www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 10:04:58

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2797 2798 2799 2800 2801 [2802] 2803 2804 2805 2806 2807 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28136155 alkalommal)
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #29742 Dátum: 2007 Június 19, 23:05:55 »

Ma megint jó nagyot csalódtam. Mint említettem vizsga elnöki dícsérettel full 5-ösre tettem le az autószerelő szakmát. Ma volt a bizonyítványok ünnepélyes átadása. Én végeztem a legjobb eredménnyel, de az átadón a legjobb eredménnyel végző díjat és oklevelet egy olyan személy kapta meg , aki tiszta 4-esre vizsgázott. Jó mi??? 

GNX-967
Nem elérhető EPE

« Hozzászólás #29741 Dátum: 2007 Június 19, 18:58:32 »

most olvastam énis a történteket hát nem tom mi történik de elegen megjártuk az idén... qzma nagyon sajnálom a történteket.. 

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #29740 Dátum: 2007 Június 19, 18:48:46 »

Ha nem titok  Wink rakd fel ide az elérhetőségi paramétereket.
Biztos van valaki itt a fórumon, aki közel lakik a delikvenshez...

A szürke forgalmi az E-rendszámmal nem jön össze. A külföldről behozott kocsikra E- rendszámot tettek, ez arra szolgált hogy az itthoni forgalombahelyezésig ideiglenesen legyen rajta rendszám. A forgalombahelyezéskor szigoruan le kellett adni, és amúgy is erősen korlátozott volt az autó mozgása ezzel a rendszámmal (régen hoztam már be autót, a részletekre nem emlékszem  Grin)
Legvalószínübb, hogy behozták és soha sem helyezték utána forgalomba, a forgalmi meg lett valahogy...
Hacsaknem....

A régi két betű-négy szám időszakban az E rendszám az elveszett rendszámot pótolta ideiglenesen. Így esetleg lehet szürke forgalmi, de akkor özönvíz előtt volt forgalomban az autó...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #29739 Dátum: 2007 Június 19, 17:25:42 »

Igen, ha a papírokat megnézhetném, az biztos segítene, de sajnos 180 km-re van tőlem, és egyenlőre nem szándékoztam csak ezért lemenni.
Idősebb ember, nincs számítógépe, internete, digitális fényképezőgépe stb., ezért nem tudom e-mail-ben sem elkérni tőle. És kicsit össze-vissza beszél.
na, majd meglátom, mitévő legyek. Lehet, hogy rápihenek, aztán megpróbálom mégegyszer meginterjúvolni.

Ha nem titok  Wink rakd fel ide az elérhetőségi paramétereket.
Biztos van valaki itt a fórumon, aki közel lakik a delikvenshez...

A szürke forgalmi az E-rendszámmal nem jön össze. A külföldről behozott kocsikra E- rendszámot tettek, ez arra szolgált hogy az itthoni forgalombahelyezésig ideiglenesen legyen rajta rendszám. A forgalombahelyezéskor szigoruan le kellett adni, és amúgy is erősen korlátozott volt az autó mozgása ezzel a rendszámmal (régen hoztam már be autót, a részletekre nem emlékszem  Grin)
Legvalószínübb, hogy behozták és soha sem helyezték utána forgalomba, a forgalmi meg lett valahogy...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29738 Dátum: 2007 Június 19, 17:04:47 »

Igen, ha a papírokat megnézhetném, az biztos segítene, de sajnos 180 km-re van tőlem, és egyenlőre nem szándékoztam csak ezért lemenni.
Idősebb ember, nincs számítógépe, internete, digitális fényképezőgépe stb., ezért nem tudom e-mail-ben sem elkérni tőle. És kicsit össze-vissza beszél.
na, majd meglátom, mitévő legyek. Lehet, hogy rápihenek, aztán megpróbálom mégegyszer meginterjúvolni.
ja értem. akkor talán kéne egy jó ismerős arrafelé, aki első körben megnézé neked.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29737 Dátum: 2007 Június 19, 16:22:10 »

hát lehet hogy érdemes lenne a papírokat megnézni és nem az emberre hallgatni, ha az autó bizalomgerjesztőnek tűnik. lehet hogy ő csak mindenféle infókat hallott 3 különböző helyről amiket mondjuk még össze is kevert Smiley

hogy itthoni autó kaphatott E-s rendszámot az szerintem nem valószínű, de biztos csak az ellenkezőjében vagyok, hogy a külföldről jövő azt kapott, mert mi is hoztunk korábban. Ezt egyébként ha jól tudom nem kell utána leadni, csak lejár és nem érvényes

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29736 Dátum: 2007 Június 19, 16:15:35 »

Ezek szerint nem lehet szürke forgalmija?? Vagy legalábbis nem magyar. Valami susmust kezdek itt sejteni.
hát lehet hogy érdemes lenne a papírokat megnézni és nem az emberre hallgatni, ha az autó bizalomgerjesztőnek tűnik. lehet hogy ő csak mindenféle infókat hallott 3 különböző helyről amiket mondjuk még össze is kevert Smiley

hogy itthoni autó kaphatott E-s rendszámot az szerintem nem valószínű, de biztos csak az ellenkezőjében vagyok, hogy a külföldről jövő azt kapott, mert mi is hoztunk korábban.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Június 19, 18:00:36 írta Typ117 »
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29735 Dátum: 2007 Június 19, 16:06:46 »

E-s rendszámot a külföldről jövő autó kap(ott) a határon adták, azzal lehetett csak bejönni ha saját lábán jött az autó.  azt hiszem, hogy csak 1 hónapig volt érvényes, de az látszik is a táblán, mert rajta van a dátum
szóval ez az E-s rendszám nem tudom hogy keveredett ide...

Ezek szerint nem lehet szürke forgalmija?? Vagy legalábbis nem magyar. Valami susmust kezdek itt sejteni.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29734 Dátum: 2007 Június 19, 16:04:44 »

erősen szokák nézegetni a használtautóponthu-t is az érték meghatározásához.
fel kéne tenni 7-8 jó állapotú t2-est 1.5-2 milkáért.
hmmm?

Azt nem értem , miért nem azt az aktuális  Eurotax Interclassic katalógust lapozgatják, amiből a Szepes is nézi az árakat? Nem az a hivatalos etalon?
Ez a hasraütünk módszer nekem nem túl bizalomgerjesztő.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29733 Dátum: 2007 Június 19, 16:02:54 »

Úgy tudtam, hogy ideiglenes kivonásnál nem kell leadni a rendszámot. Az ideiglenes kivonás nem fél évre szól, ami egyszer hosszabítható meg? A szürke forgalmi már sok éve nem divat. Akkor hogy van ez?
Forgalomból kivont járműre vajon lehet E-s rendszámot kérni? Ráadásul  úgy, hogy nincs átiratva, és csak szürke forgalmi van? Egyáltalán mennyi ideig használható egy ilyen rendszám? Nincs rá határidő, hogy lejárat után mennyi időn belül kell leadni?
E-s rendszámot a külföldről jövő autó kap(ott) a határon adták, azzal lehetett csak bejönni ha saját lábán jött az autó.  azt hiszem, hogy csak 1 hónapig volt érvényes, de az látszik is a táblán, mert rajta van a dátum
szóval ez az E-s rendszám nem tudom hogy keveredett ide...
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29732 Dátum: 2007 Június 19, 15:59:49 »

Lehet ideinglenesen kivont, ha nincs rendszáma, akkor is. A szürke forgalmi is lehet, bár akkor nagyon régen volt utoljára átírva. Az E rendszám nem stimmel sehova szerintem.

Úgy tudtam, hogy ideiglenes kivonásnál nem kell leadni a rendszámot. Az ideiglenes kivonás nem fél évre szól, ami egyszer hosszabítható meg? A szürke forgalmi már sok éve nem divat. Akkor hogy van ez?
Forgalomból kivont járműre vajon lehet E-s rendszámot kérni? Ráadásul  úgy, hogy nincs átiratva, és csak szürke forgalmi van? Egyáltalán mennyi ideig használható egy ilyen rendszám? Nincs rá határidő, hogy lejárat után mennyi időn belül kell leadni?
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29731 Dátum: 2007 Június 19, 15:59:30 »

hmmm?
hehe, azokat úgysem hívja fel senki, csak ők  Grin ha meg mégis megveszik akkor hajrá 2 milláért Cheesy
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #29730 Dátum: 2007 Június 19, 15:57:53 »

Így van. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy ilyen öreg autóknál első dolguk a káridőponti érték meghatározása, azért, mert nekik sokszor olcsóbb a gazdasági totálkár kifizetése, mint a kár előtti állapot helyreállítása. Ha a javítási költség meghaladja a 60%-ot, akkor ez történik. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire taksálják az autót. Nálam is ezen megy a vita.

hmmm?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #29729 Dátum: 2007 Június 19, 15:52:16 »

A T2b mindegyik tárcsafékes elől?   Huh

igen
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29728 Dátum: 2007 Június 19, 15:48:51 »

Nem, akkor "régi rom" felkiáltással lehet keveset fizetni (avulás és egyebek). 

Így van. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy ilyen öreg autóknál első dolguk a káridőponti érték meghatározása, azért, mert nekik sokszor olcsóbb a gazdasági totálkár kifizetése, mint a kár előtti állapot helyreállítása. Ha a javítási költség meghaladja a 60%-ot, akkor ez történik. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire taksálják az autót. Nálam is ezen megy a vita.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #29727 Dátum: 2007 Június 19, 15:39:20 »

Kétségtelen, van jónéhány görény a tanárok/igazgatók között, de sajnos a diákok között jellemzően még több van. Nem "ártatalanok" azok sem. Én mint ahogy az utakon levő renitenseket nem lehet megfegyelmezni, a tanárok ugyanolyan tehetetlenek az ilyen diákokkal szemben.

Igazat szoltal!

Ezert nem akarok en mar tanar lenni! (Van meg ket vizsgam a diplomaig, de ezeket mar 3 eve huzom, lassan ki is rugnak ...) A mai fiatalsag annyira elborzaszt, hogy szinte felek toluk, azt meg tudom, h egy ilyen "kis lazagyerek" viselkedesetol nagyon felmenne bennem a pumpa ...  A mai fiatalsag szerintem ugy cakkunpakk egy buzlo tragyadomb. Vannak rendesek, normalisak, akik szeretnenek tanulni, de ok is szenvednek a renitensek mellett, akik ugye egyre inkabb csinaljak a fesztivalt, egymast probaljak tullicitalni, mert a "jo nok" tiszteletet is ki kell vivni, egymaset is, stb ... Es tenyleg nem vaghatom fejbe, 40edik raszolasnal sem dobhatom oda a kulcsot, sot meg a terembol sem kuldhetem ki (mert en tartozok felelosseggel erte), stb. Adok neki egy intot vagy figyelmeztetest? Eeees?! Ez erdekel valakit?!

Ehh, na mind1...

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #29726 Dátum: 2007 Június 19, 15:38:20 »

A T2b mindegyik tárcsafékes elől?   Huh

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető FradiDaniVW1970

« Hozzászólás #29725 Dátum: 2007 Június 19, 15:28:43 »

Ettől megyek tönkre, hogy mndenki, állandóan a kiskapuk keresgélésével van elfoglalva.

Welcome to Hungary 2007...

Ezt a mentalitást sajna bele nevelték a népbe... Majd kinevelődik csak idő kérdése.

Mi és a gépeink megéljük az biztos!  Grin
Nem elérhető luftsick

« Hozzászólás #29724 Dátum: 2007 Június 19, 15:21:24 »

az időszerű szomorkodások mellett engedjétek meg, hogy megosszam örömömet veletek:
 Cool Cool Cool

[melléklet törölve az admin által]
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #29723 Dátum: 2007 Június 19, 15:20:10 »

Látod, ettől leszek beteg. Nme hiszem el, hogy nem lehet a dolgoknak normálisan működni. lassan az a csoda, ha valaki betartja a szavát, és becsületes.

Nem kéne így lennie, de sajnos ilyen világban élünk....

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29722 Dátum: 2007 Június 19, 15:19:18 »

Látod, ettől leszek beteg. Nme hiszem el, hogy nem lehet a dolgoknak normálisan működni. lassan az a csoda, ha valaki betartja a szavát, és becsületes.

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #29721 Dátum: 2007 Június 19, 15:09:38 »

Szerintem, ettől függetlenül az eset megtörtént, Qzmának kára származott az esetből, a javíttatás meg ugyanannyiba kerül, mintha új lenne, nem?
Továbbá az elkövető emberke igen súlyosan megszegte a Kresz szabályait, és ő volt a vétkes a biztosítója meg fizessen, és kész.
Ettől megyek tönkre, hogy mndenki, állandóan a kiskapuk keresgélésével van elfoglalva. Pedig igen egyszerű a képlet: megfőzted, edd is meg.

Annak idején egy volt kolléganőm dolgozott az egyik, neves Biztosítónál és azért hagyta őket ott, mert az Ő feladata volt ezen kiskapuk kikeresése, hogy milyen alapon nem fog fizetni a cég....
Eddig még kedvező tapasztalatom nem nagyon volt...

Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29720 Dátum: 2007 Június 19, 15:06:36 »

Szerintem, ettől függetlenül az eset megtörtént, Qzmának kára származott az esetből, a javíttatás meg ugyanannyiba kerül, mintha új lenne, nem?
Továbbá az elkövető emberke igen súlyosan megszegte a Kresz szabályait, és ő volt a vétkes a biztosítója meg fizessen, és kész.
Ettől megyek tönkre, hogy mndenki, állandóan a kiskapuk keresgélésével van elfoglalva. Pedig igen egyszerű a képlet: megfőzted, edd is meg.

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #29719 Dátum: 2007 Június 19, 15:02:52 »

Ilyenkor kell elővenni a nem rég készült képeket és meglobogtatni...
Nekem bejött, mert nálam is avultatni akart a kár"szakértő", ezerrel...aztán fotók elő és sikerült meggyőzni, hogy azért, mert régi, még lehet jó állapotú...

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29718 Dátum: 2007 Június 19, 15:00:52 »

Miért, ha nincs, akkor nem érdekes, hogy valaki beleszállt 160-al, vagy mi?
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29717 Dátum: 2007 Június 19, 14:46:00 »

Nekem is írt. Azóta azon gondolkozik az Uniqa, hogy keressen kibúvót. Most azzal próbálkoznak, hogy nincs az autón nincs veteránvizsga.
Miért, ha nincs, akkor nem érdekes, hogy valaki beleszállt 160-al, vagy mi?

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29716 Dátum: 2007 Június 19, 14:45:22 »

Én rögtön azzal kezdtem a tanároknál, hogy az én gyerekemet nyugodtan szájon vághatja, ha muszáj. A gyerekkel meg közöltem, hogy tanulja meg kezelni ezt a helyzetet...

De, tilos. Viszont néha nincs más negoldás, mert a kölkök egy kicsit elszemtelenedtek. Úgy általában mondom ezt.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29715 Dátum: 2007 Június 19, 14:43:46 »

Tegnap este voltam Szepesnél. Elintéztük a papírokat, bejelentettük a biztosítónál, és kértük a szíveségi kárfelvételt.
Szepes egy hivatalos oldtimer regiszteres könyvből megállapította az állapotát és értékét, írt egy hivatalos papírt a klub nevében amit majd lobogtathatok mindenfelé.  http://diwad.hu/qzma/BociKO/

Ezer hála az MBK-nak és Szepes Gábornak...

Nekem is írt. Azóta azon gondolkozik az Uniqa, hogy keressen kibúvót. Most azzal próbálkoznak, hogy nincs az autón nincs veteránvizsga.
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29714 Dátum: 2007 Június 19, 14:34:11 »

Ez egy jó hír! Nem mondta Szepes, hopgy mibve kerül+mennyi idő lesz megjavítani?
A hétvégén leszel múzeumokéjszakáján?

Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29713 Dátum: 2007 Június 19, 14:30:06 »

Egyetérteni mélységesen egyetértek, csak ezt nem tilos ?  Huh

De, tilos. Viszont néha nincs más negoldás, mert a kölkök egy kicsit elszemtelenedtek. Úgy általában mondom ezt.

Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #29712 Dátum: 2007 Június 19, 14:29:03 »

Tegnap este voltam Szepesnél. Elintéztük a papírokat, bejelentettük a biztosítónál, és kértük a szíveségi kárfelvételt.
Szepes egy hivatalos oldtimer regiszteres könyvből megállapította az állapotát és értékét, írt egy hivatalos papírt a klub nevében amit majd lobogtathatok mindenfelé.  http://diwad.hu/qzma/BociKO/

Ezer hála az MBK-nak és Szepes Gábornak...

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #29711 Dátum: 2007 Június 19, 14:10:43 »

Legenda.
Tejfoggal és vas szöggel kipróbáltam, hetek alatt sem oldotta fel.
Szerintem veszélyesebb a magas cukortartalma.

A foszfortartalma a veszélyesebb ugytudom. A tojást feloldja, a húst is oldja, és a vasrácsot is eloldotta, lásd: Discovery műsora.
Csodaszarvas
« Hozzászólás #29710 Dátum: 2007 Június 19, 14:07:12 »

TALÁN ÉRDEMES MEGFONTOLNI!!

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal,
hogy a baleseteknél azúttestre folyt vért azzal távolítsák el.

Legenda.
Tejfoggal és vas szöggel kipróbáltam, hetek alatt sem oldotta fel.
Szerintem veszélyesebb a magas cukortartalma.
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #29709 Dátum: 2007 Június 19, 14:05:36 »

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

Ezt próbáltam, működik Cheesy

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #29708 Dátum: 2007 Június 19, 14:01:37 »

Nem semmi :-)

http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=49255
"Kényelmes halyó"
Ez szerintem a bádogember autója:
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #29707 Dátum: 2007 Június 19, 13:58:18 »

Kis nyugtató zene délutánra:

http://web.t-online.hu/kizs/Us3 - Cantaloop (Original)_PocketPC.avi

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #29706 Dátum: 2007 Június 19, 13:56:41 »

Lehet rugdalni..

percig sem állította az ismerősöm, hogy a csemetéje maszületett bárány...
de ez azért durva, még akkor is, ha megérdemel az a pernahajder egy tockost.
Süni
« Hozzászólás #29705 Dátum: 2007 Június 19, 13:46:57 »

Lehet rugdalni..

Egyetérteni mélységesen egyetértek, csak ezt nem tilos ?  Huh
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29704 Dátum: 2007 Június 19, 13:46:06 »

Ja, a legalizálás-átírás hivatalosan kb 120Ft.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29703 Dátum: 2007 Június 19, 13:45:29 »

Lehet ideinglenesen kivont, ha nincs rendszáma, akkor is. A szürke forgalmi is lehet, bár akkor nagyon régen volt utoljára átírva. Az E rendszám nem stimmel sehova szerintem.

Volna egy kérdésem egy off öregautóval kapcsolatban:

Az eladó, aki a második tulajnak mondja magát, azt állítja, hogy a verdának csak szürke forgalmija van.Ha jól vettem ki a zavaros mondataiból, nincs is átiratva a nevére. Állítása szerint forgalomból ideiglenesen kivont, aminek ellentmond a rendszám hiánya és az, hogy nincs új forgalmija. Illetve van egy E-s rendszáma, de az már lejárt. Ez van most is az autón. Sajnos a kérdéseimet nem érti, vagy legalábbis úgy tesz, ezért nem tudok több, ilyen irányú információt kipréselni belőle. Vajon itt mi lehet a történet? Hogy lehet ezt legalizálni, illetve mi a sorrend, és mibe fájhat egy ilyen procedúra anyagilag?
Oldalak: 1 ... 2797 2798 2799 2800 2801 [2802] 2803 2804 2805 2806 2807 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: