www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 01:11:34

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1211 1212 1213 1214 1215 [1216] 1217 1218 1219 1220 1221 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27867623 alkalommal)
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #93181 Dátum: 2011 Március 16, 22:02:14 »

A bonus-t meddig lehet átvinni?
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93180 Dátum: 2011 Március 16, 21:58:24 »

tökjó dolgokon tudsz kiakadni.

ámde:
nincs olyan, hogy foglaló ÉS előleg. vagy az egyik, vagy a másik.
továbbá olyan sincs, hogy az adásvételi szerződés megkötésekor foglalót vagy előleget fizetsz, max. nem a teljes vételárat fizeted ki azonnal.
mivel szemben ha van egy érvényes adásvételid, akkor attól függetlenül, hogy nem fizetted ki az egész vételeárat, az ingatlan a te tulajdonodba került.
hovatovább az eladó onnantól kezdve már vissza sem léphet.
vagy pedig nem adásvételi szerződést kötöttél, hanem csak egy előszerződést, de akkor meg nem szereztél tulajdonjogot, és akkor tulajdonszerzési illeték sincs.

Nem előszerződést kötöttünk,adásvételt!A vásárolandó ingatlanra,egyszerre lett letéve egy nagyobb összeg,aminek a kisebb része foglaló,a nagyobb része pedig előleg!!
És kevesebb mint egy hónapra rá jött a végzés a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól,hogy én vagyok a vagyonszerző,illeték ügyben,ekkor és ekkor jönnek,az ingatlan forgalmi értékének a megállapítására.

Te lehet,hogy ezt az előre illeték kaszírozást nem tartod hülyeségnek,én mondjuk igen,a következők miatt.Induljunk ki a saját esetünkből.Mi mint laikusok,ezzel nem voltunk mondjuk tisztában.Tudtuk,hogy mennyi pénzünk van,és mondjuk úgy kalkuláltuk az ingatlan vásárlást,hogy mondjuk a plafonra kalkuláltuk,pont annyi a vételár,mint amennyink van.Az illetéket meg gondoltuk,hogy utána egy-két hónapra kiküldik,addigra az arra szükséges lóvét is megkerestük,előteremtettük volna.Mindent szépen sorban.
De ha az illetékhivatal előre kéri az ő részét,a meglévő pénzünkből kell befizetni,ami így hiányozni fog a megvásárolandó ingatlan vételárából,tehát bekever,hogy az ember honnan kerítsen még arra is pénzt.Holott mondjuk pár hónap múlva,már nem is lenne gond.
Bár lehet,hogy arra is van megoldás,halasztás kérés,részletfizetés vagy valami.
Tehát ezért akadtam én ki! Wink
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #93179 Dátum: 2011 Március 16, 21:24:29 »

Cry

most kapásból olyan 3-4 oldalt tudnék teleírni a magyar gfb-rendszerben levő oltári nagy faszságokkal, és ez csak olyan másfél sor lenne benne...
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93178 Dátum: 2011 Március 16, 21:23:30 »

van. jónéhány évvel később indult, mint az szgk.-ra, de már sok éve van

Ohhh.. köszönöm a felhomályosítást... Wink

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #93177 Dátum: 2011 Március 16, 21:22:34 »

az utóbbi
Cry
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93176 Dátum: 2011 Március 16, 21:22:14 »

A miénken van. (B8)

Akkor sorry... Wink

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #93175 Dátum: 2011 Március 16, 21:21:38 »

Tgk-nak ven egyáltalán olyanja??? Én nem tudok róla, de attól még lehet... Roll Eyes

van. jónéhány évvel később indult, mint az szgk.-ra, de már sok éve van
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #93174 Dátum: 2011 Március 16, 21:20:40 »

Hozzáértők!

Ha eladom az OFF személyautómat, akkor az addig (ezzel az autóval) szerzett bonus-omat, egy az utána vásárolt tgk.-ra átvihetem, vagy tgk.-ra csak tgk.-ról lehet átvinni a kedvezményeket?

Köszi előre is a segítséget.

az utóbbi
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #93173 Dátum: 2011 Március 16, 21:20:16 »

A napokban az alábbi dolgon akadtam ki!
Az illeték is állami jövedelem,bevétel.
Vesz az ember mondjuk egy ingatlant,x Forintért.Elmegy ügyvédhez,és leteszi mondjuk x-nek a felét foglaló és előlegként az adásvételi szerződés megkötésekor.A maradékot mondjuk öt hónap múlva.Mit csinál az illetékhivatal?Egyből kiküld egy értékbecslőt,megállapítja az ingatlan forgalmi értékét,és egy hónap múlva már jön is a csekk,hogy fizesd be az illetéket,egy olyan ingatlan ügylet után,ahol a teljes vételárát még ki sem fizetted,majd csak öt hónap múlva,addig még bármi lehet,meg is halhatsz,bármelyik fél visszaléphet...,és így még nem is vagy a tulajdonosa.
Ez is azt bizonyítja,hogy nincsen lóvé,üres a kassza.Azonnal beszedni mindent!

tökjó dolgokon tudsz kiakadni.

ámde:
nincs olyan, hogy foglaló ÉS előleg. vagy az egyik, vagy a másik.
továbbá olyan sincs, hogy az adásvételi szerződés megkötésekor foglalót vagy előleget fizetsz, max. nem a teljes vételárat fizeted ki azonnal.
mivel szemben ha van egy érvényes adásvételid, akkor attól függetlenül, hogy nem fizetted ki az egész vételeárat, az ingatlan a te tulajdonodba került.
hovatovább az eladó onnantól kezdve már vissza sem léphet.
vagy pedig nem adásvételi szerződést kötöttél, hanem csak egy előszerződést, de akkor meg nem szereztél tulajdonjogot, és akkor tulajdonszerzési illeték sincs.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #93172 Dátum: 2011 Március 16, 21:19:20 »

A miénken van. (B8)

Tgk-nak ven egyáltalán olyanja??? Én nem tudok róla, de attól még lehet... Roll Eyes
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93171 Dátum: 2011 Március 16, 21:18:10 »

Hozzáértők!

Ha eladom az OFF személyautómat, akkor az addig (ezzel az autóval) szerzett bonus-omat, egy az után vásárolt tgk.-ra átvihetem, vagy tgk.-ra csak tgk.-ról lehet átvinni a kedvezményeket?

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #93170 Dátum: 2011 Március 16, 21:16:55 »

Hozzáértők!

Ha eladom az OFF személyautómat, akkor az addig (ezzel az autóval) szerzett bonus-omat, egy az utána vásárolt tgk.-ra átvihetem, vagy tgk.-ra csak tgk.-ról lehet átvinni a kedvezményeket?

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93169 Dátum: 2011 Március 16, 21:12:39 »

A napokban az alábbi dolgon akadtam ki!
Az illeték is állami jövedelem,bevétel.
Vesz az ember mondjuk egy ingatlant,x Forintért.Elmegy ügyvédhez,és leteszi mondjuk x-nek a felét foglaló és előlegként az adásvételi szerződés megkötésekor.A maradékot mondjuk öt hónap múlva.Mit csinál az illetékhivatal?Egyből kiküld egy értékbecslőt,megállapítja az ingatlan forgalmi értékét,és egy hónap múlva már jön is a csekk,hogy fizesd be az illetéket,egy olyan ingatlan ügylet után,ahol a teljes vételárát még ki sem fizetted,majd csak öt hónap múlva,addig még bármi lehet,meg is halhatsz,bármelyik fél visszaléphet...,és így még nem is vagy a tulajdonosa.
Ez is azt bizonyítja,hogy nincsen lóvé,üres a kassza.Azonnal beszedni mindent!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93168 Dátum: 2011 Március 16, 21:09:59 »

Nekem nem a biztonsági őrőkkel van konkrétan bajom,hanem a törvényalkotókkal,akik ilyen felesleges álláshelyeket teremtenek,amik rengeteg pénzbe kerülnek az államnak,amik az adófizetők pénzéből finanszíroznak.
Aztán utána meg sírnak,hogy üres az államkassza,felemelik a nyugdíjkorhatárt...

Rendben van... És szerinted hol kellene dolgozniuk???? Ha hiszed, ha nem, sokan azért "vállalják be" ezt a melót, mert máshova nem tudnak menni dolgozni...
Bár, ha msot az jön, hogy állások százezrei nyílnak meg hamarosan, akkor... na mindegy, ebbe ne menjünk bele... Az még nagyon odébb van...
És abban sem vagyok biztos, hogy a sok léhűtő politikus, meg a kiszolgálóik nem kerülne többe nekünk... azokat sem ártana megnyírbálni... esetleg... Wink

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93167 Dátum: 2011 Március 16, 20:58:43 »

hogy sokmilliárdért ücsörgő biztonsági őrökről esik szó, holott nem ők keresnek milliárdokat, hanem akiket Te is említettél...
Nekem nem a biztonsági őrőkkel van konkrétan bajom,hanem a törvényalkotókkal,akik ilyen felesleges álláshelyeket teremtenek,amik rengeteg pénzbe kerülnek az államnak,amik az adófizetők pénzéből finanszíroznak.
Aztán utána meg sírnak,hogy üres az államkassza,felemelik a nyugdíjkorhatárt...
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93166 Dátum: 2011 Március 16, 20:47:08 »

Nem az elmefuttatással van a baj.
A biztonsági örökböl indult a téma.
....

Sajnos azt kell, hogy mondjam, mégis azzal van a baj...
Megértem, hogy Neked is gondod van a biztonsági őrökkel, cégekkel...
Csak az a gondom, hogy én meg épp az ellenkezőjéről is hallottam szép példákat, amik azt bizonyították, hogy sajnos sok helyen szükség van rá... És abból levezetni, hogy: érdekes ott is vannak törökök, meg arabok, meg mindenféle náció és mégsem kell, az épp talán a mentalitást és a hozzáállást bizonyítja. Hogy ennek ellenére ott ez mégsem milliárdos biznisz... Lehet éppen ez ellen kellene fellépni, hogy ne ez legyen! Hogy ott is legálisan, rendesen megfizetett dolgozók legyenek... és ha majd egyszer eljutunk mi is arra szintre, hogy nem lesz rájuk szükség, akkor mindenki örülhet... És itt az erős csúsztatás, hogy sokmilliárdért ücsörgő biztonsági őrökről esik szó, holott nem ők keresnek milliárdokat, hanem akiket Te is említettél...

Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #93165 Dátum: 2011 Március 16, 20:30:00 »

Érdekes elmefuttatásaid vannak...
Nem az elmefuttatással van a baj.
A biztonsági örökböl indult a téma.
Annyit tennék csak halkan hozzá,hogy hosszu éveken keresztül az APEH-ben pöffeszkedö biztonsági órók feketén,bejelentés nélkül dolgoztak ott,és ez egy apehosnak se tünt fel.
Nem felelötlenül irogatok,sajnos volt "szerencsém" belecsöppenni,közel egy évig az örzö-védö iparba.
A Maffia és a Cosa Nostra kutya fasza ahhoz képest ami ott megy.
A hangzatos nevü biztonsági cégek mögött van egy alapitó tulaj,aki legtöbb esetben levitézlett rendör,vagy belügyes,aztrán vannak a mezitlábas örzöemberek,akik bejelentés nélkül,félpénzért vannak ott,ahova a "cég" küldi öket.

Tóth Zoltán
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93164 Dátum: 2011 Március 16, 19:54:06 »

Mert azt hiszed,hogy a határ túloldalán egy teljesen más civilizáció él?Ott csak olyan populáció alakult ki,hogy nem születtek agresszív emberek,hülyék,aberráltak,bűnőzők stb...Dehogynem,ők is ugyan olyanok mint mi,vegyesen,van köztük mindenféle ember.Sőt!
Arról még nem is beszéltem,hogy mivel Europa egyik leggazdagabb országa,a világ minden részéről odatalálnak a külföldiek a jobb/könnyebb megélhetés reményében,tele vannak,török,arab,muszlim,volt Jugo,és az egész világ minden részéről vendégmunkással,és rengeteg bűnözésből élő külföldivel.Még csak ott fordulnak meg érdekes emberek az adóhivatalokban.Még sincsenek sokmilliárdért ücsörgő biztonsági őrök.

Most nehogy azt állítsd be,hogy nálunk azért van mert indokolt,külföldön meg azért nincs,mert ott nem indokolt a jelenlétük.Mert ez így nem igaz!

Érdekes elmefuttatásaid vannak... De, ha Téged ez megnyugtat, ám legyen... Roll Eyes 
Ja: és a kishazánkból áttévedő, ott bűnözéssel foglalkozókat kifelejtetted... Wink

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #93163 Dátum: 2011 Március 16, 17:58:58 »

Azer' beszelj valami hozzaertovel (talan itt a forumon is talalsz :-))... Nekem valami olyasmi remlik, hogy van olyan biztositas, hogy a kiesett jovedelmet is beleszamitjak/fizetik a hatramaradoknak.
ja.
nem egy összegben csengetik ki, hanem járadékként.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #93162 Dátum: 2011 Március 16, 17:15:02 »

És szerinted az egy életre megoldaná a problémát?
Átmenetileg oldaná csak meg a problémát,míg el nem fogy.
Azer' beszelj valami hozzaertovel (talan itt a forumon is talalsz :-))... Nekem valami olyasmi remlik, hogy van olyan biztositas, hogy a kiesett jovedelmet is beleszamitjak/fizetik a hatramaradoknak.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93161 Dátum: 2011 Március 16, 17:02:03 »

És szerinted az egy életre megoldaná a problémát?
Átmenetileg oldaná csak meg a problémát,míg el nem fogy.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #93160 Dátum: 2011 Március 16, 16:50:38 »

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #93159 Dátum: 2011 Március 16, 16:33:42 »

S.O.S
Keresek 1db Uaz henger perselyt!
Köszi.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93158 Dátum: 2011 Március 16, 16:32:28 »

Rulezka
« Hozzászólás #93157 Dátum: 2011 Március 16, 16:16:19 »

Aki valaha rokkantnyugdíjas lett,az marad is örökre rokkantnyugdíjas,olyan nincsen hogy átlépi a nyugdíjkorhatárt,és átlép a sima öregségi nyugdíjba.Az marad mindig is abban!
A rokkantnyugdíj is szép lassan kúszik,emelkedik és mire megöregszik a rokkantnyugdíjas,az is kb akkora összeg lesz,mint egy sima nyugdíj.
hááát
mivel nem tudja fenntartani magát a havi alig 40e ft-ból így mi fizetjük neki a kiadásait és segítjük amiben csak tudjuk...
ha kért volna pl: méltányossági alapon támogatást, akkor pedig megvonták volna nevetséges pár ezer forintos téli fűtéstámogatását (kb 3e ft havonta)...

ebben tényleg az a vicc, hogy veleszületett betegsége van, ami sajnos akkor sem és manapság sem volt gyógyítható, a rávaló gyógyszert pedig anno a háborús időszak miatt nem kapta meg...asszem ilyenkor nem ő a hunyó, mégis egész élete a nélkülözésről szólt...

azért hogyha 40e ft sok egy hónapra.. hát megnézném azt mikor az ember mások segítségére szorul és soknak találják a napi épp hogy több mint 1e ft-ot a megélhetéshez
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93156 Dátum: 2011 Március 16, 16:08:00 »

jelenleg az öregségi nyugdíj határán van és az se lesz több mint a jelenlegi pénze

Aki valaha rokkantnyugdíjas lett,az marad is örökre rokkantnyugdíjas,olyan nincsen hogy átlépi a nyugdíjkorhatárt,és átlép a sima öregségi nyugdíjba.Az marad mindig is abban!
A rokkantnyugdíj is szép lassan kúszik,emelkedik és mire megöregszik a rokkantnyugdíjas,az is kb akkora összeg lesz,mint egy sima nyugdíj.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93155 Dátum: 2011 Március 16, 15:21:03 »

Ja, azt elfelejtettem, hogy ne az osztrák adást nézdd!! Ott valszeg nem erről szólnak a hírek... Tongue Undecided
Mert azt hiszed,hogy a határ túloldalán egy teljesen más civilizáció él?Ott csak olyan populáció alakult ki,hogy nem születtek agresszív emberek,hülyék,aberráltak,bűnőzők stb...Dehogynem,ők is ugyan olyanok mint mi,vegyesen,van köztük mindenféle ember.Sőt!
Arról még nem is beszéltem,hogy mivel Europa egyik leggazdagabb országa,a világ minden részéről odatalálnak a külföldiek a jobb/könnyebb megélhetés reményében,tele vannak,török,arab,muszlim,volt Jugo,és az egész világ minden részéről vendégmunkással,és rengeteg bűnözésből élő külföldivel.Még csak ott fordulnak meg érdekes emberek az adóhivatalokban.Még sincsenek sokmilliárdért ücsörgő biztonsági őrök.

Most nehogy azt állítsd be,hogy nálunk azért van mert indokolt,külföldön meg azért nincs,mert ott nem indokolt a jelenlétük.Mert ez így nem igaz!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93154 Dátum: 2011 Március 16, 15:05:03 »

Ilyen alapon mindenhová lehetne tenni biztonsági őrt,mert megverik a tanárnőt,megverik az iskolaigazgatót,megverik a mentőst,a háziorvost,az asszisztenst,az ügyeletest,a boltost,az egyéb hivatalnokot.... Undecided

Ha nézel híreket, híradót, akkor ezek elő is fordulnak, sajnos... Ja, azt elfelejtettem, hogy ne az osztrák adást nézdd!! Ott valszeg nem erről szólnak a hírek... Tongue Undecided

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #93153 Dátum: 2011 Március 16, 15:04:56 »

Ilyen alapon mindenhová lehetne tenni biztonsági őrt
En is kerek biztonsagi ort! :-))

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93152 Dátum: 2011 Március 16, 15:01:08 »

Az ügyintéző meg védje meg magát, ahogy tudja... Undecided
Ilyen alapon mindenhová lehetne tenni biztonsági őrt,mert megverik a tanárnőt,megverik az iskolaigazgatót,megverik a mentőst,a háziorvost,az asszisztenst,az ügyeletest,a boltost,az egyéb hivatalnokot.... Undecided
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93151 Dátum: 2011 Március 16, 14:55:08 »

Az ő pénzükből kellene kifogni a őrök árát. Csak azt meg nem lehet.

Az sem lenne rossz ötlet, de tényleg kivitelezhetetlen...
Anno, mikor ott dolgoztam, volt, hogy nekem kellett átmenni a szomszéd irodába, mert a (vasággyal együtt) 40 kilós kolléganőt akarta inzultálni egy derék honpolgár... Aztán jobb belátásra tért... Roll Eyes Cool

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #93150 Dátum: 2011 Március 16, 14:52:15 »

Az ő pénzükből kellene kifogni a őrök árát. Csak azt meg nem lehet.

Na igen... Tatabányán pölö nincs már biztonsági szolgálat... van is időnként csete-paté... főleg segílyosztáskor, meg, ha jönnek be a közmunkások, a fizuért... Az ügyintéző meg védje meg magát, ahogy tudja... Undecided
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #93149 Dátum: 2011 Március 16, 14:50:10 »

Igazad van, nálunk a polgármester személyesen verte meg az ügyfelet, mikor az eltörte a lakásosztály vezetőjének kezét. Szóval ott másképp viselkednek bizonyos ügyfelek. Lehet, hogy néha túlzás, de valós.

Na igen... Tatabányán pölö nincs már biztonsági szolgálat... van is időnként csete-paté... főleg segílyosztáskor, meg, ha jönnek be a közmunkások, a fizuért... Az ügyintéző meg védje meg magát, ahogy tudja... Undecided

Rulezka
« Hozzászólás #93148 Dátum: 2011 Március 16, 14:49:29 »

A másik dolog.

na igen, ezeket én sem értem

nálunk családon belül van egy született mozgássérült, és 5000-szer megalázták, újravizsgálták, hogy a születéskor fennálló és gyógyíthatatlan betegsége hátha elmúlt... jelenleg nem kap 40e ft-ot se havonta, pedig amíg bírt addig dolgozott is mozgássérült létére. pedig a mindennapi élet/mozgás is nehéz neki, jelenleg az öregségi nyugdíj határán van és az se lesz több mint a jelenlegi pénze

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #93147 Dátum: 2011 Március 16, 14:46:49 »

Igazad van, nálunk a polgármester személyesen verte meg az ügyfelet, mikor az eltörte a lakásosztály vezetőjének kezét. Szóval ott másképp viselkednek bizonyos ügyfelek. Lehet, hogy néha túlzás, de valós.

Két dolgot nem értek!

-Az egyik,mi a fasz célja,jelentősége van,az összes adóhivatalban,APEH-ban stb egész nap álldogáló biztonsági őröknek???
Netán valaki kirabolja a hivatalt?Mi a faszt vinne el onnan?Vagy az ügyintézőket kellene megvédeni az ügyfelektől?

Itt Sopronban,egy épületben van,Államkincstár,Egészségbiztosító,APEH,Nyugdíjbiztosító.Erre ebben az épületben,három szinten,három biztonsági őr álldogál,üldögél,tök feleslegesen.Ez csak egy hivatal az országban.Nem tudom hány ilyen biztonsági őrt foglalkoztat az állam,de országos szinten szerintem sokezret.Kérdem én,mennyi lóvé (milliárd Forint),lehet ezeknek az éves összjövedelmük plusz egyéb költségei,amikbe ezek az államnak kerülnek,és teljesen felesleges,hasztalan kiadás,mikor üres az álamkassza.
Pl kimegyek Ausztriába a Finanzamtba,vagy BGKK (Burgenländischen Gebietskrankenkasse),vagy AMS-be vagy bármilyen hivatalba,sehol sincsen egyetlen egy biztonsági őr sem.Ez is csak ilyen hülye magyar szokás,ami persze rengeteg felesleges kiadás,az adófizetők pénzének elpocsékolása.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93146 Dátum: 2011 Március 16, 14:40:01 »

Két dolgot nem értek!

-Az egyik,mi a fasz célja,jelentősége van,az összes adóhivatalban,APEH-ban stb egész nap álldogáló biztonsági őröknek???
Netán valaki kirabolja a hivatalt?Mi a faszt vinne el onnan?Vagy az ügyintézőket kellene megvédeni az ügyfelektől?

Itt Sopronban,egy épületben van,Államkincstár,Egészségbiztosító,APEH,Nyugdíjbiztosító.Erre ebben az épületben,három szinten,három biztonsági őr álldogál,üldögél,tök feleslegesen.Ez csak egy hivatal az országban.Nem tudom hány ilyen biztonsági őrt foglalkoztat az állam,de országos szinten szerintem sokezret.Kérdem én,mennyi lóvé (milliárd Forint),lehet ezeknek az éves összjövedelmük plusz egyéb költségei,amikbe ezek az államnak kerülnek,és teljesen felesleges,hasztalan kiadás,mikor üres az álamkassza.
Pl kimegyek Ausztriába a Finanzamtba,vagy BGKK (Burgenländischen Gebietskrankenkasse),vagy AMS-be vagy bármilyen hivatalba,sehol sincsen egyetlen egy biztonsági őr sem.Ez is csak ilyen hülye magyar szokás,ami persze rengeteg felesleges kiadás,az adófizetők pénzének elpocsékolása.
A másik dolog.

Az átkosból ittmaradt,szintén felesleges pénzpocsékolás,és szerintem igazságtalanság is,hogy rendőr,fegyőr,határőr,tűzoltó,katonatiszt stb,39 évesen (25 év szolgálat )után,elmegy nyugdíjba.Idén már az 1972-esek mennek!
Ismerek egy 1971-es gyereket,ő tavaly ment nyugdíjba.De hogyan?Nyolcadik után,14évesen,elment ipariba,lakatosnak tanult.Később évekig még lakatosként,valami vasas szakmában dolgozott.Közben volt katona is.Aztán jópár év után,beállt rendőrnek.A 14éves kora óta lévő összes évét,ipari iskola,katonaidő,lakatosként dolgozott évek,jóváírták rendőrségi munkaviszonynak (ez mondjuk már nincsen).A 14évhez hozzáadjuk a 25-öt,és ott a 39év,annyival ment is.Fiatal,erős,most felveszi az államtól a nyugdíját,aztán mellette minden nap megy feketén Ausztriába,kerti munkát végez,szőlőbe jár,fát vág...
Ez a korkedvezmény,csak pár komcsi országban volt,abból maradt itt,nyugaton ilyen sosem volt!Kint elmondom mondjuk egy 58éves rendőrnek,hogy nálunk már majdnem húsz éve nyugdíjban lehetne,vagy nem hiszi el,vagy tisztában van vele,és azt mondja,hogy a magyarok hülyék!Megjegyzik,nem csodálják,hogy nálunk üres a kassza,ha ilyen hülye törvények vannak,meghogy úgysem marad ez így sokáig,fel fogják nálunk is vinni ezeknek a nyugdíjkorhatárt.Hány tízezer ilyen korkedvezményes nyugdíjas lehet,mennyi milliárd Ft lehet évente ezek finanszírozása?
Mi meg dolgozhatunk 65-67 éves korunkig,vagy addig míg le nem fordulunk a sírgödörbe!

Mellette meg mondjuk vannak olyan rokkantnyugdíjasok,akik valóban betegek,valóban munkaképtelenek,aztán kapnak havonta 25-35e Ft nyugdíjat.
Amíg valami hozzátartozójukra számíthatnak,segítenek nekik,addig nincs gond,de mi van az olyan rokkanttal,akinek senkije nincsen,és valóban ebből a pénzből kell neki megélni?
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #93145 Dátum: 2011 Március 16, 14:20:36 »

Két dolgot nem értek!

Süni
« Hozzászólás #93144 Dátum: 2011 Március 16, 13:22:22 »

Rétegségmérő, bekvalifikálva.  Grin Grin Grin Grin

http://hirdetotabla.duen.hu/egyeb/autvalkapc_olato_/autretegegmer51911
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #93143 Dátum: 2011 Március 16, 12:08:14 »

Miért kell ehhez ismerős? Ismeretlen GSM szerviz nem vállalja???

Vagy magad?
http://www.youtube.com/watch?v=K9-gBnTVV0Q

http://www.youtube.com/watch?v=pmwr_DYnNyY&feature=related

igazságod vagyon

flex 'em all!
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #93142 Dátum: 2011 Március 16, 11:43:04 »

van valakinek gsm-es ismerőse?
nokia 6303-ban kellene kijelzőt cserélni.
lepottyant, behalt.

Miért kell ehhez ismerős? Ismeretlen GSM szerviz nem vállalja???

Vagy magad?
http://www.youtube.com/watch?v=K9-gBnTVV0Q

http://www.youtube.com/watch?v=pmwr_DYnNyY&feature=related

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Oldalak: 1 ... 1211 1212 1213 1214 1215 [1216] 1217 1218 1219 1220 1221 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: