www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 28, 21:58:57

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921226 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3052335 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10959 Dátum: 2015 április 26, 20:49:50 »

voltunk ma a ringen gokartozni, közben a nagy pályán ment mindenféle futam, kiba jó volt hallgatni meg nézni két saját futam közt. a karjaim épp leszakadni készülnek

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10958 Dátum: 2015 április 20, 22:06:43 »

Én megörököltem egy régi laptopot, kb. 8-10 éves lehet. Vettem bele ssd meghajtót, a belerakható legjobb procit megrendeltem Kínából, akksit Német országból. Minden megérkezett, összeraktam most is azon dolgozom. Win7-et raktam rá, egy perc alatt betölti a rendszert. Teljesen elégedett vagyok vele, amire nekem kell megy rajta. Ha van rá lehetőség, egy SSD tényleg csodát tesz. Egy ilyen régi laptopba meg a csúcsprocosszor is viccárban van.

a saját laptopomba én is vettem ssd-t tényleg sokkal jobb így Smiley
a lentebbi gondok a cégnél vannak. remélem oda inkább majd gyorsabb gépet veszünk valamikor, amin dolgozom azt meg lefokozzuk a levelezésre használt még öregebbre.

ha két vinyód vagy partíciód van, a lapozó file-t átrakhatod a másikra, ahol van hely. ezzel 1-4 gigát nyerhetsz. érdemea a windows temp könyvtárát, a felhasználok local settingsen belüli temp és temporary internet files könyvtárát kiüríteni (utóbbi rendszermappa, nem fogod csak úgy látni, totalcommander javasolt a rejtett fileok megjelenítése opció bekapcsolásával). ha ezek nem segítenek, vagy nem sokat, akkor easeus partition manager nevű programmal tudsz partíciót átméretezni. a fent leírt hely felszabadítás, adatmentés és töredezettségmentesítés erősen javasolt előtte!
lapozó file másik partíción van azt hiszem, hibernálás kikapcsolva. temp könyvtárakat látom, de nem mertem eddig beletörölni. böngészők mentett fájljait ürítettem már. ma a googleearth cache fájljait törtöltem (2giga)
mikor legutóbb újratalapítettem, azt gondoltam 60giga elég a winnek, de úgy tűnik határtalan az étvágya..
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10957 Dátum: 2015 április 20, 19:51:11 »

nem jott uj frissites? Nekem az uccso frissites ota drasztikusan lassabban bootol, lehet, hogy az kavart be.

De amugy az energiagazdalkodast allitsd be ugy, hogy 1 perc utan menjen aludni, akkor meg tudod nezni mit csinal. Lehet, hogy egy nagy frissitest telepit.
a legutóbbi win frissítés után 2 kb két hétig fasza volt, aztán csesződött el.
itt nem látok ok-okozat összefüggést.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #10956 Dátum: 2015 április 20, 17:23:26 »

Én megörököltem egy régi laptopot, kb. 8-10 éves lehet. Vettem bele ssd meghajtót, a belerakható legjobb procit megrendeltem Kínából, akksit Német országból. Minden megérkezett, összeraktam most is azon dolgozom. Win7-et raktam rá, egy perc alatt betölti a rendszert. Teljesen elégedett vagyok vele, amire nekem kell megy rajta. Ha van rá lehetőség, egy SSD tényleg csodát tesz. Egy ilyen régi laptopba meg a csúcsprocosszor is viccárban van.

most megint két perc alatt

Petyó
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10955 Dátum: 2015 április 20, 17:20:56 »

másik partícióból tudok a windows által használt C-hez átcsoportosítani helyet? ugyanazon a hdd-n lévő partíciból.  valami wines programmal lehet? lemezkezelőben pl? hogy kell?
vagy mit töltsek le?
ha két vinyód vagy partíciód van, a lapozó file-t átrakhatod a másikra, ahol van hely. ezzel 1-4 gigát nyerhetsz. érdemea a windows temp könyvtárát, a felhasználok local settingsen belüli temp és temporary internet files könyvtárát kiüríteni (utóbbi rendszermappa, nem fogod csak úgy látni, totalcommander javasolt a rejtett fileok megjelenítése opció bekapcsolásával). ha ezek nem segítenek, vagy nem sokat, akkor easeus partition manager nevű programmal tudsz partíciót átméretezni. a fent leírt hely felszabadítás, adatmentés és töredezettségmentesítés erősen javasolt előtte!

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10954 Dátum: 2015 április 20, 17:14:46 »

másik partícióból tudok a windows által használt C-hez átcsoportosítani helyet? ugyanazon a hdd-n lévő partíciból.  valami wines programmal lehet? lemezkezelőben pl? hogy kell?
vagy mit töltsek le?
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10953 Dátum: 2015 április 20, 17:12:35 »

ja, és ma nem működik a win háttér változtatgatása. mármint hogy automatikusan váltogatja x időnként
ó, megvan mi lesz. elfogyott a hely a C-n. pénteken töröltem 2-3 gigát mert akkor vettem észre hogy nincs hely. és ma megint megette valami..
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10952 Dátum: 2015 április 20, 17:02:20 »

win frissítés is csak múlt szerdán volt több is.
de ez a 10 perces indulás csak ma jött elő. nem telepítettem semmi újat pénteken.
Smiley
azért ezek nem mai gépek. a 2 perces indulással elvagyok. a másik képt gépre is ugyanezek a frissítések kerültek
ja, és ma nem működik a win háttér változtatgatása. mármint hogy automatikusan váltogatja x időnként
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10951 Dátum: 2015 április 20, 16:50:45 »

hát ez érdekes..
eltávolítottam a múlt szerdai .net keretrendszer frissítését.
kikapcsoltam. bekapcsoltam, és 2 perc valamennyi alatt bejött az asztal.
no ez megoldódott, gondoltam. kikapcsoltam, bekapcsoltam. megint 11 perc volt mire elindult..
win frissítés is csak múlt szerdán volt több is.
de ez a 10 perces indulás csak ma jött elő. nem telepítettem semmi újat pénteken.

nem jott vissza a frissites? En mar a ket percnel is gyilkolnek Cheesy
Smiley
azért ezek nem mai gépek. a 2 perces indulással elvagyok. a másik képt gépre is ugyanezek a frissítések kerültek
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10950 Dátum: 2015 április 20, 16:42:52 »

hát ez érdekes..
no ez megoldódott, gondoltam. kikapcsoltam, bekapcsoltam. megint 11 perc volt mire elindult..
nem jott vissza a frissites? En mar a ket percnel is gyilkolnek Cheesy

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10949 Dátum: 2015 április 20, 16:41:00 »

megvarni a javitast, vagy eltavolitani az uccso frissitest
hát ez érdekes..
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10948 Dátum: 2015 április 20, 11:34:36 »

basszus lehet ezzel csinálni valamit? nálam is ma reggelre borzasztóan lassú lett.
3szor indítottam újra, hátha egyedi eset. de mind 10 perc fölött volt kicsivel mire bejött az asztal  Undecided
megvarni a javitast, vagy eltavolitani az uccso frissitest

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10947 Dátum: 2015 április 20, 10:01:52 »

nem jott uj frissites? Nekem az uccso frissites ota drasztikusan lassabban bootol, lehet, hogy az kavart be.

basszus lehet ezzel csinálni valamit? nálam is ma reggelre borzasztóan lassú lett.
3szor indítottam újra, hátha egyedi eset. de mind 10 perc fölött volt kicsivel mire bejött az asztal  Undecided
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10946 Dátum: 2015 április 19, 09:31:17 »

win7

De amugy az energiagazdalkodast allitsd be ugy, hogy 1 perc utan menjen aludni, akkor meg tudod nezni mit csinal. Lehet, hogy egy nagy frissitest telepit.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10945 Dátum: 2015 április 19, 08:18:52 »

WinXP?7?8?8.1?
win7

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Elérhető abes

« Hozzászólás #10944 Dátum: 2015 április 18, 21:16:10 »

na, ha már itt van a népek színe java.
adva van egy dell latitude e5520-as.
az utóbbi időben nem akar hibernálódni. leáll nagy nehezen, de aztán a következő indításkor azt mondja, hogy váratlan leállás történt. (gondolom előtte fél óráig tekergette a vinyót, még nem vártam ki a végét, otthagytam a faszba)
gugliztam, de nem igazán találtam megoldást.

mi a faszom lehet?
gondolom egy driver szemétkedik, csak honnan tudom, hogy melyik?
WinXP?7?8?8.1?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10943 Dátum: 2015 április 18, 20:55:41 »

na, ha már itt van a népek színe java.
adva van egy dell latitude e5520-as.
az utóbbi időben nem akar hibernálódni. leáll nagy nehezen, de aztán a következő indításkor azt mondja, hogy váratlan leállás történt. (gondolom előtte fél óráig tekergette a vinyót, még nem vártam ki a végét, otthagytam a faszba)
gugliztam, de nem igazán találtam megoldást.

mi a faszom lehet?
gondolom egy driver szemétkedik, csak honnan tudom, hogy melyik?

flex 'em all!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10942 Dátum: 2015 április 17, 16:31:54 »

tegnap itt volt megint. tényleg win alap driver volt rajta. a hp oldalán volt win7-hez való, azt feltettük és jelentősen hangosodott Smiley
talán nem olyan hangos mint az én gépem, de szerintem így már jó lesz nekik.
köszönöm a tippeket igazatok volt, a driver csinálta. legalábbis a hozzá valótól jelentősen hangosodott a beépítetthez képest (hogy mitől halkult le annak idején azt nem firtatom, mert úgysem tudom kitalálni)
na, lényeg, hogy megjavult. w7 driverek arra jók, hogy menjen valahogy a gép, de amihez van saját, legtöbbször jobb azt használni

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10941 Dátum: 2015 április 17, 12:20:22 »

ha jött frissítés, az jó, helyrehozhatta. kíváncsi vagyok mi lesz a vége, koszra nem tippelnék
tegnap itt volt megint. tényleg win alap driver volt rajta. a hp oldalán volt win7-hez való, azt feltettük és jelentősen hangosodott Smiley
talán nem olyan hangos mint az én gépem, de szerintem így már jó lesz nekik.
köszönöm a tippeket igazatok volt, a driver csinálta. legalábbis a hozzá valótól jelentősen hangosodott a beépítetthez képest (hogy mitől halkult le annak idején azt nem firtatom, mert úgysem tudom kitalálni)
Elérhető abes

« Hozzászólás #10940 Dátum: 2015 április 14, 22:22:04 »

nem trükközni a kerékmérettel  Evil
Cheesy Áhh most gyári méret van rajta.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10939 Dátum: 2015 április 14, 19:57:41 »

62539 -> 63436
27101 -> 27935

szerdáig már én sem megyek sehova  Wink Grin
nem trükközni a kerékmérettel  Evil

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #10938 Dátum: 2015 április 14, 18:54:17 »

63436

Szerdáig biztos nem megy már sehova, mert első csapágy cserék lesznek.
Töröttek a görgők...  Undecided
62539 -> 63436
27101 -> 27935

szerdáig már én sem megyek sehova  Wink Grin
« Utoljára szerkesztve: 2015 április 14, 18:55:51 írta BlackPsenior »
Elérhető abes

« Hozzászólás #10937 Dátum: 2015 április 14, 13:37:25 »

hupsz Undecided
és mi kerül be akkor? Meyle?
Nem a csapágy márkával van, volt a gond. Moog van most.

Laza volt, félre kopott. Beállítottam rendesen, sajna már nem segített rajta. Vasárnap hazafelé már erősen zúgott és melegedett.
Szerda délután kénytelenek leszek összekoszolni magamat.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10936 Dátum: 2015 április 14, 13:30:45 »

63436

hupsz Undecided
és mi kerül be akkor? Meyle?
Elérhető abes

« Hozzászólás #10935 Dátum: 2015 április 14, 13:24:46 »

62539
63436

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10934 Dátum: 2015 április 09, 16:53:59 »

majd még próbálgatom, ha jön legközelebb, ma már nem volt erre igazán idő. igen az ő gépén ugyanaz halkabb, a fülesben is.
szerintem win7 alap driver, de a frissítésekkor volt egy olyan is hogy nemtudom milyen realtek chipsethez frissítés.. azt hiszem az egyik ezek közt a hangkártyáé volt.
ők biztos nem állították át 5.1-re. legalábbis drirekt biztos nem és szerintem ha véletlenül be is jött volna a vezérlőpult gyorsan inkább kikapcsolják azt az ablakot. de majd megnézem a speciális beállításokat legközelebb
ha jött frissítés, az jó, helyrehozhatta. kíváncsi vagyok mi lesz a vége, koszra nem tippelnék

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10933 Dátum: 2015 április 09, 16:49:42 »

nyilván ott jobb, de azért lehet érezni, hogy mondjuk a saját gépeden fél hangerőn már fáj a füled, az övékén meg alig hallod
majd még próbálgatom, ha jön legközelebb, ma már nem volt erre igazán idő. igen az ő gépén ugyanaz halkabb, a fülesben is.
szerintem win7 alap driver, de a frissítésekkor volt egy olyan is hogy nemtudom milyen realtek chipsethez frissítés.. azt hiszem az egyik ezek közt a hangkártyáé volt.

Driver gond lesz. Lehet, h atallitottatok mondjuk sztereorol 2.1-re, vagy 5.1-re, es a tobbcsatornas hangot ugye a front-hangszorokon tolna ki, igy kb nem is hallatszik a ket oldalson ... Legyen minden sztereon. A vezerlopultban a hangoknal vagy a videokartya beallitasainal szokott lenni kulonfele advanced beallitasi lehetoseg, ott mindenfele hangeroket kulon-kulon is fel lehet huzni.
Vagy a masik, amit szoktam csinalni, hogy a videolejatszoban (valami normalis kell, pl. VLC, smplayer, etc) "jobbgomb -> audio -> hang normalizalasa", ez felhuzza a hangot rendesen.
ők biztos nem állították át 5.1-re. legalábbis drirekt biztos nem és szerintem ha véletlenül be is jött volna a vezérlőpult gyorsan inkább kikapcsolják azt az ablakot. de majd megnézem a speciális beállításokat legközelebb
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10932 Dátum: 2015 április 09, 16:27:09 »

az xp-n halkult le ezelőtt pár hónappal. persze ritkán használják így nem tudják hogy folyamatosan halkult vagy egyszerre. de a halkabb videókból pl beszédet alig hallani.
ma frissült a driver most mintha jobb lenne mint múlt héten mikor először hallottam
a fejhallgató jó ötlet kipróbáltuk, azzal jobb lett persze, hisz ott közel van a fülhöz a hangszóró
nyilván ott jobb, de azért lehet érezni, hogy mondjuk a saját gépeden fél hangerőn már fáj a füled, az övékén meg alig hallod

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #10931 Dátum: 2015 április 09, 15:50:12 »

az xp-n halkult le ezelőtt pár hónappal
Driver gond lesz. Lehet, h atallitottatok mondjuk sztereorol 2.1-re, vagy 5.1-re, es a tobbcsatornas hangnal az emberi beszedet altalaban ugye a front-hangszorokon tolna ki, igy kb nem is hallatszik belole semmi a ket oldalson ... Legyen minden sztereon. A vezerlopultban a hangoknal vagy a videokartya beallitasainal szokott lenni kulonfele advanced beallitasi lehetoseg, ott mindenfele hangeroket kulon-kulon is fel lehet huzni.

Vagy a masik, amit szoktam csinalni, hogy a videolejatszoban (valami normalis kell, pl. VLC, smplayer, etc) "jobbgomb -> audio -> hang normalizalasa", ez felhuzza a hangot rendesen.
« Utoljára szerkesztve: 2015 április 09, 16:55:32 írta Protheus »

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10930 Dátum: 2015 április 09, 13:37:58 »

probakepp visszaraknek egy xp-t, hatha mas a driver ew ott mas a hangero. Fejhallgatoval jo? 620-hoz volt egyaltalan 7es diver, vagy a win sajatja?
az xp-n halkult le ezelőtt pár hónappal. persze ritkán használják így nem tudják hogy folyamatosan halkult vagy egyszerre. de a halkabb videókból pl beszédet alig hallani.
ma frissült a driver most mintha jobb lenne mint múlt héten mikor először hallottam
a fejhallgató jó ötlet kipróbáltuk, azzal jobb lett persze, hisz ott közel van a fülhöz a hangszóró
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #10929 Dátum: 2015 április 09, 13:16:35 »

adott egy HP 620 notebook. 70 éves volt munkatársunk vette újan pár éve. most cseréltem le rajta a xp-t win7re. az egyik gondjuk, hogy a hangszóró lehalkult. a windowsban maxra van állítva, de tényleg elég halk. egy videót alig hallani. mitől lehet ez? vagy hogy tudnám hangosítani? lehet hogy bekoszolódott a hangszóró vagy mi lehet a gond?
probakepp visszaraknek egy xp-t, hatha mas a driver ew ott mas a hangero. Fejhallgatoval jo? 620-hoz volt egyaltalan 7es diver, vagy a win sajatja?

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #10928 Dátum: 2015 április 09, 11:31:54 »

közben leesett, hogy a másik ká az a "Kedvezményes"

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10927 Dátum: 2015 április 09, 11:16:37 »

adott egy HP 620 notebook. 70 éves volt munkatársunk vette újan pár éve. most cseréltem le rajta a xp-t win7re. az egyik gondjuk, hogy a hangszóró lehalkult. a windowsban maxra van állítva, de tényleg elég halk. egy videót alig hallani. mitől lehet ez? vagy hogy tudnám hangosítani? lehet hogy bekoszolódott a hangszóró vagy mi lehet a gond?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10926 Dátum: 2015 április 02, 19:57:23 »

mermér?
Kötelező Gépjármű FelelősségBiztosítás
közben leesett, hogy a másik ká az a "Kedvezményes"

flex 'em all!
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10925 Dátum: 2015 április 02, 19:56:57 »

Ha mar ilyen okos vagy, akkor az KKGFB ... :-))
mermér?
Kötelező Gépjármű FelelősségBiztosítás

flex 'em all!
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10924 Dátum: 2015 április 02, 19:55:41 »

Nagyon egyébként meg már szinte olcsóbb sima biztit kötni a kocsira, mint klubbosvariálni.
ez így van.
de egy perverz öröm nekem, hogy ezzel is támogatom a bogárklubot.

flex 'em all!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #10923 Dátum: 2015 Március 29, 12:25:59 »

a hozzáérők szerint boglárka látható a terrakotta bogárkában... Cheesy Wink

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

Szépek!! 

« Hozzászólás #10922 Dátum: 2015 Március 29, 11:12:30 »

a hozzáérők szerint boglárka látható a terrakotta bogárkában... Cheesy Wink

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #10921 Dátum: 2015 Március 19, 18:09:00 »

mai szmb: felraktam a nyári kerekeket.  Wink

Nekem már fenn vannak egy hete... Grin
Ma felszereltem azt a "H" felségjelzést, amit már rég vettem a Schlosser Zolitól, de lusta voltam tartót csináltatni hozzá... Nagy nehezen elkészült, bár a lököstartó ferde szára miatt nem teljesen merőleges még a hossztengelyre, de jobb, mint amit először készítettek nekem...
Még hátravan a Kiss Steve kollégától, ma kapott új ékszíj felapplikása (Nem, nem kérek róla videot!!  Grin ), meg még pár apróság...
Aztán jöhet a tavasz... Cool

« Hozzászólás #10920 Dátum: 2015 Március 19, 15:35:53 »

mai szmb: felraktam a nyári kerekeket.  Wink
Oldalak: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: