www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 16, 23:18:06

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921217 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Mit küldjenek Afrikába a bogarasok?
Füzetet, tollat, papírt, ceruzát - 4 (10.8%)
Homokot - 3 (8.1%)
Hősugárzót - 7 (18.9%)
Napolajat - 1 (2.7%)
Óvszert és felvilágosító anyagot - 9 (24.3%)
Sört - 8 (21.6%)
Valamilyen Hungarikumot - 5 (13.5%)
Összes szavazó: 31

Oldalak: 1 [2] 3 4
Nyomtatás
Szerző Téma: Bogarhatu.hu csapat Bamakó 2009  (Megtekintve 39546 alkalommal)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #101 Dátum: 2008 Január 23, 20:22:49 »

nekm van rutinom ebbe már ide oda csináltam iylen váltót
difi megfordit és bele kübel cucc és  hosszú váltódbol lesz 90es végsebb:D Grin

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #100 Dátum: 2008 Január 23, 20:03:53 »

Partizán!

A kübel lehajtással nem keveset lassítasz az autódon, hiszen egy lassító áttétel az, ami miatt magasabb lesz a kocsi. Erre gondoltál?
Bár... ha a hosszú váltód ezzel a lehajtással "párosodik", akkor egy sima rövidváltó karakterisztikáját kaphatod jobb esetben...
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #99 Dátum: 2008 Január 23, 20:03:12 »

alapvetően ez a koncepció,bár van meg egy olyan gond,hogy a sima összeépítés után lesz egy sebesség előre és négy hátra.a széki mondott valami okossagot amivel megoldható a dolog.sajnálnám a sebességet,de alig használom a kocsit 100 felett.
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #98 Dátum: 2008 Január 23, 16:48:50 »

a bogárnak nagyon jó a terepjáró képessége de fo már voltam olyan helyen,ahol ez kevés volt. a fogarasi havasok ban úgy kurta oda az alját,hogy nekem fájt,igaz olyan hegyi ösvényen ahol nem igazán járt szamáron kívül más.a váltó állapotáról csak részben igaz amit írsz.szerintem a bogár váltója elnyűhetetlen és viszonylag olcsón helyrehozható.nekem 5 éve 40ért csináltak a hosszú váltót és azóta is király. egyébként szerintem éppen... 
Partizán!

A kübel lehajtással nem keveset lassítasz az autódon, hiszen egy lassító áttétel az, ami miatt magasabb lesz a kocsi. Erre gondoltál?
Bár... ha a hosszú váltód ezzel a lehajtással "párosodik", akkor egy sima rövidváltó karakterisztikáját kaphatod jobb esetben...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #97 Dátum: 2008 Január 23, 10:41:18 »

Mondjuk én olyan autóval mennék amiben lehet aludni. Már csak az egyszerűség kedvéért is.
Sima mezei 1.6D kockabusszal már többször is megjárták a távot, most is megy velük három. Az szerintem teljesen tökéletes erre a célra (négy jó gumival).

Ellenpélda a BKV-s Volvo busz, amit nagy pénzeken építettek át sivatagivá és most a IFA húzza át minden homokbuckán.

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #96 Dátum: 2008 Január 23, 10:31:46 »

szerintem ez már nem annyira alulról jövő dolog.ráadásul ha támogatókat keresünk akkor azokat nem lehet egyszerűen egy szakadt géppel megkeresni.kell egy kis sivatagi érzés is,meg akkor is,ha afrikában csak légkondicionált autópályán fogunk menni;-)
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #95 Dátum: 2008 Január 23, 09:57:39 »

szerintem bamakóba nem kell más, csak egy megbízható, strapabíró autó...
egy t2es tökkéletesen alkalmas erre a feladatra. lágy rugózás, nagy hasmagasság, igénytelenség  Kiss

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #94 Dátum: 2008 Január 23, 09:04:06 »

tisztelendő ez a bátorság, de nálam ez már a túlzott vakmerőség kategóriája  Cheesy
mikorra tervezed, hogy meglesz az átalakítás? esetleg kinézhetnénk egy homokbányába utána, letesztelni a dolgokat...

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #93 Dátum: 2008 Január 23, 08:46:26 »

szerintem éppen a nagyon megcsinált gépek dőlnek ki.emlékezz arra,hogy az fo autóm milyen állapotban volt kárpátalján.páro óra alatt mégis úton volt. egyszerűen azért mert a világ legegyszerűbb technikája a mi autónk.nem is értem,hogy milyen franko váltóról beszélsz. én az autómmal ma neki vágnék bamakónak.Wink
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #92 Dátum: 2008 Január 23, 08:35:52 »

a bogárnak nagyon jó a terepjáró képessége de fo már voltam olyan helyen,ahol ez kevés volt. a fogarasi havasok ban úgy kurta oda az alját,hogy nekem fájt,igaz olyan hegyi ösvényen ahol nem igazán járt szamáron kívül más.a váltó állapotáról csak részben igaz amit írsz.szerintem a bogár váltója elnyűhetetlen és viszonylag olcsón helyrehozható.nekem 5 éve 40ért csináltak a hosszú váltót és azóta is király. egyébként szerintem éppen... 
Nem elérhető FradiDaniVW1970

« Hozzászólás #91 Dátum: 2008 Január 23, 00:23:32 »

Nincs ebbe a kübel váltóba valami olyan dolog amitől "ugrik" egyet a segge 1esbe?
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #90 Dátum: 2008 Január 22, 19:21:42 »

a féltengely nem közvetlenül kapcsolodik a dobba, hanem egy fogaskerékkel, így csökkenti az áttételt, és megemeli a hasmagasságot +10cm  Wink  asszem  Tongue

oké ezt tudom, de
- mi szükség van erre, mikor hasmagasságot simán a ricni átfordításával is nyerhetsz?
- ha már tényleg ez lenne a megvalósítás helyes útja, akkor esetleg nem lenne-e okosabb/olcsóbb az egészen szépen megcsinálni?

nem tudom mibe kerül egy ilyen váltó, de úgy sejtem, hogy az állapota az hihetetlenül szar és a rendkívűl ócska között lehet valahol
annyira biztosan nem bíznék benne, hogy berakás után elinduljak vele egy 16 ezer kilométeres, igen erős igénybevételt jelentő kirándulásra
tehát váltó szét, csapágyak kicserélése, tengelyek kicserélése, féltengelyek felújítása, portál rendszer felújítása
ez nem kevés pénz
és ezután lenne egy felújított gyengécske váltóm

míg mondjuk beszerezhetnék egy erős "modern" váltót, aminek a felújítása vélhetőleg jóval kevesebbe kerül, átfordítanám a difit és csináltaték hozzá egy portál rendszert olyan áttétellel, ami nekem tetszik (praktikusan 1:1-est és akkor marad az eredeti áttétele a váltónak)
ez valószínűleg kicsit drágább, mint a fenti felújítás, de lenne egy erős váltóm

oké ez nem "eredeti", de sokkal inkább használható a célra

bár én alapvetően teljesen felesleges dolognak tartom az egész portál rendszert a bogárban, többet érsz egy egyricnis megemeléssel és erősebb motorral, olajhűtővel, homokszűrős légszűrővel és négy frankó gumival

Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #89 Dátum: 2008 Január 22, 19:08:44 »

Azt nem vágom teljes egészében, hogy minek kell neked kübel váltó?
Oké azt értem, hogy ez az álmod, de technikailag mi indokolja?

a féltengely nem közvetlenül kapcsolodik a dobba, hanem egy fogaskerékkel, így csökkenti az áttételt, és megemeli a hasmagasságot +10cm  Wink  asszem  Tongue

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #88 Dátum: 2008 Január 22, 18:50:03 »

Azt nem vágom teljes egészében, hogy minek kell neked kübel váltó?
Oké azt értem, hogy ez az álmod, de technikailag mi indokolja?

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87 Dátum: 2008 Január 22, 17:46:19 »

faltdach nélkül afrikában?:O Ráadásul nem tudom, hogy milyen áttétele van annaka váltónak, ami benne van.
jójó Smiley és ha úgyis ez az álmod  Cheesy
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #86 Dátum: 2008 Január 22, 17:45:04 »

aha, mert ha csak a versenyre, akkor lehet egyszerűbb lenne Balage játszós autóját megvenni, amit árul

faltdach nélkül afrikában?:O Ráadásul nem tudom, hogy milyen áttétele van annaka váltónak, ami benne van.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #85 Dátum: 2008 Január 22, 17:41:28 »

igen, ez egy elég régi álom...Smiley kb azóta, hogy láttam néhány képet kommandueurwagenról:)
aha, mert ha csak a versenyre, akkor lehet egyszerűbb lenne Balage játszós autóját megvenni, amit árul
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #84 Dátum: 2008 Január 22, 17:37:13 »

Fánit akarod  átalakítani?  Shocked

igen, ez egy elég régi álom...Smiley kb azóta, hogy láttam néhány képet kommandueurwagenról:)

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #83 Dátum: 2008 Január 22, 17:33:17 »

technikailag úgy állunk, hogy van egy t1 (kübel) váltó, amit két mértékadó bogaras szakember szerint is be lehet építeni a bogárba. Szó van róla, hogy valakinek valahol van egy kübel tengelycsonkja, amit szintén simán lehet betenni bogárba. Technikailag tehát részben jók vagyunk, már csak pénz kellene az átépítésre.Smiley
Fánit akarod  átalakítani?  Shocked
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #82 Dátum: 2008 Január 22, 17:32:06 »

technikailag úgy állunk, hogy van egy t1 (kübel) váltó, amit két mértékadó bogaras szakember szerint is be lehet építeni a bogárba. Szó van róla, hogy valakinek valahol van egy kübel tengelycsonkja, amit szintén simán lehet betenni bogárba. Technikailag tehát részben jók vagyunk, már csak pénz kellene az átépítésre.Smiley

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #81 Dátum: 2008 Január 22, 17:05:56 »

az nem lehet megtudni hogy melyik csapatal tortent ez?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #80 Dátum: 2008 Január 22, 16:59:57 »

szerintem azért két gyakorló szociális munkás egy ilyen kihívásto ne féljen;-) ráadásul nekem a tescoban volt 15 forintos dvd akció.az egy kicsit volt csak húzorabb
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #79 Dátum: 2008 Január 22, 16:50:45 »

http://bamako.blog.hu/2008/01/22/segelyt_vittek_a_mauritaniaia_faluba_kis_hijan_meglincseltek_oket

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #78 Dátum: 2008 Január 21, 13:53:41 »

Sört sajna nem lehet vinni az már tutti. A bamako résztvevők is beássák a készleteket.Smiley
Nem tudom a kotonnak mennyire örülnének. gyanítom nem a szabad szerelem hívei.Smiley

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #77 Dátum: 2008 Január 19, 12:20:42 »

http://bamako.blog.hu/2008/01/18/bamako_autok_rali

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #76 Dátum: 2008 Január 19, 12:16:12 »

...
szponzorkent megkeressuk a porke hungarikat,a kőbányai sört es a gyurexet

A sörrel óvatosan, mert arrafele a vallások tiltják az alkohol fogyasztását.

Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #75 Dátum: 2008 Január 19, 12:03:34 »

no,megvan a busz is

IQ buflákkal?

felmarkolom a diák hitelt, megabrakolom a bocit és nyeregbe pattanok  Wink

Nem elérhető partibacsi

« Hozzászólás #74 Dátum: 2008 Január 18, 22:47:40 »

no,megvan a busz is,tehat tudjuk vinni az ovszert es a sort,es persze a hosugarzot:)
a bogar 2 utasa megvan,a buszban 2 meg szabad.ezt ugy fogjuk kiosztani,hogy tombolat adunk ki es aki nyer,az jon es nem fizet sem a nevezesert,sem az utert.
nehany dolgot meg tisztazni kell ,amig idaig eljutunk!;)
szponzorkent megkeressuk a porke hungarikat,a kőbányai sört es a gyurexet
Nem elérhető gegob

« Hozzászólás #73 Dátum: 2008 Január 18, 17:04:02 »

http://index.hu/video/2008/01/06/vigyazat_bamako_vegallomas/

nem nagy szam, de hatha meg vki nem latta:D
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #72 Dátum: 2008 Január 18, 16:40:20 »

bamakóba hogy vinnél ilyen komoly szerelőcsapatot ?  Grin
<beszúrt kép törölve>
Hat itt csak GSAtti szerel, IQ tartja a kocsit, h ne guruljon el, erre jo egy tegla is ... A ket labat a lokhariton mondjuk nem ertem (iden lehet, h divat lesz ...), de te_o es domiek csak nezelodnek ... Elviszi GSAttit es minden oke lesz, majd a kis afrikai gyerekek nezelodnek a tobbiek helyett! :-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #71 Dátum: 2008 Január 18, 10:29:24 »

http://www.rallybugs.com

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #70 Dátum: 2008 Január 18, 06:56:20 »

látom bejön Nektek a szavazás.Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #69 Dátum: 2008 Január 18, 06:55:56 »

a nagy lendület csodákra képes  Wink

nem is reagálok egy ilyen destruktív hozzászólásra...Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2008 Január 18, 07:22:16 írta stonemen »

Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #68 Dátum: 2008 Január 17, 23:49:37 »

Amikor a váci úton egyszer ajtóközépig ért a víz és középen zsírúj autók voltak lerohadva és én a mélyebb fekvésű külső sávban előztem és hazajutottam, no annak is kicsi volt az esélye.Smiley

a nagy lendület csodákra képes  Wink

Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #67 Dátum: 2008 Január 17, 22:16:04 »

Ez sima széria bogár?
Mert Géza most ezzel nyomja,vagy én tudom rosszul?? Grin
ja
ja
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #66 Dátum: 2008 Január 17, 21:37:04 »

De minek? A Villám Géza már másodjára fog végigmenni egy sima széria bogárral.
Ez sima széria bogár?
Mert Géza most ezzel nyomja,vagy én tudom rosszul?? Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #65 Dátum: 2008 Január 17, 21:33:58 »

azért lássuk be ennek a legomolyabb felkészítés mellett is viszonylag kicsi az esélye

Amikor a váci úton egyszer ajtóközépig ért a víz és középen zsírúj autók voltak lerohadva és én a mélyebb fekvésű külső sávban előztem és hazajutottam, no annak is kicsi volt az esélye.Smiley

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #64 Dátum: 2008 Január 17, 21:26:37 »

Érdekes lenne egy ilyenen végignyomulni, nem semmi vágókép lenne, amikor bogárral a kajibák melletti homokúton lenyomunk egy pajerót.Smiley

azért lássuk be ennek a legomolyabb felkészítés mellett is viszonylag kicsi az esélye

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #63 Dátum: 2008 Január 17, 21:17:46 »

na de közúton...
van nehezített etap is külön a 4x4-eseknek

Érdekes lenne egy ilyenen végignyomulni, nem semmi vágókép lenne, amikor bogárral a kajibák melletti homokúton lenyomunk egy pajerót.Smiley

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #62 Dátum: 2008 Január 17, 21:16:47 »

De minek? A Villám Géza már másodjára fog végigmenni egy sima széria bogárral.

A szponzorok szerintem olyan autót szeretnénk, amiből sugárzik egy kis sivatagi terepfeeling. Dakar reklémot se láttam még r4el holott az előskön szinte csak azok indultak.Smiley Ráadásul én is szeretném már régóta ezt az újítást.

Oldalak: 1 [2] 3 4
Nyomtatás

Ugrás: