www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 01:48:08

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 101
Nyomtatás
Szerző Téma: Kárpáti Farkasok - Carpathian Wolves  (Megtekintve 1722782 alkalommal)
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1889 Dátum: 2007 Január 06, 11:11:00 »

kár, hogy kurvára messze van...

Holló
« Hozzászólás #1888 Dátum: 2007 Január 06, 10:51:40 »

hát veled is megvagyunk áldva! Tervszerű züllesztésnek is elmegy egy ilyen beírás. Az egyik egy ködös elmélet ködös következtetése, a másik meg egy sor bizonyítékkal is alátámasztottnak tűnő dolog. Ne haragudj, de inkább megyek svájcba székelyszármazékot keblemre ölelni, mint Barcelónába ködös elméleteket magyarázni szúrósszemű baszk parasztoknak...
a svájc nekem is nagyon bejön
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1887 Dátum: 2007 Január 06, 10:45:22 »

Elmehetnénk a baszkokhoz is. Mert ők is a véreink ám!  És hogy tartják magukat még mindig az erőszakos asszimiláció ellenére!

hát veled is megvagyunk áldva! Tervszerű züllesztésnek is elmegy egy ilyen beírás. Az egyik egy ködös elmélet ködös következtetése, a másik meg egy sor bizonyítékkal is alátámasztottnak tűnő dolog. Ne haragudj, de inkább megyek svájcba székelyszármazékot keblemre ölelni, mint Barcelónába ködös elméleteket magyarázni szúrósszemű baszk parasztoknak...

Holló
« Hozzászólás #1886 Dátum: 2007 Január 06, 10:04:54 »

Elmehetnénk a baszkokhoz is. Mert ők is a véreink ám!  És hogy tartják magukat még mindig az erőszakos asszimiláció ellenére!
innen származtattható a baszki?
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1885 Dátum: 2007 Január 06, 09:54:21 »

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Holló
« Hozzászólás #1884 Dátum: 2007 Január 06, 09:47:48 »

igen, elég sokat értekezik a névről is.

sajnos nem tudom elolvasni, mert amik a monitoromon vannak, azok már szinte csak pontok

ebben a könyvben, amit Sánta-Balogh Csaba írt szó esik Salamin Mártonról, aki egy nagy özönvíz szerű természeti csapás után, ahol a falu házainak 90 % összedölt
magyarországra költözik családjával
nem svájcba vagy akárhová, hanem ide
korrekt
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1883 Dátum: 2007 Január 06, 09:41:31 »

nem tudom, hogy amit belinkeltél, abban volt-e szó egy bizonyos Salamin Mártonról?

igen, elég sokat értekezik a névről is.
Szerintem nagyon sok meggyőző erejű dolog van benne. Kétségtelen, hogy valamilyen rokoni kapcsolat van, és már ezért is megéri szeretni őket. Ráadásul az ilyen népek nem olyanok, mint a kivándorolt közösségek. Azok nagyon gyorsan asszimilálódtak, hiszen a kivándorlás egyik sarokpontja az identitástagadás. Éppen most olvasom a Hanzelka féle tátrával világjárós utikönyvet. Abban benne van, hogy meglátogat dél-amerikában színtiszta cseh falukat. Amikor a TV-ben Cseh-Argentín meccs van, akkor a gyerekek odaszaladnak hozzájuk és gúnyosan odavetik csehül, hogy ma mi argentínok jól elverjük magukat! Szóval ott volt nyelv, de identitás már nem. Ha egy kicsit teszünk róla, talán ezek a svájciak is feltalálják a hun rokonságot, nyelv nélkül is. Sőt ugye nyelvet fel is lehet támasztani, lásd héber nyelv...

Holló
« Hozzászólás #1882 Dátum: 2007 Január 06, 09:32:30 »

nem tudom, hogy amit belinkeltél, abban volt-e szó egy bizonyos Salamin Mártonról?
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1881 Dátum: 2007 Január 06, 09:27:16 »

ebben nem vagyok biztos, mert büszkék voltak a multjukra és lehetnek hagyomány örzők csak azért, mert már ott is jár busz és van telefon
valamennyire összemosódtak az út megnyitása után, de szerintem még maradt valami
ide szivesen mennék

és nem csak a nyelvtől válik magyarrá valaki, hanem attól, hogy kötődik-e, magyarnak vallja-e magát. Itt van pl Strano. Ő inkább magyar, mint szerb, mégis szellemileg oda kötődik jobban.

Holló
« Hozzászólás #1880 Dátum: 2007 Január 06, 09:12:16 »

Én abból az írásból úgy vettem ki hogy mára szinte teljesen asszimilálódtak, mondjuk ettől függetlenül szép túra lenne.
ebben nem vagyok biztos, mert büszkék voltak a multjukra és lehetnek hagyomány örzők csak azért, mert már ott is jár busz és van telefon
valamennyire összemosódtak az út megnyitása után, de szerintem még maradt valami
ide szivesen mennék
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1879 Dátum: 2007 Január 06, 08:58:55 »

Én abból az írásból úgy vettem ki hogy mára szinte teljesen asszimilálódtak, mondjuk ettől függetlenül szép túra lenne.

hát ez majdnem igaz a csángókra is... Maga a látnivaló, meg ezek az emberek olyan hun identitással rendelkeznek szerintem most is, mint az állat...

1303LS
« Hozzászólás #1878 Dátum: 2007 Január 06, 08:55:20 »

Az IQ23 topikban előjött, hogy valami hun származékok élnek svájcban. egyszer elkanyarodhatnánk arrafelé.
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1877 Dátum: 2007 Január 06, 08:53:09 »

itt van írás róluk:
http://mek.oszk.hu/01500/01522/html/

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1876 Dátum: 2007 Január 06, 08:52:46 »

Az IQ23 topikban előjött, hogy valami hun származékok élnek svájcban. egyszer elkanyarodhatnánk arrafelé.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1875 Dátum: 2007 Január 06, 08:35:24 »

szerintem úgy néz ki a túra, hogy
1. Május 1es hosszú hétvége Ausztria
2. Valamikor augusztus eleje Szarajevó
Szavazás már nincs, mert sok züllesztő elem majdnem megszavazta, hogy menjünk Wolfsburgba.Smiley

(Nekem egyébként van egy olyan benyomásom, hogy Ausztriába is megyünk úgy, hgy azt mások szeretnék jobban, mint mi. Ne, de sebaj, jó hely. DE ha nem lesz ott legalább 5 bogaras velünk, akkor mérges leszek!:)

Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #1874 Dátum: 2007 Január 05, 16:28:05 »

Nagyhideg hegyen a lift 2 csúszás után meghalt... de a gyaloglás adta meg a sport értékét...

na igen... de azert akkorakat maszni felfele...
 Lips Sealed

szerencsere egy ido utan masok vittek  a silecemet  Tongue Cool

Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #1873 Dátum: 2007 Január 05, 16:24:49 »

Nagyhideg hegyen a lift 2 csúszás után meghalt... de a gyaloglás adta meg a sport értékét...

nincs is jobb mikor a -3 fokból bemész a 25 fokos turistaházba, lerugod a sícipőt és gőzölög a lábat miközben kortyolod a 40 fokos erősítőt  Wink

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #1872 Dátum: 2007 Január 05, 16:24:19 »

nem rossz ötlet. tavaly voltam több magyar helyen is , de Dobogókőt nem ajánlom síelni, hacsak nem beáldozunk egy buszt a felvonó helyett  Evil  5 perc csúszás 30 perc sorbaállás.
a Mátraszentistván jó volt
Viságrád is jó állítólag, ott nem jártam még

de úgysem a síelés a lényeg, ahogy a társaságot ismerem  Evil  és akkor még a havazást sem kell megvárni  Grin

minek felvono  Tongue
1en azzal kezdtem az evet, hogy gyalogoltam fel a hegyre mert nem mukodott a felvono  Tongue Grin Grin Grin
es meg almos es kisse komas is voltam  Undecided

Holló
« Hozzászólás #1871 Dátum: 2007 Január 05, 16:23:14 »

tél?

télre is kéne valami! a kárpáti farkasok nem papírfarkasok

pl: sielés valami  magyar pályán,  2nap 1écaka ott alvással. visegrád, bükk, mátra, stb...

pl: dobogókő
soha
gyűlölöm a telet meg a havat
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #1870 Dátum: 2007 Január 05, 16:21:36 »

tél?

pl: sielés valami  magyar pályán,  2nap 1écaka ott alvással. visegrád, bükk, mátra, stb...

nem rossz ötlet. tavaly voltam több magyar helyen is , de Dobogókőt nem ajánlom síelni, hacsak nem beáldozunk egy buszt a felvonó helyett  Evil  5 perc csúszás 30 perc sorbaállás.
a Mátraszentistván jó volt
Viságrád is jó állítólag, ott nem jártam még

de úgysem a síelés a lényeg, ahogy a társaságot ismerem  Evil  és akkor még a havazást sem kell megvárni  Grin
Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #1869 Dátum: 2007 Január 05, 16:19:56 »

ez a menedekhaz hol van?

Dobogókő

Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #1868 Dátum: 2007 Január 05, 16:18:43 »

tél?

ez a menedekhaz hol van?

Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #1867 Dátum: 2007 Január 05, 16:09:21 »

tél?

Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #1866 Dátum: 2007 Január 05, 15:15:10 »

partizan!

a gyengebbek kedveert ... (pölö en) nem foglalod ossze hogy most akko mivan?

tavaszi tura -> pecs siklos stb

majus1 -> ausztria

nyar -> folyik a szavazas...

vagy akko ma pecs szoba sem jon... ausztria a tavasz...
 Huh Huh Huh

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1865 Dátum: 2007 Január 05, 14:41:31 »

Nekem szerencsém van, mert Fáninak már a kisugárzása is annyira übermensch, hogy a Kárpát-Medencében még a kóborkutyák is csókolommal köszönnek neki!:)
No, de nem viccelek, mert azt mondják, hogy le akarom nyomni stuntot az überokosban, ami persze lehetelen, mert itt minden mókamikiskedés max szánalmas stuntkodás:)

Naja!
Buflákot még a Kárpát-medencén kívül is megakarta csókolni egy kóbor eb, de a nacsasasszony büszkén átgázolt a kis korcson Smiley

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1864 Dátum: 2007 Január 05, 14:28:26 »

Van egy II VH-ús tiszti dísz tőröm!  (családi)   az elég lesz nekik. Bár szélesítem már Buflák elejét is Smiley

Nekem szerencsém van, mert Fáninak már a kisugárzása is annyira übermensch, hogy a Kárpát-Medencében még a kóborkutyák is csókolommal köszönnek neki!:)
No, de nem viccelek, mert azt mondják, hogy le akarom nyomni stuntot az überokosban, ami persze lehetelen, mert itt minden mókamikiskedés max szánalmas stuntkodás:)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1863 Dátum: 2007 Január 05, 13:58:41 »

Van egy II VH-ús tiszti dísz tőröm!  (családi)   az elég lesz nekik. Bár szélesítem már Buflák elejét is Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1862 Dátum: 2007 Január 05, 10:13:08 »

Atilla kardját hol örzik???  azt lehet megnézném.....

Szerintem vagy a pincében, vagy a garázsban. De idáig csak azt hittem, hgy nyilazok, nem is tudtam, hogy kardozik.
IQ neked nem kellene valami frankó szabja? CSak, hogy a oláh, rc, tót, labanc kutyákat tudd kardlapozni, ha véletlenül nem kenődnek fel buflákra...Smiley

Csodaszarvas
« Hozzászólás #1861 Dátum: 2007 Január 04, 14:36:08 »

kultúrálódtam, mert az első uton még olyan nőm volt, akinél ez számított. Mindenféle modern baszás múzeumban voltunk. Nem mondom, hogy érdektelen volt, sőt a végén már egy poroltótól is szellemi orgiában éreztem magam.

Már Mick Jagger is megmondta, turnéra nőt ne vigyél... (Igaz, valami olyasmi oka volt, hogy nem bírja dzsemmel, de mindegy, lényeg, sok energiát pocsékol)
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1860 Dátum: 2007 Január 04, 14:24:50 »

A gészterédi sír aranyos szablyája valamelyik Nyírségben szállást tartó Árpád-fi vagy unoka tdlajdona lehetett; föld felett megőrzött változata 1. Endre kincstárából mint "Attila kardja" került a német udvari kincstárba, s ma Bécsben, mint Nagy Károly kardját őrzik.

Na ez is jellemző a labancokra!  Hozzuk vissza, vagy legalább vigyünk egy matricát és ragasszuk a mocskok vitrinjére, hogy más is tudja meg mi is az.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1859 Dátum: 2007 Január 04, 14:19:21 »

Attila?

írják így is úgy is! Abban megegyezhetünk hogy Magyar név. Kiejtve melyik írásmód ál közelebb a valósághoz?

szerintem arrol van szo. de az fenmaradt egyaltalan?
en nemet tippelek

Fenmaradt!

Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #1858 Dátum: 2007 Január 04, 12:55:29 »

Attila?

szerintem arrol van szo. de az fenmaradt egyaltalan?
en nemet tippelek

1303LS
« Hozzászólás #1857 Dátum: 2007 Január 04, 12:52:17 »

Attila?
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1856 Dátum: 2007 Január 04, 12:39:14 »

Hát május elsején biztosan van valami tali bécs fölött talán Fürsetnfeldben. A magam részéről május 1.et javallom. És odakint üllhetjük a munka ünnepét! Bécsben állítólag nagyon jó majálisok vannak felvunlással stb.

Egyébként a magam részéről bécset azért nem favorizálom, mert belekerülünk ott a dzsindzsába oszt csak szívunk. Ráadásul kétszer voltam már ismerem mint a tenyerem.Smiley
Inkább a benzin foggyon ne az ahro mindenféle kötsög múzeumban...

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1855 Dátum: 2007 Január 04, 12:38:33 »

azért az nem lenne rossz, ha bevonulnánk egy talira vagy tizen, kárpáti farkasok logóval.Smiley
Egyébként én már a rajzásra is gondoltam valami "kiállításfélét" összerittyenteni. Nem is lenne rossz, ha látnák a labanc kutyák, hogy mekkora csávók vagyunk, oszt lehet hanyatszopni a stájer parasztjaikat.

ja ja kéne zászló is!

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1854 Dátum: 2007 Január 04, 08:57:42 »

Pedig kulturálódhatnál.
Amúgy Eggenburg bécs fölött.

Evil

kultúrálódtam, mert az első uton még olyan nőm volt, akinél ez számított. Mindenféle modern baszás múzeumban voltunk. Nem mondom, hogy érdektelen volt, sőt a végén már egy poroltótól is szellemi orgiában éreztem magam.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1853 Dátum: 2007 Január 04, 08:55:54 »

Hát május elsején biztosan van valami tali bécs fölött talán Fürsetnfeldben. A magam részéről május 1.et javallom. És odakint üllhetjük a munka ünnepét! Bécsben állítólag nagyon jó majálisok vannak felvunlással stb.

Egyébként a magam részéről bécset azért nem favorizálom, mert belekerülünk ott a dzsindzsába oszt csak szívunk. Ráadásul kétszer voltam már ismerem mint a tenyerem.Smiley

azért az nem lenne rossz, ha bevonulnánk egy talira vagy tizen, kárpáti farkasok logóval.Smiley
Egyébként én már a rajzásra is gondoltam valami "kiállításfélét" összerittyenteni. Nem is lenne rossz, ha látnák a labanc kutyák, hogy mekkora csávók vagyunk, oszt lehet hanyatszopni a stájer parasztjaikat.

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #1852 Dátum: 2007 Január 04, 08:53:29 »

Pedig kulturálódhatnál.
Amúgy Eggenburg bécs fölött.

Evil

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1851 Dátum: 2007 Január 04, 08:51:34 »

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #1850 Dátum: 2007 Január 03, 22:17:04 »

Evil

Oldalak: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 101
Nyomtatás

Ugrás: