www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 11:33:29

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 157 158 159 160 161 [162] 163 164 165 166 167 ... 547
Nyomtatás
Szerző Téma: Buszos topic !  (Megtekintve 5281953 alkalommal)
Süni
« Hozzászólás #15421 Dátum: 2010 Szeptember 26, 21:04:45 »

LLE sorozatszámos matrica van rajta ?
He?
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #15420 Dátum: 2010 Szeptember 26, 15:47:52 »

hú ez nagyon tetszik!!

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #15419 Dátum: 2010 Szeptember 26, 15:29:58 »

Ennél szebb az érdi, és van rajta egy marha jó keret az alsó rács, és az index körül, benne ködlámpával. Merci alufelniken.
LLE sorozatszámos matrica van rajta ?

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Süni
« Hozzászólás #15418 Dátum: 2010 Szeptember 26, 14:16:07 »

Ennél szebb az érdi, és van rajta egy marha jó keret az alsó rács, és az index körül, benne ködlámpával. Merci alufelniken.
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #15417 Dátum: 2010 Szeptember 26, 12:48:40 »

Van olyan T3, hogy Whitestar? Érden rohangál egy meseszép gépezet, aminek ez van az orrára írva.

még eladó is van Wink

http://www.pistonheads.com/sales/1951688.htm

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #15416 Dátum: 2010 Szeptember 26, 11:47:40 »

Van olyan T3, hogy Whitestar? Érden rohangál egy meseszép gépezet, aminek ez van az orrára írva.
volt

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #15415 Dátum: 2010 Szeptember 26, 01:05:28 »

köszi az infót
bowdenházról-bowdenről írsz,neked nem ilyen acélszál fut vas?csőben?
Nem csak a sodort bovden kábelt hívják bovdennek, ebben az esetben a fém szál is, ami a bovdenházban fut az is bovden.
Természetesen nekem is és mindenki másnak is acél szál fut vas csőben (ez a gyári megoldás), így nem csak húzni, hanem tolni is tud a bovden.
A bogárboltosoknál is ezt a fajta bovdent lehet kapni.
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #15414 Dátum: 2010 Szeptember 25, 20:51:29 »

Két hete csináltam és elég rettenetes. Én úgy cseréltem az egyik oldali hátravezető csövet, amiben a bovden fut, hogy letördeltem a régit (másképp nem ment) és befűztem egy olyan belső átmérőjű vörösréz (talán légkondis) csövet, amiben elfér a bovdenházas fűtésállító bovden (kicsit nagyobb is volt számolva az esetleges hajlításoknál lévő összepréselődésnél). Elég ideges voltam közben, és nem azért, hogy vajon a vége tetszeni fog-e.Smiley
Aláfekve csináltam az egészet, de megfogadtam, hogy ha kasztnizásra kerül a sor, akkor majd levágom az egészet a f...ba és újracsinálom.
Baromira nincs hely a cső hajlítgatására, pedig nem volt 5 centi, amikor ne kellet volna. Az biztos sokat segített volna, ha nincs bent az első felfüggesztés, sem pedig a motor és oldalra van fordítva az autó. Szóval összefoglalva orbitális szopás.
Amúgy a bovdent lehet kapni a bogárboltosoknál, csak figyeljetek oda, hogy különboző a két oldali bovden vége az állító karoknál.

köszi az infót
bowdenházról-bowdenről írsz,neked nem ilyen acélszál fut vas?csőben?
Nem elérhető Kacsa

« Hozzászólás #15413 Dátum: 2010 Szeptember 25, 10:42:10 »

Festesd pastelwhite-ra, az fehér Smiley
Régebben még tudtam, hogy milyen volt gyárilag a színösszeállításuk az T2a deluxe buszoknak, de már elfelejtettem Huh
Itt nézegesd: http://www.thesamba.com/vw/archives/info/colorstype2.php
Pastelwhite:
<beszúrt kép törölve>
Köszi szépen, innen indultam ki.
Az enyém csak sima kombi, nem deluxe. Mivel 70-ben csak a tető kapott más színt így ha jól nézem akkor az enyém:

Kasztni szín a vízelvezetőig: L 620 (02) savannah beige
Tető szín: L 581 (61) cloud white
Ha ránéz valaki a mellékelt képre (ami elvileg egy gyári színű autó), szerintem egyértelműen látszik, hogy az hót fehér, nem pedig tojás szín amit a festőm kikevert a színkód alapján...

T2a - T1
Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #15412 Dátum: 2010 Szeptember 24, 23:50:13 »

Ez engem is érdekelne, mert nekem a jobbos be van rohadva, huztam, téptem, forgattam fúrógéppel de semmi...van álló fűtésem, de jó lenne ha működne rendesen.Ugy néz ki hogy csak a külsejével együtt lehetne cserélni, szal ha valakinek van tapasztalat, vagy akármilye akkor ne tartsa vissza!!Köszi előre is!!

mi jövő héten állunk neki(nekem is az egyik tök megállt,a másik alig mozog) addig is ha valaki csinált már ilyen cserét, ne tartsa vissza magát hogy csinálta.....
Két hete csináltam és elég rettenetes. Én úgy cseréltem az egyik oldali hátravezető csövet, amiben a bovden fut, hogy letördeltem a régit (másképp nem ment) és befűztem egy olyan belső átmérőjű vörösréz (talán légkondis) csövet, amiben elfér a bovdenházas fűtésállító bovden (kicsit nagyobb is volt számolva az esetleges hajlításoknál lévő összepréselődésnél). Elég ideges voltam közben, és nem azért, hogy vajon a vége tetszeni fog-e.Smiley
Aláfekve csináltam az egészet, de megfogadtam, hogy ha kasztnizásra kerül a sor, akkor majd levágom az egészet a f...ba és újracsinálom.
Baromira nincs hely a cső hajlítgatására, pedig nem volt 5 centi, amikor ne kellet volna. Az biztos sokat segített volna, ha nincs bent az első felfüggesztés, sem pedig a motor és oldalra van fordítva az autó. Szóval összefoglalva orbitális szopás.
Amúgy a bovdent lehet kapni a bogárboltosoknál, csak figyeljetek oda, hogy különboző a két oldali bovden vége az állító karoknál.
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #15411 Dátum: 2010 Szeptember 24, 22:31:15 »

Ez engem is érdekelne, mert nekem a jobbos be van rohadva, huztam, téptem, forgattam fúrógéppel de semmi...van álló fűtésem, de jó lenne ha működne rendesen.Ugy néz ki hogy csak a külsejével együtt lehetne cserélni, szal ha valakinek van tapasztalat, vagy akármilye akkor ne tartsa vissza!!Köszi előre is!!

mi jövő héten állunk neki(nekem is az egyik tök megállt,a másik alig mozog) addig is ha valaki csinált már ilyen cserét, ne tartsa vissza magát hogy csinálta.....

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #15410 Dátum: 2010 Szeptember 24, 21:34:45 »

Akkor b@szák meg!

Köszi  Wink
Ez PS3-hoz van csak

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #15409 Dátum: 2010 Szeptember 24, 21:20:44 »

Gt 4psen 1949 perec full tuning valami 70ló ha minden igaz ,néha nyomom Grin Grin Grin
azta  Grin

Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #15408 Dátum: 2010 Szeptember 24, 21:14:04 »

Ez PS3-hoz van csak
Gt 4psen 1949 perec full tuning valami 70ló ha minden igaz ,néha nyomom Grin Grin Grin
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #15407 Dátum: 2010 Szeptember 24, 21:11:22 »

Kérnék ehhez a játékhoz letöltő linket!

http://www.youtube.com/watch?v=10E1cn6-8Kk
Ez PS3-hoz van csak

Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #15406 Dátum: 2010 Szeptember 24, 21:06:16 »

Ezt az oldalt nem ismertem. Nem rossz, csak sajnos pont a 70-es évjárat nem elérhető Sad A savanna beige és a cloud white szín ral kódja itt is fenn van. Amin kicsit megijedtünk, hogy a cloud white szín nem fehér, hanem egy tojás szín. (festő szerint elb*szott zsigui drapp) Látott már vaaki ilyet kikeverve, vagy autón?
Festesd pastelwhite-ra, az fehér Smiley
Régebben még tudtam, hogy milyen volt gyárilag a színösszeállításuk az T2a deluxe buszoknak, de már elfelejtettem Huh
Itt nézegesd: http://www.thesamba.com/vw/archives/info/colorstype2.php
Pastelwhite:
Nem elérhető atesbus

« Hozzászólás #15405 Dátum: 2010 Szeptember 24, 20:46:26 »

más... hol lehet kapni ilyen acél szálat amit a kar tologat-húzogat(nem bowden) mi az átmérője mivel helyettesíthető?
ki cserélt már ilyet ami hátramegy a két fűtésdobhoz,mik a tapasztalatok-mire kell figyelni?
1.6 t2b 1976-os
na ebben a témakörben lehetne alkotni egy öszefoglaló ismertetőt
[/quote]
Nem elérhető Kacsa

« Hozzászólás #15404 Dátum: 2010 Szeptember 24, 20:43:13 »

http://www.wolfsburgwest.com/Colors/colorchrt.htm

Itt van pár szín, de ez nem RAL szerint van
Ezt az oldalt nem ismertem. Nem rossz, csak sajnos pont a 70-es évjárat nem elérhető Sad A savanna beige és a cloud white szín ral kódja itt is fenn van. Amin kicsit megijedtünk, hogy a cloud white szín nem fehér, hanem egy tojás szín. (festő szerint elb*szott zsigui drapp) Látott már vaaki ilyet kikeverve, vagy autón?

T2a - T1
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #15403 Dátum: 2010 Szeptember 24, 19:29:51 »

Sziasztok!

http://www.wolfsburgwest.com/Colors/colorchrt.htm

Itt van pár szín, de ez nem RAL szerint van

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Nem elérhető Kacsa

« Hozzászólás #15402 Dátum: 2010 Szeptember 24, 18:29:23 »

Sziasztok!
Ugyan ritkán írok, de most tényleg szükségem van a segítségetekre. Van egy 70 es transporterem, ami most készül festésre. A felniket fújják és szóltak, hogy nem biztosak a színkódba. (konkrétan szerintük ronda lett)
Ellenőrzés képpen meg tudná-e valaki mondani nekem, hogy milyen színű a tető (löki, felni), valamint a kasztni. Elvileg savanna beige szín lett kiválasztva cloud white tetővel. (ral kóddal természetesen)
Segítségeteket eőre is köszönöm!

T2a - T1
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #15401 Dátum: 2010 Szeptember 24, 17:07:09 »

Ha jól tudom gépre ezt nem adták ki.
Bár nem vagyok benne biztos.
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #15400 Dátum: 2010 Szeptember 24, 15:28:00 »

« Utoljára szerkesztve: 2010 Szeptember 24, 16:02:22 írta Balage »

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #15399 Dátum: 2010 Szeptember 24, 15:07:01 »

Whitestar, meg Bluestar volt , az LLE (Limited Last Edition) előtti szériák voltak ezek

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #15398 Dátum: 2010 Szeptember 24, 11:45:15 »

Guglival próbáltad? Grin Mert dob rá képet!
Süni
« Hozzászólás #15397 Dátum: 2010 Szeptember 24, 10:22:21 »

Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #15396 Dátum: 2010 Szeptember 24, 09:50:01 »

Van ilyen leágazás rajta 1.6-os kombi kivitelü busz, azért is keresem, mert jó ötletnek tartom a hátsó utasok számára.
Nem álló fűtésből fog jönni, hanem a hőcserélő dobból, egy három fokozatú fűtésventillátorral megfujatva a motortérből.
Két hete cseréltem alul a fűtés csöveket ideiglenes jelleggel szigeteletlen, de hőálló kémény bélés csövekkel és elég meggyőző volt az eredménye, egyenlőre a ventillátor nélkül is.
Amúgy ez a befúvási pont az első ülések között hátramenő fűtés kivezetéssel együtt nyitható és zárható a fűtés karokkal a műszerfalról.
mi az hogy kombi kivitelű busz?
-milyenek ezek a hőálló kémény béléscsövek(hol lehet kapni?ár?átmérő?)
-1.6 os a motorod? hová kerül a 3 fokozatú ventillátor?
-ez a nyitás zárás engem is érdekel...

más... hol lehet kapni ilyen acél szálat amit a kar tologat-húzogat(nem bowden) mi az átmérője mivel helyettesíthető?
ki cserélt már ilyet ami hátramegy a két fűtésdobhoz,mik a tapasztalatok-mire kell figyelni?
1.6 t2b 1976-os
na ebben a témakörben lehetne alkotni egy öszefoglaló ismertetőt
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #15395 Dátum: 2010 Szeptember 24, 07:58:26 »

De, kb 2007-ig egy fehérvári családé volt tudtommal. Még a címük és a telefonszámuk is megvan valahol.
Akkor jól gondoltam Cheesy
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #15394 Dátum: 2010 Szeptember 24, 05:55:50 »

Van ilyen leágazás rajta 1.6-os kombi kivitelü busz, azért is keresem, mert jó ötletnek tartom a hátsó utasok számára.
Nem álló fűtésből fog jönni, hanem a hőcserélő dobból, egy három fokozatú fűtésventillátorral megfujatva a motortérből.
Két hete cseréltem alul a fűtés csöveket ideiglenes jelleggel szigeteletlen, de hőálló kémény bélés csövekkel és elég meggyőző volt az eredménye, egyenlőre a ventillátor nélkül is.
Amúgy ez a befúvási pont az első ülések között hátramenő fűtés kivezetéssel együtt nyitható és zárható a fűtés karokkal a műszerfalról.
a nagy y csőnél válik le ez az ág vagy előrébb a kicsinél ?
pontosan hova is esik ez a cső ? ha jól saccolom akkor a második űléssor alatt jön fel ??
melyik kar állítja ? van egy plusz kar ?
mostmár nagyon felizgultam erre a témára  Grin

Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #15393 Dátum: 2010 Szeptember 24, 00:44:49 »

és neked van a buszodban a has alatt ilyentájt csatlakozás?
vagy csinálsz leágazást valahonnan?
amúgy millen meleglevegő jönne rajta? hőcserélő dobból,vagy állófűtésből való? Roll Eyes
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #15392 Dátum: 2010 Szeptember 23, 22:48:57 »

Ez az autó nem fehérvári volt valaha? Smiley
De, kb 2007-ig egy fehérvári családé volt tudtommal. Még a címük és a telefonszámuk is megvan valahol.

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #15391 Dátum: 2010 Szeptember 23, 19:37:25 »

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/transporter_t2/volkswagen_transporter_t2_westfalia_campmobil_70-3861576

Enyém, eladó, jön-megy, 460-ért vihető  jövő hét végéig.  Cry Ha marad, ennyivel több lesz a hitelem.
Ez az autó nem fehérvári volt valaha? Smiley
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #15390 Dátum: 2010 Szeptember 23, 18:36:30 »

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/transporter_t2/volkswagen_transporter_t2_westfalia_campmobil_70-3861576

Enyém, eladó, jön-megy, 460-ért vihető  jövő hét végéig.  Cry Ha marad, ennyivel több lesz a hitelem.

Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #15389 Dátum: 2010 Szeptember 23, 18:23:02 »

Szerintem ez szemmel láthatóan fém, a lemezen lévő perem és hajtás miatt is és szerintem az a hajlékony műanyag, ami a műszerfalban van, az nem viselne el mondjuk egy rugást aminek biztos, hogy ki lenne téve a középső ülés alatt.
Szóval a lényeg, hogy senkinek sincs, de jó lenne, meg hasznos is.
Azért ha sikerül valakinek a műanyagot oda befaragni, akkor szívesen vennék róla egy részletes leírást, persze tapasztalatokkal is.

és neked van a buszodban a has alatt ilyentájt csatlakozás?
vagy csinálsz leágazást valahonnan?
amúgy millen meleglevegő jönne rajta? hőcserélő dobból,vagy állófűtésből való? Roll Eyes
Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #15388 Dátum: 2010 Szeptember 23, 12:38:01 »

a képet nagyban átküldenéd nekem bigbugkukacvwbusponthu-ra
köszi
Sajnos az nem fog menni, mert én is csak a the samba-ról szedtem le az egyik 78-as kezelési kézikönyből kimásolva.
Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #15387 Dátum: 2010 Szeptember 23, 12:36:51 »

az ezen látható fekete müa fej sztem megegyezik a műszerfalban lévővel, ami a szélvédőre fújja a levegőt....
nekem hátul nyoma sincs ilyen bevezető fém csonkoknak, nem lehet hogy a 2000-es motoros buszokban volt ilyen?
Szerintem ez szemmel láthatóan fém, a lemezen lévő perem és hajtás miatt is és szerintem az a hajlékony műanyag, ami a műszerfalban van, az nem viselne el mondjuk egy rugást aminek biztos, hogy ki lenne téve a középső ülés alatt.
Szóval a lényeg, hogy senkinek sincs, de jó lenne, meg hasznos is.
Azért ha sikerül valakinek a műanyagot oda befaragni, akkor szívesen vennék róla egy részletes leírást, persze tapasztalatokkal is.
PéZsé
« Hozzászólás #15386 Dátum: 2010 Szeptember 23, 10:42:38 »

Egy kis buszos helyzet jelentés a fővárosból és Sopronból:)Smiley
Ja!!És sajna szegényebbek lettünk két busszal egy T1 és egy T2 tartott tréleren Ausztria felé Cry

A Tabáni Kakas előtt lévő busz angol vagy ír de jobbkormányos.

Nem elérhető zizzo

NeoHippi

« Hozzászólás #15385 Dátum: 2010 Szeptember 23, 10:01:58 »

az ezen látható fekete müa fej sztem megegyezik a műszerfalban lévővel, ami a szélvédőre fújja a levegőt....
nekem hátul nyoma sincs ilyen bevezető fém csonkoknak, nem lehet hogy a 2000-es motoros buszokban volt ilyen?

Pontosan így van! Illetve annyi a különbség, hogy ez elzárható (látszik rajta a kis kar). Én is arra készülök (egyszer... valamikor...) hogy a szélvédőnél lévőből gyártok ilyet.
Javaslom Patrone te is olyat szerezz! Középen is ilyen lehet.
Amúgy lehet évjárat, meg benzinkályha típus, meg motor méret függő is volt. Meg a fene se tudja.

A rock n roll, a sebesség megszállottja vagy!
Nem elérhető zizzo

NeoHippi

« Hozzászólás #15384 Dátum: 2010 Szeptember 23, 09:59:02 »

tőled várok valami bizbaszt ha jól emlékszem.vagy nem te vagy az?

ja, jól emlékszel Smiley tök rajta vagyok hogy elküldjem! csak az nem aki ígérte, hogy megcsinálja, és most nem érem utol, hogy visszaadja...  Sad
Nekem annyira nem sürgős (csak örülnék ha 1 gonddal kevesebb lenne).

A rock n roll, a sebesség megszállottja vagy!
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #15383 Dátum: 2010 Szeptember 23, 09:52:58 »

Ilyen is volt meg olyan is. Meg ilyen is:
http://www.specialpatrolgroup.co.uk/spooky/vents/vents.html
Nem találtam még normális infót melyik mibe mikor hogyan...

Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #15382 Dátum: 2010 Szeptember 23, 09:46:16 »

Ilyen is volt meg olyan is. Meg ilyen is:
http://www.specialpatrolgroup.co.uk/spooky/vents/vents.html
Nem találtam még normális infót melyik mibe mikor hogyan...

tőled várok valami bizbaszt ha jól emlékszem.vagy nem te vagy az?

új számom van:20 592 5434
Oldalak: 1 ... 157 158 159 160 161 [162] 163 164 165 166 167 ... 547
Nyomtatás

Ugrás: