www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 13:52:41

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 532600 alkalommal)
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1630 Dátum: 2007 Augusztus 06, 19:32:24 »

.

Cheesy

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1629 Dátum: 2007 Augusztus 06, 18:17:28 »

Bezzeg a régi szép Ifjú Gárda és a Munkásőrség!  Az volt az igazi!   Tongue

Már ez sem hajtja őket, csak a privát hülyeségük.  Evil

én azt se szerettem volna.Smiley Emlékszem, hogy irigykedtem a cigány srácokra, akiket kizártak az úttörőcsapatból.Cheesy

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1628 Dátum: 2007 Augusztus 06, 18:16:14 »

Ja, ma láttam, hogy a magyarok vilkágszövetségének székházán egy Wass Albert idézettel egyetemben kint van egy vörös csillag. Egyből ment is egy mail a kerületi kapitányságnak, hogy távolítassák el az önkényuralmi jelképet...Smiley A jó úttörő ott tesz be, ahol tud.Smiley

inkább alá kellett volna fújnod, hogy "büdös komcsik".
vagy valami ilyesmi :-)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1627 Dátum: 2007 Augusztus 06, 17:25:17 »

Bezzeg a régi szép Ifjú Gárda és a Munkásőrség!  Az volt az igazi!   Tongue

Már ez sem hajtja őket, csak a privát hülyeségük.  Evil

kellőképpen sokkolja a közvéleményt és sok-sok tízezer embert hajt a bolseviki szavazótáborba...
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1626 Dátum: 2007 Augusztus 06, 16:49:50 »

Szasztok Gárdisták!
Innen hányan léptetek be idáig a magyar gárdába? Cheesy
Egyébként nem rossz gondolat. Egy újabb kiváló kezdeményezés, amely kellőképpen sokkolja a közvéleményt és sok-sok tízezer embert hajt a bolseviki szavazótáborba...

Ja, ma láttam, hogy a magyarok vilkágszövetségének székházán egy Wass Albert idézettel egyetemben kint van egy vörös csillag. Egyből ment is egy mail a kerületi kapitányságnak, hogy távolítassák el az önkényuralmi jelképet...Smiley A jó úttörő ott tesz be, ahol tud.Smiley

Nem elérhető FradiDaniVW1970

« Hozzászólás #1625 Dátum: 2007 Augusztus 06, 12:43:46 »

.

hát ha ex/jelenlegi kommunistát lehet mózeshitű emberre cserélni, legyen.
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #1624 Dátum: 2007 Augusztus 06, 12:07:44 »

kuttya!
ezt neked fotóztam.

a multkor én is láttam egy hasonlót Smiley

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1623 Dátum: 2007 Augusztus 06, 11:55:06 »

.

álllat!! :-)))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
RNIE
« Hozzászólás #1622 Dátum: 2007 Augusztus 06, 09:30:45 »

.

[melléklet törölve az admin által]
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1621 Dátum: 2007 Augusztus 03, 22:23:00 »

kuttya!
ezt neked fotóztam.

álmodik a nyomor...Sad

« Hozzászólás #1620 Dátum: 2007 Augusztus 03, 17:16:50 »

kuttya!
ezt neked fotóztam.

vau!

nekem is tetszik!  Grin
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1619 Dátum: 2007 Augusztus 02, 22:31:21 »

kuttya!
ezt neked fotóztam.

[melléklet törölve az admin által]

flex 'em all!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1618 Dátum: 2007 Augusztus 01, 11:48:49 »

Az kényelmes, és felelősség nélkül lehet "okosakat" mondani.  Smiley

merjünk kicsik lenni?

« Hozzászólás #1617 Dátum: 2007 Augusztus 01, 11:14:05 »

soha nem is lehetett. A kárpátokon túl nagyobb pusztai népeknk voltunk így-úgy kiszolgáltatva, a kárpátokon innen meg 1000 éve érvényesül a nyugati multik elnyomása, lásd Katolikus egyház.Smiley
Persze ez így van minden "kis néppel". A minap beszélgttem Finnekkel és mondtam nekik, hogy milyen jó ott fönt távol a népek országítjától. Erre nekiálltak röhögni és megjehyezték, hogy szívesen lecserélték volna a Svédet és az Oroszt holmi osztrákra vagy törökre.Smiley

merjünk kicsik lenni?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1616 Dátum: 2007 Augusztus 01, 09:25:01 »

Éppen ezért fontos az erkölcsi/kulturális tényező, mert az képes létezni - miután szubjektumok hordozzák - a politikai/gazdasági nyomástól függetlenül is.
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1615 Dátum: 2007 Augusztus 01, 09:21:58 »

Eg valóban "uralkodó" elit kiválasztódása nem 20 év, ez generációs kérdés. (nem "percemberekről" van szó) Sajnos most sem vagyunk függetlenek, nagyrészt azért, mert nincs egy szilárd erkölcsi (kulturális) alapokon nyugvó elit-ünk.

soha nem is lehetett. A kárpátokon túl nagyobb pusztai népeknk voltunk így-úgy kiszolgáltatva, a kárpátokon innen meg 1000 éve érvényesül a nyugati multik elnyomása, lásd Katolikus egyház.Smiley
Persze ez így van minden "kis néppel". A minap beszélgttem Finnekkel és mondtam nekik, hogy milyen jó ott fönt távol a népek országítjától. Erre nekiálltak röhögni és megjehyezték, hogy szívesen lecserélték volna a Svédet és az Oroszt holmi osztrákra vagy törökre.Smiley

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1614 Dátum: 2007 Augusztus 01, 09:15:11 »

Eg valóban "uralkodó" elit kiválasztódása nem 20 év, ez generációs kérdés. (nem "percemberekről" van szó) Sajnos most sem vagyunk függetlenek, nagyrészt azért, mert nincs egy szilárd erkölcsi (kulturális) alapokon nyugvó elit-ünk.

CSak az a baj, hogy annyira megszoktuk a külső elnyomást, hogy szabadságban még t6orzabb uralkodó osztály fejlődik. Lásd mi történt az elmúlt 20 évben...
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1613 Dátum: 2007 Augusztus 01, 09:10:03 »

Igazad van, külső elnyomás alatt mindig kontraszelektált az uralkodó osztály. Ezt már mi is megtapasztaltuk.  Smiley

CSak az a baj, hogy annyira megszoktuk a külső elnyomást, hogy szabadságban még t6orzabb uralkodó osztály fejlődik. Lásd mi történt az elmúlt 20 évben...

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1612 Dátum: 2007 Augusztus 01, 08:41:25 »

Igazad van, külső elnyomás alatt mindig kontraszelektált az uralkodó osztály. Ezt már mi is megtapasztaltuk.  Smiley
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1611 Dátum: 2007 Augusztus 01, 08:32:01 »

lófaszt! IGAZSÁG csak EGY van! nem az erő a mérce. Legalább is nem mindenkinek. Az erő csak a történelmet írja de attól még az igazság nem változik, maximum üldözik azt aki kimondja.
A törökök meg nem tettekk annyi kárt mint "tanultad és hiszed" mert mikor itt voltak akkor sem ők voltak a rosszemberek hanem a kutya habsburgok! Csak neked azt tanítoták hogy a törökök, te meg mindent benyalsz! A legtöbbet nekünk a nyugat ártott! és árt ma is!
Az a kényszerképzeted meg hogy a nagyon ajnározott úri osztályunk (grófok, bárók és egyéb léhűtők) érdekeltek voltak abban, hogy az esetleg még jogosultságokkal is bíró magyarok helyett műveletlenebb, terhelhetőbb, kizsákmányolható oláh, tót, rác jobbágyokat szegődtessenek. az azért hibás mert azok nem a MI úri osztályunk volt hanem a nyugat által ide ültetett úri osztály! Magyarnak nem születni, Magyarnak lenni kell!

egy kontraszelektált uralkodó osztály, amelyik 50-100 évente elveszette haladó tagjait (Thököly-től Kossuthig). DE! Ettől függetlenül ez az uralkodó elit a hibás abban, hogy kisebbségbe kerültünk a Kárpát_medencében. Utolsó esélyünk a változtatásra az a bizonyos székely lófő, az egyik utolsó szabad ember volt. Utána Werbőczy hármaskönyve jelentette az utat Trianonig.Sad

1303LS
« Hozzászólás #1610 Dátum: 2007 Augusztus 01, 08:17:21 »

meglehetősen
Naeztnemhiszem.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1609 Dátum: 2007 Július 31, 22:43:35 »

A világtörténelemben a népeknek egyetlen mércéje van az erő, a kultúra másodlagos. És az erővel mi nagyon gyengén állunk.Lassan 500 éve nem vagyunk függetlenek, folyamatosan nagyhatalmak változó intenzitású uralma érvényesül felettünk. Voltak ugyan villanásaink (1848, 1956), de ezek a legtöbb esetben arra voltak jók, hogy egy kicsit enyhült a szorítás,azonban emellett társadalmunk leghaladóbb erői rendszeresen felmorzsolódtak (Kossuth, Széchenyi számüzetése pl). Azt sem árt elfelejteni, hogy külső, elsősorban osztrák nyomá.sra a legtöbbet vérzett nemzet vagyunk a térségben. Szerbek, románok, székelyek, szászok pl. a törökkel "békében" éltek, mi viszont 150 évig fogyatkoztunk a folytonos harcban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az első világháborúban is ott maradt néhány nagyvárosnyi emberünk a császárt védve...
Szóval a Werbőczy hármaskönyve óta szeretett uralkodóink, és uralkodó osztályunk azon volt, hogy fogyjon a rebellis magyar. Igenis be kell látni, hogy a ma oly nagyon ajnározott úri osztályunk (grófok, bárók és egyéb léhűtők) érdekeltek voltak abban, hogy az esetleg még jogosultságokkal is bíró magyarok helyett műveletlenebb, terhelhetőbb, kizsákmányolható oláh, tót, rác jobbágyokat szegődtessenek. És az a szomorú, hogy erre még trianoni trauma után sem jöttek rá.
Mondjuk fölösleges is lett volna. A történelmi magyarország 1920ra egy történelmi anakronizmussá vált. Annak határain belül kisebbségben voltunk és bizony egész országrészek voltak, ahol etnikai alapon szinte megkérdőjelezhetetlen volt, hogy egy másik nép országához kell tartozzon nagymagyarországnak egy része. Ilyen volt a felvidék legalább 2/3-a, délerdély, kárpátalja jelentős része, északerdély nagyobbik része. A kétségtelen, hogy a trianoni békediktátum igazságtalan volt, azonban azt nem lehet kétségbe vonni, hogy a változtatás elkerülhetetlen volt. 1000 év alatt elfogytunk, míg mások gyarapodtak az uraink segedelmével.

lófaszt! IGAZSÁG csak EGY van! nem az erő a mérce. Legalább is nem mindenkinek. Az erő csak a történelmet írja de attól még az igazság nem változik, maximum üldözik azt aki kimondja.
A törökök meg nem tettekk annyi kárt mint "tanultad és hiszed" mert mikor itt voltak akkor sem ők voltak a rosszemberek hanem a kutya habsburgok! Csak neked azt tanítoták hogy a törökök, te meg mindent benyalsz! A legtöbbet nekünk a nyugat ártott! és árt ma is!
Az a kényszerképzeted meg hogy a nagyon ajnározott úri osztályunk (grófok, bárók és egyéb léhűtők) érdekeltek voltak abban, hogy az esetleg még jogosultságokkal is bíró magyarok helyett műveletlenebb, terhelhetőbb, kizsákmányolható oláh, tót, rác jobbágyokat szegődtessenek. az azért hibás mert azok nem a MI úri osztályunk volt hanem a nyugat által ide ültetett úri osztály! Magyarnak nem születni, Magyarnak lenni kell!

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1608 Dátum: 2007 Július 31, 18:51:38 »

A világtörténelemben a népeknek egyetlen mércéje van az erő, a kultúra másodlagos. És az erővel mi nagyon gyengén állunk.Lassan 500 éve nem vagyunk függetlenek, folyamatosan nagyhatalmak változó intenzitású uralma érvényesül felettünk. Voltak ugyan villanásaink (1848, 1956), de ezek a legtöbb esetben arra voltak jók, hogy egy kicsit enyhült a szorítás,azonban emellett társadalmunk leghaladóbb erői rendszeresen felmorzsolódtak (Kossuth, Széchenyi számüzetése pl). Azt sem árt elfelejteni, hogy külső, elsősorban osztrák nyomá.sra a legtöbbet vérzett nemzet vagyunk a térségben. Szerbek, románok, székelyek, szászok pl. a törökkel "békében" éltek, mi viszont 150 évig fogyatkoztunk a folytonos harcban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az első világháborúban is ott maradt néhány nagyvárosnyi emberünk a császárt védve...
Szóval a Werbőczy hármaskönyve óta szeretett uralkodóink, és uralkodó osztályunk azon volt, hogy fogyjon a rebellis magyar. Igenis be kell látni, hogy a ma oly nagyon ajnározott úri osztályunk (grófok, bárók és egyéb léhűtők) érdekeltek voltak abban, hogy az esetleg még jogosultságokkal is bíró magyarok helyett műveletlenebb, terhelhetőbb, kizsákmányolható oláh, tót, rác jobbágyokat szegődtessenek. És az a szomorú, hogy erre még trianoni trauma után sem jöttek rá.
Mondjuk fölösleges is lett volna. A történelmi magyarország 1920ra egy történelmi anakronizmussá vált. Annak határain belül kisebbségben voltunk és bizony egész országrészek voltak, ahol etnikai alapon szinte megkérdőjelezhetetlen volt, hogy egy másik nép országához kell tartozzon nagymagyarországnak egy része. Ilyen volt a felvidék legalább 2/3-a, délerdély, kárpátalja jelentős része, északerdély nagyobbik része. A kétségtelen, hogy a trianoni békediktátum igazságtalan volt, azonban azt nem lehet kétségbe vonni, hogy a változtatás elkerülhetetlen volt. 1000 év alatt elfogytunk, míg mások gyarapodtak az uraink segedelmével.

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #1607 Dátum: 2007 Július 31, 17:57:23 »

És ebben sincs semmi furcsa?

"Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által,
hivatalosan is nemzeti kinccsé tenni őshonos állatfajaink nagy részét? A
kilenc kutya fajtát, a három parlagi tyúk fajtát, a szilaj marhát, a három
mangalica fajtát, a tincses kecskét, és a galambjainkat. Ez egyben azt is
jelenti, hogy nem lehet őket keresztezni, az országból kivinni. Tehát meg
kell tartani a tiszta vérvonalat. A szürke marhát sajnos az osztrákok már
levédték előttünk."

Szvsz ez a rész azért több, mint baromság. Legalább hülyeségeket ne terjesztenének! Jópár éve tanítok állattenyésztést, de ilyen hülyeségeket azért még én sem hallottam.
Legjobb tudomásom szerint 8 őshonos, vagy régen honosodott kutyafajtánk van (kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi, magyar vizsla, magyar agár, erdélyi kopó). Parlagi tyúkfajtából őshonos a fehérmagyar, a sárgamagyar, a kendermagos magyar, a fogolyszínű magyar tyúk, valamint az erdélyi kopasznyakú, víziszárnyasok közül a magyar lúd, a fodrostollú magyar lúd és a magyar kacsa. A mangalicát igaz, hogy őshonosként kezelik, de inkább régen honosodott, a szerb sumadinka sertés az őse. Egy mangalica fajta van, igaz, 3 színváltozattal, de azok nem alkotnak külön fajtát. Sőt, a vörös mangalicának annyira lecsökkent az állománya, hogy csak duroc-kal való keresztezéssel lehetett megmenteni. Szilaj marha és tincses kecske nem létezik. Keresztezni is lehet, mivel akkor egy idő után beltenyésztés lenne, az meg ugye még rosszabb. Én is vittem ki az országból génbanki állományt, ez a rész is butaság. És miért nem esik szó a rackáról ciktáról, cigájáról, huculról, stb?

és azt tudtátok a hogy az osztrák kutyák (labacok) a szürke marhát előttünk már levédették? nem hungaricum hanem labancicum  Undecided Cry
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1606 Dátum: 2007 Július 31, 17:51:56 »

Megkérdezném, hogy monnyuk németo nyugati részén mennyire népszerűek a rágózó világura jenkik...

meglehetősen

flex 'em all!

« Hozzászólás #1605 Dátum: 2007 Július 31, 17:03:26 »

Nekem pl a köcsög rágózó jenki aki az OCCben pár epizódonként szétver egy bejárati ajtót mert megteheti

Érdekes, hogy ha egy vodkás ruszki csinálja ugyanezt, büdös paraszt, míg tyútúl papa vagány és a világ ura...

Csak mert nem kötődünk hozzájuk? Megkérdezném, hogy monnyuk németo nyugati részén mennyire népszerűek a rágózó világura jenkik...

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1604 Dátum: 2007 Július 31, 15:58:38 »

"A magyarság nem a test, nem a vér, hanem a lélek kérdése" - vallotta kiváló néprajztudósunk, Györffy István.
1303LS
« Hozzászólás #1603 Dátum: 2007 Július 30, 20:08:07 »

és akkor mi van? köcsög jenki rágózva a világ ura...
Attól függ kinek mi az uralkodás, vagy esetleg a feljebbvalóság.
Nekem pl a köcsög rágózó jenki aki az OCCben pár epizódonként szétver egy bejárati ajtót mert megteheti az alábbvaló egy másik topicban említett két füttyszóval birkacsordát összerántó embernél. Nem kicsit.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1602 Dátum: 2007 Július 30, 16:41:32 »

Ez pontosan mit jelent? Nekem a "szovjetek" sem voltak az "uraim".

ők az "elvtársaid" voltak :-PP

flex 'em all!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1601 Dátum: 2007 Július 30, 16:35:55 »

Ez pontosan mit jelent? Nekem a "szovjetek" sem voltak az "uraim".

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1600 Dátum: 2007 Július 30, 16:32:50 »

Na, erre mondjatok valamit. Ma kaptam.

Légy büszke magyar!

Tudjuk-e, hogy a 895-ös III. Honfoglalás idején, mintegy 500 000 magyar
érkezik a Kárpát-medencébe, és ha összehasonlítjuk ezt a számot a mai
népességi adatokkal (16 000 000), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a
harmincszorosára növekedtünk a magyarságság lélekszámát illetően?
A mai Franciaország területén például a IX. században 7 000 000 ember élt és ma
mindössze 58 000 000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8,5 szeres
növekedést jelent.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején Európában csak a görögöknek és a
rómaiaknak volt írásbeliségük, és amikor mi megérkezünk a Kárpát-medence
területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk
magunkkal?

Tudjuk-e, hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük,
hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk? Shakespeare drámáit, a
művelt; angol már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit
változott nyelvük az elmúl 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és
szókincsét. Nem volt hajlandó belesimulni, beleolvadni a nagy nyelvi
forgatagba!

Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200 000.
magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80
milliós Németországban összesen 6000 (!) népdalt tudtak összegyűjteni.

Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem
ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még
nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús
megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel
ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a
darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű
ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.

Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában, ma Európában az emberek, mert mi
behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán).
Amíg Európa saruba, csizmába, bocskorba járt addig mi behoztuk a
háromnegyedes sarkos cipőt. Sőt még az alsó fehérnemű is általunk kerül a
világnak erre a részére. Gondoljuk csak meg, ma Skóciában, ha valaki igazán
korhűen akar a skót népviseletbe felöltözni, akkor nem vesz alsónadrágot a
kockás szoknya alá.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején, mi csodálatos növény és állatvilággal
rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből?

Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által,
levédték előttünk.

Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3000 éve?
Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán
fajtának, a Tulipa Hungaricának géncentruma, a Kárpát-medencében van.

Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk? Az első az izlandi
720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.

Tudjuk-e, hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és
Németország tőlünk vette át?

Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi
honosítottuk meg a világnak ezen a részén? Mára már Európa elfelejtette ezt
a tudást, és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek,
elhasználódtak. Ez az igazi indok arra, hogy miért is kellettünk az EU-ba!

És akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak
kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába íródtak le.
Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem
szégyen! S akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi,
gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állítottak Brüsszelben. S
hogy nehogy azt higgyük, az író fantáziája, üldözési mániája mondatja velem
ezeket a szavakat, álljon itt egy idézet bizonyságul:
Napoleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal.
Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek
nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel
velük, amit akarsz! A monarchia idején megvalósították Talleyrand
elméletét. És végül, tudjuk-e, hogy 1805-ben 6 ember mert beiratkozni a
Pázmány Péter Tudományi Egyetemre, mert féltek, hogy az osztrákok megölik,
kiirtják családjaikat? S nem sokkal később, 43 év múlva, megremegett a
Föld. Most kereken 200 évvel később ugyanaz a helyzet. És 43 évvel később
vajon újra lesz-e földindulás?

"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!"
(Széchenyi István)

Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #1599 Dátum: 2007 Július 30, 15:10:34 »

Úgy tudom, hogy a simaszőrű meg a drótszőrű magyar vizsla két külön fajtának számít (a DSZ MV negyven éve lett önálló fajtaként elismerve), úgy jön össze a kilenc.

Az lehet, én változatként ismertem. Undecided Akkor legalább ez stimmel...
« Utoljára szerkesztve: 2007 Július 30, 15:13:07 írta Strano »

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető OR

Cliffs of Dover and the Orange Machinedragon

« Hozzászólás #1598 Dátum: 2007 Július 30, 13:51:31 »

Legjobb tudomásom szerint 8 őshonos, vagy régen honosodott kutyafajtánk van (kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi, magyar vizsla, magyar agár, erdélyi kopó). 

Úgy tudom, hogy a simaszőrű meg a drótszőrű magyar vizsla két külön fajtának számít (a DSZ MV negyven éve lett önálló fajtaként elismerve), úgy jön össze a kilenc.

Az se hülye, aki ritkán ír.
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #1597 Dátum: 2007 Július 30, 12:17:42 »

Igen én ezeket tudom és ezt ugatom már mióta!!  Smiley

És ebben sincs semmi furcsa?

"Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által,
levédték előttünk."

Szvsz ez a rész azért több, mint baromság. Legalább hülyeségeket ne terjesztenének! Jópár éve tanítok állattenyésztést, de ilyen hülyeségeket azért még én sem hallottam.
Legjobb tudomásom szerint 8 őshonos, vagy régen honosodott kutyafajtánk van (kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi, magyar vizsla, magyar agár, erdélyi kopó). Parlagi tyúkfajtából őshonos a fehérmagyar, a sárgamagyar, a kendermagos magyar, a fogolyszínű magyar tyúk, valamint az erdélyi kopasznyakú, víziszárnyasok közül a magyar lúd, a fodrostollú magyar lúd és a magyar kacsa. A mangalicát igaz, hogy őshonosként kezelik, de inkább régen honosodott, a szerb sumadinka sertés az őse. Egy mangalica fajta van, igaz, 3 színváltozattal, de azok nem alkotnak külön fajtát. Sőt, a vörös mangalicának annyira lecsökkent az állománya, hogy csak duroc-kal való keresztezéssel lehetett megmenteni. Szilaj marha és tincses kecske nem létezik. Keresztezni is lehet, mivel akkor egy idő után beltenyésztés lenne, az meg ugye még rosszabb. Én is vittem ki az országból génbanki állományt, ez a rész is butaság. És miért nem esik szó a rackáról ciktáról, cigájáról, huculról, stb?
« Utoljára szerkesztve: 2007 Július 30, 12:50:00 írta Strano »

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1596 Dátum: 2007 Július 30, 08:18:22 »

Igen én ezeket tudom és ezt ugatom már mióta!!  Smiley

Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #1595 Dátum: 2007 Július 29, 16:29:00 »

Légy büszke magyar!

Tudjuk-e, hogy a 895-ös III. Honfoglalás idején, mintegy 500 000 magyar
érkezik a Kárpát-medencébe, és ha összehasonlítjuk ezt a számot a mai
népességi adatokkal (16 000 000), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a
harmincszorosára növekedtünk a magyarságság lélekszámát illetően?
A mai Franciaország területén például a IX. században 7 000 000 ember élt és ma
mindössze 58 000 000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8,5 szeres
növekedést jelent.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején Európában csak a görögöknek és a
rómaiaknak volt írásbeliségük, és amikor mi megérkezünk a Kárpát-medence
területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk
magunkkal?

Tudjuk-e, hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük,
hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk? Shakespeare drámáit, a
művelt; angol már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit
változott nyelvük az elmúl 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és
szókincsét. Nem volt hajlandó belesimulni, beleolvadni a nagy nyelvi
forgatagba!

Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200 000.
magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80
milliós Németországban összesen 6000 (!) népdalt tudtak összegyűjteni.

Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem
ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még
nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús
megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel
ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a
darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű
ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.

Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában, ma Európában az emberek, mert mi
behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán).
Amíg Európa saruba, csizmába, bocskorba járt addig mi behoztuk a
háromnegyedes sarkos cipőt. Sőt még az alsó fehérnemű is általunk kerül a
világnak erre a részére. Gondoljuk csak meg, ma Skóciában, ha valaki igazán
korhűen akar a skót népviseletbe felöltözni, akkor nem vesz alsónadrágot a
kockás szoknya alá.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején, mi csodálatos növény és állatvilággal
rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből?

Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által,
levédték előttünk.

Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3000 éve?
Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán
fajtának, a Tulipa Hungaricának géncentruma, a Kárpát-medencében van.

Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk? Az első az izlandi
720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.

Tudjuk-e, hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és
Németország tőlünk vette át?

Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi
honosítottuk meg a világnak ezen a részén? Mára már Európa elfelejtette ezt
a tudást, és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek,
elhasználódtak. Ez az igazi indok arra, hogy miért is kellettünk az EU-ba!

És akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak
kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába íródtak le.
Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem
szégyen! S akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi,
gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állítottak Brüsszelben. S
hogy nehogy azt higgyük, az író fantáziája, üldözési mániája mondatja velem
ezeket a szavakat, álljon itt egy idézet bizonyságul:
Napoleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal.
Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek
nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel
velük, amit akarsz! A monarchia idején megvalósították Talleyrand
elméletét. És végül, tudjuk-e, hogy 1805-ben 6 ember mert beiratkozni a
Pázmány Péter Tudományi Egyetemre, mert féltek, hogy az osztrákok megölik,
kiirtják családjaikat? S nem sokkal később, 43 év múlva, megremegett a
Föld. Most kereken 200 évvel később ugyanaz a helyzet. És 43 évvel később
vajon újra lesz-e földindulás?

"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!"
(Széchenyi István)

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #1594 Dátum: 2007 Július 28, 08:51:06 »

Az utóbbi hozzászólásokat nem is vettem észre.Smiley
Szóval olvastam:
1. Mire a fák megnőnek
2. A kastély árnyékában
3. Elvész a nyom 1-2.
4. Adjátok vissza a hegyeimet.

Nem rossz, csak néha sablonos. A zsidó és az oláh pap és az erdélyi román birtokos valahogy nem tud szimpi lennisehol sem.Smiley Néha viszont példásan emelkedik felül ezeken a közhelyeken és nyilatkozik ki nagy igazságokat.

Egyébként azon törtem a fejem, hogy mi lenne, h ezeket a konyveket Albertu Wassescu írta volna, csak éppen ellenkező előjellel, azaz a főhősök becsületes román emberek lennének és küzdenének a magyar tengerben. Csak az igéket és neveket kellene kicserélni és mehetne a dolog. Valszeg éppen az IQ volna, aki szidná a szemét román írót.Cheesy

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #1593 Dátum: 2007 Július 27, 12:47:34 »

Érdekes lesz. Wass Albert a 70-es évek hazai szociológiájának tükrében.  Smiley
(bocsánat mindenkitől - nem bírtam ki...)

Cheesy

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #1592 Dátum: 2007 Július 26, 16:20:46 »

Érdekes lesz. Wass Albert a 70-es évek hazai szociológiájának tükrében.  Smiley
(bocsánat mindenkitől - nem bírtam ki...)

nincs ige az ajkamon, mejd előhozzák a jónépek.Smiley
Most éppen Wass Albertet olvasok. Szívesen vitatkozom erről a témáról.Smiley
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #1591 Dátum: 2007 Július 26, 16:14:46 »

Wass Albert "írt" képregényt is?

sőt, kifestőt is :-)))

flex 'em all!
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: