www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 23:27:31

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 940 941 942 943 944 [945] 946 947 948 949 950 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27894817 alkalommal)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #104021 Dátum: 2011 December 27, 13:57:41 »

ez igaz, mert a meleg vízben kevesebb apró bubi van, mint a hidegben.
a bubi meg jó hőszigetelő, mint tudjuk.

ha melegíted, akkor is a meleg fog előbb megmelegedni.
közben megtaláltam, Mpemba paradoxon a neve a dolognak

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #104020 Dátum: 2011 December 27, 12:23:00 »

Nem is, hanem a felületén megtapadó aromás szerves vegyületektől. Ugye ezt aztán a bor jól kioldja az alkohol tartalma miatt.
100 évvel ezelőtt neked fa vibid volt, most meg aromás szerves vegyületekből készült análintrúdered atom meghajtással. Grin Grin Grin Grin
ne faszkodjatok már!

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető bitus76

06 30 460 2831

« Hozzászólás #104019 Dátum: 2011 December 27, 12:09:02 »

100 évvel ezelőtt neked fa vibid volt, most meg aromás szerves vegyületekből készült análintrúdered atom meghajtással. Grin Grin Grin Grin
mondjuk 100 éve 40 évesen már öreg buzi voltál.
most meg egy fiatalos buzi.
de ez nem a széntől függ. (szerintem)

VW 1200.1963.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #104018 Dátum: 2011 December 27, 12:05:47 »

Nem is, hanem a felületén megtapadó aromás szerves vegyületektől. Ugye ezt aztán a bor jól kioldja az alkohol tartalma miatt.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #104017 Dátum: 2011 December 27, 12:01:52 »

Szerintem az ÉLET káros.
Száz éve  nem volt ennyi beteg ember.
A környezet és az szennyezett amit megeszünk.
Ez amit leírtál túl van parázva.
Bocs ha nyers voltam.

mondjuk 100 éve 40 évesen már öreg buzi voltál.
most meg egy fiatalos buzi.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #104016 Dátum: 2011 December 27, 11:53:02 »

http://www.youtube.com/watch?v=4jYcX_D09ig&feature=related

Fantasztikus gumik. Főleg Gumiboginak ajánlom.
Nem elérhető bitus76

06 30 460 2831

« Hozzászólás #104015 Dátum: 2011 December 27, 11:46:10 »

Szerintem az ÉLET káros.
Száz éve  nem volt ennyi beteg ember.
A környezet és az szennyezett amit megeszünk.
Ez amit leírtál túl van parázva.
Bocs ha nyers voltam.
A hordó belsejét égetik.De utána a bor hosszú hónapokig,évekig áll benne.Gondolom nem csak az íz megy át.
De készítenek barriquet hordó nélkül is,mert úgy olcsóbb.Chipsnek hívják.A bor bárminémű tartályban van (általában rozsdamentes acél),és fadarabokat dobnak,áztatnak bele,és úgy kapja meg a fa ízét.Általában hálóban vagy neccben lógatják,áztatják bele,így bármikor könnyen kivehető a tartályból.

Az elégett,kokszos ételek rákkeltő hatása,állatkisérletekkel is bizonyított.Egy csoport patkányt,kevésbé feketített ételekkel etettek.Egy másik csoport,már erősebben kokszolt ételeket kapott.Egy másik csapat meg hosszútávon,folyamatosan csak elégetett ételt kapott.A rákos megbetegedések egyenes arányban voltak,azokban a csoportokban,ahol több szenesített ételt kaptak,több volt a rákos megbetegedés.A csak kokszon tartott patkányok 99%-a különböző daganatos betegségekben kifeszült.
« Utoljára szerkesztve: 2011 December 27, 11:48:40 írta bitus76 »

VW 1200.1963.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #104014 Dátum: 2011 December 27, 11:36:42 »

előre bocsátom, hogy a borhoz hülye vagyok.
a hordót égetik vagy a bort kozmálják?

illetve az is kérdéses, hogy az emésztőrendszerünkbe kerülő szén az miért lenne rákkeltő?
A hordó belsejét égetik.De utána a bor hosszú hónapokig,évekig áll benne.Gondolom nem csak az íz megy át.
De készítenek barrique bort úgy is,hogy hordót nem is látott,mert úgy olcsóbb.Chipsnek hívják.A bor bárminémű tartályban van (általában rozsdamentes acél),és fadarabokat dobnak,áztatnak bele,és úgy kapja meg a fa ízét.Általában hálóban vagy neccben lógatják,áztatják bele,így bármikor könnyen kivehető a tartályból.

Az elégett,kokszos ételek rákkeltő hatása,állatkisérletekkel is bizonyított.Egy csoport patkányt,kevésbé feketített ételekkel etettek.Egy másik csoport,már erősebben kokszolt ételeket kapott.Egy másik csapat meg hosszútávon,folyamatosan csak elégetett ételt kapott.A rákos megbetegedések egyenes arányban voltak,azokban a csoportokban,ahol több szenesített ételt kaptak,több volt a rákos megbetegedés.A csak kokszon tartott patkányok 99%-a különböző daganatos betegségekben kifeszült.
« Utoljára szerkesztve: 2011 December 27, 12:42:17 írta Narancs »
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #104013 Dátum: 2011 December 27, 11:35:42 »

nekünk gravitációs a rendszer
vegyes tüzelésű kazán (viadrus)
1 puffertartály a tetőtérben (szigetelve ahogy kell)
öntöttvas radiátorok a házban mindenhol + vascsövek
nyitott a rendszer, tehát a légtelenítésről kár itt beszélni vagy a nyomásról

nem kell szivattyú nem kell semmi, csak tűz és fa + víz a rendszerbe....

nem ismerek olcsóbban működtethető rendszert és a gravitáció nem szokott elromlani sem Smiley

mostanában idebent 21-24 fok közt van, attól függ menynire fűtünk,de ha kint minusz 20 van akkor is tudok előállítani 21-22 fokot erőlködés nélkül

a ház abszolut sehol sincs leszigetelve, mindössze a pinyóban lévő csöveket sziegeteltem le pár éve, azóta kb feleannyi fával is dög meleg van a házban, viszont a pinyo hűvös /12-14 fok/ ami nem zavar
Nálunk pontosan ugyanígy van. 2 collal indul a pincéből.
A gázkazán mellett ott a vegyes kazán. Ami sajnos egy kicsi ajtóval rendelkező, házi készítésű lemezkazán.
Fával szeretek fűteni, de éjjelre már visszakapcsolom a gázt. Úgyis csak a termosztát kapcsolásakor működik.
A gáz hőértéke nem mindig jó, mondhatni szinte semmi. Hallom mikor belobban . Ezt elég sűrűn teszi. Sajna. Ez a számlában is jelentkezik.

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #104012 Dátum: 2011 December 27, 11:33:36 »

villanyfűtést felejtsd
 a számlába belezöldülsz

Akkor picit árnyalom: Infrapanel. http://www.nyirinfrapanel.hu/
Rulezka
« Hozzászólás #104011 Dátum: 2011 December 27, 11:22:42 »

Hát ha valaki tudja!

Ha valaki munkanélküli segélyre szeretne menni,melyik dátumtól jogosult a segélyre,amikor az utolsó munkahelyéről kijelentették,vagy amikor bemegy a munkaügyi központba?
én úgy emlékszem a munka elvesztésének ideje számít, tehát ha dec 1-től nincs melód akkor akkortól kezdik a számításokat, szóval hiába mész be februárba, hogy dec 1-től ninc smelód, mivel akko rmár lassan el is hajtanak hogy lóvád sincs, ja és 6 hónap legalább heti 36-40 órányi bejelentett meló kell hozzá.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #104010 Dátum: 2011 December 27, 11:21:36 »

Pedig a barrique elég egészségtelen,rákkeltő,és még drága is!
Minden étel,ami sötétre,feketére van pirítva,égetve,kozmálva,szenes,kokszos,kormos,rákkeltő.Az alap barrique hordó,harminc percet van égetve,ez az M-es.Az M+os,azt jelenti,hogy az alap harminc percre,még tizenöt percet ráégetnek,tehát negyvenöt percet égetik.Az M++-os azt jelenti,hogy az alap harminc percre,már kétszer negyed órát égetnek rá,tehát már egy órát égetik.Ha szétvágod a hordót,korom fekete a belseje.Nem egészséges azt meginni,csak mostanában nagy divat a barrique.

Az íze meg ""ízlések és pofonok"",de szerintem egy bornak,hajazzon már az íze gyümölcsre vagy szőlőre,hiszen abból van,abból készült,nem pedig égetett fára! Wink Roll Eyes

előre bocsátom, hogy a borhoz hülye vagyok.
a hordót égetik vagy a bort kozmálják?

illetve az is kérdéses, hogy az emésztőrendszerünkbe kerülő szén az miért lenne rákkeltő?

flex 'em all!
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #104009 Dátum: 2011 December 27, 11:20:51 »

Hát ha valaki tudja!

Ha valaki munkanélküli segélyre szeretne menni,melyik dátumtól jogosult a segélyre,amikor az utolsó munkahelyéről kijelentették,vagy amikor bemegy a munkaügyi központba?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #104008 Dátum: 2011 December 27, 11:20:08 »

villanyfűtést felejtsd
 a számlába belezöldülsz

nem biztos.
sógoréknál elektronok szaladgálnak a padló alatt és szarérhugyér' fűtenek. (hozzánk képest)

flex 'em all!
Rulezka
« Hozzászólás #104007 Dátum: 2011 December 27, 11:19:54 »

nekünk gravitációs a rendszer
vegyes tüzelésű kazán (viadrus)
1 puffertartály a tetőtérben (szigetelve ahogy kell)
öntöttvas radiátorok a házban mindenhol + vascsövek
nyitott a rendszer, tehát a légtelenítésről kár itt beszélni vagy a nyomásról

nem kell szivattyú nem kell semmi, csak tűz és fa + víz a rendszerbe....

nem ismerek olcsóbban működtethető rendszert és a gravitáció nem szokott elromlani sem Smiley

mostanában idebent 21-24 fok közt van, attól függ menynire fűtünk,de ha kint minusz 20 van akkor is tudok előállítani 21-22 fokot erőlködés nélkül

a ház abszolut sehol sincs leszigetelve, mindössze a pinyóban lévő csöveket sziegeteltem le pár éve, azóta kb feleannyi fával is dög meleg van a házban, viszont a pinyo hűvös /12-14 fok/ ami nem zavar
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #104006 Dátum: 2011 December 27, 11:12:37 »

Minden étel,ami sötétre,feketére van pirítva,égetve,kozmálva,szenes,kokszos,kormos,rákkeltő.Az alap barrique hordó,harminc percet van égetve,ez az M-es.Az M+os,azt jelenti,hogy az alap harminc percre,még tizenöt percet ráégetnek,tehát negyvenöt percet égetik.Az M++-os azt jelenti,hogy az alap harminc percre,már kétszer negyed órát égetnek rá,tehát már egy órát égetik.Ha szétvágod a hordót,korom fekete a belseje.Nem egészséges azt meginni,csak mostanában nagy divat a barrique.

Az íze meg ""ízlések és pofonok"",de szerintem egy bornak,hajazzon már az íze gyümölcsre vagy szőlőre,hiszen abból van,abból készült,nem pedig égetett fára! Wink Roll Eyes
ennyire nem misztifikáltam túl a dolgot. A lényeg nem ezen volt, csak a hőmérsékleten...  Wink

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető mikrobi

« Hozzászólás #104005 Dátum: 2011 December 27, 11:11:36 »

villanyfűtést felejtsd
 a számlába belezöldülsz

Üdv!

Én most állok fűtés építés előtt. Padlófűtés lesz, hogy az alacsony hőmérsékletű vízzel is lehessen fűteni a házat. Nem egy palota, 94 m2 a hasznos területe.
Aljzatban 10 cm, födémen 20 cm, falazaton 15 cm polisztirol illetve kőzetgyapot. A gázóra megvan. Az ablakok teljes U-ja is 0,8 W/ m2K alatti. A számított hőveszteség kb 5 KW a légcserékkel is számolva. Lehetőségek:
1. Elektromos fűtés - van a vezérelt "olcsó" áram, mint a bojlereknél, mikor nincs fogyasztási csúcs. Ahogy egyre többen ráállnak, nem lesz többlet, vagy nem ilyen áron legalábbis, mint most. padlófűtésre köthető, gyakorlatilag egy puffertartály és egy fűtőszál, az éjjel felmelegített vizet keringetem a csövekben .
2. fafűtés kazánnal,( kandallóval )   a pellet és a faelgázosító alapból kiesek a fa minősége miatt, pufferrel tök jó, de kell: Kémény, kazán, puffer, vezérlés, kazánház, fatároló, fa. 
3. Kombi cirkó.
Tehát:
1. csak átmeneti megoldás, de nem elvetendő, kb 500 e ft költség.
2. nagyon jó, de mivel semmi nincs meg hozzá, kb 1,5 m ft egy korrekt rendszer. Nem vagyok épületgépész-kazánkovács, vennem kell mindent.
3. szintén kb 500 e ft. mivel gázcsonk már van.
Igen a 2. összerakható olcsóbban is, de közvetlen környezetemben 5 család kínlódik, alakítgat évek óta, és még mindig nem jó a rendszer hatásfoka, vagy nem működik rendesen. Napkollektoros rendszerben a támogatás hiánya miatt nem tudok gondolkodni, mivel így a rendszer élettartalma alatt nem garantált a megtérülése fűtés esetén. ( A volt  kollégám 8 éve csinálja, ott az udvarában a leszerelt 5 éves kollektor panel. nem egy. )
A fafűtéssel ügyesen operálva kb 10 év alatt jön vissza a beruházás, a mai árakon, hozzátéve, hogy nincs erdőm, venni kell mindent. Nálunk ma is 24 fok van a lakásban, ez csak magasabb szokott lenni, alacsonyabb nem.
Ja és hitelből is épül, úgyhogy számít a költség és a  megtérülés.

Ha valakinek van konkrét, kipróbált fűtés rendszer ötlete, amit jó szívvel ajánl, és megtérülésben is jó, nagyon örülnék neki.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #104004 Dátum: 2011 December 27, 11:05:11 »

én a barrique-ot szeretem.  Cool

Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #104003 Dátum: 2011 December 27, 10:45:55 »

Smiley jó az. Nézz meg egy palack vörösbort. Hátoldalán ez olvasható: szobahőmérsékleten szervírozni (16-17 °C).  Roll Eyes
azé ez nem olyan biztos...én a barrique-ot szeretem.  Cool
Aperitifként adott rozébor       6-8 C fok
 Beaujolais (friss vörösbor)     10 C fok
 Rozéborok                            8-12 C fok
 Aperitifként adott vörösborok 10-12 C fok
 Könnyebb vörösborok            12-16 C fok
 Minőségi vörösborok              16-18 C fok
 Barrique vörösborok              18-20 C fok

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #104002 Dátum: 2011 December 27, 10:38:19 »

Nálunk sosincs 18 fok felett...  Roll Eyes

jézusnak az ő fasza!!
az már a fagyhatár környéke.

amikor még mutternál laktam, teljesen remek volt a 24-25 fok (panel).
most, családias házban a 22-23-at is megszoktam már (pulcsiban)

flex 'em all!
Süni
« Hozzászólás #104001 Dátum: 2011 December 27, 10:30:14 »

Smiley jó az.
Én tudom hogy jó, meg a gyerek is. Asszony néha hisztizik....  Cool
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #104000 Dátum: 2011 December 27, 10:20:57 »

Üdv!

Én most állok fűtés építés előtt. Padlófűtés lesz, hogy az alacsony hőmérsékletű vízzel is lehessen fűteni a házat. Nem egy palota, 94 m2 a hasznos területe.
Aljzatban 10 cm, födémen 20 cm, falazaton 15 cm polisztirol illetve kőzetgyapot. A gázóra megvan. Az ablakok teljes U-ja is 0,8 W/ m2K alatti. A számított hőveszteség kb 5 KW a légcserékkel is számolva. Lehetőségek:
1. Elektromos fűtés - van a vezérelt "olcsó" áram, mint a bojlereknél, mikor nincs fogyasztási csúcs. Ahogy egyre többen ráállnak, nem lesz többlet, vagy nem ilyen áron legalábbis, mint most. padlófűtésre köthető, gyakorlatilag egy puffertartály és egy fűtőszál, az éjjel felmelegített vizet keringetem a csövekben .
2. fafűtés kazánnal,( kandallóval )   a pellet és a faelgázosító alapból kiesek a fa minősége miatt, pufferrel tök jó, de kell: Kémény, kazán, puffer, vezérlés, kazánház, fatároló, fa. 
3. Kombi cirkó.
Tehát:
1. csak átmeneti megoldás, de nem elvetendő, kb 500 e ft költség.
2. nagyon jó, de mivel semmi nincs meg hozzá, kb 1,5 m ft egy korrekt rendszer. Nem vagyok épületgépész-kazánkovács, vennem kell mindent.
3. szintén kb 500 e ft. mivel gázcsonk már van.
Igen a 2. összerakható olcsóbban is, de közvetlen környezetemben 5 család kínlódik, alakítgat évek óta, és még mindig nem jó a rendszer hatásfoka, vagy nem működik rendesen. Napkollektoros rendszerben a támogatás hiánya miatt nem tudok gondolkodni, mivel így a rendszer élettartalma alatt nem garantált a megtérülése fűtés esetén. ( A volt  kollégám 8 éve csinálja, ott az udvarában a leszerelt 5 éves kollektor panel. nem egy. )
A fafűtéssel ügyesen operálva kb 10 év alatt jön vissza a beruházás, a mai árakon, hozzátéve, hogy nincs erdőm, venni kell mindent. Nálunk ma is 24 fok van a lakásban, ez csak magasabb szokott lenni, alacsonyabb nem.
Ja és hitelből is épül, úgyhogy számít a költség és a  megtérülés.

Ha valakinek van konkrét, kipróbált fűtés rendszer ötlete, amit jó szívvel ajánl, és megtérülésben is jó, nagyon örülnék neki.

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #103999 Dátum: 2011 December 27, 09:23:04 »

Smiley jó az. Nézz meg egy palack vörösbort. Hátoldalán ez olvasható: szobahőmérsékleten szervírozni (16-17 °C).  Roll Eyes
Süni
« Hozzászólás #103998 Dátum: 2011 December 27, 08:46:31 »

Jó a kérdés. 1 meleg pulcsi otthonra és már elég a 20 fok is.  Wink
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #103997 Dátum: 2011 December 27, 08:43:24 »

Részleteznéd??
a ház nem kicsi kezdjük itt.
van egy kazán amit úgy csináltattam,hogy méterben vett fát csak kettévágni kelljen(lustaság 1),s beférjen,így lett kb 60 cm mély,a nyílás pedig kb 35x35cm.
van egy 800l körüli puffertartály,szintén én csináltattam,pont volt egy akkora beugró lik ahova ekkora fért el.kőzetgyapottal körbeszigetelve,lambériával takarva ('oldható kötés',ha egyszer kellene,lustaság 2).
irányítástechnika,3db grundfos szivattyú.kazán,radiátor,puffer,bojler kör.magyarul még a villbojlert is a kazán fűti,ha még a puffer ill radiátorok után mindig akad energia.('lustaság' 3)
hidegburkolattal ellátott helyiségekben padlófűtés,aműgy radiátoros.termosztát 23.5-re van állítva.
favágás nem zavar,van gumicsizmám is,a ház pedig szigetelt.a rendszer jól,megbízhatóan működik,bár Vilitől vennék egy-két leckét tüzeléstechnikából,ill szívesen venném tanácsait  Cheesy
kérem kapcsolja ki.

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #103996 Dátum: 2011 December 27, 08:11:22 »

23 fok ? De gazdag vagy Cheesy Minek ?
Jó a kérdés. 1 meleg pulcsi otthonra és már elég a 20 fok is.  Wink
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #103995 Dátum: 2011 December 27, 06:56:34 »

ok rendben van, hülyeséget írtam, de megzavart, hogy láttam egy filmet az ellenkezőjéről, ami bár nem hivatalosan bizonyított, de igazolt és tudományosan is alátámasztott, miszerint a meleg víz hamarabb fagy meg mint a hideg

ez igaz, mert a meleg vízben kevesebb apró bubi van, mint a hidegben.
a bubi meg jó hőszigetelő, mint tudjuk.

ha melegíted, akkor is a meleg fog előbb megmelegedni.

flex 'em all!
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #103994 Dátum: 2011 December 27, 05:32:48 »

Jól látom, hogy elektromos? :-))))

Kandalló imádom
<beszúrt kép törölve>
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #103993 Dátum: 2011 December 27, 04:39:20 »

ok rendben van, hülyeséget írtam, de megzavart, hogy láttam egy filmet az ellenkezőjéről, ami bár nem hivatalosan bizonyított, de igazolt és tudományosan is alátámasztott, miszerint a meleg víz hamarabb fagy meg mint a hideg

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #103992 Dátum: 2011 December 27, 00:29:23 »

Azt meg tudod saccolni,hogy egy 180-190nm-es (két szint összesen) háznak,hogy folyamatosan 22-23fok legyen,hány m3 fa szükséges hozzá egy hónapban?Kb???

23 fok ? De gazdag vagy Cheesy Minek ?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #103991 Dátum: 2011 December 26, 21:55:50 »

Kandalló imádom

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #103990 Dátum: 2011 December 26, 21:28:38 »

lehet, hogy így van, én speciel babonálisan hallottam ennek az ellenkezőjét, nem állítok semit, várom a bizonyításokat  Wink
ezen nincs mit bizonyítani, fizika általános iskola. vagyis annál több bizonyítás, mint amit írtam, nem kell, ezt még példával lehet demonstrálni: mondjuk nem írtál konkrét hőfokot, de kiveszel másfél liter ásványvizet a hűtőből, bubimenteset, meg egy ugyanilyet a konyhaasztalról, belerakod 1:1 edénybe, melegíted és nézed mikor kezd forrni. nem fog nagy meglepetés érni, mikor a konyhaasztali előbb forr fel ugyanakkora lángon, ugyanolyan edényben

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #103989 Dátum: 2011 December 26, 21:26:33 »

lehet, hogy így van, én speciel babonálisan hallottam ennek az ellenkezőjét, nem állítok semit, várom a bizonyításokat  Wink
Szerintem akkor ezt most babonalisan hagyjuk is! ;-)
A babonalis-dijadat majd elkuldom postan. ;-)))

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #103988 Dátum: 2011 December 26, 21:14:56 »

én sem értem x mennyiségű víz 1°C-al történő emeléséhez y mennyiségű energia kell, forrás 100°C, minél magasabbról indulsz, annál előbb éred el a 100°C-ot és annál kevesebb energia kell hozzá

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #103987 Dátum: 2011 December 26, 21:12:43 »

én nem vitatkoztam senkivel, te vitatkozol! bizonyítsd !   Wink Wink
én sem értem x mennyiségű víz 1°C-al történő emeléséhez y mennyiségű energia kell, forrás 100°C, minél magasabbról indulsz, annál előbb éred el a 100°C-ot és annál kevesebb energia kell hozzá

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #103986 Dátum: 2011 December 26, 21:07:08 »

Legyszi' ezt vezesd ma' le nekem, mert itt van a szekrenyben bekeszitve egy-ket Nobel-dij ilyen esetekre es adnek egyet soron kivul, ha igazad van ... ;-)))
én nem vitatkoztam senkivel, te vitatkozol! bizonyítsd !   Wink Wink

Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #103985 Dátum: 2011 December 26, 21:03:33 »

majd ö..... én csak néztem

Gyárott kazán nagy aujtóval...több tartály....automatiált....
Oké.

Tóth Zoltán
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #103984 Dátum: 2011 December 26, 21:01:48 »

Részleteznéd??
majd ö..... én csak néztem

Gyárott kazán nagy aujtóval...több tartály....automatiált....

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
1303LS
« Hozzászólás #103983 Dátum: 2011 December 26, 21:01:19 »

Azt tudom,hogy eredetileg kazános,vegyes tűzelésű központi fűtéses volt a ház.Aztán egy-két évre rá,beszereltették a gázkazánt de úgy,hogy a régi vegyes tűzelésűt meghagyták ugyanúgy mellette.Így pár golyóscsap elzárásával,nyitásával,mindkét alternatíva használható.Sőt van egy harmadik is,de az nincs 100%-osan kész,egy villanyfűtés.A srác valami olyasmit beszélt,hogy az éjszakai áram olcsóbb.És ezen spekulálva,elkezdett kiépíteni egy villanytűzelésű rendszert is,hogy olcsó éjszakai árammal fűtsön.Így a "kazánházunkban" ott van mindhárom fűtési lehetőség,gáz,áram és fa. Roll Eyes
Ha utánanézel a számításoknak egy 3-as COP érték feletti fűtős klíma van azonos árban mint a gázfűtés 2011-es árakon számolva.
3-as COP felett tud már minden inverteres levegő/levegő készülék. Nem ritka (csak drága) a közel5-ös. Téli fűtésre meg csak inverterest tehetsz fel. Persze -10 fok környékén ezek is lemennek COPban 3 alá, de utána behozzák. Egy nagyon jól szigetelt (másmilyent nem érdemes ma már építeni) 100nm -es ház legnagyobb hővesztesége nem nagyon van 5kW felett. Ezt 2db iverteres klímával simán le lehet fedni. Ennek a beüzemeléséhez gyakorlatilag semmilyen komolyabb engedélyeztetés tervezés vagy kémény nem szükséges. Összköltségben ez is olcsóbb, mint a gázkazán/terv/kémény/bekötés/stb.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #103982 Dátum: 2011 December 26, 20:57:10 »

nekem flexes fütése teccik!!
Részleteznéd??

Tóth Zoltán
Oldalak: 1 ... 940 941 942 943 944 [945] 946 947 948 949 950 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: