www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 01:21:14

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 979 980 981 982 983 [984] 985 986 987 988 989 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27955647 alkalommal)
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102461 Dátum: 2011 November 22, 20:59:56 »

Hát igen, a liberalizmus és esélyegyenlőség csak a mi "civilizációnkban" próbál működni. (remélem a PC kereten belül maradtam)
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #102460 Dátum: 2011 November 22, 20:57:03 »

A komondor sajnos elpusztult, valami vírusos fertőzésben. Most ugyan ez van törpe kiadásban (fehér puli by 1303LS) Ha dobermann elmegy (14 éves) akkor megint komondor lesz Smiley

Nálunk meg Bodri, aki most 8. évét tölti lassan. Árokparti turmix és sétatéri keverék elegye, erős schnauzer-puli behatásokkal.
Pofátlan tud lenni mindenkivel a családban (pl. kapun kioson...), kivéve engem. Anno 1-2-3 éves korában, amíg a dackorszak tartott, gatyába rántottam évente egyszer, amikor disznóságot csinált. Igen, verés... (ABF kolléga is célzott erre, hogy hogyan is alakul ki a falkavezér státusz...). Volt, hogy a szomszéd szólt, 5 házzal lejjebb, hogy nála a kutyám, bicajjal utána, kutya meg sem mozdul, mikor meglát (lefagyott a vindóz): a nyakamban hoztam haza, mint egy stólát (közepesen nagy testű kutya, olyan 30 kg-ra saccolom...). Néha emlékeztetni kell rá, ki a vezér, ez évente max. egy alkalom. De rettenetesen szeretjük, ha hosszabb időre elmegyünk itthonról, szinte beszél, mesél, mikor hazajövünk. Nem tudom, mi lesz, ha majd Bodri már nem lesz, nagyon családtag lett.
De a pulival megpróbálkoznék... (vizslával csak azért nem, mert nem tudom biztosítani a rendszeres vadászatot számára...) De Bodri marad "a" kutya a családban örök időkre, a gyerekekkel együtt nőtt fel.

Ja, és parvo vírussal ( a bélrendszer nyálkahártyáját gyakorlatilag lehámozza, semmi kaja nem marad meg a kutyákban ilyenkor, általában nagyon gyors lefolyású, hasmenéssel, magas lázzal, a végén kiszáradással járó betegség, a macskák nagyon sokszor a hordozói, de rájuk tök veszélytelen...) nagyon vigyázni, amint az 1 évnél fiatalabb kölyökkutya kedvetlen, vinni azonnal állatorvoshoz (majdnem kétszer elpatkolt Bodri..), illetve a szabadban, kertes házban élő kutyáknál a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladással (amint levert a kutya, mi mindig megnézzük a szem nyálkahártyáját: ha feltűnően vérszegény, besárgult, irány dokibácsiért, aki már adja az injekciót erre a nyavalyára, de ez is egy kurva orosz rulett-szerű játék szegény jószágoknak...)
« Utoljára szerkesztve: 2011 November 22, 21:02:53 írta gyuszkó »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
1303LS
« Hozzászólás #102459 Dátum: 2011 November 22, 20:32:39 »

Tök más helyzet amikor a kutya egyedül van és unalmában, vagy bármi más késztetésből rágcsál és más amikor ott a "falkavezér" és annak kell szótfogadnia.
Elsőt szerintem pusztán neveléssel nemlehet megoldani, a második helyzet sokkal egyszerűbb.
Nekem volt már sok kutyám, bullmasztif, nápolyimasztif, vizsla, tacskó, doberman, most a fókák. Eddig mindegyiket sikerült megnevelnem úgy, hogy nem bántottam őket. Viszont a játék közbeni lebirkózás a megadásig elengedhetetlen.  Wink Fokáknál nagyon könnyű a nyomatékosítás, elég lökni egyet a seggükön és már borul is a hurka testével, az nagyon nagy nyomot hagy benne. A másik a következetesség. AMit egyszer kimondasz annak meg is kell történnie, mindig. SZóval ha elhangzik a "hátra", akkor addig nincs vége amíg fizikailag hátra nem ment, nem elég, hogy "elindultam apa", meg "a kocsi alatt olyan mintha hátul lennék"
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102458 Dátum: 2011 November 22, 20:28:26 »

Egyszer nyitva felejtettem egész éjjel a hátsó tolókaput. Senki nem jött be, semmi nem ment ki. Valahogy tudják, mi a rend.

havonta 2x marad nálunk nyitva a gyermekeim által, megvan mindenki  Wink
ja macska kijár  Grin Grin

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102457 Dátum: 2011 November 22, 20:27:32 »

fasz!nem at mondtam hogy megütötted,hanem érdekelt hogy ez az idomítás melyik fázisa volt
a végfázis, végfelhasználóknak

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102456 Dátum: 2011 November 22, 20:25:20 »

Egyszer nyitva felejtettem egész éjjel a hátsó tolókaput. Senki nem jött be, semmi nem ment ki. Valahogy tudják, mi a rend.

ha jól rémlik, nem ütöttem meg egyszer sem !
ja hogy kurvaanyáztam hangosan  Grin  igen, az lehet  Cool
RNIE
« Hozzászólás #102455 Dátum: 2011 November 22, 20:23:52 »

fasz!nem at mondtam hogy megütötted,hanem érdekelt hogy ez az idomítás melyik fázisa volt
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102454 Dátum: 2011 November 22, 20:23:04 »

arról amikor ültem a zöld golfodban amíg a szőr kutyát hajkurásztad hogy menjen haza

RNIE
« Hozzászólás #102453 Dátum: 2011 November 22, 20:20:22 »

nem tudom miről beszélsz!
arról amikor ültem a zöld golfodban amíg a szőr kutyát hajkurásztad hogy menjen haza
Rulezka
« Hozzászólás #102452 Dátum: 2011 November 22, 20:19:31 »

Valamiért mindenki úgy gondolja, hogy nem akarja ütni-vágni a kutyáját, de azért az tudja, merre hány méter...
A kutya falkában élő ragadozó ősökkel a rangsort gesztusokból, vagy kínos erőszakból tanulja meg.

Kedvencem az ember lábára felugráló kutya sajnálata, majd a szentségelés, ha sáros lábbal is megteszi, mert sajnálnak rátaposni a hátsó lábára, amíg nem késő...
Amúgy lehet próbálkozni a kutyanyelv gesztusaival, csak legyen hozzá türelem, meg idő. Tényleg.
pedig van aki ismeri ezeket a trükköket, miénk is ugrált, egészen addig amíg nem kezdtem el a hátsó lábait lökdösni, azóta már senkire sem ugrál itthon  Grin
1303LS
« Hozzászólás #102451 Dátum: 2011 November 22, 20:19:22 »

A linkelt oldal csak még jobban megerősít,1303A-t szerelték 1.2-es motorral.
73'ban A jelölést kapott. 74'ben csak sima 1303-nak hívták és a 73'-as "spar" jegyeket is elvesztette. Kapott "B"oszkopgumisborítást, ajtózsebet, meg még ezt azt, ami 73'-ban nem volt az 1,2-es "A"-ban
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102450 Dátum: 2011 November 22, 20:17:40 »

az melyik rész volt amikor a kocsiban kiolvastam a háború és békét amíg a kutyát kergetted hogy menjen haza? Cool
nem tudom miről beszélsz!

RNIE
« Hozzászólás #102449 Dátum: 2011 November 22, 20:16:36 »

amióta élek van kutyám !  mindig is volt !
azt kell mondanom, hogy bár nehéz, de amikor még kicsi, mondjuk kamasz, akkor egyszer kétszer gatyába kell rázni mindegyiket,
az melyik rész volt amikor a kocsiban kiolvastam a háború és békét amíg a kutyát kergetted hogy menjen haza? Cool
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102448 Dátum: 2011 November 22, 20:09:15 »

Akkor tényleg nem "normális". Aki "életveszélyben" besegít egy kutyának, azt rendesen sosem felejti el.

ezt már kipróbáltuk Vetart tanácsára. nem jött be  Undecided
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102447 Dátum: 2011 November 22, 20:05:51 »

Nehéz történet. Ha tényleg meg akarod oldani, egy hétig ne adj neki enni. Utána csak szép lassan, hogy megmaradjon. Meg fog változni.

ezt már kipróbáltuk Vetart tanácsára. nem jött be  Undecided

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102446 Dátum: 2011 November 22, 20:03:36 »

A komondor sajnos elpusztult, valami vírusos fertőzésben. Most ugyan ez van törpe kiadásban (fehér puli by 1303LS) Ha dobermann elmegy (14 éves) akkor megint komondor lesz Smiley

Nálad oriás van nem kutya:)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #102445 Dátum: 2011 November 22, 20:01:09 »

Nehéz történet. Ha tényleg meg akarod oldani, egy hétig ne adj neki enni. Utána csak szép lassan, hogy megmaradjon. Meg fog változni.

Nálad oriás van nem kutya:)

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102444 Dátum: 2011 November 22, 19:59:22 »

kb 6-8 hónapja kihoztunk egy kutyát a budaörsi menhelyről, rosszul mértük fel a képességeinket, a mai napig a közelébe sem tudunk menni és más bajok is vannak a kutyussal, úgy döntöttünk, hogy nem visszük vissza mert a hibái miatt azonnal elaltatnák, ezúttal mi tanultunk meg együtt élni egy kutyával aki semmit nem akar tőlünk, de akkor sem engedem megölni ha soha az életemben nem fogom tudni megsimogatni !  sajnos ilyen is van .........
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #102443 Dátum: 2011 November 22, 19:56:40 »

Végre valakinek van fogalma a megoldásról.  Cool

Valamiért mindenki úgy gondolja, hogy nem akarja ütni-vágni a kutyáját, de azért az tudja, merre hány méter...
A kutya falkában élő ragadozó ősökkel a rangsort gesztusokból, vagy kínos erőszakból tanulja meg.

Kedvencem az ember lábára felugráló kutya sajnálata, majd a szentségelés, ha sáros lábbal is megteszi, mert sajnálnak rátaposni a hátsó lábára, amíg nem késő...
Amúgy lehet próbálkozni a kutyanyelv gesztusaival, csak legyen hozzá türelem, meg idő. Tényleg.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #102442 Dátum: 2011 November 22, 19:56:17 »

amióta élek van kutyám !  mindig is volt !
azt kell mondanom, hogy bár nehéz, de amikor még kicsi, mondjuk kamasz, akkor egyszer kétszer gatyába kell rázni mindegyiket,
ezt, ki így, ki úgy teszi, jó az üvöltős is néha és néha elég is, a rálépős módszer is jó, de néha csak az segít ha az ember eltángálja párszor szegény ebet.
nekem szerencsém volt mert soha egyiket sem kellett eltángálnom (nagyon), de ismerek olyat aki semmilyen módon nem boldogul a kutyájával, pedig mindent kipróbált már.
véleményem szerint gazdiszemelyiség függő is !

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #102441 Dátum: 2011 November 22, 19:55:36 »

A linkelt oldal csak még jobban megerősít,1303A-t szerelték 1.2-es motorral.
RNIE
« Hozzászólás #102440 Dátum: 2011 November 22, 19:48:33 »

http://index.hu/tech/2011/11/22/megvalosithato_a_szembe_epitett_kijelzo/
1303LS
« Hozzászólás #102439 Dátum: 2011 November 22, 19:43:04 »

Akkor az 1303A volt.
Nembiztos.
http://www.vw-1303.de/
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #102438 Dátum: 2011 November 22, 19:40:59 »

Nekem volt ezerkettes 03-as. Gyárilag.
Akkor az 1303A volt.
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #102437 Dátum: 2011 November 22, 19:39:19 »

Kutyás kérdés.

Rágja a fa korlátot, ütni vágni nem akarom, sztem nem használna,
Natúr fa azt mondták kenjem be bőrápoló olajjal mert keserű.... kipróbáltam egy kis részen, konkrétan imádják és nem győzik nyalogatni.. öngól.!  Grin
...namost a következő ötletem az erős paprika, nem a Pista mert azt beszívja a fa, elszinezi, inkább valami natúr cucc, hegyes erőssel végig kenegetni faszán...  Grin Grin Evil

...nos ha valakinek van tapasztalata, jó ötlete ez ügyben, ne tartsa magában!! Köszi

Bácsi Győző
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #102436 Dátum: 2011 November 22, 19:33:43 »

Akkor én eddig rosszul tudtam, hogy az 1303-asban is 1.6-os motor illetve tárcsafék van ugyan úgy mint a S változatban? Ezért is mertem megkérdezni, hogy mi különbség van a két változat között.
Nekem volt ezerkettes 03-as. Gyárilag.

Bácsi Győző
Süni
« Hozzászólás #102435 Dátum: 2011 November 22, 17:59:08 »

Nincs kutyánk,nem értek hozzá,de ilyen állatos boltokban árult mindeféle rágóka,fogkoptató,műcsont meg hasonlók nem segítenek?
Valami oka csak van az állatnak,hogy rág?Ezt nem lehet megszüntetni,vagyis barbárság!Tehát szerintem nem a rágást kell megszüntetni,hanem más anyagra kell az állatot rávezetni,ami erre a célra találtak ki.
Van vagy 15 db ilyen rágóvacak szerte az udvarban. Csak akkor érdekli őket, ha a másik felét rángatom. Kedvenc játék egy vontatókötél. Középen én, két végén a két eb.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #102434 Dátum: 2011 November 22, 17:57:45 »

Nincs kutyánk,nem értek hozzá,de ilyen állatos boltokban árult mindeféle rágóka,fogkoptató,műcsont meg hasonlók nem segítenek?
Valami oka csak van az állatnak,hogy rág?Ezt nem lehet megszüntetni,vagyis barbárság!Tehát szerintem nem a rágást kell megszüntetni,hanem más anyagra kell az állatot rávezetni,ami erre a célra találtak ki.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #102433 Dátum: 2011 November 22, 17:49:42 »

A kutya kb 2m magasra ugrik (közben örjöngve ugat),
nálunk a harmadik szomszéd blökije csinálta, amíg ki nem figyeltem az amplitudóját és a rezgésszámot.
azóta nem.

a második szomszéd dög meg újabban kikapkod a kerítésen.
sajnos eddig nem volta elég gyors.
öregszem. :-/

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #102432 Dátum: 2011 November 22, 17:45:25 »

Kutyás kérdés.

Natúr fa azt mondták kenjem be bőrápoló olajjal mert keserű.... kipróbáltam egy kis részen, konkrétan imádják és nem győzik nyalogatni.. öngól.!  Grin
...namost a következő ötletem az erős paprika, nem a Pista mert azt beszívja a fa, elszinezi, inkább valami natúr cucc, hegyes erőssel végig kenegetni faszán...  Grin Grin Evil

...nos ha valakinek van tapasztalata, jó ötlete ez ügyben, ne tartsa magában!! Köszi

szerintem meg orrba kell baszarintani az ebet.
ha a macskánál használt, akkor a blökinél is fog.

opcionálisan megígérheted a dögnek, hogy megzabálom pörkölt formájában :-)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #102431 Dátum: 2011 November 22, 17:11:34 »

Mutasd meg neki ki a falkavezér (komolyan, nem hülye poén, kutyapszichológia)  Cheesy

hugyozza le a kutyaólat?  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #102430 Dátum: 2011 November 22, 16:44:03 »

Kutyás kérdés.

Mutasd meg neki ki a falkavezér (komolyan, nem hülye poén, kutyapszichológia)  Cheesy
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #102429 Dátum: 2011 November 22, 12:21:10 »

Latom nem ertettetek meg :
a kutya  szetrag mindent = kart okoz, ütni nem akarja = tehat le kell löni, meg kell semmisiteni, a karokozokat liquidalni kell.
a megoldast felejanlottam, csak szolni kell . 12 Schilling volt a golyo . . . .  Grin
szerintem kár volt megmagyarázni... Roll Eyes

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #102428 Dátum: 2011 November 22, 12:13:18 »

Nyámnyila. Grin
Mégsem.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #102427 Dátum: 2011 November 22, 12:13:06 »

De most bevetem az erős pistát, hátha eltántorítja.
Ajjajj, az engem is eltantoritana! ... ;-)))

[a csatolmányt egy admin törölte]

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #102426 Dátum: 2011 November 22, 09:52:37 »

Jezusom ...
mert ez milyen fából van? ezt nem rágják szerinted?

Épp az a lényege szerintem, hogy alatta fém van, abba belevásik a foga és talán elmegy a kedve tőle... Roll Eyes Cool

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #102425 Dátum: 2011 November 22, 09:51:24 »

itt a megoldas .
szolj ...
vigyázz, ha peched van célozni is tudnak

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #102424 Dátum: 2011 November 22, 09:46:07 »

itt a megoldas .
szolj ...
Jezusom ...
mert ez milyen fából van? ezt nem rágják szerinted?
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #102423 Dátum: 2011 November 22, 09:42:01 »

Kutyás kérdés.

itt a megoldas .
szolj ...

[a csatolmányt egy admin törölte]

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Süni
« Hozzászólás #102422 Dátum: 2011 November 22, 08:43:35 »

amúgy a kutyáknak a rágás fontos..........  csont, ilyesmi.........
nálunk a kedvenc : pillepalack kupakleszedés,menetesrész szétrágás....
meg diót eszik, saját maga töri Evil
Dió mogyoró nálunk is megy, no meg az orgonabokor! Már a felét lelegelték, ágastul együtt.
Oldalak: 1 ... 979 980 981 982 983 [984] 985 986 987 988 989 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: