www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 09:45:51

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 531910 alkalommal)
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1430 Dátum: 2007 április 23, 08:07:07 »

Minden évben egy hét gyári meló megvolt...
Egyébként igenis egységes volt az oktatás, marxista-leninista (darwinista) szellemét tekinteve.

hát persze, már általános iskolában tanították nálunk marx-engels tanulmányait... persze...
az tény, hogy megszüntették az egyházi tanítások oktatását.
a mennyiségében és minőségében volt a különbség. a szovjeteknél heti 1 nap volt középiskolában a gyári gyakorlat.

a tananyag sem volt egységes, messze felszínesebben oktatták itthon az "eszméket", már ha oktatták, ugye. a különbség még a reál tantárgyakban is megfigyelhető, pl. nálunk már jó régen logikai matematikát tanítanak, amíg oroszországban még mindmáig végig le kell vezetni egy egyszerű szorzást is papíron. nem is beszélve a fizikáról!

itthon volt légpuska lövészet, mi heti 2 órában fegyvereket szedtünk szét, és raktunk össze, tanultunk harcászatot (elemezgetve csatákat), ástunk gödröket, dobáltunk fa tojás és nyeles gránátokat. középiskolában - biztos ami biztos alapon - elvittek minket éleslövészetre, meg a jobbak dobhattak éles gránátot is... engem meg majdnem kirúgtak, amikor megtudta az idióta előadó, hogy nem szovjet vagyok Cheesy

a tananyag sarkalatosan változott 47 óta négyszer. ha most előveszem a pincéből anyám (amúgy technika/gyakorlati tanári) tanterveit pl. akkor végig olvastatom veled!! fellelhető hozzá amúgy az irodalom és történelem tanmenet is, ott van mellette. szerintem a kínkeserves olvasás helyett jobban jársz, ha - akár csak innen is - az "öregekkel" lefolytatsz erről a témáról egy beszélgetést. látni fogod azonnal a különbséget! talán akkor megértesz.

az említett korszak tananyagai amúgy hozzáférhetők a Széchenyi könyvtárban is - talán nyilvános a gyűjtemény, de ha nem, akkor beviszlek. anno dolgoztam ott pár hónapot, remélem még van, aki emlékszik rám Smiley

a történelmi igazságról meg kár itt tépni a szánkat, egyikünknek se lehet igaza, mivel nem tanultuk, mindmáig nem tanulhatjuk a valóságot! elég, ha megnézed '56-ot: már most (a szerencsétlen résztvevők életében) olyan dolgokat tanítanak, amik sose állták meg a helyüket. akkor milyen oktatási reformok voltak/vannak?! még egy pár évtized, és már nem lesz, aki legalább személyesen megcáfolná ezeket - tehát az lesz az objektív megítélés. így van ez minden korszakban - de ezt már kitárgyaltuk párszor. ezért aztán ne vágd senkinek a fejéhez, hogy nem fogadja el az általad vélt igazságot, mivel az is csak olyan igazság, mint a másiké... sajnos...

a tanítani valóját meg nem egy megszálló nemzet erőszakolta ránk.
nem nemzet volt, hanem világnézet (mint szovjet), és különös (?) módon - bármennyire is ezt akarják bemesélni mostanság - nem erőszakolta ránk. ha mégis erőszakolták, akkor erőszak volt a lakások osztogatása a népnek; a munkahelyek teremtése; az urbanizáció; a nyaralási lehetőségek biztosítása; az élelem biztosítása; az iskoláztatás biztosítása; a könyvtárak biztosítása; az orvosi ellátás biztosítása stb... ez mind-mind erőszak volt? ne akard ezeket a dolgokat elválasztani egymástól, az élet nem fekete-fehér!! a tanácsköztársaságtól kezdve minden arra irányult, hogy a teljes (!) lakósság életszínvonalát emeljék, ami nagymértékben sikerült is. ez vitathatatlan. sajnos erről nem beszélnek mostanában, korábban meg (szükségszerűen) demagógiával adták ezt elő, ami visszatetszést váltott ki az emberekből. ezért is nem valósult meg nálunk sem se a szocializmus, se a kommunizmus. amúgy ezen következtetések lényegét elolvashatod Marxnál is (akit mostanság megint tanítanak főiskolán, egyetemen). sőt, ha most olvasnád, akkor teljesen más szemszögből néznéd az általa leírtakat, mivel lassan elérjük azt a társadalmi-gazdasági szintet, amin ő irta a műveit. most már értelmet nyertek számunkra is a törvényei, megállapításai. ennek megfelelően lassan megint oda lukadunk ki, hogy bizony az ő nevét és eszméit felhasználva újra össze lehet fogni az embereket egy közös ügy érdekében. erre nem kell sokat várni! és most gúnyorosan azt mondhatnád, hogy világ proletárjai egyesüljetek! pedig kár ezen gúnyolódni, a munkás osztály mindig nagyobb lesz, mint az elit, és mindig rosszabbul fog élni - ezért aztán mindig könnyű lesz őket "megfogni" valamivel és irányítani... Marxék csak összefoglalták és megfogalmazták ezeket a törvényszerűségeket, de a jóval korábbi parasztfelkelések se szóltak másról...

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1429 Dátum: 2007 április 23, 07:47:28 »

hétvégén nem jött be az oldal. Most ránéztem, most bejött. ígéretes így első ránézésre Smiley

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Holló
« Hozzászólás #1428 Dátum: 2007 április 22, 12:21:05 »

http://igazsag.myip.hu/Kroko
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1427 Dátum: 2007 április 22, 03:08:23 »

Íkú tényleg siet valahová...
Nem értette meg, mit akartam mondani, de mindegy. Legyen neki igaza. Úgy látszik mindenkinek be kell járni a saját útját, van aki messzebbről indul. Vagy kerülőt tesz.

pedig most ráérek, de sehol nem vagytok, mikor ilyen fontos dologról van szó! Smiley

Valóban nem értettem meg amit mondtál! De nehogymár ezel elintézd, hogy nekem legyen igazam magyarázd meg "jobban" mit akartál mondani.

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1426 Dátum: 2007 április 22, 03:00:25 »

ilyeneket meg le sem írok, hogy Mi is jártunk "honvédelem" órákra, meg volt nekünk is légpuska lövészet, meg "harcitornaóra", mert nem volt olyan "mély" nyilván mint aki a SzovjetUnióba járt isibe. meg nem is ez a lényeg, hanem a TANANYAG és az IGAZSÁG!

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1425 Dátum: 2007 április 22, 02:57:12 »

először is 47 után.

másordszor: porosznak hívják, amit Te germánnak - az is oktatási forma, és nem takarja a tananyagot

harmadszor: ismétlem, nagyban különbözött és különbözik mindmáig a volt szovjet, ma már orosz oktatás a magyartól. tematikájában is. hol tanultál Te 6. általánostól esztétikát (azaz pl. Marxot)?! hol tanultál Te általános iskolában párttörténetet külön tantárgyként?! hányszor volt egy héten katonai előkészítő órátok?! középiskolában hány napot voltatok gyárban dolgozni?!

mondandóm második felében megpróbáltam érzékeltetni, hogy az a 44 év, amit Te homogén korszaknak veszel bizony nem volt az. még az oktatás szemszögéből nézve sem, nem hogy történelmileg...

bö, megint nem a saját nevemen írtam... aates

Jóvan alakul ez Smiley végre nem csak én húzom fel magam valami miatt! Smiley

1; Akkor legyen porosz, amit én germánnak nevezek. /így pontos valóban, de a lényegen nem változtat/
2; Ne legyen szovjet oktatási rendszer ha már ez neked ennyire fáj, de hogy egy megszálló nemzet erőszakolta ránk a tanítani valóját, ezt nem vitathatod. Nevezhetjük bárhogy / és itt meg is kérlek hogy nevezd meg/ a lényegen nem változtat. Megpróbáltam kerülni az "orosz" kifejezést, mert ez az orosz népre sértő lehet(ne) ezért használtam következetesen "szovjet" jelzőt, hátha így nem taposok senki lelkivilágába. De attől a tény tény marad.
3; Nem tudom hol írtam olyat hogy homogén korszak, amire Te így reflektálsz! Te írtál arról hogy mennyit és hányszor változott azóta az oktatási rendszerünk. Csak egy baj van, mégpedig az hogy nem a tananyag változott, hanem az iskolapadok és a táblák minősége! Ami azért nem mindegy!

Nem elérhető Ága

« Hozzászólás #1424 Dátum: 2007 április 21, 17:52:21 »

lehet hogy rosszul írtam és nem szovjet iskolába jártunk, és nem szovjet típusú oktatási rendszerben tanultunk (nem a faszt nem) De hogy a mai napig úgy szar az oktatásunk ahogy van az tény! az hogy nem az "igaz" történelmet tanítják szintén tény. Nem most és nem akkor kezdődött! Már a germán típusú oktatás sem kedvezett a magyar szellemnek. a szovjet csak tovább rontott rajta. De abban egyet érthetünk, hogy egy megszálló nemzet erőszakolta ránka 1945 után mind a "tanítani valóját" mind az oktatási rendszerét.

A mondandód második felével nem tudok vitába szállni, mert nem mondasz benne semmit.

először is 47 után.

másordszor: porosznak hívják, amit Te germánnak - az is oktatási forma, és nem takarja a tananyagot

harmadszor: ismétlem, nagyban különbözött és különbözik mindmáig a volt szovjet, ma már orosz oktatás a magyartól. tematikájában is. hol tanultál Te 6. általánostól esztétikát (azaz pl. Marxot)?! hol tanultál Te általános iskolában párttörténetet külön tantárgyként?! hányszor volt egy héten katonai előkészítő órátok?! középiskolában hány napot voltatok gyárban dolgozni?!

mondandóm második felében megpróbáltam érzékeltetni, hogy az a 44 év, amit Te homogén korszaknak veszel bizony nem volt az. még az oktatás szemszögéből nézve sem, nem hogy történelmileg...

bö, megint nem a saját nevemen írtam... aates
« Utoljára szerkesztve: 2007 április 21, 18:01:22 írta Ága »
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1423 Dátum: 2007 április 21, 17:36:14 »

nem egészen így van Smiley "a vita az észérvek ütköztetése". ha valmiben nem találom meg az egyiket (ész, vagy érv), akkor nem folytatom Smiley
komolyra fordítva: az előbb kerekítettem egy kis esszét az oktatásról, de nem sikerült elküldeni... röviden a lényege ez volt:

a szovjet oktatási rendszer egy jelző, ami meghatározza az oktatás folyamatát. na ilyen nálunk nem volt. tehát ez fogalomzavar. az, hogy volt, amit a szovjet tananyagból átvettünk igaz - ettől még azonban nem tanultatok szovjet iskolában!

a II. VH után jelző nagyon tág korszakot ölel fel. a mi oktatásunkban többször is volt szemlélet- és tananyag váltás ezalatt. én nem csak a történelem oktatásra gondolok, ami természetéből adódóan nem lehet tárgyilagos, tehát nyilvánvalóan torzít valamerre. ahogy torzít az összes demagóg eszme is.

lehet hogy rosszul írtam és nem szovjet iskolába jártunk, és nem szovjet típusú oktatási rendszerben tanultunk (nem a faszt nem) De hogy a mai napig úgy szar az oktatásunk ahogy van az tény! az hogy nem az "igaz" történelmet tanítják szintén tény. Nem most és nem akkor kezdődött! Már a germán típusú oktatás sem kedvezett a magyar szellemnek. a szovjet csak tovább rontott rajta. De abban egyet érthetünk, hogy egy megszálló nemzet erőszakolta ránka 1945 után mind a "tanítani valóját" mind az oktatási rendszerét.

A mondandód második felével nem tudok vitába szállni, mert nem mondasz benne semmit.

Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1422 Dátum: 2007 április 21, 12:50:08 »

ez aztán az átgondolt és megalapozott válasz Smiley

még hogy túl szélsőséges vagyok... ilyet... legfeljebb naivitásban (by Partizán) Tongue

Teljesen meggondolt volt. És természetesen megalapozott is, hiszen több témát is feldobtatok, és már nem emlékszem, hogy mire vonatkozott a kérdés.
RNIE
« Hozzászólás #1421 Dátum: 2007 április 21, 12:37:35 »

Íkú tényleg siet valahová...
Nem értette meg, mit akartam mondani, de mindegy. Legyen neki igaza. Úgy látszik mindenkinek be kell járni a saját útját, van aki messzebbről indul. Vagy kerülőt tesz.
magyarázd el légyszi mit akartál mondani,mert én sem értettem..
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1420 Dátum: 2007 április 21, 12:37:10 »

Már én sem  tudom, hogy miről is volt szó. Smiley
De mindegy, mert tudom, hogy egyikőtökkel sem értenék egyet. Smiley Nekem ti túl szélsőségesek vagytok.

ez aztán az átgondolt és megalapozott válasz Smiley

még hogy túl szélsőséges vagyok... ilyet... legfeljebb naivitásban (by Partizán) Tongue

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1419 Dátum: 2007 április 21, 12:10:11 »

na tessék, pedig most nem is tudom, hogy miről beszélsz, azaz velem pl. miben nem értesz egyet Smiley

ha ezt kifejted, akkor IQ kívánságát is teljesíted Smiley
Már én sem  tudom, hogy miről is volt szó. Smiley
De mindegy, mert tudom, hogy egyikőtökkel sem értenék egyet. Smiley Nekem ti túl szélsőségesek vagytok.
RNIE
« Hozzászólás #1418 Dátum: 2007 április 21, 12:04:20 »

Az a jó ezekben hogy mindenki a SAJÁT igazát/meggyőződését/hitét próbálja preferálni,ami természetes.Mit is nevezünk IGAZ hitnek,Egyigaz Istennek?A "legnépszerűbb" Istent?A legjóságosabbat?A legigazságosabbat?Vagy tán a legrégebbit?Mindenki a magáét.Ezért nem lesz megegyezés soha.Pedig az eszme ugyanaz.
« Utoljára szerkesztve: 2007 április 21, 12:05:56 írta RNIE »
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1417 Dátum: 2007 április 21, 11:46:12 »

Egyikőtökkel sem értek egyet, és ezt most nem "sportszerűségből" írtam.

na tessék, pedig most nem is tudom, hogy miről beszélsz, azaz velem pl. miben nem értesz egyet Smiley

ha ezt kifejted, akkor IQ kívánságát is teljesíted Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1416 Dátum: 2007 április 21, 11:35:58 »

Persze persze. Ismerem a "játékszabályokat" vagy a "forgatókönyvet", de hátha valaki ide téved és szűzi állapotából ezen vitát értelmezve az "én oldalamra" áll.  Én rájuk számítok. Smiley  aates az oszd meg bagatielizáld tedd nevetségessé és nevess vagy uralkodj elvet követi. De nem adom fel! Smiley

na tényleg lépek.
Egyikőtökkel sem értek egyet, és ezt most nem "sportszerűségből" írtam.

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1415 Dátum: 2007 április 21, 11:29:13 »

Na ez az amit már nem tudok követni. /nem tudom a böszörmények mit-miben hisznek/ tehát nyugodtan elmehetek Smiley

Legközelebb kaptok tőlem egy hosszabb kivonatot, okulásotok érdekében.

akkor tanuljuk szép anyanyelvünket: böszörménynek a muzulmánokat hívjuk - illene tudnod!!

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1414 Dátum: 2007 április 21, 11:28:03 »

aates az oszd meg bagatielizáld tedd nevetségessé és nevess vagy uralkodj elvet követi. De nem adom fel! Smiley

na tényleg lépek.

nem egészen így van Smiley "a vita az észérvek ütköztetése". ha valmiben nem találom meg az egyiket (ész, vagy érv), akkor nem folytatom Smiley
komolyra fordítva: az előbb kerekítettem egy kis esszét az oktatásról, de nem sikerült elküldeni... röviden a lényege ez volt:

a szovjet oktatási rendszer egy jelző, ami meghatározza az oktatás folyamatát. na ilyen nálunk nem volt. tehát ez fogalomzavar. az, hogy volt, amit a szovjet tananyagból átvettünk igaz - ettől még azonban nem tanultatok szovjet iskolában!

a II. VH után jelző nagyon tág korszakot ölel fel. a mi oktatásunkban többször is volt szemlélet- és tananyag váltás ezalatt. én nem csak a történelem oktatásra gondolok, ami természetéből adódóan nem lehet tárgyilagos, tehát nyilvánvalóan torzít valamerre. ahogy torzít az összes demagóg eszme is.

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1413 Dátum: 2007 április 21, 11:27:19 »

ha már itt tartunk, akkor 'Isten' csak jó lehet, ugye, a gonosznak más a neve...
a böszörményeket meg nem kell már megint belekeverni, azért az a vallás elég jelentősen különbözik a kereszténytől, még akkor is, ha mostanság szeretnék elmosni a különbségeket csak azért, mert egyisten hit!

Na ez az amit már nem tudok követni. /nem tudom a böszörmények mit-miben hisznek/ tehát nyugodtan elmehetek Smiley

Legközelebb kaptok tőlem egy hosszabb kivonatot, okulásotok érdekében.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1412 Dátum: 2007 április 21, 11:24:51 »

Azt hiszem Íkú barátunkat elkapta az indulat.
A keresztény Isten - talán a muzulmán és a zsidó is, nem tudom, nem vagyok érintett - nem védelmező, hanem SZABADÍTÓ.
Így Húsvét táján különösen is aktuális, hogy a keresztény hit szerinti Küldöttet Isten nem védte meg, hanem megszabadította a bűn bilincseitől, aminek mint tudjuk, a zsoldja a halál.

Nem hagytok elmenni a dolgomra! ez nekem fáj, mert tényleg sietek Smiley

De le kell hogy teremtselek! Hittanból 1-es!  Még ha nem is hiszel, jó tisztába lenni egy-két dologgal teológia terén.

Keresztény-muzuilmán-zsidó teológia szerint IS, ISTEN EGY! Jézus, akiről Te beszélsz, az egy igaz Isten fia(!) volt.  Olyan hogy szabadító Isten nincs. Teremtő Isten van (nekik is- csak ők egybe vonják) de szerintem ez nem teremtő, hanem a saját képükre formált/kitalált védelmező Isten.
A Bibliában ugyan mondja Jézus, hogy "...Én és az atya egyek vagyunk..." De soha nem mondja (tán csak sejteti) hogy Ő AZ Isten.  De ez szövegkörnyezetből kiderül.

Azon kívűl: a keresztény hit szerinti Küldöttet Isten nem védte meg, hanem megszabadította a bűn bilincseitől, aminek mint tudjuk, a zsoldja a halál.   Nos Akire itt Te gondolsz : a keresztény hit szerinti küldött=Jézus /gondolom rá gondolsz/ NEM Jézust szabadította meg a bűnöktől, hanem az emberiséget! Azért ez nem mindegy!
« Utoljára szerkesztve: 2007 április 22, 03:02:55 írta IQ23 »

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1411 Dátum: 2007 április 21, 11:22:56 »

Azt hiszem Íkú barátunkat elkapta az indulat.
A keresztény Isten - talán a muzulmán és a zsidó is, nem tudom, nem vagyok érintett - nem védelmező, hanem SZABADÍTÓ.
Így Húsvét táján különösen is aktuális, hogy a keresztény hit szerinti Küldöttet Isten nem védte meg, hanem megszabadította a bűn bilincseitől, aminek mint tudjuk, a zsoldja a halál.

ha már itt tartunk, akkor 'Isten' csak jó lehet, ugye, a gonosznak más a neve...
a böszörményeket meg nem kell már megint belekeverni, azért az a vallás elég jelentősen különbözik a kereszténytől, még akkor is, ha mostanság szeretnék elmosni a különbségeket csak azért, mert egyisten hit!

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1410 Dátum: 2007 április 21, 11:11:35 »

Én azon szórakozom, ahogy következetesen elbeszéltek egymás mellett. aates mindig elhúzza a mézesmadzagot az orrod előtt, amire te azonnal ráharapsz. Aztán ő gyorsan visszavonul, te meg mérgelődsz ezen. Aztán minden kezdődik előlről...  Wink
A témában egyáltalán nem vagyok járatos, ezért nem szívesen mondok véleményt. 

Persze persze. Ismerem a "játékszabályokat" vagy a "forgatókönyvet", de hátha valaki ide téved és szűzi állapotából ezen vitát értelmezve az "én oldalamra" áll.  Én rájuk számítok. Smiley  aates az oszd meg bagatielizáld tedd nevetségessé és nevess vagy uralkodj elvet követi. De nem adom fel! Smiley

na tényleg lépek.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1409 Dátum: 2007 április 21, 11:08:42 »

nálatok is kommunista szombat van?! Cheesy hiába, hiába, ilyen ez a kapitalizmus...

Smiley  ez az egy jó találmányuk van Smiley

Azt elhiszed hogy a történelmet a "győztesek" írják?  azt elhiszed hogy egy katonailag megszált nép voltunk a II.VH után?  akkor nem hiszed el hogy egy szovjet rendszerben, szovjet elvtársak által kitalált történelmet tanultunk?

Vagy Te úgy gondolod, hogy megszáltak minket, cenzúráztak, elvitték munkatáborba a nekik nem tetsző elemeket DE az IGAZ történelmet úgy tanították ahogy tényleg megtörtént!??????????????????????????????

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1408 Dátum: 2007 április 21, 11:07:45 »

Gondolom Smiley

Akkor röviden:

Rábaközi Táltos hagyományok szerint:  Ha egy nép elkezd hinni egy másik nép védelmező Istenében, akkor a sajátját elfelejti és a másik nép védelmező Istenét erősíti!

aha, mindez modern megfogalmazásban: "aki nincs ellenünk, az velünk van". ismerős?! Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1407 Dátum: 2007 április 21, 11:06:00 »

pedig ez vérkomoly!  Smiley

már megint a férfijak mongyák meg a frankót! Smiley  Te mint kishölgy mit szólsz ehhez?
Én azon szórakozom, ahogy következetesen elbeszéltek egymás mellett. aates mindig elhúzza a mézesmadzagot az orrod előtt, amire te azonnal ráharapsz. Aztán ő gyorsan visszavonul, te meg mérgelődsz ezen. Aztán minden kezdődik előlről...  Wink
A témában egyáltalán nem vagyok járatos, ezért nem szívesen mondok véleményt. 
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1406 Dátum: 2007 április 21, 11:05:16 »

várom

Gondolom Smiley

Akkor röviden:

Rábaközi Táltos hagyományok szerint:  Ha egy nép elkezd hinni egy másik nép védelmező Istenében, akkor a sajátját elfelejti és a másik nép védelmező Istenét erősíti!

Tehát: Miben hisznek (kiben hisznek) a "keresztények", muzulmánok? Kinekk a védelmező Istenében hisznek? JAHWE!  Na ez az amit kibaszott jól kitalált Saulus-Paulus. Átmentette-beültette a ma kereszténynek nevezett vallásba a Saját (én szerintem borzalmas) Istenét. Ezért is hívják júdeo-kereszténységnek! A muzulmánok is Jahwe-ben hisznek. Ezért ilyen erős.

Azt kell tudni ehhez, hogy a Teremtő Isten NEM egyenlő egy nép.nemzet,faj Istenével. Miután megteremtetett az ember /a Teremtő Isten által/ utána talált /talált ki/ magának Istent /védelmező Istent/ az ember, mely érzésben hozzá szít. Gonosz emberek gonosz Istent találnak maguknak.

Röviden ez a véleményem, hosszabban majd később, de most mennem kell.

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1405 Dátum: 2007 április 21, 11:03:31 »

Nehogy abbahagyjátok. Egészen jól szórakozom ezen az unalmas szombati munkanapon...

nálatok is kommunista szombat van?! Cheesy hiába, hiába, ilyen ez a kapitalizmus...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1404 Dátum: 2007 április 21, 11:02:22 »

Na majd egyszer /ha jók lesztek/ leírom mért ilyen "erősek" a zsidók. meglepő lesz annak aki egy picit is hisz Istenben. Csak most mennem kell.

addig hagyom ezt a mondatomat itt lebegni Smiley

ne lebegtesd, ne lebegtesd.... !

aki nem hisz egyáltalán, az is beleolvashat majd azért? Smiley

amúgy az "erő" és a vallás között egy hitre vonatkoztatva nem látok összefüggést, de majd TE megvilágosítasz Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1403 Dátum: 2007 április 21, 11:00:12 »

Mindenki! szovjet "tipusú" iskolába járt közülünk!

ritkán mondtál ennél nagyobb f*szságot Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2007 április 21, 11:02:38 írta aates »

Farkas Attila Balázs
RNIE
« Hozzászólás #1402 Dátum: 2007 április 21, 10:55:02 »

Na majd egyszer /ha jók lesztek/ leírom mért ilyen "erősek" a zsidók. meglepő lesz annak aki egy picit is hisz Istenben. Csak most mennem kell.

várom
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1401 Dátum: 2007 április 21, 10:52:18 »

Nehogy abbahagyjátok. Egészen jól szórakozom ezen az unalmas szombati munkanapon...

pedig ez vérkomoly!  Smiley

már megint a férfijak mongyák meg a frankót! Smiley  Te mint kishölgy mit szólsz ehhez?

Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1400 Dátum: 2007 április 21, 10:50:20 »

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1399 Dátum: 2007 április 21, 10:50:05 »

szovjet iskolába a fórumról csak én jártam, ha jól tudom!!

a demagógiát nem tudom tolerálni Smiley

Mindenki! szovjet "tipusú" iskolába járt közülünk!

csak Neked volt szerencséd mindezt szovjet földön véghez vinni Smiley))

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1398 Dátum: 2007 április 21, 10:48:40 »

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1397 Dátum: 2007 április 21, 10:47:20 »

Az hogy mit "tanulsz" /tanítanak/ az iskolában az egy dolog. Az hogy mi az igazság az egy másik dolog. Te + én is egy szovjet iskolába jártunk. és mivel nehéz beismerned, hogy 12 évig amit vért izzadva tanultál az egy hazug propaganda.... nem könnyű.

szovjet iskolába a fórumról csak én jártam, ha jól tudom!!

a demagógiát nem tudom tolerálni Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1396 Dátum: 2007 április 21, 10:45:05 »

ohh, az még olyan messze van Smiley

amúgy nem a mostani találgatásokra vagyok kíváncsi, hanem majd akkor ! a véleményetekre Smiley

már ha túléljük!  egyébként nem lesz olyan messze az. már folyik

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1395 Dátum: 2007 április 21, 10:43:21 »

mit tanultál az iskolában?a barakkok csak álcák voltak kifelé hogy később a rossz bánásmódra hivatkozva kérhessenek segélyt,bent volt körhinta,vizibarlang,pónifogat és egy közvetlen alagút Neverlandbe

Az hogy mit "tanulsz" /tanítanak/ az iskolában az egy dolog. Az hogy mi az igazság az egy másik dolog. Te + én is egy szovjet iskolába jártunk. és mivel nehéz beismerned, hogy 12 évig amit vért izzadva tanultál az egy hazug propaganda.... nem könnyű.

Voltak gyüjtőtáborok?..... voltak!
voltak megsemmisítő táborok?......ezt erősen vitatják. De hogy korunknak ezt a szakaszát büntetlenül nem lehet vizsgálni az pedig tény!

Keress rá a Rudolf tanulmányra! meglepő lesz.

Nem azt mondom vagy vonom kétségbe, hogy iszonyatos körülmények között bántak /bántak el/ zsidó származású ártatlan emberekkel /vagy cigány származású, vagy magyar-lengyel....stb emberekkel/ de hogy  maguk a zsidók /Izrael állam/ is töbször változtatták már az áldozatok számát....ez is tény. hogy nem lehet kutatni a témát ez is tény.

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1394 Dátum: 2007 április 21, 10:40:45 »

Azt mondják, az ivóvízért lesz

ohh, az még olyan messze van Smiley

amúgy nem a mostani találgatásokra vagyok kíváncsi, hanem majd akkor ! a véleményetekre Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1393 Dátum: 2007 április 21, 10:39:47 »

És aki a bakancsokat adja? Mármint a papírtalpút...?

őőő, szerintem a II. VH-ról azért még mindig igen keveset tudunk.
tanulság képpen: van olyan multinacionális vállalat, amelyiknek a termékeit mindmáig nem engedik be Izraelbe - azért ez sokat takarhat, nem?!
és a "német" gyárosokról ne is beszéljünk... szellőztetnek néha ezt-azt...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1392 Dátum: 2007 április 21, 10:37:53 »

Alapvetően a zsidókat nem azért gyüjtötték hogy kivégezzék őket, hanem hogy kitelepítsék őket európából. Ez tény. Madagaszkár is szóba került mint lehetséges "haza".

Az I. világháborút ki "robbantotta ki"  Ausztria-Magyarország?  vagy minket csak belerángattak? Mi esetleg mindig is elleneztük?  vagy esetleg van 100-150 vízfej a vezetésben (mint most is) akiknek érdeke volt?  Az egyszerű nép aki a bakkancsosokat adja, meg az ágyútölteléket, soha nem akar háborút! Szóval azt mondani hogy A Németek... ez erős. Sokkal több van e mögött, mint hiszed.

kíváncsi vagyok, hogy a következő nagy háború kirobbanásának az okát miben fogjátok látni Smiley (sajnos már nem kell sokat várni rá...)

azért lássuk be, hogy a modern háborúk már 100 éve nem területszerzésről, hanem pusztán anyagi gyarapodásról szólnak. ebben meg a kisembernek természetesen csak szerepe van, előnye nincs...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #1391 Dátum: 2007 április 21, 10:35:05 »

Szokás szerint, megint nem a tartalommal hanem a külalakkal törődsz.  Akkor most Te felületes vagy? Smiley

nem, pont fordítva.

attól az embertől, aki nem tudja magát rendesen kifejezni, nem várok sokat szellemileg sem... és ez fokozottan igaz írott anyagoknál!
lehet, hogy ez hiba, akkor felvállalom, de megváltozni már sajnos nem fogok...

és példaként: szerintem elég sok hülyeséget beszélünk mi itt össze (na jó, én annyira nem Smiley ), azonban érdemes megfigyelni, hogy messzemenően magasabb színvonalon társalgunk, mint némelyik belinkelt "tanulmány"... azért ez már minősít Smiley

Farkas Attila Balázs
Oldalak: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: