www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 05, 19:23:45

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921193 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 ... 395
Nyomtatás
Szerző Téma: Népautók  (Megtekintve 4226613 alkalommal)
Nem elérhető tamiya

Renault - nekem találták ki

« Hozzászólás #10727 Dátum: 2007 December 16, 23:09:39 »

Oktatáson nem mondják, de szerintem ugye akkor megkellett volna várnom, hogy VALÓBAN beforul-e a Fiat, majd azt követően kanyarodnom nekem. Jól mondom?!
Attól félek, ha megírom a levelet (az egész története elmesélve), akár a Vas megyei RFK-nak, akár az Országos RFK-nak, Szombathely olyan kis város, hogy a rendőr kollégái minden igazoláskor belémkötne vmiért... S lehet a 10 ropi és 3 pont 2 év múlva elévül, de a levéllel "belevésnek" az utáljuk nevű kőtáblába a rendőrök.  Huh Amúgy tudok én is rendes, helyesen-IGAZSÁGOSAN cselekvő rendőrt mondani, de ő idősebb volt. Mit tegyek, nemtom, majd MAK jogászát, DAS jogászát kikérdezem, s mától kötös DAS-os biztosítást, onnantól kezdve bármi van, csak a jogvédőm jelenlétében nyilatkozom (apummal egy osztrák ezt megcsinálta, az osztrák nem adott elsőbbséget, rendőrt hívtak,  s addig nem nyilatkozott, amíg a jogvédője nem jött, magyar rendőrök sem tudtak mit kezdeni, muszályj volt 3 óráig várni a jogászt).

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10726 Dátum: 2007 December 16, 23:01:59 »

Köszönöm a hozzászólásokat!
Elbakkeroltam lehet az elsőbbségadást, ezzel fékezésre kényszerítettem a többi autóst. DEhát az Uno miatt! A amit nem értek, hogy egyáltalán látták-e a rendőrök az esetet, s miért nem mentek az Uno után v. kérdezétk ki a buszmegállóban várakozó embereket. Ez is a dolguk lett volna sztem, h bizonyítsák, én hibáztam vagy a szemből érkező,kanyarodni kívánó és  ezt indexel megerősítő autós?

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #10725 Dátum: 2007 December 16, 22:58:47 »

de tett.
elbaszta az elsőbbségadást, jelen esetben le van szarva, hogy az uno-s indexelt, ezért veszélyeztette a közlekedés biztonságát.
a 10 forint bünti az kóser, a "kabbekisköcsög" duma nem kóser.
ennyi.
Sajnos Pityubának lesz igaza, te nem adtad meg balra kanyarodáskor az elsőbbséget... A 10 ropi túlzás, a szemét intézkedésért azért még egy kört kellene futni...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10724 Dátum: 2007 December 16, 22:25:10 »

amugy lehet tényleg a feljelentés kelettvolna,mert te tényleg nem tettél semmit!!és nekik az a dolguk,hogy ezt kideritsék!!!VÉGEZZÉK A DOLGUKAT!!

de tett.
elbaszta az elsőbbségadást, jelen esetben le van szarva, hogy az uno-s indexelt, ezért veszélyeztette a közlekedés biztonságát.
a 10 forint bünti az kóser, a "kabbekisköcsög" duma nem kóser.
ennyi.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #10723 Dátum: 2007 December 16, 22:21:01 »

Tudod, rosszul olvastad el, amit leírtam. Ez egy sík egyenes, 4 sávos út volt, ahol én 30-40-ről lassítottam le 10km/h-ra, s fordultam volna. Az a szemből jövő barom Fiatos meg nem vette be a kanyart, pedig indexelt! Azt hittem, belémhajt, ezért tekertem ütközésig a kormányt. A zebra előtt álltam meg, még a hatása alatt voltam, s akkor villogott mögöttem a rendőr. TEHÁT NEM MEGÁLLÍTOTTAK! Azt nem értem, ha látták, miért nem bizonyítják, ha pedig nem látták, honnan veszik. Az út havas volt, vonalakat nem lehetett látni! S ne mondd, hogy nem írod alá akkor a papírt, ha azt mondja a zsaru, hogy előállít és feljelent, stb. megfélelmlítés. Ha egy 50 éves ember lett volna az auóban, nem így viselkednek.
Ennyi! Jogtalanul pedig senki ne büntessen, s ne viselkedjen úgy, mintha egy állatnak beszélne, mert ÉN nem voltam vele bunkó, s nem pofáztam vissza, csak az esetet mondtam el.
amugy lehet tényleg a feljelentés kelettvolna,mert te tényleg nem tettél semmit!!és nekik az a dolguk,hogy ezt kideritsék!!!VÉGEZZÉK A DOLGUKAT!!

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #10722 Dátum: 2007 December 16, 22:18:23 »

Sziasztok Kedves Népautós Barátaim!

A következő sorok miatt kérem SEGÍTSÉGETEKET!
Annit hadd szögezzek le, hogy nem a boszzú, harag és nem az elkeseredettség miatt írom, amit írok. Amit leírok, megtörtént eset, s remélem egy rend őre is (felsőbb vezető) fésülgeti a Népautós oldalt, s felfigyel.
Tegnap kb. 22.00-kor mentem haza diákmunkából, s közben beszerettem volna menni a Tescoba vásárolni. Az út havas-jeges volt, vonalak nem látszódtak teljesen. Szerettem volna kanyarodni balra, kitettem az indexet, közben motorfékkel lassítottam a kocsim, s felkészültem a kanyarodásra. A velem szemből jövő sávokban egy Fiiat Uno kitette az indexet jobbra, jelezve, hogy lefordul. 3 sáv volt szemközt (belső-külső-kanyarodó). Mivel azzal számoltam, hogy a fehér Fiat lefordul, ezért én elkezdtem a kanyarodást balra. Azonban a Fiat Uno az index ellenére nem fordult be, sávokon áthajtva (záróvonal, ferde vonalak) szabálytalanul továbbhaladt, egyenesen felém. Én ekkor már elkezdtem a fordulást (gondolván, hogy a Fiat
befordul), s láttam a Fiat az R4 oldala fele tart. Hogy elkerüljem az ütközést, kb. 10km/h-val ütközésig balra tekertem a kormányt, ezzel leírva egy U alakot. A Fiat fékezett, kissé jobbra manőverezett, majd megállás nélkül elhajtott.
Én a gyalogos átkelőhely előtt álltam meg, még az egész hatása alatt voltam, egyszercsak megláttam egy villogó rendőrautót mögöttem. Kiszálltam, s elmondtam az esetet, hogy én balra fordultam volna, a Fiat is kitette az indexet, DE nem fordult be, s  hogy a csattanást elkerüljem, így manővereztem az autót. Azt mondta a biztos úr, hogy megakartam fordulni, s akkor mégegyszer elmondtam az esetet, hogy értsen meg, én a Tescoba akartam befordulni. Elmondtam, hogy a Gépipariban tanulok, s diákmunkán voltam a Lukba, megmutattam az okmányaimat. Erre kijelentette, hogy nem adtam meg az elsőbbséget, ezért megbüntet, két lehetőségem van, helyszíni bírság (10.000,- forint + 3pont) vagy feljelentés (de akkor akár 50.000,- forint is lehet a büntetés, elvehetik a jogosítványomat is). Válaszoltam, akkor helyszíni bírság, majd felhívtam a szüleimet. Apum véleményére hallgatva megváltoztattam választásomat, s bekopogtam, hogy én a feljelentést kérem. Közben a rendőr már félig kitöltötte a helyszíni bírságos papírt. No, ekkor következtek a "gondok", a megalázás.
Idézem, mit mondott a felháborodott  biztos úr: " Nem vagyok én bohóc, lehet, hogy a Luk-ban bohócok dolgoznak, de nekem egy fasszopó ne mondja meg mit csináljak, ne ugráltasson! Ha helyszínelőt kér, feljelentem mindenért, kipakoltatom magával az autót, az öszes zsebeit és felfektetem a motorháztetőre. A zsebeit pakolja is ki, mutassa meg mi van a gépkocsiban!" Ekkor kipakoltam a zsebeimet, megmutattam, hogy édesapám szerelős cuccai vanak az autóban. "Na írja alá a helyszíni bírságot, különben még elő is állítjuk magát! Hideg van, jobb dolgunk is van, mint magával aláíratni ezt a szaros hülye papírt!"
Engem akkora nyomás ért (f@sszopó, kipakoltatás, előállítás, stb.), mefenyegetett és megfélelmlített a rendőr, így nem tudtam mást tenni, aláírtam a papírt. Az intézkedést követően is remegtem, ma fájt a fejem, lelkileg is rosszul érzem magam. Egyrészt a jogtalan bírságolás, másrészt a drasztikus rendőri magatartás miatt.
De nem is én voltam a hibás, miért nem mentek a Fiat után, nem szabálytalankodtam, hanem kivédtem egy balesetet, s miért kellett velem ilyen hangnemben beszélni, amikor én normális ember módjára viselkedtem?! Arra, hogy miért nem mennek a Fiat után, semmi választ nem kaptam. Féltem attól, hogy akár kicseszésből leveszik a rendszámot (mondván nem megfelelő műszaki állapot, ami természetesen alaptalan), s akkor még azt is vizsgáztathatom újra. Féltem, hogy bevisznek a rendőrségre, vagy bármi alaptalan dologgal feljelent, amit én nem követtem el. S akkor mit tettem volna, neki úgyis tanuskodik a társa, mellém pedig senki nem állna (pl. azért feljelent, hogy megütöttem, ami abszolút alaptalan lett volna, dehát a rendpőr főnöke is a kollégájának hisz jobban). Eddig nem követtem e semmi bűncselekményt, több, mint két éve van jogsim, ezalatt betartottam a szabályokat, s akkor engem félelmlítenek meg, büntetnek meg, akinek nem elég, hogy suliba jár, még egy tanfolyamra is gyűtjteni kell. Nem sajnáltatom magam, de az a bánásmód, amit én kaptam a két "fiatal" rendőrtől rosszul, de nagyon rosszul esett és semmi nem volt jogos.
Bementünk apummal, tettem feljelentést, de annyi választ kaptam csaak a szabálysértés kivizsgálásával kapcsolatban: "mivel aláírta a papírt, elismerte bűnösségét, ezért nem tudunk mit tenni." Dehát könyörgöm, én a pcihikai ráhatás miatt "kellett" aláírnom. A héten levélben is elküldöm, beviszem a feljelentést az intézkedés ellen (a bánásmód és a jogtalan büntetés kiszabása).

De mit tudok tenni, nem lehetne ezt az ügyet kivizsgáltatni, nincs valaki jogvédő, aki akár a büntetés eltörlését is kérheti, kivizsgálja az ügyet, hogy mi történt, stb.?????????????????????! Fáj az, hogy aki a balesetet elhárítja, megbüntetik, aki meg okozza, azt engedik elfutni... Mit lehet tenni szerintetek, kinek mi a véleménye és a tanácsa?  Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh

Ezzel kapcsolatban még annyit, ha lett volna DAS biztosításom (az a jogvédős), kérhettem volna, hogy addig nem írok alá semmit, amíg a DAS jogvédője nem jön ki vagy nem ad tanácsot?!

Aztán, ha nem vizsgálnák ki az ügyet (nem tudom milyen lehetőségek vannak erre, ennek kell még utánanéznem), a 3 büntetőpont meddig érvényes, van elévülési ideje? Ha mondjuk közhasznú munkában dolgozza le vki a büntetés, azt jegyzik az erkölcsi bizonyítványban (tehát érdemesebb-e csekken befizetni)?

Szomorú vagyok, mert abszolút jogtalanul büntettek meg, s nincs meg az igazi bűnös, a szabálytalankodó aki elhajtott, s miatta rajtam csattant az ostor.... S még annyi: CSAKIS AZ IGAZAT ÍRTAM LE, NEM TALÁLTAM KI SEMMI MÁST MELLÉ, NEM HARAG ÉS NEM BOSSZÚ, NEM ELKESEREDÉS, EZ A SZÍNTISZTA IGAZSÁG (feljelentéskor ezeket is megkérdezték, s a válaszom egyértelmű NEM volt és most is az)!
Sajnos ennyit a demokráciáról, a magyar rendőrök magatartásáról, akik visszaélnek helyzettükkel, s azzal, hogy egy 20 éves sráccal van dolguk. Kiváncsi lennék, ha ez egy 40-50 éves emberrel történik, akkor is így válaszoltak volna, így fenyegetőztek volna!?
Röviden ennyi, s bocs, ha OFF téma lenne, de nem tudom mitévő legyek, ki az, akihez forduljak az igazságom megvédéséért.

Üdv, Dani

én sajnos tanácsot nem tudok adni,de rohadtul felbosszantott a srory!!
leszögezem tapasztalat alapjánn,hogy vannak normális,rendes segitökész rendörök!DE könyörgöm ha én vagy te vagy akárki,szarul végzi a munkáját,akkor kibasszák a picsába!!és ennyire egyszerü!!a hülye rendört is ki kell baszni,nem pedig a kolégáknak megvédeni!!és akkor majd elgondolkodik az életéröl!!
sajnos nem tudok segiteni sem,meg jo tanácsot sem adni,nagyon elhiszem hogy xar érzés!!

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10721 Dátum: 2007 December 16, 22:07:25 »

http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/
max.
mondhatni okostojásként, ENGEM már nem fognak meg, NEM állok meg NEKIK, NINCS nálam semmi sem, lassan megyek, 2-3 kilométerrrel előre, meg hátra figyelek, mikor párszor rábasztam, MINDIG szabálytalan voltam... egy koccanáshoz elég egy hülye, aláírni valamit, NEM kényszeríthet senki ! OK, 20 éves vagy, én meg 50, ne aggódj, én is szívtam már eleget, de, úgy tudom hogy létezik a jardoknál egy BELSŐ utasítás, hogy csak INDOKOLT esetben állíthatnak meg autósokat, úgy veszem leírásodból, hogy gyorsan mentél és nem tudtad a fasz únós manővereit "letoreláni", én is fordultam már meg 180 fokot, 90 százalékos lefagyott kanyarban egyedül, képzeld mi lett volna ha jön szembe valaki... pláne ha rendőr is van... persze hogy a pénzre hajtanak, így decemberben különösen (nekik is van családjuk, alul vannak fizetve... balabla), de semmit nem írunk alá ! "jelencs fel bazmeg"
semmi gond, túléled, edződsz a mai magyar valósághoz...
Tudod, rosszul olvastad el, amit leírtam. Ez egy sík egyenes, 4 sávos út volt, ahol én 30-40-ről lassítottam le 10km/h-ra, s fordultam volna. Az a szemből jövő barom Fiatos meg nem vette be a kanyart, pedig indexelt! Azt hittem, belémhajt, ezért tekertem ütközésig a kormányt. A zebra előtt álltam meg, még a hatása alatt voltam, s akkor villogott mögöttem a rendőr. TEHÁT NEM MEGÁLLÍTOTTAK! Azt nem értem, ha látták, miért nem bizonyítják, ha pedig nem látták, honnan veszik. Az út havas volt, vonalakat nem lehetett látni! S ne mondd, hogy nem írod alá akkor a papírt, ha azt mondja a zsaru, hogy előállít és feljelent, stb. megfélelmlítés. Ha egy 50 éves ember lett volna az auóban, nem így viselkednek.
Ennyi! Jogtalanul pedig senki ne büntessen, s ne viselkedjen úgy, mintha egy állatnak beszélne, mert ÉN nem voltam vele bunkó, s nem pofáztam vissza, csak az esetet mondtam el.

Renault 11 Turbo
Renault forever...
RNIE
« Hozzászólás #10720 Dátum: 2007 December 16, 21:29:31 »

ami a géptetőn van olyan lemezt lehet kapni külön?
Rulezka
« Hozzászólás #10719 Dátum: 2007 December 16, 21:27:44 »

ultra Shocked Evil
<beszúrt kép törölve>
csak annyit tudok mondani: ez meg van csinálva!

van kinek ezért nem tetszik,de szerintem azért eléggé király
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #10718 Dátum: 2007 December 16, 21:21:37 »

ultra Shocked Evil

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #10717 Dátum: 2007 December 16, 20:31:38 »

Annit hadd szögezzek le, hogy nem a boszzú, harag és nem az elkeseredettség miatt írom, amit írok. Amit leírok, megtörtént eset, s remélem egy rend őre is (felsőbb vezető) fésülgeti a Népautós oldalt, s felfigyel.
Tegnap kb. 22.00-kor mentem haza diákmunkából, s közben beszerettem volna menni a Tescoba vásárolni. Az út havas-jeges volt, vonalak nem látszódtak teljesen. Szerettem volna kanyarodni balra, kitettem az indexet, közben motorfékkel lassítottam a kocsim, s felkészültem a kanyarodásra. A velem szemből jövő sávokban egy Fiiat Uno kitette az indexet jobbra, jelezve, hogy lefordul. 3 sáv volt szemközt (belső-külső-kanyarodó). Mivel azzal számoltam, hogy a fehér Fiat lefordul, ezért én elkezdtem a kanyarodást balra. Azonban a Fiat Uno az index ellenére nem fordult be, sávokon áthajtva (záróvonal, ferde vonalak) szabálytalanul továbbhaladt, egyenesen felém. Én ekkor már elkezdtem a fordulást (gondolván, hogy a Fiat
befordul), s láttam a Fiat az R4 oldala fele tart. Hogy elkerüljem az ütközést, kb. 10km/h-val ütközésig balra tekertem a kormányt, ezzel leírva egy U alakot. A Fiat fékezett, kissé jobbra manőverezett, majd megállás nélkül elhajtott.
Én a gyalogos átkelőhely előtt álltam meg, még az egész hatása alatt voltam, egyszercsak megláttam egy villogó rendőrautót mögöttem. Kiszálltam, s elmondtam az esetet, hogy én balra fordultam volna, a Fiat is kitette az indexet, DE nem fordult be, s  hogy a csattanást elkerüljem, így manővereztem az autót. Azt mondta a biztos úr, hogy megakartam fordulni, s akkor mégegyszer elmondtam az esetet, hogy értsen meg, én a Tescoba akartam befordulni. Elmondtam, hogy a Gépipariban tanulok, s diákmunkán voltam a Lukba, megmutattam az okmányaimat. Erre kijelentette, hogy nem adtam meg az elsőbbséget, ezért megbüntet, két lehetőségem van, helyszíni bírság (10.000,- forint + 3pont) vagy feljelentés (de akkor akár 50.000,- forint is lehet a büntetés, elvehetik a jogosítványomat is). Válaszoltam, akkor helyszíni bírság, majd felhívtam a szüleimet. Apum véleményére hallgatva megváltoztattam választásomat, s bekopogtam, hogy én a feljelentést kérem. Közben a rendőr már félig kitöltötte a helyszíni bírságos papírt. No, ekkor következtek a "gondok", a megalázás.
Idézem, mit mondott a felháborodott  biztos úr: " Nem vagyok én bohóc, lehet, hogy a Luk-ban bohócok dolgoznak, de nekem egy fasszopó ne mondja meg mit csináljak, ne ugráltasson! Ha helyszínelőt kér, feljelentem mindenért, kipakoltatom magával az autót, az öszes zsebeit és felfektetem a motorháztetőre. A zsebeit pakolja is ki, mutassa meg mi van a gépkocsiban!" Ekkor kipakoltam a zsebeimet, megmutattam, hogy édesapám szerelős cuccai vanak az autóban. "Na írja alá a helyszíni bírságot, különben még elő is állítjuk magát! Hideg van, jobb dolgunk is van, mint magával aláíratni ezt a szaros hülye papírt!"
Engem akkora nyomás ért (f@sszopó, kipakoltatás, előállítás, stb.), mefenyegetett és megfélelmlített a rendőr, így nem tudtam mást tenni, aláírtam a papírt. Az intézkedést követően is remegtem, ma fájt a fejem, lelkileg is rosszul érzem magam. Egyrészt a jogtalan bírságolás, másrészt a drasztikus rendőri magatartás miatt.
De nem is én voltam a hibás, miért nem mentek a Fiat után, nem szabálytalankodtam, hanem kivédtem egy balesetet, s miért kellett velem ilyen hangnemben beszélni, amikor én normális ember módjára viselkedtem?! Arra, hogy miért nem mennek a Fiat után, semmi választ nem kaptam. Féltem attól, hogy akár kicseszésből leveszik a rendszámot (mondván nem megfelelő műszaki állapot, ami természetesen alaptalan), s akkor még azt is vizsgáztathatom újra. Féltem, hogy bevisznek a rendőrségre, vagy bármi alaptalan dologgal feljelent, amit én nem követtem el. S akkor mit tettem volna, neki úgyis tanuskodik a társa, mellém pedig senki nem állna (pl. azért feljelent, hogy megütöttem, ami abszolút alaptalan lett volna, dehát a rendpőr főnöke is a kollégájának hisz jobban). Eddig nem követtem e semmi bűncselekményt, több, mint két éve van jogsim, ezalatt betartottam a szabályokat, s akkor engem félelmlítenek meg, büntetnek meg, akinek nem elég, hogy suliba jár, még egy tanfolyamra is gyűtjteni kell. Nem sajnáltatom magam, de az a bánásmód, amit én kaptam a két "fiatal" rendőrtől rosszul, de nagyon rosszul esett és semmi nem volt jogos.
Bementünk apummal, tettem feljelentést, de annyi választ kaptam csaak a szabálysértés kivizsgálásával kapcsolatban: "mivel aláírta a papírt, elismerte bűnösségét, ezért nem tudunk mit tenni." Dehát könyörgöm, én a pcihikai ráhatás miatt "kellett" aláírnom. A héten levélben is elküldöm, beviszem a feljelentést az intézkedés ellen (a bánásmód és a jogtalan büntetés kiszabása).

De mit tudok tenni, nem lehetne ezt az ügyet kivizsgáltatni, nincs valaki jogvédő, aki akár a büntetés eltörlését is kérheti, kivizsgálja az ügyet, hogy mi történt, stb.?????????????????????! Fáj az, hogy aki a balesetet elhárítja, megbüntetik, aki meg okozza, azt engedik elfutni... Mit lehet tenni szerintetek, kinek mi a véleménye és a tanácsa?  Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh Huh

Ezzel kapcsolatban még annyit, ha lett volna DAS biztosításom (az a jogvédős), kérhettem volna, hogy addig nem írok alá semmit, amíg a DAS jogvédője nem jön ki vagy nem ad tanácsot?!

Aztán, ha nem vizsgálnák ki az ügyet (nem tudom milyen lehetőségek vannak erre, ennek kell még utánanéznem), a 3 büntetőpont meddig érvényes, van elévülési ideje? Ha mondjuk közhasznú munkában dolgozza le vki a büntetés, azt jegyzik az erkölcsi bizonyítványban (tehát érdemesebb-e csekken befizetni)?

Szomorú vagyok, mert abszolút jogtalanul büntettek meg, s nincs meg az igazi bűnös, a szabálytalankodó aki elhajtott, s miatta rajtam csattant az ostor.... S még annyi: CSAKIS AZ IGAZAT ÍRTAM LE, NEM TALÁLTAM KI SEMMI MÁST MELLÉ, NEM HARAG ÉS NEM BOSSZÚ, NEM ELKESEREDÉS, EZ A SZÍNTISZTA IGAZSÁG (feljelentéskor ezeket is megkérdezték, s a válaszom egyértelmű NEM volt és most is az)!
Sajnos ennyit a demokráciáról, a magyar rendőrök magatartásáról, akik visszaélnek helyzettükkel, s azzal, hogy egy 20 éves sráccal van dolguk. Kiváncsi lennék, ha ez egy 40-50 éves emberrel történik, akkor is így válaszoltak volna, így fenyegetőztek volna!?
Röviden ennyi, s bocs, ha OFF téma lenne, de nem tudom mitévő legyek, ki az, akihez forduljak az igazságom megvédéséért.

Üdv, Dani

amit gondolok azt írom
fiatalabb koromban párszor beszoptam hasonlót én is
most tanácsként csak annyit :
ha nem látszik az útburkolati jel akkor nincs !
jelvénye rajtavolt ? számát felírtad ?
jelentsd fel .  és ezt komolyan javaslom
ha semmi mást nem érsz el vele csak azt hogy törlik a pontokat már megérte
ha nem vagy autóklub tag akkor is keresd fel az autóklub jogi irodáját , segítenek

nálam alapelv hogy soha de soha egy hangot nem vitatkozom a rendőrrel
de ha úgyerzem hogy szarban vagyok akkor annyit mondok
biztosúr igaza van . kérném írja fel a számát és a társáét is egy papírra, köszönöm
ilyenkor rendszerínt másraterelődik a szó aztán megegyezünk általában megoldódik a helyszínen

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető r4hu

én már nem akarok debreceni diák lenni...

« Hozzászólás #10716 Dátum: 2007 December 16, 20:10:30 »

http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/
max.
mondhatni okostojásként, ENGEM már nem fognak meg, NEM állok meg NEKIK, NINCS nálam semmi sem, lassan megyek, 2-3 kilométerrrel előre, meg hátra figyelek, mikor párszor rábasztam, MINDIG szabálytalan voltam... egy koccanáshoz elég egy hülye, aláírni valamit, NEM kényszeríthet senki ! OK, 20 éves vagy, én meg 50, ne aggódj, én is szívtam már eleget, de, úgy tudom hogy létezik a jardoknál egy BELSŐ utasítás, hogy csak INDOKOLT esetben állíthatnak meg autósokat, úgy veszem leírásodból, hogy gyorsan mentél és nem tudtad a fasz únós manővereit "letoreláni", én is fordultam már meg 180 fokot, 90 százalékos lefagyott kanyarban egyedül, képzeld mi lett volna ha jön szembe valaki... pláne ha rendőr is van... persze hogy a pénzre hajtanak, így decemberben különösen (nekik is van családjuk, alul vannak fizetve... balabla), de semmit nem írunk alá ! "jelencs fel bazmeg"
semmi gond, túléled, edződsz a mai magyar valósághoz...

Nem elérhető Imrüs

www.matraveteran.uw.hu

« Hozzászólás #10715 Dátum: 2007 December 16, 12:40:52 »

Köszönöm a gyors választ, Renaultos Kollega!
Persze, 10.000,- Ft nem érdekes, mert kifizetném, mégha nem is jogos, csak a büntetőpontok zargatnak, mert nem tünteti fel legjobb fényben az embert pl. nyáron szoktam fuvarozni, 3 pont.
A csekk befizetésre van 30 napom, tehát a héten levlet elkülsöm, s remélhetőleg hamar választ kapok, mert addig nem fizetem be, majd a végső pillanatban, ha minden kötél szakad.

Üdv. Dani

Nem semmi!
A pontok elévülési ideje 2 év.

"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
Nem elérhető zoka

« Hozzászólás #10714 Dátum: 2007 December 15, 23:16:44 »

ha a mobilotokon van mód hangfelvételt készíteni mindig kapcsoljátok be rendőri intézkedés során.

06208005898
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10713 Dátum: 2007 December 15, 23:05:18 »

szia Dani!
szerintem max annyit tudsz tenni, hogy befizeted a csekket és megírod ezt a sztorit korrektül, szépen levélbe ajánlott levélbe a fővárosi rendőrfőkapitányságnak, úgy mint ahogy ide írtad! Ajánlott levélre kell váalszolniuk, de nem tudom mi lesz a válaszuk! Szerintem egy 5e ft-os csekk miatt inkább ne végezz közmunkát,mert az lehet priusznak fog számítani és 20 évesen priusszal igen nehéz lesz elhelyezkedni bárhova, senkit nem fogja érdekelni hogy egy valótlan szabálysértés miatt van priuszod! az erkölcsi az fontos hogy tiszta legyen.. 5e ft nem ér meg ennyit!!
még az is lehet hogy a rendőrség max utólag elnézésed kéri a rendőrök miatt, hogy ilyne volt az intézkedésünk, mi családon belül jártunk már úgy hogy elnézést kértek! a lényeg hogy írj levelet a részletes történet leírásával és hangsúlyozd ki hogy eddig soha nem volt szabálytalanságod és hog ymegdöbbentél hogy bántak veled, törvénytisztelő állampolgárra a rend őrei,miközben, te csak eg ybalesetet próbáltál kikerülni-kivédeni...
reméljük valami jó váalszt kapsz majd tőlük, vagy lehet talán hogy legalább a büntetőpontot eltörlik, ki tudja, egy próbát megér  Wink

Köszönöm a gyors választ, Renaultos Kollega!
Persze, 10.000,- Ft nem érdekes, mert kifizetném, mégha nem is jogos, csak a büntetőpontok zargatnak, mert nem tünteti fel legjobb fényben az embert pl. nyáron szoktam fuvarozni, 3 pont.
A csekk befizetésre van 30 napom, tehát a héten levlet elkülsöm, s remélhetőleg hamar választ kapok, mert addig nem fizetem be, majd a végső pillanatban, ha minden kötél szakad.

Üdv. Dani

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Rulezka
« Hozzászólás #10712 Dátum: 2007 December 15, 22:56:23 »

szia Dani!
szerintem max annyit tudsz tenni, hogy befizeted a csekket és megírod ezt a sztorit korrektül, szépen levélbe ajánlott levélbe a fővárosi rendőrfőkapitányságnak, úgy mint ahogy ide írtad! Ajánlott levélre kell váalszolniuk, de nem tudom mi lesz a válaszuk! Szerintem egy 5e ft-os csekk miatt inkább ne végezz közmunkát,mert az lehet priusznak fog számítani és 20 évesen priusszal igen nehéz lesz elhelyezkedni bárhova, senkit nem fogja érdekelni hogy egy valótlan szabálysértés miatt van priuszod! az erkölcsi az fontos hogy tiszta legyen.. 5e ft nem ér meg ennyit!!
még az is lehet hogy a rendőrség max utólag elnézésed kéri a rendőrök miatt, hogy ilyne volt az intézkedésünk, mi családon belül jártunk már úgy hogy elnézést kértek! a lényeg hogy írj levelet a részletes történet leírásával és hangsúlyozd ki hogy eddig soha nem volt szabálytalanságod és hog ymegdöbbentél hogy bántak veled, törvénytisztelő állampolgárra a rend őrei,miközben, te csak eg ybalesetet próbáltál kikerülni-kivédeni...
reméljük valami jó váalszt kapsz majd tőlük, vagy lehet talán hogy legalább a büntetőpontot eltörlik, ki tudja, egy próbát megér  Wink
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10711 Dátum: 2007 December 15, 22:44:29 »

Üdv, Dani

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Nem elérhető Imrüs

www.matraveteran.uw.hu

« Hozzászólás #10710 Dátum: 2007 December 14, 23:51:54 »

Kötelező olvasmány:
Top Gear, Fiat 500, Budapest
http://www.autoblog.hu/?r=9310

Ez tényleg jó  Cheesy

"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
Nem elérhető Kris

« Hozzászólás #10709 Dátum: 2007 December 14, 21:54:27 »

nyirádrally fotóztam! Wink
királyul néz ki szerintem 

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #10708 Dátum: 2007 December 14, 20:37:40 »

http://www.youtube.com/watch?v=YClqEQftcdY&feature=related

Egy picap ami ritka.
Nem elérhető Sylvacska

Örült Nők ketrece

« Hozzászólás #10707 Dátum: 2007 December 14, 19:12:26 »

http://www.youtube.com/watch?v=-TiKZIAnFWY

a környezetet tessék figyelni  Wink

www.hajbevarras.hu
06/20-320-5869
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #10706 Dátum: 2007 December 14, 18:47:11 »

Rulezka vagyok, nem az a narancssárga kombi Countryman vagy mi, ami eladó a használtautón már vagy másfél éve? kissé leharcoltan?

tök piros és a rózsadombon áll a volt rubik villa előtt

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Rulezka
« Hozzászólás #10705 Dátum: 2007 December 14, 07:48:52 »

Valaki már tett említést arról, hogy dec 31-én
III. Népautós Szilveszter
A közlekedési múzeum parkolójában?

szia
én r4eseknek osztom az igét nyár óta hog ylesz! de ki szervezi? vagy fakultatív szerveződik?
Nem elérhető vwakos

« Hozzászólás #10704 Dátum: 2007 December 13, 22:30:22 »

nyirádrally fotóztam! Wink
Kötelező olvasmány:

[melléklet törölve az admin által]

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #10703 Dátum: 2007 December 13, 22:20:47 »

Valaki már tett említést arról, hogy dec 31-én
III. Népautós Szilveszter
A közlekedési múzeum parkolójában?

Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #10702 Dátum: 2007 December 13, 20:50:29 »

Kötelező olvasmány:
Rulezka
« Hozzászólás #10701 Dátum: 2007 December 13, 08:11:55 »

Hmm,meglátjuk,igérni most nem tudok semmit.Van egy TK-s Mini amit össze kell hozni és az szépen el is foglalja a műhelyt,kint meg hideg van Grin Szóval ha ez a kocsi mozdítható lesz akkor elvileg meg lehet oldani.
ez jól hangzik, köszi haver  Cheesy
Nem elérhető PBéci

Az élet túl rövid,hogy unalmas autókat vezessünk

« Hozzászólás #10700 Dátum: 2007 December 12, 18:06:16 »

Csabival arra is gondoltunk, hpgy vinnénk egy karton sörikét Bécinek, na meg meglátogatnánk és egy picit így SZMG-zhetnénk akár együtt is a Golf2ön, hmm? ötlet? javaslat? mi kirándulnánk szívesen ezért, ha ráérsz, mondjuk 7végék a legjobbak nekünk, ha neked is jó!
Hmm,meglátjuk,igérni most nem tudok semmit.Van egy TK-s Mini amit össze kell hozni és az szépen el is foglalja a műhelyt,kint meg hideg van Grin Szóval ha ez a kocsi mozdítható lesz akkor elvileg meg lehet oldani.

Mini 1275 Gt 1974
VW Golf C 1.6D 1984
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10699 Dátum: 2007 December 11, 21:14:09 »

alapjárat eddig (kb 2hónapja picit magas volt) az alacsonyabbra lett állítva) csak hidegnél csinálja,de van hogy kanyar, kuplung kinyom, 1esbe rak, és mikor engednéd rá akko rleáll, nem csak kisgáznál!! Csabi ha vezeti akkor is,de leginkább hideg motornál!
az nem lehet probléma forrása hogy az önindító is fura hangú (bár mióta megvan azóta is) vagy esetleg generátort nem kéne felújítani? vag yönindítót is? anno csabinak minijénél kihagyott a generátor akko rlelassult és megállt,mondjuk itt nem az a hiba,de hasonló csak indulásnál...

Látod, ezért kell Renault venni, az nem csinál galibát!  Grin Kopp-kopp...

Komolyra fordítva, a töltésvisszajelző miatt lehet generátor, de ezt nehéz megállapítani 250km-ről. Osztálytársam Opelje (na az meg hulladék autó, mert dieseles lomha lajhár több tonnával Cheesy) csinált olyat, hogy kinyírt 2 akksit (70 Ah), mondtuk, hogy generátoja v. önindítója szarakodik, a hülyéje kicsrélte 100 Ah-ra, azt is kinyírta. Most végre belátta, hogy az önindító "zárlatos" (nem szószerint), azt kellene kicserélni.
Sok sikert a javításhoz, mielőbbi gyógyulást

Üdv.

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Nem elérhető tamiya

« Hozzászólás #10698 Dátum: 2007 December 11, 21:06:43 »

Sziasztok!
Egy jó ismerősöm küldte az üzenetet, miszerint:

Íme a francia menyasszony: korosodó R4 1984-ből, 1.1-es, szerintem nagyon jó motorral (pöccre indul télen-nyáron évek óta, piszkálgatás nélkül) és jó váltóval. December 16-án lejár a műszakija, a karosszéria munkák miatt nem tudom vállalni a rendbehozását, pihentetni nem akarom, így eladósorba kerül, s remélem gondos kezekbe is!
A szokásos rönós problémák értek utól bennünket, -szitás padlólemez, s meg kellene nézni még a torziósrugóknál, a képen láthatjátok a jeleket, -bár műszakin még lehet, hogy átevickélnénk vele. Most napi használatban van a járgány, megbízható kilóméterfaló, kevéssel beéri (mért óvatos minimum 4.75, télen kb. 6 liter), rendszeresen használom városok között is, 200-300km-ekre is elég komfortos, persze nem gyors:))
a képek maiak 2007.december 6.

Irányár: 100.000Ft, a többit telefonon, vagy személyesen, vezethetitek is:)
Üdvözlettel: Hajnal László 20/4218402 (Törökszentmiklós, Jász-Nagykun-Szolnok m.)

Üdv a Rönós kollegának!

Nekem nem szitás a padlólemezem, szépen egyben is van! Cheesy Viszont 3-4 kisebb hegesztés vár rá, s a torziót az én F4-esembe is megkell nézni. Motort nem árt, szelepszárszimeringet cserélni, de eccerűbb egy újat beletenni... Cheesy Csak olyannak, aki szerető gazdája lenne és volt már R4-ese. Tavaszig ráérek, mert akkor jön álmaim Renaultja, a gyerekkori F6-os.. KIRÁLY LESZ!  Wink  Wink  Wink
Ára kb. 70-80.000,-.

Ha senki nem vinné el, KIVONATOM A PÍPROKAT, S MEGTARTOM ALKATRÉSZNEK!
JAH, PAPÍRT KITUDOK VONATNI 20.000,- ÉRT, HA VALAKIT ÉRDEKEL!!
FULL LEGÁLIS, CSAK A PAPÍROK, TÁBLÁK KELLENEK, S A KAROSSZÉRIA MARADHAT ALKATRÉSZNEK VAGY MEHET MÉH-BE (BÁR A MÉH AZ MÁR SZITA-SZITA KAROSSZÉRIÁNÁL, MERT KÜLÖNBEN KÁÁÁR). Kismaci és nagymaci f@aszát az összes bontósnak, aki ingyen bevenné az R4-et, alkatrészeket meg pénzért adná vissza vagy megsemmisiítené..huu ez utálom a bontósokat...bruuu

Üdv, Dani

Renault 11 Turbo
Renault forever...
Nem elérhető Hajnocza

Megvalósult álom :)

« Hozzászólás #10697 Dátum: 2007 December 11, 21:05:47 »

megpróbálom bár ma is este voltam ott és akkor a telefonos fotó nem sokat érne
Rulezka vagyok, nem az a narancssárga kombi Countryman vagy mi, ami eladó a használtautón már vagy másfél éve? kissé leharcoltan?
Nem elérhető Hajnocza

« Hozzászólás #10696 Dátum: 2007 December 11, 21:04:03 »

Nem lehet,hogy lecsúszott vmi a porlasztóról?Egy vákuumcső,vagy egy vezeték a mágnesszelepről?Esetleg elszakadhatott a porlasztó gumitalpa islehet egy dugulás is.Vagy gyújtás,nem tudom(mert már rég csináltam G2-t) hogy megszakítós e a gyújtásod.Ha az akkor lehet hogy nincs hézagod.
Csabival arra is gondoltunk, hpgy vinnénk egy karton sörikét Bécinek, na meg meglátogatnánk és egy picit így SZMG-zhetnénk akár együtt is a Golf2ön, hmm? ötlet? javaslat? mi kirándulnánk szívesen ezért, ha ráérsz, mondjuk 7végék a legjobbak nekünk, ha neked is jó!
Nem elérhető Hajnocza

« Hozzászólás #10695 Dátum: 2007 December 11, 21:01:00 »

Sem távgyógyász, sem autószerelő nem vagyok (na jó, papíron igen). Lehet egy egyszerű alapjárati probléma is. Csak meleg motornál játssza, vagy hidegnél is ?
alapjárat eddig (kb 2hónapja picit magas volt) az alacsonyabbra lett állítva) csak hidegnél csinálja,de van hogy kanyar, kuplung kinyom, 1esbe rak, és mikor engednéd rá akko rleáll, nem csak kisgáznál!! Csabi ha vezeti akkor is,de leginkább hideg motornál!
az nem lehet probléma forrása hogy az önindító is fura hangú (bár mióta megvan azóta is) vagy esetleg generátort nem kéne felújítani? vag yönindítót is? anno csabinak minijénél kihagyott a generátor akko rlelassult és megállt,mondjuk itt nem az a hiba,de hasonló csak indulásnál...
Nem elérhető PBéci

« Hozzászólás #10694 Dátum: 2007 December 11, 20:05:27 »

Azért előre is köszönöm

Mini 1275 Gt 1974
VW Golf C 1.6D 1984
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #10693 Dátum: 2007 December 11, 20:03:04 »

győziland kössz Tongue Grin Erre azért nem vagyok büszke Embarrassed
Pont olyan? Shocked Megtennéd egyszer,hogy lefényképeled?Kíváncsi vagyok

Nem elérhető PBéci

« Hozzászólás #10692 Dátum: 2007 December 11, 19:53:40 »

mindennap elmegyek egy pont ugyanolyan vas mellett mint ami az avatarodban van
aszittem a tied és csak most látom hogy győziland-ban lax
győziland kössz Tongue Grin Erre azért nem vagyok büszke Embarrassed
Pont olyan? Shocked Megtennéd egyszer,hogy lefényképeled?Kíváncsi vagyok

Mini 1275 Gt 1974
VW Golf C 1.6D 1984
Nem elérhető Hajnocza

« Hozzászólás #10691 Dátum: 2007 December 11, 19:51:04 »

győziland...ez jóóóóó Smiley))
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #10690 Dátum: 2007 December 11, 19:49:35 »

Mer ide születtem Evil Grin
Csabinak van szerelő ismerőse nem?Vagy esetleg Maresz?

Nem elérhető PBéci

« Hozzászólás #10689 Dátum: 2007 December 11, 19:43:07 »

Egyelek meg Béci, h mé nem lax közelebb...
Mer ide születtem Evil Grin
Csabinak van szerelő ismerőse nem?Vagy esetleg Maresz?

Mini 1275 Gt 1974
VW Golf C 1.6D 1984
Nem elérhető Hajnocza

« Hozzászólás #10688 Dátum: 2007 December 11, 19:41:25 »

Nem lehet,hogy lecsúszott vmi a porlasztóról?Egy vákuumcső,vagy egy vezeték a mágnesszelepről?Esetleg elszakadhatott a porlasztó gumitalpa islehet egy dugulás is.Vagy gyújtás,nem tudom(mert már rég csináltam G2-t) hogy megszakítós e a gyújtásod.Ha az akkor lehet hogy nincs hézagod.
Egyelek meg Béci, h mé nem lax közelebb...
Oldalak: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 ... 395
Nyomtatás

Ugrás: