www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 14, 06:13:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27781306 alkalommal)
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141301 Dátum: 2024 Január 07, 15:00:07 »

A veletlen:
Keszthelyi Sparban keresem a cseh sörömet, hivom az eladot.
Mondja nincs, de rendelesre lesz ,  itt lesz 2 nap mulva jöjjek
Te Honnan jössz ? Egerszegröl. Minden nap-ide -oda  - - - -60--60 Km
Született egerszegi volt, kerdem ismert-e a csaladom regi 2 generatios ceget ? Igen, nagyon is .
Az en cegmre mar nem emlekezett, ahhoz tul fiatal . Mondja ma siet haza, mert VW Bogara van es valakivel szerelnek Smiley)))))))))))
Oppa... Bogar ?
Kicsi a vilag, Legközelebb megkerdem ismeri-e a Bogarhatu forumot ??

Bevallok valamit :

egesz eletemben adtam-vettem--adtam-vettem a kocsikat, de tök fölösleges volt, erzelmileg meg kellett volna maradnom --- egy Bogarnal--- egyiknel, megsporoltam volna 100,000,. euros kiadasokat , sokkal nyugodtabb lehetett volna az eletem,  a Bogar technikaja a kisujjamban volt, alkatreszeket utanad dobjak, soha nem hagy cserben , es a Feeling benned marad vegig .
Elbasztam
Most ujra Boxstert vettem, mert a gömbölyü forma az en vilagom. Ezzel fognak eltemetni---ha csak nem csabulok egy egyenes müszerfalu Bogarba - - -- - -.
Szervusz Xoyox! "Boldog új évet!"

Hát igen,a Bogár,vagy a bogarazás,az örök szerelem! ;)Akit magával ragad,egy életre rabja lesz,soha sem fog/tud kigyógyulni belőle.Maximum,ilyen tünetmentes,korszakok,időszakok vannak,lehetnek.Valószínű,hogy nálad is ilyen lehetett,mikor eladogattad őket.

Emlékszem erre a "zöld villámra",nagyon szép,és jó autó volt.
Egy patinás,gyári,1965-ös Seeblau bogár volt,amit egy "paraszttól" vagy Bauertől vettél,jó magasan a hegyekben,fent a szerpentínen,Puchberg környékén.Aztán később pedig,Luxemburgba vitték el,vásárolták meg tőled.

És üdv újra a csapatban,örülök,hogy itt vagy!

És Sopronban is járdogálsz azért néha?
Mert tudom,emlékszem,Te tőzsgyökeres soproni vagy.Tudod,a "Hűség városa".
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #141300 Dátum: 2024 Január 07, 13:12:11 »

A veletlen:
Keszthelyi Sparban keresem a cseh sörömet, hivom az eladot.
Mondja nincs, de rendelesre lesz ,  itt lesz 2 nap mulva jöjjek
Te Honnan jössz ? Egerszegröl. Minden nap-ide -oda  - - - -60--60 Km
Született egerszegi volt, kerdem ismert-e a csaladom regi 2 generatios ceget ? Igen, nagyon is .
Az en cegmre mar nem emlekezett, ahhoz tul fiatal . Mondja ma siet haza, mert VW Bogara van es valakivel szerelnek Smiley)))))))))))
Oppa... Bogar ?
Kicsi a vilag, Legközelebb megkerdem ismeri-e a Bogarhatu forumot ??

Bevallok valamit :

egesz eletemben adtam-vettem--adtam-vettem a kocsikat, de tök fölösleges volt, erzelmileg meg kellett volna maradnom --- egy Bogarnal--- egyiknel, megsporoltam volna 100,000,. euros kiadasokat , sokkal nyugodtabb lehetett volna az eletem,  a Bogar technikaja a kisujjamban volt, alkatreszeket utanad dobjak, soha nem hagy cserben , es a Feeling benned marad vegig .
Elbasztam
Most ujra Boxstert vettem, mert a gömbölyü forma az en vilagom. Ezzel fognak eltemetni---ha csak nem csabulok egy egyenes müszerfalu Bogarba - - -- - -.

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #141299 Dátum: 2024 Január 03, 16:17:12 »

Sziasztok!
Boldogot kívánok mindenkinek!
Remélem idén több talira jutok el bogárral  Smiley  ( csak Misinél voltam Smiley  )

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #141298 Dátum: 2024 Január 01, 21:23:11 »

Ki ne maradjak.

B.Ú.É.K.!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #141297 Dátum: 2024 Január 01, 14:05:09 »

Haggyuk mán a prémium kat gumikat IS! Úgy repedeznek kifelé mint a szar ,sőt! Lassan enged lefelé némelyik! Csavarhúzóval a mintánál megfeszgeted oszt sziszeg mint a kelgyó! Ez tény! Márkát inkább nem írok! Undorító fogyasztói társadalom! Régen vót a diagonal oszt jóccakát! És akkor nyugodtan lehet anyázni ,szidni bunkózni engemet: a golfomon nyárigumi van. Nem kínai. Meglepődtem mennyire jó hideg időben IS! Buszomon terepes jellegű. Ha hó van buszozok. Egyébként golfozom.
BRÉK mindenkinek IS! Kiss

Erre most inkább nem reagálnék...  Wink

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #141296 Dátum: 2024 Január 01, 13:56:05 »

B.B.Ú.É.K.! Mindenkinek!!

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141295 Dátum: 2024 Január 01, 10:27:00 »

BÚÉK!
Nem elérhető b_sanyi

Ex-Mex...

« Hozzászólás #141294 Dátum: 2024 Január 01, 09:33:38 »

BÚÉK (vagy BRÉK?  Grin) mindenkinek!

(Zárójelben, halkan írom, hogy 2,5 éve én is 4 évszakos gumit vettem a Yarisra. Vannak érveim mellette, egyelőre nem csalódtam. Peace )
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141293 Dátum: 2024 Január 01, 00:24:01 »

Boldogot mindenkinek!

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #141292 Dátum: 2023 December 31, 16:34:33 »

Akinek nem sikerült személyesen, azoknak itt kívánok boldog, Bogarazásban gazdag Új Esztendőt! :-)
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #141291 Dátum: 2023 December 31, 15:27:21 »

"Egyébként golfozom."

Én meg biliárdozni próbáltam, de a tenisz jobban ment.  Wink
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #141290 Dátum: 2023 December 31, 15:19:02 »

Azért nem véletlenül szokták mondani, hogy ami mindenre jó, az általában egyikre sem jó igazán... Vagy abból is a legdrágábbat kell megvenni (vagy a gumitesztek alapján dönteni)...
Én nem sajnálom kifizetni évente a két gumiztatást, pedig jó eséllyel otthon is ki tudnám cserélni a kerekeket (megvan hozzá minden), de nekem biztonságot ad, hogy átpörgetik és, ha kell, akkor centírozzák... (persze vannak, akik csak az alkatrészeknél kérik meg másoktól az árat...), nem vagyunk egyformák.
Anno az itteni autószerelő ismerősöm is azt mondta, milyen hülyeség már ez a téli gumi buzulás... aztán kipróbálta a szolgálati R5-m (ráadásul) futózott téli gumin és ámulva fogadott, mikor mentem érte, hogy nem gondolta volna, hogy ekkora a különbség...
Ennyi...
Haggyuk mán a prémium kat gumikat IS! Úgy repedeznek kifelé mint a szar ,sőt! Lassan enged lefelé némelyik! Csavarhúzóval a mintánál megfeszgeted oszt sziszeg mint a kelgyó! Ez tény! Márkát inkább nem írok! Undorító fogyasztói társadalom! Régen vót a diagonal oszt jóccakát! És akkor nyugodtan lehet anyázni ,szidni bunkózni engemet: a golfomon nyárigumi van. Nem kínai. Meglepődtem mennyire jó hideg időben IS! Buszomon terepes jellegű. Ha hó van buszozok. Egyébként golfozom.
BRÉK mindenkinek IS! Kiss

1200 EXPORT Norvég 1965.02.02.
T3 Hochdach   Münnich Rhodos 1981
Golf2 (Fire & Ice belső) 1989
Astra f 1996
Babetta
http://youtu.be/PJasikRH-eY
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #141289 Dátum: 2023 December 31, 13:32:48 »

Mivel én nem találkoztam a 25 év gumizás alatt egyetlen egy ilyen ügyféllel mint Te(hála istennek) így müködik a vállakozásom!
Köszönöm a többi embernek hogy nem így gondolkodik .
Én teszteltem a a 4 évszakost,ést inkább hagyjuk.....valószinű hogy nem tudok vezetni azért nem az a véleményem.
Ha lehet akkor Te inkább előttem menjél mint mögöttem,köszönöm.
További minden jót  és Boldog Új évet kívánok!
<beszúrt kép törölve>

Azért nem véletlenül szokták mondani, hogy ami mindenre jó, az általában egyikre sem jó igazán... Vagy abból is a legdrágábbat kell megvenni (vagy a gumitesztek alapján dönteni)...
Én nem sajnálom kifizetni évente a két gumiztatást, pedig jó eséllyel otthon is ki tudnám cserélni a kerekeket (megvan hozzá minden), de nekem biztonságot ad, hogy átpörgetik és, ha kell, akkor centírozzák... (persze vannak, akik csak az alkatrészeknél kérik meg másoktól az árat...), nem vagyunk egyformák.
Anno az itteni autószerelő ismerősöm is azt mondta, milyen hülyeség már ez a téli gumi buzulás... aztán kipróbálta a szolgálati R5-m (ráadásul) futózott téli gumin és ámulva fogadott, mikor mentem érte, hogy nem gondolta volna, hogy ekkora a különbség...
Ennyi...

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #141288 Dátum: 2023 December 31, 13:26:01 »

Miután az utóbbi időben az Új Évekkel csak jól rácsesztünk, idén és ezentúl

BOLDOG RÉGI ÉVET KÍVÁNOK!

Szóval BRÉK

Hehe! Ez jó...  Cool

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141287 Dátum: 2023 December 30, 16:38:27 »

régi szép idők 

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141286 Dátum: 2023 December 30, 14:28:37 »

Ez nem gondolkodás,ez érzés,tapasztalat.

-A négyévszakosom,idén,már viszonylag jó,vagy enyhébb időben futott le.Olyan április-május volt.Nyárit rakattam fel,első időkben,az előtte ledobott négyévszakoshoz voltam szokva,állva a lábam,kuplungolásnál,egyesben indulásnál,állandóan kipörögtek,elkapartak a kerekek.Megforogtak.Villant a műszerfalon a kipörgésgátlóm.Körforgalomban,ugyan olyan sebességnél,csúszott el az autó eleje,vagy rakta a farát.Nyirkos,esős,nyálkás időben.MONDOM MAGAMBAN,MI A FASZ VAN???!!Szó szerint,először féltem az autótól,hogy ennyire bizonytalan,ennyivel csúszósabb.Meg kellett tanulnom,át kell állnom,finomabban indulnom,lassabban felengednem a kuplungot,kisebb gázzal indulnom,körforgalmakba óvatosabban,lassabban bemennem,a kb 5.6 mm-es profilú,új nyári gumikkal.Utána átálltam,idővel ,megszoktam.De először féltem,bizonytalannak,olyan csúszósnak éreztem az egész autót (mert az is volt a négyévszakoshoz képest).Én előtte,három évig folyamatosan,90.000 km-t négyévszakosokkal jártam,de nagyon furcsa volt a hirtelen változás,hogy hosszú ideje nem kapart ki az autó,mert nem tapadnak a gumik,csak elforognak a kerekek,bizonytalanul meg lehet csúsztatni az autót kanyarban,körforgalomban,számomra,ezek évekig ismeretlen érzések voltak.Ellőtte olyan volt az autó,mintha sínen menne.És ezek tények,nem mendemondák,itt hallottam,illúzionáltam,beképzeltem.

-Korábban többet autópályáztam.Dízel autó,ki kell kormolni,én mindig úgy járok,hogy 160km/h és tempomat.Ahol a navi tratfit jelez,ott arra a párszáz méterre visszalassítok,aztán újra irány a tempomattal.Többször előfordult már,hogy télen,hideg aszfalton,száraz időben,idióta volt a sofőr,vagy nem jól mérte föl a sebességemet,és bevágott,bejött elém a belső sávba,hirtelen,váratlanul,kb nyolvcvannal.Egyszer-kétszer már súrolta,hogy féktávon belül.Határon volt.Goldolj bele,százhatvannal szakítasz,és egyszer csak váratlanul,amatőr előzős,nyolcvannal bevág eléd,megjelenik előtted.Hatalmasat kellett satuznom,de négyévszakossal olyan volt a féktáv,fékhatás,hogy így,én még téli gumikkal ilyent nem lassultam.És ilyen biztonságérzetet gumik még nem adtak.És ez nem teszteltem,meg tesztpálya,meg kicsit próbálgattam,jártam vele,hanem élet szülte,kemény,hatalmas szituációk,amikor sokszor saját életem múlott rajtuk,köszönhettem neki Gumibogi!

-Az is biztos,saját tapasztalat,mert ugyanis előtte kb 25 évet én is a klasszikus,megszokott felállásban,két garnitúrával nyomtam,hogy olyan 3-4 év életkor felett,mikor a téligumi már megkemyényedik,vizes,nedves úton,a csúszása kb olyan,mintha már nyári gumikkal közlekednél.Én nálam,ezt az időt,már meg sem éli a gumi.Arra már lejárom,és kuka.

-Van amúgy több olyan munkatársam is,hogy csak arra használják az autójukat,hogy munkába járnak,meg helyben picit,itt-ott mozognak a városban.Mennek évi 7-8.000 km-t,nem többet.Mind, két garnitúrázik.Kérdezem én,ha felezed a kilométer futást,tehát évi 3-4.000 km-t megy egy garnitúra gumi,akkor hány évig járnak vele,mire lefut,elkopik?Tíz?Még akkor sem.Ezer éves,száraz,kőkemény gumik,tízszer átgyűrve,átfeszegetve,azok jók,biztonságosak?
Egyik munkatársam,még 2019-ben,vett egy új Tiguant.Két nap,és 2024.van,tehát öt éves az autó.Van benne pont 35.000 km.Mivel nagyobb méretű kerekek,sajnált hozzá megvenni,a második garnitúra felnit.Évente kétszer,átszerelteti egy felnire a gumikat.Most már ugye öt éve.A tök keveset futott gumikat.Meg még fogja is csinálni pár évig.Az szerinted jó dolog Gumibogi?Persze nektek gumisoknak jó,mert évente ott hagyja,a 2x20e-t.Én azóta a harmadik garnitúra négyévszakosat tettem pont fel,és most is új,vaj puha a gumim.

-Szerintem ez még tavaly volt,leesett egy kis hó,nem volt nagy,már nem emlékszem,5-10 cm.Én beültem a kocsimba,és a rajta lévő,négyévszakosokkal,biztonságosan kimentem dolgozni.(Egy út 20-23 km).Nem csúszkált,jól betapadt,jól elindult,tök biztonságérzetem volt.Erre kint,két munkatársam is,akiknek még soha sem volt négyévszakos gumijuk,sosem mentek ilyen autóval,láttam,hogy olyan kárörvendően,gonoszul,vigyorogva megkérdezték (egymástól függetlenül),"Na mi van,ki tudtál jönni?Nem akadt el,nem csúszkált az autó?"     Mondom magamban,gondoltam magamban mi van?! Ezek annyira buták,annyira primitívek,azt gondolják,olyan mintha én nyári gumival közlekedtem volna?Vagy ezek azt hiszik,hogy csúszik?Vagy olyan? Pedig még sosem volt nekik.Csak úgy saját vízíóból,fantáziából,ez van az agyukban.
Alkatrész bizniszeltem,kijártam Ausztriába,Bécset elhagyva,hegy az egész ország,bementem a belsejébe,fel a Hüttékbe,a Serpetínekre,félelmetes helyekre,hegyekre,olyan helyekre,ahol a madár sem jár,még nyáron is félelmetes szinte megjárni,és négyévszakosokkal.Félelem nélkül,biztonságérzetben.Amiket a gumik adtak.Éreztettek,bizonyítottak.Az életben,a gyakorlat,a mindennapokban,a kemény próbákban.Nekem fotelben ülő,itt-ott elhallott urbán-legendekből prédikáló emberek meg azt mondanak amit akarnak.Különben,meg ha annyira szar,meg csúszós,veszélyes lenne,jogaszabályilag sem engedélyeznék,tiltanák,nem engednék,nem fizetnének a biztosítók,hiszen ilyen gumikon,hatalmas vagyonok,életek,értékek múlnak.Ha szar lenne,eleve a szabályok,szabályalkotók,törvények,törvényalkotók sem engedélyeznék.Nem csak itthon,még a szigorúbb nyugaton sem.

Szóval száz szónak is egy a vége,meg nem akarom túlmagyarázni a dolgokat.

-Télen,téli időben,a négyévszakos gumi,teljesen egyenértékű,azonosan viselkedik a téli gumival,semmiben sem marad el.

-Átmeneti időkben,mikor még se nem egyértelműen tél van,se nem már jó idők,szintén a négyévszakos gumi a biztonságosabb,jobban viselkedőbb.

-Tavasztól-őszig,nyáron,esőben,vizes úton,leszálló ködben,párában,nyálkás úton,egyértelműen a négyévszakos a nyerő,de fényévekkel.Mint a nyári.De szárazban is jobb nyáron.

-Km futásban,semmivel sem fut el kevesebbet,nem kopik hamarabb,lásd 90.000 km egy gumival,egy huzamban,és még szerintem egy szezon belefért volna.De ha kuka,akkor is kurva jó szerintem,egy gumival 90.000 km,és vegyes használattal.Tehát élettartamra sem rövidebb.

-Valaki maga csavarozgat,akkor munkát és időt takarít meg vele,ha szervízbe hordja,akkor még pénzt is.Pár évi,őszi-téli,tehát évente két átcsavaroztatáson,vagy két gumiátszereltetés árán,persze gumi márka,típus,felni méret,függő,de van olyan autótípus,vagy autómárka,gumimárka,hogy kb három év alatt,kaphat rajta az ember egy új gumigarnitúra,négyévszakosat.(Pl saját autóm esetében,itt Sopronban,tehát soproni árakon,alufelni,16-os méretben 17.000-Ft egy átszerelés.Évi kétszer,már 34.000-Ft.Három év alatt,már 102.000-Ft.)Azon már,veszek,vagy kapok háromévente,egy új garnitúra,négyévszakos gumit,és végigtolom vele a három évet,átszerelés nélkül.És így még legalább,minimum fele annyi idős gumikkal,vagy új gumikkal járogat az ember.Ellenben,Gumibogihoz hasonlóan gondolkodó ember,elkölt,kiad 102.000-Forintot,és lesz neki egy félig,vagy még félig sem kopott,nyári,és egy ugyan ilyen téli garnitúrája.Amit természetesen,tovább is használ.A másik eset,a nővéremék,sogoromék,ők két garnitúrát használnának,mindig prémium,drága gumi garnitúrákat vesznek (legtöbbször Michelin),és három évenként,leszarja a futást,leszarja  mintát,és ledobják,eldobják.Évi kb 10.000 km-t közlednek.Az három év alatt,30.000 km.Gumigarnitúránként,tehát felezve,sógorom,15.000 km-ként dobálja el,a Michelin garnitúráit.Lehet,így is,minden ember másként gondolkodik,másmilyen hitvallás.
És itt ebben,az enyhe telekben,mikor most is kimegyek és szinte most is tavaszi meleg van,hó is kb egy évben egyszer van,jön a klímaváltozás,a felmelegedés,egyre enyhébb telek vannak,megkockáztatom,lassan eljönnek azok az idők,hogy okosan már csak nyári gumikkal is át lehetne közlekedni.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #141285 Dátum: 2023 December 30, 11:15:14 »

Miután az utóbbi időben az Új Évekkel csak jól rácsesztünk, idén és ezentúl

BOLDOG RÉGI ÉVET KÍVÁNOK!

Szóval BRÉK
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141284 Dátum: 2023 December 30, 10:54:16 »

Mivel én nem találkoztam a 25 év gumizás alatt egyetlen egy ilyen ügyféllel mint Te(hála istennek) így müködik a vállakozásom!
Én teszteltem a a 4 évszakost,ést inkább hagyjuk.....valószinű hogy nem tudok vezetni azért nem az a véleményem.
<beszúrt kép törölve>

Ez nem gondolkodás,ez érzés,tapasztalat.

-A négyévszakosom,idén,már viszonylag jó,vagy enyhébb időben futott le.Olyan április-május volt.Nyárit rakattam fel,első időkben,az előtte ledobott négyévszakoshoz voltam szokva,állva a lábam,kuplungolásnál,egyesben indulásnál,állandóan kipörögtek,elkapartak a kerekek.Megforogtak.Villant a műszerfalon a kipörgésgátlóm.Körforgalomban,ugyan olyan sebességnél,csúszott el az autó eleje,vagy rakta a farát.Nyirkos,esős,nyálkás időben.MONDOM MAGAMBAN,MI A FASZ VAN???!!Szó szerint,először féltem az autótól,hogy ennyire bizonytalan,ennyivel csúszósabb.Meg kellett tanulnom,át kell állnom,finomabban indulnom,lassabban felengednem a kuplungot,kisebb gázzal indulnom,körforgalmakba óvatosabban,lassabban bemennem,a kb 5.6 mm-es profilú,új nyári gumikkal.Utána átálltam,idővel ,megszoktam.De először féltem,bizonytalannak,olyan csúszósnak éreztem az egész autót (mert az is volt a négyévszakoshoz képest).Én előtte,három évig folyamatosan,90.000 km-t négyévszakosokkal jártam,de nagyon furcsa volt a hirtelen változás,hogy hosszú ideje nem kapart ki az autó,mert nem tapadnak a gumik,csak elforognak a kerekek,bizonytalanul meg lehet csúsztatni az autót kanyarban,körforgalomban,számomra,ezek évekig ismeretlen érzések voltak.Ellőtte olyan volt az autó,mintha sínen menne.És ezek tények,nem mendemondák,itt hallottam,illúzionáltam,beképzeltem.

-Korábban többet autópályáztam.Dízel autó,ki kell kormolni,én mindig úgy járok,hogy 160km/h és tempomat.Ahol a navi tratfit jelez,ott arra a párszáz méterre visszalassítok,aztán újra irány a tempomattal.Többször előfordult már,hogy télen,hideg aszfalton,száraz időben,idióta volt a sofőr,vagy nem jól mérte föl a sebességemet,és bevágott,bejött elém a belső sávba,hirtelen,váratlanul,kb nyolvcvannal.Egyszer-kétszer már súrolta,hogy féktávon belül.Határon volt.Goldolj bele,százhatvannal szakítasz,és egyszer csak váratlanul,amatőr előzős,nyolcvannal bevág eléd,megjelenik előtted.Hatalmasat kellett satuznom,de négyévszakossal olyan volt a féktáv,fékhatás,hogy így,én még téli gumikkal ilyent nem lassultam.És ilyen biztonságérzetet gumik még nem adtak.És ez nem teszteltem,meg tesztpálya,meg kicsit próbálgattam,jártam vele,hanem élet szülte,kemény,hatalmas szituációk,amikor sokszor saját életem múlott rajtuk,köszönhettem neki Gumibogi!

-Az is biztos,saját tapasztalat,mert ugyanis előtte kb 25 évet én is a klasszikus,megszokott felállásban,két garnitúrával nyomtam,hogy olyan 3-4 év életkor felett,mikor a téligumi már megkemyényedik,vizes,nedves úton,a csúszása kb olyan,mintha már nyári gumikkal közlekednél.Én nálam,ezt az időt,már meg sem éli a gumi.Arra már lejárom,és kuka.

-Van amúgy több olyan munkatársam is,hogy csak arra használják az autójukat,hogy munkába járnak,meg helyben picit,itt-ott mozognak a városban.Mennek évi 7-8.000 km-t,nem többet.Mind, két garnitúrázik.Kérdezem én,ha felezed a kilométer futást,tehát évi 3-4.000 km-t megy egy garnitúra gumi,akkor hány évig járnak vele,mire lefut,elkopik?Tíz?Még akkor sem.Ezer éves,száraz,kőkemény gumik,tízszer átgyűrve,átfeszegetve,azok jók,biztonságosak?
Egyik munkatársam,még 2019-ben,vett egy új Tiguant.Két nap,és 2024.van,tehát öt éves az autó.Van benne pont 35.000 km.Mivel nagyobb méretű kerekek,sajnált hozzá megvenni,a második garnitúra felnit.Évente kétszer,átszerelteti egy felnire a gumikat.Most már ugye öt éve.A tök keveset futott gumikat.Meg még fogja is csinálni pár évig.Az szerinted jó dolog Gumibogi?Persze nektek gumisoknak jó,mert évente ott hagyja,a 2x20e-t.Én azóta a harmadik garnitúra négyévszakosat tettem pont fel,és most is új,vaj puha a gumim.

-Szerintem ez még tavaly volt,leesett egy kis hó,nem volt nagy,már nem emlékszem,5-10 cm.Én beültem a kocsimba,és a rajta lévő,négyévszakosokkal,biztonságosan kimentem dolgozni.(Egy út 20-23 km).Nem csúszkált,jól betapadt,jól elindult,tök biztonságérzetem volt.Erre kint,két munkatársam is,akiknek még soha sem volt négyévszakos gumijuk,sosem mentek ilyen autóval,láttam,hogy olyan kárörvendően,gonoszul,vigyorogva megkérdezték (egymástól függetlenül),"Na mi van,ki tudtál jönni?Nem akadt el,nem csúszkált az autó?"     Mondom magamban,gondoltam magamban mi van?! Ezek annyira buták,annyira primitívek,azt gondolják,olyan mintha én nyári gumival közlekedtem volna?Vagy ezek azt hiszik,hogy csúszik?Vagy olyan? Pedig még sosem volt nekik.Csak úgy saját vízíóból,fantáziából,ez van az agyukban.
Alkatrész bizniszeltem,kijártam Ausztriába,Bécset elhagyva,hegy az egész ország,bementem a belsejébe,fel a Hüttékbe,a Serpetínekre,félelmetes helyekre,hegyekre,olyan helyekre,ahol a madár sem jár,még nyáron is félelmetes szinte megjárni,és négyévszakosokkal.Félelem nélkül,biztonságérzetben.Amiket a gumik adtak.Éreztettek,bizonyítottak.Az életben,a gyakorlat,a mindennapokban,a kemény próbákban.Nekem fotelben ülő,itt-ott elhallott urbán-legendekből prédikáló emberek meg azt mondanak amit akarnak.Különben,meg ha annyira szar,meg csúszós,veszélyes lenne,jogaszabályilag sem engedélyeznék,tiltanák,nem engednék,nem fizetnének a biztosítók,hiszen ilyen gumikon,hatalmas vagyonok,életek,értékek múlnak.Ha szar lenne,eleve a szabályok,szabályalkotók,törvények,törvényalkotók sem engedélyeznék.Nem csak itthon,még a szigorúbb nyugaton sem.

« Utoljára szerkesztve: 2023 December 30, 11:13:46 írta Narancs »
Elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #141283 Dátum: 2023 December 30, 08:23:00 »

Saját tapasztalat,több mint 100.000 km ilyen gumikkal levezetve,két autón,már a harmadik garnitúra van fent,csak ilyent.Soha semmi mást.

Tapadása,azt mondom,hogy téli időszakban,a télivel azonos,viszont nyáron,vizes,nyálkás,és esős időben,messze jobb mint a nyári.

Futásban,tehát km élettartamban, nekem egy garnitúra,3.5 évet volt fent egy huzamban,és 90.000km-t ment mikor ledobtam,ráfért a csere,de nem volt ilyen tükör radial vagy ilyesmi.

Én csak erre esküszöm,már sok emberrel vitába szálltam e miatt,sokan hülyének néztek,meg kiröhögtek,de úgy,hogy még egyiknek sem volt,egyik sem ment még egy kilométert sem ilyen gumikkal.

A másik,hogy ha magad szereled,csavarozod,akkor megspórolsz vele évi két munkát,ha gumissal átgumiztatod,akkor annak a költségét,plusz szállítgatás,gumiműhelybe hordozás...

Sőt,még ragozhatom,nekem az autómhoz csak egy garnitúra felni van.Ha kiszámolom,hogy viszont lenne két garnitúra gumim,egy nyári,és egy téli (mert több embert ismerek akiknek így van),és évente kétszer gumisműhelybe átgumiztatnám,három év alatt,tehát három tavaszi,és három őszi,átgumizás árán,kapok egy közepes kategóriás négyévszakosat,végigtolom vele a három évet,pont lefut,és eldobom.És mindig friss a gumim is,amivel járok.

Nem elérhető gas

« Hozzászólás #141282 Dátum: 2023 December 28, 19:12:50 »

kibovithetem, hogy a "szokasos" tavaszi aradas 27.en tetozik a fovarosban... Van olyan gumi, ami fenntart a vizen?
..... igen az úszógumi

Grin

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141281 Dátum: 2023 December 27, 22:51:12 »

Van:
https://youtu.be/3j7n00Xx38o
Csak most valszeg nehezebben beszerezhető  Grin és kicsit faragni kell a sárvédőkön.

Jöhet!

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141280 Dátum: 2023 December 27, 20:30:19 »

Saját tapasztalat...
Nagyjából ugyanez.
De menjünk tovább 4 évszakoson belül is van olyan ami  pl hóban megközelít egy téligumit.
Mondjuk egy Nokian.

De ide közép europába, a langyosba: Esőben legyen erős és szárazon.
Hóban az utóbbi 5 évben alig jártam. Egyszer akadtam el jeges havon, de akkor meg feldobtam arra az 500m-re a hóláncot.
Ésszel mindenre elég.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141279 Dátum: 2023 December 27, 20:25:02 »

mert az mindig jó.......
Nem, de az év 99%-ban jó.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141278 Dátum: 2023 December 27, 17:34:31 »

Csak a 4 évszakos. :-D
Saját tapasztalat,több mint 100.000 km ilyen gumikkal levezetve,két autón,már a harmadik garnitúra van fent,csak ilyent.Soha semmi mást.

Tapadása,azt mondom,hogy téli időszakban,a télivel azonos,viszont nyáron,vizes,nyálkás,és esős időben,messze jobb mint a nyári.

Futásban,tehát km élettartamban, nekem egy garnitúra,3.5 évet volt fent egy huzamban,és 90.000km-t ment mikor ledobtam,ráfért a csere,de nem volt ilyen tükör radial vagy ilyesmi.

Én csak erre esküszöm,már sok emberrel vitába szálltam e miatt,sokan hülyének néztek,meg kiröhögtek,de úgy,hogy még egyiknek sem volt,egyik sem ment még egy kilométert sem ilyen gumikkal.

A másik,hogy ha magad szereled,csavarozod,akkor megspórolsz vele évi két munkát,ha gumissal átgumiztatod,akkor annak a költségét,plusz szállítgatás,gumiműhelybe hordozás...

Sőt,még ragozhatom,nekem az autómhoz csak egy garnitúra felni van.Ha kiszámolom,hogy viszont lenne két garnitúra gumim,egy nyári,és egy téli (mert több embert ismerek akiknek így van),és évente kétszer gumisműhelybe átgumiztatnám,három év alatt,tehát három tavaszi,és három őszi,átgumizás árán,kapok egy közepes kategóriás négyévszakosat,végigtolom vele a három évet,pont lefut,és eldobom.És mindig friss a gumim is,amivel járok.
Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #141277 Dátum: 2023 December 27, 15:04:15 »

kibovithetem, hogy a "szokasos" tavaszi aradas 27.en tetozik a fovarosban... Van olyan gumi, ami fenntart a vizen?

Van:
https://youtu.be/3j7n00Xx38o
Csak most valszeg nehezebben beszerezhető  Grin és kicsit faragni kell a sárvédőkön.

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141276 Dátum: 2023 December 27, 09:46:18 »

23.a, leesett kozel 10cm ho. Este lapatolas, ahogy kell. 26.a, uton Mohacs fele 17°C volt a max. Ki milyen gumit ajanl? Smiley

Elérhető gumibogi

« Hozzászólás #141275 Dátum: 2023 December 27, 09:04:49 »

mert az mindig jó.......

Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #141274 Dátum: 2023 December 27, 08:30:36 »

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #141273 Dátum: 2023 December 27, 08:29:22 »

23.a, leesett kozel 10cm ho. Este lapatolas, ahogy kell. 26.a, uton Mohacs fele 17°C volt a max. Ki milyen gumit ajanl? Smiley

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141272 Dátum: 2023 December 26, 21:07:32 »

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141271 Dátum: 2023 December 26, 19:44:42 »

Elérhető gumibogi

« Hozzászólás #141270 Dátum: 2023 December 24, 08:06:12 »

Mindenkinek!!

Elérhető gumibogi

« Hozzászólás #141269 Dátum: 2023 December 17, 19:39:41 »

Ők baszták el, vagy téged basztak át. Vettem két akkut mostanában, mindenhol átvették. Nem foglalkoznak vele.

így igaz  :-)
van aksis ismerösm aki nem tegnap kezdte

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141268 Dátum: 2023 December 17, 15:25:34 »

Ők baszták el, vagy téged basztak át. Vettem két akkut mostanában, mindenhol átvették. Nem foglalkoznak vele.
Ha szerződött partner.
Márpedig sajnos nem sikerült mindenkivel szerződni.
Dorog melletti vasudvarnál is: hozhatom az akkukat?
Nem csak bontási fémhulladékot vehet át. Neki van engedélye akkura is, de a mol nem szerződött vele, akinek meg nincs akku kezelésre engedélye.
Akkor ólomcsövet lehet hozni? Persze az bontási hulladék.

Agyrém az egész.

Valakinél működik valakinél nem.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #141267 Dátum: 2023 December 17, 11:54:33 »

Pénteken vettem itt Sopronban egy új akkumulátort,akkumulátor szaküzletben,ahol korábban,tizenévig átvették,beszámították.Kérdeztem,mondta a srác,hogy már nem,mert a "MOL elbaszott valamit",ez volt a válasza,amit nem értettem,de nem merültem bele,nem részleteztettem vele.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141266 Dátum: 2023 December 16, 21:16:51 »

Csak szerződött partner veheti át, de ingyen.
Később lehet hogy betétdíjas lesz, de még ez se biztos.

Csoda lesz ha itt egy éven belül bármi elindul.

Köszi Abes,Te mindig "megmondod a tutit",segítesz! Wink Cheesy

Sokszor és mindig.KÖSZÖNÖM! Wink Cheesy
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #141265 Dátum: 2023 December 16, 17:09:27 »

Csak szerződött partner veheti át, de ingyen.
Később lehet hogy betétdíjas lesz, de még ez se biztos.

Csoda lesz ha itt egy éven belül bármi elindul.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #141264 Dátum: 2023 December 16, 15:32:16 »

Pénteken vettem itt Sopronban egy új akkumulátort,akkumulátor szaküzletben,ahol korábban,tizenévig átvették,beszámították.Kérdeztem,mondta a srác,hogy már nem,mert a "MOL elbaszott valamit",ez volt a válasza,amit nem értettem,de nem merültem bele,nem részleteztettem vele.
biztos ez is betétdíjas lesz

Nem elérhető Imrüs

www.matraveteran.uw.hu

« Hozzászólás #141263 Dátum: 2023 December 16, 15:27:50 »

Ohh!  Shocked

"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #141262 Dátum: 2023 December 16, 15:20:38 »

Nálunk (Gyöngyös) Akku boltban átveszik/beszámítják. Tavasszal vettem legutóbb másikat sima autóalkatrész üzletben, ott is beszámították.
Oldalak: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: