www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 09:43:09
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum
>
Lomtár
> Téma:
IQ történelem
Oldalak:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18
19
20
21
22
...
44
Szerző
Téma: IQ történelem (Megtekintve 531874 alkalommal)
partizán
Re: IQ történelem
«
Hozzászólás #1110 Dátum:
2007 Március 08, 09:24:25 »
Idézetet írta: GSattila - 2007 Március 07, 12:07:50
Újabb gumicsont
http://www.gondola.hu/cikkek/53176
ebben van valami, csak én legalább egy ilyen cikket tudnék kanyarintani arról, hogy a hiéna dzsentri réteg miként élt túl minden rendszert. Mert igenis a magyar elit több száz éves elit, zsigereiben több száz évnyi hunyászkodással idegen hatalmaknak. Szelényi ivánék Konrád Györgyel a hatvanas évekveben kimutatták, hogy a háborű előtti középosztály 56 után minden gond nélkül integrálódhatott vissza komoly társadalmi pozíciókba. Szóval nem elég a látszatról beszélni, azt is látni kell, hogy mi van a dolgok mögött.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
aates
«
Hozzászólás #1109 Dátum:
2007 Március 08, 09:15:20 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 07, 23:13:46
Te kis világ megváltó!
)
na akkor mondassuk le gyurcsányt. ez egy jó cél?
nem, csinálj jó sok MAGYAR gyereket a hazának, tőlem ilyen nem telik
utána aztán átvetetheted velük a hatalmat és lesz MAGYAR kormányunk
ebben az esetben sem maradok ebben az országban, de legalább egy konkrét dolog miatt megyek el
Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
IQ23
«
Hozzászólás #1108 Dátum:
2007 Március 07, 23:13:46 »
Idézetet írta: GSattila - 2007 Március 07, 18:59:09
Nincs időm sajna érdemben vitatkozni. Meg úgy is csak a felszinen mozgunk általában.
Több értelmét látnám, ha célokat próbálnánk megfogalmazni. Először általában, azután a gyakorlati lépéseket.
Te kis világ megváltó!
)
na akkor mondassuk le gyurcsányt. ez egy jó cél?
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
gsattila
«
Hozzászólás #1107 Dátum:
2007 Március 07, 18:59:09 »
Nincs időm sajna érdemben vitatkozni. Meg úgy is csak a felszinen mozgunk általában.
Több értelmét látnám, ha célokat próbálnánk megfogalmazni. Először általában, azután a gyakorlati lépéseket.
IQ23
«
Hozzászólás #1106 Dátum:
2007 Március 07, 16:43:33 »
Idézetet írta: GSattila - 2007 Március 07, 12:07:50
Újabb gumicsont
Ehez nincs mit hozzáfűzni. Ez így kerek. Atikám te csak itt feldobod a labdát, nézed ahogy rugdossuk egymásnak oszt annyi?!
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
gsattila
«
Hozzászólás #1105 Dátum:
2007 Március 07, 12:07:50 »
Újabb gumicsont
partizán
«
Hozzászólás #1104 Dátum:
2007 Március 06, 14:46:33 »
1111
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1103 Dátum:
2007 Március 06, 14:44:29 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 14:39:22
Na ez szép volt fiúk-lányok. A mai előadásnak vége. dolgozom picinyt
elszaladtál az érveim elől, mint a langobárdok az avarok elől!
Azok régi békés idők!:)
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1102 Dátum:
2007 Március 06, 14:39:22 »
Na ez szép volt fiúk-lányok. A mai előadásnak vége. dolgozom picinyt
IQ23
«
Hozzászólás #1101 Dátum:
2007 Március 06, 14:30:45 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 14:22:56
Erről a te humánus világképedről a gepidák tudnának mesélni, ha maradt volna közülük egy is...
Mit tudsz a gepidákról?
Honnan (kitől) tudod amit tudsz? Milyen nyelvet beszéltek? Mikor éltek? Hitviláguk? Hol éltek? Hogy tüntek el?
«
Utoljára szerkesztve: 2007 Március 06, 14:37:33 írta IQ23
»
IQ23
«
Hozzászólás #1100 Dátum:
2007 Március 06, 14:30:13 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 13:49:07
tapasztalat-sztereotípia-előítélet
ne keverjük a fogalmakat. Sok-sok generáción keresztül nem volt baj senkivel. Aztán jöttek a nacionalista agymenések a XIX. században és egyből rájöttünk, hogy egyedül vagyunk a tótok, oláhok, rácok meg arra, hogy bizony ők el vannak nyomva. No, ezért is rühellem én a nacionalistákat, hisz attól a természet állapottól való elkanyarodás, amit emlegetsz éppen az ő számlájukra írható...
Ezt Te érted? mert én nem. mi az hogy sok-sok nemzedéken (nem generáció vadzze!) keresztülnem volt baj senkivel??? Mikor az Iszlám terjeszkedése vallási-faji alapon történt a VI-VII században. A Perzsák szintén gyilkoltak faji alapon, az Asszirokról nem is beszélve. Spanyol inkvizíció? keresztes háborúk? miről beszélsz?
A XIX.században az általad fejlődésnek elkönyvelt és agyon éljenzett felvilágosodás korában azon nemzetek kiknek nemnagyon volt múltjuk, kultúrájuk, rögtön kitaláltak maguknak. az említett század történészeinek (kitalálmánya) terméke az ősgermán elmélet, a dákóromán elmélet a nagymorva ország ésatöbbi. Egyedül az olaszoknak nem kellett múltat kreálniok, bár róma és olaszország azért más, főleg annak tudatában hogy a Rómaiak az etruszkokra települtek rá. Egyedül a Magyar mely nem tehette meg a Habsburg elnyomás alatt hogy kiderítse hűen honnan jött. Tart ez ma is. (Európa egyik legrégibb krónikáját a Képes Krónikát az MTA nem tartja hitelesen értékelhetőnek(!) ha a németeknek lenne ilyen, már rég leszopták volna magukat)
Ha te kutyát tenyésztesz majd befogadsz a sajátjaid mellé egy kóbor kutyát mert aranyos, majd a kóbor miután lefialt elkezd követelni akkor mit csinálsz? Mi a szar bajod van a nacionalizmussal?? olyan mintha nem szeretnéd a családod!
partizán
«
Hozzászólás #1099 Dátum:
2007 Március 06, 14:22:56 »
Erről a te humánus világképedről a gepidák tudnának mesélni, ha maradt volna közülük egy is...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1098 Dátum:
2007 Március 06, 14:18:28 »
Idézetet írta: Eszter - 2007 Március 06, 13:41:20
Csak halkan kérdezném, mit jelent az, hogy 'őshonos'?
Hát ez jó kérdés! Ez azt jelenti, hogy mindig is itt laktunk. Hogy most hogy hívnak minket az csak egy dolog. Hívtak már minket Hunnak, Avarnak, Szkítának, Turk-nek, jelenleg Magyarnak neveztetünk. De ezek lényegtelen kérdések. Tehát kialakul az élet. "megszületik" az ember. Benépesíti a Kárpáthazát.Kifejlődik a nyelve (ragozó nyelv), kialakul a hitvilága. Él. Tán még sokasodik is. A sokasodás következtében kirajzik a medencéből, benépesít, elfoglal területeket. Egész nagy területen (Európa-Eurázsia) ugyanazt a ragozó nyelvet beszélik (vagy annak valamely változatát-dialektusát-tájszólását. De a lényeg:
A megtelepedett őslakosok jórésze helyben marad!
mért is menne el. A földművelésből élők, kiknek a Földanya Szent-hisz tőle kapnak mindent (tehát az ősnép) sosem vándorol.
csak abba kell belegondolni hogy pl: a Székelyek sem mentek el sehova mikor "románok" lettek maj megint "magyarok" majd jöttek az oroszok gyilkoltak mindenkit majd megint "románok" lettek. Egyszerűen maradtak, mert mindenük oda köti őket. Csak a népírtás követeli meg a néptől hogy mindenestűl elköltözzön-lásd az indiánokat. Szóval egy paraszti gyökerű társadalom aki csak békét akar és megélhetést a földjéből az marad. A közigazgatás változhat, katonák jönnek mennek, vannak rosszabb és jobb történelmi pillanatok, de marad. Nincs okunk feltételezni, hogy a Kárpát-medencei őslakosság egy része ne maradt volna helyben
Megjelennek a flektáló nyelvű népek és elkezdik szorongatni a ragozókat. Asszírok,Perzsák,Zsidók,Arabok,Rómaiak. Elkezdődik a nagy népvándorlások kora. Téves azt hinni, hogy mikor a Hunok ide bejöttek, az azért volt mert nem volt jobb dolguk. Egyrészt az eredeti helyükön nem maradhattak, mert elvéreztek volna, másrészt büntetni jöttek. Isten ostora végigdúlta Európát, senki nem állhatott meg elötte, de nem foglalt el egy cm2-nyi területet sem, nem kényszerítette rá senkire sem hitvilágát,nyelvét, csak behódoltatta a népeket, majd eltünt. A tatárok ugyanígy. (szintén ragozó nyelvú lovasnép) Szóval szorongatnak szorongatnak az egész világon, szűkül az élettér, míg végül bejön a Medencébe Árpád a seregével és a pereputtyával. Valamilyen szinten idegenek ,de mivel a gyökér közös, a nyelvben-kultúrában nincs nagy különbség, ezért "békével" asszimilálódtak vagy békével asszimiláltak. Ráadásul felszabadítóként üdvözölték őket az őslakosok.
Csak meg kell nézni, mit csinál(t) a világ az őslakosokkal eleddig. Az Ausztrál őslakosokat csak a XIX. században "vették" le a vadászható fajok listájáról! A Dél-Amerikaiakat szinte teljesen kiírtották. Az Észak-Amerikaiakat szintén. Afrika? rabszolgaságNézzük meg a Kárpát-medence őslakosait. Területünk egyharmada az eredetinek (ideálisnak). Népességünk fogy. Többet adózunk mint a világon szinte bárhol! Mi ez ha nem kizsákmányolás?? Mi ez ha nem rabszolgaság? Mi ez ha nem népírtás? Hát az egész történelmünk egy végeláthatatlan szabadságharc, amit mindig levertek. Szerintetek nem úgy nézünk ki? nem olyan a sorsunk mint a világon bárhol élő őslakosoké?............
partizán
«
Hozzászólás #1097 Dátum:
2007 Március 06, 14:03:00 »
Idézetet írta: Tamás - 2007 Március 06, 14:01:51
Minek is az ünnepe márc. 15.?
Cézár meggyilkolása?
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1096 Dátum:
2007 Március 06, 13:50:14 »
Idézetet írta: Eszter - 2007 Március 06, 13:41:20
Igazad van!
Én egy gepida leszármazott vagyok! Jött-ment magyar IQ takarodj a hazámból!:)
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1095 Dátum:
2007 Március 06, 13:49:07 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 13:44:37
koránt sem biztos, hogy ez százalékosan is így van. Valószínűbb hogy több Magyarral volt kapcsolatod, mint nem Magyarral. Ha érdeink különböznek akkor meg mégúgysem azt kell nézni, hogy ki milyen raszhoz tartozik, hanem hogy ezzel az egyénnel ütközik az érdekem. A baj akkor van, ha mondjuk nagyátlagban a cigányokkal-zsidókkal többször ütközik az érdek. Mert ez általánosításra ad okot, illetve előítéletre. Ha pedig ez több évszázada így megy és kialakul a kollektív tudat vagy kollektív tudatalatti akkor már szinte találkoznod sem kell (élmény sem kell hozzá) mégis máshogy állsz a kérdéshez.
Hozzáteszem az előítélet fontos a túléléshez. Hiszen ha látod, hogy a törzsedből aki piros bogyót evett annak mind hasmenése volt, akkor ha meglátsz egy ismeretlen, de piros gyümölcsöt, akkor nem biztos hogy megkóstolod, de legalábbis óvatosan teszed.
tapasztalat-sztereotípia-előítélet
ne keverjük a fogalmakat. Sok-sok generáción keresztül nem volt baj senkivel. Aztán jöttek a nacionalista agymenések a XIX. században és egyből rájöttünk, hogy egyedül vagyunk a tótok, oláhok, rácok meg arra, hogy bizony ők el vannak nyomva. No, ezért is rühellem én a nacionalistákat, hisz attól a természet állapottól való elkanyarodás, amit emlegetsz éppen az ő számlájukra írható...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1094 Dátum:
2007 Március 06, 13:44:37 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 13:25:32
az egy más kérdés, hogy ha érdekeink ütköznek, akkor nehéz szeretni a zsuidót, a cigányt, vagy a románt.
DE! velem legtöbbet magyarok basztak ki! Akkor most rühelljem a magyarokat! Különben is minden fogvicsorgatós ideológia távol áll tőlem. Ha valakivel bajom van, annak megmondom.
koránt sem biztos, hogy ez százalékosan is így van. Valószínűbb hogy több Magyarral volt kapcsolatod, mint nem Magyarral. Ha érdeink különböznek akkor meg mégúgysem azt kell nézni, hogy ki milyen raszhoz tartozik, hanem hogy ezzel az egyénnel ütközik az érdekem. A baj akkor van, ha mondjuk nagyátlagban a cigányokkal-zsidókkal többször ütközik az érdek. Mert ez általánosításra ad okot, illetve előítéletre. Ha pedig ez több évszázada így megy és kialakul a kollektív tudat vagy kollektív tudatalatti akkor már szinte találkoznod sem kell (élmény sem kell hozzá) mégis máshogy állsz a kérdéshez.
Hozzáteszem az előítélet fontos a túléléshez. Hiszen ha látod, hogy a törzsedből aki piros bogyót evett annak mind hasmenése volt, akkor ha meglátsz egy ismeretlen, de piros gyümölcsöt, akkor nem biztos hogy megkóstolod, de legalábbis óvatosan teszed.
Eszter
«
Hozzászólás #1093 Dátum:
2007 Március 06, 13:41:20 »
partizán
«
Hozzászólás #1092 Dátum:
2007 Március 06, 13:37:00 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 13:21:33
Na alakul ez! Tehát kijelenthetem és ki is jelentem, hogy nem antiszemita vagyok (sose voltam) hanem anticionista! mint ahogy soviniszta sem vagyok (sose voltam) csak nacionalista.
Én sem hiszem hogy kiválasztott nép volnánk. Minden nép kiválasztott! Mindegyiknek megvan a dolga,szerepe. Csak némely (majd mindegyik) elfelejtette, elfordult a saját szerepétől, feladatától.
illetve nagyon sokukat akik nem fordítottak hátat őseiknek-Isteneiknek, kirtottak-kiírtás alatt vannak-ha így megy tovább ki lesznek írtva
Menj végig a hazán és aztán menj végig bárhol máshol Közép-Európában. Mindenhol ugyanazt a sorsot látod. Küszködő, vezető nélküli embercsoportok. És nem az elnyomás miatt vannak vezetők nélkül, hanem azért, mert nacionalista vagy szolgalelkű birkák állnak az élen és azok nem tudnak irányt mutatni a többségnek...
nem álmodozni kell a nagyságról, hanem elindulni az irányába!
Na ez érdekes.
1. Nacionalista elnyomás nem létezik, hiszen a nacionalista a saját nációját támogatja!
ne keverjük a sovinizmussal
Mért elítélendő az, ha egy ország területén a nem őshonos lakosokat nem támogatja úgy az őshonosokból választott vezetőréteg, mint az őshonosokat!?
2. Ha nincs
bárminemű
"elnyomás" akkor a szolgalelkű birkák (kik az élen állanak) kiknek a szolgái?????!
Nem álmodozni kell a nagyságról, hanem elindulni..... csak nem azt akarod ezzel mondani hogy menjünk tüntetni a nem annyira nacionalista mint inkább szolgalelkű gyurcsányféle vezetőréteg ellen (meg orbánféle) és zavarjuk el őket a picsába?!
Te csak ne jelentsd ki, hogy nem vagy soviniszta antiszemita! hazudni nem szép dolog!:)
Másrészt pedig szolgalelkűek mindenféle érdeket kiszolgálnak. Nem a zsidókat, hanem a pénzt és Önnön gyarapodásukat tartják szem előtt. Ez igaz valamennyi politikai vezetőnkre. Persze nem velük van a baj. Egyszerűen a rendszer kódolva van arra, hogy lopj-csalj-hazudj. Ha nem mész bele ebbe, akkor hülyének néznek és mint idegen elemt kivet magából a rendszer. Ez a baj a demokráciával, ahol a magán és közvagyon ilyen durván keveredik.
Amit leírsz pedig nem más, mint a világ haladásának természetes iránya. Sajnos, de nem lehet megállni. Ha nem Te, akkor a román, vagy a szlovák fog a globalizáció vonatára felszállni és röhögni rajtad, ha éhenhalsz. De miről is beszélünk? te egy spotán folyamat mögé embereket látsz. Azaz úgy gondold, hogy a globalizciót nagykalapos dollárpapák irányítják. Én azt mondom, hogy bárcsak így lenne. mert amit ember irányít, azt ember meg is tudja megállítani. Sajna szeritem a helyzet sokkal rosszabb. Az emberiség egy megállíthatatlan folyamat eredményeképpen rohan egy szükségszerű katasztrófa felé. Szakadék felé rohanó fék nélküli busz, amiről aki leugrik elpusztul, akik bent marad, az is. Ha a hátsó ülést elfüggönyözzük és azt gondoljuk, hogy ezzel kivontuk magunkat a dologból, nagyon nagyot tévedünk...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1091 Dátum:
2007 Március 06, 13:25:32 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 13:22:15
azért mert soviniszta.
az egy más kérdés, hogy ha érdekeink ütköznek, akkor nehéz szeretni a zsuidót, a cigányt, vagy a románt.
DE! velem legtöbbet magyarok basztak ki! Akkor most rühelljem a magyarokat! Különben is minden fogvicsorgatós ideológia távol áll tőlem. Ha valakivel bajom van, annak megmondom.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1090 Dátum:
2007 Március 06, 13:22:15 »
Idézetet írta: Tamás - 2007 Március 06, 13:12:28
Csak kérdezem:miért baj?
azért mert soviniszta.
IQ23
«
Hozzászólás #1089 Dátum:
2007 Március 06, 13:21:33 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 12:53:02
az embert nézem elsősorban, ez igaz. Mert valahányszor csoport alapján próbáltak azonostani valakit, annak mindig rossz vége lett. Nácizmus, kommunizmus. Mert ha megnézed a holokauszt igen sok tisztességes egyént elpusztított, de a cionista eszmét csak megerősítette. És én nem hiszek népünk kiválasztott létében.
Na alakul ez! Tehát kijelenthetem és ki is jelentem, hogy nem antiszemita vagyok (sose voltam) hanem anticionista! mint ahogy soviniszta sem vagyok (sose voltam) csak nacionalista.
Én sem hiszem hogy kiválasztott nép volnánk. Minden nép kiválasztott! Mindegyiknek megvan a dolga,szerepe. Csak némely (majd mindegyik) elfelejtette, elfordult a saját szerepétől, feladatától.
illetve nagyon sokukat akik nem fordítottak hátat őseiknek-Isteneiknek, kirtottak-kiírtás alatt vannak-ha így megy tovább ki lesznek írtva
Menj végig a hazán és aztán menj végig bárhol máshol Közép-Európában. Mindenhol ugyanazt a sorsot látod. Küszködő, vezető nélküli embercsoportok. És nem az elnyomás miatt vannak vezetők nélkül, hanem azért, mert nacionalista vagy szolgalelkű birkák állnak az élen és azok nem tudnak irányt mutatni a többségnek...
Na ez érdekes.
1. Nacionalista elnyomás nem létezik, hiszen a nacionalista a saját nációját támogatja!
ne keverjük a sovinizmussal
Mért elítélendő az, ha egy ország területén a nem őshonos lakosokat nem támogatja úgy az őshonosokból választott vezetőréteg, mint az őshonosokat!?
2. Ha nincs
bárminemű
"elnyomás" akkor a szolgalelkű birkák (kik az élen állanak) kiknek a szolgái?????!
Nem álmodozni kell a nagyságról, hanem elindulni..... csak nem azt akarod ezzel mondani hogy menjünk tüntetni a nem annyira nacionalista mint inkább szolgalelkű gyurcsányféle vezetőréteg ellen (meg orbánféle) és zavarjuk el őket a picsába?!
partizán
«
Hozzászólás #1088 Dátum:
2007 Március 06, 13:20:03 »
Idézetet írta: Tamás - 2007 Március 06, 13:12:28
Csak kérdezem:miért baj?
nem baj, sőt! Szeretem a büszke embereket, akiknek vannak határozott nézeteik!
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1087 Dátum:
2007 Március 06, 12:53:02 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 12:35:55
Baromság! Sose fogjuk tudni meggyőzni egymást. Te egyénenként kezeled és akként érvelsz a zsidók mellett én pedig úgy látom, hogy van egy kártékony eszme, melynek legautentikusabb képviselői a zsidóság soraiból kerül ki.
Mikor rámutatok valamire ami rossz akkor Te érvelsz hogy: Nade József Attila, nade Radnóti, nade...... és persze Szállasi, meg Horthy. Szóval Te egyéneket emelsz ki, én meg egy ideológia ellen érvelek. Ezért nem értjük egymást. Ezért nem tudunk vitatkozni. Mert ha azt mondom, hogy a nemzetközi nagytőke, a nemzetköziség az megöli a nemzeti kultúrákat, megöli a színeket
aminek elsősorban a világ legszínesebb népe a Magyar a kárvallotja - de legalább saját fajtám védelmében had hihessem ezt- illetve a környező "flektáló" népek akiknek kultúráltsági foka alacsonyabb mint a mienk - nem civilizáltsági hanem kultúrális fokról beszélek- ezért kevesebbet kell föladniuk magukból, jobban belesimulnak a nagy nemzetköziségbe, mint Mi akik teljesen különbözünk ezen népektől
és ezen érdekcsoportok vezetői között feltünően sok a sémi származású, de nem is elsősorban a származás a lényeg, hanem a szemlélet(!) Na ez ellen hozol fel egyéneket, ami miatt parttalanná válik a vita.
Mert senki nem cáfolja, hogy vannak rossz emberek MINDKÉT oldalon és vannak jó emberek MINDKÉT oldalon!
Azzal meg nekem ne védekezz
vagy támadj
hogy a Magyarok között nincsenek gerinces emberek, illetve hogy azzá kéne válni! Persze. Miazhogy. Csak hogy egy olyan nemzetről beszélsz, mely őslakos nemzet, smely őslakos nemzetet majd ezer éven keresztül írtották, írtják. Az egész "magyar történelem" egy nagy szabadságharc(!) ha valaki kihúzta magát azt levágta a fűnyíró. " elhulltanak a legjobbjaink" Ha egy népből kiírtod a legjobbakat akkor mi marad??? Ezért mondom, hogy nagyon fontos tisztában lennünk a történelmünkkel, hogy kik vagyunk.
az embert nézem elsősorban, ez igaz. Mert valahányszor csoport alapján próbáltak azonostani valakit, annak mindig rossz vége lett. Nácizmus, kommunizmus. Mert ha megnézed a holokauszt igen sok tisztességes egyént elpusztított, de a cionista eszmét csak megerősítette. És én nem hiszek népünk kiválasztott létében. Menj végig a hazán és aztán menj végig bárhol máshol Közép-Európában. Mindenhol ugyanazt a sorsot látod. Küszködő, vezető nélküli embercsoportok. És nem az elnyomás miatt vannak vezetők nélkül, hanem azért, mert nacionalista vagy szolgalelkű birkák állnak az élen és azok nem tudnak irányt mutatni a többségnek...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1086 Dátum:
2007 Március 06, 12:35:55 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 11:53:48
Az, hogy sétálsz az utcán és azt hallod magad mellett, hogy a köcsög zsidók milyen sok köcsögséget művelnek. És ha történetesen zsidó vagy, akkor nem érzed jól magad, mert érzed, hogy az embertársaid köcsögnek tartanak. És igenis magyarország és egész közép-európa van olyan szinten, hogy töltelékduma a zsidózás. És igenis töketlen hontársaink a zsidókra mutatnak, ha valaki töketlenségüket kéri számon.
És nagy faszság az, hogy magyarnak lenni rossz. Miért lenne az? Csak ez a nagy magyar nemzeti hiszti, hogy elnyomnak minket. Csak azt lehet leszopatni, aki térden áll. Aki egyenes derékkal él, az képes normálisan lereagálni az ilyen helyzeteket...
Baromság! Sose fogjuk tudni meggyőzni egymást. Te egyénenként kezeled és akként érvelsz a zsidók mellett én pedig úgy látom, hogy van egy kártékony eszme, melynek legautentikusabb képviselői a zsidóság soraiból kerül ki.
Mikor rámutatok valamire ami rossz akkor Te érvelsz hogy: Nade József Attila, nade Radnóti, nade...... és persze Szállasi, meg Horthy. Szóval Te egyéneket emelsz ki, én meg egy ideológia ellen érvelek. Ezért nem értjük egymást. Ezért nem tudunk vitatkozni. Mert ha azt mondom, hogy a nemzetközi nagytőke, a nemzetköziség az megöli a nemzeti kultúrákat, megöli a színeket
aminek elsősorban a világ legszínesebb népe a Magyar a kárvallotja - de legalább saját fajtám védelmében had hihessem ezt- illetve a környező "flektáló" népek akiknek kultúráltsági foka alacsonyabb mint a mienk - nem civilizáltsági hanem kultúrális fokról beszélek- ezért kevesebbet kell föladniuk magukból, jobban belesimulnak a nagy nemzetköziségbe, mint Mi akik teljesen különbözünk ezen népektől
és ezen érdekcsoportok vezetői között feltünően sok a sémi származású, de nem is elsősorban a származás a lényeg, hanem a szemlélet(!) Na ez ellen hozol fel egyéneket, ami miatt parttalanná válik a vita.
Mert senki nem cáfolja, hogy vannak rossz emberek MINDKÉT oldalon és vannak jó emberek MINDKÉT oldalon!
Azzal meg nekem ne védekezz
vagy támadj
hogy a Magyarok között nincsenek gerinces emberek, illetve hogy azzá kéne válni! Persze. Miazhogy. Csak hogy egy olyan nemzetről beszélsz, mely őslakos nemzet, smely őslakos nemzetet majd ezer éven keresztül írtották, írtják. Az egész "magyar történelem" egy nagy szabadságharc(!) ha valaki kihúzta magát azt levágta a fűnyíró. " elhulltanak a legjobbjaink" Ha egy népből kiírtod a legjobbakat akkor mi marad??? Ezért mondom, hogy nagyon fontos tisztában lennünk a történelmünkkel, hogy kik vagyunk.
partizán
«
Hozzászólás #1085 Dátum:
2007 Március 06, 12:05:59 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 12:00:06
Na igen. A spanyol cég nyílván spanyol. Hozzáteszem nem én hoztam fel ezt a témát
én csak belevicceltem
én magasról leszarom hány házat vesznek meg pesten és kik. Tőlem bele is fulladhatnak.
De azért azt a 10 házat erősd elbagatelizáltad. De nem is ez a lényeg már megint. Tényekről vitatkozunk, de az ideológiai hátteret nem tudjuk közelíteni.
kb olyan mintha vitatkoznánk egy hajtóvadászatról, ahol én azt mondom, hogy erkölcstelen dolog tömegesen készakarva sarokba szorított állatokat megölni, Te meg arról hogy nem minden vadászpuska izraeli gyártmány.
az érvek ütköztetése igenis eredményezhet konstruktív végterméket ideológiai alapállástól függetlenül. De félrevinni a dolgot olyan irányba, hogy egy most vita vagy diskurzus? Nekem ez menekülésnek tűnik!
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1084 Dátum:
2007 Március 06, 12:00:06 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 11:47:48
Hát!
Akkor nézzük kik élősköüdnek rajtunk!
Csepel szigetet szinte kompletten a spanyolok vették meg.
A közbeszerzési eljárások során a legorcátlanabb és legganyébb cégek a németek (t-csoport, siemens, stb). Százmilliárdokat húznak ki a zsebedből éves szinten. Sok nációt lehetne utálni, ha nagyon akarnánk.
A zsidó idejött és vett 10 házat. Kitől vette? magyartól. Attól a köcsög pestitől, aki azt 200.000 forintért vette meg az önkormányzattól. (Csak halkan jegyzem meg, hogy falun ilyen nem létezett. Sem anyáméknak, sem másnak nem adtak oda puszira milliós értékeket! Sőt az egekbe emelték a lakáshitelek kamatait!).
Milyen hatása volt annak, hogy megvette? felverte az ingatlanárakat. Ki járt jól? Az a köcsög magyar, aki tudott ilyen lakást rendszerváltás ürügyén újjítani! halkan jegyzem meg, hogy anyámék faluja talán az egyetlen Somogyban, ahol nincs cigány. Vennének, de nem tudnak venni. Hogy is van ez?
Szóval mindig, amikor idegenre mutatsz és bűnt kiáltasz, nézz körül, hogy a valódi bűnös nincs-e a barátaid között.
Na igen. A spanyol cég nyílván spanyol. Hozzáteszem nem én hoztam fel ezt a témát
én csak belevicceltem
én magasról leszarom hány házat vesznek meg pesten és kik. Tőlem bele is fulladhatnak.
De azért azt a 10 házat erősd elbagatelizáltad. De nem is ez a lényeg már megint. Tényekről vitatkozunk, de az ideológiai hátteret nem tudjuk közelíteni.
kb olyan mintha vitatkoznánk egy hajtóvadászatról, ahol én azt mondom, hogy erkölcstelen dolog tömegesen készakarva sarokba szorított állatokat megölni, Te meg arról hogy nem minden vadászpuska izraeli gyártmány.
partizán
«
Hozzászólás #1083 Dátum:
2007 Március 06, 11:53:48 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 11:47:38
Leveled első felét nem méltatom, mert nincs benne mit.
A második részét meg kifejthetnéd. Mit jelent számodra, illetve mi a mai Magyar antiszemitizmus lényege, megnyilvánulása?
Itt jegyezném meg, hogy szerintem ma Magyarországon nem zsidónak rossz/rosszabb lenni, hanem Magyarnak.
Az, hogy sétálsz az utcán és azt hallod magad mellett, hogy a köcsög zsidók milyen sok köcsögséget művelnek. És ha történetesen zsidó vagy, akkor nem érzed jól magad, mert érzed, hogy az embertársaid köcsögnek tartanak. És igenis magyarország és egész közép-európa van olyan szinten, hogy töltelékduma a zsidózás. És igenis töketlen hontársaink a zsidókra mutatnak, ha valaki töketlenségüket kéri számon.
És nagy faszság az, hogy magyarnak lenni rossz. Miért lenne az? Csak ez a nagy magyar nemzeti hiszti, hogy elnyomnak minket. Csak azt lehet leszopatni, aki térden áll. Aki egyenes derékkal él, az képes normálisan lereagálni az ilyen helyzeteket...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #1082 Dátum:
2007 Március 06, 11:47:48 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 11:38:00
Az irmagjukat se szeretném látni azoknak akik megvették!
Hát!
Akkor nézzük kik élősköüdnek rajtunk!
Csepel szigetet szinte kompletten a spanyolok vették meg.
A közbeszerzési eljárások során a legorcátlanabb és legganyébb cégek a németek (t-csoport, siemens, stb). Százmilliárdokat húznak ki a zsebedből éves szinten. Sok nációt lehetne utálni, ha nagyon akarnánk.
A zsidó idejött és vett 10 házat. Kitől vette? magyartól. Attól a köcsög pestitől, aki azt 200.000 forintért vette meg az önkormányzattól. (Csak halkan jegyzem meg, hogy falun ilyen nem létezett. Sem anyáméknak, sem másnak nem adtak oda puszira milliós értékeket! Sőt az egekbe emelték a lakáshitelek kamatait!).
Milyen hatása volt annak, hogy megvette? felverte az ingatlanárakat. Ki járt jól? Az a köcsög magyar, aki tudott ilyen lakást rendszerváltás ürügyén újjítani! halkan jegyzem meg, hogy anyámék faluja talán az egyetlen Somogyban, ahol nincs cigány. Vennének, de nem tudnak venni. Hogy is van ez?
Szóval mindig, amikor idegenre mutatsz és bűnt kiáltasz, nézz körül, hogy a valódi bűnös nincs-e a barátaid között.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1081 Dátum:
2007 Március 06, 11:47:38 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 11:39:11
Szóval igenis van antiszemitizmus, de ez nem gyűrűzik be a hivatalos ügymenetekbe. Az pedig nagyon más kérdés,. hogy ezügyben nem egy olyan figurának kellene megszólalnia, aki munkásságából és habitusából kifolyólag megosztja a magyar társadalmat.
Leveled első felét nem méltatom, mert nincs benne mit.
A második részét meg kifejthetnéd. Mit jelent számodra, illetve mi a mai Magyar antiszemitizmus lényege, megnyilvánulása?
Itt jegyezném meg, hogy szerintem ma Magyarországon nem zsidónak rossz/rosszabb lenni, hanem Magyarnak.
partizán
«
Hozzászólás #1080 Dátum:
2007 Március 06, 11:39:11 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 06, 09:58:18
Nincs is! Budapest liberális főváros......álá demszky. Nincsenek kirekesztve a társadalomból! Ott és akkor válalnak munkát amikor csak akarnak! Azzal házasodnak akivel csak akarnak. A médiában jelen lehetnek és jelen is vannak. Politikusaink mindennemű szemita sírgyalázást elutasítanak. Holokauszt emlékmúzeumok sora épülhet és épült is már. Emléknapjuk is van. Akkor miről beszélsz?? Nem hinném hogy jobban-többen utálnák őket mint pl a cigányokat, szlovákokat, ameriakat, szerbeket, komunistákat, oroszokat........
Tényleg! miről beszélsz?? milyen antiszemitizmusról? Vagy (jó)néhány ember egészséges faj /és-vagy/ nemzetvédő ösztöne és ennek hangadása már antiszemitizmus??! Vagy ha elítélem a zsidók palesztin népírtását akkor már antiszemita lennék???? Én nem kívánom semmilyen népcsoport, vallási csoport nyomorát, halálát! Csak egyet szeretnék: Ha végre előtérbe helyeznék a saját kis törzsi istenük és az ebből /általa/ gerjedő kiválasztottság érzés helyett a Haza szolgálatát. Vagy húzzanak a picsába. Ez egyébként mindenkire vonatkozik.
nekem elég sok zsidó ismerősöm volt. Volt még izraeli állampogár is. Mind ugyanolyan létbűnözők voltak, mint én. Egyik napról a másikra tengődtek bérből és fizetésből. Nagyobb részük hátrányos adottságként tartotta számon zsidó voltát, azzal érvényesülni jobban nem tudott. Jelenleg is van egy zsidó lány alkalmazottam. Öreganyjáék még ortodoxok voltak, de semmiféle tipizálás nem igaz rá. Egyedül Finnországban az arabok ismerték fel benne a zsidót, de nem azért mert a sarkon fűszeresboltot nyitott.
Szóval igenis van antiszemitizmus, de ez nem gyűrűzik be a hivatalos ügymenetekbe. Az pedig nagyon más kérdés,. hogy ezügyben nem egy olyan figurának kellene megszólalnia, aki munkásságából és habitusából kifolyólag megosztja a magyar társadalmat.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1079 Dátum:
2007 Március 06, 11:38:00 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 11:31:50
az írek!:)
Az irmagjukat se szeretném látni azoknak akik megvették!
partizán
«
Hozzászólás #1078 Dátum:
2007 Március 06, 11:31:50 »
Idézetet írta: GSattila - 2007 Március 06, 09:51:21
Nincs hát. Kik is vették meg meg a fővárosi lakások közel tíz százalékát?
az írek!:)
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1077 Dátum:
2007 Március 06, 09:58:18 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 08:51:51
bocs, nincs antiszemitizmus nálunk egyáltalán...
Nincs is! Budapest liberális főváros......álá demszky. Nincsenek kirekesztve a társadalomból! Ott és akkor válalnak munkát amikor csak akarnak! Azzal házasodnak akivel csak akarnak. A médiában jelen lehetnek és jelen is vannak. Politikusaink mindennemű szemita sírgyalázást elutasítanak. Holokauszt emlékmúzeumok sora épülhet és épült is már. Emléknapjuk is van. Akkor miről beszélsz?? Nem hinném hogy jobban-többen utálnák őket mint pl a cigányokat, szlovákokat, ameriakat, szerbeket, komunistákat, oroszokat........
Tényleg! miről beszélsz?? milyen antiszemitizmusról? Vagy (jó)néhány ember egészséges faj /és-vagy/ nemzetvédő ösztöne és ennek hangadása már antiszemitizmus??! Vagy ha elítélem a zsidók palesztin népírtását akkor már antiszemita lennék???? Én nem kívánom semmilyen népcsoport, vallási csoport nyomorát, halálát! Csak egyet szeretnék: Ha végre előtérbe helyeznék a saját kis törzsi istenük és az ebből /általa/ gerjedő kiválasztottság érzés helyett a Haza szolgálatát. Vagy húzzanak a picsába. Ez egyébként mindenkire vonatkozik.
«
Utoljára szerkesztve: 2007 Március 06, 11:23:25 írta IQ23
»
gsattila
«
Hozzászólás #1076 Dátum:
2007 Március 06, 09:51:21 »
Nincs hát. Kik is vették meg meg a fővárosi lakások közel tíz százalékát?
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 06, 08:51:51
partizán
«
Hozzászólás #1075 Dátum:
2007 Március 06, 08:51:51 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 05, 19:31:39
Ez tényleg egy véleményt mondó írás. Azt nem róhatod föl neki negatívumként hogy ad egy "megoldást", hogy gondold a dolgokat, hiszen egy hírről mond véleményt. Az alap hírről neked is meg van a véleményed, csak Te nem publikálod sehol. Viszont az gondolatébresztő (vagy elírás részedről) hogy "kiteregetett szennyesnek" állapítod meg gyurcsány mondandóját, mert ezzel azt sugallod, hogy valóban van antiszemitizmus nállunk.
Az meg különösen elkeserítő, hogy ez a véglény-gyurcsány, miután a Szent Koronánkat lemicisapkázta, ezekután az Árpád-sávos zászlónkat egybemossa a nyilas zászlóval, és ezek ellen mi nem teszünk semmit. Egyszer kerülnék ütőtávba hozzá...........
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #1074 Dátum:
2007 Március 05, 19:31:39 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 05, 16:04:12
Szerintem gyenge az írás. Gyenge mert mindent egy szállra akar felfűzni és a végén elérkezik a személyeskedéshez és természetesen levonja a következtetést is az olvasó helyett. Igen nagy baja a magyar újságírásnak, hogy még mindig minden szinten nem csak írnak, de kész gondolatokat tálnak. Hagyja már meg nekem végre valaki, hogy tényszerűnek tűnő tájékoztatásból magam vonjam le a következtetéseket.
Ez a Gurcsány interjú valóban gáz, mert nem teregetjük a szomszéd ablaka alá a szennyest.
Ez tényleg egy véleményt mondó írás. Azt nem róhatod föl neki negatívumként hogy ad egy "megoldást", hogy gondold a dolgokat, hiszen egy hírről mond véleményt. Az alap hírről neked is meg van a véleményed, csak Te nem publikálod sehol. Viszont az gondolatébresztő (vagy elírás részedről) hogy "kiteregetett szennyesnek" állapítod meg gyurcsány mondandóját, mert ezzel azt sugallod, hogy valóban van antiszemitizmus nállunk.
Az meg különösen elkeserítő, hogy ez a véglény-gyurcsány, miután a Szent Koronánkat lemicisapkázta, ezekután az Árpád-sávos zászlónkat egybemossa a nyilas zászlóval, és ezek ellen mi nem teszünk semmit. Egyszer kerülnék ütőtávba hozzá...........
1303LS
«
Hozzászólás #1073 Dátum:
2007 Március 05, 17:14:32 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 05, 16:22:04
ja, akkor valamelyest más.
Bár a végére elég fogvicsorgatós, mint ahogy a gyrurcsnyinterjú is az.
Igen fogvicsorgatós meg néha (
) belebeszélős szinte az összes ott író emberke, de ezt én betudom ellenpólusként a másik oldal ugyanilyen stílusban megnyilvánuló írásaival szemben.
Mert van olyan bőven.
Tudom, hogy ez nem jó így de a kesztyűt van aki felveszi van aki másként próbálkozik. Ez ilyen.
partizán
«
Hozzászólás #1072 Dátum:
2007 Március 05, 16:22:04 »
Idézetet írta: 1303LS - 2007 Március 05, 16:18:46
Abban igazad van hogy nem hírszerűen tárja a dolgokat az olvasó elé.
Viszont ez a "publicisztika" rovatban van, szóval ezt pont annak szánta az író amit Te gondolsz róla.
Jó tudom szerkezetileg ez egy hírportál és nehéz így felismerni hova is került az az iromány amit pont olvasunk.
Ez sem jó így, de ez van. Szoktak lenni egyébként ott érdekes egypercesek is.
ja, akkor valamelyest más.
Bár a végére elég fogvicsorgatós, mint ahogy a gyrurcsnyinterjú is az.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
1303LS
«
Hozzászólás #1071 Dátum:
2007 Március 05, 16:18:46 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Március 05, 16:04:12
Szerintem gyenge az írás. Gyenge mert mindent egy szállra akar felfűzni és a végén elérkezik a személyeskedéshez és természetesen levonja a következtetést is az olvasó helyett. Igen nagy baja a magyar újságírásnak, hogy még mindig minden szinten nem csak írnak, de kész gondolatokat tálnak. Hagyja már meg nekem végre valaki, hogy tényszerűnek tűnő tájékoztatásból magam vonjam le a következtetéseket.
Abban igazad van hogy nem hírszerűen tárja a dolgokat az olvasó elé.
Viszont ez a "publicisztika" rovatban van, szóval ezt pont annak szánta az író amit Te gondolsz róla.
Jó tudom szerkezetileg ez egy hírportál és nehéz így felismerni hova is került az az iromány amit pont olvasunk.
Ez sem jó így, de ez van. Szoktak lenni egyébként ott érdekes egypercesek is.
Oldalak:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18