www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 November 07, 00:12:09

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921356 Hozzaszólás 218 Témában írta 1615 Felhasználó
Legújabb tag: August
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1345 1346 1347 1348 1349 [1350] 1351 1352 1353 1354 1355 ... 3547
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 30839054 alkalommal)
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87881 Dátum: 2010 December 01, 08:32:18 »

Olvasd el légyszi az előző hozzászólásomat is (amúgy nálunk is ez a helyzet a telken, de szívesen megmutatom Neked a szerződést, amelyben a szolgáltató kötelez, hány éven belül kell rákötnöd fogyasztót (és gáztervet csináltatni, stb)).

hát, nálunk van olyan telek az utcában ahol 12éve bennt a csonk minimum. de nincs rákötve semmi.

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87880 Dátum: 2010 December 01, 08:29:40 »

Rosszul írtam. Ha beviteted, akkor rá kell kötni x éven belül valamit. Ha nem viteted be, a Te dolgod.

hát, nálunk van olyan telek az utcában ahol 12éve bennt a csonk minimum. de nincs rákötve semmi.

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #87879 Dátum: 2010 December 01, 08:08:24 »

Rosszul írtam. Ha beviteted, akkor rá kell kötni x éven belül valamit. Ha nem viteted be, a Te dolgod.

ezt nem vágom,de elhiszem,legyen így  Cool

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87878 Dátum: 2010 December 01, 08:06:32 »

gázt nem,én sem hozam be.többi kb stimm szerintem is.
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #87877 Dátum: 2010 December 01, 07:59:24 »

99%, hogy nem lehet, legalábbis víz és szennyvíz bekötése nélkül. (Ha nem köteleznék a tulajdonosokat, hogy kössenek rá a szennyvíz hálózatra 1 milkáért (-támogatás, már ahol van), senki nem tenné meg, mindenki megépítené a kiütött oldalú emésztőjét.) Amíg ez nincs meg, nem adják ki a lakhatásit. A tanya más, ott nincs nagyon közmű (tehát nem is kötelezhetnek, hogy ráköss). A gázt is köteles vagy beköttetni (legalább a csonkot bevinni a telekre), és x időn belül rákötni valami fogyasztót. Ezt nem veszik szigorúan, kb leszarják.
gázt nem,én sem hozam be.többi kb stimm szerintem is.

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87876 Dátum: 2010 December 01, 07:40:06 »

most kérdezem

ezek szerint Magyarországon kivitelezhetetlen egy amolyan öko ház ami teljesen önellátó ?
svédeknél meg a világon sok helyen van egy csomó
én már jártam pár ilyen helyen az országban..3.4

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87875 Dátum: 2010 December 01, 07:24:49 »

Azt nem hallottam még, hogy köteles lennél gázt használni, vagy rákötni valami fogyasztót... Az biztos, hogy kell fűtés, és kell pótfűtési lehetőség is. És nem kell feltétlenül gázkazánnak lenni, bármelyiknek is... A víz, szennyvíz az szinte 100 %... de ahogy írtam a is, a szennyvizet egy zárt tárolóval meg lehet ideiglenesen oldani... Áram viszont kell!
ja ahha és ezeket a szabályokat szokták az üdülő,présház stb álcákkal kijátszani !?

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87874 Dátum: 2010 December 01, 07:23:34 »

Azt nem hallottam még, hogy köteles lennél gázt használni, vagy rákötni valami fogyasztót... Az biztos, hogy kell fűtés, és kell pótfűtési lehetőség is. És nem kell feltétlenül gázkazánnak lenni, bármelyiknek is... A víz, szennyvíz az szinte 100 %... de ahogy írtam a is, a szennyvizet egy zárt tárolóval meg lehet ideiglenesen oldani... Áram viszont kell!
most kérdezem

ezek szerint Magyarországon kivitelezhetetlen egy amolyan öko ház ami teljesen önellátó ?
svédeknél meg a világon sok helyen van egy csomó

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87873 Dátum: 2010 December 01, 07:23:22 »

Tanyára nekem kell kivinnem a villanyt.
-na az egy vagyon.. Lips Sealed

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87872 Dátum: 2010 December 01, 07:15:26 »

99%, hogy nem lehet, legalábbis víz és szennyvíz bekötése nélkül. (Ha nem köteleznék a tulajdonosokat, hogy kössenek rá a szennyvíz hálózatra 1 milkáért (-támogatás, már ahol van), senki nem tenné meg, mindenki megépítené a kiütött oldalú emésztőjét.) Amíg ez nincs meg, nem adják ki a lakhatásit. A tanya más, ott nincs nagyon közmű (tehát nem is kötelezhetnek, hogy ráköss). A gázt is köteles vagy beköttetni (legalább a csonkot bevinni a telekre), és x időn belül rákötni valami fogyasztót. Ezt nem veszik szigorúan, kb leszarják.

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87871 Dátum: 2010 December 01, 07:01:53 »

Merki gépműhely mennyire végez jó/pontos gépmunkát???  Cheesy
rosszat még nem hallottam Merki Pistáról !

Nem elérhető MatroX

Szamosvölgyi Bálint http://www.vwbug.blog.hu

« Hozzászólás #87870 Dátum: 2010 December 01, 06:53:31 »

Merki gépműhely mennyire végez jó/pontos gépmunkát???  Cheesy

Vw bogár 1303 74- évj.   autóblog: www.vwbug.blog.hu
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87869 Dátum: 2010 December 01, 05:53:19 »

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87868 Dátum: 2010 November 30, 22:49:52 »

építési övezeti besorolásokként és önkormányzatonként,is más és más a szabályozás !
ráadásul egyes ügyintézők is máshogy értelmeznek egyes dolgokat  Roll Eyes
meg egyes főépítészek máshogy értelmeznek országos előírásokat stb..
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87867 Dátum: 2010 November 30, 22:45:49 »

jó kérdés,  lehet hogy olyan területre más a szabályozási terv. és áram azért biztos van
nem feltétlenül 3, területtől függ, de nem találkoztam még ilyennel
építési övezeti besorolásokként és önkormányzatonként,is más és más a szabályozás !

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87866 Dátum: 2010 November 30, 22:39:26 »

Tanyánál ni a helyzet?
jó kérdés,  lehet hogy olyan területre más a szabályozási terv. és áram azért biztos van

mezőgazdasági területnél mi  a helyzet?
ha jól emlékszem 3% építhető be.
előírások? buktatók?

nem feltétlenül 3, területtől függ, de nem találkoztam még ilyennel
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87865 Dátum: 2010 November 30, 22:36:44 »

ilyen autonóm ház engedélyezéséhez még nem volt szerencsém, azért nem tudom pontosan. de biztos hogy a használatba vételi engedélyhez szükség van közmű hozzájárulásokra, azt viszont nem tudom, hogy építési engedélyt adnak-e közművek nélkül, ha azokat máshogy akarod megoldani.
ha holnap lesz rá alkalmam, megkérdezek mást is erről
Tanyánál ni a helyzet?

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87864 Dátum: 2010 November 30, 22:35:22 »

Köszönöm!
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87863 Dátum: 2010 November 30, 22:33:57 »

A telek a miénk,eladó.Jött egy érdeklődő,aki szerintem komolynak tűnik,és azt mondta,ha tavasszal-nyáron felhúzhat a területre egy házat,akkor megveszi.Elkérte a helyrajzi számot,meg egykét adatot,és azt mondta,hogy utánajár a dolgoknak a hivatalokban,és pénteken jelentkezik,hogy mire jutott.Csak annyira izgat a dolog,hogy nem akartam péntekig várni,gondoltam,hátha itt is tudja valaki a választ.
Területre vonatkozó szabályozási tervünk nekünk is van,tényleg rajta van,hogy a területen bellül hová,mekkororát,milyen fajtát,milyen magasat stb lehet építeni,de az szerintem nincsen benne,hogy közművek nélkül lehet-e házat építeni.
ilyen autonóm ház engedélyezéséhez még nem volt szerencsém, azért nem tudom pontosan. de biztos hogy a használatba vételi engedélyhez szükség van közmű hozzájárulásokra, azt viszont nem tudom, hogy építési engedélyt adnak-e közművek nélkül, ha azokat máshogy akarod megoldani.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87862 Dátum: 2010 November 30, 22:23:07 »

és kezdetnek tényleg az aktuális önkormányzattól kell a területre vonatkozó szabályozási terv. abban bene van, hogy mit, mekkorát, hová.. lehet, mi kell az építési engedélyhez
A telek a miénk,eladó.Jött egy érdeklődő,aki szerintem komolynak tűnik,és azt mondta,ha tavasszal-nyáron felhúzhat a területre egy házat,akkor megveszi.Elkérte a helyrajzi számot,meg egykét adatot,és azt mondta,hogy utánajár a dolgoknak a hivatalokban,és pénteken jelentkezik,hogy mire jutott.Csak annyira izgat a dolog,hogy nem akartam péntekig várni,gondoltam,hátha itt is tudja valaki a választ.
Területre vonatkozó szabályozási tervünk nekünk is van,tényleg rajta van,hogy a területen bellül hová,mekkororát,milyen fajtát,milyen magasat stb lehet építeni,de az szerintem nincsen benne,hogy közművek nélkül lehet-e házat építeni.
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87861 Dátum: 2010 November 30, 22:21:39 »

mezőgazdasági területnél mi  a helyzet?
ha jól emlékszem 3% építhető be.
előírások? buktatók?

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87860 Dátum: 2010 November 30, 22:17:14 »

ok ok, nem okoskodom,csak hirtelen ez jutott az eszembe
én is segítségnek szántam, csak a tiédre kellett válaszolnom Smiley
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87859 Dátum: 2010 November 30, 22:08:12 »

inkább az autonóm házaktól lehet indulni, de biztos nem egyszerű.

és kezdetnek tényleg az aktuális önkormányzattól kell a területre vonatkozó szabályozási terv. abban bene van, hogy mit, mekkorát, hová.. lehet, mi kell az építési engedélyhez
ok ok, nem okoskodom,csak hirtelen ez jutott az eszembe

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87858 Dátum: 2010 November 30, 22:01:43 »

inkább az autonóm házaktól lehet indulni, de biztos nem egyszerű.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87857 Dátum: 2010 November 30, 21:56:53 »

Valaki hátha tudja a választ.

Adott egy építési telek (házhely),ami még nincs közművesítve.A táblában ahol fekszik,az összes ilyen telek közmű nélküli,a terület közművesítése mondhatjuk úgy,hogy folyamatban,de még csak olyan szinten,hogy most decemberben lesz egy összeülés a tulajdonosoknak,hogy közműtársulást alakítsanak...Mire a telken lesz mind a négy közmű,eltelik egy-két év,meg belejön kb kétmillió Ft-ba.

A kérdés az lenne,hogy valaki mondjuk azt mondja,hogy ő szarik a közművekre,és nem szeretne hosszú hónapokig várakozni,hanem a vízellátást megoldaná fúrt kútból vagy lajtoskocsiból,a gáz helyett fűtene kandallóval,szenyvízcsatorna helyett ásna emésztőgödröt,áramot pedig tudna vinni a közelből,hivatalosan,legálisan felhúzhatna-e erre a területre egy rendes családi házat?
kb innen indulnék

http://www.google.hu/#hl=hu&expIds=17259,26428,27759&xhr=t&q=%C3%B6ko+h%C3%A1zak+enged%C3%A9lyek&cp=20&pf=p&sclient=psy&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=ee47b6ed05c8295d

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87856 Dátum: 2010 November 30, 21:56:20 »

Adott egy építési telek (házhely),ami még nincs közművesítve.A táblában ahol fekszik,az összes ilyen telek közmű nélküli,a terület közművesítése mondhatjuk úgy,hogy folyamatban,de még csak olyan szinten,hogy most decemberben lesz egy összeülés a tulajdonosoknak,hogy közműtársulás alakítsanak...Mire a telken lesz mind a négy közmű,eltelik egy-két év,meg belejön kb kétmillió Ft-ba.

A kérdés az lenne,hogy valaki mondjuk azt mondja,hogy ő szarik a közművekre,és nem szeretne hosszú hónapokig várakozni,hanem a vízellátást megoldaná fúrt kútból vagy lajtoskocsiból,a gáz helyett fűtene kandallóval,szenyvízcsatorna helyett ásna emésztőgödröt,áramot pedig tudna vinni a közelből,hivatalosan,legálisan felhúzhatna-e erre a területre egy rendes családi házat?

Lehet, hogy majd lesz hozzáértőbb, aki megmondja a frankót, de szerintem nem húzhatja fel...
Azért nem ártana látni a terület szabályozási tervét, mit ír elő... Ha meg nincs szabályozási terv, akkor még nehezebb a helyzet...
Vizet ma már sajna nem oldhatsz meg fúrt kútból, ha jól tudom... De minimum be kellene vizsgáltatnod, hogy alkalmas-e ivóvíznek.... nem kevés pénz...
Csatornát meg lehet oldani egy zárt szennyvíztárolóval, aztán a közcsatorna megépülése után rá kell kötni.
Áramot ha tudsz odavinni, akkor elvileg megoldható, de a szolgáltatónak is meg kell felelni
Az építési engedéylezés szerves része a közműellátottság igazolása... és így ez eléggé nyögvenyelős...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #87855 Dátum: 2010 November 30, 21:55:53 »

Adott egy építési telek (házhely),ami még nincs közművesítve.A táblában ahol fekszik,az összes ilyen telek közmű nélküli,a terület közművesítése mondhatjuk úgy,hogy folyamatban,de még csak olyan szinten,hogy most decemberben lesz egy összeülés a tulajdonosoknak,hogy közműtársulást alakítsanak...Mire a telken lesz mind a négy közmű,eltelik egy-két év,meg belejön kb kétmillió Ft-ba.

Módosítani fogják a lakhatási engedély kiadását vagy egyáltalán az építési engedély kiadását a területen úgy, hogy a közműveknek ki kell majd lennie építve.  Roll Eyes

Petyó
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87854 Dátum: 2010 November 30, 21:55:15 »

lehet
kelleni fog pár engedély
a vízműtől
a környezetvédelmi főfelügyelettől
vízmintavétel
környezetvédelmi tanulmány
valami engedély a füstgázokról
elmü engedélye és az áram tulajdonosának engedélye stb stb..
kb

sztem nem vágnék bele

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #87853 Dátum: 2010 November 30, 21:52:27 »

Földhivatal megmondja, lehet-e oda építési engedélyt kérni. Már a helyrajzi számból is...

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #87852 Dátum: 2010 November 30, 21:50:14 »

Lehet nem volt érvényes műszakija pl.

Ma igazoltattak a város szélén a rendőrök (csak rendőr, nem KPM,NKH), éppen egy 205 peugeotról kaparta le a műszaki matricát, amikor mellé értem....
Van erre egyáltalán jogalapja, mit tehet egyáltalán a rendőr, ha valamit kifogásol műszakilag és nincs jelen KPM-s szakember?

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87851 Dátum: 2010 November 30, 21:49:41 »

Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #87850 Dátum: 2010 November 30, 21:45:45 »

Nehogy baj legyen... Cool
kitaláltunk egy jobbat  Evil
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #87849 Dátum: 2010 November 30, 21:45:32 »

Ma igazoltattak a város szélén a rendőrök (csak rendőr, nem KPM,NKH), éppen egy 205 peugeotról kaparta le a műszaki matricát, amikor mellé értem....
Van erre egyáltalán jogalapja, mit tehet egyáltalán a rendőr, ha valamit kifogásol műszakilag és nincs jelen KPM-s szakember?

PéZsé
« Hozzászólás #87848 Dátum: 2010 November 30, 21:37:15 »

WÁÁÁ gyerekek!
Meg van, hogy ki rúgta le a rendszámomat. Összeállt a kép több részletből.
Reggel a haverokkal egy szép nagy villáskulccsal fogom várni a gyökeret
Idegbeteg állat... Múltkor egy lada oldalát rúgta be...
Szépen megmondom neki, hogy vigyázzon a fogaira, mert...

Nehogy baj legyen... Cool
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87847 Dátum: 2010 November 30, 21:34:53 »

megveszem a fogakat
indonézül fog : gigi, fogak: gigi gigi  Grin Grin Grin

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #87846 Dátum: 2010 November 30, 21:33:28 »

WÁÁÁ gyerekek!
megveszem a fogakat

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87845 Dátum: 2010 November 30, 21:30:11 »

WÁÁÁ gyerekek!

Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #87844 Dátum: 2010 November 30, 21:23:01 »

WÁÁÁ gyerekek!
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #87843 Dátum: 2010 November 30, 21:18:17 »

nem kell átalakítási engedély?
Szvsz nem.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #87842 Dátum: 2010 November 30, 21:16:55 »

Van tüv engedély rá.Nem kérdez senki semmit.
nem kell átalakítási engedély?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Oldalak: 1 ... 1345 1346 1347 1348 1349 [1350] 1351 1352 1353 1354 1355 ... 3547
Nyomtatás

Ugrás: