www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 11:28:34

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 17
Nyomtatás
Szerző Téma: Kiegészítők, az igazán egyedi dolgok régen és most  (Megtekintve 219393 alkalommal)
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #296 Dátum: 2006 December 06, 11:01:31 »

Azért egy régi bogárba amikor beül az ember, nem mindegy, milyen órát húz fel:
(Sajna még nincs vörös kijelzős LED-esem, de ugytudom ez egy igen korai LCD-s)

Bizony, hogy nem mindegy. Én nem csak a bogárba ülök ezzel, ez van a karomon éjjel-nappal. Tudom, hogy Doxák között nem visel nagy értéket, meg csak 24 órás felhúzó szerkezete van, meg heti 2 perceket késik, de én ezt szeretem benne: törődést, odafigyelést igényel. Foglalkozni kell vele. Ettől lesz olyan emberközeli.
Ja, és a nagy karcokat azért kipolíroztam az üvegéből, meg kapott új fekete bőrszíjat.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #295 Dátum: 2006 December 06, 11:01:22 »

Lassan összeáll Partizán autója :-)
Nem elérhető vw1970

« Hozzászólás #294 Dátum: 2006 December 06, 10:58:37 »

Azért volt itten rendesen cucc, csak már nem emlékszünk rá. Nem minden magyar volt, volt más is.
Csak pár dolog azért:
"kuka utas vésd az észbe, ne szólj bele a vezetésbe" matrica, kardánboxok Komlóról, szélvédő felső részére Michelin matrica, Danuvia ködlámpa, CSAO matrica, gömb hangszóró, pepita mintás kormányvédő, szőrös üléshuzat, ajtó szélére olyan védő, kis horgolt teritő a kalaptartóra, a kisautós váltógomb, Karipol autómosó táska, bólogató kutya, Turbo matrica hátul...

Ha valakinek jut eszébe még, folytassa.

Lehet, hogy tényleg kéne róla irni egy könyvet.
Autózás magyarországon cimmel, ahol nem az autók lennének bemutatva, hanem a módja, ahogy autóztunk. Hogy mivel csinositottuk, szépitettük az akkori izlésünk szerint az autót.

Motorteszter!! (az hiszem ez volt a neve Huh)
A műszerfal tetejére felerősítve és egy piros függőleges mutató ugrált fogyasztás, fordulatszám meg ilyesmi adatokat mutatva.
Csak halványan emlékszem rá a cslád első 1200-es ladájából.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #293 Dátum: 2006 December 06, 10:07:30 »

alumínium mentőláda

A csontvázra, vagy dobókockára emlékeztek a tükrön?

Keresztapámék Skoda 120L-jében egy Pioneer rádiómagnó volt, ami akkoriban hatalmas dolognak számitott. És a fejtámlák? Nekem 2 féle is van, van olyan, aminek a fejtámlája külön mozog, meg van egybefejtámla is :-)
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #292 Dátum: 2006 December 06, 09:41:21 »

Azért volt itten rendesen cucc, csak már nem emlékszünk rá. Nem minden magyar volt, volt más is.
Csak pár dolog azért:
"kuka utas vésd az észbe, ne szólj bele a vezetésbe" matrica, kardánboxok Komlóról, szélvédő felső részére Michelin matrica, Danuvia ködlámpa, CSAO matrica, gömb hangszóró, pepita mintás kormányvédő, szőrös üléshuzat, ajtó szélére olyan védő, kis horgolt teritő a kalaptartóra, a kisautós váltógomb, Karipol autómosó táska, bólogató kutya, Turbo matrica hátul...

Autózás magyarországon cimmel, ahol nem az autók lennének bemutatva, hanem a módja, ahogy autóztunk. Hogy mivel csinositottuk, szépitettük az akkori izlésünk szerint az autót.

alumínium mentőláda

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #291 Dátum: 2006 December 06, 09:31:49 »

látam az új fejezetet a könyvedben.Smiley
Elő a régi ezermesterekkel!:)
MIt is akarunk kidolgozni? A hetvenes-nyolcvanas lvek magyar kiegészítői? Elég sován lesz a lista.

Csak pár dolog azért:

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #290 Dátum: 2006 December 06, 09:18:26 »

Szerintem ezt a témakört ki kellene dolgozni. Engem nagyon érdekelne.

látam az új fejezetet a könyvedben.Smiley
Elő a régi ezermesterekkel!:)
MIt is akarunk kidolgozni? A hetvenes-nyolcvanas lvek magyar kiegészítői? Elég sován lesz a lista.

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #289 Dátum: 2006 December 06, 09:11:04 »

Elő a régi Autó-Motorokkal!

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #288 Dátum: 2006 December 06, 09:09:47 »

magánban írtam a ledes órák átkairól. Egyébként ez elég korainak tűnik. A tok egy egészen szabványos ledes óratoknak tűnik,. szinte belelátni a nagy fekete kört, amilyen alapból lehetett. (Sokkal jobban nézhetett ki).
Az autózás világában a hatvanas években szinte alig van kiegészítő. Látni, hogy a giccsre nem fogékony középosztály úri dolga még (itthon) az autó. hetvenes években, a reklámipar fellendülésévekl indulnak a dolgok. ÁFOR, ÁB casco, SKÁLA, stb reklámkütyük, illetve fellendül a barkácsolás. Náhány szép példa itt is volt már. Villogó busz, aminek indexe, lámpái a kocsi fényeit adják vissza. A kilencvenes évek már a winderbaum jegyében telnek és azóta a trendeket számontartani lehetetlen, mert mindent elborít a gagyi

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #287 Dátum: 2006 December 06, 08:41:29 »

magánban írtam a ledes órák átkairól. Egyébként ez elég korainak tűnik. A tok egy egészen szabványos ledes óratoknak tűnik,. szinte belelátni a nagy fekete kört, amilyen alapból lehetett. (Sokkal jobban nézhetett ki).
Az autózás világában a hatvanas években szinte alig van kiegészítő. Látni, hogy a giccsre nem fogékony középosztály úri dolga még (itthon) az autó. hetvenes években, a reklámipar fellendülésévekl indulnak a dolgok. ÁFOR, ÁB casco, SKÁLA, stb reklámkütyük, illetve fellendül a barkácsolás. Náhány szép példa itt is volt már. Villogó busz, aminek indexe, lámpái a kocsi fényeit adják vissza. A kilencvenes évek már a winderbaum jegyében telnek és azóta a trendeket számontartani lehetetlen, mert mindent elborít a gagyi

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #286 Dátum: 2006 December 05, 17:50:40 »

Hát igen. Mondjuk itthon már a valódi magánautózás kezdeteitől az "ügyes" otthoni átalakítások (merthogy gyári nem volt, vagy elérhetetlen) igen gyakoriak és elfogadottak voltak (a Polski hűtőrendszer Warrtburg -rendszerűvé alakítása - nyitottból zárttá, vagy ugye a rejtett kapcsolók, mint indításgátló, gombnyomásra induló motor, stb.). Aztán ebből alakult ki a 80-as évekbeli "nagy modernizálási hullám", nem is csak a Bogaraknál.
De erre mondom én, hogy ezek már azt a korszakot kicsit specifikusan és meglehetősen viccesen adják vissza, az eredeti állapot pedig mindig visszaadja az akkori hangulatot - hiszen úgy került az utakra először, úgy szerepelt a vágyálmokban. Némi műanyagtól pedig egy Bogár sem lesz új Golf pl... Smiley Vagy gondoljunk a fekete műanyagok korszakára, amikor minden új autó azzal jött ki, ekkor festették a krómokat feketére otthon sokan. Visszanézve egy borzalom. Manapság pedig megint előjött a krómozás divatja - ki tudja meddig?

Én igazából a tartozékoknál gondoltam erre a 70-es évekre, az autónál szeretem, amikor olyan, vagy hasonló, mint amikor a gyárból kijött.
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #285 Dátum: 2006 December 05, 17:13:45 »

Nem. A hetvenes évek közepén jelentek meg. De nem ragaszkodok az évjáratban tökéletesen passzoló dolgokhoz, az a lényege, hogy adjon egy olyan "retro filinget" :-)

Egy mechanikus karóránál igencsak nehezen mondja meg egy laikus mint én, hogy mikor gyárthatták. Ezek az LCD-s és LED-es karórákról mindenkinek az jut eszébe, hogy milyen régi. És pont ez a lényege.

Egyébként az órákon nagyon lemérhető az adott korszak ízlése, divatja. Az ötvenes évek még erősen klasszikus, tradicionális formái után a hatvanas kissé játékosabb, változatosabb, de még mindig elegáns világa után jött a "lázadó hetvenes évek", borzalmas, extrém formák és színek, méretek voltak jellemzőek, durvább, szögletesedő vonalak. Ugyanez volt az öltözködésben pl., de az autók kissé mindig lemaradva követték csak. Aztán a 90 -es években gömbölyödtek megint az autók és az órák is egyébként (szappanformák divatja), aztán elkezdődött a retro visszanyúlás. A karóradivat nagyon érzékenyen követte mindig a változásokat, közelebb esnek a divat világához (főleg a luxusszegmens által vezetve), mint az ipari formatervezés. Mondjuk manapság az autóknál is nagyon felgyorsultak a formaváltások, míg a műszaki tartalom változatlan.

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #284 Dátum: 2006 December 05, 17:04:53 »

Dehogyis kötözkodsz. Már akartam irni erről, hogy mit tekintünk korhű kiegészitőnek. Néha nehéz eldönteni. Van amikor nem is egy pontos évet akarunk lemodellezni az autóval, hanem egy korszakot. Néha ez a korszak nem is esik egybe a kocsink gyártási évével. Pl a Resto Cal Look meg a Cal-Look is valami hasonló. Akkoriban ha megvettél egy vadiuj autót, nem alakitottad mindjárt át. Egy Cal-Look gép inkább a 70-es évekre jellemző kint.

Hát igen. Mondjuk itthon már a valódi magánautózás kezdeteitől az "ügyes" otthoni átalakítások (merthogy gyári nem volt, vagy elérhetetlen) igen gyakoriak és elfogadottak voltak (a Polski hűtőrendszer Warrtburg -rendszerűvé alakítása - nyitottból zárttá, vagy ugye a rejtett kapcsolók, mint indításgátló, gombnyomásra induló motor, stb.). Aztán ebből alakult ki a 80-as évekbeli "nagy modernizálási hullám", nem is csak a Bogaraknál.
De erre mondom én, hogy ezek már azt a korszakot kicsit specifikusan és meglehetősen viccesen adják vissza, az eredeti állapot pedig mindig visszaadja az akkori hangulatot - hiszen úgy került az utakra először, úgy szerepelt a vágyálmokban. Némi műanyagtól pedig egy Bogár sem lesz új Golf pl... Smiley Vagy gondoljunk a fekete műanyagok korszakára, amikor minden új autó azzal jött ki, ekkor festették a krómokat feketére otthon sokan. Visszanézve egy borzalom. Manapság pedig megint előjött a krómozás divatja - ki tudja meddig?

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #283 Dátum: 2006 December 05, 16:28:52 »

Oké, csak kötözködöm! Wink

Dehogyis kötözkodsz. Már akartam irni erről, hogy mit tekintünk korhű kiegészitőnek. Néha nehéz eldönteni. Van amikor nem is egy pontos évet akarunk lemodellezni az autóval, hanem egy korszakot. Néha ez a korszak nem is esik egybe a kocsink gyártási évével. Pl a Resto Cal Look meg a Cal-Look is valami hasonló. Akkoriban ha megvettél egy vadiuj autót, nem alakitottad mindjárt át. Egy Cal-Look gép inkább a 70-es évekre jellemző kint.
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #282 Dátum: 2006 December 05, 15:44:31 »

Ezért pl szivesen belerakom a Grundig kiegészitő magnót is a kocsiba, igaz, hogy az kb 4-5 évvel fiatalabb, meg a Sebring fejtámla is, de ezek olyan dolgok, hogy a tulajdonos sem biztos, hogy azonnal vett meg mindent az autójához. Kicsit időutazás az egész.

Oké, csak kötözködöm! Wink

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #281 Dátum: 2006 December 05, 15:40:50 »

Ezért pl szivesen belerakom a Grundig kiegészitő magnót is a kocsiba, igaz, hogy az kb 4-5 évvel fiatalabb, meg a Sebring fejtámla is, de ezek olyan dolgok, hogy a tulajdonos sem biztos, hogy azonnal vett meg mindent az autójához. Kicsit időutazás az egész.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #280 Dátum: 2006 December 05, 15:17:00 »

66-67 -ben még nem nagyon szaladgáltak az emberek LED -es órákkal... csak mondom. Wink

Nem. A hetvenes évek közepén jelentek meg. De nem ragaszkodok az évjáratban tökéletesen passzoló dolgokhoz, az a lényege, hogy adjon egy olyan "retro filinget" :-)

Egy mechanikus karóránál igencsak nehezen mondja meg egy laikus mint én, hogy mikor gyárthatták. Ezek az LCD-s és LED-es karórákról mindenkinek az jut eszébe, hogy milyen régi. És pont ez a lényege.
« Utoljára szerkesztve: 2006 December 05, 15:18:40 írta NGA »
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #279 Dátum: 2006 December 05, 15:05:59 »

66-67 -ben még nem nagyon szaladgáltak az emberek LED -es órákkal... csak mondom. Wink

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #278 Dátum: 2006 December 05, 14:10:59 »

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #277 Dátum: 2006 December 05, 12:46:43 »

nekem ott van a zsebemben, vagy a kesztyűtartóban, vagy a nyakamban. mindegy hol van, jön a muzsika.Smiley Kell hozzá 2 db AAA elem és kész. Most, hogy az mp3 lejátszó equalézerével játszottam, kifejezetten jól szól. Úgy érzem, hogy érdemes volt beruházni.
Ráadásul ezért nem t9rik fel az autót, sőt a moslékkal sem keveredik. Igaz Qzma?Smiley
hát, nekem az erősítőnek van egy sima jackdugós bemenete, zenejátszó a kesztyűtartóban, hangszínszab is, ott nem látszik, kívülről csak a korabeli rádió látható. a buszba már megvettem a kazettás fejegységet, oda a jó öreg hama mp3-kazetta adapter keürl majd

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #276 Dátum: 2006 December 05, 12:00:55 »

...sőt a moslékkal sem keveredik...

de az könnyen előfordulhat ,hogy nyakon hányod magad 

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #275 Dátum: 2006 December 05, 08:28:01 »

nem csak ilyen van, én olyanról tudok, ami fix frekin van, szivargyújtóba kell tenni, jack bemenete van, tehát bármire rádugható és a rádiót ide kell hangolni. gondolom a fix freki azért olyan, amin nincs rádióadó Smiley

nekem ott van a zsebemben, vagy a kesztyűtartóban, vagy a nyakamban. mindegy hol van, jön a muzsika.Smiley Kell hozzá 2 db AAA elem és kész. Most, hogy az mp3 lejátszó equalézerével játszottam, kifejezetten jól szól. Úgy érzem, hogy érdemes volt beruházni.
Ráadásul ezért nem t9rik fel az autót, sőt a moslékkal sem keveredik. Igaz Qzma?Smiley

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #274 Dátum: 2006 December 04, 22:04:23 »

be kell kötnöd az antenna és rádio közé, és egy választott frekin pl FM95.5 adja rádionak mp3 kütyü jelét.....
nem csak ilyen van, én olyanról tudok, ami fix frekin van, szivargyújtóba kell tenni, jack bemenete van, tehát bármire rádugható és a rádiót ide kell hangolni. gondolom a fix freki azért olyan, amin nincs rádióadó Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
dt
« Hozzászólás #273 Dátum: 2006 December 04, 22:02:33 »

nekem meg szerencsére van CD-s autórádióm SAL hangcuccal  Evil Grin

van pééénz... Evil Grin Wink
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #272 Dátum: 2006 December 04, 21:17:47 »

ez tök jó ötlet. még sosem hallottam  Cheesy
de szerencsére nekem van bemenet a rádiómon  Smiley

nekem meg szerencsére van CD-s autórádióm SAL hangcuccal  Evil Grin

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #271 Dátum: 2006 December 04, 19:17:46 »

be kell kötnöd az antenna és rádio közé, és egy választott frekin pl FM95.5 adja rádionak mp3 kütyü jelét.....
ez tök jó ötlet. még sosem hallottam  Cheesy
de szerencsére nekem van bemenet a rádiómon  Smiley
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #270 Dátum: 2006 December 04, 19:14:26 »

mi az az fm konverter?
egyébként nekem is szól mp3 is a gyári rádión Wink

magnobemenetes rádiokra simán ráköthető az mp3 mint ahogy neked is Smiley
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #269 Dátum: 2006 December 04, 19:13:34 »

mi az az fm konverter?

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #268 Dátum: 2006 December 04, 18:08:19 »

Megoldottam, hogy az eredeti rádión halgathassak bármilyen zenét. Mi kellett hozzá?
1 db fm jkonverter az auchanból 6000 forintért
1 db mp3 lejátszó a tesco-ból

Most már bármit tudok hallgatni és nem kellett agyonvágni az autót cd-s és egyb vackokkal. A nahg egy kicsit fura, de jó. Persze komolyabb tapasztalat csak holnap lesz.
mi az az fm konverter?
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #267 Dátum: 2006 December 04, 16:07:49 »

Megoldottam, hogy az eredeti rádión halgathassak bármilyen zenét. Mi kellett hozzá?
1 db fm jkonverter az auchanból 6000 forintért
1 db mp3 lejátszó a tesco-ból

Most már bármit tudok hallgatni és nem kellett agyonvágni az autót cd-s és egyb vackokkal. A nahg egy kicsit fura, de jó. Persze komolyabb tapasztalat csak holnap lesz.

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #266 Dátum: 2006 December 04, 08:31:45 »

OFF!:)

Bocsi....  Tongue

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #265 Dátum: 2006 December 04, 08:13:38 »

Hmmm... Rémuszbácsi.....Gyermekkorom kedvenc meséje.... talán egy db-ot sem hagytam ki...
lippitiklippiti.....  Grin

OFF!:)

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #264 Dátum: 2006 December 04, 07:22:09 »

Médbáj Rémuszbácsiinhángöri?
Nagyon jó, szerintem erre lehetne még rendeléseket is keríteni...

Hmmm... Rémuszbácsi.....Gyermekkorom kedvenc meséje.... talán egy db-ot sem hagytam ki...
lippitiklippiti.....  Grin

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #263 Dátum: 2006 December 03, 21:20:01 »

Van még egy ilyenem is, piknik esetére:

Médbáj Rémuszbácsiinhángöri?
Nagyon jó, szerintem erre lehetne még rendeléseket is keríteni...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #262 Dátum: 2006 December 01, 09:41:52 »

legutóbb a sulák szőnyegboltban láttam elég jó áron egy rakat ilyen cuccot. (abban nem volt étkészlet meg ilyenek, de jó volt.

Étkészlet ehhez sincs...
Normogo: Egyénként a tavasszal a Möbel Lagerben is volt, a Mekinél, ami van bútoros üzlet...bár most legutóbb nem láttam...

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #261 Dátum: 2006 December 01, 09:40:16 »

Hú, ez nagyon tetszik!
Ilyet lehet valahol kapni, vagy ez is "régiség"?

legutóbb a sulák szőnyegboltban láttam elég jó áron egy rakat ilyen cuccot. (abban nem volt étkészlet meg ilyenek, de jó volt.

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #260 Dátum: 2006 December 01, 09:37:40 »

Hú, ez nagyon tetszik!

Ilyet biztos nem, de hasonló volt más sok helyen...
Ezt egy nem kis szívességért kaptam, ellentételezésként....  Grin
És ugye akár egy üveg fehér és egy üveg vörös bor is szálíltható benne, a piknikhez...  Wink

Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #259 Dátum: 2006 December 01, 09:30:33 »

Hú, ez nagyon tetszik!

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #258 Dátum: 2006 December 01, 09:01:36 »

A kesztyűtartón lévő mbk matricát lecseréltem hozzám illőbbre.Smiley

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #257 Dátum: 2006 December 01, 08:52:32 »

Oldalak: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 17
Nyomtatás

Ugrás: