www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 15:41:48

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1589 1590 1591 1592 1593 [1594] 1595 1596 1597 1598 1599 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28142845 alkalommal)
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #78062 Dátum: 2010 április 09, 11:46:23 »

Tegnapi adásban azt mondta, hogy egy kabrio bogárt szeretne Smiley
ki vitt neki autót, ismerjük? 
Nem elérhető szerinted

« Hozzászólás #78061 Dátum: 2010 április 09, 11:44:48 »

ma reggel a neo rádió bumeráng adásában megbogaraztatták élő adásban a bochkort egy 1971-es 1,2-essel
teljesen oda volt meg vissza  Wink

Tegnapi adásban azt mondta, hogy egy kabrio bogárt szeretne Smiley

[a csatolmányt egy admin törölte]

58' VW 1200 Faltdach
59' VW 1200 Faltdach
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #78060 Dátum: 2010 április 09, 11:36:49 »

ma reggel a neo rádió bumeráng adásában megbogaraztatták élő adásban a bochkort egy 1971-es 1,2-essel
teljesen oda volt meg vissza  Wink

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #78059 Dátum: 2010 április 09, 10:48:36 »

Na. most a kipe kapott eleget. Jó volt?

Grin 

Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #78058 Dátum: 2010 április 09, 10:43:31 »

Ha az a mondat nem fogott meg, hogy nem kell hozzá kémény, akkor fogadd el minden részletezés nélkül, hogy átbaszás, faszság, stb
Ha már tényleg meg is vetted, akkor most egy ideig ne beszélgessünk és a találkozást is kerüljük.  Evil

...hű, ez a szar ennyi hsz-t generált itt  Grin
a lényeget nem írtam (talán direk) csak kiegészítő fűtésnek vettem a hivatalos ár töredékéjért (!) nem vagyok segg hogy kiadjak 130-300 ezret erre és ha az első alkalommal nem válik be, leakasztom a falról visszacsomagolom a dobozába és ha a duplájáért eladom mint amennyiért vettem akkor is bőven ár alatt van...ja, és csak azt szerettem volna megtundi használ-e valaki ilyet és mik a tapasztalatok  Roll Eyes
« Utoljára szerkesztve: 2010 április 09, 10:51:04 írta kipe »

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #78057 Dátum: 2010 április 09, 10:14:54 »

Na. most a kipe kapott eleget. Jó volt?
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #78056 Dátum: 2010 április 09, 08:10:24 »

...felejtéstek már el azt a bio szócskát, anélkül véleményezzétek a dolgot  Smiley (az valóban csak marketing)

a lényege, bioethanol/alkohol a benne elégetett anyag és itt a lényeg : ez az anyag  széndioxiddá és vízzé/vízpárává ég el !
 Nem keletkezik füst,káros égéstermék és korom, -ergo, nem kell kémény és ennek engedélyeztetése,nincs hőveszteség a kéményben így gyakorlatilag 100 % -os a hőleadása és a szobába amibe van nem száritja ki a levegőt
Nagy kérdés, hogy az alkohol előállításához szükséges növények termesztése mekkora hányadát foglalja majd le a termőföldeknek. Szerintem az etanolos tankolásnak is az lesz a csapdája. Ugyanolyan lózung, mint a biomasszás erőművek, amik ha majd beindulnak, pár évig működnek a hazai szalmabála/fatüzeléssel, aztán nézzük a kivágott erdeinket, aminek a helyén majd biomasszát termesztünk, és esetleg jó drágán importáljuk az égetnivalót. Faszság.

Szerintem jó marketing dumával dobd fel a vaterára, akkor párezer bukóval tovább tudod adni, a befolyt összegből meg építtess Protival egy sörkollektort, a maradáékot meg igyátok el! És már értelmesebben eltapsoltad ezt a pénzt még a buktát is beleszámolva... Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78055 Dátum: 2010 április 08, 22:04:42 »

Nem karbis,hengerenkénti injektoros(digifant)már.Itt nem nagyon lehet már állítgatni,a kompjuter intéz szinte mindent.Meg kéne emelni a benzinnyomást valószínüleg.Gyújtást nem tekertük semerre.
Akkor az lesz a gond hogy nincs a te injektorodban még oktánszám érzékelő és nem módosítja a befecsi-gyujtás térképet automatikusan. Erre megoldás lehet erre kitalált és kapható "doboz" vagy az üzianyagnyomás növelése az injektorfejekben.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
gyuri79
« Hozzászólás #78054 Dátum: 2010 április 08, 22:02:53 »

gyújtás és karbiállítás volt? mert anélkül persze, hogy ez van
Nem karbis,hengerenkénti injektoros(digifant)már.Itt nem nagyon lehet már állítgatni,a kompjuter intéz szinte mindent.Meg kéne emelni a benzinnyomást valószínüleg.Gyújtást nem tekertük semerre.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #78053 Dátum: 2010 április 08, 22:02:37 »

szemtelenul olcson.
iponos árak.  Lips Sealed
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78052 Dátum: 2010 április 08, 22:02:29 »

jaja tekerj kifele sokat az alapjárati keverék csavaron, meg adj neki kicsivel nagyobb előgyujtást. Meg új benzinszűrőt. 100 km múlva megint. És láss csodát menni fog. (nekem 2 éve...)

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #78051 Dátum: 2010 április 08, 22:00:15 »

Na rájöttem hogy etanollal nagyon szar az autóm.Rángat,dadog,nagyon nem megy és még alapjárat is alig van(5-600) és ingadozik. Undecided még jó hogy nem tisztán küldtem bele mert akkor el se tudnék indulni Roll Eyes
Holnap járkálok vele jó sokat hogy kiautózzam és nyomathassak bele megint jóféle benzint Smiley

gyuri79
« Hozzászólás #78050 Dátum: 2010 április 08, 21:59:08 »

Na rájöttem hogy etanollal nagyon szar az autóm.Rángat,dadog,nagyon nem megy és még alapjárat is alig van(5-600) és ingadozik. Undecided még jó hogy nem tisztán küldtem bele mert akkor el se tudnék indulni Roll Eyes
Holnap járkálok vele jó sokat hogy kiautózzam és nyomathassak bele megint jóféle benzint Smiley
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78049 Dátum: 2010 április 08, 21:58:26 »

nem is vagyok annyira infós. Vagy igen?  Roll Eyes Grin
nemtudom, de úgy tűnik még nem fogták fel, hogy nélkülünk pár hónap után elő kéne venni a vadászó-gyűjtőgető ismereteket  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78048 Dátum: 2010 április 08, 21:55:31 »

óvatosan, még rádszállnak egyesek, hogy ez mekkora hülyeség és amúgyis hülyeségeket beszélsz. hülyeinformatikus, informatiikus hülye  Roll Eyes
nem is vagyok annyira infós. Vagy igen?  Roll Eyes Grin

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #78047 Dátum: 2010 április 08, 21:51:08 »

Énigenigenigen

óvatosan, még rádszállnak egyesek, hogy ez mekkora hülyeség és amúgyis hülyeségeket beszélsz. hülyeinformatikus, informatiikus hülye  Roll Eyes

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #78046 Dátum: 2010 április 08, 21:39:20 »

biokandallót keresek megvételre Cool
holnap nézz ki az ablakon reggel Grin Grin Grin
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78045 Dátum: 2010 április 08, 21:29:43 »

Nekem nem cseng egybe a bio-kandalló-etanol szóhármas. Szánalmas marketingcsomag, amit mindenki dícsérni fog,aki megvette, akkor is, ha fos.
Olyan, mint a kandalló, de mégsem, mert sokkal jobb! :-)))))
Nyúpitli (olyan, mint a Bogár, de mégsem, mert sokkal jobb - a műimádóknak).
"Hülyeség ez az egész" by Susogós Mackók

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #78044 Dátum: 2010 április 08, 21:25:59 »

Informatikai gyűjtő nincsen közöttünk? Volna pár dolog, hátha érdekel valakit.
Énigenigenigen

RNIE
« Hozzászólás #78043 Dátum: 2010 április 08, 20:37:28 »

Ha már tényleg meg is vetted, akkor most egy ideig ne beszélgessünk és a találkozást is kerüljük.  Evil
biokandallót keresek megvételre Cool
1303LS
« Hozzászólás #78042 Dátum: 2010 április 08, 19:57:31 »

Én megmondom. Ez valószínűleg egy 1303-as, ugye? A 03-asok és a késői Karmannok padlólemezének a mintázata (csak a nyomás egy része, nem a mérete!) megegyezik, és vszeg. a gerenda is a napoleontól hátrafelé ugyanaz. Van rajta egy íves benyomás ettől a csöcstől a küszöbig. A kivezetés a fűtésbovdené, amely a padlólemezen levő csatornácskában egy-egy hüvelyben mindkét oldalra a fűtéscsatorna nyílásához vezet. Az azon levő lamellát mozgatja a bovden, nincs rajta kézi kallantyú. A bal karral nem előre-hátra lehet vele irányítani a fűtést, hanem az utastérfűtést egyszerre nyitni elől és hátul, illetve zárt állapotban a meleg erősen felmegy a szélvédőre. Hát ez a rejtély megoldása.
Keresek ilyen csappantyúkat mint amiket a Tisztelt márkatárs leírt itt fent.
Na jó kép is elég lesz elsőre.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #78041 Dátum: 2010 április 08, 19:51:25 »

Jah es konyorgom, etanol vagy etilalkohol, nem ethanol!

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #78040 Dátum: 2010 április 08, 19:51:18 »

én úgy tudom hogy a bioetanol kandalló olyan mint a az a plazma tv amiben éppen egy  üzemelő kandalló képét mutatják és fűteni is pont annyira tud  Roll Eyes

1303LS
« Hozzászólás #78039 Dátum: 2010 április 08, 19:49:45 »

Miert? Felsz, hogy a hulyeseg fertozo? :-)))
Születésemtől fogva genetikailag immúnis vagyok.  Grin Meg tréningezem is rendesen magam, lásd anyázós.  Grin Grin Grin
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #78038 Dátum: 2010 április 08, 19:46:58 »

Miert? Felsz, hogy a hulyeseg fertozo? :-)))

1303LS
« Hozzászólás #78037 Dátum: 2010 április 08, 19:45:06 »

széndioxid és monoxid bizti keletkezik, ja meg vízpára. Ezekkel kell számolnod.
NA de ha még az sem keletkezik a zoxigént valamibül kiveszi, szóval a szobában sok nem marad.  Grin
Ja, megvan a megfejtés, abban a szobában nem is akar tartózkodni, lehet, hogy ajtaja sincs ahová tervezi.  Grin Grin Grin
1303LS
« Hozzászólás #78036 Dátum: 2010 április 08, 19:41:46 »

...ezekre a kérdésekre már összeszedtem a válaszokat hazai és külföldi weblapokról, de ezek  (számomra) így csak száraz adatok, olyannak a véleményét is szivesen meghalgatnám aki már x hónapja használja/használta ezt, és  megosztaná a tapasztalatit. Gondoltam hátha van itt valaki ilyen.
(egyébként már mind1, már megvettem  Cool )

http://www.biokandallo.hu/
http://www.desidea.hu/kandallo-radiator/biokandallok/

Ha az a mondat nem fogott meg, hogy nem kell hozzá kémény, akkor fogadd el minden részletezés nélkül, hogy átbaszás, faszság, stb
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #78035 Dátum: 2010 április 08, 17:53:49 »

Uj munkahelyemen(számtech bolt és pénztárgép szerviz)
minden héten van számtech cuccokra 7napos akcio. (minden heten uj 5-10 termék) szemtelenul olcson.
ha valakit erdekel privatban megtud keresni. postázás és egyebb megoldható.
Ha nem zavar senkit akkor majd mindig berakom az uj linket.
a mostani:

http://www.armacomp.hu/

földal közepén van.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #78034 Dátum: 2010 április 08, 16:05:01 »

esetleg van valakinek tapasztalata biokandallóval ?

http://www.megalapozott-dontes.hu/biokandallo.html
kis buta, miért nem szóltál, szívesen adtam volna neked egy fűrészporos kályhát.
Kaptál volna hozzá fűrészport is, igaz a lángot nem tudod nézegetni, de legalább meleget csinál, magára hagyhatod, és ha ügyesen kezeled talán nem fulladsz meg az égésterméktől. Ugyan kicsit füstöl, de azon tudunk segíteni.

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #78033 Dátum: 2010 április 08, 15:52:57 »

...felejtéstek már el azt a bio szócskát, anélkül véleményezzétek a dolgot  Smiley (az valóban csak marketing)

a lényege, bioethanol/alkohol a benne elégetett anyag és itt a lényeg : ez az anyag  széndioxiddá és vízzé/vízpárává ég el !
 Nem keletkezik füst,káros égéstermék és korom, -ergo, nem kell kémény és ennek engedélyeztetése,nincs hőveszteség a kéményben így gyakorlatilag 100 % -os a hőleadása és a szobába amibe van nem száritja ki a levegőt
első részt elfelejtjük, rendben

józan paraszti ésszel:
CO2 és H2O keletkezik, egy kémény nélküli szobában, térben, pont akkor mikor hideg van, tehát kevésbé szeretünk szellőztetni, ebből az következik, hogy ha szellőztetsz, akkor ugyanolyan hideg marad, vagy penészes falakat fognak találni a mentők, a harmadik lehetőség nyáron használod, vagy gondolj a CO mérgezésekre, mikor gyakorlatilag kémény nélkül ég el az éghető anyag

amúgy qrvamutatós Grin
xoyox
« Hozzászólás #78032 Dátum: 2010 április 08, 15:33:23 »

Motor müködese belülröl - - -
http://www.wimp.com/engineworks/
Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #78031 Dátum: 2010 április 08, 15:24:47 »

Nekem a bio szóval semmi bajom, viszont számomra egy kandalló lényege a fűtésre való használhatósága, másodlagosan a látványa.
Ezek szép, design-os darabok, de mint fűtőtest, fűtési megoldás nem igazán jöhet szóba, mégpedig emiatt: "FIGYELEM! Soha ne hagyja a nyílt lángot felügyelet nélkül!". Innentől kezdve a hatékonysága lehet 100%, ha használni nagyon erős korlátozások közepette lehet. Szerintem Smiley (Az, hogy a szoba oxigénjét használja, és ég el tk. széndioxiddá, az már csak koktélcseresznye a habra. )
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #78030 Dátum: 2010 április 08, 15:20:45 »

(egyébként már mind1, már megvettem  Cool )
Nagyon jo! :-) Mennyi volt? Grin
Igazabol vettel egy borszeszegot, jo soker' Cheesy Jobban jartal volna ket voros teglara rakott femvodorrel, abban ugyanugy pirozhatod az alkoholt a szoba kozepen. De ha a langot is latni akarod, akkor veszel 2000er' egy hoallo 2 literes fozopoharat labortechnikai boltban es abban gyujtasz meg par deci alkoholt (bocsanat, denaturalt szeszt, vagy "alkonek"-et). Literje 660 forint, orankent minimum fel litert eszik, az legyen orankent 300 forint. Ha tel van es futeni kell, akkor egy nap alatt megeszik minimum 6000 forintot, ha egesz nap ott ulsz mellette es tudod orizni a tuzet, cserebe folyni fog a viz az ablakokrol es a falakrol ha nem szelloztetsz gyakran(!), de mondjuk ez ugysem fog akkor zavarni, mert megfulladsz. Ha meg nem eg egesz nap, akkor jo hideg lesz. :-) Gondolom van mellette normalis - es olcsobb! - futesed, de akkor meg minek? Ha csak azert, mert a nyilt lang szep es neked ez szazezreket meger, akkor ezt megertem, elfogadom, nincs tobb kerdesem! (en maradtam volna a fozopoharnal, cserepedenynel, akarminel ;-)).

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #78029 Dátum: 2010 április 08, 15:13:44 »

széndioxid és monoxid bizti keletkezik, ja meg vízpára. Ezekkel kell számolnod.
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #78028 Dátum: 2010 április 08, 14:24:05 »

RNIE
« Hozzászólás #78027 Dátum: 2010 április 08, 14:14:52 »

Afrikában a kiégetett agyag közepén parázsló száraz elefánttrágya a biokandalló.A többi meg a trendi parasztvakítás
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #78026 Dátum: 2010 április 08, 14:10:23 »

Nekem nem cseng egybe a bio-kandalló-etanol szóhármas. Szánalmas marketingcsomag, amit mindenki dícsérni fog,aki megvette, akkor is, ha fos.
Olyan, mint a kandalló, de mégsem, mert sokkal jobb! :-)))))
Nyúpitli (olyan, mint a Bogár, de mégsem, mert sokkal jobb - a műimádóknak).
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #78025 Dátum: 2010 április 08, 14:09:04 »

Nem hangzik túl jól, h nyílt lángot égetsz a szobádban. Oda is van írva, h nem szabad magára hagyni. Így ebben a formában a használhatósága szélsebesen közelít a nulla felé, hacsak nincs egy nyugdíjas rokon, aki egész nap vigyáz rá.. (már ha fűteni akarsz vele, nem csak a monikasó helyett kell valamit nézni)

Egyébként szerintem házi törköllyel is elmegy Smiley

a házi törköly jó ötlet  Cheesy de a tüzelőanyaga valóban több odafigyelést igényel mint egy hagyományos, viszont ha megnézed a képeket azért nem olyan vészes a dolog ebből a szempontból sem, nyilván ennek is van kötelező eu-s meg mindenf..om komform biztonsági előírása/leírása amiben a létező összes veszélyforrásra felhívják a figyelmet mégha csak 10,000-ből 1 esetben is fordul elő a felhasználó f..ságából

Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #78024 Dátum: 2010 április 08, 14:01:58 »

mondjad csak, pont ez lenne a lényeg (...)
Nem hangzik túl jól, h nyílt lángot égetsz a szobádban. Oda is van írva, h nem szabad magára hagyni. Így ebben a formában a használhatósága szélsebesen közelít a nulla felé, hacsak nincs egy nyugdíjas rokon, aki egész nap vigyáz rá.. (már ha fűteni akarsz vele, nem csak a monikasó helyett kell valamit nézni)

Egyébként szerintem házi törköllyel is elmegy Smiley
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #78023 Dátum: 2010 április 08, 13:53:55 »

hát akkor talán inkább nem mondok semmit.

mondjad csak, pont ez lenne a lényeg (...)

Oldalak: 1 ... 1589 1590 1591 1592 1593 [1594] 1595 1596 1597 1598 1599 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: