www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 21:11:07

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Kérünk, hogy hirdetésedhez mindenképpen írjál legalább egy irányárat, különben a hirdetést figyelmeztetés nélkül töröljük.
Köszönjük.
igen, egyetértek - 57 (40.4%)
igen, nagyon egyetértek - 84 (59.6%)
Összes szavazó: 125

Oldalak: 1 ... 859 860 861 862 863 [864] 865 866 867 868 869 ... 973
Nyomtatás
Szerző Téma: Ami otthon már nem kell  (Megtekintve 10461241 alkalommal)
Süni
« Hozzászólás #4365 Dátum: 2007 Október 20, 21:22:01 »

akkor eléggé beszűkül a kör, mert 16-nál kisebbet sem gyártanak Smiley
MK3 Mondeora 16-osnál kisebb kerék nem megy fel a fékek miatt, lemezfelni csak 6.5x16-os méretben készül hozzá. Az újhoz (ami 2 hónapja jött ki), ahhoz is csak 16-os lemezfelge van.
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #4364 Dátum: 2007 Október 20, 21:18:51 »

nem akarlak elkeseriteni de 17"-ban nem gyártanak lemezfelnit mondeora..........legjobb tudomásom szerint...

csak 16-os a legnagyobb.

üdvw

akkor eléggé beszűkül a kör, mert 16-nál kisebbet sem gyártanak Smiley

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #4363 Dátum: 2007 Október 20, 21:16:48 »

Van 4 darab 7x16"-os 5x112-es Mercire, Audira vagy Transporterre jó (Eredetileg Mercedes C osztály-hoz való) lemezfelnim.
Elcserélném 4 darab 17"-os 5x108 ET52-es (mondeo) lemezfelnire.
nem akarlak elkeseriteni de 17"-ban nem gyártanak lemezfelnit mondeora..........legjobb tudomásom szerint...

csak 16-os a legnagyobb.

üdvw

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #4362 Dátum: 2007 Október 20, 21:14:25 »

Van 4 darab 7x16"-os 5x112-es Mercire, Audira vagy Transporterre jó (Eredetileg Mercedes C osztály-hoz való) lemezfelnim.
Elcserélném 4 darab 17"-os 5x108 ET52-es (mondeo) lemezfelnire.

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető Sylvacska

Örült Nők ketrece

« Hozzászólás #4361 Dátum: 2007 Október 20, 13:50:08 »

régen reklámoztam saját dolgaimat  Grin

Az a zsírosbödön megfogott.. meg a név is  Grin Grin

www.hajbevarras.hu
06/20-320-5869
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4360 Dátum: 2007 Október 20, 09:33:32 »

Nekem nem csavar van hátul, amihez a hiltit rögzítsem, hanem egy lyuk, amibe belecsúszik a hiányzó bumszli. :-(

akkor popszegecs + hiltiszalag

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #4359 Dátum: 2007 Október 20, 07:06:10 »

Nekem nem csavar van hátul, amihez a hiltit rögzítsem, hanem egy lyuk, amibe belecsúszik a hiányzó bumszli. :-(

megoldjuk hozd át

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4358 Dátum: 2007 Október 20, 05:41:47 »

6os csavar + hiltiszallag és föggőlegesen áll + ki se tudják lopni
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #4357 Dátum: 2007 Október 20, 01:19:13 »

Ma sikerült vennem egy fejegységet a kocsiba, hiányzik róla az a hátsó gumis "csavar", ami a rádió közepén van és hátul a műszerfalba csatlakozik, hogy függőleges irányban helyén tartsa. Honnan tudnék ilyet szerezni? Csak a menet van meg a rádió házában.
Köszönöm!

6os csavar + hiltiszallag és föggőlegesen áll + ki se tudják lopni
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #4356 Dátum: 2007 Október 19, 16:25:11 »

Ma sikerült vennem egy fejegységet a kocsiba, hiányzik róla az a hátsó gumis "csavar", ami a rádió közepén van és hátul a műszerfalba csatlakozik, hogy függőleges irányban helyén tartsa. Honnan tudnék ilyet szerezni? Csak a menet van meg a rádió házában.
Köszönöm!

megnézem nekm mintha lenne valami régirádión

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4355 Dátum: 2007 Október 19, 15:39:25 »

Köszönöm!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #4354 Dátum: 2007 Október 19, 14:14:43 »

ez így van, viszont hátha más is cserélné a gépét és eladja a régit, valamint ezért én nem fogok külön topikot indítani. typ, másszunk át a szóljatok idébe...

Azért írtam...  Grin

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #4353 Dátum: 2007 Október 19, 13:19:43 »

Valakinek nincs meg a Sas-reklámok DVD?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4352 Dátum: 2007 Október 19, 13:12:20 »

ok, itt fejezzük be.
esetleg menjünk a kávézós topikba, a nők úgysem használják  Grin

ON
eladó számitógép alkatrészek hamarosan Smiley
nehogy oda, mert nem segítek Tongue
miket selejtezel le? lehet, hogy érdekel és ez már on Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4351 Dátum: 2007 Október 19, 13:11:20 »

ez így van, viszont hátha más is cserélné a gépét és eladja a régit, valamint ezért én nem fogok külön topikot indítani. typ, másszunk át a szóljatok idébe...
ok, itt fejezzük be.
esetleg menjünk a kávézós topikba, a nők úgysem használják  Grin

ON
eladó számitógép alkatrészek hamarosan Smiley
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4350 Dátum: 2007 Október 19, 13:03:46 »

A világért sem akarok beleszólni, meg biztos ebből is lehetne tanulni, de nem lehetne ezt Priviben megbeszélni???
Mert ez az "Ami otthon már kell" topic lenne....
SZVSZ....

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4349 Dátum: 2007 Október 19, 13:03:08 »

az hogy az alaplapon milyen a chipkészlet, abban lépcsők vannak hogy mi jobb, mi rosszabb, vagy egyszerűen más?
mondjuk
Intel 946GZ + ICH7
Intel P35 + ICH9R
Intel G965 + ICH8

a különbségek tudást fednek amik mondjuk csak az új játékoknak kellenek?

a videokártyán is van ami dx10, de van ami dx9  Ez is a játékok miatt fontos?
még egy is help:

http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/nyomtatobarat/teljes.html

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #4348 Dátum: 2007 Október 19, 12:57:42 »

A világért sem akarok beleszólni, meg biztos ebből is lehetne tanulni, de nem lehetne ezt Priviben megbeszélni???
Mert ez az "Ami otthon már kell" topic lenne....
SZVSZ....

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4347 Dátum: 2007 Október 19, 12:54:27 »

az hogy az alaplapon milyen a chipkészlet, abban lépcsők vannak hogy mi jobb, mi rosszabb, vagy egyszerűen más?
mondjuk
Intel 946GZ + ICH7
Intel P35 + ICH9R
Intel G965 + ICH8

hát a chipkészletnél utána kell olvasni melyik mit tud és miért jobb, ezekbe nem annyira ástam be magam. dx10-et csak a legújakbb videokártyák támogatják vista alatt, többet hoz ki a kártyákból és játékokból. a directx gyakorlatilag egy kis oprendszer, mivel mikor a játék elindul, ez veszi  át minden periféria felett a hatalmat. na jó, ez sarkított volt, de a vindowst nagymértékben félreállítja.

qpb kinyomozása folyamatban van

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4346 Dátum: 2007 Október 19, 12:43:50 »

ok, túl sokat olvastam a prohadvert  Roll Eyes ott írták hogy mit meddig húztak fel, de nem gondoltam bele eléggé. nem akarom inkább tuningolni, meg maradjon érvényes garancia, meg tényleg nem jó ha hangos mint egy porszívó Smiley

a cél hogy olyan gép legyen, amit sokáig használhatok
inkább régebbi játékok (de nem erre fejlesztünk)
3d tervezőprogram, renderelés, fotoshop, esetleg vid szerkesztés

ezt a memóriát még nem értem eléggé. a proci azt hiszem: "200 MHz FSB – 800 MHz QPB" mi ez a QPB? akkor ehhez mi lenne egy ideális ram duálban? 

minden alaplap tudja a hőmérsékletnek megfelelően szabályozni a ventillátorokat?
mondjuk Gigabyte. azt miindenki ajánlja

ha oskáig akarod használni, akkor pci-e és ddr2-es memória, nem kell feltétlen a leggyorsabbat venni, de az alaplap jó, ha tudja.na most utána kellett olvasnom, a qpb a rendszerbusz sebessége, az fsb pedig a front side bus (hirtelen meg nem tudom mondani mi a különbség, megkérdezem, mert szégellem magam...). úgy tűnik sok helyen hibásan jelölik és a QPB-t jelzik FSB-ként. 800MHz-ehez kellene illeszteni a memóriát.3D tervezés hez kell kiba nagy monitor, rendereléshez kell bazisok vinyó és nagyon gyors proci, photoshop-hoz meg a többihez is minél több memória, valamint nem árt directx 10es videokártya és vista, mert az már ki is használja a sok memóriát Smiley de itt már 100ezrekről beszélünk és nem csak 1százról. gigagyte, de a legtöbb alaplap szabályozza a fordulatszámot.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4345 Dátum: 2007 Október 19, 12:38:46 »

mondjuk
Intel 946GZ + ICH7
Intel P35 + ICH9R
Intel G965 + ICH8

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4344 Dátum: 2007 Október 19, 12:33:17 »

szal mi a cél? Smiley

ok, túl sokat olvastam a prohadvert  Roll Eyes ott írták hogy mit meddig húztak fel, de nem gondoltam bele eléggé. nem akarom inkább tuningolni, meg maradjon érvényes garancia, meg tényleg nem jó ha hangos mint egy porszívó Smiley

a cél hogy olyan gép legyen, amit sokáig használhatok
inkább régebbi játékok (de nem erre fejlesztünk)
3d tervezőprogram, renderelés, fotoshop, esetleg vid szerkesztés

ezt a memóriát még nem értem eléggé. a proci azt hiszem: "200 MHz FSB – 800 MHz QPB" mi ez a QPB? akkor ehhez mi lenne egy ideális ram duálban? 

minden alaplap tudja a hőmérsékletnek megfelelően szabályozni a ventillátorokat?
mondjuk Gigabyte. azt miindenki ajánlja

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4343 Dátum: 2007 Október 19, 12:13:19 »

Én egy hónapja raktam össze egy gépet az említett asrock lappal. Menni megy, 13-15ből megvan. De ez tényleg csak átmeneti megoldásnak jó. Lehet hogy beújítasz egy ilyet, és a vga 2 hónap mulva beszarik. Akkor megint ott vagy ahol a part szakad. Mérlegelni kell, hogy a mostani cuccokat el lehet-e adni jó áron vagy nem. 5-6 ezerért nem érdemes elkótyavetyélni. Akkor inkább összerakni egy kis konfigot belőle az asszonynak, gyereknek netezésre.
Szerintem indulj tiszta lappal. Új konfig, új alkatrész, majnem mindenre 3 év gari.
igen, ez a legtisztább, nekem csak a házam a régi még 7-8 évvel ezelőttről, de oldallapot nem használok, illetve ventiset, meg mindenhol ventillátor segíti a szellőzést. az új házam full perforált, porszűrős mindenhol, ég és föld a különbség

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4342 Dátum: 2007 Október 19, 12:11:15 »

ok, akkor videokártya csere.

ddr2 800Mhz-es memória kell? vagy elég a 667?
olvastam hogy fel lehet húzni gyorsabbra ezt a procit is, de nem tudom hogy kell ezeket a fsb-ket számolni hogy mennyi a ramon, mennyi a procin.
nem akarom nagyon felhúzni, de mondjuk 2000ről 2500re?

milyen extrák lehetnek az alaplapon amit érdemes keresni?

videókártyán mit kell nézni? az is ddr2 ramos mondjuk 256 mega? órajel számít? mármint hogy ehhez a procihoz ramhoz kell-e igazitani?
nyah akkor még jobban az elején kezdjük:
mire kell? office, internet? játék? video vágás, képszerkesztés? gépbuzi vagy?
office, internet: 1giga SD ram is elég lenne(ugye az SD 133MHz max alapból)
játék: 2 giga ddr3-as 1GHz feletti memória is kevés vista alatt a mai játékoknak, ezen belül kérdés mivel játszol (nem, a passians nem számít Smiley)
video és képszerkesztés: minél több memória, hogy ne swap-eljen, sebesség kevésbé fontos, bár számít
gépbuzi: 3Dmark-ban, vagy egyéb tesztprogian megpróbál +150 pontot kicsikarni, ezért képes 4db 200ezer forintos videokártyát SLI-be kötni, 1000W-os táp, 50-60ezres alaplap, 4magos proci extrémen túlhúzva valami brutális hűtéssel.

nem akarom nagyon túlhúzni, csak 2000-ről 2500re. ad1, 25% teljesítménynövekedés nem mondható "csak"-nak. ad2, ismét kérdés, hogy mi a cél? érdemes előbb megnézni, hogy jó e arra, amire kell, ha nem, lehet, hogy jobb procit kell nézni, a sebesség nem minden. azértnem ár fejben tartani:
tuning=>melegedés(nagyobb fogyasztás)=>jobb hűtés(nagyobb fogyasztás és zaj)=>erősebb táp(nagyobb villanyszámla, több hő és zaj) és ez így folytatódik. olvastam olyan cikkeket, amitől leesett az állam, de nem érte meg, soxor olcsóbb egy erősebb proci.

milyen extrák lehetnek..mi kell? wifi, firewire, 8+1-es hang, gigabites hálózat, raid vezérlő, más hasznos dolgot hirtelen nem tudok, ami kellhetne.

videokártyán leginkább azt kell nézni, hogy mire kell. pár éves játékok elfutnak élvezhető minőségben egy 5-6ezer forintos kártyán is, a mai játékokhoz meg már nemis elég 1 videokártya, ha max minőséget vársz. videokártyákon is már ddr3-as memóriák futnak

memóriákról még pluszba: memória sebességét érdemes a proci FSB-jhez igazítani, hogy minden processzor ciklusban tudjon írni vagy olvasni memóriát, ha elcsúszás van, lehet "üresjárat" a procinak, amit mondjuk te nem feltétlen veszel észre. alapvetően egy 533-as memóriapád dual channelben szerintem tökéletes, ha ezt nem érzed elégnek, vehetsz 667-est is, ha bírja az alaplap, árban nincs sok különbség, a 667-es dual-ban(kb 30%os teljesítménynövekedés) meg közelít a proci FSB-hez, ami jó.

hűtésből érdemes 19db környéki max zajszinten működőt keresni, az alaplap szabályozza proci hőfoktól függően a fordulatszámot.
az egyik gépemen ilyen hűtő van, megfizethető és jó hatásfokú:

a másikon:

meg van vízhűtésem is, de az megint másik világ.

szal mi a cél? Smiley

Nem elérhető Noo

« Hozzászólás #4341 Dátum: 2007 Október 19, 11:39:37 »

Én egy hónapja raktam össze egy gépet az említett asrock lappal. Menni megy, 13-15ből megvan. De ez tényleg csak átmeneti megoldásnak jó. Lehet hogy beújítasz egy ilyet, és a vga 2 hónap mulva beszarik. Akkor megint ott vagy ahol a part szakad. Mérlegelni kell, hogy a mostani cuccokat el lehet-e adni jó áron vagy nem. 5-6 ezerért nem érdemes elkótyavetyélni. Akkor inkább összerakni egy kis konfigot belőle az asszonynak, gyereknek netezésre.
Szerintem indulj tiszta lappal. Új konfig, új alkatrész, majnem mindenre 3 év gari.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4340 Dátum: 2007 Október 19, 11:37:49 »

elkezdem a hűtést tanulmányozni..
a házam nagy torony
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4339 Dátum: 2007 Október 19, 11:34:07 »

kezdjük az elején, proci elég sok mindent meghatároz.
dualcore proci, 775ös tokozás, ebből következik, hogy a leendő alaplapon alap az 5.1-es hang és a 100as hálókártya. ez a proci 65W-t fűt el, egy izmosabb videokártya plusz 2-3 vinyó és a 400as minőségi tápod is kevés lehet(minőség az fsp, chiftech, stb, szar a codegen, gaba, stb, érdemes tesztet olvasni erről is)
az új deszkák javarészt pcie videot fogadnak, az asrocknak van egy pcie/agp és ddr1/drr2 alaplapja, saját tapasztalatim ellen van a többség véleménye, hogy az asrock úgy szar, ahogy van. mindenesetre ilyen hibrid alaplapok nem működnek jól az egiyk irányba, igénytelen dolog szerintem. újabban már tényleg csak egy IDE vezérlőnek jut hely.
ddr1 mint olyan kihalóban van az új lapokon, ha még gyártanak egyáltalán ilyet, ddr2 még megy, de itt a ddr3, mindenesetre 2*1GB ddr2 memória olyan 15-20ból biztosan megvan, ez már megintcsak minőségi(kingston, kingmax). a régi házba be fog férni, de rá kell gyúrni a szellőztetésre, gondolom ez most épp nem fő szempont, a proci melegszik, ha csendet akarsz, kell egy jó hűtő, meg még 2-3 ventivel megtámogatni a szellőzést.

na összességében:
- átmeneti alaplapot ne vegyél, vagy agp, ddr1 és akkor elkaristolsz egy-két évet, ha nem akarsz új játékokat játszani(ezzel a procival nemis igen fogsz)
- ha extra funkciók nem kellenek, 15 körül már megkapsz egy korrekt alaplapot, ami tudja, amit tudnia kell
- tápot érdemes minőségi, legalább 400W-osra cserélni (függ a diszkek számától és a videokártyától, meg attól, hogy az alaplapnak hány tűs csati kell, 20, vagy 24, bár ilyen átalakító létezik)
- házba bele fog férni valószínűleg, de érdemes beszerezni 3 szellőztetőventit (előre, hátra, oldalra)+ egy előlapi panelt, amivel le tudod szabályozni a ventiket. drágábban létezik 12cm-es óriásventi, ami 6, azaz 6db zajt generál, ezt nem hallod.
- gyári helyett egy normális léghűtés is kielégítő teljesítményt fog nyújtani
- memória cserélendő lesz ddr2-re
- videokari cserélendő lesz pcie-re

ha ezeket megteszed, lesz egy fejlődőképes konfigod. ha ragaszkosz az agp-hez és a ddr1-hez, oda is találsz alaplapot vaterán, de ott elfogy a lehetőség egy idő után(megjegyzem az egyik gépem nekem is ilyen, a legjobb agp-s videokártya megállja a helyét)

én egy gigabyte alaplapot néznék, jó minőség, a jobbak extrém tuningot is bírnak, cseréje hiba esetén zökkenőmentes, mefizethető.
agp/ddr1:
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=13646&

pcie/ddr2:
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=46282&

de az aquanál is tudnak segíteni, ha bemész egy üzletükbe, elmondják mik a tapasztalatok, stb. hát hirtelen ennyi
ok, akkor videokártya csere.

ddr2 800Mhz-es memória kell? vagy elég a 667?
olvastam hogy fel lehet húzni gyorsabbra ezt a procit is, de nem tudom hogy kell ezeket a fsb-ket számolni hogy mennyi a ramon, mennyi a procin.
nem akarom nagyon felhúzni, de mondjuk 2000ről 2500re?

milyen extrák lehetnek az alaplapon amit érdemes keresni?

videókártyán mit kell nézni? az is ddr2 ramos mondjuk 256 mega? órajel számít? mármint hogy ehhez a procihoz ramhoz kell-e igazitani?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4338 Dátum: 2007 Október 19, 11:16:53 »

ez a baj, hogy nem tudom pontosan, nem tudom próbálgatni.

kinéztem az E2180as procit, és az biztos hogy kéne bele 2x1 giga ram.

ja, először is viszonylag olcsó legyen, max 15-20e
persze legyen rajta hálókártya a netnek, hangkártya, usb-k, legalább egy IDE (vagy hogy hívják mostanában) csatlakozó a régi vinyómnak meg dvd meghajtónak.
az ezen kívüli extrákat kellene mérlegelni, de nem tudom csak ezeket az alaplapokat megvizsgálni.
biztos egy csomó extrát nem is ismerek, pl nekem újdonság hogy akár wifi is lehet az alaplapon (persze erre nincs szükségem)
és lehet hogy átmenetileg megtartanám a régi AGP-s videokártyám, de kéne a lehetőség egy újnak is (azt hiszem PCIexpressz)

ja és amit nem tudok tesztből kinézni, hogy a régi házamba mindezt be tudom-e építeni (gonolom ATX Roll Eyes) és tápot kell-e cserélni (a mopstani alaplapom MSI K7n2)
hétvégén remélem lesz rá időm hogy bogarásszam a leírásokat, csak nehéz elindulni, túl sok a választási lehetőség

tapasztalatoknak is örülnék, hogy mit nem érdemes, vagy mit igen.
kezdjük az elején, proci elég sok mindent meghatároz.
dualcore proci, 775ös tokozás, ebből következik, hogy a leendő alaplapon alap az 5.1-es hang és a 100as hálókártya. ez a proci 65W-t fűt el, egy izmosabb videokártya plusz 2-3 vinyó és a 400as minőségi tápod is kevés lehet(minőség az fsp, chiftech, stb, szar a codegen, gaba, stb, érdemes tesztet olvasni erről is)
az új deszkák javarészt pcie videot fogadnak, az asrocknak van egy pcie/agp és ddr1/drr2 alaplapja, saját tapasztalatim ellen van a többség véleménye, hogy az asrock úgy szar, ahogy van. mindenesetre ilyen hibrid alaplapok nem működnek jól az egiyk irányba, igénytelen dolog szerintem. újabban már tényleg csak egy IDE vezérlőnek jut hely.
ddr1 mint olyan kihalóban van az új lapokon, ha még gyártanak egyáltalán ilyet, ddr2 még megy, de itt a ddr3, mindenesetre 2*1GB ddr2 memória olyan 15-20ból biztosan megvan, ez már megintcsak minőségi(kingston, kingmax). a régi házba be fog férni, de rá kell gyúrni a szellőztetésre, gondolom ez most épp nem fő szempont, a proci melegszik, ha csendet akarsz, kell egy jó hűtő, meg még 2-3 ventivel megtámogatni a szellőzést.

na összességében:
- átmeneti alaplapot ne vegyél, vagy agp, ddr1 és akkor elkaristolsz egy-két évet, ha nem akarsz új játékokat játszani(ezzel a procival nemis igen fogsz)
- ha extra funkciók nem kellenek, 15 körül már megkapsz egy korrekt alaplapot, ami tudja, amit tudnia kell
- tápot érdemes minőségi, legalább 400W-osra cserélni (függ a diszkek számától és a videokártyától, meg attól, hogy az alaplapnak hány tűs csati kell, 20, vagy 24, bár ilyen átalakító létezik)
- házba bele fog férni valószínűleg, de érdemes beszerezni 3 szellőztetőventit (előre, hátra, oldalra)+ egy előlapi panelt, amivel le tudod szabályozni a ventiket. drágábban létezik 12cm-es óriásventi, ami 6, azaz 6db zajt generál, ezt nem hallod.
- gyári helyett egy normális léghűtés is kielégítő teljesítményt fog nyújtani
- memória cserélendő lesz ddr2-re
- videokari cserélendő lesz pcie-re

ha ezeket megteszed, lesz egy fejlődőképes konfigod. ha ragaszkosz az agp-hez és a ddr1-hez, oda is találsz alaplapot vaterán, de ott elfogy a lehetőség egy idő után(megjegyzem az egyik gépem nekem is ilyen, a legjobb agp-s videokártya megállja a helyét)

én egy gigabyte alaplapot néznék, jó minőség, a jobbak extrém tuningot is bírnak, cseréje hiba esetén zökkenőmentes, mefizethető.
agp/ddr1:
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=13646&

pcie/ddr2:
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=46282&

de az aquanál is tudnak segíteni, ha bemész egy üzletükbe, elmondják mik a tapasztalatok, stb. hát hirtelen ennyi

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4337 Dátum: 2007 Október 19, 11:09:04 »

kösz, itt szimpatikusabb az emberek hozzáállása Smiley
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #4336 Dátum: 2007 Október 19, 11:00:31 »

...

Nézz be ebbe a fórumba:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175

Ez egy ottani hozzászólás:

© Inquisitor       
   2007. okt. 17. 17:38 | válasz erre | #10890

GigaByte P31-S3L - 17K (Betehetsz valami 12-13K-s mATX integrált VGA-s i945 vagy G31 deszkát is, de késöbb az nem annyira bővíthető!)
Intel "Pentium" E2140 - 15K
2x1GB DDR2-800 Kingmax vagy AData ram - 2x6K - 12K (lehet fele is, de annyira nem javaslom, pláne ilyen ramárak mellett)
160GB HDD (ami szimpatikus) - 11-12K persze a nagyobb jobb, de ki van centizve
DVD-RW NEC 7170S vagy Pioneer DVR-212 SATA - 7K
Olcsóbb, de nem leggagyibb ház (pl. Asus TA 8xx) 5-7K
Tápegység valami nem gagyi, de nem legdrágább: Asus Atlas 450W vagy Chieftek (ugyan az a delta beles) 11K
Ez eddig összesen olyan 80K

A maradék 40K-ból vehetsz ATI HD2600XT vagy GF8600GT kártyát (25K) és plusz ramot vagy nagyobb HDD-t, vagy picit nagyobb procit (E2160-2180, esetleg E4400), vagy az egészből egy 8600GTS-t (bár szerintem ár/értékben pocsék), esetleg csak 1GB ramot teszel bele és kivársz egy olcsó GF8800GT vagy Radeon HD2950GT/Pro kártyát.
Ha nem érdekel a Dx10, akkor használtan kijöhet belőle egy X1950XT/7950GT (40K) vagy újonan X1950Pro/Gf7900GS (33K) is.

Petyó
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4335 Dátum: 2007 Október 19, 10:57:24 »

mik az elvárások?

ja, először is viszonylag olcsó legyen, max 15-20e
persze legyen rajta hálókártya a netnek, hangkártya, usb-k, legalább egy IDE (vagy hogy hívják mostanában) csatlakozó a régi vinyómnak meg dvd meghajtónak.
az ezen kívüli extrákat kellene mérlegelni, de nem tudom csak ezeket az alaplapokat megvizsgálni.
biztos egy csomó extrát nem is ismerek, pl nekem újdonság hogy akár wifi is lehet az alaplapon (persze erre nincs szükségem)
és lehet hogy átmenetileg megtartanám a régi AGP-s videokártyám, de kéne a lehetőség egy újnak is (azt hiszem PCIexpressz)

ja és amit nem tudok tesztből kinézni, hogy a régi házamba mindezt be tudom-e építeni (gonolom ATX Roll Eyes) és tápot kell-e cserélni (a mopstani alaplapom MSI K7n2)
hétvégén remélem lesz rá időm hogy bogarásszam a leírásokat, csak nehéz elindulni, túl sok a választási lehetőség

tapasztalatoknak is örülnék, hogy mit nem érdemes, vagy mit igen.

A prohardver.hu-n szoktak lenni elég jó összehasonlító tesztek, meg a fórumon is lehet okosodni.
Én, amikor vettem, azokat néztem át.
Meg a tesztelo.hu is elég jó oldal erre a célra.
a prohardvert már olvasgattam, de nem akarok oda a fórumba ismeretlenül irogatni, úgy hogy nem tudom mit is akarok igazán
a tesztelo.hu nálam nem működik
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4334 Dátum: 2007 Október 19, 09:25:25 »

ismer valaki olyan oldalt a neten, ahol kritériumok szerint tudnék alaplaopt választani?
új gépet akarok összerakni, de nincs energiám a kb 80-100 darabból kiválasztani hogy melyik a legjobb.
ha lehetne ikszelgetni a tulajdonságokat (mint ahogy pl a használtautón) sokkal könnyebb lenne választani.

a gepbolt.hut ajánlották, de az nem működik elég jól, nem lehet tulajdonság szerint szűrni a találati listát Sad
mik az elvárások?

Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #4333 Dátum: 2007 Október 19, 09:22:37 »

ismer valaki olyan oldalt a neten, ahol kritériumok szerint tudnék alaplaopt választani?
új gépet akarok összerakni, de nincs energiám a kb 80-100 darabból kiválasztani hogy melyik a legjobb.
ha lehetne ikszelgetni a tulajdonságokat (mint ahogy pl a használtautón) sokkal könnyebb lenne választani.

a gepbolt.hut ajánlották, de az nem működik elég jól, nem lehet tulajdonság szerint szűrni a találati listát Sad

A prohardver.hu-n szoktak lenni elég jó összehasonlító tesztek, meg a fórumon is lehet okosodni.
Én, amikor vettem, azokat néztem át.
Meg a tesztelo.hu is elég jó oldal erre a célra.

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4332 Dátum: 2007 Október 19, 09:11:57 »

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4331 Dátum: 2007 Október 19, 08:06:39 »

Lehet, h csak en nem latom jol azt a piszkot ott a kepen, de felmerult bennem a kerdes: ezen most akkor nincsen lefolyonyilas? ;-)

ez esetben a csapba hugyozás eléggé kérdéses

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #4330 Dátum: 2007 Október 19, 03:07:44 »

ezt is eladnám drágáért ,  ebben egy nagyon híres ember is mosta kezeit 1913ban Wink

Lehet, h csak en nem latom jol azt a piszkot ott a kepen, de felmerult bennem a kerdes: ezen most akkor nincsen lefolyonyilas? ;-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #4329 Dátum: 2007 Október 18, 21:40:23 »

ezt is eladnám drágáért ,  ebben egy nagyon híres ember is mosta kezeit 1913ban Wink

[melléklet törölve az admin által]

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #4328 Dátum: 2007 Október 18, 21:38:22 »

eladó! személyenként 40eft

[melléklet törölve az admin által]

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #4327 Dátum: 2007 Október 18, 21:09:04 »

mennyibe kerül mire ideér ?
220-as töltő lesz é hozzá ?
hungárian lengvidzs ?

európai garancia ?
esetleg magyaron érvényesíthető garancia ?

110.000 FTert en adom oda,nov 18an ha kell valakinek,fuggetlenitve.
220at tud a toltoje,csak a villa nem jo rajta,vagy univerzalis atalkitoval dugod be a 220ba vagy az apple-nel kell venni masik(cserelheto) villat.

magyar nyelvet eddig nem talaltunk rajta.

europai es semmilyen garancia nincs

de hangsulyozom,ez a 8 gigas nem a 4!!

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #4326 Dátum: 2007 Október 18, 21:07:00 »

valaki vásárolt már az ebayen amcsiból?
nekem még kéne ez az laptop stb...hogy megy?

Igen.
USA ebayról-modellek
Ausztrálból-bélyeg
Japánból-cd
Németből-alkatrész
HongKongból-óra
De laptopot még nem.

Evil

Oldalak: 1 ... 859 860 861 862 863 [864] 865 866 867 868 869 ... 973
Nyomtatás

Ugrás: