www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 00:57:50

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3025430 alkalommal)
Süni
« Hozzászólás #6999 Dátum: 2011 Január 06, 12:25:08 »

Az is lehet az oka, hogy a gépek a hálózatban nem dinamikus hanem fix ip címre vannak állítva és kettő ugyan azt az IP címet akarja használni. Ellenőrizzétek le ezt is.
5 éve fut a két gép egymás mellett. 3 hónapja van a probléma. Wink
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6998 Dátum: 2011 Január 06, 09:13:54 »

valaki tudja e azt, hogy ha van egy domain amelyik mellé az ember aliasként kér egy a domainnnal össze nem függő email címet és utána a domain, mondjuk megszűnik, mert nem fizetik stb ..
akkor azt az email címet el lehet e onnan valamilyen módon hozni ?
vagy meddig él az az email cím ?
a régi cégemnél csináltam egy ilyen címet magamnak és elhoznám mert fingom nincs, hogy meddig fog ott menni, meg ugye mivel a domain nem az enyém, így a mélcím sem és szeretném ha az enyém lenne

gmail alá be tudod passzírozni.
onnantól a gmail rántja le a leveleidet, akár meg is szűnhet az eredeti.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6997 Dátum: 2011 Január 06, 06:36:17 »

valaki tudja e azt, hogy ha van egy domain amelyik mellé az ember aliasként kér egy a domainnnal össze nem függő email címet és utána a domain, mondjuk megszűnik, mert nem fizetik stb ..
akkor azt az email címet el lehet e onnan valamilyen módon hozni ?
vagy meddig él az az email cím ?
a régi cégemnél csináltam egy ilyen címet magamnak és elhoznám mert fingom nincs, hogy meddig fog ott menni, meg ugye mivel a domain nem az enyém, így a mélcím sem és szeretném ha az enyém lenne

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6996 Dátum: 2011 Január 05, 22:28:46 »

Grin

Ej. ilyen se lesz már.

hála a jó égnek.
a koaxos megoldást egyszer csináltam.
pfuj (most köptem)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6995 Dátum: 2011 Január 05, 22:17:28 »

Sot, az osidokben az 1200 emberre es 300+ gepre volt egy 128K-s ISDN vonal Cheesy Egy index fooldalra mondjuk 4 percet kellett varni, letoltesrol szo sem volt! :-)
Meg az egesz koli koaxon volt bekabelezve, aztan mikor a bolcseszlanyok teregettek a vezetekre, akkor mehettunk vegig a kolin, hogy eppen kinel szakadt meg a vezetek, ki miatt nincs az egesz epuletben (vagy tobb szinten) net... Volt aki csak ugy szethuzta, volt aki a tevejebe dugta a veget es olyan is volt, aki osszerakott egymasba 7 db "T" dugot, majd egy kis darab kabellel be a halokartyajaba ... csodalkozott, hogy majdnem agyonvertuk, mikor kiderult, hogy miatta nincs a koli hatso feleben net! :-D "De hat nalam mukodott!" Cheesy
Grin

Ej. ilyen se lesz már.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #6994 Dátum: 2011 Január 05, 22:11:02 »

A koliban viszont sok erdekeset megcsinaltunk, hogy egyaltalan legyen netunk. Roll Eyes
Sot, az osidokben az 1200 emberre es 300+ gepre volt egy 128K-s ISDN vonal Cheesy Egy index fooldalra mondjuk 4 percet kellett varni, letoltesrol szo sem volt! :-)
Meg az egesz koli koaxon volt bekabelezve, aztan mikor a bolcseszlanyok teregettek a vezetekre, akkor mehettunk vegig a kolin, hogy eppen kinel szakadt meg a vezetek, ki miatt nincs az egesz epuletben (vagy tobb szinten) net... Volt aki csak ugy szethuzta, volt aki a tevejebe dugta a veget es olyan is volt, aki osszerakott egymasba 7 db "T" dugot, majd egy kis darab kabellel be a halokartyajaba ... csodalkozott, hogy majdnem agyonvertuk, mikor kiderult, hogy miatta nincs a koli hatso feleben net! :-D "De hat nalam mukodott!" Cheesy

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #6993 Dátum: 2011 Január 05, 22:06:28 »

amikor rulezka meg netezik a gyárban, akkor kiborulsz, mint a bili. :-PP
Ki am!
A koliban viszont sok erdekeset megcsinaltunk, hogy egyaltalan legyen netunk. Roll Eyes
[nem, nem kellett hozza terdvedo! Tongue]

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6992 Dátum: 2011 Január 05, 22:05:11 »

Ez mie' vicces? Ez egy teljesen normalis, elfogadott eljaras szerintem. :-)
amikor rulezka meg netezik a gyárban, akkor kiborulsz, mint a bili. :-PP

flex 'em all!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #6991 Dátum: 2011 Január 05, 22:01:38 »

looool
Ez mie' vicces? Ez egy teljesen normalis, elfogadott eljaras szerintem. :-)

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6990 Dátum: 2011 Január 05, 21:55:39 »

sőt régi melóhelyemen úgy loptam a netet, hogy lemásoltam másik gép mac címét mert mac cím szűrés volt.
looool

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6989 Dátum: 2011 Január 05, 21:47:36 »

át is írhatod Smiley
sőt régi melóhelyemen úgy loptam a netet, hogy lemásoltam másik gép mac címét mert mac cím szűrés volt.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6988 Dátum: 2011 Január 05, 21:21:41 »

át is írhatod Smiley
Megvolt secperc alatt, de míg rájöttünk. 
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6987 Dátum: 2011 Január 05, 21:16:00 »

Tudom ritka mint a fehérholló, de nekem már volt olyan, hogy MAC addres azonos volt a 2 hálókártyán.  Roll Eyes
át is írhatod Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6986 Dátum: 2011 Január 05, 21:12:08 »

nem mindig.
szoptam már ilyennel másfél órát és egy szót sem ejtett ip ütközésről.
Tudom ritka mint a fehérholló, de nekem már volt olyan, hogy MAC addres azonos volt a 2 hálókártyán.  Roll Eyes
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6985 Dátum: 2011 Január 05, 18:54:07 »

a windows biztosan szól, ha ugyanazon a hálózaton másik ugyanolyan ip című gépet talál
nem mindig.
szoptam már ilyennel másfél órát és egy szót sem ejtett ip ütközésről.

flex 'em all!
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6984 Dátum: 2011 Január 05, 18:27:11 »

tyű, hát ez trükkös lehet. nem gondoltam hogy van különbség az újraindítás és a leállítás majd indítás közt

windowsnál van.
pl. a frissítéseket sem mindig telepíti (sp3-at biztosan nem) újraindításnál, csak leállításnál Wink

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6983 Dátum: 2011 Január 05, 17:42:46 »

Mindkét gép elindul ha a másik nem megy. Mivel a gép mondja meg az IP címet a router pedig meg csak megpróbál működni ezért ezt így észleli a felhasználó. Mivel azt sem tudják melyik géppel ütközik csak azt látja, hogy megbízhatatlan. Nekem pl. simán megy a hálózat akkor is ha ugyan azt a címet kiosztom másik gépnek is. Semmit nem szól miatta de lehet ez azért van mert én nem csak windowst használok a hálózaton és pont nem a winesekkel szoktam kavarni.
a windows biztosan szól, ha ugyanazon a hálózaton másik ugyanolyan ip című gépet talál

Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #6982 Dátum: 2011 Január 05, 16:44:41 »

de amiatt rinyálna, hogy ip ütközés van

Mindkét gép elindul ha a másik nem megy. Mivel a gép mondja meg az IP címet a router pedig meg csak megpróbál működni ezért ezt így észleli a felhasználó. Mivel azt sem tudják melyik géppel ütközik csak azt látja, hogy megbízhatatlan. Nekem pl. simán megy a hálózat akkor is ha ugyan azt a címet kiosztom másik gépnek is. Semmit nem szól miatta de lehet ez azért van mert én nem csak windowst használok a hálózaton és pont nem a winesekkel szoktam kavarni.

Petyó
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6981 Dátum: 2011 Január 05, 16:25:56 »

Az is lehet az oka, hogy a gépek a hálózatban nem dinamikus hanem fix ip címre vannak állítva és kettő ugyan azt az IP címet akarja használni. Ellenőrizzétek le ezt is.
de amiatt rinyálna, hogy ip ütközés van

Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #6980 Dátum: 2011 Január 05, 16:23:46 »

Petyó
Süni
« Hozzászólás #6979 Dátum: 2011 Január 05, 16:01:55 »

router másik portja?
Ugyanez a jelenség.

Az írtakat kipróbálom!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6978 Dátum: 2011 Január 05, 15:40:32 »

Úgy látom, ez itt a szaktopic.

Hálózatban van két gép. Az egyiken szabálytalan időközönként elmegy a net. Visszahozni egy módszerrel lehet csak, leállít/újraindít. De ezt is csak a winfos "Leállítás" parancsával, ha "Újraindítás"-al próbálkozom, akkor ugyanúgy nincs net.

Ötlet?

Hálókártyára már gyanakodtam, csak nem tudom kicserélni, mert integrált. Rúúútert cseréltünk, nem javult a helyzet.
rakj bele pci-os hálókártyát és próbáld azzal (alaplapi biosból letiltva persze). de előtte telepítsd újra a driverét, vagy távolítsd el és úgy rakd újra. router másik portja?

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #6977 Dátum: 2011 Január 05, 15:31:33 »

Hálózatban van két gép. Az egyiken szabálytalan időközönként elmegy a net. Visszahozni egy módszerrel lehet csak, leállít/újraindít. De ezt is csak a winfos "Leállítás" parancsával, ha "Újraindítás"-al próbálkozom, akkor ugyanúgy nincs net.

Ötlet?

Hálókártyára már gyanakodtam, csak nem tudom kicserélni, mert integrált. Rúúútert cseréltünk, nem javult a helyzet.
tyű, hát ez trükkös lehet. nem gondoltam hogy van különbség az újraindítás és a leállítás majd indítás közt
Süni
« Hozzászólás #6976 Dátum: 2011 Január 05, 15:29:55 »

Ötlet?

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6975 Dátum: 2011 Január 05, 08:17:41 »

Tegnap az MSI Wind tápcsatija elvált az alaplaptól.
Hátlap le, páka izzít, forraszt, utána kicsit meg is támaszt (hogy ne csak a forrasztás tartsa), most jó.
A gyerek ugrált rajta.
viewsonic ve510s monitorokon a táp csati gyárilag nincs megtámasztva, egy sorban vannak a lábak, így kitörnek, a panel elég...ehhez képest az msi jól bírta  Cheesy

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #6974 Dátum: 2011 Január 05, 05:50:28 »

Tegnap az MSI Wind tápcsatija elvált az alaplaptól.
Hátlap le, páka izzít, forraszt, utána kicsit meg is támaszt (hogy ne csak a forrasztás tartsa), most jó.
A gyerek ugrált rajta.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6973 Dátum: 2011 Január 04, 22:09:04 »

Bocs, Spike-nak szólt...
tudom, csak tippet adtam Smiley

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #6972 Dátum: 2011 Január 04, 22:07:32 »

műszerolajat használok
Bocs, Spike-nak szólt...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6971 Dátum: 2011 Január 04, 22:05:21 »

csak nagyon vékony olajjal. A vastag megfogja.
műszerolajat használok

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6970 Dátum: 2011 Január 04, 22:02:05 »

Most jut eszembe, volt cégemnél (gysev) egy asus a9rp-t használtam. Egyszer elkezdett zörögni, hát a ventinél tele volt kis apró falevelekkel, meg sárral.

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #6969 Dátum: 2011 Január 04, 22:00:09 »

sosem szedtem még szét ilyet, hátha van olyan itt, aki már igen, lehetnek buktatók. amúgy portalanítás, olajozás csodákra képes
csak nagyon vékony olajjal. A vastag megfogja.

Rulezka
« Hozzászólás #6968 Dátum: 2011 Január 04, 21:50:24 »

sosem szedtem még szét ilyet, hátha van olyan itt, aki már igen, lehetnek buktatók. amúgy portalanítás, olajozás csodákra képes
én épp ma szedtem szét az asztali gépemet, mert már túl gyakran pörgött fel a procihütő.
a hütőbordákon porcica félék voltak, és rengeteg por, most ez kb 1 órája volt, azóta tök csendes a gép Grin
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #6967 Dátum: 2011 Január 04, 21:34:50 »

tele van böszme csavarokkal lehet h gondolok egyet s szétkapom ... a vízállóságát is legalább átlátom.
vagy elbaszom  Grin

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6966 Dátum: 2011 Január 04, 20:04:21 »

ha odaadom van kedved szétborítani s kicserélni?
igaz nemtudom mennyire s mit lehetne kapni helyette mert a gyári venti árát nem szeretném kiizzadni
(Panasonic Cf-19)
félek fájna a gyári venti ára...Cheesy

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #6965 Dátum: 2011 Január 04, 18:39:03 »

mindegyik csapágyas  Grin
ha odaadom van kedved szétborítani s kicserélni?
igaz nemtudom mennyire s mit lehetne kapni helyette mert a gyári venti árát nem szeretném kiizzadni
(Panasonic Cf-19)
félek fájna a gyári venti ára...Cheesy

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6964 Dátum: 2011 Január 04, 10:11:19 »

magas labda. Grin Ugyanúgy mint minden autó hengerfejes stbstb.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6963 Dátum: 2011 Január 04, 10:09:05 »

csapágyas venti.

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6962 Dátum: 2011 Január 04, 10:08:12 »

ha ciripelő vinnyogó hangot ad a lapitopim akkor az csak winchester lehet ?
vagy még szopathat valami más is?
nincs benne dvd olvasó
csapágyas venti.

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #6961 Dátum: 2011 Január 04, 06:51:40 »

ventillátor szerintem
aha , tényleg onnan jön .

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6960 Dátum: 2011 Január 04, 06:48:45 »

ha ciripelő vinnyogó hangot ad a lapitopim akkor az csak winchester lehet ?
vagy még szopathat valami más is?
nincs benne dvd olvasó

ventillátor szerintem

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Oldalak: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: