www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 23:20:10

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1566 1567 1568 1569 1570 [1571] 1572 1573 1574 1575 1576 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28151551 alkalommal)
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #78982 Dátum: 2010 április 29, 13:34:56 »

Csak azt tudom mondani, hogy Normogoo hívja fel az illetékest, de tartok tőle, hogy azt fogja hallani, amit leírtam. Sajnos nem először találkozom a problémával.

Fel is hívom, de csak holnap, mert otthon maradt a levél, de így akkor a Seat díját befizeti az új tulaj, meg én is?
Ha már mindenképpen be kell fizetnem, legalább a Cordobára befizetett pénzt vonják le belőle!

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #78981 Dátum: 2010 április 29, 13:27:58 »

Csak azt tudom mondani, hogy Normogoo hívja fel az illetékest, de tartok tőle, hogy azt fogja hallani, amit leírtam. Sajnos nem először találkozom a problémával.
Nem vitatom amit mondasz, csak ez kezd olyan lenni, mint az autót csak érvényes műszakival lehet átiratni című őrület.

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Honda Transalp XL600 VT -1996
Süni
« Hozzászólás #78980 Dátum: 2010 április 29, 13:25:46 »

Forrás Magyarorszag.hu:
"Kinek kell megfizetnie a gépjárműadót?
...
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #78979 Dátum: 2010 április 29, 13:23:58 »

Igen, kereskedésben vettem.
Tehát ha az adásvételiben a kereskedő van, mint eladó, akkor be kell fizetnem, ha az előző tulaj, akkor nem?
Pedig gondoltam rá, hogy direkt jó, hogy csak januárban vettem meg, mert így nem kell utána idén fizetnem. Undecided
Forrás Magyarorszag.hu:
"Kinek kell megfizetnie a gépjárműadót?
Az adó alanya - vagyis akinek a gépjárműadót meg kell fizetnie -
főszabály szerint a gépjármű azon üzemben tartója, ennek hiányában tulajdonosa, aki/amely az év első napján a hatósági járműnyilvántartásban szerepel;
amennyiben a hatósági nyilvántartás szerint egy gépjárműnek több tulajdonosa vagy több üzemben tartója van, akkor közülük az, aki/amely nevére a forgalmi engedélyt kiállították;
év közben újonnan vagy újra forgalomba helyezett gépjármű után az, aki/amely a forgalomba helyezés hónapjának utolsó napján a hatósági nyilvántartásban tulajdonosként szerepel ;
az "E" és "P" betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott gépjármű esetén az, akinek/amelynek a nevére a rendszámtáblát az eljáró hatóság kiadta.  
Az adóalany halálát, illetve megszűnését követő év 1. napjától - feltéve, hogy a hatósági nyilvántartásban ekkor még mindig az elhunyt személy vagy a megszűnt szervezet szerepel tulajdonosként - azt a személyt kell az adó alanyának tekinteni, akit/amelyet a halálesetet vagy megszűnést követően a hatósági nyilvántartásba elsőként tulajdonosként bejegyeztek.  
Amennyiben a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást a korábbi tulajdonos (átruházó) bejelentette az okmányirodában, akkor a szerződés megkötésének időpontját követő év első napjától, már nem kell a gépkocsi után adót fizetnie. Ettől az időponttól kezdve a vevő (új tulajdonos) lesz az adó alanya kivéve, ha ettől az időponttól a hatósági nyilvántartásban harmadik személy szerepel tulajdonosként. Ha mindkét fél elmulasztotta a tulajdonváltozás bejelentését, a régi tulajdonos köteles az adót megfizetni.  
Az adófizetési kötelezettség kezdete és vége
Az adókötelezettség kezdete főszabály szerint a gépjármű forgalomba helyezését követő hónap első napja (az E és P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott gépjármű esetén a rendszámtábla kiadása).
Ha az állandó rendszámtáblával, valamint a V betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott gépjármű utáni adókötelezettség nem áll fenn a teljes adóévben, akkor az évi adótételnek az adókötelezettség fennállásának hónapjaira eső időarányos részét kell megfizetni.  
Akár az adóalany, akár a gépjármű körülményeiben beállott olyan változást, amely kihat az adókötelezettségre, e változásra okot adó körülmény bekövetkezésének időpontját követő hónap első napjától kell figyelembe venni.  
Az adókötelezettség annak a hónapnak az utolsó napjával szűnik meg, amelyben a hatóság a gépjárművet bármely okból a forgalomból kivonta. Ettől eltérően, ha a forgalomból kérelemre kivont gépjárművet a kivonást követő hónapban a kivonást kérelmező újra forgalomba helyezteti, az adókötelezettség a forgalomból történt kivonás hónapjának utolsó napjával nem szűnik meg.  
Mikor kell befizetni az adót?
Az adózó a belföldi rendszámú gépjárművek után a gépjárműadót félévenként, két egyenlő részletben az adóév március 15-éig, illetve az adóév szeptember 15-éig fizeti meg. Az adókötelezettség keletkezése (változása) esetén az adóalany a félév időarányos részére őt terhelő adót az erről szóló határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül fizeti meg.  
A határidő elmulasztása mulasztási bírság megállapítását vonja maga után. Az adózót az adóhatóság értesíti a befizetési kötelezettségről.
"

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Süni
« Hozzászólás #78978 Dátum: 2010 április 29, 13:23:07 »

Tehát ha az adásvételiben a kereskedő van, mint eladó, akkor be kell fizetnem, ha az előző tulaj, akkor nem?
Elméletileg igen.
Süni
« Hozzászólás #78977 Dátum: 2010 április 29, 13:22:49 »

Ebben csak az nem stimmel,hogy a jogszabály valami olyasmit ír, hogyí aki az év 1. napján a forgalmiba bejegyzett tulajdonos, az köteles az egész évre az adót megfizetni. Így a nepper hiába veszi át az autót, amíg nem adja el addig a régi gazdi nevén marad, így ő fizeti az adót.
Mint tudjuk a jog, és az igazság nem mindig egyezik.... Roll Eyes
Mivel az előző tulaj eladta, a kereskedőnek meg nem kell átíratnia, ezért az új tulajon hajtják be.
« Utoljára szerkesztve: 2010 április 29, 13:24:39 írta Süni »
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #78976 Dátum: 2010 április 29, 13:18:00 »

Ha kereskedőtől vetted, és nem magánszemélytől akkor ki kell fizetned. A tulaj, amikor leadja az autót a kereskedésben, akkor lejelenti. A kereskedőknek nincs átírási kötelezettségük, erről papírjuk is van az APEH-től. Ezért amikor az új tulaj megveszi, a vásárlás hónapjától ráterhelik, mer nehogymá ne fizessen valaki....  Undecided

Pedig gondoltam rá, hogy direkt jó, hogy csak januárban vettem meg, mert így nem kell utána idén fizetnem. Undecided

1993 Mercedes 200E
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #78975 Dátum: 2010 április 29, 13:16:29 »

Ha kereskedőtől vetted, és nem magánszemélytől akkor ki kell fizetned. A tulaj, amikor leadja az autót a kereskedésben, akkor lejelenti. A kereskedőknek nincs átírási kötelezettségük, erről papírjuk is van az APEH-től. Ezért amikor az új tulaj megveszi, a vásárlás hónapjától ráterhelik, mer nehogymá ne fizessen valaki....  Undecided
Ebben csak az nem stimmel,hogy a jogszabály valami olyasmit ír, hogyí aki az év 1. napján a forgalmiba bejegyzett tulajdonos, az köteles az egész évre az adót megfizetni. Így a nepper hiába veszi át az autót, amíg nem adja el addig a régi gazdi nevén marad, így ő fizeti az adót.

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78974 Dátum: 2010 április 29, 13:15:12 »

télleg..erre nem gondoltam...tanulság, decemberben kell autót eladni...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Süni
« Hozzászólás #78973 Dátum: 2010 április 29, 13:11:42 »

Van egy kis gondom a teljesítményadóval:
Január elején eladtam a Seatom, és vettem helyette egy Focust.
Tudomásom szerint a teljesítményadót arra az autóra kell 2010-ben megfizetnem, ami január 1-én a nevemen volt, tehát a Seatra és a Bogárra. Eddig rendben, meg is jött a csekk, már be is fizettem az első fél évet, de tegnap jött mégegy csekk a Focus teljesítményadójával, de csak februártól számítva!
Mi van? Én befizetek 1 évet az előző autómra, de az új kocsi terhei már 1 hónap után az enyémek? Most akkor hogy van ez? Fizetni nem akarok, jogtalannak érzem, és persze a Focusra több mint dupláját kell kicsengetni, mint a Cordobára!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78972 Dátum: 2010 április 29, 12:28:51 »

Tudomásom szerint a teljesítményadót arra az autóra kell 2010-ben megfizetnem, ami január 1-én a nevemen volt, tehát a Seatra és a Bogárra. Eddig rendben, meg is jött a csekk, már be is fizettem az első fél évet, de tegnap jött mégegy csekk a Focus teljesítményadójával, de csak februártól számítva!
Mi van? Én befizetek 1 évet az előző autómra, de az új kocsi terhei már 1 hónap után az enyémek? Most akkor hogy van ez? Fizetni nem akarok, jogtalannak érzem, és persze a Focusra több mint dupláját kell kicsengetni, mint a Cordobára!
én is úgy tudom, hogy annak kell az adót befizetni, akinek a nevén van jan. 1-én. a második teljesítményadós levélben biztos van egy előadó neve, aki küldte a levelet, tőle kéne megkérdezni szerintem

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #78971 Dátum: 2010 április 29, 12:18:55 »

1993 Mercedes 200E
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #78970 Dátum: 2010 április 29, 09:47:49 »

kollegám részére bérelnénk kis méretű lehetőleg diesel személygépkocsit ,kilométer megkötés nélkül
ha valaki tud valami olcsó bérlési lehetőséget sikítson , magánszemélytől is jó , előre fizetünk

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Tomek

« Hozzászólás #78969 Dátum: 2010 április 29, 09:26:51 »

nekem

általános iskolás korom óta bayern drukker vagyok,még ilyen mezem is van valahol Grin
<beszúrt kép törölve>
Tiszteletben tartom! Smiley

VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #78968 Dátum: 2010 április 29, 08:53:11 »

Elnézést, ha valakinek a lelkébe tiportam  Grin Roll Eyes

nekem

általános iskolás korom óta bayern drukker vagyok,még ilyen mezem is van valahol Grin

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Tomek

« Hozzászólás #78967 Dátum: 2010 április 29, 08:19:36 »

Smiley ..1-2 hónapja még mondtam hogy a Bayern fekete ló ott lehet a döntőben... ez bejött, de ez ellen az Inter ellen nagyon nehéz dolga lesz!!
A bayern úgyis nyer... az utolsó 3-5 percben rúgja meg a nyerő gólját, vagy a 90.perc után... ha ellenük drukkolok tétmeccsen (de leginkább döntőben) akkor mindig ezt csinálják. Különösen ha fogadok is ellenük... Cheesy Kötsögök Grin Elnézést, ha valakinek a lelkébe tiportam  Grin Roll Eyes

VW 1200 De Luxe
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #78966 Dátum: 2010 április 29, 02:26:52 »

Pici segitség kellene, hátha valaki.

Kerestem a neten az Azok a 70-es évek show 5-6 évadot
Keresed meg? Most belefutottam.

Buzi, aki fékez! :-)))
Sompi
« Hozzászólás #78965 Dátum: 2010 április 28, 22:44:36 »

pápá barca

bayern a bl győztes Cool
Smiley ..1-2 hónapja még mondtam hogy a Bayern fekete ló ott lehet a döntőben... ez bejött, de ez ellen az Inter ellen nagyon nehéz dolga lesz!!
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #78964 Dátum: 2010 április 28, 22:41:16 »

pápá barca

bayern a bl győztes Cool

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Sompi
« Hozzászólás #78963 Dátum: 2010 április 28, 22:32:37 »

na egy lesgóllal 1-0
Mostmár nem reklamálhatnak a Barca drukkerek a Milánói Inter lesgól miatt!!  Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #78962 Dátum: 2010 április 28, 22:19:30 »

G60 tavaly  valamikor tavasszal volt már.
Jaja, a senemviccbe tette be asszem KIZS. De tényleg komoly, és nem baj, ha rendszeresen vissza-visszatér a téma. SŐT!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Sompi
« Hozzászólás #78961 Dátum: 2010 április 28, 22:14:05 »

Na a bíró már a Murinho-t is megintette. Kíváncsi leszek mikor ítél 11-est a Barca-nak.  Undecided Roll Eyes
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #78960 Dátum: 2010 április 28, 22:10:47 »

ez nagyon komoly , kösz Süni
"A Szarkofág még legalább 100.000 évig radioaktív lesz. Az egyiptomi piramisok kora 5,000 től 6,000 évig terjed. Minden kultúra hagy itt valamit az emberiségnek, valami halhatatlant, mint a Júdaizmus kora ránk hagyta a Bibliát, Görög Kultúra - filozófia, Rómaiak törvényeket, és mi itt hagyjuk a Szarkofágot, Egy építmény amely túl fog élni minden korszakot, sőt valószínűleg még a piramisokat is."

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #78959 Dátum: 2010 április 28, 22:10:08 »

...a "nagyhalál" valami színész szakmunkás bizonyítványt megérdemelne.
http://www.indavideo.hu/video/Legrosszabb_focista_szineszek

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #78958 Dátum: 2010 április 28, 22:05:50 »

ja én linkeltem.
 Grin

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Sompi
« Hozzászólás #78957 Dátum: 2010 április 28, 22:05:23 »

hol itt? mert nekem nem megy...........vagy béna vagyok Cry
...ő nem tudom azt nem próbáltam, linkelték a Man Utd fórumon.  Wink

a másikból a Fox soccer sopcast hibátlan nálam! de ahhoz telepíteni kell a sopcastot. pár perc alatt megvan!
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #78956 Dátum: 2010 április 28, 22:02:08 »

...én is ott nézem amit a Peti linkelt, de állítólag itt is megy.  Wink
hol itt? mert nekem nem megy...........vagy béna vagyok Cry

Sompi
« Hozzászólás #78955 Dátum: 2010 április 28, 21:58:45 »

küldjél linket lécci,lécci lécci...... Wink Cheesy

...én is ott nézem amit a Peti linkelt, de állítólag itt is megy.  Wink

...a "nagyhalál" valami színész szakmunkás bizonyítványt megérdemelne.
Motta erre kapott minden előzmény nélkül pirosat. ...még a sárga is túl szigorú ítélet lett volna!  Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2010 április 28, 22:04:09 írta Sompi »
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #78954 Dátum: 2010 április 28, 21:50:40 »

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=73109&part=sports
 Evil

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #78953 Dátum: 2010 április 28, 21:49:41 »

Barca-Inter 0-0 félidő

Tuti Barca drukker a bíró!  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Sompi
« Hozzászólás #78952 Dátum: 2010 április 28, 21:37:59 »

Barca-Inter 0-0 félidő

Tuti Barca drukker a bíró!  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

[a csatolmányt egy admin törölte]
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78951 Dátum: 2010 április 28, 20:13:45 »

azért az még nem g60. ha majd ezután 5en belinkelik különböző topipokba, az már az Tongue

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #78950 Dátum: 2010 április 28, 19:57:29 »

tud valaki ajánlani weblap szerkeztő progit amit lelehet tölteni magyar és gyp-sek is tudják kezeleni?Smiley
gyépéseknek valót igen , de ha neked kell akkor nem tudunk segíteni  Grin Grin Grin Grin Grin Grin
megnesértőggyé  Grin Grin Grin Grin

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #78949 Dátum: 2010 április 28, 19:56:49 »

vagy lezsírozni velem  Grin
az sima ügy ,de asszony akar valmit barkácsolni nem én!én rád bizom

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78948 Dátum: 2010 április 28, 19:54:38 »

tud valaki ajánlani weblap szerkeztő progit amit lelehet tölteni magyar és gyp-sek is tudják kezeleni?Smiley
vagy lezsírozni velem  Grin

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78947 Dátum: 2010 április 28, 19:52:03 »

web page maker.
Zsír html editor, egyszerű mint faék, 3 és fél mega.

http://www.webpage-maker.com/

serialt itt ott lehet lelni de, anélkül is megyen egy darabig.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #78946 Dátum: 2010 április 28, 19:47:47 »

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78945 Dátum: 2010 április 28, 19:22:51 »

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #78944 Dátum: 2010 április 28, 18:55:29 »

ez nagyon komoly , kösz Süni

Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #78943 Dátum: 2010 április 28, 14:23:10 »

nemtom a Hiltonnál hogy megy ez konkrétan, de én tavaly külföldi turistákat fuvaroztam oda fel a DS-el vmeik étterembe (egy szervezett program keretein belül), kitettem a párt, kaptam/kaptunk (5-6 kocsi volt) egy fecnit az őket fogadó vendéglőstől és azzal tudtam csak kimenni a fizetős kapun fizetés nélkül
szvsz, ha csak benyögöd hogy a Hiltonba megyek és már jövök is, az még édeskevés

köszi!!

Oldalak: 1 ... 1566 1567 1568 1569 1570 [1571] 1572 1573 1574 1575 1576 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: