www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 18:48:53

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 774 775 776 777 778 [779] 780 781 782 783 784 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28006310 alkalommal)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #110661 Dátum: 2012 április 25, 19:39:21 »

Többnyire igen de van egy vagon csavar amihez nem férek hozzá pl a szivócsőtől ami közvetlenül a hf-re megy de levenni meg nem tudom mert utban van a légterelő....
Ezzel szivtam ma egész nap...le akartam venni 1 alkatrészt de nem jött le mert még 1 utban volt utána az sem jött le még 1-től.....
2 nap alatt komplett autókat szét szoktam nyomni 0ra....
Fárasztó Tongue

a motor a váltóra van rögzítve mintegy 4 db csavarral. (17-es kulcs kell hozzá).
az alsókat alulról tudod kipöckölni, a felsőket meg a turbinaház mögött szopva (ilyenkor kéne egy etióp kiscsávó, akinek befér a karja rendesen).
bovdenek, madzagok lekötve, bogár segge felemelve az égbe, aztán krokodillal szépen kihúzod a motort lefelé.

elsőre mi is sokat szoptunk, de aztán rájössz, hogy egyszerű.

ja, a leghátsó borítólemezt kell még kiszedni (3 csavar) meg esetenként a gyújtáselosztót el kell forgatni, hogy a vákuumdob ne koccoljon bele a kasztniba.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pat365

« Hozzászólás #110660 Dátum: 2012 április 25, 19:34:32 »

Többnyire igen de van egy vagon csavar amihez nem férek hozzá pl a szivócsőtől ami közvetlenül a hf-re megy de levenni meg nem tudom mert utban van a légterelő....
Ezzel szivtam ma egész nap...le akartam venni 1 alkatrészt de nem jött le mert még 1 utban volt utána az sem jött le még 1-től.....
2 nap alatt komplett autókat szét szoktam nyomni 0ra....
Fárasztó Tongue
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110659 Dátum: 2012 április 25, 19:29:08 »

Sziasztok!
Légyszives segitsetek nekem......
Nem birom kivenni a motort.......sosem szereltem még farmotorost meg is utáltam nem is picit.
Sajnos nem a mühelyembe csinálom,hanem egy ismerősnél ahol nincsen akna se csápos...
Felbakkoltam féltengelyek leszabaditva vezetékek leszedve karbi szivócső generátor generátor talp ac gyujtás eltávolitva...
Jól sejtem,hogy le kéne valahogy szenvednem azt a légterelő csatornát és utána ki tudom venni a motort és az öninditót?
Alul csak az a 2 rugószerü tartóbak tartja a motort ami a kipufogó mellett van?
Köszi a választ.
csavarok kiszedve? önindító a váltón van, az nem fog lejönni...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Pat365

« Hozzászólás #110658 Dátum: 2012 április 25, 19:27:01 »

Sziasztok!
Légyszives segitsetek nekem......
Nem birom kivenni a motort.......sosem szereltem még farmotorost meg is utáltam nem is picit.
Sajnos nem a mühelyembe csinálom,hanem egy ismerősnél ahol nincsen akna se csápos...
Felbakkoltam féltengelyek leszabaditva vezetékek leszedve karbi szivócső generátor generátor talp ac gyujtás eltávolitva...
Jól sejtem,hogy le kéne valahogy szenvednem azt a légterelő csatornát és utána ki tudom venni a motort és az öninditót?
Alul csak az a 2 rugószerü tartóbak tartja a motort ami a kipufogó mellett van?
Köszi a választ.
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #110657 Dátum: 2012 április 25, 19:13:56 »

fél órája: rendőr szolgálatban (legalábbis ketten egyenruhában ültek a kocsiban), kanyarodik balra index nélkül, miközben telefonál. mennyit és ért volna ugyanez nekem?
nekik betartatni kell, nem betartani Grin
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110656 Dátum: 2012 április 25, 19:07:41 »

fél órája: rendőr szolgálatban (legalábbis ketten egyenruhában ültek a kocsiban), kanyarodik balra index nélkül, miközben telefonál. mennyit és ért volna ugyanez nekem?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #110655 Dátum: 2012 április 25, 18:51:17 »

Csak a mágnesszelepnek kell 12V-ot adni egy krokodilcsipeszes dróttal és kész.

A kormányzár is nehezebb ügy.
ha nincs bekattintva 1 perc és szét jön...ha bevan 2perc 1 csavarhuzó  és kalapács

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #110654 Dátum: 2012 április 25, 17:54:12 »

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #110653 Dátum: 2012 április 25, 17:33:59 »

Azért vannak a mentők, hogy bekötözzék és elszálítsák a beteget.
Ha van nekik mivel!
Egy favágót ért baleset, elég komoly, fej vérzett, lába, bordái, medencéje törött, válla kiugrott, egy szem fájdalomcsillapítójuk nem volt a mentősöknek, már másik kocsit akartak hívni, hátha annak van cucca... Mire kiértek, egész szépen elő lett készítve a szerencsétlen, így nagyon nem kellett a nem létező házi készletet fogyasztani.

Bácsi Győző
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #110652 Dátum: 2012 április 25, 17:01:44 »

ez nem szent irás szeriuntem minden autószerelö kb 2perc alatt ki tudja iktatni

Csak a mágnesszelepnek kell 12V-ot adni egy krokodilcsipeszes dróttal és kész.

A kormányzár is nehezebb ügy.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető LesL!E084

www.afkairsoft.com

« Hozzászólás #110651 Dátum: 2012 április 25, 14:14:06 »

2db gokart kereket vennék Smiley felni + gumi Smiley
Valakinél elfekvőben  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

gO LOW or gO hOmE 

"Hasal a verda , karcol a padló.
            Pattog az utas Leslie a ludas!" By:Spike
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #110650 Dátum: 2012 április 25, 13:51:18 »

Azt hitte, Téged büntet (pedig magát. :-))).

Azért magamban dörmögve kivántam neki egy végbél rákot. Grin

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #110649 Dátum: 2012 április 25, 13:35:12 »

Azt hitte, Téged büntet (pedig magát. :-))).

Utána harminccal közlekedett tovább.Sejthetőleg iszonyat fontos dolga lehetett.Azért nem birt várni a lámpánál.

« Hozzászólás #110648 Dátum: 2012 április 25, 13:09:04 »

Grin Grin Grin
Utána harminccal közlekedett tovább.Sejthetőleg iszonyat fontos dolga lehetett.Azért nem birt várni a lámpánál.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110647 Dátum: 2012 április 25, 13:01:04 »

Ma:
Elbambultam a rendőrlámpával biztositott keresztezödésben.Zöldre váltott a lámpa én a gondolataimba merülve nem indultam időben.A mögöttem álló jóember dudál villog.Elindulunk.Én elnézést kérön felemelem a tenyerem.Mire az ember ujra dudál villog kivág mellém leelöz,lassit majd megáll.Kipattan, hátrafut.Gondoltam én is kiszállok.Végigmért, visszaült.
Gondolom alig várja hogy valakit bekötözhessen. Undecided
Grin Grin Grin

« Hozzászólás #110646 Dátum: 2012 április 25, 12:59:26 »

Ma:
Elbambultam a rendőrlámpával biztositott keresztezödésben.Zöldre váltott a lámpa én a gondolataimba merülve nem indultam időben.A mögöttem álló jóember dudál villog.Elindulunk.Én elnézést kérön felemelem a tenyerem.Mire az ember ujra dudál villog kivág mellém leelöz,lassit majd megáll.Kipattan, hátrafut.Gondoltam én is kiszállok.Végigmért, visszaült.
Gondolom alig várja hogy valakit bekötözhessen. Undecided

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #110645 Dátum: 2012 április 25, 12:40:22 »

!!ELLOPTÁK!!

Ma reggelre ellopták a házunk elől az EER-819 rendszámú 1.6 TD Passatunkat!  Cry

A rendőrségen bejelentettem, mire tanácsolták, hogy emlékezzek vissza mégegyszer, hogy hová is parkoltam, mert biztos, hogy én emlékszem rosszul! 
Ezután nagy nehezen kiadták rá az országos körözést!

Riasztó volt benne, ami a távirányító használata nélkül blokkolja a motorindítást... tehát nem értem... Cry

Ha valamelyikőtök belebotlana valahol, az kérem azonnal hívja a rendőrséget!  Nagyon szerettük azt az autót... Hiányzik!  Cry

A telefonszámom: 30/388-7402

Előre is köszönöm!

Üdvw!
ez nem szent irás szeriuntem minden autószerelö kb 2perc alatt ki tudja iktatni

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110644 Dátum: 2012 április 25, 12:34:48 »

Egy balesetnél már az is nagyon nagy segitség ha nem ártasz.Egyébként olvastam egy statisztikát ahol a magyar jogositvánnyal birokat szondázták.75 %unk közelébe nem menne egy vérző ismeretlenek.
így van. én az 1 napos tanfolyamon nem tanultam meg felelősségteljesen komolyabb elsősegélyt nyújtani. fogalmam nincs róla van e komoly törése, belső sérülése az illetőnek, de asszem a tanfolyamon is azt mondták csak akkor húzzak ki valakit a kocsiból, ha az lángol. amúgy max tartom benne a lelket

Nem elérhető Hanyi

« Hozzászólás #110643 Dátum: 2012 április 25, 12:32:30 »

Egy balesetnél már az is nagyon nagy segitség ha nem ártasz.Egyébként olvastam egy statisztikát ahol a magyar jogositvánnyal birokat szondázták.75 %unk közelébe nem menne egy vérző ismeretlenek.

...na erre gondoltam én is Undecided
Nem elérhető Hanyi

« Hozzászólás #110642 Dátum: 2012 április 25, 12:31:27 »

Azért én megkérdezném, hogy ti kinek a mentődobozát használnátok egy karambol esetén.  Itt egy eset példaként. Nem ad neked jobkezet, és az első kerekedbe megy úgy hogy nem volt bekötve ,és a szélvédő szilánkjai megsértik a fejét. A saját dobozodat nyitod fel? Fel sem merült még ez senkiben szerintem. Mi van, ha az övé 15 éve lejárt, és a tied jó csak. Régen volt is lejárt egészségügyi doboz rekord egy VW találkozón. Volt lejárt forgalmi is. Régi szép idők. Grin Szóval minden sérült a sajátját használja, de ez abban a pillanatban nem ugrik be szerintem.

« Hozzászólás #110641 Dátum: 2012 április 25, 12:29:52 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #110640 Dátum: 2012 április 25, 12:06:05 »

Riasztó volt benne, ami a távirányító használata nélkül blokkolja a motorindítást... tehát nem értem... Cry
Ne viccelodjunk, kerem! Kb egyik (elektronikus) sem er semmit, ha el akarjak vinni az autot, elviszik...

Sajnalom! :-(

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #110639 Dátum: 2012 április 25, 12:04:44 »

Azért én megkérdezném, hogy ti kinek a mentődobozát használnátok egy karambol esetén.  Itt egy eset példaként. Nem ad neked jobkezet, és az első kerekedbe megy úgy hogy nem volt bekötve ,és a szélvédő szilánkjai megsértik a fejét. A saját dobozodat nyitod fel? Fel sem merült még ez senkiben szerintem. Mi van, ha az övé 15 éve lejárt, és a tied jó csak. Régen volt is lejárt egészségügyi doboz rekord egy VW találkozón. Volt lejárt forgalmi is. Régi szép idők. Grin Szóval minden sérült a sajátját használja, de ez abban a pillanatban nem ugrik be szerintem.
Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #110638 Dátum: 2012 április 25, 12:04:11 »

!!ELLOPTÁK!!

Ma reggelre ellopták a házunk elől az EER-819 rendszámú 1.6 TD Passatunkat!  Cry

A rendőrségen bejelentettem, mire tanácsolták, hogy emlékezzek vissza mégegyszer, hogy hová is parkoltam, mert biztos, hogy én emlékszem rosszul! 

Ha valamelyikőtök belebotlana valahol, az kérem azonnal hívja a rendőrséget!  Nagyon szerettük azt az autót... Hiányzik!  Cry

Előre is köszönöm!

Üdvw!

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #110637 Dátum: 2012 április 25, 12:00:01 »

!!ELLOPTÁK!!

Előre is köszönöm!

Üdvw!

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
« Utoljára szerkesztve: 2012 április 25, 12:02:09 írta Tomi 1302 »
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #110636 Dátum: 2012 április 25, 11:50:20 »

Teljesen egyetértek veled.
Amelyik sérült meg válogat, hogy lejárt szavatosságú kötszerrel ne kötözzem be, azt otthagyom. Evil
Azért vannak a mentők, hogy bekötözzék és elszálítsák a beteget.
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #110635 Dátum: 2012 április 25, 11:44:56 »

tfh karambolozol és átszúrja a jobb karod a kézifék. nem hiszem, hogy a kézifék streilebb, mint egy lejárt gézlap. baromság, ezek max arra a 10 percre jók, amíg kiérnek a mentők, te meg próbálod valahogy életben tartani az embert. kisebb sérülésnél meg ugyancsak kibírja, amíg kiér a mentő. ez is csak lehúzás. nyilván nem azt mondom, hogy egy használt papírzsepivel fogd le az artériát, de azért no...
Teljesen egyetértek veled.
Amelyik sérült meg válogat, hogy lejárt szavatosságú kötszerrel ne kötözzem be, azt otthagyom. Evil
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #110634 Dátum: 2012 április 25, 10:54:58 »

ezt jó tudni, bár mi is felbontottuk, mikor kicseréltük a lejárt szavatosságú kötszereket Smiley
http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2012/04/25/lejart_a_mentolada_mit_tegyek/
"
Az elsősegélynyújtó felszerelést portól és víztől védett csomagolásban a járművezető számára jól hozzáférhető helyen kell a járművön tartani. Egyéb, a tárolásra vonatkozó előírás nincsen!

....
 a legkézenfekvőbb, ha az első gyógyszertárba bemegy az elsősegélynyújtó felszerelést tartalmazó gyári dobozzal és a jogszabályban felsorolt termékekre kicserélteti annak tartalmát.

A sértetlen plombát illetően előadom, hogy az eszközök szavatossága egymástól eltérő lehet, egyrészt indokolja, hogy ne kelljen a dobozt plombával ellátni, másrészről a jogszabály nem ír elő semmilyen megkötést az eszközök tárolására vonatkozólag sem."

Rulezka
« Hozzászólás #110633 Dátum: 2012 április 25, 10:50:32 »

Ilyenkor jegyzőkönyvet kell kérni a felbontásról, hogy a kollégája legközelebb ne reklamáljon.
ezt jó tudni, bár mi is felbontottuk, mikor kicseréltük a lejárt szavatosságú kötszereket Smiley
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110632 Dátum: 2012 április 25, 10:42:05 »

mi ez feketedoboz hogy lehegesztve kell lenni b*zmeg???  Shocked
piros vagy kék  Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #110631 Dátum: 2012 április 25, 10:40:38 »

Ilyenkor jegyzőkönyvet kell kérni a felbontásról, hogy a kollégája legközelebb ne reklamáljon.
mi ez feketedoboz hogy lehegesztve kell lenni b*zmeg???  Shocked
és én nem ellenőrizhetem hogy jót vettem-e?? és ha a tescoban csak átcimkézték és belül öregebb van, nem nézhetem meg csak majd a rendőrrel?  Jezusom ...
Elérhető abes

« Hozzászólás #110630 Dátum: 2012 április 25, 10:34:59 »

kollegámnak felbontották, megnézték a tartalmát is, mivel a matrica szerint nem volt lejárva....
Rulezka
« Hozzászólás #110629 Dátum: 2012 április 25, 10:31:57 »

én arra gondoltam, hogy nagyon egyszerűen lehet öntapadós matricát nyomtatni...  Roll Eyes
kollegámnak felbontották, megnézték a tartalmát is, mivel a matrica szerint nem volt lejárva....
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110628 Dátum: 2012 április 25, 10:31:22 »

hali
mi azt hiszem tavaly cserélgettük ki a benne lévő tartalmat hasonlóan patikában megvett dolgokkal.
nem egy nagy dolog és ennyit mindenkinek megér, hogy új/friss kötszer van ha véletlenül kellene...
tfh karambolozol és átszúrja a jobb karod a kézifék. nem hiszem, hogy a kézifék streilebb, mint egy lejárt gézlap. baromság, ezek max arra a 10 percre jók, amíg kiérnek a mentők, te meg próbálod valahogy életben tartani az embert. kisebb sérülésnél meg ugyancsak kibírja, amíg kiér a mentő. ez is csak lehúzás. nyilván nem azt mondom, hogy egy használt papírzsepivel fogd le az artériát, de azért no...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110627 Dátum: 2012 április 25, 10:29:26 »

én arra gondoltam, hogy nagyon egyszerűen lehet öntapadós matricát nyomtatni...  Roll Eyes
de nem árt a fóliahegesztés tudománya sem, különben belenéz

Rulezka
« Hozzászólás #110626 Dátum: 2012 április 25, 10:29:02 »

Közérdekű közlemény.

Amint bizonyára mindenki értesült róla, a rend éber őrei most éppen az elsősegélycsomagok lejárati idejét ellenőrzik és büntetnek. Megerősíthetem, ez nem csak pletyka, 50.000 Ft-is terjedő bírságra számíthat a delikvens, általában 30.000 rónak ki helyszínen.

hali
mi azt hiszem tavaly cserélgettük ki a benne lévő tartalmat hasonlóan patikában megvett dolgokkal.
nem egy nagy dolog és ennyit mindenkinek megér, hogy új/friss kötszer van ha véletlenül kellene...
Nem elérhető Póli

« Hozzászólás #110625 Dátum: 2012 április 25, 10:28:33 »

tuti %-ot kapnak a zsaruk az eladások után  Grin

VW 1200 (1979),       T2 (1978)

http://www.bmvwbk.eoldal.hu/  - Békés Megyei Bogár Klub
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #110624 Dátum: 2012 április 25, 10:26:11 »

Nem csak Gyöngyösön. Az autós nagykereknél, és a bevásárlómultiknál sem.
tuti %-ot kapnak a zsaruk az eladások után  Grin

Süni
« Hozzászólás #110623 Dátum: 2012 április 25, 10:23:05 »

Gyöngyösön nem kapható doboz.
Hasznos az info, megnézzük patikában  Wink
Nem csak Gyöngyösön. Az autós nagykereknél, és a bevásárlómultiknál sem.
Nem elérhető Imrüs

www.matraveteran.uw.hu

« Hozzászólás #110622 Dátum: 2012 április 25, 10:12:42 »

Közérdekű közlemény.

Elegendő tehát kicserélni a lejárt kötszereket. (Az ollót, stb. nyilván nem, az arcmaszkot érdemes megkérdezni.) Ezt megteszik bármely patikában, van, ahol még le is zárják a dobozt szavatossági címkével.

Gyöngyösön nem kapható doboz.
Hasznos az info, megnézzük patikában  Wink

"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
Oldalak: 1 ... 774 775 776 777 778 [779] 780 781 782 783 784 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: