www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 08, 12:44:48

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921204 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Hol voltál / hova látogatsz el idén?
2021.08.05-08. Nemzetközi Bogártalálkozó - Gyomaendrőd - 7 (46.7%)
2021.12.31. Néputós Szilveszter - 8 (53.3%)
Összes szavazó: 12

Oldalak: 1 ... 552 553 554 555 556 [557] 558 559 560 561 562 ... 1105
Nyomtatás
Szerző Téma: Találkozók, események  (Megtekintve 9670999 alkalommal)
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #21924 Dátum: 2009 November 19, 15:09:49 »

1 fő utas rendel.
rotációs módon megyek mind a hármótokkal.
ha már nem fér el a lábam a sok üres sörösdoboztól, akkor átülök egy másik autóba.
deal? :-)))
ismersz ,a sárga  nem büfékocsiként müködik... Wink Smiley

és mindhárom helyre fizeted a fél benzinpénzt 
ez jó ötlet....bevállalja vagy nem??? Cheesy

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #21923 Dátum: 2009 November 19, 14:56:43 »

szerintem egyszerű! mivel teli tankkal indulnak csak tankolásnál ül át, ott kifizeti az addigi fogyasztást és így tovább (így legalább megtudja, melyik autó fogyaszt jól!)  Grin
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #21922 Dátum: 2009 November 19, 14:46:23 »

1 fő utas rendel.
ha már nem fér el a lábam a sok üres sörösdoboztól, akkor átülök egy másik autóba.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #21921 Dátum: 2009 November 19, 14:43:49 »

Részemről rendben, bár jöhetnél kocsival, és akkor már hárman lennénk a gumibogival, csak utasok kellenének... :-))))

1 fő utas rendel.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gumibogi

« Hozzászólás #21920 Dátum: 2009 November 19, 14:40:02 »

Mehetünk, akár úgy, hogy a Bokapistiékkel együtt érünk a gyárhoz, aztán meglátjuk.

ok minden megoldás érdekelhet.....majd megtervezzük...csak gyüjteni kell rá.. Wink Smiley

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #21919 Dátum: 2009 November 19, 14:37:45 »

Mehetünk, akár úgy, hogy a Bokapistiékkel együtt érünk a gyárhoz, aztán meglátjuk.

akkor megyünk?vagy legalábbis tervezzük?
valami legyen... Wink Cheesy
Nem elérhető gumibogi

« Hozzászólás #21918 Dátum: 2009 November 19, 14:34:59 »

Részemről rendben, bár jöhetnél kocsival, és akkor már hárman lennénk a gumibogival, csak utasok kellenének... :-))))

akkor megyünk?vagy legalábbis tervezzük?
valami legyen... Wink Cheesy

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #21917 Dátum: 2009 November 19, 14:31:16 »

Akár mehetünk együtt.

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #21916 Dátum: 2009 November 19, 14:21:32 »

Mi is betoltuk az autót reggel, mikor indultunk az Alpok túrára Smiley

Nagyon jók ezek a storyk.....
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #21915 Dátum: 2009 November 19, 13:56:38 »

Nagyon jók ezek a storyk.....

Nekem is hátamon áll a szőr mikor eszembe jut, hogy elmentem Gaal-ba bogárral (össz 1600 km). Az indulás reggelén nem idult a kedves, valami elektromos hiba aztán egy fél óra múlva magától mindenféle baszogatás nélkül. Na ekkor mondam asszonynak, hogy addig induljunk amíg megy.... Haverok mondták is, hogy Győrig hívhatom őket, onnan még hazavontatnak.
Hogy tartalékalkatrész lett volna nálam..... Cheesy még a kerékkulcsot is elfelejtettem berakni Smiley És amikor az ablaktörlőlapátot szakadó esőben elfútta a szél a szélvédőről, mögöttem a teher meg átment rajta..... Cheesy 2006

Idén már nem mentem neki FF-nek mert dadogott egy kicsit, inkább fiestaval mentünk...

Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #21914 Dátum: 2009 November 19, 12:10:57 »

viszont ha nekem bírja a napi rutint 5éve lerohadás nélkül akkor arra is bírná. Jellemzően azok a bogarak rohadnak le talira menet amik nincsenek napilag használva, így nem "adja ki" a hibáit.

tök mind1, hogy milyen állapotban van és milyen gyakran használod, hiba bármikor előfordulhat. 30-40 éves autókról van szó, gondolom neked sem 1968 óta van meg a bogarad, úgyhogy elképzelésed sem lehet, hogy az előtted lévő x+n tulaj hogyan használta. Nekem eddig 2szer akadt komoly problémám az út szélén, amikor esélyem sem volt arra, hogy önerőből haza vánszorogjak. Mind a két esetben a hátsó kerékdobból kopott ki a ricni, ezért a féltengely elforgott, így a másik kereket sem hajtotta. egy helyben álltam, és szabadon forogtak a féltengelyek padlógázon. szerencsére mind a 2 esett 5 kilóméteres körzetben történt.

Ha ez éppenséggel egy osztrák autópályán történik mit csinálok? kit szalajtok el gyorsan egy 67elötti fékdobért? és hova?
Amikor elindulsz a bogaraddal/buszoddal a szomszéd faluba sosem lehetsz benne 1000%-osan biztos, hogy időben oda is érsz.
Nincs uralmunk a 40éves alkatrészek felett, de evvel mindenki együtt tud élni.
Bármikor elindulnék wolfsburgba a bogárral, de nem tenném le a nagy esküt, hogy haza is érek  Tongue
Érdemes belátni a 40éves vasak korlátait, különben nagyot koppanhat az ember...  Cool

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #21913 Dátum: 2009 November 19, 11:56:57 »

viszont ha nekem bírja a napi rutint 5éve lerohadás nélkül akkor arra is bírná. Jellemzően azok a bogarak rohadnak le talira menet amik nincsenek napilag használva, így nem "adja ki" a hibáit.
szerintem meg azok, amelyek szarok! nem napi használatú autó is eljuthat oda, ez hülyeség amit írtál!  Tongue Grin
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #21912 Dátum: 2009 November 19, 11:53:08 »

De úgy 20-30 évesek, hogy tudod, hogy milyen állapotban van, végig tudja e csinálni az utat, és fel is készíted az útra.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #21911 Dátum: 2009 November 19, 11:26:36 »

Akár mehetünk együtt.

Kimennék az Ovállal (talán már az új motorral, bár a Boka Pistinél a 30 lovas is elég :-)))), csak egyedül nem indulok el. Szóval ha akad útitárs, még bele is vágnék.
Nem elérhető gumibogi

« Hozzászólás #21910 Dátum: 2009 November 19, 08:47:41 »

Szerintem 2-3 autó tud együtt menni normálisan több nem működik.
akkor szervezzünk egy 3-4-5 autos saját konvjot.....pl.
és menjünk úgy......lesz aki vállalja hogy összeszervezi a csapatot?
elintézi a szállást?illetve egyébb dolgokat.....azt hiszem volt rá jó pár éve próbálkozás de nem lett belőle semmi..... Undecided

én is szeretnék menni.......és gyüjtök is rá...
és nem ellenszervezést akarok a Boka Pistiéknek ,csak azt veszem le a beirásokból hogy a sok autóval való konvojozásnál mint általában mindennél sosem jó mindenkinek minden......
mindig van ami nem tetszik Tongue......persze alkalmazkodni kell a többiekhez akármilyen formában is megy az ember legyen az csak 2 autó.......

1303LS
« Hozzászólás #21909 Dátum: 2009 November 19, 08:19:42 »

ott vannak ezzel a gondok amikor jön egy emelkedő és mi buszosok a nálunk 500kg-val kevessebb súlyú bogarakkal nem tudjuk majd tartani az ő fix 80-90-es sebességüket (gondolom pont tudod miről beszélek)

amikor baráti társaságban megyünk együtt akkor az a módi,hogy a leg lassabb megy elől és a többiek malmoznak a seggében meg ujságotolvasnak
na de ezt nem lehet elvárni egy terkés konvojtól

kb ilyesmik ami miatt nem fogok elmenni ,főleg,hogy ezt előre el is mondják nekem
Minden pontnak meg vannak a maga okai.
Először is nem kicsi a táv ezért szorgalmazott a 80-90-es tempó.
Az hogy ez ennyire ki van hangsúlyozva annak pedig a tapasztalat az egyik oka. Nemrég volt egy út ahol egyik bogaras társunk teljesen esetlegesen választva a sebességet képes volt nyíl egyenes úton 55-60-al menni úgy hogy 2-300méterre volt előtte a következő bogár, majd minden ok nélkül akár kanyargós részen is tudta a 90-100-at. Nem volt műszaki hiba. Többen meg is előztük. Gondold el milyen ez a legelején haladónak, mikor próbálja egyben tartani a konvojt. Akár 15-20 autó is tud egyben közlekedni, kivéve, ha város/falu jön lámpákkal.
Amelyik autó nem bírja tartósan a 3000 f/p-et (ez  kb a 90-es tempó) azzal nem érdemes elindulni. A régi 1.2-esekkel nincs tapasztalatom, ott lehet más a helyzet, de az én "új"1.2-esem rövid váltóval pont 80-90 között a legsimább járású, itt már maxon van az olajnyomás szépen szállít a turbina, remekül szellőzik a motortér.  Cheesy
Emelkedők utáni bevárásnál maximálisan lehet számítani a toleranciára. Csapat.
A fő paraméterek SZVSZ a "15. jubeleumi találkozó" "kaland" "csapatban autózás" .
Persze hogy jobban "megéri" leruccanni a tengerhez, vagy valami ilyesmi, de ez nem erről szól. Akinek ez jön be az megy akinek más az nem.
Lerohadásról annyit, hogy, ha hazafelé történik akkor én pl szívesen elhúzok bárkit, és kb nem lennék egyedül.
Sompi
« Hozzászólás #21908 Dátum: 2009 November 18, 23:45:40 »

Mi a faszt agonizáltok? El kell dönteni, hogy akar-e menni az ember vagy nem. Gyűjteni kell rá, ezért rakta fel most nem 1 hónappal előtte. Én nem mennék így, max 3 másik autóval, nem vonulgatnák, bár lehet nem lesznek többen 5 autónál.
A károgó varjak meg tényleg maradjanak itthon, mert nem jó zabszemmel a seggben autózni, mert úgyis beszarik valami....

..ott a pont!  Grin
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #21907 Dátum: 2009 November 18, 23:33:17 »

Mi a faszt agonizáltok? El kell dönteni, hogy akar-e menni az ember vagy nem. Gyűjteni kell rá, ezért rakta fel most nem 1 hónappal előtte. Én nem mennék így, max 3 másik autóval, nem vonulgatnák, bár lehet nem lesznek többen 5 autónál.
A károgó varjak meg tényleg maradjanak itthon, mert nem jó zabszemmel a seggben autózni, mert úgyis beszarik valami....
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #21906 Dátum: 2009 November 18, 23:07:00 »

ezt saccolom én is kb

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21905 Dátum: 2009 November 18, 23:06:38 »

ott vannak ezzel a gondok amikor jön egy emelkedő és mi buszosok a nálunk 500kg-val kevessebb súlyú bogarakkal nem tudjuk majd tartani az ő fix 80-90-es sebességüket (gondolom pont tudod miről beszélek)

amikor baráti társaságban megyünk együtt akkor az a módi,hogy a leg lassabb megy elől és a többiek malmoznak a seggében meg ujságotolvasnak

kb ilyesmik ami miatt nem fogok elmenni ,főleg,hogy ezt előre el is mondják nekem
Volt emelkedő a pályán  kb. 3-4 nagyobb ahol 60nal mentem fel, érdekes hogy nem anyázott senki.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21904 Dátum: 2009 November 18, 23:05:30 »

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21903 Dátum: 2009 November 18, 23:04:58 »

Ezért érdemes a "sightseeing" utat választani (az útvonaltervezők tudják), és akkor nem letudni akarod az utat, hanem élvezed a kilátást. Én bogárral nem szeretem a pályát sem, nincs értelme, ugyanolyan lassú és rohadt unalmas.
Van értelme mert nem kell minden falunál lelassítani...Győrből mire leértem a Fonyódi talira azt hittem sose érek oda...minden 5 km után van egy falu.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #21902 Dátum: 2009 November 18, 22:47:29 »

GPS szerint mentem 1.6 busszal amiben rövid a váltó (gyárilag kasten volt) 80-85 km/h tartósan júliusban. 100-150km-t álltam meg de volt hogy 1 órára is...csak tankolni kellet. Ez valamilyen szintem lutri nem tudsz felkészülni rá, alkatrész van ezekhez, szakember is. Nekem ott volt zsebben a pénz ha valami beszarik, csak így lehet...meg fiatalságom Smiley. Pl. gázbovdenem nem volt tartalékba (bár azt hittem van a kocsiban egy), ami gyomára beérve szakadt el a belgiumi út után 3 héttel Smiley

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Binci

« Hozzászólás #21901 Dátum: 2009 November 18, 22:46:45 »

Csak 200 km, ez meg 1000 km,és hogy elöbb odaérjél nyomod neki,mert unod a lassú tempót. Minél előbb letudni a távolságot,és ennek az lesz az ára,hogy valami tönkremegy. A haveromnak egy hengerfej csavar szakadt el,és vizes boxerja volt. Elfolyt a víz!

Ezért érdemes a "sightseeing" utat választani (az útvonaltervezők tudják), és akkor nem letudni akarod az utat, hanem élvezed a kilátást. Én bogárral nem szeretem a pályát sem, nincs értelme, ugyanolyan lassú és rohadt unalmas.

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21900 Dátum: 2009 November 18, 22:40:15 »

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #21899 Dátum: 2009 November 18, 22:37:09 »

Terkések se fognak 90 fölé menni Roll Eyes
70 fölé se, ha Pistit követik  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #21898 Dátum: 2009 November 18, 22:36:54 »

GPS szerint mentem 1.6 busszal amiben rövid a váltó (gyárilag kasten volt) 80-85 km/h tartósan júliusban. 100-150km-t álltam meg de volt hogy 1 órára is...csak tankolni kellet. Ez valamilyen szintem lutri nem tudsz felkészülni rá, alkatrész van ezekhez, szakember is. Nekem ott volt zsebben a pénz ha valami beszarik, csak így lehet...meg fiatalságom Smiley. Pl. gázbovdenem nem volt tartalékba (bár azt hittem van a kocsiban egy), ami gyomára beérve szakadt el a belgiumi út után 3 héttel Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #21897 Dátum: 2009 November 18, 22:36:18 »

90-100 fölé pályán se megyek, minegy milyen hosszú az út, ésszel kell menni. az enyémből tuti nem folyik el a víz  Cool
Terkések se fognak 90 fölé menni Roll Eyes

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21896 Dátum: 2009 November 18, 22:35:42 »

Egyébként Belgiumban a falusi szerelő 15 euro körül cserélt ékszíjat T4en anyaggal együtt emlékem szerint * Gabinak.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #21895 Dátum: 2009 November 18, 22:35:30 »

Csak 200 km, ez meg 1000 km,és hogy elöbb odaérjél nyomod neki,mert unod a lassú tempót. Minél előbb letudni a távolságot,és ennek az lesz az ára,hogy valami tönkremegy. A haveromnak egy hengerfej csavar szakadt el,és vizes boxerja volt. Elfolyt a víz!
90-100 fölé pályán se megyek, minegy milyen hosszú az út, ésszel kell menni. az enyémből tuti nem folyik el a víz  Cool

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21894 Dátum: 2009 November 18, 22:33:46 »

A 90 Km/ó tempóval van bajom. Szerintem sok ez a sebesség. Ha ekkora a tempó ezt a 30 lóerős nem bírja. 70 Km/ó a jó ezeknek a motoroknak. (tartós menet). Tud menni 100-al is,csak nem egy órán keresztül. Nyáron lesz ez az esemény,és 35 fok meleg jön még ehhez. Én nagyon szeretnék menni,de ezt nem vállalnám be. Golf 4-el simán.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #21893 Dátum: 2009 November 18, 22:32:45 »

azért két órát bármikor megyek tartósan pécs felé 90-100-as tempóval. jó, nem 30 lovas motor, 34. a meleg meg mit számít? városban araszolásánl szar a forróság, tempónál nem
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #21892 Dátum: 2009 November 18, 22:31:59 »

Én idén is nagyon-nagyon gondolkoztam a BugSpainen, ha nincs a törés és nem a Festival előtt van egy héttel, akkor nekivágtam volna... Viszont jövőre valószínűleg júliusban lesz, és arra nagyon szeretnék kijutni. Teruel, Spanyolország, 2400 km oda, de gond nélkül elindulnék. Nekem valahogy nem játszik az ilyen közös út, csak akkor, ha közelebbi ismerősökkel megyek, akik megállnak, ha beszólok a brékóba, hogy hugyozni kell. Szeretem magam eldönteni, hogy hova megyek, mennyit, milyen gyorsan és mit nézek meg.
igen, a terkés leírás kissé..merevre sikerült. mintha hadoszlopban akarnának menni (70-el  Grin)

Nem elérhető Binci

« Hozzászólás #21891 Dátum: 2009 November 18, 22:28:56 »

Én idén is nagyon-nagyon gondolkoztam a BugSpainen, ha nincs a törés és nem a Festival előtt van egy héttel, akkor nekivágtam volna... Viszont jövőre valószínűleg júliusban lesz, és arra nagyon szeretnék kijutni. Teruel, Spanyolország, 2400 km oda, de gond nélkül elindulnék. Nekem valahogy nem játszik az ilyen közös út, csak akkor, ha közelebbi ismerősökkel megyek, akik megállnak, ha beszólok a brékóba, hogy hugyozni kell. Szeretem magam eldönteni, hogy hova megyek, mennyit, milyen gyorsan és mit nézek meg.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #21890 Dátum: 2009 November 18, 22:26:14 »

negatív vagy
ha Hannoverben esik szét, akkor valaki hazahúz

annyi rákészülés kell, hogy legyen pénzed két-három extra napra odakint és tudj egy vonatjegyet venni hazáig
de az esélye, egy ilyen bekövetkezzen szerintem közel nulla, és minél többen mentek, annál jobban közelít a nullához
pont hannoverbe ment a fórumtársunk busszal aki prágáig jutott ha az emlékeim nem csalnak
és utána leírta,hogy kicsit több volt a busza értékénél amennyiért hazajutott
sztem ha bent van neki egy tartalékmotor azt minusz tizben is kicserélik kettenhárman egy nap alatt

persze csak ha van

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #21889 Dátum: 2009 November 18, 22:26:09 »

A 90 Km/ó tempóval van bajom. Szerintem sok ez a sebesség. Ha ekkora a tempó ezt a 30 lóerős nem bírja. 70 Km/ó a jó ezeknek a motoroknak. (tartós menet). Tud menni 100-al is,csak nem egy órán keresztül. Nyáron lesz ez az esemény,és 35 fok meleg jön még ehhez. Én nagyon szeretnék menni,de ezt nem vállalnám be. Golf 4-el simán.
azért két órát bármikor megyek tartósan pécs felé 90-100-as tempóval. jó, nem 30 lovas motor, 34. a meleg meg mit számít? városban araszolásánl szar a forróság, tempónál nem

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #21888 Dátum: 2009 November 18, 22:22:45 »

Igen, ez fontos! En ugy szoktam felkesziteni a kocsit par ezer kilometeres turakra, hogy tankolok bele ... ;-)
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #21887 Dátum: 2009 November 18, 22:21:46 »

egy anyagfáradásra nem lehet egy 20-30 éves autót felkészíteni
sok olyan történetet olvastam már ezen a fórumon ami erről szólt
és amikor budafokon esik ki a féltengely vagy kettétörik egy himba fehérváron akkor azon csak röhögünk egy jót ,mert egy jó story lesz a vége amikor az x vagy az y hazahúzott
de ha hannoverben,esetleg fócburgban akkor azon nem mosolygunk

negatív vagy
ha Hannoverben esik szét, akkor valaki hazahúz

annyi rákészülés kell, hogy legyen pénzed két-három extra napra odakint és tudj egy vonatjegyet venni hazáig
de az esélye, egy ilyen bekövetkezzen szerintem közel nulla, és minél többen mentek, annál jobban közelít a nullához

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #21886 Dátum: 2009 November 18, 22:20:40 »

minek? a futómű csak nem esik szét
a motorral meg mi lehet? ha megeszi az olajat utána kell önteni, de ha eltörik a főtengely vagy leszakad a szelep, azt úgy sem csinálod meg az út szélén...

oda-vissza 1000km nem egy akkora történet, főleg nem nyugis, egyenletes tempóval autópályán
tiszta szanatórium a kocsinak
én azért ha rászánom magam ,hogy elinduljunk ,elinduljak ekkora túrára,főleg úgy hogy másik 10-20 kocsival megyünk
berakok majd egy tartalékmotort a biztonság kedvéért ,főleg,hogy elfér

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #21885 Dátum: 2009 November 18, 22:19:51 »

minek? a futómű csak nem esik szét
a motorral meg mi lehet? ha megeszi az olajat utána kell önteni, de ha eltörik a főtengely vagy leszakad a szelep, azt úgy sem csinálod meg az út szélén...

oda-vissza 1000km nem egy akkora történet, főleg nem nyugis, egyenletes tempóval autópályán
tiszta szanatórium a kocsinak
így van. kopó dolgokból meg kell tartalék. pl gyújtás alkatrészek, biztosíték..
Oldalak: 1 ... 552 553 554 555 556 [557] 558 559 560 561 562 ... 1105
Nyomtatás

Ugrás: