www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 15, 22:03:45

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921216 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1290 1291 1292 1293 1294 [1295] 1296 1297 1298 1299 1300 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27817896 alkalommal)
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #90021 Dátum: 2011 Január 11, 14:50:29 »

szerintem meg ahogy előbb kiszámoltad, a 888 ezernyi üzemanyag helyett igenis több százezres áram számla lenne.
Kb 2 literes benzinfogyasztasnak felel meg, amerikai uzemanyagarakkal szamolva.
A tesla roadster (amilyet epiteni ugye nem tudunk) 13kWh-t fogyaszt 100km-en. Az mondjuk legyen 700Ft/100km, kijon a 2 literes fogyasztas brutalis teljesitmeny mellett. Moriczka autot epitve nem kell akkora gyorsulas es teljesitmeny, szerintem tarthato a 2 literes fogyasztasnak megfelelo uzemeltetesi koltseg ...

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #90020 Dátum: 2011 Január 11, 14:44:12 »

Ajánlom figyelmetekbe a Tesla Motors nevű céget és termékét.
400km egy töltéssel.

Petyó
Rulezka
« Hozzászólás #90019 Dátum: 2011 Január 11, 14:40:05 »

szerintem meg ahogy előbb kiszámoltad, a 888 ezernyi üzemanyag helyett igenis több százezres áram számla lenne.
kellene tudni műszaki adatokat pl hány W-os, hány órát kell tölteni a kocsiakkuját és főleg hogy mennyi km tudsz vele menni....
Rulezka
« Hozzászólás #90018 Dátum: 2011 Január 11, 14:38:58 »

A tankbetöltő nyílására szerelt csatlakozóra vagy dugaszolóra,rákötjük a hálózati feszültséget(220V-ot)

Nem hinném,hogy többszázezeres villanyszámlákat produkálna. Huh Roll Eyes
ez jó kérdés
nejem védőnő, egyik családnál akisgyerek szobájába vette egy olajradiátort, hogy jó meleg legyen neki, kb 6 hónapj a használják, mondva nem nagy  akisszoba de legyen jó meleg a kisbabának
most jött egy villanyszámla, 940e ft....

amúgy nekünk tavaly télen szintén olajradiátor bekapcsolva maradt 1 hóanpig, nem vettük észre,mert a ház egy lakatlanabb részében volt.... több mint 100e szólt a számla... pedig még meleg sem volt a radiátortól a helységben csak olyan 13-15 fok

szerintem éjszakánként ha éjszakai áramról tolnád 2 autó töltőjét, az sem lenne túl olcsó buli, bár lehet kevesebbe jönne mint a benzin
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #90017 Dátum: 2011 Január 11, 14:33:35 »

A tankbetöltő nyílására szerelt csatlakozóra vagy dugaszolóra,rákötjük a hálózati feszültséget(220V-ot)

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #90016 Dátum: 2011 Január 11, 14:31:23 »

ok, hogy átalakítod, viszed a plusz súlyt, de attól még ezt is kell "tankolni"

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #90015 Dátum: 2011 Január 11, 14:27:06 »

Sőt most nézem a linket,nem is speckó akksival megy,hanem kilenc db,12V-os,88Ah-s ólomakkumulátorral.De ha nagyobb akksikat rakunk bele,akkor a motor teljesítménye mégerősebb lesz.

Így is tud 39kW-ot,tehát még erősebb mint a gyári bogármotor.

http://www.bugnet.de/markt/marktbild.pl?124442
ok, hogy átalakítod, viszed a plusz súlyt, de attól még ezt is kell "tankolni"
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #90014 Dátum: 2011 Január 11, 14:22:26 »

Sőt most nézem a linket,nem is speckó akksival megy,hanem kilenc db,12V-os,88Ah-s ólomakkumulátorral.De ha nagyobb akksikat rakunk bele,akkor a motor teljesítménye mégerősebb lesz.

Így is tud 39kW-ot,tehát még erősebb mint a gyári bogármotor.

http://www.bugnet.de/markt/marktbild.pl?124442
Sompi
« Hozzászólás #90013 Dátum: 2011 Január 11, 14:22:08 »

Ki tudja,lehet,hogy egyre több ilyen kocsi lesz!A mai benzinárak mellett nem is csodálkozom!

Ha azt számolom,én és a párom a két OFF autóval,megyünk 30.000km-t egy évben.Ha nyolc literrel számoljuk az átlagfogyasztást,akkor ketten elpöffögünk 2.400liter benzint.A mai 370-Ft-os benzinárakkal,az már 888.000-Ft egy évben.Egy villanymotoros valamivel,ezt a költséget meg lehetne takarítani.Már csak az a kérdés,hogy mennyibe kerül egy ilyen autó átalakítás a teljes hóbelebanccal együtt,hány évig él az akkumulátor,megtérül-e a befektetés,és ha megtérül,akkor mennyi idő alatt.

...én áprilisban vettem meg a skodát...25.000Km-t mentem vezettem a költségeket csak benzinre 514.000.-Ft Sad
...és ez csak rosszabb lesz!!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #90012 Dátum: 2011 Január 11, 14:20:34 »

Már csak az a kérdés,hogy mennyibe kerül egy ilyen autó átalakítás a teljes hóbelebanccal együtt,hány évig él az akkumulátor,megtérül-e a befektetés,és ha megtérül,akkor mennyi idő alatt.
http://www.evpermanent.com/hu/info1hu.php
http://www.evpermanent.com/hu/arlista.php
Azota a technologiai fejlodesnek koszonhetoen hatekonyabb es olcsobb dolgokbol is meg lehet epiteni valoszinuleg.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #90011 Dátum: 2011 Január 11, 14:15:50 »

szép auto!!
<beszúrt kép törölve>

szép motortérrel....
 Shocked Shocked Shocked Shocked

<beszúrt kép törölve>

Ki tudja,lehet,hogy egyre több ilyen kocsi lesz!A mai benzinárak mellett nem is csodálkozom!

Ha azt számolom,én és a párom a két OFF autóval,megyünk 30.000km-t egy évben.Ha nyolc literrel számoljuk az átlagfogyasztást,akkor ketten elpöffögünk 2.400liter benzint.A mai 370-Ft-os benzinárakkal,az már 888.000-Ft egy évben.Egy villanymotoros valamivel,ezt a költséget meg lehetne takarítani.Már csak az a kérdés,hogy mennyibe kerül egy ilyen autó átalakítás a teljes hóbelebanccal együtt,hány évig él az akkumulátor,megtérül-e a befektetés,és ha megtérül,akkor mennyi idő alatt.
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #90010 Dátum: 2011 Január 11, 13:46:39 »

De.  Evil
A Tiedet meg miért bántanám...?

Hát nem tudom ezért is kérdeztem.

Evil

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #90009 Dátum: 2011 Január 11, 13:43:43 »

Én nem tenném a helyedben, mert egy faragott autó érzetét fogja benned is kelteni. Hiába szépen le lesz festve,

2 ezt sem mondtad
 Evil
De.  Evil
A Tiedet meg miért bántanám...?

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #90008 Dátum: 2011 Január 11, 13:39:47 »

szép auto!!

szép motortérrel....
 Shocked Shocked Shocked Shocked

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #90007 Dátum: 2011 Január 11, 13:37:40 »

1 Nem azt mondtam, hogy nem lehet berakni,2 hanem hogy én nem raknám be. Pedig az én autóm messze van a Binciétől...

1 ezt nem mondtad
2 ezt sem mondtad
Ellenben ezt igen:

Erre gondoltam ami a Maresz képén van, de nem ez a lényeg. A Binci autója túl jó ehhez. Egy felújítandó roncsba lehet, hogy én is beletenném...
Tehát az enyém egy felújitandó roncs mert faltdachot rakattam bele.

Evil

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #90006 Dátum: 2011 Január 11, 13:31:19 »

Az enyém annyira felújitandó roncs volt, hogy fényezés után lett berakva a faltdach.

Evil
Nem azt mondtam, hogy nem lehet berakni, hanem hogy én nem raknám be. Pedig az én autóm messze van a Binciétől...

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #90005 Dátum: 2011 Január 11, 13:28:09 »

Én sem akarok vitatkozni,és az utolsó hozzászólásom a sóval kapcsolatban. Wink

2001.óta,krónikus gégebeteg vagyok,ki van SZÁRADVA a gége nyálkahártyája.(kimondottan gyógyszer nincs is erre a betegségre,régebben volt a Paxirasol spray,de már megszüntették,ajánlott még a szobalevegő párásítása,párásítógép stb)

Nekem a Soproni Kórház gégészetének az osztályvezető főorvosa tanácsolta,hogy a legjobb megoldás,rendszeresen,napjában többször is,sós vízzel öblögetés,sós vízzel galgalizálás.Ennél jobb gyógymód nincs is,szerinte.Vajon miért?
Mit csinálhat egy száraz nyálkahártyával a só?

Nemtom.
De volt szó a sóbányákról amik légzőszervi megbetegedésekre jók.
Egyik se egy viztől csöpögő nedves hely hanem teljesen száraz.

Evil
« Utoljára szerkesztve: 2011 Január 11, 13:31:41 írta wob974 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #90004 Dátum: 2011 Január 11, 13:27:28 »

A tul tomeny sooldat fertotlenit, de a nyalkahartyat is kimarja, izgatja es szaritja. A hig sooldat bakteriosztatikus hatasu, segit feloldani a nyalkat es a szennyezodeseket (por, bakteriumok, stb) es mivel enyhen sos nem akar felszivodni annyira a nyalkahartyan, es ugy nedvesit, hogy nem duzzad meg a nyalkahartya a hasznalatatol.

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #90003 Dátum: 2011 Január 11, 13:18:09 »

Ozmózis során a hígabb oldat, a só (töményebb) felé veszi az irányt, egyébként protinak is igaza van

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #90002 Dátum: 2011 Január 11, 13:09:43 »

:-)
Nem akarok en veled vitatkozni errol

hanem egy biologia-kemia tanarral ... :-)))
Én sem akarok vitatkozni,és az utolsó hozzászólásom a sóval kapcsolatban. Wink

2001.óta,krónikus gégebeteg vagyok,ki van SZÁRADVA a gége nyálkahártyája.(kimondottan gyógyszer nincs is erre a betegségre,régebben volt a Paxirasol spray,de már megszüntették,ajánlott még a szobalevegő párásítása,párásítógép stb)

Nekem a Soproni Kórház gégészetének az osztályvezető főorvosa tanácsolta,hogy a legjobb megoldás,rendszeresen,napjában többször is,sós vízzel öblögetés,sós vízzel galgalizálás.Ennél jobb gyógymód nincs is,szerinte.Vajon miért?
Süni
« Hozzászólás #90001 Dátum: 2011 Január 11, 12:26:45 »

Nem akarok en veled vitatkozni errol, ...
Dr. Proti.  Grin
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #90000 Dátum: 2011 Január 11, 12:19:01 »

Prima-Danke Smiley

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #89999 Dátum: 2011 Január 11, 12:01:24 »

vatera  van egy cég lenyomod és elmész pesten
de segitek még pénteken játszotuk el

1117 Budapest, Budafoki út 111. FSZ.13.
Laptophardware Kft.
Buda Plaza Irodaház
H-P 09.00-18.00
Szombat 10:00-14:00
Krajnyák László Tamás
Laptophardware Kft.
00 36 30 773 41 55
www.laptophardware.hu

Köszi Wink

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #89998 Dátum: 2011 Január 11, 11:52:07 »

Hol lehet kapni új tápkábelt HP laptophoz(elejétől a végéig)?
Nem rendelgetni szeretnék, ma bemenni és venni egy újat
vatera  van egy cég lenyomod és elmész pesten
de segitek még pénteken játszotuk el

1117 Budapest, Budafoki út 111. FSZ.13.
Laptophardware Kft.
Buda Plaza Irodaház
H-P 09.00-18.00
Szombat 10:00-14:00
Krajnyák László Tamás
Laptophardware Kft.
00 36 30 773 41 55
www.laptophardware.hu

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #89997 Dátum: 2011 Január 11, 11:34:16 »

ha egy gyermek valami olyan nyavaját szed össze,hogy hasmenése van és hányik,allul-fellül minden kijön belőle,félő,hogy kiszárad,az orvosok is csak azt mondják,hogy ropi,ropi,ropi,Soletti,Soletti...Azért mert a ropi sós,a só vízet folyadékot köt meg,tart a szervezetben,nehezebben szárad ki a gyerek.
Nem akarok en veled vitatkozni errol, de nem azert adjak a sot, mert vizet kot meg a gyerekben. Hanem mert a folyadekkal egyutt sok sot is veszit a gyerek es hogy az elektrolithaztartasa ne boruljon fel nagyon, azt is potolni kell a vizzel egyutt. :-)

Idézet
De ha logikusan gondolkodik az ember,saját magán is tapasztalja,hogy sós étel után,csúszik a pia mint az állat.A só dolgozik,vonja ki a vízet a szervezetből,szomjazunk utána mint az állat,nem győzzük pótolni.
Itt ket dolog van. Az egyik, hogy a rengeteg so egeszsegtelen, mergezo, konkretan ongyilkos is lehetne az ember soevessel ... :-) Ezt a bevitt somennyiseget kell folyadekkal a még feldolgozhatoan hig oldatta higitania a szervezetnek (a toxikus koncentracio ala), ehhez vizre van szuksege! A masik, hogy ebben az esetben a szervezetbe bevitt sok sotol probal megszabadulni a szervezet a veseken keresztul, amihez meg ugye vizet kell hasznalnia, mert a vizeletet sem lehet akarmeddig tomenyiteni. E ket dolog miatt iszunk - es kell is innunk - a sos etelekre.

Idézet
De szvsz a gyógyászatban is ezmiatt a tulajdonsága miatt használják,légszőszervi és tüdőbeteg embereknek ott van a sóinhalátor,tüdőbeteg embereket sóbarlangokban ücsörögtetnek stb.
A haloterapia egy nagyon osszetett dolog, mindenre kiterjedoen meg nem is tudjak magyarazni, de mukodik. Az biztos, hogy nem azert jo, mert a so jo vizmegkoto (hiszen nem az), de termeszetesen eleme a terapianak a magas barlangbeli paratartalom. Inhalatorokkal es ionizatorokkal pl nem emelnek paratartalmat, ott ez a hatas nem is ervenyesul! Kicsit hosszu lenne leirni a sobanyak kedvezo hatasait es eddig feltart hatasmechanizmusait, inkabb keresek neked vmi normalis cikket, ami nem altudomanyos termekreklam. Nah ez pl egesz turheto: http://www.hazipatika.com/topics/asztma/articles/Nyari_uti_cel_lehet_a_gyogyito_sobanya?aid=20030527161849

Lehet meg ezen vitazni, de most eppen nem egy informatikussal beszelgetsz errol, hanem egy biologia-kemia tanarral ... :-)))

Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #89996 Dátum: 2011 Január 11, 11:31:40 »

Erre gondoltam ami a Maresz képén van, de nem ez a lényeg. A Binci autója túl jó ehhez. Egy felújítandó roncsba lehet, hogy én is beletenném...

Az enyém annyira felújitandó roncs volt, hogy fényezés után lett berakva a faltdach.

Evil

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #89995 Dátum: 2011 Január 11, 11:31:12 »

Hi
Megtudna-e valaki mondani, hogy az IB valamikori rendszam mikor lett kiadva, vagyi s ezek az autok mikoriak lehetnek ?
(1300-as vasalotalpas hatso lampas VW- IB rendszammal )
http://autofilia.blog.hu/2008/05/03/ketbetu_negyszam_rendszamok_1958_es_1990_kozott

1970.
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #89994 Dátum: 2011 Január 11, 11:18:58 »

Hi
Megtudna-e valaki mondani, hogy az IB valamikori rendszam mikor lett kiadva, vagyi s ezek az autok mikoriak lehetnek ?
(1300-as vasalotalpas hatso lampas VW- IB rendszammal )

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #89993 Dátum: 2011 Január 11, 11:08:08 »

Hol lehet kapni új tápkábelt HP laptophoz(elejétől a végéig)?
Nem rendelgetni szeretnék, ma bemenni és venni egy újat

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #89992 Dátum: 2011 Január 11, 11:07:17 »

Par gramm vizet szed ossze, ami arra eleg, hogy a sotartoban kicsit megnedvesedjen es ne lehessen kiszorni
Ok,igazad van,őrült ötlet volt sót páramentesítésre használni,de azért a só nedvszívó és nedvmegkötő képességét sem kell annyira lebecsülni.

Pl ha egy gyermek valami olyan nyavaját szed össze,hogy hasmenése van és hányik,allul-fellül minden kijön belőle,félő,hogy kiszárad,az orvosok is csak azt mondják,hogy ropi,ropi,ropi,Soletti,Soletti...Azért mert a ropi sós,a só vízet folyadékot köt meg,tart a szervezetben,nehezebben szárad ki a gyerek.

De ha logikusan gondolkodik az ember,saját magán is tapasztalja,hogy sós étel után,csúszik a pia mint az állat.A só dolgozik,vonja ki a vízet a szervezetből,szomjazunk utána mint az állat,nem győzzük pótolni.

De szvsz a gyógyászatban is ezmiatt a tulajdonsága miatt használják,légszőszervi és tüdőbeteg embereknek ott van a sóinhalátor,tüdőbeteg embereket sóbarlangokban ücsörögtetnek stb.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #89991 Dátum: 2011 Január 11, 09:39:10 »

Szoktak bizonyos dolgokat párától védeni,és melléjük ilyen kis zacsikat tesznek be valamivel megtöltve.Pl laptoptásákában láttam ilyeneket,műszaki cikkek mellett,de még só van a pezsgőtabletták kupakjában is.Az milyen anyag lehet?
Ami a kis tasakokban van, az szaraz szilikagél (dara, golyocskak, stb formaban). Az a sajat (szaraz) sulyanak 32-35%-at kepes felvenni, 60-80%-os relativ paratartalom mellett. Tehat kis kutyuk vedelmere a dobozban az esetleg lecsapodo para vagy a notebooktaska megvasarlas elotti peneszesedesenek megelozesere rovid ideig jo, de hosszu tavon minden paramentesitesre alkalmatlanok (hacsak nincs belol neked par mazsa ... :-)). A pezsgotablettak kupakjaban sem so van! A so teljesen alkalmatlan ilyenre, kevesse higroszkopos! Par gramm vizet szed ossze, ami arra eleg, hogy a sotartoban kicsit megnedvesedjen es ne lehessen kiszorni, de ezt paratlanitasra hasznalni azonban lehetetlen...

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #89990 Dátum: 2011 Január 11, 08:47:17 »

Esetleg megprobalhatod a paratlanito tablettakat, en innen szoktam venni olcson: http://bolthely.hu/haztartasi/id/00682_BOLASECA_paramentesito_450g__UTANTOLTO_tabletta_NEUTRO ez kalcium-kloridbol van. A leghatekonyabb valoban a paratlanito keszulek.
Korábban mi az ilyen kis műanyag,utántöltős páramentesítőket helyeztünk el a lakás több pontján,és elég jól is dolgoztak,egy csomó vizet begyűjtöttek a kis tartájukba.Azokban olyan betét volt,ami idővel el is tűnt,így rendszeresen kellett bele vásárolni újat.Aztán besokaltunk,és nemrég vettünk mi is gépet.

Szoktak bizonyos dolgokat párától védeni,és melléjük ilyen kis zacsikat tesznek be valamivel megtöltve.Pl laptoptásákában láttam ilyeneket,műszaki cikkek mellett,de még só van a pezsgőtabletták kupakjában is.Az milyen anyag lehet?
Rulezka
« Hozzászólás #89989 Dátum: 2011 Január 11, 08:41:20 »

Köszönöm,Te voltál az egyetlen aki hozzászóltál!! Wink

Valóban garázsról van szó,de nem az enyém!
Én tanácsoltam valakinek ezt a sós megoldást,és szerettem volna meggyőzödni róla,hogy hatásos-e a dolog.
De nem is a hatásosság a kérdés (a só biztos,hogy jó nedvszívó,megköti a párát),hanem az illető azt vonta kétségbe,hogy esetleg só elillan,párolog,és a levegőbe jutva valami maró gáz/gőz keletkezik,ami bántaná az autóját is.Jót akartam valakinek,és utána én éreztem magam szarul!
de a párásodásnak többféle oka is lehet, garáz sesetében lehet egyszerűbb orvosolni a problémát, mint ezeket atablettás és egyéb lehetőségeket kipróbálni (szerintem)
házon belül nekünk i s avégleges megoldás a ház szigetelése lesz, de mivel tavaly egész évben vártam egy szigetelőre aki végül lemondta ősszel (köszi) így ideiglenes megoldásnak vettük a páramentesítő készüléket.
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #89988 Dátum: 2011 Január 11, 08:38:37 »

ez egy már fényzett kocsi

én nem látom elvágva az oszlopot és hegesztve Grin

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #89987 Dátum: 2011 Január 11, 08:37:57 »

feltételezem,hogy a garázsodról van szó és meg is írtam neked, hogy szerintem kivitelezhetetlen sóval
Köszönöm,Te voltál az egyetlen aki hozzászóltál!! Wink

Valóban garázsról van szó,de nem az enyém!
Én tanácsoltam valakinek ezt a sós megoldást,és szerettem volna meggyőzödni róla,hogy hatásos-e a dolog.
De nem is a hatásosság a kérdés (a só biztos,hogy jó nedvszívó,megköti a párát),hanem az illető azt vonta kétségbe,hogy esetleg a só elillan,párolog,és a levegőbe jutva valami maró gáz/gőz keletkezik,ami bántaná az autóját is.Jót akartam valakinek,és utána én éreztem magam szarul!
« Utoljára szerkesztve: 2011 Január 11, 08:48:03 írta Narancs »
Rulezka
« Hozzászólás #89986 Dátum: 2011 Január 11, 08:37:32 »

Nem a lakásba kéne,és nem nekünk!
Itthonra mi is vettünk,fasza kis német gyártmányú,páramentesítő,légtisztító gépet.
Pont ugyanilyent mint ez.
http://haztartasigep.vatera.hu/huto_futo_legtisztito_keszulek/parasito_legtisztito/paramentesito_eumig_dh_320_189287934.html

Csak kíváncsi voltam,milyen hozzászólások jönnek a sóval történő páramentesítésre,de nem nagyon jöttek a válaszok. Undecided
ez kb ugyanaz mint a Fagor gépünk!
én biztos nem kisérleteznék gépenkívül mással, mi évek alatt próbáltunk mindent,de ez a gép lett anyerő, ráadásul ha beálítom mondjuk hogy vigye le 50%-ra, akkor fixen leviszi!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #89985 Dátum: 2011 Január 11, 08:35:18 »

Csak kíváncsi voltam,milyen hozzászólások jönnek a sóval történő páramentesítésre,de nem nagyon jöttek a válaszok. Undecided
Nem hatekony, konkretan ertelmetlen. :-) A konyhaso nem elegge higroszkopos ahhoz, hogy szamottevo mennyiseget eltavolitson a levego paratartalmabol, cserebe ionizalodik, a levegobe kerul es hosszu tavon meg meg is eszi a kocsidat.
Probalkozz massal, vizmentes CaCl3-dal, NaOH-dal, vagy tomeny kensavval. :-) De ezekbol is nagy mennyiseg kell egy nedves garazs kiszaritasahoz, nem gazdasagos. Esetleg megprobalhatod a paratlanito tablettakat, en innen szoktam venni olcson: http://bolthely.hu/haztartasi/id/00682_BOLASECA_paramentesito_450g__UTANTOLTO_tabletta_NEUTRO ez kalcium-kloridbol van. A leghatekonyabb valoban a paratlanito keszulek.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #89984 Dátum: 2011 Január 11, 08:28:22 »

Itthonra mi is vettünk,fasza kis német gyártmányú,páramentesítő,légtisztító gépet.
http://haztartasigep.vatera.hu/huto_futo_legtisztito_keszulek/parasito_legtisztito/paramentesito_eumig_dh_320_189287934.html

feltételezem,hogy a garázsodról van szó és meg is írtam neked, hogy szerintem kivitelezhetetlen sóval

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #89983 Dátum: 2011 Január 11, 08:14:06 »

a probléma napi szinten ismerős itthon
vegyél egy Fagor páramentesítő készüléket mi 48e ft-ért vettük
naponta max 16 liter vizet tud kiszedni a Zoxigénbűl  Grin
szóval napi akár 16 liter párát tud kivonni....
nekünk itthon leesett a páratartalom mióta használom, már csak napi kb 3 liter jön össze, igaz a páratartalom is lement 15-20%-al alacsonyabbra és penész sincsen már
persze vannak kicsike készülékek is.. de azok nálunk nem lettek volna elég hatékonyak
(ja és persze villanyról megy, a miénk 300w körül fogyazst,de értelemszerűen h aeléri a beállított páratartalmat akkor kikapcsol, ha nő a páratartalom akkor újra bekapcsol
naponta 1x ki kell üríteni a tartályt, mert ha megtelik kikapcsol, de igény esetén vízvezetékhálózatra (lefolyó) is köthető akko rnem kell sosem üríteni a tartályt, cserében viszont nem is tudod átgurítani a lakás különböző helységeibe

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #89982 Dátum: 2011 Január 11, 00:09:38 »

Nekem spec egy oszlopom sincs hegesztve.

Evil

nem kell sem a b c hegeszteni Wink

[a csatolmányt egy admin törölte]

Oldalak: 1 ... 1290 1291 1292 1293 1294 [1295] 1296 1297 1298 1299 1300 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: