www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 01:21:15

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 154 155 156 157 158 [159] 160 161 162 163 164 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27955648 alkalommal)
Nem elérhető sleepAIR

« Hozzászólás #135461 Dátum: 2016 Február 24, 15:46:01 »

Nem gondoltam, hogy van olyan európai VW, amiről azt sem tudtam, hogy létezik

http://www.history-of-cars.com/php/vw/1990-biagini-passo.php

Tisztességes nevén Biagini Passo, golf II country technikára tettek golf 1 cabrio bódét 1.8 VW motorral, mindezt szériában az olaszoknál.  Huh
« Utoljára szerkesztve: 2016 Február 24, 15:51:47 írta sleepAIR »

http://sleepair.blogspot.hu

Typ3 Variant ‘72
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135460 Dátum: 2016 Február 23, 18:35:56 »

Ezért gondolnám hogy bár sokmilliot ölt valaki a hobbijára közel sem biztos hogy előkap 25ezer eurot.

Külföldieknek nem nagy pénz 25.000-Euro.Jó persze köztük is akadnak szegények,mint mindenhol a világban.

De ott a kapitalista világban,van annyi pénzes vállakozó,boltos,céges,gyáros,üzemes,kereskedő...hogy nagy százalékuknak nem okoz problémát ekkora összeg kifizetése.

De ha belegondolsz,és csak az útakon körülnézel (nyugati országban),milyen sok ember futkosik mondjuk BMW X4,BMX X5,BMW X6,Audi Q5,Audi Q7-es meg hasonló autókkal,amik nem 25.000-Euroba kerülnek,hanem 70-80-85.000-Euro-ba,tehát ilyen nagy összegeket költenek az autóikra,csak őket nem érdekli a bogarazás vagy a veteránozás.De mennyi ember kifizet,ennél még sokkal nagyobb összegeket is,napi használatú autókra.És ráadásul olyanokra,amiknek a befektetési értéke nulla,ezek pár év alatt elbukják az árukat,kidobott pénz.
« Utoljára szerkesztve: 2016 Február 23, 19:32:24 írta Narancs »
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #135459 Dátum: 2016 Február 23, 18:29:40 »

Mennyi bagós van ugyanígy, aztán meg fizeti a rengeteg gyógyszert a TB. Legalább a golyóstolltól nem lesz beteg a más rovására.
Mennyi hülye van igy aztán TB támogatott a nyugtató.Káros ez is ,betegség.Nem olyan látványos de az.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4

« Hozzászólás #135458 Dátum: 2016 Február 23, 18:25:00 »

Nagyon sok veterános van,aki napi megélhetési problémákkal küzd,szinte alapvető élelmiszerekre,kenyére nem telik neki,semmire nem költ,alig ruházkodik,de az autóinak mindent megad,az utolsó fillérjét is arra költi.
Ezért gondolnám hogy bár sokmilliot ölt valaki a hobbijára közel sem biztos hogy előkap 25ezer eurot.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
1303LS
« Hozzászólás #135457 Dátum: 2016 Február 23, 18:24:32 »

A rezsi nincs kifizetve mert a tollak elörébbvalok.
Mennyi bagós van ugyanígy, aztán meg fizeti a rengeteg gyógyszert a TB. Legalább a golyóstolltól nem lesz beteg a más rovására.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135456 Dátum: 2016 Február 23, 18:19:15 »

Ez igy van.Tudom persze nem összehasonlitható de egy ismerösöm golyóstollakat gyüjt.Azt gondolnánk veszélytelen.Hát nem.A rezsi nincs kifizetve mert a tollak elörébbvalok.
Nagyon sok veterános van,aki napi megélhetési problémákkal küzd,szinte alapvető élelmiszerekre,kenyére nem telik neki,semmire nem költ,alig ruházkodik,de az autóinak mindent megad,az utolsó fillérjét is arra költi.
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #135455 Dátum: 2016 Február 23, 18:17:31 »

Tudtommal csak a golyós.De megkérdem

Köszi!

« Hozzászólás #135454 Dátum: 2016 Február 23, 18:13:39 »

Töltőtollakat nem gyűjt véletlenül? Van egy tintás tollam, nem tudom mit ér.
Tudtommal csak a golyós.De megkérdem

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #135453 Dátum: 2016 Február 23, 18:06:35 »

Ez igy van.Tudom persze nem összehasonlitható de egy ismerösöm golyóstollakat gyüjt.Azt gondolnánk veszélytelen.Hát nem.A rezsi nincs kifizetve mert a tollak elörébbvalok.
Töltőtollakat nem gyűjt véletlenül? Van egy tintás tollam, nem tudom mit ér.

« Hozzászólás #135452 Dátum: 2016 Február 23, 17:42:16 »

Mondjuk jobb mint a dohányzás, vagy a piábapusztulás.

1303LS
« Hozzászólás #135451 Dátum: 2016 Február 23, 17:37:56 »

Ez is egy betegség.
Mondjuk jobb mint a dohányzás, vagy a piábapusztulás.

« Hozzászólás #135450 Dátum: 2016 Február 23, 16:49:19 »

Ez is egy betegség.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135449 Dátum: 2016 Február 23, 15:21:10 »

Atyaég.  Shocked
És még mennyi ilyen gyűjtő,vagy még komolyabb gyűjtő van még Európában,vagy szerte a világban,akiknek a "vasaiban" Euro milliók állnak,annak most nem nagy tétel,ilyen 25-30e Euro-t kifizetni egy ilyen bogárért.

És ezen a sok oválon,perecen és T1-esen,hány Porschet kaphatna?
Rengeteget,de nyilván nem is ez a cél,mert ha azt szeretne,akkor azokat vásárolna,vásárolt volna.De valószínű,hogy neki nem a Porsche,hanem egy ilyen ősdudu nézegetése okozza az élvezetet.
Minden ember más,nem vagyunk egyformák.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #135448 Dátum: 2016 Február 23, 15:17:57 »

Narancs, tudod, hogy tisztellek a fanatizmusodért, úgyhogy kérlek ne sértődj meg, de ezt valaki olyan fogja megvenni, mint Te vagy.
Akinek nem az az érték, hogy jó az autója, jól megy vagy komfortos, hanem az, hogy új és altatja a garázsban évekig és nézegeti.
Ugyanis ahogy elkezded használni ezt a kis szánalmas 1.2-es sondermodellt, megy bele a kilométer és ha már 30 ezer van benne már nem ér ennyit, ha pedig beleszalad 100 ezer még rohadni is elkezd, mert ezek más eléggé fos anyagból voltak és akkor csak egy lesz a sok tízezer sondermodell 1.2-esből, ami ezüst. És annyit fog érni, mint a másik sok ezer.
Tehát aki használni akarja, számára nagyobb az értékvesztése, mintha egy Porschét használna, ami már nem új, de nem is zuhan az értéke minden kilométerrel.

Nekem - és még itt sok embernek - nem lenne ez akkora nagy business, mert mi használjuk az autót és ennek az EGYETLEN előnye, hogy egy nem használt autóról van szó. Mondjuk újnak nem új, mert a gumi alkatrészek pont úgy megpunnyadtak, mint  többiben.

Úgyhogy szerintem ez nem túl nagy üzlet és biztos lesz aki kifizeti a pénz, de én nem adnám oda az én zöldemért, mert ez egy 1.2-es...ami a használattal szépen visszaáll a normál árba. Ez az ár meg az én szememben nevetséges, annyiért igazi autót veszek vagy egy rendesen megcsinált Bogarat. 
Hát igen. Sokan nem vigyáznak a kocsijukra, akármilyen drága is volt...  Grin

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #135447 Dátum: 2016 Február 23, 15:13:49 »

Pl itt van Kőszegtől vagy Szombathelytől kb 40km-re,a határ mellett,a Weber Hans.Neki is mennyi értékes léghűtéses Volkswagenje van,két emeletre pakolva.Meg még ezen kívül mennyi más kommersz bogara,ami nem is itt van tárolva,mert itt csak a kuriózumok vannak.Ha egy ilyen gyűjtő megveszi,felstaplerozza az emeletre,aztán eláll megint az oválok között 30 évet,mint eddig is valahol már 1985 óta is tette.

Atyaég.  Shocked

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135446 Dátum: 2016 Február 23, 15:05:22 »

Narancs, tudod, hogy tisztellek a fanatizmusodért, úgyhogy kérlek ne sértődj meg, de ezt valaki olyan fogja megvenni, mint Te vagy.
Akinek nem az az érték, hogy jó az autója, jól megy vagy komfortos, hanem az, hogy új és altatja a garázsban évekig és nézegeti.
Ugyanis ahogy elkezded használni ezt a kis szánalmas 1.2-es sondermodellt, megy bele a kilométer és ha már 30 ezer van benne már nem ér ennyit, ha pedig beleszalad 100 ezer még rohadni is elkezd, mert ezek más eléggé fos anyagból voltak és akkor csak egy lesz a sok tízezer sondermodell 1.2-esből, ami ezüst. És annyit fog érni, mint a másik sok ezer.
Tehát aki használni akarja, számára nagyobb az értékvesztése, mintha egy Porschét használna, ami már nem új, de nem is zuhan az értéke minden kilométerrel.

Nekem - és még itt sok embernek - nem lenne ez akkora nagy business, mert mi használjuk az autót és ennek az EGYETLEN előnye, hogy egy nem használt autóról van szó. Mondjuk újnak nem új, mert a gumi alkatrészek pont úgy megpunnyadtak, mint  többiben.

Úgyhogy szerintem ez nem túl nagy üzlet és biztos lesz aki kifizeti a pénz, de én nem adnám oda az én zöldemért, mert ez egy 1.2-es...ami a használattal szépen visszaáll a normál árba. Ez az ár meg az én szememben nevetséges, annyiért igazi autót veszek vagy egy rendesen megcsinált Bogarat. 
Pl itt van Kőszegtől vagy Szombathelytől kb 40km-re,a határ mellett,a Weber Hans.Neki is mennyi értékes léghűtéses Volkswagenje van,két emeletre pakolva.Meg még ezen kívül mennyi más kommersz bogara,ami nem is itt van tárolva,mert itt csak a kuriózumok vannak.Ha egy ilyen gyűjtő megveszi,felstaplerozza az emeletre,aztán eláll megint az oválok között 30 évet,mint már 1985 óta,ahogy eddig is tette.

[a csatolmányt egy admin törölte]
« Utoljára szerkesztve: 2016 Február 23, 17:19:07 írta Narancs »
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135445 Dátum: 2016 Február 23, 15:00:44 »

Mostanában tényleg mindig megtalálsz. Undecided

Ezt valóban olyan beállítottságú ember fogja elvinni,vagy megvenni,mint én.Akinek nem a használata a fontos,nem az nyújtja az élvezetet,hanem a birtoklása,tulajdonlása,a tudat,hogy neki ilyen is van.
És általában a veterán gyűjtők ilyenek.Most akinek több tucat (esetleg többszáz),régi autója vagy motorja van,az hogyan hozza ki,mozgatja meg az összeset rendszeresen?Állnak neki egy hangárban azt kész van.
Pl a belga BBT cég tulajdonosának a Bobnak,mennyi régi léghűtéses Volkswagen,T1-T2-es,perec,ovál 356-os Porsche állt két emelet magasra pakolva?(Most már építettek új csarnokot nekik,már nem így vannak).

De nem is értem,hogy miért kéne egy ilyen autót használni?Hiszen éppen azért veszi meg valaki,az benne a pláne,hogy szinte nem is futott.Ez benne az érték,ahogy írtad.Akkor meg miért fogná valaki használatba,hogy telemenjen km-rel,leamortizálódjon...Ha az lenne a célja,akkor vagy nem ilyen autót vesz,vagy pedig hülye.
« Utoljára szerkesztve: 2016 Február 23, 15:06:02 írta Narancs »
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #135444 Dátum: 2016 Február 23, 11:02:10 »

Már az magában,hogy egy új bogár,ritka nagy szám,de ez ráadásul mellette még egy Jubileumi Sondermodell is!

Hihetetlen!
És annyit fog érni, mint a másik
http://www.bugnet.de/markt/marktbild.pl?214537

Most majd hozzászólások biztosan jönnek,hogy hú baz,de mennyibe kerül!
Gyűjtők vinni fogják mint a cukrot!
Külföldi fanatikusok,akik pl a T1-esekért 70-80-100e Eurokat kifizetnek,ezeknek ez nem nagy összeg,könnyedén kifizetik.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #135443 Dátum: 2016 Február 23, 10:13:38 »

Ha Kínából rendelek valami drágább cuccot, akkor arra van vám ugye. Mennyi az értékhatár, be kell-e jelenteni vagy egyszer csak küldenek egy csekket? 100 Eurós tétel, nem milliós...
Jellemzoen rairjak, hogy $3.5 es mivel naponta 100.000 szamra jonnek a kinai csomagok Magyarorszagra, csak szuroproba-szeruen nyitnak ki csomagokat, amin esetleg "meg lehet bukni". Akkor sincs semmi, kinezik katalogusbol, hogy szerintuk mennyibe kerul a termek es raknak ra afat es vamot, azt meg ki kell fizetni, mielott atveszed. En eddig 50+ dolgot rendeltem kulfoldrol (foleg Kinabol), sosem nyitottak ki es sosem kellett fizetnem semmit a termek aran felul. Bezzeg mikor amazonrol vagy ebayrol rendeltem, akkor ok mindig raszamoljak a vamot es afat, vasarlaskor azt is ki kellett fizetnem. :-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #135442 Dátum: 2016 Február 23, 02:12:36 »

Ha Kínából rendelek valami drágább cuccot, akkor arra van vám ugye. Mennyi az értékhatár, be kell-e jelenteni vagy egyszer csak küldenek egy csekket? 100 Eurós tétel, nem milliós...
Nem ördögi dolog, posta kis felárért intézi, vagy magadnak intézkedsz (hosszabb idő+utánajárás). A vám az áfához képest elenyésző. 100€-t már vámkezelnek, legalábbis számíts rá.
RNIE
« Hozzászólás #135441 Dátum: 2016 Február 22, 22:47:03 »

+fa
Lehet ajándékként küldik,akkor békén hagyják általában.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #135440 Dátum: 2016 Február 22, 22:33:54 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #135439 Dátum: 2016 Február 22, 21:09:23 »

Gondolom most már számolja a rejtett/háttérbensusmorgós topicokat is.  Wink Kozmetikai szalon.  Grin
Jezusom ...
Nincs valtozas a statisztikak szamolasaban.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135438 Dátum: 2016 Február 22, 18:55:13 »

Már az magában,hogy egy új bogár,ritka nagy szám,de ez ráadásul mellette még egy Jubileumi Sondermodell is!

Hihetetlen!

http://www.bugnet.de/markt/marktbild.pl?214537

Most majd hozzászólások biztosan jönnek,hogy hú baz,de mennyibe kerül!
Gyűjtők vinni fogják mint a cukrot!
Külföldi fanatikusok,akik pl a T1-esekért 70-80-100e Eurokat kifizetnek,ezeknek ez nem nagy összeg,könnyedén kifizetik.
1303LS
« Hozzászólás #135437 Dátum: 2016 Február 22, 18:50:53 »

Statisztikusoknak: januárban több oldalletöltés volt a fórumon (értsd: többen nyitották meg az aloldalakat), mint bármikor előtte. Jelentősen nőtt a hozzászólások száma is és úgy tűnik, a február sem lesz sokkal rosszabb. Halleluja. :-)
Gondolom most már számolja a rejtett/háttérbensusmorgós topicokat is.  Wink Kozmetikai szalon.  Grin
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #135436 Dátum: 2016 Február 22, 18:17:32 »

Statisztikusoknak: januárban több oldalletöltés volt a fórumon (értsd: többen nyitották meg az aloldalakat), mint bármikor előtte. Jelentősen nőtt a hozzászólások száma is és úgy tűnik, a február sem lesz sokkal rosszabb. Halleluja. :-)
Wink
RNIE
« Hozzászólás #135435 Dátum: 2016 Február 22, 15:06:46 »

Készült a Kormányzati Kommunikációs Központ megbízásából.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #135434 Dátum: 2016 Február 22, 15:00:06 »

Azért számok nélkül statisztikát emlegetni... Grin
Tessék! Cheesy

Havi összegzés   Új témák   Új hozzászólások   Új tagok   Legtöbb online   Oldalletöltések
 február 2016   0   1215   3   62   717400
 január 2016   0   1772   4   56   1112768
 december 2015   0   972   7   35   797480

Tóth Zoltán
Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #135433 Dátum: 2016 Február 22, 14:53:29 »

Azért számok nélkül statisztikát emlegetni... Grin

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #135432 Dátum: 2016 Február 22, 09:49:22 »

Juhász Illés?
hahaha ;-))

pecek
« Hozzászólás #135431 Dátum: 2016 Február 22, 08:52:23 »

A Bojtár u. az Fiat szervíz volt, nem? Az volt az Óbuda TSz-é?
igen
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #135430 Dátum: 2016 Február 22, 08:43:12 »

?
Juhász Illés?
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #135429 Dátum: 2016 Február 22, 08:34:26 »

Juhász Illés?
Nem elérhető vetart

1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db

« Hozzászólás #135428 Dátum: 2016 Február 22, 08:24:44 »

Akkor nagyon rosszak az emlékeid ,csak tudom hova jártam dolgozni. Kevered a bojtár utcával. Wink

És úgy hivták,hogy Autó Fenntartó Ipari Tröszt.üzemegységenként számozták,hogy melyik milyen tipust javit.

A Bojtár u. az Fiat szervíz volt, nem? Az volt az Óbuda TSz-é?

Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74,  Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #135427 Dátum: 2016 Február 22, 08:03:16 »

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #135426 Dátum: 2016 Február 21, 23:48:20 »

Kösziiii
Akkor valószínűleg lecserélem az enyémet...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153904149057071&set=gm.561429867350311&type=3&theater

pecek
« Hozzászólás #135425 Dátum: 2016 Február 21, 09:55:34 »

Emlékeim szerint nem AFIT volt, hanem az Óbuda TSZ melléküzemága.

Akkor nagyon rosszak az emlékeid ,csak tudom hova jártam dolgozni. Kevered a bojtár utcával. Wink

És úgy hivták,hogy Autó Fenntartó Ipari Tröszt.üzemegységenként számozták,hogy melyik milyen tipust javit.

« Utoljára szerkesztve: 2016 Február 21, 11:38:37 írta pecek »
Nem elérhető mikrobi

« Hozzászólás #135424 Dátum: 2016 Február 21, 00:02:42 »

köszönöm.. már rájöttem...
Ha külföldi kocsi akkor itthon semmi adat nem lesz róla. Alvázszám szerint valami mitsubishi márkaszervizben próbálkoznék.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #135423 Dátum: 2016 Február 20, 20:12:05 »

Én se értettem az összefüggést.
Én sem értem. Pedig indítás után nem jött vissza. Amikor levettem a sarut, akkor hallottam a klottyanását. Mindent átnéztem, és nem találtam hibát. Gyújtáskapcsoló is jó, mert leellenőríztem.
Nem elérhető Szobi

« Hozzászólás #135422 Dátum: 2016 Február 20, 17:46:12 »

:-)
Köszi...egyenlőre csak nyomozgatok. Szép egyébként nagyon, de a fehér nem illene az enyémbe.
Oldalak: 1 ... 154 155 156 157 158 [159] 160 161 162 163 164 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: