www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 14:07:34

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 532758 alkalommal)
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1310 Dátum: 2007 április 05, 16:53:40 »

Te meg ragaszkodsz hozzá mert csak!?  De utána már nem nézel, nem olvasol, nem elmélkedsz rajta.
igyekszem a saját értékrendem szerint élni az életemet nem igazán az tartva fontosnak, amit a mainstream media vagy egy hangos és erőszakos kisebbség akarja hogy fontosnak és igaznak tartsak
Ez mit jelent? Annak tükrében mit jelent hogy eleddig a magyar nyelv "ősiségéről" beszélgetünk.

Húúúú de sarkos  Shocked  Grin

Az egész csak annyit akart jelenteni, hogy a különböző inputokból szeretem magam leszürni a véleményem, ami gyakran nem az ami az elvárás. Pl elolvasva a cikket amit ajánlottál (érdekes volt, nem kérdés), olyannak tartom, hogy egy prekoncepcióba akar begyömöszölni mindent a szerző, csak azokat hozva fel példaként amik beleillenek az elméletbe, akár verejtékszagúan is.
Ha a "De utána már nem nézel, nem olvasol, nem elmélkedsz rajta" azt jelenti, hogy nem Veled értek egyet, akkor valóban nem gyakorlom e nemes tevékenységeket  Cool
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1309 Dátum: 2007 április 05, 16:42:41 »

Ehhez képest Erdélyben találtak több ezer éves padlófűtéses kőházat.
Picit összekéne rakni a mozaikdarabkákat, elgondolkozni és revidiálni a tanítottakat!

Basszuskulcs, ezek a dákórománok már akkor is tudtak valamit ÓRIÁS SMILEY  Grin
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1308 Dátum: 2007 április 05, 13:24:43 »

Szóval szerintem a történelmünk is azt bizonyítja, hogy alapjában véve egy szívos, de jámbor nép vagyunk. Ismert történelmünk arról szólt,. hogy a legváltozatosabb módon voltunk/vagyunk képesek a túlélésre. Szemben más kultúrákkal mi befogadóak és nem kitaszítóak vagyunk. Ennek a negatív és a pozitív értelmben vett oldalát is tekintve. Eltűrjük az elnyomást, ha az elnyomó tisztában van azzal, hogy meddig lehet elmenni az elnyomásban. Az elnyomótól is hajandók vagyunk átvenni olyan dolgokat, amelyeket használhatónak látunk. Eleinte valszeg a lovat, búzát, jurtát szoktuk meg. Később a földművelést, a kereszténységet. Töröktől átvettük a kenyerét, ételeinek nagyon-nagy részét. Osztráktól tanultuk a polgári-kispolgári értékrendszert. Még az orosszal is képesek voltunk az együttélésre. Egy kicsit mindig lenéztük elnyomóinkat. nem agresszíven, inkább viccesen kikarikírozta a népnyelv őket. Lett ostoba Mehemed, dinga ostoba labanc, végtelenül buta, de jóindulatú Iván (értsd a ruszki katonára). De volt alkalmam megfigyelni, hogy Kaposváron ugyanezen folyamat ment végbe az amerikai katonákkal kapcsolatban. talán még Hofi fogalmazta meg a legjobban, amikor a paraszt bácsiról beszélt, aki folyamatosan majomnak titulálta a néger katonát.

Szóval a magyar nép korántsem az a harcos, vakmerő nép, aminek újkori történetírásunk ábrázolni próbálja. Képesek voltunk heroikus küzdelemre, de elsősorban akkor, ha végletesen sarokba voltunk szorítva, vagy megpróbáltak megalázni minket. De olyan küzdelembe sohasem mentünk bele, ami végveszélybe soodrta volna a nemzetet. Ezért is mondom azt, hogy ezt a hősiességgel vegyes jámbor természetünket nem egy vakmerő pusztai néptől örökölhettük, nem is valami kiválasztott néptől eredeztethetjük magunkat. Nem szeretem,ha túldimenzionáljuk magunkat. Legyünk büszkék arra, hogy harciasság, szomszédokkal való állandó háborúskodás nélkül is képesek voltunk a megmaradásra, fennmaradásra.

Ezért is mondom azt, hogy ezt a hősiességgel vegyes jámbor természetünket nem egy vakmerő pusztai néptől örökölhettük, nem is valami kiválasztott néptől eredeztethetjük magunkat. Nem szeretem,ha túldimenzionáljuk magunkat.

Én meg nem szeretem ha alul dimenzionáljuk magunkat! Milyen származástudatod van így? Ki neked a követendő ős, követendő példa? Mert szavaidból az tűnik ki, hogy minket mindenki csak tanított, mi nemrég jöttünk le a fáról és hálásak lehetünk a környező népeknek akik kiemeltek minket az állati sorból. Azzal hogy nem azt állítod hogy minden tudásunkat összeloptuk, hanem hogy "tanítottak" minket, még nem vagy közelebb az igazsághoz (csak próbálod elkenni azt) és ugyanúgy ledegradálod eleinket.
Ezzel szemben az i.e.:7-10.000 évvel ezelötti vonaldíszes kerámia a Kárpát-medencéből indult ki/terjedt el, a rézművesség /bányászat, ipar/ szintén(!) a gabona termesztés /nem az ártéri gazdálkodás/ ugyancsak!
De nyilván földbe kapart lyukakban éltünk és nem ismertük még a kenyeret sem! Ehhez képest Erdélyben találtak több ezer éves padlófűtéses kőházat.
Picit összekéne rakni a mozaikdarabkákat, elgondolkozni és revidiálni a tanítottakat!

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1307 Dátum: 2007 április 05, 13:13:51 »

Micsoda igazad, van, csak tudnám kire gondolsz!  Grin Grin Grin

hehehe. így kiragadva mennyire mást és mennyire igazat jelent.  Csak már megint ugyanoda lyukadtunk ki! Smiley)

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1306 Dátum: 2007 április 05, 10:47:37 »

Micsoda igazad, van, csak tudnám kire gondolsz!  Grin Grin Grin

egy hangos és erőszakos kisebbség akarja hogy fontosnak és igaznak tartsak   Grin Ez több embert képes zavarni  Grin

RNIE
« Hozzászólás #1305 Dátum: 2007 április 05, 10:30:05 »

Eltűrjük az elnyomást, ha az elnyomó tisztában van azzal, hogy meddig lehet elmenni az elnyomásban.
Ja.Egymillióig számolok,ha nem hagyod  abba akkor még kétmillióig.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1304 Dátum: 2007 április 05, 10:26:54 »

Sajnos már csak ez a kultúrám  Evil, ragaszkodom a hagyományokhoz amit a szüleim és a neveltetésem rám hagyott + igyekszem a saját értékrendem szerint élni az életemet nem igazán az tartva fontosnak, amit a mainstream media vagy egy hangos és erőszakos kisebbség akarja hogy fontosnak és igaznak tartsak   Grin Ez több embert képes zavarni  Grin

amúgy szerintem ezeket a dolgokat egy sör mellett lehet a leginkább megvitatni...  Wink 

Mármint mi a Te(!)  kultúrád? Ha vallod hogy Magyar vagy, akkor az egyetemes magyar kultúrának a része és részese vagy. (természetesen lehet egyéni-családi "kultúrád" is pl: mielött hazaérsz, a kertkapunál 3szor a hátad mögé köpsz) Ragaszkodsz ahoz amit a neveltetésed rád hagyott!??  Mire gondolsz itt? A neveltetésbe beletartozik az iskolai nevelés is! Márpedig tagadhatatlan, hogy az iskolában a mai napig nem az igaz történelmet tanítják. Pont erről vitatkozunk. Te meg ragaszkodsz hozzá mert csak!?  De utána már nem nézel, nem olvasol, nem elmélkedsz rajta.
igyekszem a saját értékrendem szerint élni az életemet nem igazán az tartva fontosnak, amit a mainstream media vagy egy hangos és erőszakos kisebbség akarja hogy fontosnak és igaznak tartsak
Ez mit jelent? Annak tükrében mit jelent hogy eleddig a magyar nyelv "ősiségéről" beszélgetünk.

amúgy szerintem ezeket a dolgokat egy sör mellett lehet a leginkább megvitatni...  Wink 
Na ezért van mellettem mindig egy sör Smiley

Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1303 Dátum: 2007 április 04, 17:54:00 »

Drága tanárúr!....

Sajnos már csak ez a kultúrám  Evil, ragaszkodom a hagyományokhoz amit a szüleim és a neveltetésem rám hagyott + igyekszem a saját értékrendem szerint élni az életemet nem igazán az tartva fontosnak, amit a mainstream media vagy egy hangos és erőszakos kisebbség akarja hogy fontosnak és igaznak tartsak   Grin Ez több embert képes zavarni  Grin

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1302 Dátum: 2007 április 04, 10:25:38 »

http://www.angelfire.com/realm3/hmult/nepek/mezopot.htm

A ragozó nyelvek őshazája.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1301 Dátum: 2007 április 04, 09:28:08 »

Én is ünneplem, hogy nemesmedvesnél, majd pár óra múlva kismartonnál is elhagyta az uccsó német kapona magyarország területét!

Ezt minden jóérzésű ember ünnepli! 

idegen katonák ne legyenek Magyar földön! Magyar katonák ne legyenek idegen földön! ez alap.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1300 Dátum: 2007 április 04, 09:26:30 »

megnéztem, csak hogy ne tarts betokosodottnak  Tongue  Tongue Evil
Nyelv: Nem vagyok meggyőzve. Talán van benne valami, mármint annyiban, hogy valszeg minden nagyobb nyelvcsalád visszavezethető egy közös ősre; az meg, hogy melyik volt a közös ős, és ki őrzött meg belőle többet hitvita kérdése. Mindenesetre, a magyar nyelv jelen állapotában, megmaradt szerény véleményem szerint, egy finnugor alapokon álló, de igen erősen kevert nyelv, mint ahogy ez elmondható gyakorlatilag minden más modern nyelvről is.

Drága tanárúr!
Melyik cikket tetszett elolvasni?  Mert ha továbbra is azt állítja hogy "igen erősen kevert" nyelv a ma magyarnak nevezett, akkor: - Nem jó cikket olvasott, vagy keveset
                       - Képtelen megváltoztatni a véleményét egy gyerekkorától magába sulykolt baromságról /pedig csak a józan eszét kéne használmi/
                        - Maga egyszerűen vak!

Idézet

Vércsoport:
Kiváncsi lennék a kontroll csoportra, amit használtak.

Mivel a régészeti leletekből vizsgálták a vércsoportokat (ahonnan megállapították hogy a Kárpát-medencében talált leletek zöme(!) AB csoport és ez egyedülálló, mivel a környező térségtől teljesen elüt, és csak itt üt el) ezért kérdésére nehéz a válasz.

...nézem, ki az akit "aranyvérü" magyarnak tarthatnák ??? Mindenkinek, vagy az ismert ősei között van német / tót /  zsidó etc vagy a neve alapján  vannak evidens nem ősmagyar gyökerei.

Mindig bele akarnak vinni egy olyan csapdába amiből nincs kiút! Persze hogy nincs "aranyvérű" Magyar. Nem is lehet. Nincs is olyan hogy magyarfaj. Ez gyüjtőnév! Régebben lehetett egy törzs neve (is) de akkor is gyüjtőnév. M int a szkíta, vagy a hun. Honvisszaszerzéskor kik jöttek be? 7 (10) törzs azon belül 108 nemzettség! Ezek között voltak: hunok,kunok,jászok,matyók,palócok,besenyők,avarok................. Magát a törzsszövetséget, illetve leszármazottait hívjuk ma Magyarnak. Ami közös volt bennük, ami miatt egyesültek: Közös /azonos/ nyelv, azonos világlátás, azonos szokások, vallás-hitvilág, kultúra  és bizton állíthatom, hogy az egyik - ha nem A - legősibb.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1299 Dátum: 2007 április 04, 09:00:32 »

Én is ünneplem, hogy nemesmedvesnél, majd pár óra múlva kismartonnál is elhagyta az uccsó német kapona magyarország területét!

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1298 Dátum: 2007 április 04, 08:53:39 »

egyéb iránt meg én ma ünneplek - nagyszüleimet ma szabadították fel az oszággal együtt!

(jó, tudom, a dátum "közös megegyezéssel" született, de valamikor ezt is ünnepelni kell)

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1297 Dátum: 2007 április 04, 08:51:44 »

freud fater kielemezné rendesen, hogy a piát miért említed kétszer, míg a pnát csak egyszer :-PP

nem kell ehhez frajd - biztos gyakrabban jutok hozzá Tongue

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1296 Dátum: 2007 április 03, 19:00:40 »

No mi van Bokonon?

Még mindig a házifeladatot olvasod amit adtam?

Ja azt meg remélem, hogy egy ilyen kiszólás végéről csak a bokros teendőid miatt maradt le a  Grin Grin Grin Grin Kedves Tanár Úr  Cool Cool Cool
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1295 Dátum: 2007 április 03, 18:40:02 »

No mi van Bokonon?

megnéztem, csak hogy ne tarts betokosodottnak  Tongue  Tongue Evil
Nyelv: Nem vagyok meggyőzve. Talán van benne valami, mármint annyiban, hogy valszeg minden nagyobb nyelvcsalád visszavezethető egy közös ősre; az meg, hogy melyik volt a közös ős, és ki őrzött meg belőle többet hitvita kérdése. Mindenesetre, a magyar nyelv jelen állapotában, megmaradt szerény véleményem szerint, egy finnugor alapokon álló, de igen erősen kevert nyelv, mint ahogy ez elmondható gyakorlatilag minden más modern nyelvről is.

Vércsoport:
Kiváncsi lennék a kontroll csoportra, amit használtak.

Ha látsz pl egy csoport németet / olaszt / spanyol vagy oroszt, nagy valószínüséggel be tudod lőni, anélkül hogy hallanád őket, hogy kik ők. Ha külföldön túristacsoportot látok és nem hallom hogyan beszélnek, arról lehet a legjobban belőni, hogy magyarok, hogy mindenféle kinézetü ember előfordul benne az alacsony / barna haj / barna bőr / barna szemtől a magas / szőke haj / fehér bőr / kék szemig mindenféle kombinációjában a fent említett faktoroknak. Nem tudom ki hogy van vele, de csak ha már a rokoni / baráti / ismerősi környezet nézem, ki az akit "aranyvérü" magyarnak tarthatnák ??? Mindenkinek, vagy az ismert ősei között van német / tót /  zsidó etc vagy a neve alapján  vannak evidens nem ősmagyar gyökerei.

A témához hozzátéve: ahogy ma reggel halgattam az autóban a  dugóban Sziámit (remélem pontosan idézem):
"ahol a pénzt osztják, ott nem számít, hogy a nagyapád sumér volt, héber, hindu vagy osztják...." Természetesen a másik kettő P-ben sem  Wink
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1294 Dátum: 2007 április 03, 18:22:32 »

ezt nem jól idézted, helyesen: "Pénz, Pia, P.na, Pia" a három dolog Cheesy

freud fater kielemezné rendesen, hogy a piát miért említed kétszer, míg a pnát csak egyszer :-PP

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1293 Dátum: 2007 április 03, 13:28:09 »

....lsd. gerincvonal (annak is -és ezt most csak az anatómiai helyesség kedvévért írom- az alsó része) Grin

Egyébként pedig (legalábbis szerintem) a világ mozgatórugója: a "Bűvös Három P"

PÉNZ, P.NA, POLITIKA! (tutti, hogy édestestvérek.......valahogy úgy ragaszkodnak egymáshoz!) Cheesy

ezt nem jól idézted, helyesen: "Pénz, Pia, P.na, Pia" a három dolog Cheesy

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1292 Dátum: 2007 április 03, 10:39:59 »

No mi van Bokonon?

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1291 Dátum: 2007 április 02, 12:50:45 »

Nálunk egyik elnyomás sem volt olyan súlyos. A töröknek peremvidédék voltunk. Az osztrák meg megfelelőképpen félt tőlünk. Persze az nagy kérdés, hogy saját uralkodó elitünk 1514 után örült, hogy van felettünk hatalom, amelyik védelmezi az érdekeit. Törökbérenc labanc kutyák, akik jól megsütötték Dózsát, lelágyúztatták Esze Tamást, ellehetetlenítették Petőfit és tálcán vitték az országot trianonba...

Oszt ezek után érez az ország romantikát...

Miután érez romantikát???  Az uralkodó réteg után biztos nem!

Sőt. Mivel minden uralkodó tett valami (innen a távolból) nehezményezhető lépést, ezért sohasem az uralkodó után sóvárog az ember, hanem a "dejól mennek a dolgok manapság Magyarországon" érzés után!

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1290 Dátum: 2007 április 02, 11:55:46 »

Nálunk egyik elnyomás sem volt olyan súlyos. A töröknek peremvidédék voltunk. Az osztrák meg megfelelőképpen félt tőlünk. Persze az nagy kérdés, hogy saját uralkodó elitünk 1514 után örült, hogy van felettünk hatalom, amelyik védelmezi az érdekeit. Törökbérenc labanc kutyák, akik jól megsütötték Dózsát, lelágyúztatták Esze Tamást, ellehetetlenítették Petőfit és tálcán vitték az országot trianonba...

Oszt ezek után érez az ország romantikát...

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1289 Dátum: 2007 április 02, 11:42:42 »

remélem, most nem a török időkre gondoltál, amikor nagyon szépen eléldegéltünk - talán akkoriban éltek a legjobban a parasztok az országban. volt adó, persze, viszont tudta a földesúr (származásra való tekintet nélkül), hogy jön a selyemkötél, ha agyonhajtja a népet... így aztán valamennyire nyugalom volt. mégis "fellázadtunk" Smiley

?? mire gondolsz?

amúgy pont ez a baj a magyar néppel. tűr csendben, amíg lehet, aztán meg kiegyenesíti a kaszát. na ez az, ami a mai világban már nem igazán érett magatartás, talán lehetne előbb is említeni, hogy valami nem stimmel! miután ennek semmilyen hagyománya nincs kishazánkban, így előtérbe kerülhet az olyan viselkedés, amit a mai mindennapi életben tapasztalunk...

???  ez nekem teljes káosz. Mi az hogy nem érett magatartás? mi az hogy előtérbe kerülhet az olyan viselkedés, amit a mai mindennapi életben tapasztalunk... ???

Mikor "megleped" a nyomorgatóidat egy laza kis fölkeléssel majd azt mondja: -Jah kérem, Én nem gondoltam, hogy nehezményezed ha kirabollak, ha gyilkolom a kultúrád. Mért nem szóltál??!

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1288 Dátum: 2007 április 02, 07:53:57 »

Így igaz. Avval a különbséggel, hogy nem az a hangsúlyos hogy milyen harcias nép vagyunk/voltunk , hanem hogy mennyire őslakos. A szerves magas műveltségünknek köszönhetően tudtuk beolvasztani az ide települt "idegeneket" csak akkor voltunk harciasak, mikor már nagy veszélyben voltak az "alap" értékeink, az alapműveltségünk. De akkor viszont nagyon. Mint a "megvadult" birkacsorda, mikor már a farkasok annyira elszemtelenedtek, hogy az anyák ,mellől ragadják el a bárányokat, mikor már nem bírtuk tovább a pofátlanságot, akkor a vérgőz elöntötte az agyunkat és odacsaptunk. Aztán legeltünk tovább békésen.

remélem, most nem a török időkre gondoltál, amikor nagyon szépen eléldegéltünk - talán akkoriban éltek a legjobban a parasztok az országban. volt adó, persze, viszont tudta a földesúr (származásra való tekintet nélkül), hogy jön a selyemkötél, ha agyonhajtja a népet... így aztán valamennyire nyugalom volt. mégis "fellázadtunk" Smiley

amúgy pont ez a baj a magyar néppel. tűr csendben, amíg lehet, aztán meg kiegyenesíti a kaszát. na ez az, ami a mai világban már nem igazán érett magatartás, talán lehetne előbb is említeni, hogy valami nem stimmel! miután ennek semmilyen hagyománya nincs kishazánkban, így előtérbe kerülhet az olyan viselkedés, amit a mai mindennapi életben tapasztalunk...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1287 Dátum: 2007 április 02, 07:47:33 »

Így van. Szabadság, egyenlőség, Testvériség. Ez egy nagyon szép és igaz "eszme" ...

kimaradt a felsorolásból a "szabad föld". bár a mi időnkben nálunk már inkább elhallgatták ez utóbbit... Sad

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1286 Dátum: 2007 április 01, 11:41:07 »

Szóval szerintem a történelmünk is azt bizonyítja, hogy alapjában véve egy szívos, de jámbor nép vagyunk. Ismert történelmünk arról szólt,. hogy a legváltozatosabb módon voltunk/vagyunk képesek a túlélésre. Szemben más kultúrákkal mi befogadóak és nem kitaszítóak vagyunk. Ennek a negatív és a pozitív értelmben vett oldalát is tekintve. Eltűrjük az elnyomást, ha az elnyomó tisztában van azzal, hogy meddig lehet elmenni az elnyomásban. Az elnyomótól is hajandók vagyunk átvenni olyan dolgokat, amelyeket használhatónak látunk. Eleinte valszeg a lovat, búzát, jurtát szoktuk meg. Később a földművelést, a kereszténységet. Töröktől átvettük a kenyerét, ételeinek nagyon-nagy részét. Osztráktól tanultuk a polgári-kispolgári értékrendszert. Még az orosszal is képesek voltunk az együttélésre. Egy kicsit mindig lenéztük elnyomóinkat. nem agresszíven, inkább viccesen kikarikírozta a népnyelv őket. Lett ostoba Mehemed, dinga ostoba labanc, végtelenül buta, de jóindulatú Iván (értsd a ruszki katonára). De volt alkalmam megfigyelni, hogy Kaposváron ugyanezen folyamat ment végbe az amerikai katonákkal kapcsolatban. talán még Hofi fogalmazta meg a legjobban, amikor a paraszt bácsiról beszélt, aki folyamatosan majomnak titulálta a néger katonát.

Szóval a magyar nép korántsem az a harcos, vakmerő nép, aminek újkori történetírásunk ábrázolni próbálja. Képesek voltunk heroikus küzdelemre, de elsősorban akkor, ha végletesen sarokba voltunk szorítva, vagy megpróbáltak megalázni minket. De olyan küzdelembe sohasem mentünk bele, ami végveszélybe soodrta volna a nemzetet. Ezért is mondom azt, hogy ezt a hősiességgel vegyes jámbor természetünket nem egy vakmerő pusztai néptől örökölhettük, nem is valami kiválasztott néptől eredeztethetjük magunkat. Nem szeretem,ha túldimenzionáljuk magunkat. Legyünk büszkék arra, hogy harciasság, szomszédokkal való állandó háborúskodás nélkül is képesek voltunk a megmaradásra, fennmaradásra.

Így igaz. Avval a különbséggel, hogy nem az a hangsúlyos hogy milyen harcias nép vagyunk/voltunk , hanem hogy mennyire őslakos. A szerves magas műveltségünknek köszönhetően tudtuk beolvasztani az ide települt "idegeneket" csak akkor voltunk harciasak, mikor már nagy veszélyben voltak az "alap" értékeink, az alapműveltségünk. De akkor viszont nagyon. Mint a "megvadult" birkacsorda, mikor már a farkasok annyira elszemtelenedtek, hogy az anyák ,mellől ragadják el a bárányokat, mikor már nem bírtuk tovább a pofátlanságot, akkor a vérgőz elöntötte az agyunkat és odacsaptunk. Aztán legeltünk tovább békésen.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1285 Dátum: 2007 április 01, 11:35:05 »

Ja, és a nép saját uralkodó elitját is lenézte. Szerintem a magyar az egyik legbaloldalibb nép európában.Smiley

Így van. Szabadság, egyenlőség, Testvériség. Ez egy nagyon szép és igaz "eszme" Csak nem szabad elfelejteni, hogy ha egy nép ezen irányelvek szerint él több ezer éve, akkor nem szabad ezt az eszmét a komunistáknak titulálni, tőlük eredeztetni. Ez legalább annyira jobb oldali eszme is. Mondhatnám, hogy alapeszme. Az emberiség (józanabbik felének) egyik ősi alap eszméje.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1284 Dátum: 2007 Március 31, 09:41:28 »

Nos most van egy kis dolgom, de ha megjöttem elmagyarázom mért vagytok tudatlan nyikhajok Smiley

Ja, és a nép saját uralkodó elitját is lenézte. Szerintem a magyar az egyik legbaloldalibb nép európában.Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1283 Dátum: 2007 Március 31, 09:40:12 »

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1282 Dátum: 2007 Március 31, 09:26:10 »

ezt a konzekvenciát honnan a péróból vontad le? csak ebben az egyben nem értünk egyet!:)

Nos most van egy kis dolgom, de ha megjöttem elmagyarázom mért vagytok tudatlan nyikhajok Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1281 Dátum: 2007 Március 31, 09:16:20 »

na, csak sikerült újra felkavarnom az állóvizet Smiley

maradjunk annyiban, hogy a nyelvből nem lehet kiindulni.
ilyenkor jönnek a tárgyi emlékek - amiből az utóbbi évszázadban a távol-keleti vonalat nyomták -legalábbis ha jól vettem ki IQ szavait- (jurták stb). ebből aztán arra következtettek, hogy onnan származunk.

akkor melyiket fogadjam el?

lehet újra oldalakon át vitatkozni! Cheesy

ezt a konzekvenciát honnan a péróból vontad le? csak ebben az egyben nem értünk egyet!:)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1280 Dátum: 2007 Március 30, 20:22:10 »

Látom sikerült egy kiicsit felpezsdítenelek  Wink Jó is az ilyenkor pénteken, ilyenkor úgyis már csak pangás van a munkahelyen  Cool

Sorban:
1) vércsoport - ha tudsz egy olyan linket, ahhol erről többet lehet olvasni, megköszönöm. De nehogy azt mond, hogy pl csak az igazi magyar embör, akinek mondjuk A + a vércsoportja, a többi meg gyüttment idegen  Grin
2) standard megfelelések a nyelvek között - igen biztos vagyok - fa-pa, hal-kala, három-kolme, főz-pot, ház-kota és még oldalszámra lehetne sorolni. Ehhez hasonló standard megfelelések vannak az indóeurópai nyelvek között is - ami nem azt jelenti, hogy a szanszkrit volt az ős - az ugyanúgy az indóeurópai ősnyelvnek egy fejlődése, mint mondjuk a latin.
3) Pont úgy, ahogy írtad! Partizán magyarázata az anyanyelvről teljesen ül.

leszögezem immáron sokadszorra! nincs olyan hogy Magyar faj(!)  legalább is úgy nincs ahogy itt sugalmazzátok hogy én ez állítom/ állítanám. Mint ahogy nincs Germán faj (magas-okos-szőke-kékszemű-betegségnek ellenálló.)  Nem is így kell felfogni. Inkább úgy hogy van egy ŐSműveltség (nyelv,zene,vallás,hiedelem, világlátás, életszemlélet melynek (hitem szerint és ideális esetben a Magyar nép a tovább vivője. Ezt inkább úgy fogjátok föl mint hogy a "T-modell" volt az "első" autó (tudom volt elötte más is, meg azelött meg lovas hintók ésatöbbi, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a sorozatgyártás szempontjából "szinte" az első.) Mi "bogarasok" akik ragaszkodunk a régi járgányokhoz ennek vagyunk a tovább vivői. Mi még úgy vezetünk autót, hogy nincs kipörgésgátló stb, nekünk más élményt ad a vezetés, mint egy mostani corolláé. És túl azon hogy vannak "jobbak" a bogárnál, azért az autózás szempontjából fontos hogy fenmaradjon a bogár.  Tehát nincsen olyan hogy káros faj/nemzet, meg kiválasztott/legjobb nép-nemzet-faj. Mindegyiknek meg van a szerepe.  Remélem ez így tiszta.

-1; vércsoport pl: http://naput.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=62
-2; Varga Csaba. alább belinkeltem már. Tedd meg hogy elolvasod. aztán beszélhetünk. Nem tudom kivonatolni Neked, mert elég sok adat is van benne. De ha vitatkozni akarunk akkor olvasd el és emészd meg.
-3; Na igen partizán magyarázata az anyanyelvről Smiley meg indoeurópai ősnyelv Smiley)  vicces. Ismerni kéne az indoeurópaiakat ahoz hogy ilyesmiket állítsunk.
Nézzük is őket. Indoeurópaiak: Angolok,germánok,spanyolok,portugálok,hollandok. Ahová betették a lábukat mit csináltak?! Kiírtották/elhurcolták az őslakosságot, szétzúzták a kultúrát, raboltak amit tudtak, szarba sem vették a természetes ősműveltséget és még az ökoszisztémát sem kímélték. Egyszerűen ilyenek. Egyébként a mai napig. csak most a demokráciát "terjesztik". De menjünk vissza messzebbre? Rómaiak? Leigáztak mindenkit, terjesztették a saját vallásukat, saját közigazgatásukat bevezették és besorozták(elhurcolták) a népet a saját seregükbe.rabszolgaság. Na ez az indoeurópai műveltség.
Nézzük az iszlámot? Egyáltalán hogy beszélhetünk arról hogy a törököktől vettük át a szavainkat? Mikoriak a törökök? Mikor elkezdtek terjeszkedni az arab nemzetek és leigázták a fél világot az mikor volt? Mohamed futása 622(!) ennél azért régebbi a nyelvünk. Ha meg korábbi türk(nem török) törzsek fenhatósága alatt éltünk, akkor azok meg szintén lovas-kultúrájú nép volt mint a mienk. Azonkívűl nem is beszélhetünk egységes Magyar nemzetről még abban az időben, hiszen a honvisszaszerzés is 7(10) törzs szövetségének eredménye, akik nyilván külön éltek. Nem is beszélve arról hogy minket (is) türk-nek neveznek a korabeli arab, bizánci krónikák. Hogy élt egymás mellett a két nép az ősi időkben az nem kérdés. de hogy ki vett át kitől az már igen. De mivel most nyelvészkedünk ezért nem szabad figyelmen kívűl hagyni azt a tényt,(egyébként Varga Csaba éppen ezt bizonygatja)  hogy bármely nyelvet is vizsgálsz van hasonlóság a ma magyarnak nevezett nyelvel, viszont következetesen a magyarban van meg az összes.  Tehát vannak olyan szóbokrok melyek megvannak (illetve egy részük megvan) a németben, egy másik része megvan az angolban, a törökben,latinban,görögben, de "hiánytalanul" csak a magyarban.

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1279 Dátum: 2007 Március 30, 17:43:02 »

na, csak sikerült újra felkavarnom az állóvizet Smiley

maradjunk annyiban, hogy a nyelvből nem lehet kiindulni.
ilyenkor jönnek a tárgyi emlékek - amiből az utóbbi évszázadban a távol-keleti vonalat nyomták -legalábbis ha jól vettem ki IQ szavait- (jurták stb). ebből aztán arra következtettek, hogy onnan származunk.

akkor melyiket fogadjam el?

lehet újra oldalakon át vitatkozni! Cheesy

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1278 Dátum: 2007 Március 30, 16:34:38 »

Ja és még - az etimológia szótárt összehasonlítani a blikkel azért kapitális csúsztatás, kedves barátom. Természetesen én is tudom, hogy müködik a mainstream tudomány (igyekszik elnyomni az alternatív elméleteket), de  mint ahogy Te is tudod, megadja az eredeti nyelvi szót, és a valószínüsíthető szófejlődést, ahogy a mai állapotában írjuk/ejtjük. Ez azért mégsem egy légből kapott valami, lapos föld !

Este meg nézem mit hoz ki a p*na és f*sz szavakra, csak kiváncsiságképpen  Grin Grin

(ps: az etimológia szótárt nem most vettem elő először, hanem gyakran olvasom perverz hobbiként  Evil)
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1277 Dátum: 2007 Március 30, 16:19:35 »

szláv földművelés?!  hol? mikor?  régészeti lelet esetleg?

Csak ha sok időd akkor fogj neki a keresésnek. Ha spórolni akarsz akkor kérdezz meg engem. a válasz: Nincs!

Tehát akkor mégegyszer:
A Kárpát-medence, mely földrajzilag egységes, hegyekkel körülzárt jól védhető, tele hőforrással, barlangal, élő vízzel, igen kedvező éghajlattal rendelkezett. Az európai jégkor végén, mikor a hótakaró visszahúzodott a Kárpát-medencében vált lehetségessé a letelepedett élet. Viszonylag stabil éghajlat. Annak rendje s módja szerint le is telepedtek itt, majd innen rajzottak ki az emberek, de jórészük itt maradt. Egy közös nyelvet beszéltek. De nem csak a medencében, hanem egész Ázsiában és mezopotámiában is. Nem azt mondom, hogy ugyanazt, (hiszen Nógrádban sem ugyanazt a nyelvet beszélik mint pesten)  tényleg? = taélleg? de igen hasonlót (dialektus)  /érdekes tény, hogy egy bajor nemigen érti mit beszél egy délnémet- ha nem lenne egy "irodalmi német nyelv" meg sem értenék egymást, míg Te egy Csángóval 10 perc után vígan elbeszélgetsz, hiszen a jelentéstartalmat a mássalhangzók hordozzák, a magánhangzók, csak színesítik a beszédet. -illetve a mély és magas magánhangzók a távoli és közeli dolgokra utalnak. Emez, Amaz, Körül, Karol...stb Aztán amikor a világ többi népe "zaklatta" a lovas-kultúrájú népeket és azok elkezdtek vándorolni, vissza vissza tértek az "őshazába". Hol menedékért, hol "felszabadítóként"-mint például a Hunok, vagy a Magyarok(akiknek a nevét a mai napig viseljük, bár a világ hunoknak ismer. A lényeg hogy volt itt egy "ősnyelvet" beszélő LETELEPEDETT nép, melyet egy szintén "ugyanazt" a nyelvet beszélő, azonos kultúrával, világképpel, eredetmondával,zene-tánc-miazmás rendelkező törzs-nép-család felduzasztott.

kb ennyi kivonatosan.

azért az őrűll, örül, őről, ürül között szignifikás különbségek vannak a *r*l ellenére.   Wink

gondolom a bajor meg a délnémet közötti meg nem értés csak elírás volt, lévén hogy a bajor is délnémet. Cool Az tény, hogy az északi németet (felnémet) nem igazán értik.

Hol vannak a régészeti leleletek erre a központi haza elméletre?

Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #1276 Dátum: 2007 Március 30, 16:13:00 »

1) Válasz: Genetika vagy régebben vérképvizsgálat (0,A,B,AB).

2) Ebben biztos vagy?     http://www.finnhun.com/  ez egy finn magyar szótár. beírtam pár 'alap' szót (kéz,láb,has,tetvér,vezér...)  röhejes lett a végeredmény!

3) Naigen. oszt mégis hogy?  jön a kevés hódító (akik csak katonailag erősebbek) idegen kultúrával,nyelvel, vallással/hiedelem világgal/ leigázza az őslakosokat, rákényszeríti hogy adózzanak, majd elfelejti a nyelvét és a kultúráját?

Látom sikerült egy kiicsit felpezsdítenelek  Wink Jó is az ilyenkor pénteken, ilyenkor úgyis már csak pangás van a munkahelyen  Cool

Sorban:
1) vércsoport - ha tudsz egy olyan linket, ahhol erről többet lehet olvasni, megköszönöm. De nehogy azt mond, hogy pl csak az igazi magyar embör, akinek mondjuk A + a vércsoportja, a többi meg gyüttment idegen  Grin
2) standard megfelelések a nyelvek között - igen biztos vagyok - fa-pa, hal-kala, három-kolme, főz-pot, ház-kota és még oldalszámra lehetne sorolni. Ehhez hasonló standard megfelelések vannak az indóeurópai nyelvek között is - ami nem azt jelenti, hogy a szanszkrit volt az ős - az ugyanúgy az indóeurópai ősnyelvnek egy fejlődése, mint mondjuk a latin.
3) Pont úgy, ahogy írtad! Partizán magyarázata az anyanyelvről teljesen ül.
Nem elérhető Závodszky Iwán

ZDESIGN for VOLKS and ROLL.5

« Hozzászólás #1275 Dátum: 2007 Március 30, 15:39:42 »

minden nyelv ősnyelv és minden kultúra a pia és a pina körül forgott, időnként bezavart a segg is, lsd görög-római vonal:)

....lsd. gerincvonal (annak is -és ezt most csak az anatómiai helyesség kedvévért írom- az alsó része) Grin

Egyébként pedig (legalábbis szerintem) a világ mozgatórugója: a "Bűvös Három P"

PÉNZ, P.NA, POLITIKA! (tutti, hogy édestestvérek.......valahogy úgy ragaszkodnak egymáshoz!) Cheesy

20/9392-292

HAMAROSAN KAPHATÓ:

Pólók: www.polo-art.hu/index2.php

Bogaras pólók az egyéb termékek kategóriában
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1274 Dátum: 2007 Március 30, 15:38:54 »

A puni meg=puli? Grin

Úgy érzem egy kicsit "betojtál" a hosszabb lélegzetvételű "észosztástól"! Wink

Én közben belenéztem az Áki által ajánlott linkekbe és csak egy dolgot sajnálok (de azt nagyon!)!

Mégpedig azt, hogy itt "csak bogarasok" vannak, Nekem pedig elkélne egy (és most direkt fonetikusan írom) egy delorienexpressz.

Azzal beállíthatnánk a megfelelő időpontot............és LET'S GO (jelentése: gyerünk---ősi magyar szó Wink) vissza a múltba!

................kiváncsi lennék, melyikőtök (melyikünk) nézne nagyobbat!

Hát Csabakirályfi meg Attila igen nagyot nézne, ha meglátnák hogy hogy öltözköcc! Smiley  Meg hogy töröd a hun-t Smiley  viszont eltudnák olvasni a karkötődet az biztos.  (az is igaz hogy lenne tiszteleted, mert mindenki a hónod aljáig érne. mármint a "magas" emberek  Smiley

Nem elérhető Závodszky Iwán

ZDESIGN for VOLKS and ROLL.5

« Hozzászólás #1273 Dátum: 2007 Március 30, 15:29:56 »

és szerintem a döntő érv:
pina - pillu

Ennyi, azaz némi kis kiejtésbeli eltérés a lényeget tekintve pár ezer év alatt hevonnen kulli, azaz lófasz!:)

A puni meg=puli? Grin

Úgy érzem egy kicsit "betojtál" a hosszabb lélegzetvételű "észosztástól"! Wink

Én közben belenéztem az Áki által ajánlott linkekbe és csak egy dolgot sajnálok (de azt nagyon!)!

Mégpedig azt, hogy itt "csak bogarasok" vannak, Nekem pedig elkélne egy (és most direkt fonetikusan írom) egy delorienexpressz.

Azzal beállíthatnánk a megfelelő időpontot............és LET'S GO (jelentése: gyerünk---ősi magyar szó Wink) vissza a múltba!

................kiváncsi lennék, melyikőtök (melyikünk) nézne nagyobbat!

20/9392-292

HAMAROSAN KAPHATÓ:

Pólók: www.polo-art.hu/index2.php

Bogaras pólók az egyéb termékek kategóriában
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1272 Dátum: 2007 Március 30, 15:28:07 »

minden nyelv ősnyelv és minden kultúra a pia és a pina körül forgott, időnként bezavart a segg is, lsd görög-római vonal:)

meg a fiatalkorúak  Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1271 Dátum: 2007 Március 30, 15:10:27 »

Oldalak: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: