www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 22:51:07

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Szükség van saját(www.bogarhatu.hu) gyorsulási felszerelés építésére, vagy profi cucc bérlése inkább?
profi (bérlése) - 10 (28.6%)
saját (építése) - 25 (71.4%)
Összes szavazó: 27

Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
Nyomtatás
Szerző Téma: Időmérő kapu építése  (Megtekintve 111411 alkalommal)
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #145 Dátum: 2007 Október 05, 17:26:42 »

Tul van ez az egész misztifikálva.
Azelöbb Stone mondott 30 ezer forintot a PLC-re.
4 konrádos kapu ami drága az 4x6000ft=24 ezer
Kijelzö lámpák gavallérosan számolva 20ezer.
400m kábel,na ezt nem tom megsaccolni,de legyen 50ft/m,akkor az20ezer.
Jöjjön hozzá még mittudom én mi 30ezer pénzé,és akkor a vége 160ezer körül van.
Célozzunk meg egy 200ezres költséget és akkor közelitünk az igazsághoz.
Kezdhetünk gyüjteni,ha több jön össze,elisszuk gyorsulás után!! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #144 Dátum: 2007 Október 05, 14:14:28 »

amíg nincs ár, kár gyűjteni. szerintem mindenki ahoz mérten ad, hogy mibe fáj az egész.
Csakszotam! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #143 Dátum: 2007 Október 05, 13:58:21 »

Ugy gondolom élesedik a helyzet,és emlékeim szerint a multkor eldöntötte ez a forumos közösség,hogy hajlando anyagiakat is áldozni a saját cucc épitésére!!
Ennek értelmében javasolnám egy lista elinditását , ki,mennyivel tud beszállni.
Persze nem lenne hátrány,ha tudnánk legalább egy kb. összeget,hogy mekkora tételt kellene összedobnunk?
A félreértések elkerülése végett megjegyezném,hogy a felajánlott összegek nem kölcsönök,hanem egyszeri támogatás a kivitelezéshez.
amíg nincs ár, kár gyűjteni. szerintem mindenki ahoz mérten ad, hogy mibe fáj az egész.

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #142 Dátum: 2007 Október 05, 13:57:13 »

Ugy gondolom élesedik a helyzet,és emlékeim szerint a multkor eldöntötte ez a forumos közösség,hogy hajlando anyagiakat is áldozni a saját cucc épitésére!!
Ennek értelmében javasolnám egy lista elinditását , ki,mennyivel tud beszállni.
Persze nem lenne hátrány,ha tudnánk legalább egy kb. összeget,hogy mekkora tételt kellene összedobnunk?
A félreértések elkerülése végett megjegyezném,hogy a felajánlott összegek nem kölcsönök,hanem egyszeri támogatás a kivitelezéshez.

Tóth Zoltán
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #141 Dátum: 2007 Október 05, 05:59:08 »

A nekünk szükséges PLC új ára kb 30eFt. Persze vehetünk használtan 6x akkorát és 16 éveset, de minek...
Ma találkozom okos srácokkal, akik ilyeneket tolnak, beszélek velük. A kurva kapuknak nézzetek utána, de ne a konrádban, mert azt a modellező pöcsöknek találták ki 3-4x-es áron.
Köszi!

Ez talán én is felfogtam Tongue, de ha jól sejtem ez lenne az agya az egész rendszernek (ez kommunikála az infrakapuk és a számgép között) , de akkor nem kell fölöslegesen érdeklődnöm és most nem megsértődtem, de van egy ilyen lehetőség amivel kellene talán élnünk.. legyen az öregebb vagy akármi, de esetleg olcsóbban és akkor nem azon lesz a szájhúzás hogy drága és ki fogja kifizetni....
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #140 Dátum: 2007 Október 04, 21:01:10 »

attól, hogy vlaami plc még nem időmérő kapu Smiley
Ez talán én is felfogtam Tongue, de ha jól sejtem ez lenne az agya az egész rendszernek (ez kommunikála az infrakapuk és a számgép között) , de akkor nem kell fölöslegesen érdeklődnöm és most nem megsértődtem, de van egy ilyen lehetőség amivel kellene talán élnünk.. legyen az öregebb vagy akármi, de esetleg olcsóbban és akkor nem azon lesz a szájhúzás hogy drága és ki fogja kifizetni....

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #139 Dátum: 2007 Október 04, 20:55:00 »

attól, hogy vlaami plc még nem időmérő kapu Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #138 Dátum: 2007 Október 04, 20:51:43 »

Régi vacak drágán. Nem kell nekünk ennyi ki-bemenet. na meg ez sok helyet is foglal.

http://www.vatera.hu/siemens_s5_115_plc_dupla_rack_el_37820803.html
Ha Stonemen ilyenre gondolt, akkor szerintem jó lesz nekünk az elfekvő is... Shocked
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #137 Dátum: 2007 Október 04, 20:48:48 »

nem elfekvő cuccokból kéne épííteni szerintem, bár nemtudom. ha emberi jel kijön a kapuból, azt már lehet párhuzamos porton kezelniprgoram annyira nem összetett, hogy ne lehetne megírni
http://www.vatera.hu/siemens_s5_115_plc_dupla_rack_el_37820803.html
Ha Stonemen ilyenre gondolt, akkor szerintem jó lesz nekünk az elfekvő is... Shocked

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #136 Dátum: 2007 Október 04, 20:39:41 »

nem elfekvő cuccokból kéne épííteni szerintem, bár nemtudom. ha emberi jel kijön a kapuból, azt már lehet párhuzamos porton kezelniprgoram annyira nem összetett, hogy ne lehetne megírni

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #135 Dátum: 2007 Október 04, 20:39:30 »

vagy kérdezzem meg tőle esetleg, hogy mennyiért csinálná meg nekünk az egész rendszert???
szerintem kérdezd, mert úgy nézerm itt mindenki inkább elvileg ért hozzá..  Cool
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #134 Dátum: 2007 Október 04, 20:36:44 »

Akkor:
PLC a programozható logikai vezérlő angol rövidítése. Az összes időmérő lószar ilyennel működik. Az mindegy, milyen kaput teszünk a bemenetre, csak adjon valami impulzust. valaki dolgozik valami nagykerben, nézze már meg, emnnyi egy infrakapu...
Na akkor most hogy eszembe jutott a dolog... Az unokatesóm robotok programozásával, gyártásával, felújításával foglalkozik... van egy csomó szétszedett gépe meg cucca otthon! rá is kérdezek hátha van neki valmi elfekvőben, de ahozz akkor pontosan tudnom kellene, hogy mire van szükségünk, vezetékeken meg az infrasorompón kívül... vagy kérdezzem meg tőle esetleg, hogy mennyiért csinálná meg nekünk az egész rendszert???

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #133 Dátum: 2007 Október 04, 20:25:12 »

Akkor:
PLC a programozható logikai vezérlő angol rövidítése. Az összes időmérő lószar ilyennel működik. Az mindegy, milyen kaput teszünk a bemenetre, csak adjon valami impulzust. valaki dolgozik valami nagykerben, nézze már meg, emnnyi egy infrakapu...
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #132 Dátum: 2007 Október 04, 19:43:54 »

Ezt Stone-tol idézem,hátha segit!
Én vsak idézni tudok,mert ehhez a technikához zokni vagyok!! Grin

Csináljuk PLC-vel. Azok eleve kommunikálnak a szgéppel, akár díjmentesen adnak hozzá megjelenítő és adatgyűjtő programot. A PLC programot megiratom. Kell 4 bemenet, a bemeneteken a 2-2 indító és érkező kapu. A kapuk egy impulzust adnak, amikor szakadást érzékelnek (átmegy az autó).
3 kimenet lenne a 3 lámpa. Lehetne mérni a zöld kigyulladása és az indító kapun áthaladás közötti időt (reakcióidő). Másik 2 kimenet gyújtaná ki a célnál a nyeretes lámpáját. Ez ugye összesen 9 ki/bemenet. Ehhez jöhet még ez-az, kell 16 I/O, általában ennyi szokott lenni.
Ha közelítő lámpásat akartok (amilyenek a profik), akkor több bemenet és több kapu kell. Szerintem hobbi célra felesleges.

Sajnos én sem ismerem ezt, de akkor ez egy működő dolog....! Mi az a PLC???? mennyibe kerül??? egy impulzus jelet gond nélkül le lehet szedni szerintem erről a Conrados sorompórol is...

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #131 Dátum: 2007 Október 04, 19:28:32 »

Ezt Stone-tol idézem,hátha segit!
Én vsak idézni tudok,mert ehhez a technikához zokni vagyok!! Grin

Csináljuk PLC-vel. Azok eleve kommunikálnak a szgéppel, akár díjmentesen adnak hozzá megjelenítő és adatgyűjtő programot. A PLC programot megiratom. Kell 4 bemenet, a bemeneteken a 2-2 indító és érkező kapu. A kapuk egy impulzust adnak, amikor szakadást érzékelnek (átmegy az autó).
3 kimenet lenne a 3 lámpa. Lehetne mérni a zöld kigyulladása és az indító kapun áthaladás közötti időt (reakcióidő). Másik 2 kimenet gyújtaná ki a célnál a nyeretes lámpáját. Ez ugye összesen 9 ki/bemenet. Ehhez jöhet még ez-az, kell 16 I/O, általában ennyi szokott lenni.
Ha közelítő lámpásat akartok (amilyenek a profik), akkor több bemenet és több kapu kell. Szerintem hobbi célra felesleges.

Tóth Zoltán
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #130 Dátum: 2007 Október 04, 19:20:23 »

ez amit már néztünk itt:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVVkZKUFlXeFdNdz09&pid=VkZod1RrMVZPVlZUV0doT1ZrWnJPUT09

8000 az indító infrakapu és a stopper rajta.
5000 hozzá még egy kapu, hogy legyen az inditásnál és célnál is.

nem sokat írnak róla, meg kéne nézni. ki kéne próbálni. elvileg erre találták ki.
9V-al működik, nyilván zsinóros.

azt meg azt hiszem te mondtad, hogy erre a kis kijelzőre kamerát kell állítani és azt kivetíteni Wink
persze jobb ha ennél profibbat tudna valaki csinálni.
vagy erről levenni(?) az adatokat hogy egyből laptopba (is) menjen az eredmény

Ezen én is agyaltam már, nekem csak az a kérdés, hogy hogyan lehetne ezen adatokat a számgépre felvinni....
Akkor ugyanis "pofon egyszerű" volna a dolog: Nem kellen stopperes rendszer csak a 4db sorompó és írni a gépre egy időmérő programot....
startlámpa elalszik - jelet ad a gépnek - az elkezd reakcióidőt ill beugrást mérni - autó átlépi egyes sorompót - elindul a futam időmérése, ha nincs beugrás - autó átlépi a második sorompót - leállít a futamidő mérés!!
A kérdés még mindig csak az, hogy mi szolgáltatja az adatátvitelt az infrasorompók és a számgép között.... ennek kellene utánajárni aki ért hozzá, megnézni hogy egyáltalán összeegyeztethető e ez a Conrados infrasorompó a számgéppel????

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #129 Dátum: 2007 Október 04, 18:37:35 »

szoftver oldalt bevállalom.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #128 Dátum: 2007 Október 04, 18:04:44 »

nézd meg lécci! drótos volt vagy rádiós? mennyire kész? mennyi pénz?
ez amit már néztünk itt:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVVkZKUFlXeFdNdz09&pid=VkZod1RrMVZPVlZUV0doT1ZrWnJPUT09

8000 az indító infrakapu és a stopper rajta.
5000 hozzá még egy kapu, hogy legyen az inditásnál és célnál is.

nem sokat írnak róla, meg kéne nézni. ki kéne próbálni. elvileg erre találták ki.
9V-al működik, nyilván zsinóros.

azt meg azt hiszem te mondtad, hogy erre a kis kijelzőre kamerát kell állítani és azt kivetíteni Wink
persze jobb ha ennél profibbat tudna valaki csinálni.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Október 04, 18:06:17 írta Typ117 »
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #127 Dátum: 2007 Október 04, 17:54:52 »

tudom, lehurrogtátok a conrad-ot, de abban van ilyesmi, készen, és nem olyan vészes az ára.
de amíg nem kértek meg, addig nem is nézem meg Cheesy
nézd meg lécci! drótos volt vagy rádiós? mennyire kész? mennyi pénz?

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #126 Dátum: 2007 Október 04, 17:49:48 »

tudom, lehurrogtátok a conrad-ot, de abban van ilyesmi, készen, és nem olyan vészes az ára.
de amíg nem kértek meg, addig nem is nézem meg Cheesy

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #125 Dátum: 2007 Október 04, 17:42:16 »

kik voltak, akik jelezték, hogy tudnak építeni/terveket szolgáltatni?
Azt probálom kideriteni,olvasgatok visszafele,de nem igen haladok!
De itt vannak a topikban a hozzászolok,csak még mindenki hallgat! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #124 Dátum: 2007 Október 04, 17:37:15 »

Meg az is jelenthet valamit,hogy a tököli cucc is kábelen dolgozik.
Én többek között azért is forszirozom az épitést,mert a Negyedmérföld Kft.
emberével megbeszéltem pár dolgot.és igéretet kaptam töle,hogy segit a kezdeti nehézségek leküzdésében.
Van tapasztalata,mert ök is igy kezdték,lehet igy ki tudnánk kerülni pár nagy szopást,és a lényeggel lehetne foglalkozni.
Viszont,amig nem áll itt össze egy ütös csapat,akik tervezik,épitik,tesztelik a technikát,nem sok értelme van elvi kérdésekkel bombázni.
Na ennyit mondtam volna! Grin
kik voltak, akik jelezték, hogy tudnak építeni/terveket szolgáltatni?

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #123 Dátum: 2007 Október 04, 16:52:17 »

Meg az is jelenthet valamit,hogy a tököli cucc is kábelen dolgozik.
Én többek között azért is forszirozom az épitést,mert a Negyedmérföld Kft.
emberével megbeszéltem pár dolgot.és igéretet kaptam töle,hogy segit a kezdeti nehézségek leküzdésében.
Van tapasztalata,mert ök is igy kezdték,lehet igy ki tudnánk kerülni pár nagy szopást,és a lényeggel lehetne foglalkozni.
Viszont,amig nem áll itt össze egy ütös csapat,akik tervezik,épitik,tesztelik a technikát,nem sok értelme van elvi kérdésekkel bombázni.
Na ennyit mondtam volna! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető FradiDaniVW1970

« Hozzászólás #122 Dátum: 2007 Október 04, 11:24:30 »

Megjegyzem, lehet, hogy a tököli reptére a rádióhullámos micsodánkkal nem lennénk megdicsérve...

« Hozzászólás #121 Dátum: 2007 Október 04, 11:23:06 »

400 méter kábelen hogyan rugdosod át az adatot, ha szabad kérdeznem?
de akár 200-on is.
erősítővel, vagy mi?

Emlékei mszerint UTP kábelnél 160m enként kell jelerősítő.
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #120 Dátum: 2007 Október 03, 22:57:54 »

A lámpa lehetne ilyen. Az anyag költsége max 15eft. Ha már csináltok valamit akkor legyen profi, vagy nagyon közeli a profihoz.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #119 Dátum: 2007 Október 03, 21:20:06 »

de akár 200-on is.
erősítővel, vagy mi?
valahogy azt is megoldják.... nem vagyok müszerész nem értek a szerkezet ezen részéhez, de a tény, hogy a profi rendszerek is vezetékkel futnak.... nem mondom, hogy a rádiós renszer rosz, és persze kényelmes is, csak túl sok a zavaró tényező: bezavaró rádióhullámok, szél, jelkésés.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #118 Dátum: 2007 Október 03, 21:15:56 »

optikai kábel?
bár az biztos eszement drága lenne

azt egyszer feltekered, oszt sanyi.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #117 Dátum: 2007 Október 03, 21:08:22 »

de akár 200-on is.
erősítővel, vagy mi?
optikai kábel?
bár az biztos eszement drága lenne
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #116 Dátum: 2007 Október 03, 21:02:25 »

Nem vészes a kábel sem (hozzáteszem, lehet, hogy több macera van vele mint a rádiós rendszerrel, de még mindig "üzembiztosabb" mint a rádiós vagy lézeres adattovábbítás) az UTP kábel amit a számítógépes hálozatok építésénél is használnak 4db strukturál érpárral a 200m-es bund doboza nem nagyobb mint egy 19' sima képcsöves monitor kockára kiegészített térfogata (ehhez tudtam viszonyítani, ez van előttem SmileySmiley) A Conrad-os időmérőről annyit, hogy én le lettem szavazva amikor így belinkeltem, pedig szerintem; az építőkészletet veszed meg, tehát az összeszerelés minősége csak az összeállítón múlik, anyagminőséggel pedig nem hiszem hogy baj lenne....

de akár 200-on is.
erősítővel, vagy mi?

flex 'em all!
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #115 Dátum: 2007 Október 03, 19:59:49 »

Nem vészes a kábel sem (
A komoly profi cuccok is kábellel mennek.
Hozzászolásodbol itélve,Te is vágod a témát!
Ne azt nézzétek,hogy a másik miért szol be,az a cél,hogy összeálljon a technika,használhato,üzembiztos legyen.
Ehhez mindenképpen kellene egy alapterv,kalkulácioval,hogy legalább lássuk,mibe akarunk beleszaladni.
Ha ez megvan,lehet rajta finomitani,változtatni,de valahonnan el kellene már indulni.
TERV ÉS KÖLTSÉGVETÉS KELL!!

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #114 Dátum: 2007 Október 03, 19:56:35 »

Nem vészes a kábel sem (hozzáteszem, lehet, hogy több macera van vele mint a rádiós rendszerrel, de még mindig "üzembiztosabb" mint a rádiós vagy lézeres adattovábbítás) az UTP kábel amit a számítógépes hálozatok építésénél is használnak 4db strukturál érpárral a 200m-es bund doboza nem nagyobb mint egy 19' sima képcsöves monitor kockára kiegészített térfogata (ehhez tudtam viszonyítani, ez van előttem SmileySmiley) A Conrad-os időmérőről annyit, hogy én le lettem szavazva amikor így belinkeltem, pedig szerintem; az építőkészletet veszed meg, tehát az összeszerelés minősége csak az összeállítón múlik, anyagminőséggel pedig nem hiszem hogy baj lenne....
motmár konkrét tervek kellenének, nincs leszavazás, csak kész terv esetén költségekkel, esetleg tapasztaltokkal alátámasztva

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #113 Dátum: 2007 Október 03, 19:51:58 »

mindenképpen rádiós vagy lézeres kéne.
faszom se fog cipelni két koffernyi madzagot.

Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #112 Dátum: 2007 Október 03, 19:30:20 »

Megint szoba hozom a dolgot,mert az idö mulik,a szervezés is halad,vannak árak,mi mennyi,és egyre inkább ugy tünik,hogy ebben a topikban rejlik a megoldás,ha megrázza magát a csapat,és nekifekszik kökeményen a feladatnak!! Cheesy

Nos uraim.
Ugy látom,kicsit megfeküdt a téma,ezért akik költségvetést,tervet igértek várjuk ide a mondandojukkal.
Amennyiben még tart a számolás,tervezés,akkor én kérek elnézést.
A jövö évi Tököli tali szervezése már elkezdödött,és jo lenne,ha idöben összefutna minden.
Ha ezt a kütyüt komolyan gondoljuk,akkor lesz vele munka rendesen,csak azé szolnék.
Nem beszélve az anyagi oldalárol,ami szintén ránk váro megoldás.
Ennek is meg kell majd teremteni a lebonyolitását(gyüjtés,bankszámla,stb)

ehhez en erdemben hozzaszolni tenyleg nem tudok,okostojas nem vagyok,ugyhogy reszemrol a bankszamlaszam erdekes.okke?ennyi.kerem kapcsolja ki Cheesy

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #111 Dátum: 2007 Október 03, 19:20:35 »

Megint szoba hozom a dolgot,mert az idö mulik,a szervezés is halad,vannak árak,mi mennyi,és egyre inkább ugy tünik,hogy ebben a topikban rejlik a megoldás,ha megrázza magát a csapat,és nekifekszik kökeményen a feladatnak!! Cheesy

Nos uraim.
Ugy látom,kicsit megfeküdt a téma,ezért akik költségvetést,tervet igértek várjuk ide a mondandojukkal.
Amennyiben még tart a számolás,tervezés,akkor én kérek elnézést.
A jövö évi Tököli tali szervezése már elkezdödött,és jo lenne,ha idöben összefutna minden.
Ha ezt a kütyüt komolyan gondoljuk,akkor lesz vele munka rendesen,csak azé szolnék.
Nem beszélve az anyagi oldalárol,ami szintén ránk váro megoldás.
Ennek is meg kell majd teremteni a lebonyolitását(gyüjtés,bankszámla,stb)

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #110 Dátum: 2007 Szeptember 27, 17:40:36 »

Vájámááá!
Lehet hogy kettöröl beszélünk?
Én a profi reptéri cucc bérleti dijára gondoltam.

nemmegyezma nekem.  Cheesy
oks.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #109 Dátum: 2007 Szeptember 27, 17:12:16 »

valahol volt belinkelve ilyen mp mérő sziriszar, az 8 körül volt...
Vájámááá!
Lehet hogy kettöröl beszélünk?
Én a profi reptéri cucc bérleti dijára gondoltam.

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #108 Dátum: 2007 Szeptember 27, 17:09:51 »

Szerintem,ezt lehet,hogy szorozni kéne 2-vel,vagy 3-mal! Grin

valahol volt belinkelve ilyen mp mérő sziriszar, az 8 körül volt...
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #107 Dátum: 2007 Szeptember 27, 16:34:50 »

[quote authorFradiDani link=topic=165.msg219394#msg219394 date=1190901298]
, olyan 100e HUF körül...

Idézet
Szerintem,ezt lehet,hogy szorozni kéne 2-vel,vagy 3-mal! Grin

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #106 Dátum: 2007 Szeptember 27, 15:55:38 »

Vajon ki szavazhatott a "profi bérlése"-re?  Huh Roll Eyes Roll Eyes Grin Grin Grin
Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
Nyomtatás

Ugrás: