www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 23, 20:48:03

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1613 1614 1615 1616 1617 [1618] 1619 1620 1621 1622 1623 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28037622 alkalommal)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77102 Dátum: 2010 Március 19, 06:27:58 »

mutasd meg ezt a táblázatot egy könyvelőnek, hogy magyarázza el neked.
nekem most későn van ehhez, buzi.

nagyjából az van, hogy tárgyi eszköz 78 ezerért van, gondolom egy számítógép vagy valami.
van 44 forint a bankban (elvileg).
van 32 forint kötelezettség (fasztudjami lehet, talán depo számlák, találkozós számlák)
tehát marad 12 forint.

na!
te Pityu ,én nem kötekedni akarok és a Szepivel sincs bajom , ha ezt gondoltad tévedtél !
mindössze megkérdeztem valaki előtt ismeretes e a klub elszámolása ,azután kaptam ezt a linket és megkérdeztem ,jól gondolom e amit látok vagy nem .
ha valid az infó amit adtál akkor köszi ,egy picivel többet tudok mint a kérdésem előtt .
de ez még mindig csak egy morzsa

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #77101 Dátum: 2010 Március 19, 05:38:07 »

Mivel akkor még az MBK-nak ment a biztosítás, ebben benne van a kötelező díja is, ami ment tovább a biztosítónak (szerintem).

van 32 forint kötelezettség (fasztudjami lehet, talán depo számlák, találkozós számlák)
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #77100 Dátum: 2010 Március 19, 01:27:52 »

Aha, és mi a helyzet a több millió tonna eladhatatlan gabonával/kukoricával? A gazdákank évtiezedek óta gond, hogy a szart nem tudják eladni, és nagyban (nagyon nagyban) felesleget termelnek. Az éhezés kiváltás stbstb nagy lóf*sz pánikkeltés, szánalmas.hu próbálkozás, mint hogy az e85 szétb*ssza a motorod stbstbstb....

Pl a magtárépítést jópár éve  az únió támogatja, hogy legyen hova tolni a nem eladható cuccot, mert állattartás nincs, (kevés/nem éri meg) az emberek meg nem esznek ennyi kukuruzát, a zöldség/gyümölcs meg nagyban macera, sok paraszt inkább bízik az intervencióban, meg a vadkártérítésben, mintsem káposztát stb termesszen amivel dolgozni is kéne néha, mert a new hollandból kiszállni már lusta...
ez tettszett Cheesy Wink

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #77099 Dátum: 2010 Március 19, 01:04:09 »

fogalmam nincs egbben az esetben erre a klubra kvetítve ezek az állóeszközök mit takarnak
és ahogy látom eddig a párezer tag egyikének sem jutott eszébe rákérdezni

mutasd meg ezt a táblázatot egy könyvelőnek, hogy magyarázza el neked.
nekem most későn van ehhez, buzi.

nagyjából az van, hogy tárgyi eszköz 78 ezerért van, gondolom egy számítógép vagy valami.
van 44 forint a bankban (elvileg).
tehát marad 12 forint.

na!

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77098 Dátum: 2010 Március 18, 23:29:31 »

ahogy nekem pénzügyi beszámoló rémlik ott közel nem volt évi 44 millás pénzről szó. valami 10 környéki szám volt. ennek asszem valamivel több, mint a fele volt depó előfizetési díj. a táblázatot nemigazán értem, de a szepes száma még mindig nyilvános, gondolom elmondja
egyébként ahogy én értelmezem vannak állóeszközök (nem tudom ezesetben ez mit takar )
lehet,hogy van klubhelység , klubgarázs ,klubautó,klubebéd,klubtelefon ,klubguminő mittudomén ...

fogalmam nincs egbben az esetben erre a klubra kvetítve ezek az állóeszközök mit takarnak
és ahogy látom eddig a párezer tag egyikének sem jutott eszébe rákérdezni

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77097 Dátum: 2010 Március 18, 23:26:52 »

ahogy nekem pénzügyi beszámoló rémlik ott közel nem volt évi 44 millás pénzről szó. valami 10 környéki szám volt. ennek asszem valamivel több, mint a fele volt depó előfizetési díj. a táblázatot nemigazán értem, de a szepes száma még mindig nyilvános, gondolom elmondja
http://www.bogarasok.hu/n.gene/n.files/2008_merleg_mbk.jpg

Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #77096 Dátum: 2010 Március 18, 23:22:34 »

Evil
<beszúrt kép törölve>
jé, egy dinoszaurusz maradványai Grin

GNX-967
Elérhető BlackP

« Hozzászólás #77095 Dátum: 2010 Március 18, 23:08:32 »

igen kb ide jutottam én is  Roll Eyes

de ahogy látom az igazi érintetteket ez nem nagyon érdekli  Huh

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77094 Dátum: 2010 Március 18, 23:03:09 »

nem vagyok egy könyvelőzseni (nagyon nem), de ebből nagyon úgy tűnik, hogy 44 millió forint kápéről (na jó, nyilván bankszámlán levő lovettáról) van szó. ha hülyeséget írtam, valaki javítson ki.

44 millió forint.

nagyvennégymillió forint.

44.000.000 Ft.

öööööööööööööööööö...
igen kb ide jutottam én is  Roll Eyes

de ahogy látom az igazi érintetteket ez nem nagyon érdekli  Huh

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #77093 Dátum: 2010 Március 18, 22:59:51 »

az én értelmezésem szerint a klubnak abban a pillanatban ,mivel a lista tetején az áll,hogy E Ft-ban értendőek a számok , akkor cca 50.000.000.-Ft forgó,illetve és pénzeszközei voltak .

nem vagyok egy könyvelőzseni (nagyon nem), de ebből nagyon úgy tűnik, hogy 44 millió forint kápéről (na jó, nyilván bankszámlán levő lovettáról) van szó. ha hülyeséget írtam, valaki javítson ki.

44 millió forint.

nagyvennégymillió forint.

44.000.000 Ft.

öööööööööööööööööö...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77092 Dátum: 2010 Március 18, 22:42:20 »

nem magyarázok semmit sehova, ott elmondják, én meg rábólintok, különösebben nem izgat amíg nagyjából elégedett vagyok
ok
az állásfoglalásod megértem és elfogadom sőt köszönöm

Elérhető BlackP

« Hozzászólás #77091 Dátum: 2010 Március 18, 22:39:01 »

nem magyarázok semmit sehova, ott elmondják, én meg rábólintok, különösebben nem izgat amíg nagyjából elégedett vagyok

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77090 Dátum: 2010 Március 18, 22:37:10 »

nálam nincs, de mivel én egy mezei klubtag vagyok és nem kértem, így nemis meglepő
passz, nem ismerem a vonatkozó szabályokat

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #77089 Dátum: 2010 Március 18, 22:36:30 »

tehát nincs egy éves elszámolás a bejövő,kimenő pénzekről , tisztségviselői díjazásokról ,klubköltségekről stb ?  Shocked Shocked Shocked

komolyan nincs ?

Elérhető BlackP

« Hozzászólás #77088 Dátum: 2010 Március 18, 22:35:12 »

tehát nincs egy éves elszámolás a bejövő,kimenő pénzekről , tisztségviselői díjazásokról ,klubköltségekről stb ?  Shocked Shocked Shocked

komolyan nincs ?
nálam nincs, de mivel én egy mezei klubtag vagyok és nem kértem, így nemis meglepő

Csak kiegesziteskent tennem hozza, hogy nekem ugy remlik, hogy a kozgyulesek teljesen nyilvanosak de szavazati joggal csak a jelen levo tagok rendelkeznek. Igy aztan a penzugyi beszamolo is teljesen nyilvanos, ha jol ertem. Nem ?
passz, nem ismerem a vonatkozó szabályokat

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77087 Dátum: 2010 Március 18, 22:35:01 »

Csak kiegesziteskent tennem hozza, hogy nekem ugy remlik, hogy a kozgyulesek teljesen nyilvanosak de szavazati joggal csak a jelen levo tagok rendelkeznek. Igy aztan a penzugyi beszamolo is teljesen nyilvanos, ha jol ertem. Nem ?
sajnos pont nem értem rá
de most felmerült bennem a kérdés ezzel kapcsolatban
na ezért kérdeztem meg
de látom, nem lesz válasz  Undecided

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #77086 Dátum: 2010 Március 18, 22:33:42 »

a klubot bármelyik tag kérdezheti

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77085 Dátum: 2010 Március 18, 22:30:53 »

nem jegyzeteltem, de a klubot bármelyik tag kérdezhetinem, ez konkrétan elhangzott egy mélyen tisztelt márkatárstól

komolyan nincs ?

Elérhető BlackP

« Hozzászólás #77084 Dátum: 2010 Március 18, 22:25:00 »

megosztanád ?
nem jegyzeteltem, de a klubot bármelyik tag kérdezheti
pontosan mire is gondolsz ?
remélem nem az én soraimból volt ez kiolvasható !

csak kíváncsi vagyok !
nem, ez konkrétan elhangzott egy mélyen tisztelt márkatárstól

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77083 Dátum: 2010 Március 18, 22:23:57 »

a seggnyalózós primitívség már nekem is sok
pontosan mire is gondolsz ?
remélem nem az én soraimból volt ez kiolvasható !

csak kíváncsi vagyok !

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77082 Dátum: 2010 Március 18, 22:22:53 »

pénzügyi beszámoló van tagoknak minden évben.
megosztanád ?

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77081 Dátum: 2010 Március 18, 22:22:17 »

köszi a válaszokat de tulképen MBK tagok érdemi megnyilvánulásait várnám  Wink

Elérhető BlackP

« Hozzászólás #77080 Dátum: 2010 Március 18, 22:21:59 »

Kb 24 órával ezelőtt feltettem egy kérdést
pénzügyi beszámoló van tagoknak minden évben. a találkozóst topikot részemről kerülöm innentől, a seggnyalózós primitívség már nekem is sok

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #77079 Dátum: 2010 Március 18, 22:18:54 »

Kb
Sajna választ nem tudok adni. Több okból is, az egyik nem vagyok MKB tag.

Előző elszámolás (2008-as) 2009.03.31. készült. Gondolom a tavalyi se fog hamarabb elkészülni.  Lips Sealed
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #77078 Dátum: 2010 Március 18, 22:09:34 »

Kérdezném tisztelettel ,miért nem válaszol a kérdéseimre senki ?
Nem tudják a válaszokat ?
En valaszolnek, de en sem tudom a valaszokat.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #77077 Dátum: 2010 Március 18, 22:02:09 »

A krómozott csaptelepek,az állandóan nedves,időszakosan nedves helyiségekben is jól bírják a gyűrődést,nem korrodálnak.Valami csaptelepgyári dolgozóval kéne összejönni (pl Mosonmagyaróvár MOFÉM Zrt),apróságokat biztos el tudna intézni.

Nyolcvanas években,haverom faterja a soproni tűgyárban(most ELZETT)dolgozott.Oda akkor simán be tudta vinni a bicikli elsővillát,merevített crosskormányt stb és szép,időálló,tartós bevonatot raktak rá.
Én úgy tudom, ohgy a krómozás szépségét az aládolgozás (polír stb.) a tartósságát pedig a kádban eltöltött idő (is) befolyásolja.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #77076 Dátum: 2010 Március 18, 21:58:56 »

Kb 24 órával ezelőtt feltettem egy kérdést , vagyis nem is egyet a találkozós topicban
Azért vettem a bátorságot a kérdés feltevésére ,mert mind MBK tagok mind a parkolózónában állók feszegették a rajzás mikéntjét stb ….
Engem is elkezdett érdekelni,hogy ismereteim szerint Magyarország legnagyobb nosztalgia autós klubjának miért nincs pénze a klubtagokat elégedettséggel eltöltő rajzás kivitelezésére .
A kérdésem feltételének pillanatában és azóta a fórumunkon aktív kb 300 felhasználó ,akikből kb 70% MBK tag ,olvasta a kérdésem .
Kérdezném tisztelettel ,miért nem válaszol a kérdéseimre senki ?
Nem tudják a válaszokat ?
Leszarják ?
Vagy titkos ?
Vagy csak senkit nem érdekel a kérdéseim tartalma ?
Akkor miért a parázs vita ,hogy a rajzás milyen illetve milyen nem ?

Egy ember reagált a kérdéseimre privátban aki átküldte nekem a 2008.12.31.-én készült dokumentum linkjét ami azóta is megtekinthető az MBK honlapján .

az én értelmezésem szerint a klubnak abban a pillanatban ,mivel a lista tetején az áll,hogy E Ft-ban értendőek a számok , akkor cca 50.000.000.-Ft forgó,illetve és pénzeszközei voltak .
ha én értek valamit félre akkor elnézést és magyarázza el nekem valaki legyen szíves !

azóta 15 hónap telt el !
miért nincs a klubnak mondjuk 10 millája lezáratni a várost ?

tudom ,hogy semmi közöm hozzá !
csak érdekel !

és ha csak engem érdekel ,vagy csak én vagyok tájékozatlan az borzalmasan szánalmassá tenné a szememben az összes MBK tagot !

valaki betenné végre a 2009-es elszámolást , ha volt

előre elnézést minden érzékeny lelkűtől , senkit nem kívántam,kívánok megbántani , csupán kíváncsi vagyok

ja és senkinek a zsebében nem kívánok turkálni , majd ha akarok akkor belépek a klubba , most csak kíváncsi vagyok és remélem valaki elmondja nekem , persze ha nem titkos

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #77075 Dátum: 2010 Március 18, 21:56:49 »

A krómozott csaptelepek,az állandóan nedves,időszakosan nedves helyiségekben is jól bírják a gyűrődést,nem korrodálnak.Valami csaptelepgyári dolgozóval kéne összejönni (pl Mosonmagyaróvár MOFÉM Zrt),apróságokat biztos el tudna intézni.

Nyolcvanas években,haverom faterja a soproni tűgyárban(most ELZETT)dolgozott.Oda akkor simán be tudta vinni a bicikli elsővillát,merevített crosskormányt stb és szép,időálló,tartós bevonatot raktak rá.
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #77074 Dátum: 2010 Március 18, 21:52:55 »

Ez marhaság, a krómozó cégek úgy érzik hogy a jó minőségre nincs fizetőképes kereslet.
Ezért szarul dolgoznak.

Szép króm nem egy nagy kunszt,de...
......
Teljesen igazad van!
Azért amit nekem csináltak az se csúnya és nem rezezéses technológiával készült! (homokfújás, csiszolás, zsírtalanítás bevonat készítés)

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Honda Transalp XL600 VT -1996
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #77073 Dátum: 2010 Március 18, 21:45:08 »

A korodból fakadóan már bölcsen szóltál!  Wink
Az a baj, hogy a környezetvédelmi előírások miatt sajnos a régen jól bevált technológiát már nem lehet alkalmazni, ráadásul a modern ipar nem használ olyan mennyiségű krómot
Ez marhaság, a krómozó cégek úgy érzik hogy a jó minőségre nincs fizetőképes kereslet.
Ezért szarul dolgoznak.

Szép króm nem egy nagy kunszt,de...

Első lényeges lépés a csiszolás: régi rétegek eltávolítása, egyenetlenségek eltüntetése.
ugye nem kell ecsetelnem, hogy a króm a maga fényes felületével minden hibát kiemel.

Igen is kell alá a réz, méghozzá vastagon ettől lesz szép mély a króm.
Ezt fifikásan úgy szokták megoldani, hogy rezezni szabad csak rezezni és krómozni nem szabad.  Wink

Ha ezeken túl vagyunk akkor kell találnunk egy olyan helyet ahol a fürdőt rendszeresen cserélik és nem sajnálják a drága vegyszereket.

Ha ezek teljesülnek akkor lesz szép tartós króm bevonatunk.

Halkan jegyzem meg, hogy ismerősök osztrákokhoz, csehekhez, szlovákokhoz és a németekhez hordják a cuccokat krómozni.
 Lips Sealed
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #77072 Dátum: 2010 Március 18, 21:31:05 »

igen de azért meg nem adok pénzt. Tudom hogy az én hibám, tudom, hogy sokat várok el ahoz képest hogy igénytelen vagyok, de nem lenne szar olyan minőségben krómozni, ahogy 40-50 éve is tudtak már, fillérekért, esetleg most némi pénzért is. Az emberek elfelejtették, hogy mi az autó, mi a króm, mi az acél, mi az ónozás, mi a csapágy, milyen az olajos kéz, milyen a 25-ös arol 2T kerverék szaga... Mondom én 24 évesen, de asszem igazam van.....
A korodból fakadóan már bölcsen szóltál!  Wink
Az a baj, hogy a környezetvédelmi előírások miatt sajnos a régen jól bevált technológiát már nem lehet alkalmazni, ráadásul a modern ipar nem használ olyan mennyiségű krómot (ez kiemelten igaz az autóiparra), ami egy másikfajta jó technológia kidolgozását szükségessé tenni. Ráadásul a modern fogyasztói társadalom se igényli, hogy valami 40 évig jó legyen. (erre gondolom te is tudnál 1000 példát felhozni)

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Nem elérhető SixtusAngel

A zene az élet(em). 06-70-2451733

« Hozzászólás #77071 Dátum: 2010 Március 18, 21:24:06 »

Megvan!
Még most is ott vannak a Dob utcában:

http://www.kocsisgalvan.hu/

Én elégedett voltam velük.

Nekem alut krómoztak, de semmiféle aládolgozás, rezezés nem volt, így hártyásan vedli le. Másik helyet is kérdeztem, ott meg azt mondta, h nincsen amivel a bordák közé fel tudnák vinni a krómot. Akkor csak én láttam úgy, h merítéssel krómoznak, ott nem mindenhová eljutna a króm?

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #77070 Dátum: 2010 Március 18, 21:11:58 »

Tök igazad van, én 10 évet mondanék, de ma itt is olvashattuk, hogy Mo.-n jelenleg senki nem tud olyan minőségben krómozni, ami számunkra megfelelő lenne, így maradnak az apró praktikák a "boszorkánykonyhából".  Smiley
igen de azért meg nem adok pénzt. Tudom hogy az én hibám, tudom, hogy sokat várok el ahoz képest hogy igénytelen vagyok, de nem lenne szar olyan minőségben krómozni, ahogy 40-50 éve is tudtak már, fillérekért, esetleg most némi pénzért is. Az emberek elfelejtették, hogy mi az autó, mi a króm, mi az acél, mi az ónozás, mi a csapágy, milyen az olajos kéz, milyen a 25-ös arol 2T kerverék szaga... Mondom én 24 évesen, de asszem igazam van.....

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #77069 Dátum: 2010 Március 18, 21:08:36 »

Én úgy vagyok vele ha egy jó pénzért krómozott elem nem bír ki 5-6 évet minimum mostoha körülmények között akkor szar a krómozás...
Tök igazad van, én 10 évet mondanék, de ma itt is olvashattuk, hogy Mo.-n jelenleg senki nem tud olyan minőségben krómozni, ami számunkra megfelelő lenne, így maradnak az apró praktikák a "boszorkánykonyhából".  Smiley

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #77068 Dátum: 2010 Március 18, 21:04:52 »

A gyári lökös még nekem is fenn van, bár már kicsit hólyagos Shocked
A szilikonozást az új vagy újrakrómozott cuccokhoz ajánlották és nekem bevált.
Én úgy vagyok vele ha egy jó pénzért krómozott elem nem bír ki 5-6 évet minimum mostoha körülmények között akkor szar a krómozás...

Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #77067 Dátum: 2010 Március 18, 21:02:50 »

Hát nem tudom én soha nem törölgetem semmivel az első lökösömet, (gyári) de így 41 év múltával is egészen vállalható a króm rajta, pedig kapja az ívet télen is meg amúgy is... Ezzel szemben a 2 éves utángyártott T-barok hátul már rozsdálnak. Gondolkodom, hogy rendesen lekrómoztatom őket, ha tényleg tartósabb mint a taiwani króm és olcsóban kijövök mintha vennék újakat megint 2 évre.
A gyári lökös még nekem is fenn van, bár már kicsit hólyagos Shocked
A szilikonozást az új vagy újrakrómozott cuccokhoz ajánlották és nekem bevált.

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #77066 Dátum: 2010 Március 18, 21:00:32 »

Teljesen jogos! Azért tettem mögé mosolyt. Ezzel csak arra utaltam, hogy nem 100% a minőségről alkotott véleményem. Az új króm ha 1x-2x megázik és utána egyből le lesz törölve akkor biztos, hogy nem rozsdásodik, de olyan tapasztalatom nincs vele, hogy pl 2 telet kinnt töltött a szabadban és utána sem rozsdás.
A mostani utángyártott szar krómokhoz képest biztos, hogy fényévekkel jobb.

Adtak egy jótanácsot amikor kész volt a krómozás:
a frissen krómozott felületet alaposan be kell fújni szilikon spray-vel és egy napig rajta kell hagyni. (Ekkor a pórusokat kitölti a szilikon ami még jobban vízzáróvá teszi) Amikor megázik akkor a tisztítás után egy kis szilikonos kezelés, vagy ha folyamatosan van használva akkor pedig havonta egyszer ajánlott.

Hát nem tudom én soha nem törölgetem semmivel az első lökösömet, (gyári) de így 41 év múltával is egészen vállalható a króm rajta, pedig kapja az ívet télen is meg amúgy is... Ezzel szemben a 2 éves utángyártott T-barok hátul már rozsdálnak. Gondolkodom, hogy rendesen lekrómoztatom őket, ha tényleg tartósabb mint a taiwani króm és olcsóban kijövök mintha vennék újakat megint 2 évre.

Nem elérhető fecszso

« Hozzászólás #77065 Dátum: 2010 Március 18, 20:55:55 »

Azért egy épkázláb krómnak több évi kemény téli sósutas beavatkozást is bírnia kéne, a garázsban tárolás csak egy dolog, nem jétszik szerepet.
Teljesen jogos! Azért tettem mögé mosolyt. Ezzel csak arra utaltam, hogy nem 100% a minőségről alkotott véleményem. Az új króm ha 1x-2x megázik és utána egyből le lesz törölve akkor biztos, hogy nem rozsdásodik, de olyan tapasztalatom nincs vele, hogy pl 2 telet kinnt töltött a szabadban és utána sem rozsdás.
A mostani utángyártott szar krómokhoz képest biztos, hogy fényévekkel jobb.

Adtak egy jótanácsot amikor kész volt a krómozás:
a frissen krómozott felületet alaposan be kell fújni szilikon spray-vel és egy napig rajta kell hagyni. (Ekkor a pórusokat kitölti a szilikon ami még jobban vízzáróvá teszi) Amikor megázik akkor a tisztítás után egy kis szilikonos kezelés, vagy ha folyamatosan van használva akkor pedig havonta egyszer ajánlott.

VW 1300 - 1967
Pannónia T1 - 1963
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #77064 Dátum: 2010 Március 18, 20:50:16 »

Megvan!
Még most is ott vannak a Dob utcában:

http://www.kocsisgalvan.hu/

Én elégedett voltam velük.
na itt 1.8m-ig van krómozás. igaz a rezezés csak 1.2m-ig
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #77063 Dátum: 2010 Március 18, 20:47:07 »

Nekem 2000-ben krómozták a Pannóniám, ami egy párszor megázott, de rozsdának nyoma sincs (igaz, hogy 5 éve garázsban áll...  ; Cool), a kipufogó könyök pl el sem színeződött.
Ez a cég a dob utcában volt, de most nem tudom mi a neve. Este otthon megpróbálom megkeresni, és beírom.
Anno nagyon korrektek és precízek voltak, és az ára sem volt egetverő. Valami amerikai technológiával dolgoznak, és nem kell alatta rézbevonat.
Azért egy épkázláb krómnak több évi kemény téli sósutas beavatkozást is bírnia kéne, a garázsban tárolás csak egy dolog, nem jétszik szerepet.

Oldalak: 1 ... 1613 1614 1615 1616 1617 [1618] 1619 1620 1621 1622 1623 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: