború után, jórészt a szovjet propaganda hatására fasizmus és a nácizmus összemosásra került.
kár..mert nem ugyanaz..

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #409 Dátum: 2006 December 27, 09:27:42 »

azaz lényegébven semmi?Smiley
Max annyi, hogy az egyik megalkuvó a másik nem...Smiley

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #408 Dátum: 2006 December 27, 09:20:29 »

Körülbelül annyi a különbség, mint egy szocdem és egy bolsevik között.

A világháború után, jórészt a szovjet propaganda hatására fasizmus és a nácizmus összemosásra került. a lényegen szerintem nem változtat.
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #407 Dátum: 2006 December 27, 08:40:13 »

fasizmus??
Az olaszországban volt..

A világháború után, jórészt a szovjet propaganda hatására fasizmus és a nácizmus összemosásra került. a lényegen szerintem nem változtat.

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #406 Dátum: 2006 December 27, 08:37:01 »

Akkor nézzükk már végig, hogy kik mondtak nemet a fasizmusra a kis népek közül:
1. csehek
2. lengyelek
3. szerbek
4. görögök
5. dánok
6. norvégok

Igent:
1. magyarok
2. románok
3. szlovákok
4. horvátok
5. bulgárok

és a végére csak mi maradtunk. Hogy lehet az, hogy másokban nem merült fel a szűkölő kutya magatartás? A meghunyászkodás? Egyszerűen azért, mert bennük volt tartás, nekünk meg csak elveink voltak. Ha csak az 56-os lendület fele meglett volna 1944-ben, ma egészen másként nézne ki a világ, legalábbis a kárpát-medencében...

fasizmus??
Az olaszországban volt..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #405 Dátum: 2006 December 27, 08:35:01 »

Akkor nézzükk már végig, hogy kik mondtak nemet a fasizmusra a kis népek közül:
1. csehek
2. lengyelek
3. szerbek
4. görögök
5. dánok
6. norvégok

Igent:
1. magyarok
2. románok
3. szlovákok
4. horvátok
5. bulgárok

és a végére csak mi maradtunk. Hogy lehet az, hogy másokban nem merült fel a szűkölő kutya magatartás? A meghunyászkodás? Egyszerűen azért, mert bennük volt tartás, nekünk meg csak elveink voltak. Ha csak az 56-os lendület fele meglett volna 1944-ben, ma egészen másként nézne ki a világ, legalábbis a kárpát-medencében...

Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #404 Dátum: 2006 December 27, 08:25:18 »

Voltak a világtörténelemnek olyan szereplői, akik szembementek a történelmi szükségszerűségekkel és övék lett az igazság.

Erre példám is van. Bocs, hogy megint a görögökkel példálózom, de ez idevág. Ők mertek nemet mondani a fasizmusra és nyertek. Október végén van a nagy görög nemzeti ünnep az OXI (ejtsd: ohí), vagyis NEM, ahogy az egész görögség egy emberként mondott nemet a dologra.

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #403 Dátum: 2006 December 27, 08:19:22 »

Kivel kellett volna??!  körülöttünk CSAK német fenhatóság alatt lévő országok voltak! Olasz,Osztrák,Szlovák, Román(?)  Az antanttal meg megjártuk már elötte 20 évvel. Te hova "fordultál" volna? Amíg tudtuk megtartottuk a "függetlenségünket" ! Ennél többet csak 60 évnyi távlat ismeretanyagának birtokában érhettünk volna el! (mint amit te csinálsz) De korántsem biztos, hogy így jártunk a legrosszabbul........

függetlenség?Smiley a klezdetektől német hűbérbírtok voltunk. Csak azért nem szálltak meg minket, mert idehaza jól működött a németbarát rendszer.
Voltak a világtörténelemnek olyan szereplői, akik szembementek a történelmi szükségszerűségekkel és övék lett az igazság.
Tudod az a vicces, hogy a német hadigépezet első áldozata a cseh(szlovák) állam volt. És tudod, hogy az európai államok közül, melyik úszta meg a legkevesebb áldozattal? A csehek. Mi a nagy szükségszerűség közepette elvesztettünk majd egymillió embert és nemzeti vagyonunk nagyobbik részét. Varsó, Drezda, Berlin mellett éppen Budapest szenvedett a legtöbbet. Sőt nálunk állt a leghosszabb ideig a frontvonal (margit vonal 1944 őszétől 1945 márciusáig). Tudod nekem csak az nem szimpatikus, hogy mindig utolsónak maradunk a broki végén, aztán a társadalmi és politikai elitünk felelősségét kisebbítendő a történelmi szükségszerűségekre hivatkozunk. A lengyelek, a szerbek, a görögök, a franciák, az olaszok meg tudták szervezni a maguk ellenállási mozgalmait, sőt még a német katonai körökben is széleskörű szervezkedés tudott kibontakozni, de mi peckesen, büszkén magyarosan meneteltünk a történelmi vágóhídra...
Igenis a második világháborús sokkért felelős az akkori politikai elit, sőt az egész történelmi középosztály, amely saját pozícióit az utolsó utáni pillanatig őrizgette.
Abban igazad van, hogy könnyű 60 év után okosnak lenni, de abban pedig nekem van igazam, hogy Magyarország végigszopta az egész 20. századot. Sokszor lett volna lehetőségünk arra, hogy a trianoni trauma súlyosságát enyhítsük, de mi minden alkalommal rosszat léptünk, ezért lett a sokk minden elképzelhetőnél sokkolóbb. És az egészben a fő felelősség a mindenkori politikai elitünké. Egyébként most is...

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #402 Dátum: 2006 December 24, 12:45:40 »

megérte cimbizni!:(

Kivel kellett volna??!  körülöttünk CSAK német fenhatóság alatt lévő országok voltak! Olasz,Osztrák,Szlovák, Román(?)  Az antanttal meg megjártuk már elötte 20 évvel. Te hova "fordultál" volna? Amíg tudtuk megtartottuk a "függetlenségünket" ! Ennél többet csak 60 évnyi távlat ismeretanyagának birtokában érhettünk volna el! (mint amit te csinálsz) De korántsem biztos, hogy így jártunk a legrosszabbul........

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #401 Dátum: 2006 December 24, 10:01:21 »

<beszúrt kép törölve>

megérte cimbizni!:(

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #400 Dátum: 2006 December 23, 15:39:56 »

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #399 Dátum: 2006 December 23, 12:19:06 »

igenis szégyelnünk kell magunkat azért, hogy am mi hatóságaink vezették félig a vágóhídra 800.000 honfitársunkat. Ahogy azt is szágyelni kell, hogy utolsó csatlósként álltunk egy embertelen rendszer oldalán, amely arra is képes volt, hogy pillanatnyi hadászati megfontolásokból a földel tegye egyenlővé a fővárosunkat. Németország mennyi jóvétételt fizetett nekünk azért, hogy a német állam hadserege a levegőbe küldte az összes magyar hidat? Vajopn nem töbszörös kár volt ez, mint amennyit zsidók okzhattak, ha egyáltalán okoztak a nemzetnek? Az oroszok mindig elnézőbbek voltak velünk szemben, mint a németek és az osztrákok. Előbbiek egy távoli civilizált és tiszteletre méltó népet láttak bennünk, míg utóbbiak egy lenéznivaló gyarmatot.
Szerintem a magyar zsidókérdés a nemzeti középosztály fruszrációs rohamának terméke. A magyar zsidó az egyik legjobban asszimilálódott európai zsidó közösség. Biztos vagyok benne, hogy a magyar zsidó ha kenyértörésre kerül a sor a magyar mellé áll, mégha egy másik zsidó is áll a másik oldalon. Károlyi szerint Kun Bélának is az volt a legfőbb baja, hogy soviniszta volt. Ő akkor prognosztizálta azt a később általánossá váló jelenséget, hogy a különböző nemzetiségű kommunisták kurvára nacionálissá tuidnak válni. Lásd pl. Ceasescu romániája, vagy a szojetunió, ahiol volt az übermensch orosz nép és minden más alatvaló volt.

Senki nem mondta hogy ne "szégyeljük" hogy mit csináltunk. Csak tudjuk hogy mit csináltunk!!  Adott egy tanyavilág, amit támadnak a farkasok bárányokat követelve. Évekig folyik a támadás. Van egy tanya melyet kuvaszok őriznek. A környező tanyavilág bárányait már rég vagy odaadták önként az őrizőik a farkasoknak, vagy a kuvasz által őrzött tanyára menekültek. A bekerítés folytatódik, a kuvasz gyengül, több sebből vérzik, már csak büszkesége miatt áll talpon, a farkasfalka berohan a tanyára elfoglalja azt, majd egy-két "kuvasz" segítségével /de valószínűleg nélkülük is közel ilyen hatásfokkal/ elviszi végül a bárányokat.
A maradék bárány azóta folyamatosan a kuvasz fiainak a szemére veti hogy mennyire aljasul viselkedett EGYETEMESEN a KUVASZ!

De igazad van ezt a mesét lehet úgy is mesélni, hogy a kuvasz szimpatizált a farkasfalkával és egybeterelve odaadta a bárányokat neki.
sajnos Te is így meséled.

Nemrég mondtad hogy a Magyar nem befogadó! pontosabban "...Sohasem voltunk befogadóak, csak hatalmi érdekből teremtett az uralkodó elit olyan közeget, hogy a zsidók nálunk érvényesülni tudtak, szemben más európai országokkal....."

Kérdem én! egy ilyem kirekesztő társadalomban, hogy lehet az hogy:(és itt megint Téged idézlek) "...A magyar zsidó az egyik legjobban asszimilálódott európai zsidó közösség...."
?????  A baj hogy ez a fene nagy szégyen érzet egyoldalú! (és nem csak a zsidóság irányában egyoldalú) Mi mindig csak fizetünk, nekünk sohasem fizetnek! (az egy Atillát kivéve, akinek azért fizettek rendesen) pedig nem mondható hogy ne érdemelnénk meg!
Szóval a holokauszttal szemben sokminden érzés van a szívembem (sajnálat, elkeseredés, szőrnyűlködés) de szégyen az nincs(!)  (ez nem azt jelenti, hogy az ellentetjét érezném:büszkeség) hanem azt hogy eltudom helyezni a helyére a dolgokat. (legalább is szerintem) Mert ha megnézem a történelmünket (még ha csak azt nézem is ami "hivatalosan" tanítható) akkor sem találok benne olyant, hogy a Magyar nép egyetemesen, egyöntetűen gyökerestűl írtott volna ki kultúrákat, népeket.Míg a nagyrabecsült környező népek IGEN(!) (még a bárányok is!).

Kun Béla soviniszta volt!??  de milyen??? Magyar??? kizárt! Róth Manó emígy kezdte egy időben beszédeit:
-Kedves elvtársak, túlélő testvéreim!..........  soviniszta mi???!

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #398 Dátum: 2006 December 23, 09:25:24 »

igenis szégyelnünk kell magunkat azért, hogy am mi hatóságaink vezették félig a vágóhídra 800.000 honfitársunkat. Ahogy azt is szágyelni kell, hogy utolsó csatlósként álltunk egy embertelen rendszer oldalán, amely arra is képes volt, hogy pillanatnyi hadászati megfontolásokból a földel tegye egyenlővé a fővárosunkat. Németország mennyi jóvétételt fizetett nekünk azért, hogy a német állam hadserege a levegőbe küldte az összes magyar hidat? Vajopn nem töbszörös kár volt ez, mint amennyit zsidók okzhattak, ha egyáltalán okoztak a nemzetnek? Az oroszok mindig elnézőbbek voltak velünk szemben, mint a németek és az osztrákok. Előbbiek egy távoli civilizált és tiszteletre méltó népet láttak bennünk, míg utóbbiak egy lenéznivaló gyarmatot.
Szerintem a magyar zsidókérdés a nemzeti középosztály fruszrációs rohamának terméke. A magyar zsidó az egyik legjobban asszimilálódott európai zsidó közösség. Biztos vagyok benne, hogy a magyar zsidó ha kenyértörésre kerül a sor a magyar mellé áll, mégha egy másik zsidó is áll a másik oldalon. Károlyi szerint Kun Bélának is az volt a legfőbb baja, hogy soviniszta volt. Ő akkor prognosztizálta azt a később általánossá váló jelenséget, hogy a különböző nemzetiségű kommunisták kurvára nacionálissá tuidnak válni. Lásd pl. Ceasescu romániája, vagy a szojetunió, ahiol volt az übermensch orosz nép és minden más alatvaló volt.

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #397 Dátum: 2006 December 22, 20:10:54 »

olvasgasd az indexen a polidilit, szép példákat fogsz látni ;-)

(amúgy az indexes bogártopikban egy skodás srác az errájdról érdeklődik)

köszi,átnézek!!

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #396 Dátum: 2006 December 22, 17:36:03 »

mer' műveleti terület a Tér, azé'!

Smiley)

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #395 Dátum: 2006 December 22, 17:17:56 »

más

Azt nézem, mióta van ez a topik, haldoklik az Anyázós! Smiley) vajh mé'?

mer' műveleti terület a Tér, azé'!
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #394 Dátum: 2006 December 22, 17:14:39 »

más

Azt nézem, mióta van ez a topik, haldoklik az Anyázós!  Smiley)  vajh mé'?

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #393 Dátum: 2006 December 22, 16:38:18 »

höh Smiley 

Kérek engedélyt kapitulálni! Smiley)

De szeretnék, de szeretnék ........egy fedél alatt lakni veled huzamosabb ideig! Vagy szanszét röhögném magam vagy lerágnám a lábam hogy menekülhessek vagy rádgyújtanám a házat! Smiley

Nálatok hogy telnek a hétköznapok?

Smiley

a bölcs megoldás a szanaszét röhögés, az ostoba megoldás az összes többi ;-))) de a választás a tiéd, persze ;-)))
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #392 Dátum: 2006 December 22, 16:36:31 »

neked nem is kell tudnod, hogy én milyen vagyok.
elég, ha én tudom, hogy te milyen vagy ;-)))

höh Smiley 

Kérek engedélyt kapitulálni! Smiley)

De szeretnék, de szeretnék ........egy fedél alatt lakni veled huzamosabb ideig! Vagy szanszét röhögném magam vagy lerágnám a lábam hogy menekülhessek vagy rádgyújtanám a házat! Smiley

Nálatok hogy telnek a hétköznapok?

Smiley

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #391 Dátum: 2006 December 22, 16:32:19 »

élmény veled eszmét cserélni! Smiley

Nem is tudom milyen vagy!
Néha mint egy piaci-légy: megfoghatatlan és idegesítő /a légy elkapása közben, idegessége folytán az ember már mindent lever a végén, Te ezt jól kiröhögöd a csillárról:)/
Néha mint a Székely ember: keveset mond, de az üt,
Néha mint egy anyós: nemérdekel mit mond a másik, Te csak szajkózod a magadét

Néha utállak,
Néha kedvellek,
Néha utállak!

Smiley

neked nem is kell tudnod, hogy én milyen vagyok.
elég, ha én tudom, hogy te milyen vagy ;-)))
Oldalak: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: