www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 11:46:33

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2221 2222 2223 2224 2225 [2226] 2227 2228 2229 2230 2231 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27911745 alkalommal)
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #52781 Dátum: 2008 Szeptember 12, 16:22:16 »

...............
De a közlekedés több szereplős társasjáték.............

szerintem pedig nem játék, de a többivel egyetértek
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #52780 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:54:04 »

Nem. A vén faszkalapok kifordulnak eléd a főútra, te pedig befordulsz az árokba a biciklistákon keresztül, miközben a mögötted jövő motoros felbukik az egyik kerékpárban. A tata pedig nyugodtan hazamegy ötvennel, mert fel sem fogta, hogy történt valami...
Itt Bp -en nagy a minta, sok a hülye, minden héten lehetne egy balesetem mások miatt, és minden napra jut legalább egy "helyzet". Ha egy ilyen helyzetben én is hülye vagyok, akkor van a baj.
És bárki hibázhat. De a közlekedés több szereplős társasjáték, nem pedig arról szól, hogy kinek van igaza (mégis előfordul frontális ütközés).
Magyarul: kösd be magad, és figyelj oda, amit csinálsz.
multkor tiszaors es tiszafured kozott a kanyarban egy citroen ax az arakoba mogotte egy suzuki. latszott hogy valamiert a citrom fekezett es a suzuki meg picsan vagta es be az arokba. ott gondolkodtunk hogy ezt hogy birtak osze hozni. es nem megyunk 5km-ert es mit elozok meg 2szamjegyu uton? El-go elektromos kiskocsit ami a sav kozepen haladt.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #52779 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:50:26 »

Azért kíváncsi lennék az arányra, hogy a balesetek hány %-át és milyen mértékű balesetet okoznak. OK, igaz, hogy az általad említett fajtársaink is teremtenek veszélyhelyzeteket, de korántsem akkorákat, ha egy "vén" teszemazt nem tartja a sávot és fél méterrel a másikban megy, attól nem sokan fognak meghalni. Ellenben a menő kiscsávók-nagycsávók általában nem koccanásos baleseteket okoznak.

Nem. A vén faszkalapok kifordulnak eléd a főútra, te pedig befordulsz az árokba a biciklistákon keresztül, miközben a mögötted jövő motoros felbukik az egyik kerékpárban. A tata pedig nyugodtan hazamegy ötvennel, mert fel sem fogta, hogy történt valami...
Itt Bp -en nagy a minta, sok a hülye, minden héten lehetne egy balesetem mások miatt, és minden napra jut legalább egy "helyzet". Ha egy ilyen helyzetben én is hülye vagyok, akkor van a baj.
És bárki hibázhat. De a közlekedés több szereplős társasjáték, nem pedig arról szól, hogy kinek van igaza (mégis előfordul frontális ütközés).
Magyarul: kösd be magad, és figyelj oda, amit csinálsz.

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető aripeti

« Hozzászólás #52778 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:37:52 »

a biztiov meg nem disz a kocsiban:
http://uk.youtube.com/watch?v=ByF3Obv-z_Y&feature=related

www.naar.se        powered by Macintosh
Nem elérhető aripeti

« Hozzászólás #52777 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:31:32 »

Most húzom le a gépre vixy.net-tel. Ha valakinek konkrétan ez a videó megvan jobb minőségben, esetleg magyar felirattal, akkor legyen szíves, tegye valahogy elérhetővé!
hahh
ez ugyan lengyel feliarttal van ellatva...
de:
egyaltalan nem lengyel.
hanem angol megrendelesre nemetorszagban (is)forgattak oket
biztositotarsasag (?)

egyebkent a neten fent vannak valahol hibatlan (mpeg2) felbontasban is,
mivel mar belejuk futottam anno

Nem elérhető gyiik

borzasztó-Bogár és Citroën

« Hozzászólás #52776 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:16:45 »

A vén faszok meg a mazsolák legalább olyan veszélyesek, mint a fiatal pöcsök...
Azért kíváncsi lennék az arányra, hogy a balesetek hány %-át és milyen mértékű balesetet okoznak. OK, igaz, hogy az általad említett fajtársaink is teremtenek veszélyhelyzeteket, de korántsem akkorákat, ha egy "vén" teszemazt nem tartja a sávot és fél méterrel a másikban megy, attól nem sokan fognak meghalni. Ellenben a menő kiscsávók-nagycsávók általában nem koccanásos baleseteket okoznak.
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #52775 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:03:54 »

na nehogymá
inkább a szabályok elfelejtése! a buszsofőrök meghatározott időnként oktatást kapnak, jó lenne ezt bevezetni, mert nemcsak egészségi állapot függő a vezetés

múltkor is megyek egyirányú utcában és egyenesen a kereszteződés után, parkoló autók után kihúzódom jobbra az előttem haladó vén hímtag az egyiányú utca baloldaláról ment tovább egyenesen, mire rádudáltam nézett is a tükörbe, hogy mi van nem esett le neki, hogy esetleg egy kézjellel elnézést kérjen
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #52774 Dátum: 2008 Szeptember 12, 15:01:51 »

na nehogymá

debizonyigen  Wink Grin
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #52773 Dátum: 2008 Szeptember 12, 14:54:11 »

A vén faszok meg a mazsolák legalább olyan veszélyesek, mint a fiatal pöcsök

na nehogymá
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #52772 Dátum: 2008 Szeptember 12, 14:46:49 »

A vén faszok meg a mazsolák legalább olyan veszélyesek, mint a fiatal pöcsök, csak őket nem menő baszogatni. Igaz ők, nem hajtanak gyorsan, cserébe csomó más veszély helyzetet idéznek elő!

Ja! Ma is biciklivel mentem/jöttem a munkába, mivel késésben voltam tekertem sebesen, erre a picsa kinyitja előttem az ajtót (éppen ki tudtam kerülni), mákja volt, hogy siettem és az is, hogy nem történt semmi baj (mondjuk az ujjamat le is szakíthatta volna az ajtó), úgy járt volna mint Koppány.

Ennyit a figyelmetlen mazsolákhoz.
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #52771 Dátum: 2008 Szeptember 12, 14:34:52 »

A vén faszok meg a mazsolák legalább olyan veszélyesek, mint a fiatal pöcsök, csak őket nem menő baszogatni. Igaz ők, nem hajtanak gyorsan, cserébe csomó más veszély helyzetet idéznek elő!

Ebben isd igazad van. A gond az, hogy emelni kellene a kötelező forgalmi órák számát, illetve kötelezővé tenném minden autósiskolának bármilyen formában, de egy spec. oktatástechnikai pályán az oktatást, ahol lehet szimulálni jeges úttól kezdve ködön át bármit. És nem biztos, hogy egy adott iskolának egy pályát fent kellene tartania, szerintem körzetekre osztva az országot ilyen tanpályákat kellene létesíteni, amit autósiskolák bérelhetnének.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #52770 Dátum: 2008 Szeptember 12, 14:30:55 »

Az a baj, hogy a mostani srácok általában 70+ lóerős kocsikba ülnek zsírúj jogsival, és abszolúte nincsenek vele tisztában, hogy aki kormány mögé ül, az potenciális gyilkossá válhat. Az meg, hogy nem az lesz, sokszor csak a véletlenen múlik.
Koleszos tanítványom mesélte tavaly, hogy a faluban kihelyezett sebességmérő figyelmeztetőt a cimborája röhögve akasztotta ki 150-es tempóval. Az a tábla konkrétan egy olyan helyen van, ami után kereszteződés áll, de még a kereszteződés előtt enyhe emelkedő és bal kanyar.
Amikor mondtam neki, hogy a haverodat én a helyedben legszívesebben képen b.sznám, nem pedig büszke lennék rá, mert marhára nem rajta múlt, hogy nem jött senki szembe, vagy a kereszteződésben, akár meg is halhattál volna, na,  akkor azért pislogott egy kissé...

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52769 Dátum: 2008 Szeptember 12, 14:26:19 »

Ebböl még akár vita is lehet!
Sokkal jobban vigyáz a kölök arra,amit saját eröböl gürizett össze.
Az én srácom friss jogsival azonnal lezuzta az Asztra elejét.
Aztán jött a Passzát,azt is "kivégezte"(igaz nem az Ő hibájábol),Na ezek után kotort össze saját erőből egy vasat.
Sokkal nagyobb visszatartó erö a saját féltése(amiért netán még meg is dolgozott).
Az a baj, hogy a mostani srácok általában 70+ lóerős kocsikba ülnek zsírúj jogsival, és abszolúte nincsenek vele tisztában, hogy aki kormány mögé ül, az potenciális gyilkossá válhat. Az meg, hogy nem az lesz, sokszor csak a véletlenen múlik.
Koleszos tanítványom mesélte tavaly, hogy a faluban kihelyezett sebességmérő figyelmeztetőt a cimborája röhögve akasztotta ki 150-es tempóval. Az a tábla konkrétan egy olyan helyen van, ami után kereszteződés áll, de még a kereszteződés előtt enyhe emelkedő és bal kanyar.
Amikor mondtam neki, hogy a haverodat én a helyedben legszívesebben képen b.sznám, nem pedig büszke lennék rá, mert marhára nem rajta múlt, hogy nem jött senki szembe, vagy a kereszteződésben, akár meg is halhattál volna, na,  akkor azért pislogott egy kissé...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52768 Dátum: 2008 Szeptember 12, 13:28:52 »

Hú, ezt nagyon köszönöm!
Otthon első körben írom ki cédére!!

Örök hálám üldözni fog!!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #52767 Dátum: 2008 Szeptember 12, 13:19:34 »

Ezt hol tudom elérni?
Jövő héten moziztatnám a kolis srácokat, és lányokat.
http://217.20.131.247/videos/170/962/336046.flv.flv konkrétan a flash itt van Smiley
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #52766 Dátum: 2008 Szeptember 12, 11:27:13 »

lehet vita,de nem velem.en a magam peldajat irtam le.valamint egy szoval nem irtam h anyamek raktak a seggem ala autot.azt en vettem.egy trabantot Cheesy
Egyröl  beszélünk,csak másképpen! Cheesy Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #52765 Dátum: 2008 Szeptember 12, 11:22:10 »

Aztán jött a Passzát,azt is "kivégezte"(igaz nem az Ő hibájábol),Na ezek után kotort össze saját erőből egy vasat.
Sokkal nagyobb visszatartó erö a saját féltése(amiért netán még meg is dolgozott).
lehet vita,de nem velem.en a magam peldajat irtam le.valamint egy szoval nem irtam h anyamek raktak a seggem ala autot.azt en vettem.egy trabantot Cheesy

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #52764 Dátum: 2008 Szeptember 12, 11:20:01 »

egyik sem `jo`.nekem anyuek fizettek,vezetni akartam mielobb,ok is akartak,de tudtak ok is meg en is hogy en nem a csikorogva kanyarodo hulyegyerek leszek.magyarul ok fizettek,halas vagyok,s ugy erzem meg nem eltem vissza ezzel,tokeletesen tisztaban vagyok az `ertekevel`.jah nem meg semmifele balesetem se miattam se szenvedokent.sztem ha fejben jol van lejatszva a dolog,akkor nem oszt nem szoroz h anyu fizeti v en.legalabbi szerintem.

Tóth Zoltán
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #52763 Dátum: 2008 Szeptember 12, 11:09:44 »

Ez így nagyon jó...
Én meg elkövettem azt a hibát, hogy én álltama  jogsit... oszt utána annyit nem érdemletem meg, hogy odatolja az orom alá...hogy lássam...
Persze az exem szerint nekem kellett volna pitizni azért, hogy megmutassa eccemfiacskám... Tongue
Evvan...
egyik sem `jo`.nekem anyuek fizettek,vezetni akartam mielobb,ok is akartak,de tudtak ok is meg en is hogy en nem a csikorogva kanyarodo hulyegyerek leszek.magyarul ok fizettek,halas vagyok,s ugy erzem meg nem eltem vissza ezzel,tokeletesen tisztaban vagyok az `ertekevel`.jah nem meg semmifele balesetem se miattam se szenvedokent.sztem ha fejben jol van lejatszva a dolog,akkor nem oszt nem szoroz h anyu fizeti v en.legalabbi szerintem.mondjuk meg csak 13-14 eve vezetek Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2008 Szeptember 12, 11:15:26 írta drflexes »

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #52762 Dátum: 2008 Szeptember 12, 11:06:34 »

dehogy.
mondom, már évek óta nevelgetem, tanítgatom, satöbbi. mostanra már egész jól felfogja, hogy az értelmetlen vagizás előbb-utóbb nagyon tud fájni, meg még sokba is kerül.

és nem véletlenül nem fizettem ki helyette a jogsiját se.

Ez így nagyon jó...
Én meg elkövettem azt a hibát, hogy én álltama  jogsit... oszt utána annyit nem érdemletem meg, hogy odatolja az orom alá...hogy lássam...
Persze az exem szerint nekem kellett volna pitizni azért, hogy megmutassa eccemfiacskám... Tongue
Evvan...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52761 Dátum: 2008 Szeptember 12, 10:34:43 »

szólj rám este és feltöltöm valahová!
Na, ezt megköszönöm, és kereslek majd a további instrukciók ügyében is... (FTP letöltés nekem kínai...)

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #52760 Dátum: 2008 Szeptember 12, 10:33:03 »

Hajlamos valami hasonlóra? Roll Eyes Undecided

dehogy.
mondom, már évek óta nevelgetem, tanítgatom, satöbbi. mostanra már egész jól felfogja, hogy az értelmetlen vagizás előbb-utóbb nagyon tud fájni, meg még sokba is kerül.

és nem véletlenül nem fizettem ki helyette a jogsiját se.
Elérhető BlackP

« Hozzászólás #52759 Dátum: 2008 Szeptember 12, 10:32:18 »

Ezt hol tudom elérni?
szólj rám este és feltöltöm valahová!

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52758 Dátum: 2008 Szeptember 12, 10:28:12 »

save2pc pro. asszem ez minden streamelt videot le tud szedni, ha fel van törve Wink
Ezt hol tudom elérni?

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Elérhető BlackP

« Hozzászólás #52757 Dátum: 2008 Szeptember 12, 10:17:45 »

idavideo-ról mivel tudom leszedni? A vixy.net behal 5 másodpercen belül, illetve úgy látom, csak jutyúb mentésére képes.
save2pc pro. asszem ez minden streamelt videot le tud szedni, ha fel van törve Wink

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52756 Dátum: 2008 Szeptember 12, 09:46:35 »

idavideo-ról mivel tudom leszedni? A vixy.net behal 5 másodpercen belül, illetve úgy látom, csak jutyúb mentésére képes.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52755 Dátum: 2008 Szeptember 12, 09:42:29 »

http://auto.indavideo.hu/video/Lengyel_balesetmegelozo_video
Ilyesmivel nem foglalkozunk. Vegyél nagyobbat, újabbat, igyál egy kólát és legyen egy jó napod.

Most húzom le a gépre vixy.net-tel. Ha valakinek konkrétan ez a videó megvan jobb minőségben, esetleg magyar felirattal, akkor legyen szíves, tegye valahogy elérhetővé!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52754 Dátum: 2008 Szeptember 12, 09:31:52 »

én mindenesetre most megnézettem a kikkoruval
jó ez a nick, hogy kikoru.
50 évesen is ez lesz majd neki?
Merhogy kikkoru már igencsak nakkoru  Wink

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #52753 Dátum: 2008 Szeptember 12, 09:10:09 »

Ez a jól vezet kategória az a baj a fiatalságnak azt jelenti, hogy jól gyorsul és élesen kanyarodik...stb. Sajna akárhogy is, kevés kilóméterrel mindenki rosszul vezet tapasztalatom szerint, óvatosnak kell lenni, ez nem szokott sikerülni a gyerkőcöknek. Én azé csak tudom  Evil (gyakorlatilag heti 1 haver elcsodálkozik, miért vezetek ilyen "lomhán" mert nem ám ez a menő...)
Aki szeretné a gyerkőcét okosságokra tanítani, irány egy pálya, vezetéstechnikai oktatóval, ahol van vizen csúszás, kanyar sodródás, stb. Nem sok az az 5.000Ft- körüli összeg. Én is amint tehetem, megyek, külön bogárral, külön citroennel.

Nem véletlenül hangzott itt el, a közelmúltban, amikor sok baleset volt, fiatalok által-közreműködésével, hogy: "Kiszabadult az utcára a Need for Speed nemzedék"....
Csak itt nincs új játék.... Undecided

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #52752 Dátum: 2008 Szeptember 12, 08:27:00 »

http://auto.indavideo.hu/video/Lengyel_balesetmegelozo_video
Ilyesmivel nem foglalkozunk. Vegyél nagyobbat, újabbat, igyál egy kólát és legyen egy jó napod.

Ezt sírás nélkül nehezen álltam meg...
Azt hiszem, megmutatom a frissen jogsizott kolis fiaimnak.
Kötelezővé kellene tenni - magyar felirattal, vagy szinkronnal ellátva - minden érettségiző, vagy 11. osztályos (17 éves) gyerek számára jogsiszerzés előtt, és jogsiszerzés után is.
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #52751 Dátum: 2008 Szeptember 12, 08:15:48 »

Ezzel nem értek egyet...  nálam -szakmában 'szakmai "ártalom"-követelmény' de ne menjünk bele,
És szereted hordani?

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #52750 Dátum: 2008 Szeptember 12, 08:13:58 »

Ezt sírás nélkül nehezen álltam meg...
Azt hiszem, megmutatom a frissen jogsizott kolis fiaimnak.
Kötelezővé kellene tenni - magyar felirattal, vagy szinkronnal ellátva - minden érettségiző, vagy 11. osztályos (17 éves) gyerek számára jogsiszerzés előtt, és jogsiszerzés után is.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #52749 Dátum: 2008 Szeptember 12, 07:59:58 »

Én is tartok dolgoktól, mert jó egy éve van a fiamnak is jogsija és bár állítólag jól vezet...
Ez a jól vezet kategória az a baj a fiatalságnak azt jelenti, hogy jól gyorsul és élesen kanyarodik...stb. Sajna akárhogy is, kevés kilóméterrel mindenki rosszul vezet tapasztalatom szerint, óvatosnak kell lenni, ez nem szokott sikerülni a gyerkőcöknek. Én azé csak tudom  Evil (gyakorlatilag heti 1 haver elcsodálkozik, miért vezetek ilyen "lomhán" mert nem ám ez a menő...)
Aki szeretné a gyerkőcét okosságokra tanítani, irány egy pálya, vezetéstechnikai oktatóval, ahol van vizen csúszás, kanyar sodródás, stb. Nem sok az az 5.000Ft- körüli összeg. Én is amint tehetem, megyek, külön bogárral, külön citroennel.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #52748 Dátum: 2008 Szeptember 12, 06:53:01 »

Na! Így is látszik, hogy a felső sziluett, az szinte azonos, de a hátsó kerákjárat és a küszöbrész egyiken sincs...csak a hátuponthun...
...tehát, csak hasonlít... Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #52747 Dátum: 2008 Szeptember 12, 06:50:32 »

én mindenesetre most megnézettem a kikkoruval

Hajlamos valami hasonlóra? Roll Eyes Undecided
OKtatófilmként játszatnám akár iskolákban...
Én is tartok dolgoktól, mert jó egy éve van a fiamnak is jogsija és bár állítólag jól vezet...

Nem elérhető szerinted

« Hozzászólás #52746 Dátum: 2008 Szeptember 11, 22:43:46 »

nem egyszerü

58' VW 1200 Faltdach
59' VW 1200 Faltdach
Nem elérhető aripeti

« Hozzászólás #52745 Dátum: 2008 Szeptember 11, 22:17:21 »

nekem ez is bejon:
http://www.indavideo.hu/video/A_veletlen_mar_var

Nem elérhető szerinted

« Hozzászólás #52744 Dátum: 2008 Szeptember 11, 22:14:48 »

KRESZ oktatáson ezt kéne nyomni nem az őrült szockó hogyan váltsunk sávot sztorikat...

ugyan ez jutott nekem is eszembe...

58' VW 1200 Faltdach
59' VW 1200 Faltdach
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #52743 Dátum: 2008 Szeptember 11, 22:09:49 »

ebböl párat már láttam egy fél éve kb, hát megrázó. Viszont az első film az nagyon hatásosra sikerült. KRESZ oktatáson ezt kéne nyomni nem az őrült szockó hogyan váltsunk sávot sztorikat...
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #52742 Dátum: 2008 Szeptember 11, 20:26:50 »

oceanjaron pincerkent.  Grin
Grin Grin Grin Grin.....................Ja!!
Oldalak: 1 ... 2221 2222 2223 2224 2225 [2226] 2227 2228 2229 2230 2231 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: