www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 00:11:21
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
Szóljatok ide
Oldalak:
1
...
3395
3396
3397
3398
3399
[
3400
]
3401
3402
3403
3404
3405
...
3545
Szerző
Téma: Szóljatok ide (Megtekintve 27982993 alkalommal)
Bripery
www.elitevwclub.hu
Re: Szóljatok ide
«
Hozzászólás #5821 Dátum:
2006 április 13, 12:12:50 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 április 13, 12:11:25
egyetértek
na,örülök!
Akkor legyen 2007ben is ott,csak ilyen feltételekkel.Ez szerintem nem elfogadhatatlan az MBK részéről sem!
www.elitevwclub.hu
1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE
Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #5820 Dátum:
2006 április 13, 12:11:48 »
Idézetet írta: Aircult - 2006 április 13, 12:05:09
Nekem tetszett a Ring,ha tényleg úgy lett volna,hogy alul vizesek,fölül csak levegősök,akkor hibátlan,mert:
1.Kapunk a vizesektől is belépőt
2.Fönt kevesebb gond(lsd állandó hangosmenondó,hogy ezzel meg azzal a golfossal van gond...)
3.Fönt nem kell nézegetni a kékledes golfokat
A versenyekre egy kordonnal elzárt folyósót kellett volna csinálni,ahol csak előre mehet a versenyző,ahol nem tud leállni)persze a vizesek is versenyezhessenek,ha akarnak).
Fönt a boxokban csak levegős autók és cégek álljanak,alul csinálhat standot tőlem bárki (Mac Audi,RS tuning)
Ha valamelyik vizesnek meg ez nem tetszik,akkor nem kell jönnie...
Ilyen egyszerű!
És ezen nem kell kiakadni,hogy a vizesek lent,mi meg fönt..
Sok külföldi találkozón (lsd Eggenburg) még azt is megmondják,hogy cm-re pontosan,hova KELL állnod...És senki nem hőzöng miatta...
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
BlackP
«
Hozzászólás #5819 Dátum:
2006 április 13, 12:11:25 »
Nekem tetszett a Ring,ha tényleg úgy lett volna,hogy alul vizesek,fölül csak levegősök,akkor hibátlan,mert:
2.Fönt kevesebb gond(lsd állandó hangosmenondó,hogy ezzel meg azzal a golfossal van gond...)
A versenyekre egy kordonnal elzárt folyósót kellett volna csinálni,ahol csak előre mehet a versenyző,ahol nem tud leállni)persze a vizesek is versenyezhessenek,ha akarnak).
Fönt a boxokban csak levegős autók és cégek álljanak,alul csinálhat standot tőlem bárki (Mac Audi,RS tuning)
Ilyen egyszerű!
egyetértek
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
vw1966
«
Hozzászólás #5818 Dátum:
2006 április 13, 12:07:42 »
Ilyen egyszerű!
teljesen így látom főleg hogy fel se fértem fenti részre a frissen összehozott győri baráti társaságommal.. de hol szutyok Mercik BMW Audi fenn álltak
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #5817 Dátum:
2006 április 13, 12:05:09 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 április 13, 11:57:58
naszóval szerintem ismét kommunikációs és szervezési hiba történt.
szerintem egyértelműen meg kellett volna mondani, hogy ha itt és itt árulsz, az ennyi meg ennyi pénz, ha meg amott, az ingyenes, ha ilyen meg olyan mennyiségben teszed. nem mondom, hogy főleg NGA-nak kell szólni, mert róla tudjuk, hogy valami finomság mind
i
g van nála, mindenkinek.
másodsorban, Szepi levelének talán nem olyan volt a hangvétele, hogy bocsi, nem mondtuk előre, de ez van, hanem mintha megmondták volna és NGA bszik fizetni.
megértem Szepit is, gondolom eléggé el van havazva, megértem NGA-t is, mert igazságtalan ez a dolog, az összejövetel talán segíthet bizonyos dolgokon, de pont NGA nem lesz ott, szal ez nem lesz tisztázva.
a találkozós pénzes dologról meg annyit, hogy sok embernek jobb lenne egy olcsóbb rajzás is, ahol árulhat bárhol kis mennyiségben(lsd tecsó parkoló), másik rész meg örül a ringnek és tűri a vizeseket. részemről tök jó volt, hogy ring, meg minden, tűrtem is a vizeseket, de köszi, elég volt, bár most is inkább az emberek miatt mentem ki, nem autókat bámulni.
szal a rajzásos dolgokat összehozni elég kemény lesz és nagyon nem lesz reális a közgyűlés eredménye, mert nem mérvadó százalék lesz jelen sajnos. na mindegy, lenyugodtak a dolgok és ez jó, kommunikálni kell és nem lesznek ellentétek
Ilyen egyszerű!
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
BlackP
«
Hozzászólás #5816 Dátum:
2006 április 13, 11:57:58 »
naszóval szerintem ismét kommunikációs és szervezési hiba történt.
szerintem egyértelműen meg kellett volna mondani, hogy ha itt és itt árulsz, az ennyi meg ennyi pénz, ha meg amott, az ingyenes, ha ilyen meg olyan mennyiségben teszed. nem mondom, hogy főleg NGA-nak kell szólni, mert róla tudjuk, hogy valami finomság mind
i
g van nála, mindenkinek.
másodsorban, Szepi levelének talán nem olyan volt a hangvétele, hogy bocsi, nem mondtuk előre, de ez van, hanem mintha megmondták volna és NGA bszik fizetni.
megértem Szepit is, gondolom eléggé el van havazva, megértem NGA-t is, mert igazságtalan ez a dolog, az összejövetel talán segíthet bizonyos dolgokon, de pont NGA nem lesz ott, szal ez nem lesz tisztázva.
a találkozós pénzes dologról meg annyit, hogy sok embernek jobb lenne egy olcsóbb rajzás is, ahol árulhat bárhol kis mennyiségben(lsd tecsó parkoló), másik rész meg örül a ringnek és tűri a vizeseket. részemről tök jó volt, hogy ring, meg minden, tűrtem is a vizeseket, de köszi, elég volt, bár most is inkább az emberek miatt mentem ki, nem autókat bámulni.
szal a rajzásos dolgokat összehozni elég kemény lesz és nagyon nem lesz reális a közgyűlés eredménye, mert nem mérvadó százalék lesz jelen sajnos. na mindegy, lenyugodtak a dolgok és ez jó, kommunikálni kell és nem lesznek ellentétek
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
BlackP
«
Hozzászólás #5815 Dátum:
2006 április 13, 11:50:50 »
Idézetet írta: Aircult - 2006 április 13, 11:35:34
Az egy főre eső (pl.Rajzás) költség több mint 2000 Ft,kvázi a Klubtagok tagságí díjaiból kompenzálják a különbözetet
áhá! köszi
NGA
«
Hozzászólás #5814 Dátum:
2006 április 13, 11:49:00 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 11:45:22
Pénzt kaptatok, csak nem kerestetek a dolgon. Gondolom... :-)
Amúgy szerintem is ez a legfontosabb. Látjuk, milyen egy találkozó, ami anyagi megfontoláson nyugszik (agárd).
Ugy mondanám, hogy a találkozó költségeit a résztvevők által befizetett pénz állja. Külsö szponzortól, vagy akár alkatrészárustól soha semmilyen formában pénzt nem kaptunk, max a felajánlott ajándékokat a tombolára, dijazásra elfogadtuk, és maradéktalanul ki is osztottuk.
stonemen
«
Hozzászólás #5813 Dátum:
2006 április 13, 11:45:22 »
Pénzt kaptatok, csak nem kerestetek a dolgon. Gondolom... :-)
Amúgy szerintem is ez a legfontosabb. Látjuk, milyen egy találkozó, ami anyagi megfontoláson nyugszik (agárd).
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 11:41:02
Azért nem is folytattam :-) Bevallom nem is érdekelnek a rajzás anyagi vonzatai, mint ahogy egyik tali-é se. Az érdekelt csak mindig, hogy szponzor nélkül kihozzuk nullára az Orfűi talit. Eddig sikerült, senkitől egy fillért nem kaptunk eddig és nem is várunk.
NGA
«
Hozzászólás #5812 Dátum:
2006 április 13, 11:41:02 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 11:40:18
Tévedtél. Nem elég... :-)
De ez nem ide tartozik.
Azért nem is folytattam :-) Bevallom nem is érdekelnek a rajzás anyagi vonzatai, mint ahogy egyik tali-é se. Az érdekelt csak mindig, hogy szponzor nélkül kihozzuk nullára az Orfűi talit. Eddig sikerült, senkitől egy fillért nem kaptunk eddig és nem is várunk.
stonemen
«
Hozzászólás #5811 Dátum:
2006 április 13, 11:40:18 »
Tévedtél. Nem elég... :-)
De ez nem ide tartozik.
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 11:37:09
Én sem értem, mivel azthittem 2 millió Ft elég erre. De tévedtem.
NGA
«
Hozzászólás #5810 Dátum:
2006 április 13, 11:37:09 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 április 13, 11:33:19
ezt nem értem
Én sem értem, mivel azthittem 2 millió Ft elég erre. De tévedtem.
stonemen
«
Hozzászólás #5809 Dátum:
2006 április 13, 11:35:46 »
Szerintem tényleg nem vitatéma, hogy az NGA-nál lévő portéka kereskedelmi mennyiség-e. A boxban azért árult, mert ott volt az összes egyéb cucca (autó, életkép tárgyak). Sokadszor mondom, hogy engem megkérdezett, hogy szerintem mehet-e a dolog, és én döntöttem úgy, hogy nem lehet belőle baj. Lett, tehát én vagyok a felelős, hisz én nem ismertem fel, hogy az NGA jelen állapotában kereskedő.
Amúgy az egész helyzet annyira felfújt, hogy többet beszélünk róla, mint kéne. Ezt a levelet nem kellett volna megírni.
És igen Mice, örülnénk, ha lenne még 10-20 ilyen Bogaras, aki bekeráron vagy annak közelében ad el ritka cuccokat, mint olyanok, akik kezdő Bogarasok tájékozatlanságát kihasználva tesznek szert extraprofitra.
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 11:30:15
Volt 962 autó. Az közel 2.000.000 Ft
Azt viszont senki nem közölte, hogy a ha a boxban árulok az pénzbe kerül, ha fél méterrel arrébb elötte az meg ingyenes.
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #5808 Dátum:
2006 április 13, 11:35:34 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 április 13, 11:33:19
ezt nem értem
Az egy főre eső (pl.Rajzás) költség több mint 2000 Ft,kvázi a Klubtagok tagságí díjaiból kompenzálják a különbözetet
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
BlackP
«
Hozzászólás #5807 Dátum:
2006 április 13, 11:33:19 »
Idézetet írta: Mice - 2006 április 13, 11:00:50
A fő baj az, hogy nem látjátok be, hogy a klub rendezvénye leginkább a klubtagok pénzén van. Úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a nem klubtagok költségeit is ők fizetik. Vagyis én is meg majdnem 1000 klubtag adott egy nagy adag pénzt a nem klubtag résztvevőknek. És erre ők morognak a legjobban. Minden bevételkiesés vagy balhé a klubtagokat sért.
ezt nem értem
NGA
«
Hozzászólás #5806 Dátum:
2006 április 13, 11:30:15 »
Idézetet írta: Mice - 2006 április 13, 11:22:01
NGA-nak:
A 2000Ft/fő nem elég a te részedhez. Én is hozzájárultam a tagdíjammal.
A nem boxos árúsítás ingyen volt a rajzáson. Még akár 5 rádió is...
Volt 962 autó. Az közel 2.000.000 Ft
Azt viszont senki nem közölte, hogy a ha a boxban árulok az pénzbe kerül, ha fél méterrel arrébb elötte az meg ingyenes.
PéZsé
«
Hozzászólás #5805 Dátum:
2006 április 13, 11:22:24 »
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 11:08:41
...vagy pl Pézsé, aki egyszerre 8 db felnit árult?
Ne buktass meg NGA,mindjárt jön az emil és fizethetek én is...
Mice
«
Hozzászólás #5804 Dátum:
2006 április 13, 11:22:01 »
NGA-nak:
A 2000Ft/fő nem elég a te részedhez. Én is hozzájárultam a tagdíjammal.
A nem boxos árúsítás ingyen volt a rajzáson. Még akár 5 rádió is...
BlackPsenior
«
Hozzászólás #5803 Dátum:
2006 április 13, 11:20:44 »
Na ezek is korrekt hozzászólások.
Szerencsére beindult a párbeszéd, indulatok nélkül, érvekkel. Az az érzésem, hogy mostantól nem tartozik a nagy nyilvánosságra, legfeljebb a végeredmény.
NGA
«
Hozzászólás #5802 Dátum:
2006 április 13, 11:08:41 »
MICÉNEK:
A fő baj az, hogy nem látjátok be, hogy a klub rendezvénye leginkább a klubtagok pénzén van. Úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a nem klubtagok költségeit is ők fizetik. Vagyis én is meg majdnem 1000 klubtag adott egy nagy adag pénzt a nem klubtag résztvevőknek. És erre ők morognak a legjobban. Minden bevételkiesés vagy balhé a klubtagokat sért. Vannak játékszabályok, amiket a többség érdeke miatt be kellene tartani.
Én 2000 Ft belépőt fizettem azért hogy bemehessek, és ha van használt nem kereskedelmi mennyiségű holmim, azt is börzeszerűen eladhassam.
A Magnum esete nem is tartozik se rám se rátok. Én sem és senki más sem úgy egyezett meg a klubbal a helypénzen, hogy azon az egész ország csámcsogjon.
A tíz ezer forint egy tárgyalási alap, de úgy látszik ti inkább balhéztok, mint megoldást kerestek. Ha a Magnum nem fizet semmit, akkor az az összes klubtaggal szemben nem szép dolog. És nem szép dolog azokkal az árusokkal szemben sem, akik fizettek, mint például én. Pedig én éveket dolgoztam értetek ingyen. De nem volt pofám még kérni sem, hogy ingyen árusíthassak. És nem szép dolog azokkal szemben, akik megkapták ingyen boxot, hogy a csapatukat népszerűsítsék. És most ezért véditek? Magatok ellen?
Bocs, azért van a között egy kis különbség, ha valaki kereskedelmi mennyiségben visz fel modelleket, polokat stb árulni, mint a között, ha valaki felvisz 3 db használt rádiót, megy egy böröndben pár cuccot. Én legalábbis igy látom. Ezzel az erővel minden olyan hazsnált cucc árustól lehetne 10e Ft-ot kérni nem? Mindenkivel kifizettétek a 10e Ft-ot aki kihozta a használt cuccait? Volt aki pl 4 db lámpaburát is árult egyszerre, vagy pl Pézsé, aki egyszerre 8 db felnit árult?
Annak idején a bogártalálkozók MBK-s találkozóvá tétele az én ötletem volt, ha jól emlékszem. Ha ezt a Magnum megfúrja, azt sajnáni fogom. De klub nélkül támogatókat is veszthet.
Megint nekünk (bogaras-buszos népeknek) árthat a döntésével. Van, akit az ingyenes belépés motivál egy találkozó látogatásában.
Ezennek kijelentem, hogy aki MBK-s de nem lesz pénze kifizetni a belépőt, ami kb 1000 Ft, annak én fizetem ki zsebből.
«
Utoljára szerkesztve: 2006 április 13, 11:10:16 írta NGA
»
NGA
«
Hozzászólás #5801 Dátum:
2006 április 13, 11:02:33 »
Ami részemről a lényeg:
Mindig megfogadom, hogy nem fogok kivinni semmi cuccot a rajzásra, mivel magáról a találkozózól maradok le éppen, ugyanis nem tudok felvonulni, stb. Ez az én problémám. A Forumon szoktam meghirdetni azokat a dolgokat, amiket megunok, vagy nem stimmel évjáratban az autómhoz, és azokat a rádiókat, amiket meg tudok javittatni, felujittatni. Számomra ezek eladása nem a pénz miatt fontos, hanem jól esik látni azt az autókban, és azt, hogy ezek hosszú évekig kifogástalanul működnek, és a tulajdonosok meg vannak elégedve velük, mert értékesebb lesz tőle az autójuk. Kicsitfurcsa ezt olvasni, de számomra fontosabb az, hogy egy korhű rádió legyen a bogárba, mint az, hogy 1-2e Ft-ot nyerjek a dolgon. Ezért mindig is megmondom mindenkinek, hogy az adott évjáratba beleillik-e az adott rádió vagy nem. Soha nem beszélek senkit rá arra, hogy egy 1966-os bogárba belerakjon egy 1971-es rádiót, sőt ha mindenáron azt akarja belerakni, inkább lebeszélem róla. Bevallom nekem otthon ezek nézegetése a lakásban a polcomon nagyobb örömet okoz, és egy szebb darab eladása néha eléggé sok gondolkodást igényel. Akik tőlem vesznek, azok tudják, hogy nem filléres bovlit vesznek tőlem, hanem egy komplett átvizsgált, leszervizelt rádiót, amiben nem fognak csalódni. Ezért nem is árulok dömpingszerűen, csak 1-1 darabot. Most is 3 db rádiót vittem fel, mivel 2 db-ra fix vevő jött. Nagyon sokan emiatt is keresnek meg azzal, hogy szerezzek be nekik valami érdekes darabot, vagy tartozékot. Néha sikerül, néha nem. Ilyen példa a tetőcsomagtartó esete is, amit bevallom képtelen vagyok eladni, pedig beajánlották érte azt a pénzt amennyiért hirdettem, de tudom, ha ezt most eladom, többet nem tudok szerezni ilyet. Én amikor megveszek valamit, akkor nem az lebeg a szemem elött, hogy ezt mennyiért lehet eladni, hanem maga a tárgy szépsége, hasznossága fog meg. Jelenleg a garázsom igy is tele van sok dologgal, amiktől képtelen vagyok megválni. Amikor árulok a találkozókon, akkor nem az a cél, hogy bárkiből is hasznot húzzak. Én ugyanúgy vásárolok másoktól is dolgokat, ami nekem megtetszik, és nagyon nem érdekel, hogy mennyiért vette. Ha nekem tetszik, és van rá pénzem, akkor megveszem. Sokmindennel voltam igy, és tőled is vettem dolgokat. De nem továbbadási céllal. Pl amiket felniket vettem, azok a barátomnál vannak, és 1 Ft hasznot nem hutam rajtuk, csak átadtam neki, amennyiért vettem tőled.
Sajnos nálam is fordul elő olyan, amikor anyagilag megszorulok, pl munkahely elvesztése, ilyenkor több ritka tartozékot kinálok fel, ami eladását nagyon sokszor meg is bánok. Igy vettem már vissza nem 1x általam eladott holmit, akár felárral is.
Na rövide ennyi egyenlőre.
Ami a lényeg.
Ha bárki odajön, és szól, hogy itt a bejárattól fél méterre ha belül árulok, akkor az már fizetős, és ha kint akkor nem, valamint ha közli bárki velem, hogy engem kereskedőnek tekint, akkor másként állok a dolgokhoz, mivel a teljes hasznom a rajzáson árult dolgokból nem tesz ki 10e Ft-ot, és ez nem vicc. Általában megrendelésre hoztam fel dolgokat, amiért jöttek is, ezek olyan maradék holmik voltak, amik útban is voltak. 1 db kivétel volt, a gyári vw rádió, amit 20e Ft-ért árultam. De az összes többi cuccot azért is vittem fel, és eléggé nyomott áron kivántam eladni (pl a nem megrendelésre hozott rádiók 6e Ft-ba kerültek, a böröndös cuccok 500-1000 Ft-os áron, a könyvek 1000 Ft-os áron - ezeken pl 1 Ft hasznom sem volt, csak nekem volt több is, és a legszebbet tartottam meg), szóval nem gondoltam volna, hogy kereskedőnek tekintenek. Nekem jobb lett volna a parkoló, mivel ott meleg volt, 1 dolog miatt maradtam a depoban, az pedig az élőkép, amit a forum nagy tetszésére raktam ki, de vigyázni kellett rá, és erre nem kérhettem meg egy idegent, hogy üljön oda, és ne engedjen senkit cuccot elvinni. Igy kényszerüségből megkérdeztem az ott levőket, hogy mi legyen, mivel nem akarok senkinek utban lenni, és inkább nem rakok ki semmit, de mondták, hogy ott a bejáratnál a padon senkit nem zavarok. Ha tudom, hogy ezért ki kell fizetni 10e Ft-ot, akkor otthonhagyok mindent, és csak azt hozom el, amiért jöttek.
Az Orfűi találkozóval kapcsolatban annyi hozzáfűzni valóm van, hogy megmondtam akkor is, ha elötte szólsz, akkor semmi akadálya nem lett volna a számlának, mivel a kempinges megkérdezte, hogy adjon-e, de mivel mi nemt udtunk vele mit kezdeni, ezért nem kértünk. Az összeg pedig úgy emlékszuem ugy volt megbeszélve, hogy ahány MBK-s kocsi jön, annyi belépőt fizettek. Azt ugye nem várjátok el, hogy adtok mondjuk 50e Ft-ot, és a maradék 20 MBK-s autó belépőjét mi fizessük zsebből. Ha támogatást szerettetek volna adni, akkor megértem az 50e Ft-ot, de itt szó sem volt támogatásról, hanem arról, hogy aki MBK-s és igazolványt mutat fel, annak a belépődiját ti álljátok. Nekünk ebből a találkozóból nem származott nyereségünk, és nem is akartunk nyereséget produkálni. Az érdekelt, hogy jól érezzék az emberek magukat. Ezért is volt fontos számunkra az, hogy minél olcsóbb legyen a kemping, és az étkezés. Mert nem mindegy, hogy pl 3 ember kifizet 6e Ft-ot 1 ebédért, vagy 3e Ft-ot egy egész napos kajáért, mint nálunk. Fontosabb volt az emberek véleménye, és jó hangulata, mint a pénz.
A könyv: Ha jól emlékszem Mice-vel ugy állapodtunk meg, hogy Ö nem kér pénzt a cikkért, csak pár könyvet. Ezt meg is kapta akkor, nem is volt semmi gond. A második kiadást a kiadó vette meg a másik kiadótól, igy én ezért pénzt nem kaptam külön. Igy még reprezentációs példányt sem tudtam adni, mivel én sem kaptam, csak 1 db-ot. Erről ennyit tudok mondani. Nem tudom tisztában vagy-e a könykiadás rejtelmeivel, de elárulom, hogy ezen csak 1 nyer, a terjesztő, mivel aki irja az sokszor megszállottságból teszi.
Kb ennyi a reagálásom, ezt a forumra is kirakom, hogy lássák mit is válaszoltam, és ez ne legyen gond késöbb, hogy mi is hangzott el.
Üdv:
Gábor
Mice
«
Hozzászólás #5800 Dátum:
2006 április 13, 11:00:50 »
Ez a fórumosdi már nem az én műfajom. Nem csak azért, mert nincs időm elolvasni, hanem azért, mert annyi rosszindulat szorult belétek, amit nem is szeretnék végigolvasni. Bár mindig jóleső érzés, ha jobbító, értelmes hozzászólást látok.
Mivel a válaszokat nem biztos, hogy ebben a káoszban meg fogom találni, a
mice@mice.hu
-ra is írjátok utálkozó, megvető megjegyzéseiteket!
A fő baj az, hogy nem látjátok be, hogy a klub rendezvénye leginkább a klubtagok pénzén van. Úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a nem klubtagok költségeit is ők fizetik. Vagyis én is meg majdnem 1000 klubtag adott egy nagy adag pénzt a nem klubtag résztvevőknek. És erre ők morognak a legjobban. Minden bevételkiesés vagy balhé a klubtagokat sért. Vannak játékszabályok, amiket a többség érdeke miatt be kellene tartani. Aki klubtagként nem ért egyet egyes döntésekkel, az meg legyen szíves eljönni a közgyűlésre és éljen a szavazati jogával. Ahogy egyszer már megfúrtátok a NewBeetle-k bevételét az alapító okiratba. Szerintem buta döntés volt, de legalább a többség jól érzi magát, mert ők döntöttek így.
A Magnum esete nem is tartozik se rám se rátok. Én sem és senki más sem úgy egyezett meg a klubbal a helypénzen, hogy azon az egész ország csámcsogjon.
A tíz ezer forint egy tárgyalási alap, de úgy látszik ti inkább balhéztok, mint megoldást kerestek. Ha a Magnum nem fizet semmit, akkor az az összes klubtaggal szemben nem szép dolog. És nem szép dolog azokkal az árusokkal szemben sem, akik fizettek, mint például én. Pedig én éveket dolgoztam értetek ingyen. De nem volt pofám még kérni sem, hogy ingyen árusíthassak. És nem szép dolog azokkal szemben, akik megkapták ingyen boxot, hogy a csapatukat népszerűsítsék. És most ezért véditek? Magatok ellen?
Most már nem csak remélem, hanem akarom, hogy egy madár a fórumról bekerüljön a klub elnökségbe. Veszekedjetek vele ezentúl!
Szóval várom a jelölteteket!!
Annak idején a bogártalálkozók MBK-s találkozóvá tétele az én ötletem volt, ha jól emlékszem. Ha ezt a Magnum megfúrja, azt sajnáni fogom. De klub nélkül támogatókat is veszthet.
Megint nekünk (bogaras-buszos népeknek) árthat a döntésével. Van, akit az ingyenes belépés motivál egy találkozó látogatásában.
Várom a leveleiteket a
mice@mice.hu
-ra.
Senki se sértődjön meg, ha esetleg itt a fórumon nekem ír és nem kap választ. Nehéz itt titeket követni. Öreg vagyok én már ehhez.
Bogararas baráti tisztelettel:
Szigeti Miklós (Mice)
stonemen
«
Hozzászólás #5799 Dátum:
2006 április 13, 11:00:18 »
Szerintem mindenki bármikor beszélhet a szepivel, közös megbeszélést úgysem lehet összehozni (nagy az ország, mindenki dolgozik, utazik, stb). Hogy ez sörözőben, telefonon vagy a sas utcában történik, gáncegál. Döntéseket úgyis közgyűlésen kell hozni.
nekem pl nem jó a szombat, korán kezdem vidéken a családdal az ünnepeket. :-)
Idézetet írta: ratro - 2006 április 13, 10:54:29
Áh, menjek vagy ne mejek?!
Messze van, matrica is kell. Nekem nincsenek kérdéseim. Kibic vagyok csak a témában.
Szombaton Pesten vagyunk!
ratro
«
Hozzászólás #5798 Dátum:
2006 április 13, 10:54:29 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 10:53:23
Egyeztetjük az időpontot.
Áh, menjek vagy ne mejek?!
Messze van, matrica is kell. Nekem nincsenek kérdéseim. Kibic vagyok csak a témában.
Szombaton Pesten vagyunk!
stonemen
«
Hozzászólás #5797 Dátum:
2006 április 13, 10:53:23 »
Egyeztetjük az időpontot.
Idézetet írta: ratro - 2006 április 13, 10:52:03
Hát szerintem ha kaptál egy felhívást keringőre azt illik elfogadni, nem?
ratro
«
Hozzászólás #5796 Dátum:
2006 április 13, 10:52:03 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2006 április 13, 10:40:07
Akkor most pontról-pontra tárgyaljuk meg, amiket Szepi felvetett? Tényleg, elmegy valaki a javasolt találkozóra?
Hát szerintem ha kaptál egy felhívást keringőre azt illik elfogadni, nem?
BlackP
«
Hozzászólás #5795 Dátum:
2006 április 13, 10:47:14 »
szerintem is meg kell beszélni, most talán többen ott leszün a rajzással a hátunk mögött.
az, hogy ki szólt és ki nem utólag, szerintem teljesen mindegy, mert akárhogyis, a boltokban is a pénztártól való távozás után...meg ugye a megállóban sem büntet az ellenőr leszállás után...szóval ott is bárki figyelmeztethetett volna.
a jövőre vonatkozó tervek szerintem nagyon eltérnek egymástól, a fél gárda csak Bogaras rajzást szeretne, akár olcsóbb helyszínen is, a másik fele elviseli a vizeseket is, a harmadiknak meg tökmindegy, jó a ring, szóval nehéz helyzet.
nemtudom mikor lenne a találkozó, én részemről ha nem megyek pécsre, ottleszek, úgyis állandó bűnbak vagyok, ott belém is lehet rúgni
OR
Cliffs of Dover and the Orange Machinedragon
«
Hozzászólás #5794 Dátum:
2006 április 13, 10:43:14 »
Helló!
Azért ez így sokkal jobb, hogy megszólalt a másik fél is. Szerintem is beszéljenek az érintett felek egymással.
A nagy félreértést a "kereskedelem, és a kereskedelmi mennyiség" meghatározásánál érzem. Az hogy évek óta vesz-elad valaki dolgokat az egyáltalán nem azt jelenti, hogy kereskedelmi mennyiséggel dolgozik (hiszen az egész más, adózni kell utána, egyéb feltételek stb). Lehet, hogy előtte kikötötték, hogy utólag is behajtható ennek a díja, de amíg nincs a fenti dolog tisztázva a felek között, addig nincs is miről beszélni.
OR
Az se hülye, aki ritkán ír.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #5793 Dátum:
2006 április 13, 10:40:07 »
Akkor most pontról-pontra tárgyaljuk meg, amiket Szepi felvetett? Tényleg, elmegy valaki a javasolt találkozóra?
ratro
«
Hozzászólás #5792 Dátum:
2006 április 13, 10:34:08 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 10:21:44
Hozzá kell tenni, hogy a Szepi nem őrült, hogy direkt problémázna.
Kellett ez a levél, ez a kis csörte, hogy mindenki lássa, tudja, hogy nem szakítást akar az ember.
Beszélgessünk, persze.
stonemen
«
Hozzászólás #5791 Dátum:
2006 április 13, 10:30:56 »
Beszélni kell, persze az NGA ügyben az álláspont változatlan. A többit meg már kitárgyaltuk itt a fórumon.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #5790 Dátum:
2006 április 13, 10:24:34 »
Korrekt levél. Tényleg beszélni kell.
stonemen
«
Hozzászólás #5789 Dátum:
2006 április 13, 10:21:44 »
Na, a levél abszolút pozitív hangzású és előremutató. Mivel a szepi felhatalmazott rá, hogy közzétegyem a fórumon, ezért itt olvasható:
Hello!
Először is: Köszönet a részvételetekért a bulin! Fent van a bogarasok.hu-n is.
Sajnos van egy olyan dolog amit meg kell beszélnünk. Hozzád fordulok, mivel a csapatot Te képviselted a boxról folytatott egyeztetés során.
Az alábbi levelet a mai napon küldtem el a Nagy Gábornak:
Szia!
Mint tudod, a Rajzáson kereskedelmi tevékenység ( árusítás ) csak a Klub engedélyével lehetséges.
Természetesen ezt az engedélyt utólag megadjuk, azonban a költségeit vállalnod kell.
A bogarhatu.hu boxot ingyenesen bocsátottuk rendelkezésre.
Ez kiállítási célt jelent. Tagtoborzás, a csapat népszerűsítése. ( Nonprofit tevékenység )
Nem vonatkozik kereskedői árusításra.
Mérlegelve a történteket 10.000.- ft-ban állapítom meg az árusítás miatti felmerülő költségedet.
( Ez egy box bérleti díjának 25%-a )
Kérlek, hogy fenti összeget 8 napon belül utald át a klub számlájára:
CIB BANK 10700543-42143202-51100005
Amennyiben ezt az összeget csekken szeretnéd rendezni, akkor kérlek írj egy postacímet!
Tudomásom szerint az Elkán Péter kolléga is árusított. Még nem volt időm utánanézni, megerősítenéd a dolgot?
Üdvözlettel:
Szepes Gábor elnök MBK
NGA felhívott telefonon kb este 8 körül. Én eközben egy ügyfelemmel tárgyaltam, ezt jeleztem is neki, hogy nem a legalkalmasabb az idő, hívjon vissza később, vagy én visszahívom, de nem nagyon lehetett leállítani, annyira fel volt háborodva, kiabált a telefonba. Sérelmezte a dolgot, azzal, hogy azok a "saját cuccai" és nem kereskedik vele. Roppant kellemetlen volt, kialakult egy szóváltás. ( Ez arról szólt, hogy mi még /értsd MBK/ soha nem jöttünk ki jól az NGA-val folytatott ügyekből ) Ha gondolod ezt is részletezhetem, vagy megbeszélhetjük.
Szerintem lássunk tisztán: Évek óta ismert a bogarasok körében, mint kiegészítőket árusító ember. Ez hobbi is biznisz is. A kereskedelem az, amikor eleve eladási céllal veszi meg a dolgokat. Ez jó dolog, és a részünkről abszolút támogatott. Viszont aki kereskedik, az vegye ki a részét a terhekből is. Számos ember jött oda, aki olvasta a tájékoztatót, megkérdezte az árusítást, nem volt semmi gond. Befizették a 41-es boxban és árultak nagy örömmel. A DEPOban előre meghirdettük, hogy aki nem jelzi előre, annak utólag is el kell fogadnia a díjszabást.
Egyébként nem én vettem észre, hanem a Szigeti Miki szólt tegnap a dologról.
Egy ideje olvasom a fórumot, így a mai termést is volt alkalmam áttanulmányozni. Van egy-két hangadó, akiknek nagy a felelőssége, hogy mit mondanak. Ezek a kollégák sok éve bogaraznak, természetesen tisztában vannak vele, hogy mi a helyzet, mégis abból próbálnak tőkét és népszerűséget kovácsolni, hogy kritizálják a klubot és engem. A jelen helyzetben is ez van.
Visszatérve az alap problémára. Természetesen elvi kérdésről van szó, nem az összegről. Objektíven még nem foglalt senki állást az ügyben. Nagy érzelmi viharok, be és kiszólások voltak. Így jó lenne ha tisztáznánk a helyzetet.
Itt egy egyszerű technikai kérdésről van szó. Szerinted az fair, hogy mindenki fizet az árusításért - hozzáteszem, nagy örömmel, hiszen a klub biztosít egy 100%-os célközönséget - csak kizárólag NGA ne fizessen? MInden további dolog pusztán érzelmi kérdés. ( Egyébként még a Mice is beszállt, mert ő is árusított )
Amúgy sok dolog van, ami még megbeszélést igényelne a Rajzással kapcsolatban.
-mostani rajzás értékelése
-rajzás a jövőben
-miért nem regisztrálok a bogarhatu.hu-n
-a klub jövőbeni tervei
-miben tudunk együttműködni
-mi bassza a csőrünket nekünk bogarasoknak ( úgy általában )
-stbstb
Ebben - mint aktívan bogarazókra - számítok is a véleményetekre.
Amennyiben érdemesnek tartod a dolgot, akár egy újabb Stonehenge összejövetel során megbeszélhetjük azt a sok sok felgyülemlett problémát, amit az események és az ettől független dolgok is kiváltottak. Örülnék ha a vezéregyéniségek eljönnének.
Tehát nézzünk előre!
Abban biztos vagyok, hogy nem az a valódi célja a fórumnak, hogy indulatokat gerjesszen, és megossza a bogarasokat. Természetesen tisztában vagyok a fórumok szabad véleményformálásával, és szabad stílusával. Itt azonban elég célzatos vélemények voltak, amik szerintem nem viszik előre az ügyet.
Javaslom a hétvégét, hogy ha valaki meszebbről jön, az is részt tudjon venni.
Várom a válaszod!
Üdv.: szg
U.I.: Ezt a levelet megküldöm az NGA-nak is. Természetesen felhatalmazlak a fórumon való közzétételre is. A dolgot NGA vitte ki a fórumra így szerintem nincs akadálya a dolognak.
NGA
«
Hozzászólás #5788 Dátum:
2006 április 13, 10:20:21 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 10:18:15
Most olvasom. Mindjárt reagálok.
OK, mivel nem nekem szól, igy nem idézem ide be.
stonemen
«
Hozzászólás #5787 Dátum:
2006 április 13, 10:18:15 »
Most olvasom. Mindjárt reagálok.
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 10:13:24
Megkaptad a Szepi levelét?
Qzma
http://t2ab4sale.blog.hu/
«
Hozzászólás #5786 Dátum:
2006 április 13, 10:16:27 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 10:03:16
Szerintem nincs értelme, azért nem reagáltam.
szerintem meg egy levelet kéne írni amiben elmondjuk a véleményünket (kultúrált formában
), és aláírnánk jó sokan.
erre biztos kapnánk választ.
http://t2ab4sale.blog.hu/
ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
NGA
«
Hozzászólás #5785 Dátum:
2006 április 13, 10:13:24 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 április 13, 10:03:16
Megkaptad a Szepi levelét?
stonemen
«
Hozzászólás #5784 Dátum:
2006 április 13, 10:03:16 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2006 április 13, 09:53:31
Adminok: vélemény????
BlackPsenior
«
Hozzászólás #5783 Dátum:
2006 április 13, 09:53:31 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2006 április 13, 08:28:14
Akkor dobjunk össze egy üzenetet, amiben szépen, európai módon megfogalmazzuk a véleményünket pl. a vizesekről és NGA ügyéről.
Az adminok nyitnának egy új topikot SZEPI, GYERE ÉS ÍRJ NEKÜNK!! címmel , oda nem írnánk be (csak a nyitóüzenetet) és várnánk mondjuk egy hétig a válaszra.
Na?
Adminok: vélemény????
stonemen
«
Hozzászólás #5782 Dátum:
2006 április 13, 09:48:32 »
Faxolj át egy munkáltatói igazolást a klubnak, hogy nem ebből élsz! :-)
Idézetet írta: NGA - 2006 április 13, 09:44:32
Igazából Ő arra alapitja a követelést, hogy én ebből élek, és ezért kereskedő vagyok. Tujátok minden évben megfogadom, hogy semmit nem hozok fel eladni a rajzásra. Mivel igy legalább meg tudnám nézni az autókat, el tudnék menni versenyekre, arra a vizes pályára is szivesen elmentem volna, de igy sem volt rosz, mert a pénz a legkevésbé érdekelt, de sok olyan embert ismertem meg, akiket még eddig nem, és ezt pl a rádiók kapcsán. Nem azért árulok, mert nekem ebből hatalmas bevételem lenne, hanem azért, mert igy sok érdekes emberrel találkozom. Egyébként meg a lányom és a barátja árulta a cuccokat :-)
Oldalak:
1
...
3395
3396
3397
3398
3399
[
3400
]
3401