www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 26, 10:42:01

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1494 1495 1496 1497 1498 [1499] 1500 1501 1502 1503 1504 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28109368 alkalommal)
Nem elérhető Leon1303
Hozzászólások: 5024


Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #81862 Dátum: 2010 Július 07, 13:28:56 »

Mivel agrárkémikus vagy, le tudnád bontani aminósavak szintjéig? És ha igen, akkor az a táplálékból hogyan szívódik fel az emberi szervezetben és miként és hogyan és hova épül be. Talán hosszabb távra kellene gondolni. Lehet, hogy rossz példa, de te biztosan ismered a DDT történetét.
Nem élelmiszer kémikus vagyok, az más szakma (én a műtrágyákhoz, meg a növvédszerekhez értegetek).
Ettől függetlenül az alap építőkövei ugyan azok a gmo-snak is, nincs különbség, legalábbis az eddigi vizsgálatok alapján,
de ott a kérdés, hogy mi van ha mégis van, csak még nem jöttek rá... ezért van a félsz.
Ezt teszik kishazánkban, hosszabb távra gondolkodnak, ezért mentes még ez a körzet gmo-tól,kivárnak.
A ddt az nem túl jó példa (tök más tészta), annak az LD50 értéke 100 és 150 mg/kg között van valahol, (sztem) nagyon jól tudták, hogy melegvérűekre veszélyes és zsírban oldódó. Sakk matt volt...
Nem elérhető Bill
Hozzászólások: 8607


« Hozzászólás #81861 Dátum: 2010 Július 07, 13:28:20 »

akár.

a kedvedért lassan mondom:
a kontrollált(!) génmanipuláció szerintem nem káros, sőt inkább hasznos.
az indokokat leírtam lentebb.  Kiss
ja nem értem

de akkor magyarázd már el nekem, hogy Ausztráliában hogyan génmanipulálták a nyulat? lassan, hogy megértsem!
Nem elérhető Typ117
Hozzászólások: 18492


1969

« Hozzászólás #81860 Dátum: 2010 Július 07, 13:25:52 »

Hogy lehet kontrollálni 100 hektár gm szóját? Kitiltjuk a méheket és a madarakat? Megtiltjuk a szélnek, hogy fújjon?

örüljünk amíg vannak még méhek..  Undecided Lips Sealed
Nem elérhető Petyó
Hozzászólások: 1020


1962

« Hozzászólás #81859 Dátum: 2010 Július 07, 13:23:42 »

Hogy lehet kontrollálni 100 hektár gm szóját? Kitiltjuk a méheket és a madarakat? Megtiltjuk a szélnek, hogy fújjon?

Petyó
Nem elérhető BlackP
Hozzászólások: 27144


« Hozzászólás #81858 Dátum: 2010 Július 07, 13:20:16 »

akár.

a kedvedért lassan mondom:
a kontrollált(!) génmanipuláció szerintem nem káros, sőt inkább hasznos.
az indokokat leírtam lentebb.  Kiss
várod, hogy nagyobb cerkát manipuláljanak neked, mi?  Evil

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Pityubacsi
Hozzászólások: 36020


« Hozzászólás #81857 Dátum: 2010 Július 07, 13:19:13 »

viszont ezeknek semmi köze a génmanipulációhoz

de a te kedvedért: törpe harcsa Magyarországon

akár.

a kedvedért lassan mondom:
a kontrollált(!) génmanipuláció szerintem nem káros, sőt inkább hasznos.
az indokokat leírtam lentebb.  Kiss



flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Bill
Hozzászólások: 8607


« Hozzászólás #81856 Dátum: 2010 Július 07, 13:17:25 »

ez már kicsit késő.
ld: nyulak ausztráliában
ld: busa a nagy tavakban (usa)
ld: patkány mindenhol
viszont ezeknek semmi köze a génmanipulációhoz

de a te kedvedért: törpe harcsa Magyarországon
Nem elérhető Pityubacsi
Hozzászólások: 36020


« Hozzászólás #81855 Dátum: 2010 Július 07, 13:14:07 »

Alapvetően a természetes módon kialakult bioszférát akarják védeni a tiltással mert nem tudják mivé változik kontrollálaltlan körülmények között a génmanipulált és emiatt a vad vagy a hagyományosan nemesített formánál ellenállóbb új fajta.

ez már kicsit késő.
ld: nyulak ausztráliában
ld: busa a nagy tavakban (usa)
ld: patkány mindenhol



flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Petyó
Hozzászólások: 1020


1962

« Hozzászólás #81854 Dátum: 2010 Július 07, 13:12:50 »

Alapvetően a természetes módon kialakult bioszférát akarják védeni a tiltással mert nem tudják mivé változik kontrollálaltlan körülmények között a génmanipulált és emiatt a vad vagy a hagyományosan nemesített formánál ellenállóbb új fajta.

Petyó
Nem elérhető Pityubacsi
Hozzászólások: 36020


« Hozzászólás #81853 Dátum: 2010 Július 07, 13:04:59 »

mindegyik génkezelt,génmanipulált, van amelyik csak azért,hogy sokat teremjen, va amelyik a minőség kedvéért
szvsz a leg finomabb lehet a leg "károsabb" amennyiben igaz az ,hogy a génmanipulált termékek fogyasztása káros
az, hogy génmanipulált egy kaja (mondjuk a kukorica), az mennyiben befolyásolja a bélbolyhaidat?
ugyanúgy lebontja a szervezeted a gecibe, cserében kevesebb rovarirtót/műtrágyát/fasztudjamit szórnak a tetejére.



flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Protheus
Hozzászólások: 20669


Pődör Gergely

« Hozzászólás #81852 Dátum: 2010 Július 07, 12:53:45 »

a génmanipulált termékek fogyasztása káros
A kulonfele termesztesi/tenyesztesi keresztezesek egeszen pontosan genmanipulaciok, a tulajdonsagok alapjan torteno szelekcio utani ujabb szaporitas is egeszen pontosan genmanipulacio. Ma mar eljutottunk odaig, hogy azt a gent, amit evek alatt tudnank szaporoditas utjan bejuttatni az egyedbe, azt benyomjuk neki laborban, putty, kesz. Persze van olyan is, mikor allati geneket adnak novenyeknek, vagy forditva, valami kedvezo tulajdonsag kialakitasa erdekeben ... ;-)


Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Bill
Hozzászólások: 8607


« Hozzászólás #81851 Dátum: 2010 Július 07, 12:50:59 »

Magyarország GMO mentes terület, kísérleti szempontból engedélyeztek egy kevés területre génmanipulált növényeket, de ennek végtermékét megsemmisítik. Románia már nem az... Szója és a kukorica aminek nagy mennyisége gmo-s, szóval ami külföldről származó szója, annak 50% tuti gmo-s, és ez nincs rajta a terméken. A másik meg, hogy máig nem igazolták (még), a gmo növények egészségkárosító hatását. Valószínűleg nincs is, de fenntartások vannak, így hazánk megtart egy privilégiumot, sokáig GMO mentes körzet maradunk még, talán örökre.
Itt látszik, hogy a köznép mennyire félretájékozott vagy tájékozatlan ez ügyben is...
Mivel agrárkémikus vagy, le tudnád bontani aminósavak szintjéig? És ha igen, akkor az a táplálékból hogyan szívódik fel az emberi szervezetben és miként és hogyan és hova épül be. Talán hosszabb távra kellene gondolni. Lehet, hogy rossz példa, de te biztosan ismered a DDT történetét.
Nem elérhető Leon1303
Hozzászólások: 5024


Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #81850 Dátum: 2010 Július 07, 12:19:23 »

Magyarország GMO mentes terület, kísérleti szempontból engedélyeztek egy kevés területre génmanipulált növényeket, de ennek végtermékét megsemmisítik. Románia már nem az... Szója és a kukorica aminek nagy mennyisége gmo-s, szóval ami külföldről származó szója, annak 50% tuti gmo-s, és ez nincs rajta a terméken. A másik meg, hogy máig nem igazolták (még), a gmo növények egészségkárosító hatását. Valószínűleg nincs is, de fenntartások vannak, így hazánk megtart egy privilégiumot, sokáig GMO mentes körzet maradunk még, talán örökre.
Itt látszik, hogy a köznép mennyire félretájékozott vagy tájékozatlan ez ügyben is...
Nem elérhető BigBug
Hozzászólások: 28919

« Hozzászólás #81849 Dátum: 2010 Július 07, 12:01:25 »

Értem.Csak azt nem,hogy a többinek nem érné meg ilyen minőséget termelni?Gondolom a kukorica nem annyira talajfüggő.Mert van amit kinyitok,meglátom a sötétsárga kemény szemeket és megy is a kukába
mindegyik génkezelt,génmanipulált, van amelyik csak azért,hogy sokat teremjen, va amelyik a minőség kedvéért
szvsz a leg finomabb lehet a leg "károsabb" amennyiben igaz az ,hogy a génmanipulált termékek fogyasztása káros

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Tomek
Hozzászólások: 206


« Hozzászólás #81848 Dátum: 2010 Július 07, 11:58:08 »

Megmondjuk, hogy melyik a szivato ? :-)
ühümmmm Smiley

Nem nagyon merek én ezekhez hozzányúlni, mert mi van, ha elrontom még azt is ami tök jó most? Smiley


VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Protheus
Hozzászólások: 20669


Pődör Gergely

« Hozzászólás #81847 Dátum: 2010 Július 07, 11:54:56 »

melyik irányba fordítsam kicsit?
Megmondjuk, hogy melyik a szivato ? :-)


Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető AZS
Hozzászólások: 11742


« Hozzászólás #81846 Dátum: 2010 Július 07, 11:53:12 »

A szívatóházat csak egy irányba tudom elfordítani (ha nem akkor melyik irányba fordítsam kicsit?)?

ha jól emlékszem, magad felé.
de ha leveszed a légszűrőt, akkor már látod is, mit csinál a pillangószeleppel.
Nem elérhető AZS
Hozzászólások: 11742


« Hozzászólás #81845 Dátum: 2010 Július 07, 11:51:30 »

No majd ha kihűlt a motor megpróbálom. Eddig úgy indítottam, hogy nyomtam a gázt, és az indítót egyszerre. De akkor előbb a pedál tövig majd indító! Smiley

lenyomod egyszer a gázpedált, majd felengeded, és hozzá sem érsz, úgy önindítózol.

csak meleg motornál kell(het) indítózás közben a gázpedált is nyomni.
Nem elérhető Tomek
Hozzászólások: 206


« Hozzászólás #81844 Dátum: 2010 Július 07, 11:51:01 »

csak a szívatót kéne egyszer rendesen beállítani...

mindez pusztán attól van, hogy a szívató már bemelegszik (vagyis kikapcsol), amikor a motor még nem elég meleg.
három pici csavar kilazít, szívatóház picit elfordít, három pici csavar meghúz, örül.
A szívatóházat csak egy irányba tudom elfordítani (ha nem akkor melyik irányba fordítsam kicsit?)?


VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Tomek
Hozzászólások: 206


« Hozzászólás #81843 Dátum: 2010 Július 07, 11:49:16 »

A "mostani motor" standart szeria motor. Jellemzoen minden gyari karbin van automata szivato, ami miatt ugy kell inditani az autot, hogy egyszer lenyomod a gazpedalt tovig (ekkor hideg motornal a szivato beakad), majd inditozol es ahogy a motor melegszik (es a gazpeldalt hasznalod) a szivato szepen visszanyitja a hozza tartozo pillangoszelepet.

Igy inditasz? Ha nem, probald ki, lehet, hogy a kapunkiallos problemadat is azonnal megoldja. Nem voltak hulyek a nemetek!
No majd ha kihűlt a motor megpróbálom. Eddig úgy indítottam, hogy nyomtam a gázt, és az indítót egyszerre. De akkor előbb a pedál tövig majd indító! Smiley


VW 1200 De Luxe
Nem elérhető AZS
Hozzászólások: 11742


« Hozzászólás #81842 Dátum: 2010 Július 07, 11:48:31 »

Sziasztok! Smiley

Lenne megint egy buta kérdésem. Ti mielőtt elindultok valahová a bogárral, járatjátok a motort 1500-2000es fordulaton, hogy bemelegedjen? (Esetleg más praktika?)
 
Azért kérdezem, mert elvittem én a szerelőhöz, a bajom az volt, hogy elindulok döcög, kereszteződésnél, lassításnál, pirosnál le is fullad. De ezt kb. 5 percig csinálja amíg be nem melegszik a motor, utána minden király.

Gondoltam én picit feljebb állítja az alapjáratot. Nem állította, mert azt mondta, hogy ha bemelegszik akkor meg bőgni fog. Azt is mondta, hogy az ilyen régi karbis kocsiknál ez teljesen normális. Valóban így van, vagy csak nem volt vele kedve tovább pöcsölni? Smiley

Sík hülye vagyok ilyen téren még mindig sajnos, ezért kérdezek ilyeneket! 

csak a szívatót kéne egyszer rendesen beállítani...

mindez pusztán attól van, hogy a szívató már bemelegszik (vagyis kikapcsol), amikor a motor még nem elég meleg.
három pici csavar kilazít, szívatóház picit elfordít, három pici csavar meghúz, örül.
Nem elérhető Protheus
Hozzászólások: 20669


Pődör Gergely

« Hozzászólás #81841 Dátum: 2010 Július 07, 11:44:38 »

Ha beindítás után leveszem a lábam a gázról, hogy kinyissam a kaput, akkor fuldoklás van.
Ez a "mostani motor" miféle? Bármilyen motorra lehet automata szivatót szerelni?
A "mostani motor" standart szeria motor. Jellemzoen minden gyari karbin van automata szivato, ami miatt ugy kell inditani az autot, hogy egyszer lenyomod a gazpedalt tovig (ekkor hideg motornal a szivato beakad), majd inditozol es ahogy a motor melegszik (es a gazpeldalt hasznalod) a szivato szepen visszanyitja a hozza tartozo pillangoszelepet.

Igy inditasz? Ha nem, probald ki, lehet, hogy a kapunkiallos problemadat is azonnal megoldja. Nem voltak hulyek a nemetek!


Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Tekivagy
Hozzászólások: 1741


« Hozzászólás #81840 Dátum: 2010 Július 07, 11:44:00 »

Akkor egy picit állítsd feljebb az alapjáratot szerintem.

Nem elérhető Tomek
Hozzászólások: 206


« Hozzászólás #81839 Dátum: 2010 Július 07, 11:41:12 »

Tényleg így kell lennie én hagyom 1-2 percig beindítás után addig úgyis kinyitom a kaput aztán minden jó. Szabó Miki állította így be nekem, és ő is mondta, hogy így a jó.
Ha beindítás után leveszem a lábam a gázról, hogy kinyissam a kaput, akkor fuldoklás van.

Azt nem tudom, hogy teljesen normalis-e, de van ilyen. Ezzel egyutt lehet elni, en eleg gyorsan megtanultam ket labbal egyszerre harom pedalt nyomni, hogy keresztezodesnel vagy lampanal ne fulladjon le. :-) 5 perc utan meg ugysincs ilyen problema... A mostani motor nekem nem csinalja (ezert van rajta automata szivato!), de telen lehet, hogy o is igenyli a kis gazadast bemelegedesig (nem emlekszem).
Ez a "mostani motor" miféle? Bármilyen motorra lehet automata szivatót szerelni?


VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Protheus
Hozzászólások: 20669


Pődör Gergely

« Hozzászólás #81838 Dátum: 2010 Július 07, 11:38:39 »

Azt is mondta, hogy az ilyen régi karbis kocsiknál ez teljesen normális.
Azt nem tudom, hogy teljesen normalis-e, de van ilyen. Ezzel egyutt lehet elni, en eleg gyorsan megtanultam ket labbal egyszerre harom pedalt nyomni, hogy keresztezodesnel vagy lampanal ne fulladjon le. :-) 5 perc utan meg ugysincs ilyen problema... A mostani motor nekem nem csinalja (ezert van rajta automata szivato!), de telen lehet, hogy o is igenyli a kis gazadast bemelegedesig (nem emlekszem).


Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Tekivagy
Hozzászólások: 1741


« Hozzászólás #81837 Dátum: 2010 Július 07, 11:37:43 »

http://index.hu/tudomany/2010/07/07/igy_fogy_a_magyar/

Nem elérhető Tekivagy
Hozzászólások: 1741


« Hozzászólás #81836 Dátum: 2010 Július 07, 11:37:28 »

Tényleg így kell lennie én hagyom 1-2 percig beindítás után addig úgyis kinyitom a kaput aztán minden jó. Szabó Miki állította így be nekem., ő is kb ezt mondta, hogy ez teljesen normális. Feljebb állíthatod az alapjáratot csak akkor több benya fog fogyni.
« Utoljára szerkesztve: 2010 Július 07, 11:39:43 írta Tekivagy »

Nem elérhető Tomek
Hozzászólások: 206


« Hozzászólás #81835 Dátum: 2010 Július 07, 11:33:23 »

Sziasztok! Smiley

Lenne megint egy buta kérdésem. Ti mielőtt elindultok valahová a bogárral, járatjátok a motort 1500-2000es fordulaton, hogy bemelegedjen? (Esetleg más praktika?)
 
Azért kérdezem, mert elvittem én a szerelőhöz, a bajom az volt, hogy elindulok döcög, kereszteződésnél, lassításnál, pirosnál le is fullad. De ezt kb. 5 percig csinálja amíg be nem melegszik a motor, utána minden király.

Gondoltam én picit feljebb állítja az alapjáratot. Nem állította, mert azt mondta, hogy ha bemelegszik akkor meg bőgni fog. Azt is mondta, hogy az ilyen régi karbis kocsiknál ez teljesen normális. Valóban így van, vagy csak nem volt vele kedve tovább pöcsölni? Smiley

Sík hülye vagyok ilyen téren még mindig sajnos, ezért kérdezek ilyeneket! 


VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Leon1303
Hozzászólások: 5024


Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #81834 Dátum: 2010 Július 07, 11:21:27 »

Nagyapámék nem nemesítettek fajtát meg innováltak anno vidéken,mégis olyan volt a kukorica hogy megszólalt.Annyi volt a kérdés,hogy az egyik kokorica miért édes és roppan,a másikat meg miért kell kidobni ha meglátom.Továbbá a kidobós cégnek nem érné-e meg kicsin innoválni meg nemesíteni,hamár a nemzetiszínű zászlós dobozba szart raknak büszkén
Nem is ok nélkül kerül majd kétszer annyiba a Bonduelle konzerv, mint egy kevésbé neves márka.
Csak a Mcdönci sültkrumplijához tudom hasonlítani ezt, mivel nekik is saját fajtájuk van, és asszem egyedi olajba sütik és egyedi sóval sózzák. Azért mondtam, hogy a cukrozott lében is lehet nagy csalafintaság, de alapvetően jobb a Bonduelle fajta vagy hibrid ízhatása is.
Vegyed nyugodtan, mint mondtam az is hazai előállítású, legfeljebb a hozzáadott érték jövedelmének egy része kerül csak külföldi kézbe.
(A balmazújvárosi konzervgyár is 100% indiai tulajdonú)
Nem elérhető Bill
Hozzászólások: 8607


« Hozzászólás #81833 Dátum: 2010 Július 07, 10:06:49 »

Nagyapámék nem nemesítettek fajtát meg innováltak anno vidéken,mégis olyan volt a kukorica hogy megszólalt.Annyi volt a kérdés,hogy az egyik kokorica miért édes és roppan,a másikat meg miért kell kidobni ha meglátom.Továbbá a kidobós cégnek nem érné-e meg kicsin innoválni meg nemesíteni,hamár a nemzetiszínű zászlós dobozba szart raknak büszkén
Gondolom olcsó és így veszik. Ha meg drága, majd beszopja.
RNIE
« Hozzászólás #81832 Dátum: 2010 Július 07, 10:04:42 »

Gondolom a Bonduelle a saját fajtáját nem fogja másnak odaadni, a mezőgazdaságban is az innováció sokba kerül, fajta nemesítéseknél pedig még sok időbe is, mivel végig kell várni a vegetációs időszakot.
Véleményem szerint, ha a Bonduelle ízlik, akkor vegyél azt. Csak azért magyart terméket venni, mert az magyar, vagy csak márkás terméket venni, mert az márkás nálam kimeríti a sznobság fogalmát.
Nagyapámék nem nemesítettek fajtát meg innováltak anno vidéken,mégis olyan volt a kukorica hogy megszólalt.Annyi volt a kérdés,hogy az egyik kokorica miért édes és roppan,a másikat meg miért kell kidobni ha meglátom.Továbbá a kidobós cégnek nem érné-e meg kicsin innoválni meg nemesíteni,hamár a nemzetiszínű zászlós dobozba szart raknak büszkén
Nem elérhető Bill
Hozzászólások: 8607


« Hozzászólás #81831 Dátum: 2010 Július 07, 09:43:01 »

Értem.Csak azt nem,hogy a többinek nem érné meg ilyen minőséget termelni?Gondolom a kukorica nem annyira talajfüggő.Mert van amit kinyitok,meglátom a sötétsárga kemény szemeket és megy is a kukába
Gondolom a Bonduelle a saját fajtáját nem fogja másnak odaadni, a mezőgazdaságban is az innováció sokba kerül, fajta nemesítéseknél pedig még sok időbe is, mivel végig kell várni a vegetációs időszakot.
Véleményem szerint, ha a Bonduelle ízlik, akkor vegyél azt. Csak azért magyart terméket venni, mert az magyar, vagy csak márkás terméket venni, mert az márkás nálam kimeríti a sznobság fogalmát.
Nem elérhető Spike
Hozzászólások: 10471

« Hozzászólás #81830 Dátum: 2010 Július 07, 09:41:43 »

Beköltöztek a hangyák az élő fákba a kertben (és eszik belülről, emiatt maghalnak). Kérdés, hogy mivel írtsam ki őket? Gyerek, kutya van.
Sütőpor, szódabikarbóna, kávézacc megvolt. Most valami elhordós méreg van kint, meg sem szagolják. Levendulát egyszerűen kikerülik.
fokhagyma


"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
RNIE
« Hozzászólás #81829 Dátum: 2010 Július 07, 08:13:00 »

A
Értem.Csak azt nem,hogy a többinek nem érné meg ilyen minőséget termelni?Gondolom a kukorica nem annyira talajfüggő.Mert van amit kinyitok,meglátom a sötétsárga kemény szemeket és megy is a kukába
Nem elérhető Leon1303
Hozzászólások: 5024


Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #81828 Dátum: 2010 Július 07, 00:08:11 »

Ezekszerint... Magyarországon meg más a trend. Itt nem lényeg a minőség, csak sok legyen, ha szart se ér az se baj, majd megélünk bőven jól állami támogatásból meg intervenciós eladásból ugye.... Haszonnal termelő gazda nagyon kveés van nálunk és pont az sem kukuruzát termeszt...
pffffffffff... Tudod "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna".
Nem elérhető Leon1303
Hozzászólások: 5024


Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #81827 Dátum: 2010 Július 07, 00:04:14 »

SZakmai kérdés:úgy tudom van itt pár őstermelő.Miért van az,hogy veszek egy bonduelle konzervkukoricát és puha,roppanós,édes.Veszek egy nagyzászlós Magyar Terméket,az meg olyan hogy a takarmánykukorica is különb.
A Bonduelle-nek saját nemesítésű csemegekukorica fajtái illetve hibridjei vannak, mi is termeltünk már, tényleg finom.
Magyarországon termeltetik amúgy, szóval az is hazai kukorica.
A többi is csak csemege fajta vagy hibrid lehet (jóval másabb mint a többi kukorica).
Folyamatosan minősítik a termelés, illetve a feldolgozás során végig, szóval szar nem kerül az asztalra.
Ajánlom a Puszta Konzerv kft. termékét, ha megtalálod az üzletekben.
Ez a hazai legjobb feldolgozó, itt a hajdúsági löszháton (Mo. legjobb földterületei) termelik nekik a kukoricát, az üzem Balmazújvárosban van.

Ami különbség lehet az az, hogy létezik normál édes-, cukortartalom növelt-, meg szuperédes csemegekukorica hibrid/fajta is.
Csemegekukorica mindegyik, mégsem azonos az íze...
Alapvetően az összes cukrozott lében van tartósítva, ami plusz ízt ad neki, itt lehet még különbség, amitől finomabb lehet a Bonduelle.
A betakarítás idejétől azért nem függ, mert nagyon kötött, itt nincs olyan, hogy hamar vagy későn takarítják be.
Pontosan meghatározott érésfázisban lehet csak betakarítani, különben nem veszi át a konzervgyár.
Legtöbb esetben amúgy is a betakarítás idejét is a konzervgyár embere mondja meg, az adott területre. 
Nem elérhető AZS
Hozzászólások: 11742


« Hozzászólás #81826 Dátum: 2010 Július 06, 22:35:04 »

Német Holland lesz a vége.


de most nem németországban ;-)
Nem elérhető Mr.Horsepower
Hozzászólások: 8581


« Hozzászólás #81825 Dátum: 2010 Július 06, 22:29:20 »

szval hollandok
Német Holland lesz a vége.Az a nyenyec polip meg saláta lesz. Cool

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető BigBug
Hozzászólások: 28919

« Hozzászólás #81824 Dátum: 2010 Július 06, 22:27:53 »

szval hollandok

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető szricsi
Hozzászólások: 324


« Hozzászólás #81823 Dátum: 2010 Július 06, 22:05:58 »

3-1 na, Wink azé
Oldalak: 1 ... 1494 1495 1496 1497 1498 [1499] 1500 1501 1502 1503 1504 ... 3545
Nyomtatás
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.358 másodperc alatt készült el 15 lekéréssel.