www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 04:50:30

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1440 1441 1442 1443 1444 [1445] 1446 1447 1448 1449 1450 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27989427 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #84021 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:33:54 »

Azért az érdekes, hogy a "Bogaras fórumok" között van egy off-olhatatlan közzöségi topik és a  "Közösségi Fórum"-ban meg egy csomó bogarazással foglalkozó szaktopik.   Roll Eyes

Nem lesz ebben változás?

nem mindegy hol van, ha úgyis mindenhol vannak oda nem illő dolgok?  Roll Eyes

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Rulezka
« Hozzászólás #84020 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:32:06 »

Én eddig úgy tudtam, itt szinte semmi sem off...
Próbáltam rávilágítani néhány, szerintem, téves dologra, hátha segít valakinek dönteni...
De akkor ezek után, csak priviben "rendelek"...

én még várom hátha folytatódik a vita!  Grin
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #84019 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:30:20 »

Azért az érdekes, hogy a "Bogaras fórumok" között van egy off-olhatatlan közzöségi topik és a  "Közösségi Fórum"-ban meg egy csomó bogarazással foglalkozó szaktopik.   Roll Eyes

Nem lesz ebben változás?

óriási tévedés!! itt semmi sem off (meg még 1-2 topikban... gyertek oda  Wink )

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #84018 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:24:52 »

...

óriási tévedés!! itt semmi sem off (meg még 1-2 topikban... gyertek oda  Wink )
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #84017 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:22:05 »

ne haragudjatok, de nem lehetne ezt az évekkel ezelőtt az anyázósban kezdett szájkaratét mondjuk offban csinálni, vagy privátban ?!
azt gondolom,hogy két joviális felnőtt ember nyílászárókról szóló vitája kezd kicsit személyeskedő lenni és velem együtt érezve,gondolom sok mindenki erre a szappanoperára nem kíváncsi

Próbáltam rávilágítani néhány, szerintem, téves dologra, hátha segít valakinek dönteni...
De akkor ezek után, csak priviben "rendelek"...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
RNIE
« Hozzászólás #84016 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:17:17 »

Nem jelent semmit. Néha te is írsz okosat.

mondjuk Stunttal nem állok le vitatkozni motorokról
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #84015 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:15:17 »

Nem jelent semmit. Néha te is írsz okosat.

főleg úgy,hogy az egyik építészmérnök, a másik meg...
1303LS
« Hozzászólás #84014 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:11:18 »

ne haragudjatok, de nem lehetne ezt az évekkel ezelőtt az anyázósban kezdett szájkaratét mondjuk offban csinálni, vagy privátban ?!
azt gondolom,hogy két joviális felnőtt ember nyílászárókról szóló vitája kezd kicsit személyeskedő lenni és velem együtt érezve,gondolom sok mindenki erre a szappanoperára nem kíváncsi
RNIE
« Hozzászólás #84013 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:08:57 »

azt gondolom,hogy két joviális felnőtt ember nyílászárókról szóló vitája kezd kicsit személyeskedő lenni 
főleg úgy,hogy az egyik építészmérnök, a másik meg...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #84012 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:07:39 »

Megint félre viszed a dolgot. Sehol nem istenítettem a nyílt kombicirkót.   Undecided
Annyit írtam, hogy valaki (egyébként "hozzáértő") tanácsára kicserélték a cuccot, de szó sem esett semmi egyébről, nem, hogy a hátrányokról. Ha hiszed, ha nem tudom, hogy a turbós klasszisokkal jobb a kéményestől, sőt asszem ezt írtam is.   Undecided De, ha szerinted istenítem akkor legyen úgy, én nem ezt írtam.  Undecided

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #84011 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:06:40 »

Megint félre viszed a dolgot. Sehol nem istenítettem a nyílt kombicirkót.   Undecided
Annyit írtam, hogy valaki (egyébként "hozzáértő") tanácsára kicserélték a cuccot, de szó sem esett semmi egyébről, nem, hogy a hátrányokról. Ha hiszed, ha nem tudom, hogy a turbós klasszisokkal jobb a kéményestől, sőt asszem ezt írtam is.   Undecided De, ha szerinted istenítem akkor legyen úgy, én nem ezt írtam.  Undecided

Akkor olvasd vissza még egyszer, amit írtál!
Lehet, hogy Te tudod, mit akartál kihozni belőle, de más nem biztos, azt érti ki belőle...
Nem istenítetted? De a másikat meg jól leszóltad... Meg: "Nem mind arany, ami fénylik..." stb... Meg a kombicirkó addig jól kiszellőztette a kecót.... Ezt mondjuk elmesélhetnéd, hogyan tette....!
Hacsak nem arra gondolsz, hogy az elhasznált belső levegő miatt gyakrabban kellett szellőztetni... Viszont akkor nem értem, mi a gondod, a kis szellőző lyukkal... Jobb a kitárt ablak?

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #84010 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:05:59 »

még az ügyvédemnél van az igazi neve, az  adott oldali felhasználóját már kitiltották

mod, ha megvannak az adatok, nem fogom offba tenni, lássa csak mindenki
De legalább adj támpontot, hogy kire vigyázzunk melyik helyen? Gondolom nicknéven árusít.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
1303LS
« Hozzászólás #84009 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:05:19 »

Mint általában, most is mindenkinek igaza van, azonban teljesen másról beszéltek. Csak még nem veszitek észre  Grin
Viszont nem én kezdtem másról beszélni.  Grin
Zsuzsi jól van? Ugye milyen kedves?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #84008 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:03:17 »

Mint általában, most is mindenkinek igaza van, azonban teljesen másról beszéltek. Csak még nem veszitek észre  Grin
1303LS
« Hozzászólás #84007 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:00:34 »

De, ha már isteníted a kombicirkót, akkor azért azt is tedd hozzá, hogy a turbós, vagyis zárt égésterű kazánok üzembiztonsága mesze felülmúlja a régiét, leginkább abban, hogy nem kerülhet vissza a belső térbe, égéstermék... És azért ez elég nagy dolog... Már, ha valaki értékeli a családja biztonságát...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #84006 Dátum: 2010 Szeptember 01, 21:00:25 »

Azért az adott emberke nevét elárulhatnád. Legalább itt, off-ba téve. Csakhogy ne szaladjon mégegyszer valaki lyukra feleslegesen.
még az ügyvédemnél van az igazi neve, az  adott oldali felhasználóját már kitiltották

mod, ha megvannak az adatok, nem fogom offba tenni, lássa csak mindenki

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #84005 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:58:00 »

üdv a klubban, nekem több, mint egy éve hasonló ügyben feljelentésem, lassan megyünk a bíróságra. a csávó azóta is hirdet több helyen
Azért az adott emberke nevét elárulhatnád. Legalább itt, off-ba téve. Csakhogy ne szaladjon mégegyszer valaki lyukra feleslegesen.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #84004 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:51:53 »

Vártam ezt a választ is.
Logikusan gondolkodva szerintem egy olyan házban (téglaépítésű) ahol problémát, penészedést okoz a párásodás az az idő amikor a szabályzós luk bezár elenyésző, talán sosincs ilyen. Téli viszonyok között.
Ha jól emlékszem egyszer sem mondtam, hogy szar dolog a résszellőző, annyit mondok most is, hogy nem jó dolog minden áron kicseréltetni rengeteg pénzért az ablakokat a polgárral, majd ezekre az ablakokra lukakat vágni. Tehát szembeállítjuk a sok befektetett pénzt a meglévő (ingyen már bent lévő) nem annyira jó ablakokkal
Sanyitól nem kaptam választ arra, hogy a rekuperátort (igen többször is szarul írtam le  Lips Sealed )miért nem ajánlják és, hogy Ő szokta-e ajánlani. Vagy esetleg a jól berögzött szokások felülírják az újdonságok iránti jogos igényt.
Eset.
Ismerősék a mindenfelől érkező nyomásnak engedve a jól működő kéményes kombicirkót kicserélték hétnyelven beszélő turbós csillivilli cuccra, mert az majd jobb lesz. Tényleg jobb is a cucc, már kinézetre is, igaz, hogy gázt ugyanannyit fogyaszt, de a lakás csurom víz.  Grin
Érthetőség kedvéért, a régi kéményes cirkó szépen kiszellőztette a kecót hiszen onnan szívott, a turbós fullextrás meg kintről szív. Szóval nem mind arany ami fénylik. De tőlem mindenki azt csinál amit akar. Én is.  Cheesy

Nem akarok minősíteni, mert sértődés lesz belőle...
Valóban nem írtam a rekuperátorodról, mivel sajna nem ismerem... De hővisszanyerős rendszerek vannak és ajánlom is annak, akinek van rá kerete...
Ha valaki, akkor én igyekszem azért az újdonságokat, újabb megoldásokat ajánlani, betervezni...Igaz, nem mindenáron...
De, ha már isteníted a kombicirkót, akkor azért azt is tedd hozzá, hogy a turbós, vagyis zárt égésterű kazánok üzembiztonsága mesze felülmúlja a régiét, leginkább abban, hogy nem kerülhet vissza a belső térbe, égéstermék... És azért ez elég nagy dolog... Már, ha valaki értékeli a családja biztonságát...

Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #84003 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:23:16 »

Typ3-as karbik vannak rajta valami okos rudazattal (nem typ3) és ez a hűtés beférne a bogárba is. Generátoros, egyébként.
Érdekes, hogy nem rakta még senki (vagyis nem láttam) bogárba. Brazília biztos tele van ezekkel.
Egy beszerzőkörút kellene.Szivesen importálnék pár képtelen léghüvöst. Roll Eyes

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
1303LS
« Hozzászólás #84002 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:19:40 »

logikusan gondolkodva:
 - a rosszul záródó ablak MINDIG engedi ki/be a levegőt
 - a résszellőző meg csak akkor, ha a páratartalom meghalad egy bizonyos értéket
itt van a nagy különbség, bébi.

ebbe természetesen nem tartozik bele a mekkmester által ajánlott szigetelés kivágás.
Itt a pont...
Nem mellesleg áram nélkül (is) működik...
De ez úgyis hülyeség...
Vártam ezt a választ is.
Logikusan gondolkodva szerintem egy olyan házban (téglaépítésű) ahol problémát, penészedést okoz a párásodás az az idő amikor a szabályzós luk bezár elenyésző, talán sosincs ilyen. Téli viszonyok között.
Ha jól emlékszem egyszer sem mondtam, hogy szar dolog a résszellőző, annyit mondok most is, hogy nem jó dolog minden áron kicseréltetni rengeteg pénzért az ablakokat a polgárral, majd ezekre az ablakokra lukakat vágni. Tehát szembeállítjuk a sok befektetett pénzt a meglévő (ingyen már bent lévő) nem annyira jó ablakokkal
Sanyitól nem kaptam választ arra, hogy a rekuperátort (igen többször is szarul írtam le  Lips Sealed )miért nem ajánlják és, hogy Ő szokta-e ajánlani. Vagy esetleg a jól berögzött szokások felülírják az újdonságok iránti jogos igényt.
Eset.
Ismerősék a mindenfelől érkező nyomásnak engedve a jól működő kéményes kombicirkót kicserélték hétnyelven beszélő turbós csillivilli cuccra, mert az majd jobb lesz. Tényleg jobb is a cucc, már kinézetre is, igaz, hogy gázt ugyanannyit fogyaszt, de a lakás csurom víz.  Grin
Érthetőség kedvéért, a régi kéményes cirkó szépen kiszellőztette a kecót hiszen onnan szívott, a turbós fullextrás meg kintről szív. Szóval nem mind arany ami fénylik. De tőlem mindenki azt csinál amit akar. Én is.  Cheesy
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #84001 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:06:19 »

<beszúrt kép törölve>

Ilyen volt???? VW Gol BX 1600  kétkarbis, typ1 motorral! Beszarás! Nem is hallottam róla soha.

Typ3-as karbik vannak rajta valami okos rudazattal (nem typ3) és ez a hűtés beférne a bogárba is. Generátoros, egyébként.
Érdekes, hogy nem rakta még senki (vagyis nem láttam) bogárba. Brazília biztos tele van ezekkel.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #84000 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:02:30 »

Monnyuk Vaga is élt egy darabig valahol a balkánon...  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Te most azt hiszed,hogy viccelsz,én meg tényleg,még most is ott élek! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #83999 Dátum: 2010 Szeptember 01, 20:00:44 »

baaz  Shocked Shocked

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #83998 Dátum: 2010 Szeptember 01, 19:57:04 »

Ez meg egykarbis Gol. Made in Brasil  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #83997 Dátum: 2010 Szeptember 01, 19:55:47 »

Ilyen volt???? VW Gol BX 1600  kétkarbis, typ1 motorral! Beszarás! Nem is hallottam róla soha.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #83996 Dátum: 2010 Szeptember 01, 17:56:40 »

keresek olyan progit amivel dvavibol tudok dvd(vob) -ot csinálni
Lehetőleg valami egyszerű kellene.
köszi.
avi2dvd freeware. google a barátod.

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #83995 Dátum: 2010 Szeptember 01, 17:15:29 »

keresek olyan progit amivel dvavibol tudok dvd(vob) -ot csinálni
Lehetőleg valami egyszerű kellene.
köszi.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #83994 Dátum: 2010 Szeptember 01, 17:10:03 »

most hivtak fövárosi rendör kapitányságrol......

vaterás csalakat keresnek be kéne mennem vallomást tenni mert én is bele estem utaltam pénzt de semmi

mondta rendör h 10 ember van ráültettve vaterára h figyeljék.....lopott kocsik ékszer stb......
üdv a klubban, nekem több, mint egy éve hasonló ügyben feljelentésem, lassan megyünk a bíróságra. a csávó azóta is hirdet több helyen

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #83993 Dátum: 2010 Szeptember 01, 16:28:41 »

http://www.snuffy.hu/

Evil

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #83992 Dátum: 2010 Szeptember 01, 16:05:09 »

vaterás csalakat keresnek be kéne mennem vallomást tenni mert én is bele estem utaltam pénzt de semmi

mondta rendör h 10 ember van ráültettve vaterára h figyeljék.....lopott kocsik ékszer stb......

Fogkefét vigyél.

Evil

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #83991 Dátum: 2010 Szeptember 01, 16:04:01 »

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #83990 Dátum: 2010 Szeptember 01, 16:00:40 »

más is gyárt ilyet
pl terranova terrasun
de én a baumitot választottam, meg kivitelező (szigetelő/kőműves/házépítő) barátom ajánlotta ezt
persze mondható hogy ő téved,de kétlem mert kb 20 éve tuti ebből él!

nálunk házon belül kb 23-24 fok van csak minusz husznál van ennél hüvősebb 8az összes helységben) úgyhogy asszem elégtelen fűtésről nem beszélhetünk esetünkben

Az elégtelen fűtés nem a hőmérsékletből adódik hanem a rossz helyre szerelt fűtőtestek miatt.

Evil

Rulezka
« Hozzászólás #83989 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:43:16 »

Baumitot használj, senki más nem gyárt ilyet.  Grin
Vagy ha nem akkor az elégtelen fűtéstől van.
...

más is gyárt ilyet
pl terranova terrasun
de én a baumitot választottam, meg kivitelező (szigetelő/kőműves/házépítő) barátom ajánlotta ezt
persze mondható hogy ő téved,de kétlem mert kb 20 éve tuti ebből él!

nálunk házon belül kb 23-24 fok van csak minusz husznál van ennél hüvősebb 8az összes helységben) úgyhogy asszem elégtelen fűtésről nem beszélhetünk esetünkben
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #83988 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:34:46 »

Ha jól emlékszem 17-18 volt darabja a bejárati ajtónk pedig 80 volt +20 szerelés.
Najo nem volt annyi a 3 de majdnem  Wink

Hát elég drága volt dbja, nekem a falban van.
Az ajtóm meg drágább volt úgyhogy nem barkácsoltattam szét.

Evil

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #83987 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:31:52 »

új ablaknál a penészedés legfőbb oka legtöbbször az hogy a nyílászáró tökéletesen zár, de az épület NINCSEN leszigetelve!
megoldás:
- a ház teljeskörű leszigetelése
- penészes falrészek megtisztítása tégláig, és újravakolása Baumit SANOMA rendszerrel.
Lehet veszekedeni és okosakat mondani,de aki nem hiszi én épp ezt csinálom otthon!
És tuti segít!
Ja és persze nem árt szellőztetni is otthon naponta többször! Még ha kint minusz 20 van akkor is!

Baumitot használj, senki más nem gyárt ilyet.  Grin
Vagy ha nem akkor az elégtelen fűtéstől van.
Mint pölö anyáméknál ahol a fürdőben egy törülközőszáritó (radiátoron kivül), bontás vakolás és egyéb marhaságok nékül eltüntette a penészt.

Evil

Nem elérhető Peti

vbk.at.hu

« Hozzászólás #83986 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:21:13 »

Micka (Fót)
az általad belinkelt oldalon Fót van írva, csak ez lehet Kazahsztáni Fót
ki tudja ott mit jelenthet  Grin
Legutóbbi info tőle hogy elköltözött a Nyírségbe mert ott kapott megfelelő munkát.
Azért gondoltam hogy oda közelebb van. De ez a fránya földrajz. Evil

Rulezka
« Hozzászólás #83985 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:18:05 »

nem is tudtam hogy Micka az Orosz-Kazahsztán határnál lakik......   Grin Grin Grin Grin
Monnyuk Vaga is élt egy darabig valahol a balkánon...  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Micka (Fót)
az általad belinkelt oldalon Fót van írva, csak ez lehet Kazahsztáni Fót
ki tudja ott mit jelenthet  Grin
Nem elérhető Peti

vbk.at.hu

« Hozzászólás #83984 Dátum: 2010 Szeptember 01, 15:10:03 »

nem is tudtam hogy Micka az Orosz-Kazahsztán határnál lakik......   Grin Grin Grin Grin

Vagy a Nyírség íly messze került tőlünk e pár nap alatt  Cool Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #83983 Dátum: 2010 Szeptember 01, 14:51:29 »

Ha jól emlékszem 17-18 volt darabja a bejárati ajtónk pedig 80 volt +20 szerelés.
Najo nem volt annyi a 3 de majdnem  Wink

Jólvan... Wink Grin

Sompi
« Hozzászólás #83982 Dátum: 2010 Szeptember 01, 14:48:32 »

[a csatolmányt egy admin törölte]
Oldalak: 1 ... 1440 1441 1442 1443 1444 [1445] 1446 1447 1448 1449 1450 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: