www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 21:23:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2780 2781 2782 2783 2784 [2785] 2786 2787 2788 2789 2790 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28149130 alkalommal)
Nem elérhető d1987

56/61/71/78

« Hozzászólás #30422 Dátum: 2007 Július 03, 09:29:56 »

Hat en ezzel igy nem ertek egyet. Iskolaja es diakja valogatja! En pl az egyetem elso 4 eveben biztos nem tudtam volna semmi ilyesmit csinalni, minden nap reggel h8-tol este 7-8ig jartunk orakra, gyakorlatokra, szeminariumokra, sokszor 10 orat alltam egy meres folott a laborban, kov. hetre meg leadni mindenbol a jegyzokonyveket, ZHkra keszulni, beszamolok, boncolasok, terepgyakorlatok, aztan vizsgaidoszak, miegymas. Qrvara semmi idom nem lett volna autofelujitasra (nem is volt meg meg a bogaram!), de meg arra sem volt, h eljarjak moziba vagy bulizni... Este mikor hazaertunk mar reg hullak voltunk es utana jottek a masnapra tanulasok, jegyzokonyvek. Utaltam nagyon, mer' nagyon megterhelo volt, nem csodalkozom magamon, h most, miutan volt 2 laza evem nem akarok visszamenni befejezni azt a par vizsgat ami hatra van ... ;-) Most inkabb lemegyek bogarat szerelni! :-D

De ezzel szemben el tudom kepzelni, h aki eljar vmi ipari iskolaba vagy egy szakkozepbe vagy vmi lazabb felsooktatasi intezmenybe annak van annyi szabadideje, h autot barkacsoljon vagy egyaltalan barmi mast csinaljon a suli mellett. Erre mondtam, h iskolaja valogatja. (itt nalunk is vannak akik rengeteg idovel rendelkeznek, nem is sokaig lesznek eltesek ... :-D)

Süsü elég jó helyzetben volt, hogy volt körülötte hozzáértő, na meg volt egy polc is, hova csak fel kellett nyúlni. Ez szerencse kérdése. Mi sajnos nem vagyunk egy bogaras család, rokonságban soha senkinek nem volt bogara. Hiába mondjátok sokszor, hogy a fórumról segitenek, az nem ugyan az. Körülöttem senki olyan sincsen, aki értene a bogarakhoz velem együtt. Ezért nem fogok belevágni, mig nem érzem azt, hogy biztos alapokon állok akár hozzáértésben és anyagilag is. Sokan arra döbbentettek rá, hogy van egy sorrend az életben, ahol a hobbi nem feltétlenül az első helyen áll. Mert ugye kell hol lakni és valamit enni is....Hiába sok fórumozónak a bogár a mindene, de biztos ők is elismerik, hogy nem lehet minden helyzetben ez az első....
Az meg majd eldől, hogy szeptembertől én melyik kategóriába fogok tartozni...

1956-Oval
1961-L10B
1961-L391
1971-L60D
1978-L96F
Nem elérhető wazzap

« Hozzászólás #30421 Dátum: 2007 Július 03, 08:59:50 »

4. Országos Szanazugi Bogártalálkozó!

Plakát nagyban:
http://makacs.duf.hu/~wazzap/talalkozo/4bogartali_nagy.jpg

Infó: http://bmbogarklub.fpn.hu

Ne vitázz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek rutinjukkal!
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #30420 Dátum: 2007 Július 03, 08:07:56 »

bogárral aratni!!  Shocked Shocked Shocked ilyet se hallottam még  Wink Grin Grin Grin

10 napig sikert arat a Bogárral Cheesy, aztán majd rakjál képeket, kíváncsi vagyok milyen lett!
Milyen felnit tettél fel?

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
1303LS
« Hozzászólás #30419 Dátum: 2007 Július 03, 08:04:44 »

bogárral aratni!!  Shocked Shocked Shocked ilyet se hallottam még  Wink Grin Grin Grin
Hogy is mondta WOB?
Messziről jött ember......  Evil Grin Grin
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #30418 Dátum: 2007 Július 03, 07:57:23 »

Üdv mindenkinek, most irány aratni, ha végeztünk a 400 ha-al, leszek ismért Wink

Pápá

Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #30417 Dátum: 2007 Július 03, 07:55:05 »

Üdv!

Örömmel jelentem, hogy tegnap este fél 11-kor hazaérkeztem a bogarammal Maresztól.
Már 2 hónapja nem bogaraztam  Undecided Na de majd most  Grin
Szuper lett minden, ahogy terveztük!
Bár az ültetést nem a pesti utakra tervezték (a pesti utakhoz képest a mi vidéki utaink Német autópályák).
Millió hír, meg újdonság van, de 9-kor kezdek dolgozni, kb 10 napig nem leszek.
Majd utánna lesznek képek az eredményről.
Ha meglátjátok az új felniket, meg a Kameit felrakva ohh...  Grin Grin Grin Cool
Még a szavunk is elált hirtelen, mikor tegnap alápróbáltam  dúúúrva...

Mégegyszer szeretném itt is megköszönni Maresznak a futóművön végzett munkát,
egyenlőre tesztelés alatt, majd a végeredményről teszek fel képeket!

Üdv mindenkinek, most irány aratni, ha végeztünk a 400 ha-al, leszek ismért  Wink

Pápá
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #30416 Dátum: 2007 Július 03, 07:02:32 »

Mi az, h haritja a felelosseget? Iet h lehet csinalni? A tenyek azok tenyek, nem? Qzma ment normalisan, ez a barom meg beleszaguldott hatulrol. Ki a tokomet erdekli, h megcsipte egy darazs, vagy a baratnoje furulyazott neki a kocsiban, vagy eppen lerepult az egyik kereke ? Igaz, h en tavolrol sem vagyok jogasz, de az en olvasatomban o okozta a balesetet.

Sajnos a magyar "jog" megengedi.... Aki belémjött annak idején, az is azzal védekezett, hogy neki kellett volna még 2 méter, hogy meg tudjon állni...
Igaz, hogy így nekem már a járdán kellett volna kanyarodnom, de ő csak védte az álláspontját... Ja meg azt is állította, hogy én kanayrodás közben átléptem a felezővonalat... igaz, hogy a törmelék, meg a kocsik helyzete nem ezt mutatta, meg a tanuk sem ezt állították, de ő kötötte az ebet a karóhoz.... Sajnos megtehette.... Undecided

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #30415 Dátum: 2007 Július 03, 02:29:24 »

valójában a  d1987-nek szólt mert ő mondta hogy diákként csak az álmok maradnak de lépni nem lehet, meg sokak szerint. Szerintem nem így van (ahogy alul bizonyítom is), de majd kijavít az aki szerint tévedek. Mert lépni mindenki lépne csak tenni nem akar érte hogy tudjon is. És itt most nem a családos, építkezős, sok más kiadásos emberekre gondolok.

Hat en ezzel igy nem ertek egyet. Iskolaja es diakja valogatja! En pl az egyetem elso 4 eveben biztos nem tudtam volna semmi ilyesmit csinalni, minden nap reggel h8-tol este 7-8ig jartunk orakra, gyakorlatokra, szeminariumokra, sokszor 10 orat alltam egy meres folott a laborban, kov. hetre meg leadni mindenbol a jegyzokonyveket, ZHkra keszulni, beszamolok, boncolasok, terepgyakorlatok, aztan vizsgaidoszak, miegymas. Qrvara semmi idom nem lett volna autofelujitasra (nem is volt meg meg a bogaram!), de meg arra sem volt, h eljarjak moziba vagy bulizni... Este mikor hazaertunk mar reg hullak voltunk es utana jottek a masnapra tanulasok, jegyzokonyvek. Utaltam nagyon, mer' nagyon megterhelo volt, nem csodalkozom magamon, h most, miutan volt 2 laza evem nem akarok visszamenni befejezni azt a par vizsgat ami hatra van ... ;-) Most inkabb lemegyek bogarat szerelni! :-D

De ezzel szemben el tudom kepzelni, h aki eljar vmi ipari iskolaba vagy egy szakkozepbe vagy vmi lazabb felsooktatasi intezmenybe annak van annyi szabadideje, h autot barkacsoljon vagy egyaltalan barmi mast csinaljon a suli mellett. Erre mondtam, h iskolaja valogatja. (itt nalunk is vannak akik rengeteg idovel rendelkeznek, nem is sokaig lesznek eltesek ... :-D)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #30414 Dátum: 2007 Július 03, 02:06:27 »

az alkolhol és a drogteszt egyenlőre negatív.

Akkor az mar az is marad, nem?

Idézet
nem voltak bekötve

no comment. meg sosem vezettem ugy, h ne lettem volna bekotve. Ez alol kivetel, ha 3m-t allok odebb az autoval, de ket utcanyira mar bekotom magam.

Idézet
a gyerek hárítja a felelőséget, a nyomozás folyik...

Mi az, h haritja a felelosseget? Iet h lehet csinalni? A tenyek azok tenyek, nem? Qzma ment normalisan, ez a barom meg beleszaguldott hatulrol. Ki a tokomet erdekli, h megcsipte egy darazs, vagy a baratnoje furulyazott neki a kocsiban, vagy eppen lerepult az egyik kereke ? Igaz, h en tavolrol sem vagyok jogasz, de az en olvasatomban o okozta a balesetet.

Idézet
bociból mikor lesz újra autó ?  Undecided

Hat, remeljuk minel elobb ... ! :-(

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Bogaras Lány

« Hozzászólás #30413 Dátum: 2007 Július 02, 23:24:59 »

B-s jogsival szabályosan tudtommal vontathatsz olyan szerelvényt amely :
- max. 3500 kg. ( nem önsúly, max tömeg számít, forgalmi F rublika )
- vontatmány ( futó G+rakomány)  nem nehezebb mint vontató jármű forgalmija szerinti H1 fékezett tömeg.
- futó G+rakomány kisebb mint futó F értéke
- Futó összesen  nem lehet nehezebb, mint max 1500 kg, mert akkor kell rá E nehézpótkocsi vizsga.

A forgalmiban szereplő adatok érvényesek!
Adott példám: Kölcsön T4-(F=2650 kg. H1=1800kg ) után akasztottam egy trailert (G=300kg, F=1450 kg) erre felcsaptam egy komplett  T2 buszt (G=1270kg) elindultam. Megfogtak a rendőrök.Jogsim sima B , nincs E . Utánfutón sok a súly. A futó maga ok, a T4 húzhatja, de nincs rá jogsim, mert össz .: kb 4200 kg, az már C kat, ill, futó több mint 1500, tehát az meg még E kategória is.  Maradt jogsim, elengedtek , költsem a buszra  Cheesy Grin Nem javaslom senkinek. Nagy mázli. Nem kisértem a sorsot.

Mázlista!! Smiley

"B" kategória:
- a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van - az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény - az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot
Életkori feltétel a kategóriába tartozó jármű vezetésére: 17. betöltött életév

Ezt tudja ez a link: http://www.jogositvany.hu.hu/kategoria2.htm

A rendőrnél okosabbnak lenni azonban az út szélén elég nehéz!
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #30412 Dátum: 2007 Július 02, 22:49:18 »

Itt szerintem nem csak a zsaruktól kell félni!

Balesetveszélyes is lehet!

Ha túl kevés a vontató autó súlya a vontatott tömeghez képest,az egyik kanyarba lerántja a picsába.Vagy fékezésnél simán eltolja a kocsit!

A vontatónak kb. a másfélszer nehezebbnek kell lennie,mint a vontatott tömegnek.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Július 02, 23:05:54 írta Narancs »
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #30411 Dátum: 2007 Július 02, 22:45:53 »

Voltam ma a balatonvilágosi autópályarendőrségen kihalgatáson...

aszongyák a zsaruk, hogy nem egyszerű a helyzet... a tettes azt állítja, hogy egy német rendszámos transporter bevágott elé, és ezért jött nekünk... az alkolhol és a drogteszt egyenlőre negatív.
Az ügyből büncselekmény, vagy mi a tök lett, mert az utas csajt súlyos sérülésekkel szállították korházba... gondatlanságból elkövetett közúti veszélyeztetés (azt hiszem) a vád.

mutattak képeket az össze tört lagunáról. nem voltak bekötve, utasoldali légzsák nem volt. a söfőr kisebb karcolásokkal kiszált, de az utasának nem volt olyan nagy szerencséje...
a kocsi orra full roncs, szélvédő betört, műszerfal is darabokban. A rendőr azt mondta, hogy nagy mákunk volt...

a gyerek hárítja a felelőséget, a nyomozás folyik... az ügy a bíróságon folytatódik... ha lezárták és igazolják, hogy nem mi voltunk a vétkesek, akkor utána jön a biztosítóval a harc. bociból mikor lesz újra autó ?  Undecided
Sajna!!  Én egy éve szenvedek hasonló módon ! Kitartás!!
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #30410 Dátum: 2007 Július 02, 22:39:49 »

B-s jogsival szabályosan tudtommal vontathatsz olyan szerelvényt amely :
- max. 3500 kg. ( nem önsúly, max tömeg számít, forgalmi F rublika )
- vontatmány ( futó G+rakomány)  nem nehezebb mint vontató jármű forgalmija szerinti H1 fékezett tömeg.
- futó G+rakomány kisebb mint futó F értéke
- Futó összesen  nem lehet nehezebb, mint max 1500 kg, mert akkor kell rá E nehézpótkocsi vizsga.

A forgalmiban szereplő adatok érvényesek!
Adott példám: Kölcsön T4-(F=2650 kg. H1=1800kg ) után akasztottam egy trailert (G=300kg, F=1450 kg) erre felcsaptam egy komplett  T2 buszt (G=1270kg) elindultam. Megfogtak a rendőrök.Jogsim sima B , nincs E . Utánfutón sok a súly. A futó maga ok, a T4 húzhatja, de nincs rá jogsim, mert össz .: kb 4200 kg, az már C kat, ill, futó több mint 1500, tehát az meg még E kategória is.  Maradt jogsim, elengedtek , költsem a buszra  Cheesy Grin Nem javaslom senkinek. Nagy mázli. Nem kisértem a sorsot.

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Holló
« Hozzászólás #30409 Dátum: 2007 Július 02, 22:36:31 »

nemsokkal ezelött bálint barátomat meglepte a párja strano féle busszal.
jól sikerült a meglepi
képes beszámoló holnap
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #30408 Dátum: 2007 Július 02, 22:30:18 »

miért nem bérelsz egy platós ducatót pl. 15eFt-ból bizttos kijön egy napra + üa.
B jogsival vezethető.

lassan brazil szappanopera szerű összekuszált szálak mélységébe kerülünk... holnap becsöngetek minden környezö udvarba, hátha...

illetve fejlemény: ha van az autón müszaki, akkor lehet, hogy vontatnánk. Ez viszont jó kérdés és csak holnap derül ki.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető gyiik

borzasztó-Bogár és Citroën

« Hozzászólás #30407 Dátum: 2007 Július 02, 22:20:03 »

valami kolcson tema volt Cheesy
lassan brazil szappanopera szerű összekuszált szálak mélységébe kerülünk... holnap becsöngetek minden környezö udvarba, hátha...

illetve fejlemény: ha van az autón müszaki, akkor lehet, hogy vontatnánk. Ez viszont jó kérdés és csak holnap derül ki.
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #30406 Dátum: 2007 Július 02, 22:08:52 »

Értem, azért köszi az infot. Ez a fékes dolog tudom, hogy létezik, csak azt nem tudjuk, a rendör mit vesz figyelembe. Mint mondtam tojok rá, 50kg-on megegyezünk 

drflexes: a tesód vonohorgos autója a lényeges informácio a számomra  Grin vagy megközelithetetlen?
valami kolcson tema volt Cheesy

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #30405 Dátum: 2007 Július 02, 22:05:37 »

Gyiik - sajnos nem adhatom kölcsön - cégautó, csak én vezethetem.
Értem, azért köszi az infot. Ez a fékes dolog tudom, hogy létezik, csak azt nem tudjuk, a rendör mit vesz figyelembe. Mint mondtam tojok rá, 50kg-on megegyezünk 

drflexes: a tesód vonohorgos autója a lényeges informácio a számomra  Grin vagy megközelithetetlen?
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #30404 Dátum: 2007 Július 02, 22:01:06 »

2 tengelyüvel néztem, persze. Dejó. Eddig ilyet nem találtam, hogy csak 1 tengelyeset lehet. Kiszedem 2 kerekét, 'oszt be ne szóljanak mer ütök. Naprol napra jobban elegem van a törvényekböl. Amugy miért is nem lehet ezt egy helyen ügyesen leirni? Mert ez a 2 tengely uj nekem, pedig nem keveset keresgéltem-olvastam utánfutásrol.

brez: 750kg lehet a húzott cucc összesen B kategóriás jogsival.

tulajdonképp most ott vagyok, hogy lesz*rom mit mond a törvény. Korrupció ugyis van. Néha jó. Csak egy vonóhorgos kocsi kéneee Shocked
tesom par hete hozott valami baszott nagy utanfutoval -v akkor trelerrel?- egy bogarat,valami opellel huztak.nem volt semmi gond.bar lehet csak makos volt a gyerek,szal ezzel nem azt akartam hogy hajra Cheesy

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #30403 Dátum: 2007 Július 02, 21:52:21 »

2 tengelyüvel néztem, persze. Dejó. Eddig ilyet nem találtam, hogy csak 1 tengelyeset lehet. Kiszedem 2 kerekét, 'oszt be ne szóljanak mer ütök. Naprol napra jobban elegem van a törvényekböl. Amugy miért is nem lehet ezt egy helyen ügyesen leirni? Mert ez a 2 tengely uj nekem, pedig nem keveset keresgéltem-olvastam utánfutásrol.

tulajdonképp most ott vagyok, hogy lesz*rom mit mond a törvény. Korrupció ugyis van. Néha jó. Csak egy vonóhorgos kocsi kéneee Shocked
ok, mondtam hogy egyáltalán nem biztos a dolog de mintha... de lehet hogy érdemes lenne utánanézni utánakérdezni....

Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #30402 Dátum: 2007 Július 02, 21:46:19 »

Köszi! Smiley
Sajnos az a helyzet, hogy nem is akármilyen autó kell! 750kg-ot meghaladó összsúlyú utánfutót már nem vontathat sima személyautó, ráadásul az már nehézpótkocsi, és "E" kategória kell hozzá!

Már miért ne vontathatna? Az off-os cégautóm vonatkozó adatai a forgalmiból: 750 kg fékezetlen, és 1800 kg ráfutófékes utánfutó vontatható. A nagyobb utánfutók már mind ráfutófékesek - szépen lehet érezni, ahogy rángatja az autót ha lassítasz. Multkor egy 4,5 m hosszú, 2 tengelyes, 2 m magas ponyvás monstrumot vontattam, rám se bagózott senki.
Gyiik - sajnos nem adhatom kölcsön - cégautó, csak én vezethetem.
PéZsé
« Hozzászólás #30401 Dátum: 2007 Július 02, 21:19:08 »

Lehet hogy hülyeség, de én hallotam valami olyasmit, hogy amig a járműszerelvény (vontató gépjármű + vontatmány ösztömege) nem haladja meg a 3,5 tonnát addig lehet huzibálni bármit....
mégegyszer mondom lehet hogy hülyeség, de mintha hallottam volna ilyet.... akkor viszont pl.: egy skoda octavia 1300kg+ 200kg treler + 800 kg még belefér a keretbe.....És egy nagyobb teljesítményű személlyel bőven vontatható 1 tonna.....

A vontató sulyának mindig nagyobbnak kell lenni a vontatmánynál.

A 2tengelyes tréler 400kg+a vontatott autó és mindjárt kell legább egy Merci...

Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #30400 Dátum: 2007 Július 02, 21:18:13 »

« Utoljára szerkesztve: 2007 Július 02, 21:21:23 írta gyiik »

« Hozzászólás #30399 Dátum: 2007 Július 02, 21:16:12 »

Lehet hogy hülyeség, de én hallotam valami olyasmit, hogy amig a járműszerelvény (vontató gépjármű + vontatmány ösztömege) nem haladja meg a 3,5 tonnát addig lehet huzibálni bármit....
mégegyszer mondom lehet hogy hülyeség, de mintha hallottam volna ilyet.... akkor viszont pl.: egy skoda octavia 1300kg+ 200kg treler + 800 kg még belefér a keretbe.....És egy nagyobb teljesítményű személlyel bőven vontatható 1 tonna.....

A forgalmiba szépen bejegyzik, hogy mennyit vontathat az autó, ami nálunk személyautó esetén max 400kg (így tudom)! A 3500kg-os határ a "B" kategóriára vonatkozik - ennél nagyobb összsúlyú járműszerelvény csak "B"-vel (elvileg) nem vezethető!

« Hozzászólás #30398 Dátum: 2007 Július 02, 21:14:14 »

szerintem este 11-kor az országút szélén az aktuális jelenlévő rendőrnek van igaza... Undecided
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #30397 Dátum: 2007 Július 02, 21:12:44 »

Ja mindez "B" kat-tal  "E" nélkül

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #30396 Dátum: 2007 Július 02, 21:10:36 »

Én arra gondoltam, hogy 2 tengelyű utánfutóval akarod felhozni! Annak az összsúlya a rendőrök szerint már egy tollpihével is meghaladja a 750kg összsúlyt (ez csak az utánfutóra és rakományára vonatkozik), ergo már nehézpótkocsi - "E" kategória! Sima utánfutóra nem fér fel, és az egyszerű személyautók max. 400kg össztömeget vontathatnak! Csak a magyar törvény lehet ilyen sze*ét!

« Hozzászólás #30395 Dátum: 2007 Július 02, 21:02:34 »

miért? Huh A golf nehezebb, mint 750kg és az én esetemben kis túlzással mondható az utánfutó össztömege 750kg-nak (utánfutó+alváz+kasztni, semmi más, még ajtókat is le lehet szedni). Vagy már megint valahol kifog rajtam a törvény?

Én arra gondoltam, hogy 2 tengelyű utánfutóval akarod felhozni! Annak az összsúlya a rendőrök szerint már egy tollpihével is meghaladja a 750kg összsúlyt (ez csak az utánfutóra és rakományára vonatkozik), ergo már nehézpótkocsi - "E" kategória! Sima utánfutóra nem fér fel, és az egyszerű személyautók max. 400kg össztömeget vontathatnak! Csak a magyar törvény lehet ilyen sze*ét!
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #30394 Dátum: 2007 Július 02, 20:59:02 »

miért? Huh A golf nehezebb, mint 750kg és az én esetemben kis túlzással mondható az utánfutó össztömege 750kg-nak (utánfutó+alváz+kasztni, semmi más, még ajtókat is le lehet szedni). Vagy már megint valahol kifog rajtam a törvény?
ma x1 teneglyes tréler de az meg nem nagyon sok van

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #30393 Dátum: 2007 Július 02, 20:57:38 »

de egy pölö2es golfal nem huzhatsz trélert

« Hozzászólás #30392 Dátum: 2007 Július 02, 20:47:46 »

Bogaras lány, üdvw elsösorban. Másodszor meg: épp én is utánfutó tréler ügyben szenvedek. Utánfutó kölcsönzés 4000FT + 10000illeték, ez megvan. Sok kölcsönzö van, ilyen árakkal. Egy VONÓHORGOS AUTÓT SZERETNÉ(N?)K KÖLCSÖN kérem akinek van, vagy tud ilyet, szóljon. 250km lenne nekem össz, cserébe Renault thalia. És bocs, akit már kikészítek a tarhálásommal, de ha ki kéne fizetni az autót is, az igen drága lenne, nem férünk a keretbe  Undecided

Köszi! Smiley
Sajnos az a helyzet, hogy nem is akármilyen autó kell! 750kg-ot meghaladó összsúlyú utánfutót már nem vontathat sima személyautó, ráadásul az már nehézpótkocsi, és "E" kategória kell hozzá!
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #30391 Dátum: 2007 Július 02, 20:36:11 »

Bogaras lány, üdvw elsösorban. Másodszor meg: épp én is utánfutó tréler ügyben szenvedek. Utánfutó kölcsönzés 4000FT + 10000illeték, ez megvan. Sok kölcsönzö van, ilyen árakkal. Egy VONÓHORGOS AUTÓT SZERETNÉ(N?)K KÖLCSÖN kérem akinek van, vagy tud ilyet, szóljon. 250km lenne nekem össz, cserébe Renault thalia. És bocs, akit már kikészítek a tarhálásommal, de ha ki kéne fizetni az autót is, az igen drága lenne, nem férünk a keretbe  Undecided
de egy pölö2es golfal nem huzhatsz trélert

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #30390 Dátum: 2007 Július 02, 20:34:11 »

« Hozzászólás #30389 Dátum: 2007 Július 02, 20:05:33 »

Hol a bogár helyileg?És Pöstre kell hozni ugyi?

Zalaszentgróton (Keszthely után, 220km Pesttől) van, és Pestre (XX. ker) kellene hozni!
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #30388 Dátum: 2007 Július 02, 19:32:33 »

Megvan a beetle crisis, én a piratebay nevűn találtam meg, valami 5 file, 1,36 giga cucc.
Ha eygben lejön, és nem alszom el, akkor megy fel DVD-re, aztán melássuk.
Valamint találtam egy " how to restore a wolksvagen", vagy valami hasonló  könyvet is.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Július 02, 19:35:04 írta CCZ 547 Dograbbit »

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #30387 Dátum: 2007 Július 02, 19:28:22 »

Én is drukkolok, de nagyon!

De, a tót szerveren melyiket kell lehúzni?
Nem tudok szlovákul se, meg csehül se.

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."

« Hozzászólás #30386 Dátum: 2007 Július 02, 19:08:47 »

bociból mikor lesz újra autó ? Undecided

ha a szerveken múlik, félek soká... Undecided

és képzeld: a bocinak drukkolok!!  Wink Cheesy

szepi nem tudja megmozgatni a háttérben a dolgokat?
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #30385 Dátum: 2007 Július 02, 19:06:25 »

Voltam ma a balatonvilágosi autópályarendőrségen kihalgatáson...

aszongyák a zsaruk, hogy nem egyszerű a helyzet... a tettes azt állítja, hogy egy német rendszámos transporter bevágott elé, és ezért jött nekünk... az alkolhol és a drogteszt egyenlőre negatív.
Az ügyből büncselekmény, vagy mi a tök lett, mert az utas csajt súlyos sérülésekkel szállították korházba... gondatlanságból elkövetett közúti veszélyeztetés (azt hiszem) a vád.

mutattak képeket az össze tört lagunáról. nem voltak bekötve, utasoldali légzsák nem volt. a söfőr kisebb karcolásokkal kiszált, de az utasának nem volt olyan nagy szerencséje...
a kocsi orra full roncs, szélvédő betört, műszerfal is darabokban. A rendőr azt mondta, hogy nagy mákunk volt...

a gyerek hárítja a felelőséget, a nyomozás folyik... az ügy a bíróságon folytatódik... ha lezárták és igazolják, hogy nem mi voltunk a vétkesek, akkor utána jön a biztosítóval a harc. bociból mikor lesz újra autó ?  Undecided

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
PéZsé
« Hozzászólás #30384 Dátum: 2007 Július 02, 18:17:14 »

A motor letakarva áll egy garázsban! A korábbi gazdája is csak a felújítás miatt szerelte ki belőle!

Hol a bogár helyileg?És Pöstre kell hozni ugyi?

« Hozzászólás #30383 Dátum: 2007 Július 02, 17:52:42 »

üdvw a klubban!  Wink
az autód motorjával mi újság, hol van? kiszerelve az utastérben, vagy?

A motor letakarva áll egy garázsban! A korábbi gazdája is csak a felújítás miatt szerelte ki belőle!
Oldalak: 1 ... 2780 2781 2782 2783 2784 [2785] 2786 2787 2788 2789 2790 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: