www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 12:20:55

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1752 1753 1754 1755 1756 [1757] 1758 1759 1760 1761 1762 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27998621 alkalommal)
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71541 Dátum: 2009 November 24, 00:21:58 »

A bicaj gyenge ujjgyakorlat se az autóhoz képest. Nekem anno a Pannoniám fémtisztára pucolására, meg alapozására ráment egy fél nyaram.
Ja, és leszel vele nem egyszer, hogy a tököd is tele lesz az autóddal... na, ha azon átbillensz egy párszor (a pézügyi dolgok mellett...), akkor nyert ügyed van. De nehéz meccs lesz...
Kezdj el gyűjteni szerszámokra. Kellenek. Nem kevés.

Szerencsére apum még a kommunizmusban összeszedte az igazi jó erős szerszámokat, ami kell egy bogárhoz az biztos megvan Smiley
Üdv: Pitta
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #71540 Dátum: 2009 November 24, 00:18:16 »

idén nyáron csiszoltam le 14réteg festéket + gyári festék a bicajomról, aztán vizes csiszolás gittelés(autóbaleset)
A bicaj gyenge ujjgyakorlat se az autóhoz képest. Nekem anno a Pannoniám fémtisztára pucolására, meg alapozására ráment egy fél nyaram.
Ja, és leszel vele nem egyszer, hogy a tököd is tele lesz az autóddal... na, ha azon átbillensz egy párszor (a pézügyi dolgok mellett...), akkor nyert ügyed van. De nehéz meccs lesz...
Kezdj el gyűjteni szerszámokra. Kellenek. Nem kevés.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #71539 Dátum: 2009 November 24, 00:14:10 »

En is. Ellenben kivancsi leszek mi lesz kesz a Rajzasra, illetve azt gondolom, hogy par dologban meg nincs rend a fejeben (OT, miegymas), de nem baj, majd az elet ugyis befuzi neki az oktatofilmet ... ;-)))
Idővel persze hogy rájön. Csak nem biztos, hogy az állandó fejenkoppintás jó dolog. Gondolj bele, egy kamasz srác próbál meg beilleszkedni ide.
Anno valószínűleg te, meg én sem voltunk különbek... és nem biztos, hogy szimpatikus lenne nekünk az a gárda, ahol a nagy okos bácsik folyamatosan leoltanak Smiley

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71538 Dátum: 2009 November 23, 23:59:14 »

Én drukkolok neki komolyan...
En is. Ellenben kivancsi leszek mi lesz kesz a Rajzasra, illetve azt gondolom, hogy par dologban meg nincs rend a fejeben (OT, miegymas), de nem baj, majd az elet ugyis befuzi neki az oktatofilmet ... ;-)))

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #71537 Dátum: 2009 November 23, 23:51:59 »

Azta! És én még azt hittem, hogy nagyon rohad a kocsim.  Lips Sealed

Rohad az enyém is nagyon, csak szegény lábon hordja ki azt, amit a tied ágyban fekve...

Ja meg vén fasz vagyok, nehezen viseltem a hozzászólásokat.  Grin
Én még vénebb fasz vagyok (még Robinál is...), engem nem zavar.
Én nem basztatnám ennyit ezt a srácot. Tölthetné a hétvégéit hullarészegen valami lebujban (ez pl. általános szokás ebben a korosztályban...), és élne hétről-hétre buliról bulira.
Ez a kölök meg megvesz egy bogarat, hogy megcsinálja. Igen, szarrá rohadt, stb....,de legalább van egy célja, amit el szeretne érni. És segítséggel meg is tudná csinálni, csak nem oltani kellene, hanem segíteni.
A szófosást meg majd kinövi, amikor az autóját álló nap csinálja, és nem marad rá energiája.
Én drukkolok neki komolyan...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71536 Dátum: 2009 November 23, 23:43:00 »

elment a kedvem mindenféle SzMB-től.
Az a baj, hogy ott nalad semmi fedett hely nincsen, igy telviz idejen nem lenne oszinte a mosolyom, ha kint a kertben kene szmbzni ... :-) De ha elhozod hozzank ...  Roll Eyes

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71535 Dátum: 2009 November 23, 23:41:40 »

Múltkor alámásztam, megláttam a rozsdát és elment a kedvem mindenféle SzMB-től. Konkrétan kedvem lenne eladni a picsába.  Roll Eyes
Sajnalom szegenyt :-/
Add el a fenebe, multkor miatta nem jottel szalonnat sutni! Tongue

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #71534 Dátum: 2009 November 23, 23:40:33 »

Elarulom: nagyon rohad a kocsid. :-)
Mondasz valamit, jól áll neki a távolság.  Grin

Múltkor alámásztam, megláttam a rozsdát és elment a kedvem mindenféle SzMB-től. Konkrétan kedvem lenne eladni a picsába.  Roll Eyes
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71533 Dátum: 2009 November 23, 23:36:50 »

És én még azt hittem, hogy nagyon rohad a kocsim.  Lips Sealed
Elarulom: nagyon rohad a kocsid. :-)

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #71532 Dátum: 2009 November 23, 23:34:59 »

Azta! És én még azt hittem, hogy nagyon rohad a kocsim.  Lips Sealed

VWpitta, ha bontani kezdek szólj, pár alkatrész...  Evil

Ja meg vén fasz vagyok, nehezen viseltem a hozzászólásokat.  Grin
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71531 Dátum: 2009 November 23, 23:29:06 »

Most mondtad, hogy nem oltod többet Smiley
De ha nem irja ki magabol agyhugykovet kap, azt meg ugye te sem akarod ... :-)

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #71530 Dátum: 2009 November 23, 23:28:22 »

és tényleg menj aludni, mert reggel iskola... (vagy ovi?)
Most mondtad, hogy nem oltod többet Smiley

Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #71529 Dátum: 2009 November 23, 23:27:26 »

és tényleg menj aludni, mert reggel iskola... (vagy ovi?)
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71528 Dátum: 2009 November 23, 23:27:15 »

Tényleg nem oltani akarlak, de ez majd a legutolsó. Mindenképpen az alját tegyétek rendbe. Valszeg a fékekkel, futóművel is lesz mit szöszmötölni. És tényleg nem elszomorítani akarlak, de az alja rendesen el van ájulva, ahogyan látom, úgyhogy rövid távon ne is tervezz tovább, mint hogy az alja készen legyen. A bódén ha van valami gebasz, pár folttal ideiglenesen megoldható.
A 03-assal azért beletenyereltél a lecsóba: szélvédőtől előre kicsit drágább az alkatrészek árfekvése...

De ha kitartás van, az sokmindent pótol. Meg jó, ha közben megtanulsz a kasztnizás körül egy-két dolgot. Egy dolog, hogy kihegesztik a kocsidat, de a rozsdát a lemezekről senki sem fogja helyetted levakarni tökéletesen, azt NEKED kell megcsinálnod, márpedig ha nem kellően tisztított felület marad javítás után alapozás előtt, az hosszútávon olyan, mintha a szarnak adtál volna egy pofont. (Tapasztalat: apámnak csak öreg kocsijai voltak - pl bogár... - és amikor én olyan idős voltam, mint te, az udvarunkon vakartam a rozsdát a kihegesztett autóról, meg volt olyan nyári szünetem, aminek a felét-harmadát a karosszériásnál töltöttem...).

A nyarad mindenesetre le van szervezve, addig viszont spórolj, én még zselére sem költenék... Grin

jaj...Cheesy
hidd el van amikor a kaját veszem el a számból, hogy gyűjtsek rá, megpróbálok a lehető legtöbbet félretenni rá...Smiley
minden álmom egy bogár volt, sajnos még a legelején mondták nekem hogy az elején a legdrágábak a cuccok a 02-03-asoknál...kitartásom is van, a csiszolással, vakarással kapcsolatban meg.....idén nyáron csiszoltam le 14réteg festéket + gyári festék a bicajomról, aztán vizes csiszolás gittelés(autóbaleset) és most úgynézki a bogár felváltja...Cheesy nem költök már bicajra, majd egyszer Cheesy
szal abban már van tehetségem
Üdv:Pitta
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #71527 Dátum: 2009 November 23, 23:25:33 »

"Nekem meg kéne normálisan tanulni vezetni, ha szeretném majd használni a kis bogarat, mert rosz szokásom : 1-esben 6500fordulat és 2-es..."

... ezt te irtad nem reg ... ;-))
Hö fiatalság bolondság.... Tiszteletem, Gyulabátyám... Cool

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #71526 Dátum: 2009 November 23, 23:24:16 »

majd kiforrja magát...Cheesy
mindenkinek más miatt van bogara, te biztos azért vetted h autókázz vele...nem azért h egy ilyenből csillagot csinálj...szerintem kettőnk közt vannak nézőpont eltérések, te inkább megveszel egy olyan bogarat ami jó szuper stb...Gondolom én...én inkább megmentem ezt, hogy a 22millió bogár amit legyártottak, a 70%-a már nincs úton, és lehet hogy én csak egy vagyok, de mengmentem ezt a 1303-ast hogy ne kerüljön a 70% hoz...

kicsit olyan lett mintha vitázni akarnék, de nem, csak az észreételem. egyébként köszike, tudom hogy sok meló.

Pont rossznak mondod a csillogó szarokkal kapcsolatos példádat. Maradjunk annyiban, hogy nem minősitem az autót, sem az oldalt, sem téged. Majd a rajzáson megbeszéled a kritikus tömeggel, hogy mi lett a vasból. Minden jót!
« Utoljára szerkesztve: 2009 November 23, 23:25:59 írta ratro »
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71525 Dátum: 2009 November 23, 23:24:05 »

köszike:)
szivcsike
bocsika
semmi bajcsi
köszike
szivcsike

xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71524 Dátum: 2009 November 23, 23:22:34 »

És ez pont egy 03-as.
Egyébként Pitta, zselézd a buksit mert ilyen képek láttán hiába lesz kocsid, nem lesz csajod!

nem is neked akarok bejönni, nekem am is van párom...Cheesy
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #71523 Dátum: 2009 November 23, 23:22:23 »

Vezetni már tudok, ha remélhetőleg minden igaz akkor jogsit tavasszal kezdek el csináltatni....az alvázfej lesz az első igen amit megcsináltatok, utána a padlólemez és aztán jönnek azok hogy szőnyegezésstb...
Tényleg nem oltani akarlak, de ez majd a legutolsó. Mindenképpen az alját tegyétek rendbe. Valszeg a fékekkel, futóművel is lesz mit szöszmötölni. És tényleg nem elszomorítani akarlak, de az alja rendesen el van ájulva, ahogyan látom, úgyhogy rövid távon ne is tervezz tovább, mint hogy az alja készen legyen. A bódén ha van valami gebasz, pár folttal ideiglenesen megoldható.
A 03-assal azért beletenyereltél a lecsóba: szélvédőtől előre kicsit drágább az alkatrészek árfekvése...

De ha kitartás van, az sokmindent pótol. Meg jó, ha közben megtanulsz a kasztnizás körül egy-két dolgot. Egy dolog, hogy kihegesztik a kocsidat, de a rozsdát a lemezekről senki sem fogja helyetted levakarni tökéletesen, azt NEKED kell megcsinálnod, márpedig ha nem kellően tisztított felület marad javítás után alapozás előtt, az hosszútávon olyan, mintha a szarnak adtál volna egy pofont. (Tapasztalat: apámnak csak öreg kocsijai voltak - pl bogár... - és amikor én olyan idős voltam, mint te, az udvarunkon vakartam a rozsdát a kihegesztett autóról, meg volt olyan nyári szünetem, aminek a felét-harmadát a karosszériásnál töltöttem...).

A nyarad mindenesetre le van szervezve, addig viszont spórolj, én még zselére sem költenék... Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71522 Dátum: 2009 November 23, 23:21:31 »

Ja, ez mondjuk szamomra nem derult ki :-)
Akkor rakd be a gyertyacserelos szoveghez, ne 5 bekezdessel arrebb!

tudom h oda tettem, végülis azért hogy mert szerelek Cheesy XD nah az urva hogy szerelek, de cserélek a motorban vmit Cheesy
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71521 Dátum: 2009 November 23, 23:20:16 »

Nem lehetne, hogy kiirod a szavakat amiket használsz? azt hiszem itt mindenki ezt teszi. Egyébként bődületesen sok munka lesz ezzel a darabbal, nem akarlak elkeseriteni, de szerintem a lehető legrosszabbal kezdtél elsőre...

majd kiforrja magát...Cheesy
mindenkinek más miatt van bogara, te biztos azért vetted h autókázz vele...nem azért h egy ilyenből csillagot csinálj...szerintem kettőnk közt vannak nézőpont eltérések, te inkább megveszel egy olyan bogarat ami jó szuper stb...Gondolom én...én inkább megmentem ezt, hogy a 22millió bogár amit legyártottak, a 70%-a már nincs úton, és lehet hogy én csak egy vagyok, de mengmentem ezt a 1303-ast hogy ne kerüljön a 70% hoz...

kicsit olyan lett mintha vitázni akarnék, de nem, csak az észreételem. egyébként köszike, tudom hogy sok meló.
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #71520 Dátum: 2009 November 23, 23:19:48 »

Amugy nem lenne szar, meg alapnak is jo (mer' ingyen volt), de pont a tornyok+doblemezek faradtak, meg az alvazfej... :-/ Kifejezetten a legdragabb reszei a 02-esnek... :-/
És ez pont egy 03-as.
Egyébként Pitta, zselézd a buksit mert ilyen képek láttán hiába lesz kocsid, nem lesz csajod!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71519 Dátum: 2009 November 23, 23:17:44 »

szerintem a lehető legrosszabbal kezdtél elsőre...
Amugy nem lenne szar, meg alapnak is jo (mer' ingyen volt), de pont a tornyok+doblemezek faradtak, meg az alvazfej... :-/ Kifejezetten a legdragabb reszei a 02-esnek... :-/

xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71518 Dátum: 2009 November 23, 23:17:03 »

"Nekem meg kéne normálisan tanulni vezetni, ha szeretném majd használni a kis bogarat, mert rosz szokásom : 1-esben 6500fordulat és 2-es..."

jah igen bocsika az azt jelenti h vezetni tudok épp...csak néha van olyan versenyfeelingem, amikor is ezt csinálom, ez az újabb autóknál van, de petya megmondja h azóta enyhült a dolog.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71517 Dátum: 2009 November 23, 23:16:19 »

a lényege a képnek h éppen gyertyát cserélek Cheesy
Ja, ez mondjuk szamomra nem derult ki :-)
Akkor rakd be a gyertyacserelos szoveghez, ne 5 bekezdessel arrebb!

Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #71516 Dátum: 2009 November 23, 23:16:01 »

miért lett vna?Cheesy

Most kihagytam, de legközelebb nem fogom, ígyis tök szar lett a kép, vagyis én vo csúnya rajta xD a lényege a képnek h éppen gyertyát cserélek Cheesy
Nem lehetne, hogy kiirod a szavakat amiket használsz? azt hiszem itt mindenki ezt teszi. Egyébként bődületesen sok munka lesz ezzel a darabbal, nem akarlak elkeseriteni, de szerintem a lehető legrosszabbal kezdtél elsőre...
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71515 Dátum: 2009 November 23, 23:15:10 »

Vezetni már tudok

xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71514 Dátum: 2009 November 23, 23:12:37 »

Nem volt zselé a kis buksidon?

miért lett vna?Cheesy

Most kihagytam, de legközelebb nem fogom, ígyis tök szar lett a kép, vagyis én vo csúnya rajta xD a lényege a képnek h éppen gyertyát cserélek Cheesy
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71513 Dátum: 2009 November 23, 23:11:38 »

Hat nagyon velemenyezni nem akarom, az biztos, hogy eloszor meg kell tanulnod vezetni, aztan utana egy ilyen egyszeru auto mukodeset tanulmanyozd, hogy tudd, hogy mi micsoda es mit miert! Tolts le a netrol kezelesi es szerelesi kezikonyveket, azokbol sokat lehet tanulni, tele vannak abrakkal. Ez a "ne feledjetek: celom az OT!" most mar teljesen komolytalan szamomra, de ez az en maganvelemenyem... :-) En a kocsin elobb az alvazfejet csinaltatnam meg, es utana a padlolemezt, ellentetben veled. Az az alvazfej teljesen szetrohadt, a padlolemez meg nagyreszt egyben van. De egy normalis (hozzaerto) lakatos ugyis azt fogja mondani, hogy ezt egyszerre kell(ene) megcsinalni, boritsatok szet a kocsit (kasztni le!) es fizess be neki elolegre 150kHUFot, majd a maradek 300at meg add oda mikor a kocsi kesz van. :-)

Vezetni már tudok, ha remélhetőleg minden igaz akkor jogsit tavasszal kezdek el csináltatni....az alvázfej lesz az első igen amit megcsináltatok, utána a padlólemez és aztán jönnek azok hogy szőnyegezésstb...
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #71512 Dátum: 2009 November 23, 23:11:13 »

Üdv!
Nekem is megy a google...Cheesy
am..valaki véleményezi a blogomat? most csináltem egy bejegyzést:P

www.vwpitta.blogspot.com

illetve egy videó ami szombaton készült a bogaramról, roszul volt bekötve a gyújás felcseréltem a kábeleket és csak két henger ment Cheesy
Nem volt zselé a kis buksidon?
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #71511 Dátum: 2009 November 23, 23:09:38 »

Egy hete mentem zölkártyáztatni,ott haverom azt mondta,hogy jövőre már a 10 év feletti öreg szarokra évenként vizsga.
Csak a 10 év feletti öreg szarok, lehet hogy 5öd részét se futják évente, annak amit a 10 évnél fiatalabb szarokba taposnak bele. Szóval itt megint terelik bele a népet az új autókba, hitelekbe (fogyasztói társadalom).... Lehet, hogy mire 2 év után vizsgáztatják a fiatalabb autókat addig már rég véresebb a torkuk mint egy öregebbé.

GNX-967
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #71510 Dátum: 2009 November 23, 23:07:49 »

Hú, koma, e télleg mén!! De az oridzsi miért nem?

DE amint a keresőt indítom, behal...
Szexplorer... Orális... Cool
« Utoljára szerkesztve: 2009 November 23, 23:09:20 írta gyuszkó »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71509 Dátum: 2009 November 23, 23:06:45 »

Hat nagyon velemenyezni nem akarom, az biztos, hogy eloszor meg kell tanulnod vezetni, aztan utana egy ilyen egyszeru auto mukodeset tanulmanyozd, hogy tudd, hogy mi micsoda es mit miert! Tolts le a netrol kezelesi es szerelesi kezikonyveket, azokbol sokat lehet tanulni, tele vannak abrakkal. Ez a "ne feledjetek: celom az OT!" most mar teljesen komolytalan szamomra, de ez az en maganvelemenyem... :-) En a kocsin elobb az alvazfejet csinaltatnam meg, es utana a padlolemezt, ellentetben veled. Az az alvazfej teljesen szetrohadt, a padlolemez meg nagyreszt egyben van. De egy normalis (hozzaerto) lakatos ugyis azt fogja mondani, hogy ezt egyszerre kell(ene) megcsinalni, boritsatok szet a kocsit (kasztni le!) es fizess be neki elolegre 150kHUFot, majd a maradek 300at meg add oda mikor a kocsi kesz van. :-)

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #71508 Dátum: 2009 November 23, 22:54:16 »

az nálam sajnos 69 október

Akkor kérj ki egy igazolólapot szerintem.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #71507 Dátum: 2009 November 23, 22:51:52 »

olyan nincs hogy magyarországi nyilvántartásba vétel időpontja? Nálam van. JÉ és nálam pont 41 éve ma helyezték forgalomba 1968. 11. 23. Grin
Grin wow
az nálam sajnos 69 október
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #71506 Dátum: 2009 November 23, 22:47:26 »

ott annyi van hogy 1969
olyan nincs hogy magyarországi nyilvántartásba vétel időpontja? Nálam van. JÉ és nálam pont 41 éve ma helyezték forgalomba 1968. 11. 23. Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #71505 Dátum: 2009 November 23, 22:45:49 »

Gyerekek!
Én lemaradtam valamiről?

Nálam a gugli nem mén.
www.google.hu-ra aszongya, hogy érvénytelen cím...

Ennyire nem lehetek süket+vak
használd ezt Wink
http://www.gugel.pontmost.com/
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #71504 Dátum: 2009 November 23, 22:44:58 »

Biztos, hogy nem :-) Ennyi erovel en is adhatnek igazolast neked ... :-)
Ami a forgalmiban van, az szamit.
ott annyi van hogy 1969
xXxpittaxXx
« Hozzászólás #71503 Dátum: 2009 November 23, 22:43:39 »

Üdv!
Nekem is megy a google...Cheesy

www.vwpitta.blogspot.com

illetve egy videó ami szombaton készült a bogaramról, roszul volt bekötve a gyújás felcseréltem a kábeleket és csak két henger ment Cheesy
« Utoljára szerkesztve: 2009 November 23, 22:54:25 írta VWpitta »
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #71502 Dátum: 2009 November 23, 22:38:30 »

Nekem megy a gugli.
nekem is. .hu es .com is.

Oldalak: 1 ... 1752 1753 1754 1755 1756 [1757] 1758 1759 1760 1761 1762 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: