www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 20:16:21

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1785 1786 1787 1788 1789 [1790] 1791 1792 1793 1794 1795 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27977695 alkalommal)
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70221 Dátum: 2009 November 01, 12:51:14 »

kell-e ilyen a ladádba?

Ez mi? Önmegsemmisítő? Kamu riasztó?
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #70220 Dátum: 2009 November 01, 08:24:30 »

tudjátok panelban lakom én is
és mindaz akire gondolok szopjon le bő nyállal
nem azért élek itt, mert szeretem, hanem mert ezt dobta a gép
Ezt akartam irni én is!Hülye emberek vannak mindenhol nem csak a panelban( és ott se mindenki proli)
Vecséstöl_ Budapesten-Ikevárig  Cool
Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #70219 Dátum: 2009 November 01, 08:08:42 »

A szemem a sok kínai szartól húzódik! Vettem a kocsiba alkatrészt,és mondom a VW szervízben,hogy eredetit adjon. A krapek,meg mondja,hogy csak az van. Meg nyukszom látva az egységes VW-audi dobozokat. Otthon nyitom ki, és a benzinszűrőn made in Chína. Dobtam egy hátast wazze!
nagyon szeretek cseréptálakból enni és cserépkorsóból inni
ezt a gyengémet ismeri az egész család és néha meglepnek ezzel-azzal
most anyósomtól kaptam egy klaffa gulyásos tálat, amit valami népművészeti boltban vett
sajna rajta maradt az alján a címke, miszerint "Magyar Jin Wen Kft."  Tongue

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #70218 Dátum: 2009 November 01, 00:51:54 »

A szemem a sok kínai szartól húzódik! Vettem a kocsiba alkatrészt,és mondom a VW szervízben,hogy eredetit adjon. A krapek,meg mondja,hogy csak az van. Meg nyukszom látva az egységes VW-audi dobozokat. Otthon nyitom ki, és a benzinszűrőn made in Chína. Dobtam egy hátast wazze!

kell-e ilyen a ladádba?

[a csatolmányt egy admin törölte]

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70217 Dátum: 2009 November 01, 00:33:06 »

gyanús voltál, hogy olyan húzott a szemed, de most kiderült, miért :-))
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70216 Dátum: 2009 November 01, 00:28:23 »

nem gondoltam,hogy ilyen idős vagy , jól tartod magad !
Sőt 3 életem is volt. Ahogy lőttem a vietkongokat a helikopterből azok meg kiáltották,hogy jenki honé. (Playstation 2 Nuklear stike.) Amúgy kölyök voltam a Vietnámi háború idején.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #70215 Dátum: 2009 Október 31, 23:26:21 »

Igen Hanoi mellett délre.

gyanús voltál, hogy olyan húzott a szemed, de most kiderült, miért :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #70214 Dátum: 2009 Október 31, 22:57:56 »

nem gondoltam,hogy ilyen idős vagy , jól tartod magad !

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #70213 Dátum: 2009 Október 31, 22:49:23 »

"lehullottak, akár 1 hét alatt!! "  Akkor hamar beköszöntött az ősz vazze.
ja csak a vietnámi dzsungel nem az őszről híres  Grin
hát nagy állatságok voltak a múltszázadban, amire mostanság derül fény...
a baj az, hogy szerintem unokáink is ezt fogják mondani erről a 21.századról...
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70212 Dátum: 2009 Október 31, 22:48:59 »

te vietnámban harcoltál ??
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70211 Dátum: 2009 Október 31, 22:46:37 »

"lehullottak, akár 1 hét alatt!! "  Akkor hamar beköszöntött az ősz vazze.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #70210 Dátum: 2009 Október 31, 22:45:15 »

Én amikor vietnámban harcoltam,mi napalmot használtunk. Szerettem, mert nagyon megbízható. A zöld lomb is jól égett,nem kellet,hogy száraz legyen!
te vietnámban harcoltál ??

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70209 Dátum: 2009 Október 31, 22:41:17 »

Én amikor vietnámban harcoltam,mi napalmot használtunk. Szerettem, mert nagyon megbízható. A zöld lomb is jól égett,nem kellet,hogy száraz legyen!
A vietnámi háborúban az amerikaiak marha okosak voltak, igazából nem is a napalmot használták erre!
Ugye rájöttek, hogy a vietkongok az erdőben marha jól eltudnak bújni, és repülős felderítéskor nem láthatók a lombkorona miatt...
Nem tudom melyik állat ötlete lehetett, de képeske voltak irgalmatlan mennyiségű defoliáns - deszikáló szert kiszórni, ami miatt a növények leveli elszáradtak és lehullottak, akár 1 hét alatt!! És mindjárt nem volt hova bújnia a kis sárgáknak...
A durva a dologban az, hogy a gyártási folyamat akkor még nem volt mondható biztonságosnak, mert akarva akaratlanul is dioxinnal szennyeződött ez a szer a gyártási folyamat alatt. Így durván lemérgezték az emberek egy részét is. Sokan belehaltak, mások meg születési rendellenességgel születtek...
A cucc hírhedt neve a "narancs anyag" volt, mert narancs sárga hordóban szállították (vagy a cimke volt rajta narancs azt má nem tom).
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #70208 Dátum: 2009 Október 31, 22:41:13 »

fogsz egy vékony de éles kést és körbevágod,lehetőleg minél fentebb.
így keresztülvágva a vérereket megszűnik az oxigénszállítás és magától kipusztul
Grin

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70207 Dátum: 2009 Október 31, 22:40:25 »

így keresztülvágva a vérereket megszűnik az oxigénszállítás és magától kipusztul
Nyakon haraplak!

RNIE
« Hozzászólás #70206 Dátum: 2009 Október 31, 22:36:47 »

ha már így benne vagyunk, akkor adjatok tanácsokat a szomszéd kutyájának elkussoltatására is.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70205 Dátum: 2009 Október 31, 22:29:41 »

persze vegyszeresen is jó, akármilyen totális vagy 2szíkű gyomirtó.
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70204 Dátum: 2009 Október 31, 22:24:32 »

köszi, utánanézegetek ;-)
persze vegyszeresen is jó, akármilyen totális vagy 2szíkű gyomirtó.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70203 Dátum: 2009 Október 31, 22:23:21 »

ha már így benne vagyunk, akkor adjatok tanácsokat a szomszéd kutyájának elkussoltatására is.
Adok én a pofádra fiam!!

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70202 Dátum: 2009 Október 31, 22:21:25 »

kérdeznék ;-)

frissel elültetett diófacsemetéket (kb. másfél méter magasak) mivel lehet gyorsan és egyszerűen kivégezni? kivágás, kiásás nem játszik, de tavaszra kiszáradt kórónak kéne lennie

útszóró só feloldva? vízkőoldó? vagy valami más?
Hodok kellenek oda! Grin
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #70201 Dátum: 2009 Október 31, 22:20:23 »

csokoládé (igazi)
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #70200 Dátum: 2009 Október 31, 22:19:55 »

Tavasszal a friss hajtásokra Glialka?

marha eccerű Cheesy

köszi, utánanézegetek ;-)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #70199 Dátum: 2009 Október 31, 22:18:46 »

flex 'em all!
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70198 Dátum: 2009 Október 31, 22:16:30 »

kérdeznék ;-)

frissel elültetett diófacsemetéket (kb. másfél méter magasak) mivel lehet gyorsan és egyszerűen kivégezni? kivágás, kiásás nem játszik, de tavaszra kiszáradt kórónak kéne lennie

marha eccerű Cheesy
és még csak rá se fognak jönni  Cool
Fogsz egy vékony, de éles kést, és körbevágod a háncsot, lehetőleg minél lentebb.
Így keresztülvágva a fa háncs rostacsöveit, megszűnik a levélben szintetizált táplálóanyagok szállítása a gyökér felé,
ergó kipusztul a fa tavasszal, mert nem lesz elég pótlás a gyökerekből. Illetve a nyílt seb a betegségeknek is jó bejutási pont.
Eredményesebb, ha egy pár mm-es szakaszban lefejted a háncsot, tehát csinálsz két váságt, és a közte levő gyűrűt lefejted, de csak a háncsig. bár az feltűnőbb  Smiley azért mondom ezt, mert egy sima vágásnál képes lehet a növény regenerálni a kettévágott rostacsöveket, bár ha annyira roncsolódik, akkor nem fog neki menni. Ennél tutibb nincs.
Fúúú de mocsokság ez  Grin Grin Grin
Amúgy nem könnyű diót telepíteni, lehet magától is kidöglik tavaszra.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 31, 22:18:53 írta Leon1303 »
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #70197 Dátum: 2009 Október 31, 22:14:32 »

Tavasszal a friss hajtásokra Glialka?

kérdeznék ;-)

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #70196 Dátum: 2009 Október 31, 22:11:53 »

Szomszed ultetett, vagy te voltal kenytelen otthon ultetni asszony parancsara es most balesetnek kene latszania? ;-)

kedves barátom kertjének DÉLI oldalára, a kerítéstől 50 centire ültetett az elmebeteg szomszéd 8 diófát
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #70195 Dátum: 2009 Október 31, 22:06:08 »

Szomszed ultetett, vagy te voltal kenytelen otthon ultetni asszony parancsara es most balesetnek kene latszania? ;-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #70194 Dátum: 2009 Október 31, 22:04:39 »

Ha van kérdés írjatok, ilyen jellegű dolgokban otthon vagyok, ha minden jól megy, akkor pár hónap és diplomás agrárkémikus agrármérnök leszek  Wink

kérdeznék ;-)

Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70193 Dátum: 2009 Október 31, 21:45:50 »

Értem én.

Talán jövőre, idén már benne marad, mag az előtti és az az előtti, meg...  Wink

Proti! Jövőre brikettet csinálunk belőle.  Grin

OKé! Próbáld ki, elméletileg előfordulhat, hogy termésnövekedést érsz el vele, ha juglon mentes komposztot használsz   Smiley
Vagy fel se szoktad használni a következő évben a komposztot?
Elérhető abes

« Hozzászólás #70192 Dátum: 2009 Október 31, 21:41:58 »

NE TEGYÉTEK BELE A DIÓFALEVELET A KOMPOSZTBA!
Értem én.

Talán jövőre, idén már benne marad, mag az előtti és az az előtti, meg...  Wink

Proti! Jövőre brikettet csinálunk belőle.  Grin
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70191 Dátum: 2009 Október 31, 21:39:31 »

Hogyan kell trágyázni a pintyeket? Cool
jó alaposan  Wink
RNIE
« Hozzászólás #70190 Dátum: 2009 Október 31, 21:38:14 »

Hogyan kell trágyázni a pintyeket? Cool
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70189 Dátum: 2009 Október 31, 21:34:00 »

Mehet a komposztba, lebomlik.

Mit komposztáljunk és mit ne:

A lehullot falevél, kaszálék, felaprított nyesedék és gallyak, konyhai zöldséghulladék, kertből kiszedett növénymaradványok, de a már magot termő gyomnövényekkel vigyázzunk, nehogy visszafertőzzük a talajt! Nyugodtan beletehetjük a diófa levelét is, a bomlási folyamat során a csírázást gátló anyagok is lebomlanak. Semmiképpen se tegyünk bele le nem bomló anyagokat: műanyag zacskó, konzerves doboz, tetrapack doboz. Kerüljük az állati nyers hulladékot és használt olajat, de nyugodtan beletehetjük az apróra tört tojáshéjat.
Az összes hozzávalót rétegesen helyezzük el, alkalmanként vékonyan fedjük be termőfölddel, kiegészítésként adhatunk hozzá ásványi anyagokat: mész alginit, vermikulit.

És még:

http://www.kothalo.hu/kiadvanyok/kompfuz.pdf

Én akkor is azt mondom, hogy ne tegyétek bele.
Egy komposzt egy év alatt "megérik".
Ha egy ilyen fa teljes lombozatát beleteszed, nem fog kimosódni belőle a juglon az fix.
Tegyük fel van egy 2x2m-es komposztálód. Erre e felületre összekoncentrálsz akkora mennyiségű juglont,
mint ami amúgy egy diófa lombkoronájának levetített talajborítása.
Ha az a koncentráció elég ahhoz, hogy fű se nőjön rajta, pedig ősszel miután lehullott a lombozat, ugyan annyi csapadékot kap az a talajfelület is mint ami nem borított, mert nincs intercepció (a lombkorona által felfogott csapadék mennyiség), és mégsem mosódik le olyan mértékben, hogy ott fél év múlva nőjön is valami.
Na szóval a komposztálás ideje alatt, szerintem minimális mennyiség mosódik ki, kisebb felületre kisebb csapadék jut, és locsolni meg ezért ne locsolgassátok... na meg vastagabb is a felület. Szóval egy érvet se tudok mondani arra, hogy beletegyétek.
Az rendben van, hogy ugyan azt a koncentrációt nagyobb felületre szórod majd ki, és eloszlik, de mivel szinte semmi kimosódás nem történt az egy év komposztálási idő alatt, így nagyobb koncentráció marad benne, mint ami alapvetően a diófa alatt marad tavaszra (persze ott esetleges minimális felhalmozódással is számolni lehet).
szóval

Ha ennek ellenére is beleteszi valaki, akkor előfordulhat, hogy nem fog kikelni néhány növénye, vagy gyenge növekedésű lesz... szóval nem érdemes...  

NE TEGYÉTEK BELE A DIÓFALEVELET A KOMPOSZTBA!
Elérhető abes

« Hozzászólás #70188 Dátum: 2009 Október 31, 21:29:16 »

JA
Grin

Na hol van a komposztálom? A diófa alatt. A tél folyamán érkező csapadék kimossa a cuccost a komposztból, úgyhogy mehet bele.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #70187 Dátum: 2009 Október 31, 21:21:56 »

Leon ez nagyon jó! Jó kis infohoz jutottam.
gyuri79
« Hozzászólás #70186 Dátum: 2009 Október 31, 21:12:13 »

csináltass.velem.műanyagból.
köszi,jelentkezni fogok!
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #70185 Dátum: 2009 Október 31, 21:09:47 »

..és mi a helyzet a diólevéllel???
JA
na pont a lényegre nem írtam  Smiley
Szóval a diónak minden részében megtalálható egy vegyület, amit juglonnak hívnak.
E miatt az anyag miatt mondjuk azt, hogy a diónak van allelopátiás hatása a többi növényre,
ami azt jelenti, hogy ebben az esetben a domináns növény valamilyen vegyi anyaggal gátolja a környezetében élő növények növekedését. 
Ha megfigyelitek egy nagyobb diófa alatt még a fű is alig nő, és ez ELSŐSORBAN  nem a a lombkorona árnyékoló hatásától van, hanem a dióvából a talajba kerülő JUGLON miatt, ami növekedésgátló a legtöbb növénnyel szemben.
Na ami nektek fontos, hogy ezt a juglont még a lebontó szervezetek SEM tudják lebontani, így ha beleteszitek a komposztba, akkor az változatlan formában jelen fog maradni, így kiszórva szépen szétterítitek a termőterületeteken.
Persze nem mindegy, hogy mekkora koncentrációban van jelen a kiszórt komposztban, illetve adott területre mennyi komposzt juttattok ki.
Ja még annyi, hogy mivel ez egy jól vízoldható vegyület, így hatása az évek során mérséklődik, mivel kimosódik, de első évben jelentkezhet.
Tenyészidőben meg ha normálisan öntöztök, akkor annyira mobilis lesz a vízzel, hogy a következő évben már nem fog jelentkezni a növekedésgátló hatása. Nem hinném, hogy akkora nagy koncentrációban kitudnátok szórni, hogy egy év alatt ne mosódjon ki a talajból.
Ez a növekedésgátlás amúgy abban mutatkozik, hogy nagyobb koncentrációnál a magról vetett növények ki sem fognak kelni.
Persze vannak egyes kertészeti növények amik mondhatni rezisztensek a juglonra, de jobb ha nem kísérleteztek vele.
Nem egy veszélyes mérgező dolog, de megtudja szívatni vele magát az ember  Grin
Szóval NE tegyétek bele a komposztba, VAGY csak kis mennyiségben.
Gyűjtsétek össze külön, aztán ha lehet azért ne égessétek el, mert azt azt hiszem városon belül nem szabad.
Kiviszitek valahova a peremterületre, és kiborítjátok. Ha vártok vele kicsit, akkor a fonnyadás következtében össze is fog esni, így kevesebb zsák kell hozzá.
Ha van kérdés írjatok, ilyen jellegű dolgokban otthon vagyok, ha minden jól megy, akkor pár hónap és diplomás agrárkémikus agrármérnök leszek  Wink
Na páá
Elérhető abes

« Hozzászólás #70184 Dátum: 2009 Október 31, 20:47:24 »

Amúgy különben a 2 órai füstöléssel és a pár hetes lebomlással, ha szigorúan csak CO2 egyensúly szemszögéből nézzük, ugyanott vagyunk a tökéletlen égés miatti CO-t most ne firtassuk

Az elégetett hasznos szerves anyagokat se firtassuk?

Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #70183 Dátum: 2009 Október 31, 20:46:28 »

tudjátok panelban lakom én is
és mindaz akire gondolok szopjon le bő nyállal
nem azért élek itt, mert szeretem, hanem mert ezt dobta a gép

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Elérhető abes

« Hozzászólás #70182 Dátum: 2009 Október 31, 20:45:25 »

..és mi a helyzet a diólevéllel???
Mehet a komposztba, lebomlik.

Mit komposztáljunk és mit ne:

A lehullot falevél, kaszálék, felaprított nyesedék és gallyak, konyhai zöldséghulladék, kertből kiszedett növénymaradványok, de a már magot termő gyomnövényekkel vigyázzunk, nehogy visszafertőzzük a talajt! Nyugodtan beletehetjük a diófa levelét is, a bomlási folyamat során a csírázást gátló anyagok is lebomlanak. Semmiképpen se tegyünk bele le nem bomló anyagokat: műanyag zacskó, konzerves doboz, tetrapack doboz. Kerüljük az állati nyers hulladékot és használt olajat, de nyugodtan beletehetjük az apróra tört tojáshéjat.
Az összes hozzávalót rétegesen helyezzük el, alkalmanként vékonyan fedjük be termőfölddel, kiegészítésként adhatunk hozzá ásványi anyagokat: mész alginit, vermikulit.

És még:

http://www.kothalo.hu/kiadvanyok/kompfuz.pdf
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 31, 20:58:31 írta abes »
Oldalak: 1 ... 1785 1786 1787 1788 1789 [1790] 1791 1792 1793 1794 1795 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: