www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 14:26:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33
Nyomtatás
Szerző Téma: Vintage HIFI - azaz sztereó zenehallgatás a lakásban.  (Megtekintve 419027 alkalommal)
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #104 Dátum: 2007 Január 23, 20:19:00 »

Denon vagy onkio erosit mibe kerul?
Persze regi model!
Koszi.

10-15körül vannak vaterán egész jók....az a baj minden olyan szép ezüst VU meteres cuccot begyűjtenék ami ott fenn van kivágnának itthonról Smiley
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #103 Dátum: 2007 Január 23, 19:56:11 »

Denon vagy onkio erosit mibe kerul?
Persze regi model!
Koszi.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #102 Dátum: 2007 Január 23, 16:04:10 »

OK. Stunt tud mesélni még ezekről a CD lejátszókról, mert igencsak kellemes hangjuk van.

Nehéz erről bármit is mondani, mert egyrészt szubjektív dolog, másrészt meg elmondani is nehéz. Nekem a NAD 5320-as hangja nagyon tetszik, néha 8-10x drágább készülékeknél is jobbnak hallom, de ebben benne van, hogy én ezt a tónust, ahogy ez zenél nagyon szeretem. Nem szinez, nem olyan hülye japánosan csengő, érces, hanem inkább tompább, de jó értelemben, nem mos össze semmit, részletező, de mégis, nem tolakodó...

Nagyon nehéz erről beszélni, de egy-két óra hallgatás után a süket is hallja a különbséget. Ez a kis NAD meg tud szólalni. Ahogy számomra még most is a 3020i az erősítők között az egyik legjobb.

Sajnos az enyém már nincs meg, ami nálam van nem az enyém.

(Vennék 3020i-t, ha tudtok eladót szóljatok!)

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #101 Dátum: 2007 Január 23, 15:35:25 »

Rendben. Kösz.

OK. Stunt tud mesélni még ezekről a CD lejátszókról, mert igencsak kellemes hangjuk van.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #100 Dátum: 2007 Január 23, 15:34:32 »

Rendben. Kösz.

OK, általában szoktak engedni ott a boltban. Ha hibátlan, és 9-ért odaadják, elhozzam?
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #99 Dátum: 2007 Január 23, 15:32:41 »

Kérlek, nézd meg, mit lehet alkudni belőle  Wink  Egy készülékem sem távirányítós.

OK, általában szoktak engedni ott a boltban. Ha hibátlan, és 9-ért odaadják, elhozzam?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #98 Dátum: 2007 Január 23, 15:29:56 »

Kérlek, nézd meg, mit lehet alkudni belőle  Wink  Egy készülékem sem távirányítós.

Beugorjak, megnézzem neked?

Arra figyelj, hogy ennek nincs távja. Gyárilag sem volt. Annyira audiofil, hogy nem raktak bele. Amolyan minimalconcept. Talán ettől is tetszik nekem.

Ilyen egyébként:
<beszúrt kép törölve>

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #97 Dátum: 2007 Január 23, 15:27:43 »

Akkor megkérném az illetékes hozzáértőket, nézzenek nekem valamit. Ne túl öreget, szerviz-hátterest, ha lehet.

Beugorjak, megnézzem neked?

Arra figyelj, hogy ennek nincs távja. Gyárilag sem volt. Annyira audiofil, hogy nem raktak bele. Amolyan minimalconcept. Talán ettől is tetszik nekem.

Ilyen egyébként:

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #96 Dátum: 2007 Január 23, 15:22:23 »

Akkor megkérném az illetékes hozzáértőket, nézzenek nekem valamit. Ne túl öreget, szerviz-hátterest, ha lehet.

De most jut eszembe, itt az egyik biziben volt ugyanolyan cd mint az enyém, NAD 5320-as 9900 Ft-ért.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #95 Dátum: 2007 Január 23, 15:19:47 »

De most jut eszembe, itt az egyik biziben volt ugyanolyan cd mint az enyém, NAD 5320-as 9900 Ft-ért.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #94 Dátum: 2007 Január 23, 15:18:04 »

Inkább készülék kéne, mint ajánlás....  Smiley  Milyen árban mozognak ezek?

Kb 10e Ft max
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #93 Dátum: 2007 Január 23, 15:14:36 »

Inkább készülék kéne, mint ajánlás....  Smiley  Milyen árban mozognak ezek?

Amit tudok nyugodtan ajánlani mindenféle tuning nélkül, az a NAD sorozata, a Philips CD 6xx cd 7xx sorozata, Marantz CD 74, esetleg a Denon nagyobb gépei. Ezekben biztos nem fogsz csalódni. Ha kell pontos ajánlás, nézhetünk neked a neten.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #92 Dátum: 2007 Január 23, 15:14:11 »

Mai kedvencem:
"a sony legújabb erösítöje 2007 es model!! 2x70w os 4ohm -on stanbis távirányithatós de a távja nem eredetileg hozzá való az aux. és a dat. bemenetet nem kapcsoja minden mást irányitja  rajta mindene telyesen tökéletes!! alyálom azoknak akik kis pénzböl egy begbizható jó erösítöt szeretnének az árát kénytelen voltam meg változtatni mert tőbb levelet is kaptam hogy mért adom ijen olcson mikkor jelenleg 47300ft az ára bárki meg nézhetí ha be irja a internet keresölyébe!!  "
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #91 Dátum: 2007 Január 23, 15:13:21 »

Egy valóban jó CD játszót tud ajánlani valaki "nagy tudós"? Még sosem volt CD-m most vennék egyet.

Amit tudok nyugodtan ajánlani mindenféle tuning nélkül, az a NAD sorozata, a Philips CD 6xx cd 7xx sorozata, Marantz CD 74, esetleg a Denon nagyobb gépei. Ezekben biztos nem fogsz csalódni. Ha kell pontos ajánlás, nézhetünk neked a neten.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #90 Dátum: 2007 Január 23, 15:12:17 »

Majd azért lehet, hogy értelmes hozzászólást is összehozok ide a HIFI témába.

most mi a baj? nagyon is értelmes volt ez a hozzászólás!!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #89 Dátum: 2007 Január 23, 15:07:43 »

Egy valóban jó CD játszót tud ajánlani valaki "nagy tudós"? Még sosem volt CD-m most vennék egyet.
Nem elérhető OR

Cliffs of Dover and the Orange Machinedragon

« Hozzászólás #88 Dátum: 2007 Január 23, 14:55:31 »

Helló!

Szerintem mindenkinek a maga füle a legjobb tanácsadó, és legérzékenyebb műszer (én néha még a sajátomnak sem hiszek:).

Le lehet egyszerűsíteni a dolgot a végletekig, hogy a CD szar, éljen az LP, hogy régen tudtak csak igazán jó HIFIT építeni, lehet iderángatni dB-ket, khz-ket, Wattokat, le lehet szólni a kommerszet, hogy a gyártók a könnyű profit miatt lenyomják a bóvlit a fogyasztók torkán. Mind igaz.

Deha a 30ezer Ft-os LG mini HIFI, el tudja rángatni a faszit ebből a mocsok világból, azzal a minőségű zenével, ami kijön belőle, akkor nincs miről beszélni. Rá kell hagyni, nem kell téríteni senkit.
Ugynúgy, mint hiába beszélsz valakinek a bogárról, vagyhogy mekkora érzés nyáron egy 2X éves VW lakóautóval barangolni, ha nem érti elsőre, akkor lehet, hogy sose fogja.

Majd azért lehet, hogy értelmes hozzászólást is összehozok ide a HIFI témába.

Üdv. OR

Az se hülye, aki ritkán ír.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #87 Dátum: 2007 Január 23, 14:38:44 »

Emberek azt hiszik, hogy akkor szól nagyot, ha nagy teljesítményű. Természetesen a HiFi-hez kell egy hangerő (mint a hangszerek hangerőssége), de emberünk a hangszóró érzékenységről még nem nagyon hallott.
Egy-egy érzékeny hangszóróval (Spendor?) a 3020i is nagyon tudott szólni, a kevésbé érzékenyeket, mint pl. a Preludium meg elig bírja meghajtani. stb.

Én már hallottam 2x7W-os tiszta A osztályú végfokot nagyot szólni szobában :-) Igaz egy 1 utas szélessávú Sonido exponenciális tölcsérrel szóltak, Philips CD304-el T34-es csöves tuninggal. Bach toccata és fugája elbűvölő volt. Akinél hallottam az is bogaras :-)

« Hozzászólás #86 Dátum: 2007 Január 23, 14:18:52 »

Emberek azt hiszik, hogy akkor szól nagyot, ha nagy teljesítményű. Természetesen a HiFi-hez kell egy hangerő (mint a hangszerek hangerőssége), de emberünk a hangszóró érzékenységről még nem nagyon hallott.
Egy-egy érzékeny hangszóróval (Spendor?) a 3020i is nagyon tudott szólni, a kevésbé érzékenyeket, mint pl. a Preludium meg elig bírja meghajtani. stb.

egyik akusztika tanárom mondotta volt: "egy jó erősítő nem csak a fortisszimót viszi át torzítás nélkül, hanm a pianínót is"  Wink Cheesy Cheesy
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #85 Dátum: 2007 Január 23, 14:08:17 »

Másik kedvencem a Vatera-ról:

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #84 Dátum: 2007 Január 23, 13:43:04 »

Azért a cd dologhoz hozzátartozik, hogy a NAD egész tisztességesen szol ugy magában is.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #83 Dátum: 2007 Január 23, 11:15:06 »

Másik kedvencem a Vatera-ról:

Ezt én irtam neki:
"Egy kis segitség: A hátuljára rá van irva az áramfelvétel: 320W ezt meg kell egyzser felezni, mert a hatásfoka az erősitőknek 40-50%-os. Ezért is kell hűtőborda. Namármost a maradék 160W. Igy 2x80W-os a valóságban maximum az erősitő. Üdv Gábor "

Erre :-)
"Hali!A valós teljesítményét nemtudom.De ez a teljesítmény amit te írtál az relativ.Összehasonlítva a mostani komoly erősítökkel , Jóval jobban és hangosabban szól!De viszont a régi igazi erősítőkhöz képest amit írtál az nagyából igaz!A régi erősítőkre amit ráírtak valójában azt tudja is nemúgy mint a mostani erősítőknél "Rávan írva hogy 100w"HUHH ÉN MÉG IGAZI 100W-OT NEMHALLOTTAM SZÓLNI DE NEMIS AKAROK!!!AZ OK EGYSZERÜ NEMBÍRNÁM KI!100W AZ RENGETEG!!!AKI NEMHISZI VAGY MÁST MOND AZ NEMÉRT HOZZÁ ÉS MÉG NEMHALLOTT IGAZI 20W-OT!! VANNAK NEKEM VIDEOTON ERŐSÍTŐIM ÉS UNITRA.EZEKET GYÜJTÖM.A LEGDÖGÖSEBB EGY UNITRA ZATRA KLEOPATRA 2X20W-OS ERŐSÍTŐ. HALÁL OSZTÓ GÉPEZET!! EGY ZENESZERTŐ EMBER IGÉNYEIT MAXIMÁLISAN KIELÉGÍTI "TELJESÍTMÉNY SZEMPONTJÁBÓL". VISSZATÉRVE A TÉMÁHOZ VALÓJÁBAN MEGLEPÓ MERT ÖSSZEHASONLÍTOTTUK EGY SONY ÉS PIONEER ERŐSÍTŐVEL , EZEK SZÓSZERINT CSAK CSIKLANDOZTÁK A RÁKÖTÖTT ZECK HANGFALAKAT.EZ A PHILIPS VISZONT ODAPÖRKÖL NEKIK! DEHÁT EZ VAN."

Hihetetlen :-)

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #82 Dátum: 2007 Január 23, 11:02:23 »

Én egyébként most ezt használom:
Ortofon VMS30MKII
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #81 Dátum: 2007 Január 23, 10:55:54 »

nem feltétlenül. még az sem biztos, hogy egyszerre játszotta fel az összes zenész a szólamát. ha meg kicsi az áthallás a sávok között, akkor szabadon keverhető az 5.1-es kép

Biztos. Sajnos a stúdiótechnikához ennyire nem értek.

Nézdcsak:
www.lisys.hu/pdf/hangtech/ortofon.pdf

« Hozzászólás #80 Dátum: 2007 Január 23, 10:54:20 »

Előbbire: ha jól csalódom, maga a felvétel technikája volt sztereo, meg a bemikrofonozás elve.

nem feltétlenül. még az sem biztos, hogy egyszerre játszotta fel az összes zenész a szólamát. ha meg kicsi az áthallás a sávok között, akkor szabadon keverhető az 5.1-es kép
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #79 Dátum: 2007 Január 23, 10:50:43 »

annak idején vagy 20 éve egy volt kollégámmal vitatkoztunk ilyesmin. kérdésemre, hogy mikor hallott utoljára élő zenét, nagybüszkén mondta, mint végső érvet, hogy "a múlt héten, ott voltam a Kraftwerk koncerten!!"  Grin Grin Grin

Tudod mi volt az egyik legnagyobb zenei élményem? Veszprémben az utcazenész fesztiválon egy kis kamarazenekar a várban. Unplugged :-)
Hát valami hihetetlen volt. Nameg a kedvencem az orgonakoncert élőben. Beleborzongok. Nagyon jó volt karácsonykor a székesegyházban a Mecsek vegyeskórus előadása is. Az ilyenek az etalonok nekem
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #78 Dátum: 2007 Január 23, 10:48:26 »

már amelyik. az előbb említett Santanát ugye annak idején 8 sávos analógon rögzítették (ha jól tévedek). na most ha ebből a 8 különböző analóg sávból a mai technikával csinálnak 5.1-et az nem ugyanaz, mintha egy szteróból kevernék ki mindenféle trükkel a hat csatornát. amik meg mostanában jelennek meg kétlemezes kiadványok (sztereó audiólemez az egyik, DTS DVD a másik - mozgókép nélkül), azok szintén nem manipuláltak (pl. Eric Clapton: Back Home)

egy ilyen érdekelne ennyiért. lelőhely???

Előbbire: ha jól csalódom, maga a felvétel technikája volt sztereo, meg a bemikrofonozás elve.

OM5: Bp. Annex talán?

« Hozzászólás #77 Dátum: 2007 Január 23, 10:47:22 »

...Az emberek élő zenét nem hallgatnak, otthon meg a gépzene, a techno eligényteleníti őket, nincs is igényük a HiFi-re.

annak idején vagy 20 éve egy volt kollégámmal vitatkoztunk ilyesmin. kérdésemre, hogy mikor hallott utoljára élő zenét, nagybüszkén mondta, mint végső érvet, hogy "a múlt héten, ott voltam a Kraftwerk koncerten!!"  Grin Grin Grin
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #76 Dátum: 2007 Január 23, 10:46:06 »

Én azért azt mondom, hogy egy jó CD játszó egy részletező, igazán profi A/D konverterrel sok viszonylag nívós lemezjátszót (bakelit) kenterbe ver. Sajnos azoknak is van egy jellegzetes "sterilitása" amit van aki nem bír, de megszokható.
Szerintem a legnagyobb baj, hogy némelyik CD annyira ócska, hogy nem is értem hogy jelenhetett meg. Akkor mindegy mivel játszod le, autóhifi szinvonal lesz, maximum.

Hallottam jó cuccot, Philips CD-304-et T34 tuninggal, tetszett nagyon, de egy jó MC-vel és egy jó lemezgyaluval azért csúnya dolgokat lehetett ellenében produkálni :-)

Nekem vannak audiofil CD-k, Chesky records stb, amik igencsak jól szólnak. Nem a CD-t becsülöm le, hisz azt is sokat hallgatok, Pl Cafe del Mar-t, de olyan jólesik amikor azok a lágy, telt hangokat hallok. Sajna a CD nekem ehhez tul steril.

« Hozzászólás #75 Dátum: 2007 Január 23, 10:43:53 »

Nekem az 5.1-el az a bajom, hogy elektronikusan manipulált az anyag.

már amelyik. az előbb említett Santanát ugye annak idején 8 sávos analógon rögzítették (ha jól tévedek). na most ha ebből a 8 különböző analóg sávból a mai technikával csinálnak 5.1-et az nem ugyanaz, mintha egy szteróból kevernék ki mindenféle trükkel a hat csatornát. amik meg mostanában jelennek meg kétlemezes kiadványok (sztereó audiólemez az egyik, DTS DVD a másik - mozgókép nélkül), azok szintén nem manipuláltak (pl. Eric Clapton: Back Home)

hangszedőt lehet kapni pl Ortofon OM5-öt akár 5-6e Ft-ért is vadiujan, és lehet élvezni a zenét. :-)

egy ilyen érdekelne ennyiért. lelőhely???
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #74 Dátum: 2007 Január 23, 10:37:35 »

Nekem az 5.1-el az a bajom, hogy elektronikusan manipulált az anyag. Mert ugye nézzük. Valamikor felvették a zenét, és összeállitották egy sztereo analóg hanganyaggá. Ezt aztán kiadták valamilyen analóg hordozón, elsősorban lemezen.
A hang alaptermészete az, hogy analog. Egészen addig nincs baj, mig bele nem lép a képbe a digitalizálás. Ha ez a studióban történik, ahol digitálisan keverik, és utánna analog musorforrásként adják ki, addig minden rendben. A baj ott van, amikor CD-re kerül a zene, mert itt elveszti kb 40%-át a hangnak. Ugye emlékeztek, a CD 44 kHz sávszélességgel dolgozik. Ebből 20-20 kHz-et használnak fel zenére. A zene azonban nem csak 0-20 kHz-ig tart. Léteznek olyan al és felharmónikusok, amik befolyásolják a hangot. Egy jó hangszedő simán elmegy 30 kHz-ig is. És egy jó lemez is. Gondoljatok csak az SQ Quadro-ra. Ott nem is tudom, de valahol 35 kHz-en is volt információ. Nekem van otthon Pink Floyd SQ Quadro lemezem, ami sztereoban is szól. Nem is akárhogyan. Szóval tessék csak szépen előszedni a régi lemezjátszókat, hangszedőt lehet kapni pl Ortofon OM5-öt akár 5-6e Ft-ért is vadiujan, és lehet élvezni a zenét. :-)
LP forever :-)

Én azért azt mondom, hogy egy jó CD játszó egy részletező, igazán profi A/D konverterrel sok viszonylag nívós lemezjátszót (bakelit) kenterbe ver. Sajnos azoknak is van egy jellegzetes "sterilitása" amit van aki nem bír, de megszokható.
Szerintem a legnagyobb baj, hogy némelyik CD annyira ócska, hogy nem is értem hogy jelenhetett meg. Akkor mindegy mivel játszod le, autóhifi szinvonal lesz, maximum.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #73 Dátum: 2007 Január 23, 10:33:59 »

Én egy időben nagyon lelkesen próbáltam az embereket jó útra téríteni. Szeánszokat tartottunk a barátommal és egy olyan szettet állítottunk össze, amin meg tudott a zene szólalni. Nem nagy összegben, hanem a best buy-okból. mellégyűjtöttünk olyan kommersz csillivilli távirányítós...és később beépített hangképes, basszus kiemelős csodákat, amik árban a dupláját is nyomták és kevés sikert értünk el. Sokan nem érzékelték, hogy a mi készülékünkön van hangkép, van tere a zenének, a basszusgitár minden pengetését egy jellegzetes csattanás indít...a kommersz készüléken meg csak brummog, dörmög, semmi köze a zenéhez.
Az emberek élő zenét nem hallgatnak, otthon meg a gépzene, a techno eligényteleníti őket, nincs is igényük a HiFi-re.

Hallgattátok már Eric Clapton Unplugged felvételében a Layla c. számot? Dobog a lábával, ahogy gitározik...egy jó berendezéseh hallod a padló hangját, a deszkákat a szinpadon. Egy kommersz szaron meg valami ütemes dobogás van....azt sem lehet tudni honnan jön. És egy egy kommersz zene, semmi hegedű és vonósok, amiket a legnehezebb (az emberi hang után) megjeleníteni.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #72 Dátum: 2007 Január 23, 10:31:40 »

...
kb. akkora a különbség egy jó 5.1 és a sztereo között, mint a hifi sztereo és a kommersz mono között.

Nekem az 5.1-el az a bajom, hogy elektronikusan manipulált az anyag. Mert ugye nézzük. Valamikor felvették a zenét, és összeállitották egy sztereo analóg hanganyaggá. Ezt aztán kiadták valamilyen analóg hordozón, elsősorban lemezen.
A hang alaptermészete az, hogy analog. Egészen addig nincs baj, mig bele nem lép a képbe a digitalizálás. Ha ez a studióban történik, ahol digitálisan keverik, és utánna analog musorforrásként adják ki, addig minden rendben. A baj ott van, amikor CD-re kerül a zene, mert itt elveszti kb 40%-át a hangnak. Ugye emlékeztek, a CD 44 kHz sávszélességgel dolgozik. Ebből 20-20 kHz-et használnak fel zenére. A zene azonban nem csak 0-20 kHz-ig tart. Léteznek olyan al és felharmónikusok, amik befolyásolják a hangot. Egy jó hangszedő simán elmegy 30 kHz-ig is. És egy jó lemez is. Gondoljatok csak az SQ Quadro-ra. Ott nem is tudom, de valahol 35 kHz-en is volt információ. Nekem van otthon Pink Floyd SQ Quadro lemezem, ami sztereoban is szól. Nem is akárhogyan. Szóval tessék csak szépen előszedni a régi lemezjátszókat, hangszedőt lehet kapni pl Ortofon OM5-öt akár 5-6e Ft-ért is vadiujan, és lehet élvezni a zenét. :-)
LP forever :-)

« Hozzászólás #71 Dátum: 2007 Január 23, 10:08:03 »

... Egy házimozi SOHA nem lesz hifi. Az 5.1 nem zenére való. A zenére a sztereo való. Egy jó sztereo berendezés sokkal szebb szinpadképet ad, mint bármilyen 5.1 6.1 stb. ...

Grin Grin mutass egy embert, akinek nem két füle van, hanem 5.1!!   Grin Grin

(annak idején nagyon ígéretesek voltak az ún. műfejes felvételek, amiket fülessel illett hallgatni. sajnos személyesen nem hallottam olyat, de az irodalom szerint tökéletes volt a hangkép, csak mozdulatlanul kellett tartani a fejed, mert a legkisebb mozgásra szétesett a kép...)

amúgy nekem az 5.1-el semmi bajom, megjelent néhány régi lemez újrakeverve az eredeti analóg szalagokról DTS audio formában. a Santana Abraxasán pl. (amit egyébként kívülről ismerek) egy csomó olyan hangszert és dallamot fedeztem fel, amit eddig nem hallottam. koncertfelvételnél meg mintha az első sorban ülnél. nem olyan rossz az...
kb. akkora a különbség egy jó 5.1 és a sztereo között, mint a hifi sztereo és a kommersz mono között.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #70 Dátum: 2007 Január 23, 09:40:40 »

Felmerült bennem egy gondolat a ma kapható készülékekről.

1983-ban egy Orion nagytorony 30.000 Ft volt, egy Taya 6500 Ft volt
Ha ezt összeadjuk akkor 36500 Ft jön ki.
Akkor kerestek az emberek kb 3-4.000 Ft-ot. Azaz 1 évi keresetbe került egy jó minőségű hifitorony. Nem beszélve a nyugati bizos cuccokról, amik ennél is drágábbak voltak, hisz egy deck került csak 20e Ft-ba.
Ha ma nézzük, a kommersz szemét kb 100.000 Ft-ig terjed. A havi átlag 80.000 Ft. Azaz 1 éves fizetés kb 1.000.000 Ft. Na ennyiért most is kapsz igencsak nivós HIFI cuccokat vadonatújan, ami minőség, anyag, és tartós.
Sokan azthiszik, hogy a mai kacatok a hifi-k. Egy házimozi SOHA nem lesz hifi. Az 5.1 nem zenére való. A zenére a sztereo való. Egy jó sztereo berendezés sokkal szebb szinpadképet ad, mint bármilyen 5.1 6.1 stb. Egy szerűen azért, mert a zenekar, együttes nem melletted, mögötted zenél, hanem elötted. A teremhangot pedig a sztereo is lehozza. Nekem is van 5.1 processzorom, de teljesen különálló darab, nincs benne erősítő. Ime egy Sony processzor 1998-ból, akkor volt leárazva 20.000 Ft! :
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #69 Dátum: 2007 Január 23, 09:11:12 »

Az volt a bibliám. A végén már tudtam, melyik készülék melyik ujságban van. Az ujságárus már ismerős volt, naponta jártam a nyakára, mikor jön az uj lap.

Nincs valakinek eladó belőle?

A helyzet az, hogy én is kívülről tudtam az egészet. Arany kakadu díj, stb.
Imádtam (pedig nem is értek hozzá) amikor elkezdték a deck-ek elektronikáját elemezni, hogy a jel bemegy egy MosFet tranzisztorba..stb. És amikor az akkori HX-2-es deck-emre azt írták, hogy korrekt felépítésű, tisztességes gép, akkor az öröm hatalmasodott el rajtam. Hittem a hifi magazinnak, mint a Bibliának...éas mindig megpróbáltam azt hallani, amit ők...és hiszem, hogy sokat fejlődött a zene hallgatási kultúrám általuk. Én is miattuk nyomtam ki a loudness-t és hatásukra tudtam megkülönböztetni a csimm-bumm cirkuszt a zenétől. Akkor kezdtem figyelni a szinpadképre, a térre, a hangszer megjelenítésre.
Sajnos ez egy kétélű fegyver, mert onnan kezdett a kompakt kazetta imádatom csökkenni, amikor a már zavart a nyávogás és a kis dinamika. Most is úgy vagyok, hogy háttérzenének tudom hallgatni a Sony A osztályú erősítőmet az übergagyi CD Sony játszómmal, de ha leülök zenét hallgatni akkor bekötöm vagy a 3020i-t vagy a kis oriont a mission-ökkel és az akadozó marantz cd játszómmal hallgatom... Ez is gagyi, de azért megszólal a zene.

Viszont vagyok oylan szerencsés, hogy többször személyesen találkozhattam Gonda Jánossal (egy barátom édesapja révén) és ő megtanított zenehallgatásra és zeneszeretetre és el tudok vonatkoztatni a minőségtől.
Szóval tudok HiFi-t és zenét is hallgatni, egyszerre és külön-külön is.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #68 Dátum: 2007 Január 23, 00:13:46 »

családi örökség Terta kb 98ig napi használatban volt
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #67 Dátum: 2007 Január 23, 00:12:25 »

http://kep.tar.hu/vw1966/50021327#2
 itt vannak az én régi rádióim egy része...azóta átrendezve máshogy

és a Pacsirtám

(a két sárga szigszalag darab már nincs rajta azzal jelölte meg valaki az öreg tulajnak kossuth és petőfi helyét aszem:) )
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 23, 00:15:11 írta vw1966 »
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #66 Dátum: 2007 Január 22, 21:51:40 »

Vaze... 8 órája nem jártam itt, és bizony a helyzet elég durva Grin...
Örülök, hogy ekkora élet folyik itt... Smiley

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #65 Dátum: 2007 Január 22, 21:30:44 »

Ide irom inkább:
Elado 1 pár Orion HS-282 8 ohmos hangdoboz, hibátlan állapotban. Ára 16e Ft
Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33
Nyomtatás

Ugrás: