www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 09:43:00

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 531870 alkalommal)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1510 Dátum: 2007 Május 11, 20:04:59 »

Engem kihagytál, édes...
ténylegbazmeg.
bocsánat, cuncifül.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1509 Dátum: 2007 Május 11, 14:10:10 »

Mit?  hogy valaki osztja a véleményedet?  Azt nem megköszönni kell, hanem örülni neki, hiszen nyilván más úton jutott ugyanarra a következtetésre tehát nem szívességet tett neked,(mert a szívességet illik megköszönni) hanem egyszerűen ugyanazt gondolja mint te.

Eszembe jutott még egy (talán jobb) példa.

Tehát én (vagy valaki) beleássa magát a történelembe (nyelvtörténetbe), tegyük fel nagyon felkészült de ami főbb, látja az összefüggéseket. Vitátok során azt mondja egy (az általatok honfoglalásnak mondott, bár attól messze álló) történelmi eseményről, hogy 894-ben volt. Ti egyből lebaszátok hogy ez nem így van, felkészületlen vagy, meg hülye is! Holott szóban forgó dátumot ugyanolyan önkényesen jelölték ki mint azt a szabályt amit te említettél tegnapi leveledben. Tehát ti megtanuljátok, sőt elfogadjátok azt az önkényesen kitalált /meghatározott/, IDEGENEK (rosszindulatú idegenek) által ránk erőltetett dátumot és mint végső érvet hozzátok fel vitátok során. És ha ebben valaki hibázik (mármint a dátumban) akkor nektek már a mondanivalójának lényege is kétséges. Mert piedesztára emelitek magatokat ennek az egy jól megtanult (bár erősen kétségbe vonható) dátum mögé bújva.

Huha...elég érdekes egy figura vagy..de időd van,azt látom, itt ilyeneken csámcsogni,irogatni..én elmondtam a véleményem,nem kivánom tovább magyarázkodni...
Összefoglalva:
Aki szereti hazáját,szereti a nyelvét is,mivel  egy nemzetben a legnagyobb összetartó erő,ez a közös "Nyelvében él a nemzet"
Minden nyelvnek vannak szabályai, a magyar sem kivétel...Szerintem aki szereti a hazáját és a nemzetét a minimum az,hogy megtanulja annak konkrét szabályait és helyesen használja azt,igy megadva a tiszteletet felé...
Remélem mostmár érthető voltam..

Én nem fogok itt példálozni,mert felesleges...
« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 11, 14:12:03 írta Aircult »

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1508 Dátum: 2007 Május 11, 13:26:42 »

Mit?  hogy valaki osztja a véleményedet?  Azt nem megköszönni kell, hanem örülni neki, hiszen nyilván más úton jutott ugyanarra a következtetésre tehát nem szívességet tett neked,(mert a szívességet illik megköszönni) hanem egyszerűen ugyanazt gondolja mint te.
Azért válaszolhatom azt, hogy 'nincs mit'?
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1507 Dátum: 2007 Május 11, 13:18:47 »

Jó akkor négy évről négy évre változik. Édesmindegy!  A Változások száma csekély?!  Egyáltalán van értelme a változtatásnak? olyan lényeges változások ezek?

Továbbra is tartom az álláspontomat, a helyesírás ÖNKÉNYES!  (Erzsébet híd, de Szécshenyi-Lánchíd)
Mért van szükség a helyesírási szabályokra?! Nyilván azért hogy bizonyos fokig rend legyen. Ez olyan mint a KRESZ.
A KRESZ-t be kell vagy illik betartani. Ezzel nincs is baj. Csak amin ez az egész helyesírásosdi elindult az hasonlít arra mikor látsz egy rendőrautót aki elfog egy rablóbandát és üldözés után lebaszod mert nem indekszelt!!
Tehát igazad van, mert a KRESZ szerint indekszelni KELL (így szabályos) de a lényeg, a tartalom a sikeres elkapás! Na ez sikkadt el Aircult bejegyzésében. Sőt. Még azt is megengeditek magatoknak hogy kétségbe vonjátok a rendőr tudását, hozzáállását, szakértelmét!  (csak azért mert nem indekszelt).

Az meg hogy "beleásom" magam a  magyar nyelv történetébe, kialakulásába és a hozzá kapcsolódó témákba, de nem vagyok hajlandó helyesen írni ??! 
Az ilyen önkényesen megállapított szabályok, törvények figyelmen kívül hagyyása, ellenállás (lázadás?) részemről.
Pont azért mert ez csak a felszín. Az igazság azonban EGY. Azt be is tartom. Talán pont azért mert érzem hogy mi az. Ráadásul tisztában is vagyok vele kik hozták ezeket a szabályokat és nem tetszenek nekem. Ők.

Lázadni lehet, de minek?  Wink
Az a baj, hogy mindig megsértődsz, ha a vitapartnereid egy idő után feladják. De be kell látnom, hogy teljesen felesleges köröket futunk, mert a nézőpontjaink egy kicsit sem fognak közelíteni.

Azért teszek még egy utolsó kisérletet. Jó a KRESZ-es példa. Igen, arra való, hogy egy egységes, mindenki által ismert rend szerint tudjunk résztvenni a közlekedésben. De az is igaz, hogy a KRESZ ismerete és betartása nem szükséges ahhoz, hogy autót vezess, hiszen nem jogsival megy az autó. Ugyanez igaz az írásra is: egymás mellé tudod firkálni a betűket, jobb esetben megérti az, akinek szánod. Nem, nem szidnám le a rendőrt, mert nem indexelt üldözés közben, de ha balesetet okoz, mert nem indexel, akkor nem dicsérném meg. Minden szabálynak van valami oka, értelme. És igaz, hogy önkényes, hogy betartod-e, de sajnálom, ha nem érzed a szükségességét.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1506 Dátum: 2007 Május 11, 12:53:08 »

köszönöm

Eszembe jutott még egy (talán jobb) példa.

Tehát én (vagy valaki) beleássa magát a történelembe (nyelvtörténetbe), tegyük fel nagyon felkészült de ami főbb, látja az összefüggéseket. Vitátok során azt mondja egy (az általatok honfoglalásnak mondott, bár attól messze álló) történelmi eseményről, hogy 894-ben volt. Ti egyből lebaszátok hogy ez nem így van, felkészületlen vagy, meg hülye is! Holott szóban forgó dátumot ugyanolyan önkényesen jelölték ki mint azt a szabályt amit te említettél tegnapi leveledben. Tehát ti megtanuljátok, sőt elfogadjátok azt az önkényesen kitalált /meghatározott/, IDEGENEK (rosszindulatú idegenek) által ránk erőltetett dátumot és mint végső érvet hozzátok fel vitátok során. És ha ebben valaki hibázik (mármint a dátumban) akkor nektek már a mondanivalójának lényege is kétséges. Mert piedesztára emelitek magatokat ennek az egy jól megtanult (bár erősen kétségbe vonható) dátum mögé bújva.

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1505 Dátum: 2007 Május 11, 12:35:27 »

majd eljutunk szépen oda mint a tengerentúlon,ahol már kb ilyen egy mondat:
wtf man,ts just4u

remélem nem érem meg!

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
RNIE
« Hozzászólás #1504 Dátum: 2007 Május 11, 12:19:02 »

majd eljutunk szépen oda mint a tengerentúlon,ahol már kb ilyen egy mondat:
wtf man,ts just4u
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1503 Dátum: 2007 Május 11, 12:11:50 »

Szerintem a magyar helyesírás szabályai nem változnak évről évre, ráadásul, a változások száma is igen csekély. Azt gondolom, ezt a kevés változást meg lehet, és meg is illik jegyezni. Hogy az epres példádnál maradjunk: az, hogy mélyen beleásod magad a magyar nyelv történetébe, kialakulásába és a hozzá kapcsolódó témákba, de nem vagy hajlandó helyesen írni (vagy lusta vagy odafigyelni rá - édesmindegy), olyan, mintha megvennéd a fonnyadttabb magyar epret, de a spanyol paradicsomot is, mert az olcsóbb. Következetlenség.

köszönöm

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1502 Dátum: 2007 Május 11, 11:32:06 »

Szerintem a magyar helyesírás szabályai nem változnak évről évre, ráadásul, a változások száma is igen csekély. Azt gondolom, ezt a kevés változást meg lehet, és meg is illik jegyezni. Hogy az epres példádnál maradjunk: az, hogy mélyen beleásod magad a magyar nyelv történetébe, kialakulásába és a hozzá kapcsolódó témákba, de nem vagy hajlandó helyesen írni (vagy lusta vagy odafigyelni rá - édesmindegy), olyan, mintha megvennéd a fonnyadttabb magyar epret, de a spanyol paradicsomot is, mert az olcsóbb. Következetlenség.

Jó akkor négy évről négy évre változik. Édesmindegy!  A Változások száma csekély?!  Egyáltalán van értelme a változtatásnak? olyan lényeges változások ezek?

Továbbra is tartom az álláspontomat, a helyesírás ÖNKÉNYES!  (Erzsébet híd, de Szécshenyi-Lánchíd)
Mért van szükség a helyesírási szabályokra?! Nyilván azért hogy bizonyos fokig rend legyen. Ez olyan mint a KRESZ.
A KRESZ-t be kell vagy illik betartani. Ezzel nincs is baj. Csak amin ez az egész helyesírásosdi elindult az hasonlít arra mikor látsz egy rendőrautót aki elfog egy rablóbandát és üldözés után lebaszod mert nem indekszelt!!
Tehát igazad van, mert a KRESZ szerint indekszelni KELL (így szabályos) de a lényeg, a tartalom a sikeres elkapás! Na ez sikkadt el Aircult bejegyzésében. Sőt. Még azt is megengeditek magatoknak hogy kétségbe vonjátok a rendőr tudását, hozzáállását, szakértelmét!  (csak azért mert nem indekszelt).

Az meg hogy "beleásom" magam a  magyar nyelv történetébe, kialakulásába és a hozzá kapcsolódó témákba, de nem vagyok hajlandó helyesen írni ??! 
Az ilyen önkényesen megállapított szabályok, törvények figyelmen kívül hagyyása, ellenállás (lázadás?) részemről.
Pont azért mert ez csak a felszín. Az igazság azonban EGY. Azt be is tartom. Talán pont azért mert érzem hogy mi az. Ráadásul tisztában is vagyok vele kik hozták ezeket a szabályokat és nem tetszenek nekem. Ők.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1501 Dátum: 2007 Május 11, 11:05:35 »

Írhatod, csak a "látom" után tegyél vesszőt!
Bár én kussolok, mert ki vagyok cenzúrázva...

túrót vagy kicenzúrázva!  Smiley

Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1500 Dátum: 2007 Május 11, 11:04:48 »

...valamint a 'hogy' és a 'mert' elé is... Grin
Csodaszarvas
« Hozzászólás #1499 Dátum: 2007 Május 11, 10:56:32 »

elég egyszerűen vitatkozol.

Írjam én is hogy: látom nem érted? 

Bár én kussolok, mert ki vagyok cenzúrázva...
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #1498 Dátum: 2007 Május 11, 10:25:04 »

Nagyon messze vagy az igazságtól.  A helyesírás mint a törvény is, változik. Ma úgy írjuk husángval. Holnap úgy husánggal. Ma levágjuk a kezed ha lopsz. Holnap felfüggesztettet kapsz érte. Mit jelent a husángval vagy a husánggal??  Tudod, érted így is-úgy is! Mit jelent ha meglopnak?? Tudod így is-úgy is hogy károd lett!  A nyelv vagy az igazság örök. Sohasem változik.  Ha holnaputántól behoznak egy "törvényt" vagy helyesírási szabályt hogy a 9.-ike a helyes, akkor majd azért fogsz kárálni. És mi van a Vas megyeiekkel, vagy a Jászokkal? akik máshogy ejtik a szavakat - mégis megérted őket- de még máshogyabban kényszerülnek írni?  Észre kéne venni hogy a helyesírási szabályok önkényesek (persze nem mondom hogy nincs értelmük egy bizonyos szintig) De a lényegen nem változtat. Pláne nem olyan baromságon, hogy a "." után nincs "kötőjel" hiszen a "." ki sem tudod mondani!
Szóval azért írtam mert ez egy vihar a biliben amit írtál.
Spanyol eper!!
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #1497 Dátum: 2007 Május 10, 22:17:11 »

a mélymagyar csávók közül kettőt ismerek, aki helyesen ír.
te és gsattila.

seggnyalás vége, menjetek a picsába. :-PP
Engem kihagytál, édes...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1496 Dátum: 2007 Május 10, 21:53:51 »

áááááááááááhhhhhhhhh / legyint/.

Ezt bírom itt.  "se időm se kedvem se türelmem vitatkozni veled /vagy elmagyarázni az érveimet hogy te is megértsd/ inkább legyen neked igazad"

ez ilyen hoztam is ajándékot meg nem is. lóval jöttem meg nem is.beszóltam iqnak meg nem is

Azt javaslom legközelebb köpjétek pityubácsival szemen aki veletek beszélve nyelvhibát/nyelvbotlást vét! Innentől kezdve mondandóját is semmisnek vehetitek és érzelmeit is kétségbevonhatjátok!

Smiley  Várom már hogy együtt sörözzünk! és kétségbe vonhassuk egymás létét Smiley  főleg mikor jönnek a mássalhangzólopó manók! Cheesy

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1495 Dátum: 2007 Május 10, 21:43:39 »

khhmmmm, izé....

nem mindig találom még a hosszú ékezetes betűket Tongue
meg ugye nem is írok hazafias cikkeket Tongue

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1494 Dátum: 2007 Május 10, 21:25:26 »

rosszúl értelmezed

khhmmmm, izé....

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1493 Dátum: 2007 Május 10, 21:02:01 »

Írjam én is hogy: látom nem érted?  Te most azt mondod ha valakinek a bogarán van egy rozsdafolt akkor az szarember és az nem bogár.
Legalább is így értelmezem.

Magyarázd el mért kell megtanulni helyesen írni, magyarázd el, ha valaki hibát vét egy írásban akkor annak a tartalma mér szar vagy mért olvashatatlan Neked, magyarázd el mi a helyesírás célja és legfőképpen magyarázd el mért "magyarabb" egy ember aki helyesen ír vagy mért nem lehet "igaz magyar" az aki nem ír helyesen.
rosszúl értelmezed
nincs se időm, kedvem,türelmem magyarázkodni itt,utálok gépelni pl..ha érthető volt amit írtam,akkor örülök,ha nem,akkor sajnálom,max majd egyik találkozón(ha igényled) kifejtem Wink

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1492 Dátum: 2007 Május 10, 20:54:00 »

látom nem érted..mind1,akkor ne tanulj meg te sem helyesen írni,könnyebb ilyen kifogásokat keresni..

Írjam én is hogy: látom nem érted?  Te most azt mondod ha valakinek a bogarán van egy rozsdafolt akkor az szarember és az nem bogár.
Legalább is így értelmezem.

Magyarázd el mért kell megtanulni helyesen írni, magyarázd el, ha valaki hibát vét egy írásban akkor annak a tartalma mér szar vagy mért olvashatatlan Neked, magyarázd el mi a helyesírás célja és legfőképpen magyarázd el mért "magyarabb" egy ember aki helyesen ír vagy mért nem lehet "igaz magyar" az aki nem ír helyesen.

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1491 Dátum: 2007 Május 10, 20:19:06 »

Nagyon messze vagy az igazságtól.  A helyesírás mint a törvény is, változik. Ma úgy írjuk husángval. Holnap úgy husánggal. Ma levágjuk a kezed ha lopsz. Holnap felfüggesztettet kapsz érte. Mit jelent a husángval vagy a husánggal??  Tudod, érted így is-úgy is! Mit jelent ha meglopnak?? Tudod így is-úgy is hogy károd lett!  A nyelv vagy az igazság örök. Sohasem változik.  Ha holnaputántól behoznak egy "törvényt" vagy helyesírási szabályt hogy a 9.-ike a helyes, akkor majd azért fogsz kárálni. És mi van a Vas megyeiekkel, vagy a Jászokkal? akik máshogy ejtik a szavakat - mégis megérted őket- de még máshogyabban kényszerülnek írni?  Észre kéne venni hogy a helyesírási szabályok önkényesek (persze nem mondom hogy nincs értelmük egy bizonyos szintig) De a lényegen nem változtat. Pláne nem olyan baromságon, hogy a "." után nincs "kötőjel" hiszen a "." ki sem tudod mondani!
Spanyol eper!!

látom nem érted..mind1,akkor ne tanulj meg te sem helyesen írni,könnyebb ilyen kifogásokat keresni..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1490 Dátum: 2007 Május 10, 20:17:38 »

hali! mi van: szereztél magyar ékezetes billentyűzetet, erre vagy olyan nagyon hűdebüszke?   Wink Cheesy Evil
nem,de most,itt inkább megkerestem őket,nehogy belekötés tárgya legyen Grin Grin

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1489 Dátum: 2007 Május 10, 20:10:12 »

nem ugyanaz a 2,te is tudod...
alapvető műveltség kérdése szerintem a magyar nyelv helyes írása...Szóval aki szereti a hazáját és erről cikkeket is ír,először tanuljon meg helyesen magyarul..

Spanyol eper!!

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #1488 Dátum: 2007 Május 10, 19:58:24 »

alapvető műveltség kérdése szerintem a magyar nyelv helyes írása...Szóval aki szereti a hazáját és erről cikkeket is ír,először tanuljon meg helyesen magyarul..

hali! mi van: szereztél magyar ékezetes billentyűzetet, erre vagy olyan nagyon hűdebüszke?   Wink Cheesy Evil
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1487 Dátum: 2007 Május 10, 19:48:49 »

te és gsattila.

Grin

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1486 Dátum: 2007 Május 10, 19:48:15 »

Elmés!

Ez kb olyan mintha a Fittipaldinak mondanád miután megyert egy futamot, hogy kurva jól vezetsz, csak a kormányt nem 10 óra 10 percnél fogod!

Szerintem az értelmezésben nem okoz gondot hogy van pont vagy nincs, hiszen ez a szabály önkényesen lett megállapítva. (nem nyelvtani, hanem stilisztikai szabályról van ugyanis szó)

De ne nyelvészkedjünk, ne hagyjuk hogy elsikkadjon a lényeg....... Smiley

« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 10, 19:49:47 írta Aircult »

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1485 Dátum: 2007 Május 10, 19:40:06 »

főleg ha figyelmbe vesszük az update életmódodat!  Wink

Smiley  Na jó! én az elvet ismerem és hírdetem.  Gyakorlatban sose voltam jó!  De legalább látom már a fényt az alagút végén (még ha távolodik is). Ti meg csak bolyongtok Smiley

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #1484 Dátum: 2007 Május 10, 19:36:44 »

főleg ha figyelmbe vesszük az update ápdét életmódodat!  Wink

Tipikus egyébként. Megveszitek a spanyol epret, melynek minden darabja egyforma. Piros, fényes, illatos. Igaz hogy tápértéke nincs és tán még rothad is bévül. De ha én megmutatom a kissé nyomoronc epremet, rögtön leugattok, hogy azon van egy barna folt. Viszont ti majd cserébe rákot kaptok a tényleg gyönyörű epretektől én meg lehugyozom majd a sírotokat.
Smiley

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1483 Dátum: 2007 Május 10, 19:33:27 »

te és gsattila.

rovásírással (ősibb betűvetés mint a latin!) helyesen írok! Csak ezt a ránk erőltetett latinbetűs szart, ami édes anyanyelvünknek nem kedvez, ráadásul ezt a minden évben változó balfasz helyesírást nem tudom követni. qrva nagyra vagytok ezzel a helyesírással, csak az a baj, hogy nagy erőlködésetekben nem veszitek észre hogy csak a felszint karcoljátok. mélyebbre már nem láttok!

Tipikus egyébként. Megveszitek a spanyol epret, melynek minden darabja egyforma. Piros, fényes, illatos. Igaz hogy tápértéke nincs és tán még rothad is bévül. De ha én megmutatom a kissé nyomoronc epremet, rögtön leugattok, hogy azon van egy barna folt. Viszont ti majd cserébe rákot kaptok a tényleg gyönyörű epretektől én meg lehugyozom majd a sírotokat.
Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2007 Május 10, 19:36:41 írta IQ23 »

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1482 Dátum: 2007 Május 10, 19:16:08 »

Egyetértek,de szólni kéne a Nagymagyar szerzőnek,hogy  a dátumoknál,ha toldalékot rakunk a szám után, TILOS pontot rakni...
pl: május 9.-én helyesen: május 9-én
és tovább a többi dátumoknál mindenhol..
Inkább a szép magyar nyelvtant tanulná meg először,aki ilyen cikkeket irogat...
Ciki,pont egy hazafias szerzőtől...

te és gsattila.

flex 'em all!
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1481 Dátum: 2007 Május 10, 19:15:38 »

Támadás a VMDK székháza ellen

Támadást hajtottak végre mára virradó éjszaka a Vajdasági Magyarok Magyarok Demokratikus Közösségének óbecsei székháza ellen. A párt ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

2007. május 9-én, a BÉKE NAPJÁRA virradó éjjelen, ismeretlen tettes vagy tettesek megkövezték Óbecsén a VMDK, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének székházát, bezúzva annak összes ablakát.

Ez a BÉKE NAPJÁRA időzített, a délvidéki magyarság érdekképviseletét elsőként felvállaló szervezet ellen intézett galád cselekedet a Délvidéken élő magyarság megfélemlítésére irányul, ám a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségét, ahogy azt az elmúlt időszakban sem, úgy most sem lehet megfélemlíteni. A mai Szerbia politikája nem épülhet az erőszak változataira, a Délvidéken élő magyarság pedig nem lehet az ország jelenlegi belpolitikája által gerjesztett feszültség, a megfélemlítés áldozata.

A bűnüldöző szervek gyors és hatékony fellépésére, e gaztett elkövetőinek példás megbüntetésére számítunk.

Dr. Páll Sándor, a VMDK elnöke

A cél a megfélemlítés

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt mélységesen elítéli a VMDK óbecsei székháza elleni támadást.

Ez a vandál tett a vajdasági magyarság megfélemlítését célozza.

Méltó felelet az lehet, ha a vajdasági magyar pártok, közös fellépéssel követelik Belgrádtól a tényleges magyar autonómiát. Az egyre zavarosabb szerbiai belpolitikai viszonyok között Budapest akkor segíti a vajdasági magyarokat, ha a nemzetközi színtéren is támogatja a magyar autonómiát és ha lehetővé teszi a próbaidő után kettős állampolgárságra váltható nemzeti vízum könnyített megadását.

A VMDP a szerbiai belügyi szervektől elvárja, hogy mielőbb feltárják a VMDK székháza elleni támadás körülményeit és politikai hátterét, valamint azt, hogy mielőbb megtalálják és bíróság elé állítsák a gaztett elkövetőit.

(VMDP-közlemény)
http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=5119

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1480 Dátum: 2007 Május 10, 14:16:03 »

Egyetértek,de szólni kéne a Nagymagyar szerzőnek,hogy  a dátumoknál,ha toldalékot rakunk a szám után, TILOS pontot rakni...

Elmés!

Ez kb olyan mintha a Fittipaldinak mondanád miután megyert egy futamot, hogy kurva jól vezetsz, csak a kormányt nem 10 óra 10 percnél fogod!

Szerintem az értelmezésben nem okoz gondot hogy van pont vagy nincs, hiszen ez a szabály önkényesen lett megállapítva. (nem nyelvtani, hanem stilisztikai szabályról van ugyanis szó)

De ne nyelvészkedjünk, ne hagyjuk hogy elsikkadjon a lényeg....... Smiley

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #1479 Dátum: 2007 Május 10, 12:17:21 »

A GYŐZELEM NAPJA, MÁJUS 9.
        /avagy mit is ünnepeltek tegnap este Gyurcsányiék?/

A Duna-parti figyelemelterelő meeting vehemens "Fasiszták, menjetek haza" kiabálói elgondolkodtattak. Mit is ünnepeltünk május 9.-én?
Mint évtizedek óta belénkverték, s most ismét: a fasizmus feletti győzelem napját.

Kezdjük az elején.
1., A fasizmus feletti győzelem napja 1943 július 28. Előtte három nappal tartóztatták le a fasizmus szellemi atyját, Benito Mussolinit, s e napon oszlatta fel a Badoglio-kormány a fasiszta pártot.
     Vagyis két évvel mellédübörögtünk. Arról nem is beszélve, hogy a Dunába lövetés kitalálóinak (Kun Béláék) örökösei a Dunába lőtt zsidók emlékművénél ünnepelték annak a rendszernek a bukását e kicsiny kétéves késéssel, amely nem üldözte a zsidókat. Mert Mussoliniék nem üldözték őket. Úgybiza!

2., Előkerültek a szükség esetén mindig kéznél levő nyilasok.
      Nos, valóban voltak nyilasaink: de a hálisten rövid nyilas időszak alatt ugyanúgy idegen hatalom által megszállt ország voltunk, mint 43/45-ben Mussolini Salói Köztársasága - s nota bene: s mint a sokévtizedes szovjet megszállás alatt.
       E rövid nyilas időszak derék nyilasai rögvest a Magyar Kommunista Pártot erősítették a megszállóváltás után. Nem mellékes!
       Hasonló átöltözést nem róhatunk fel Mussolini feketeingeseinek.
     Csakhogy ismét baj van a dátumokkal: a magyarországi nyilasvilág bizony 45 április elején véget ért..
     A mellédübörgés egy hónapnyi.

3., Csak úgy dőlt betűkkel szúrom közbe: és ha nincs nyilasvilág Magyarországon? Akkor a kommunizmus veres csillagát zászlaját a Somme-ig vitték volna a szovjetek egyvégtiben...
      Dilemma a javából. Bár megérteti velünk a vereszászlósok esztelen nyilasozásának alapindokát....

4., De nézzük ezt a május 9.-ét. A Győzelem Napját.
1945. május 3.-án Montgomery tábornagy Lüneburger Heidén lévő főhadiszállásán von Friedeburg vezértengernagy vezetésével megjelent a fegyverletételről tárgyalni kívánó német delegáció. Bukolikus jelenet: a visszaemlékezők egyike szerint Monty épp borotválkozott, lakókocsija ablakán kitekintve naívan megkérdezte segédtisztjétől: "Kik ezek az emberek?" A fegyverletételi szándékot kinyilvánító vezértengernagynak pedig csak ennyit mondott, nem éppen katonásan: "Ezt 1939-ben kellett volna meggondolni..."
  E tárgyalások végső folyományaként 1945. május 7.-én éjfél után 2 óra 41 perckor Reimsben az összes szövetséges hatalom képviselői előtt a németek aláírták a feltétel nélküli kapitulációt.
Ismétlem: május 7.-én. Hajnalok hajnalán. Május 7,-én.
Összes szövetségest írtam: a szovjeteket képviseletére Sztalin Ivan Szuszlaparov tábornokot jelölte ki. Ott is volt, alá is írta, aztán eltűnt valahol Szibériában.
Mert Sztalinak ez nem volt elég.
Május 9.-ére Berlinbe rendelte a német fél képviselőit, s egyedüli győztesként mégegyszer eljátszatta velük az aláírási komédiát.
  Ebben az esetben javult a mérleg: már csupán 2 napot dübörögtünk mellé.

Tehát összegezzünk:
A fasizmus feletti győzelem napja nem lehet, lásd az első pontot.
A nyilasok feletti győzelem se nagyon, lásd a második pontot.
A náci Németország feletti sem.
    Hát akkor ugyan mit ünnepeltünk tegnap gyurcsányilag?

A SZTALINIZMUS GYŐZELMÉT.

2007. Pünkösd Havának 10. napján.

Sárközy Csaba

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1478 Dátum: 2007 Május 10, 11:55:30 »

Ügyes.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1477 Dátum: 2007 Május 10, 11:11:46 »

/avagy mit is ünnepeltek tegnap este Gyurcsányiék?/

A Duna-parti figyelemelterelő meeting vehemens "Fasiszták, menjetek haza" kiabálói elgondolkodtattak. Mit is ünnepeltünk május 9.-én?
Mint évtizedek óta belénkverték, s most ismét: a fasizmus feletti győzelem napját.

Kezdjük az elején.
1., A fasizmus feletti győzelem napja 1943 július 28. Előtte három nappal tartóztatták le a fasizmus szellemi atyját, Benito Mussolinit, s e napon oszlatta fel a Badoglio-kormány a fasiszta pártot.
     Vagyis két évvel mellédübörögtünk. Arról nem is beszélve, hogy a Dunába lövetés kitalálóinak (Kun Béláék) örökösei a Dunába lőtt zsidók emlékművénél ünnepelték annak a rendszernek a bukását e kicsiny kétéves késéssel, amely nem üldözte a zsidókat. Mert Mussoliniék nem üldözték őket. Úgybiza!

2., Előkerültek a szükség esetén mindig kéznél levő nyilasok.
      Nos, valóban voltak nyilasaink: de a hálisten rövid nyilas időszak alatt ugyanúgy idegen hatalom által megszállt ország voltunk, mint 43/45-ben Mussolini Salói Köztársasága - s nota bene: s mint a sokévtizedes szovjet megszállás alatt.
       E rövid nyilas időszak derék nyilasai rögvest a Magyar Kommunista Pártot erősítették a megszállóváltás után. Nem mellékes!
       Hasonló átöltözést nem róhatunk fel Mussolini feketeingeseinek.
     Csakhogy ismét baj van a dátumokkal: a magyarországi nyilasvilág bizony 45 április elején véget ért..
     A mellédübörgés egy hónapnyi.

3., Csak úgy dőlt betűkkel szúrom közbe: és ha nincs nyilasvilág Magyarországon? Akkor a kommunizmus veres csillagát zászlaját a Somme-ig vitték volna a szovjetek egyvégtiben...
      Dilemma a javából. Bár megérteti velünk a vereszászlósok esztelen nyilasozásának alapindokát....

4., De nézzük ezt a május 9.-ét. A Győzelem Napját.
1945. május 3.-án Montgomery tábornagy Lüneburger Heidén lévő főhadiszállásán von Friedeburg vezértengernagy vezetésével megjelent a fegyverletételről tárgyalni kívánó német delegáció. Bukolikus jelenet: a visszaemlékezők egyike szerint Monty épp borotválkozott, lakókocsija ablakán kitekintve naívan megkérdezte segédtisztjétől: "Kik ezek az emberek?" A fegyverletételi szándékot kinyilvánító vezértengernagynak pedig csak ennyit mondott, nem éppen katonásan: "Ezt 1939-ben kellett volna meggondolni..."
  E tárgyalások végső folyományaként 1945. május 7.-én éjfél után 2 óra 41 perckor Reimsben az összes szövetséges hatalom képviselői előtt a németek aláírták a feltétel nélküli kapitulációt.
Ismétlem: május 7.-én. Hajnalok hajnalán. Május 7,-én.
Összes szövetségest írtam: a szovjeteket képviseletére Sztalin Ivan Szuszlaparov tábornokot jelölte ki. Ott is volt, alá is írta, aztán eltűnt valahol Szibériában.
Mert Sztalinak ez nem volt elég.
Május 9.-ére Berlinbe rendelte a német fél képviselőit, s egyedüli győztesként mégegyszer eljátszatta velük az aláírási komédiát.
  Ebben az esetben javult a mérleg: már csupán 2 napot dübörögtünk mellé.

Tehát összegezzünk:
A fasizmus feletti győzelem napja nem lehet, lásd az első pontot.
A nyilasok feletti győzelem se nagyon, lásd a második pontot.
A náci Németország feletti sem.
    Hát akkor ugyan mit ünnepeltünk tegnap gyurcsányilag?

A SZTALINIZMUS GYŐZELMÉT.

2007. Pünkösd Havának 10. napján.

Sárközy Csaba

Nem elérhető r4hu

én már nem akarok debreceni diák lenni...

« Hozzászólás #1476 Dátum: 2007 Május 05, 20:17:41 »

haha, ide is betoltam a pofámat...

[melléklet törölve az admin által]

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #1475 Dátum: 2007 Május 04, 13:08:50 »

A keretes írással együtt teljes a cikk.
Szót nem érdemel SZVSZ.

Viszont ha provokáció volt a dolog akkor ez az egyik legaljasab amit fel tudok idézni. ha nem provokáció akkor pedig a legaljasabb.
Nagy igazság az isten állatkertjét emlegetni ez ügyben is sajnos.
Ezt hívják aggkori elhülyülésnek.
Egy időben nagyon csíptem Moldovát (gimiben...), de mostanra tett róla, hogy ne érdekeljen.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #1474 Dátum: 2007 Május 04, 13:06:49 »

Itt (is) lehet politizálni?
 ...a harmincezres maszopos tüntetésre 1 (azaz egy) büfét engedélyeznek. ...
Csak egy kis kolbászt akartam enni.

Rossz helyen kerested. Kis sarki talponállóban biztos van..

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
1303LS
« Hozzászólás #1473 Dátum: 2007 Május 03, 13:33:05 »

Volt virsli. Nem?  Wink  Grin
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #1472 Dátum: 2007 Május 03, 13:29:33 »

Itt (is) lehet politizálni?
Utálom az összes faszszopó geci köcsögöt, akik a harmincezres maszopos tüntetésre 1 (azaz egy) büfét engedélyeznek. Meg azokat is üdvözlöm, akik a hátrányos helyzetűeknek kiadják a fél felvonulási teret, hogy ne a szociautók legyenek ott, hanem a kerekesszékesek, értelmi fogyatékosok, stb. Tisztelem-becsülöm őket, de ne róluk szóljon a népnek a kikapcsolódás (és persze 1 büfé az 1000 emberre).
Basszákmeg.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1471 Dátum: 2007 Május 03, 12:41:09 »

Azé ne legyünk már hüjék gyerekek!  Ne legyünk már összeugraszthatók!
Ahogy nézem forrnak az indulatok. Hideg fejjel írjatok, különben olyat mondtok amit már holnap megbántok.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: