www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2024 Március 28, 14:33:44

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Tawaszi Rallye
Budapest
2024. május 11.
920121 Hozzaszólás 218 Témában írta 1606 Felhasználó
Legújabb tag: Stoye
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]
Nyomtatás
Szerző Téma: A kezdet(ek)  (Megtekintve 108264 alkalommal)
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #12 Dátum: 2006 április 11, 20:27:43 »

Sziasztok!

Mai nap is sokat haladtunk... A vegleges desing egyre inkabb kezd alakot olteni, mar nincs messze a nap, amikor élesbe allitjuk. Smiley Addig is a motorban az alabbi valtozasok leptek eletbe:

  • Elkészült a hasznos címegyek rész, ezt a likek menupontal egyutt lehet megtekinteni. Azert ott van, mert az uj desingben ez egy hely lesz, es eszerint is lesz kiirva. A regi cimek adatbazisa is feltoltesre kerult. Ha ide tartalmat akartok bekuldeni azzal keressetek meg engem, irjatok le melyik mezobe mit kivantok irni. Csak olyan boltok, szervizek, mesteremberek adatatait kuldjetek el, amik megbizhatoak, csak jot hallani rolluk, es szivessen ajanlod masoknak.
    A cimjegyzek nem lesz ilyen zsufi, csak ebben a desingben ennyire ossze van nyomva, es mivel az uj desingben nem lesz nem is torekedtem a szep elrendezesre... Atlesz alakitva az uj desinghez merten.
  • A cikkek reszen is faragtam, a fooldal, es a kategoria nezet mar a vegleges (maximum egesz jelentektelen faragas lesz rajta), a cikkek nezet tetejerol lekerulnek a felelesleges informaciok, de ezek mar nem ma.
  • Lehet használni a galériát. Sajnos mivel meg eleg bugos csak regisztralt es az oldalra belepett felhasznalok szamara hozzaferheto. Kerlek az ott lathato temerdek hiban ne lepodjetek meg! Azert kerult erre sot, hogy a rajzason osszegyult temerdek kepet osszetudjuk gyujteni egy helyen. Termeszetessen ezen meg szamos atalakitas fog vegbemenni, de lehet nezegetni a masok altal felrakott rajzasos kepeket, sot TE is tolthetsz fel. Kerlek hogy 1 MBnel nagyobb kepet ne tolts fel, illetve csak a jol sikerult kepeket rakd fel, a tarhelyunk nem vegtelen...
  • Felkerult a http://www.bogarhatu.hu/e107_plugins/content/content.php?content.24 cím ala a rajzasrol keszult beszamolok oldala, ha ide szeretnel irni, azt juttasd el hozzam. Kerlek ne csonka mondatok legyenek ezek, hanem korrect, teljes elmenybeszamolok.

Jo szorakozast! Udv!
« Utoljára szerkesztve: 2006 április 11, 20:29:58 írta Lazly »
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #11 Dátum: 2006 Március 19, 14:10:46 »

Sziasztok!

Ma is haladtunk... Smiley
  • A linkek oldal elnyerte vegleges verziojat. A kategoria oldal kihagyva, egybol kilistazza az osszes linket, es onnan egybol kattinthatsz... Smiley
  • A Cikkek oldal is elkezdett atformalodni...
  • Tegnap emlitett hibak kijavitva, mint IEs fejlec problema, hibas letoltesek...
  • Elkeszult a segedlet, melyben megprobaltam osszefoglalni a feltoltes lenyeget, mikentjet. Remelem hasznat veszitek.
  • Keresore optimalizalas megvolt. A google adatbazisaba felvittem az oldalt... Smiley Feltoltottem egy kepernyokepet, ahol lathatjatok hogy a rendszer mely keresoszavak alatt hanyadik helyre sorolta az oldalt.(tolsd le a gepedre, es ott, rendes nezegetovel tudodd olvashatova varazsolni, az oldal sajnos nagyon osszekicsinyiti, es nagyon nagy a kep.) Egesz szep az eredmeny... Smiley Bar a 2. helyen lathato keresoszo kicsit kiabrandito... Sad Ugyanezt megtettem kulon a forummal is...
[li]Elkeszult az uj szamlalo az oldalra. Smiley Mostmar masodperc pontossan szamol vissza a Tavaszi rajzasig, apr8. 09:00-ig... Smiley[/li]

Tovabbra is varjuk a fejlecbe valo kepeket, a linkek melle a par szot, a meg fel nem toltott cikkeket!

Udv!

[melléklet törölve a rendszer által]
« Utoljára szerkesztve: 2006 Március 19, 14:35:36 írta Lazly »
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #10 Dátum: 2006 Március 18, 16:52:02 »

Sziasztok!

Ajanlom figyelmetekbe a szavazast, az oldal anyazos topic tetejen... Smiley

Az elozo szavazas eredmenye: A forum marad teljes oldalszelessegu. Smiley 2:3 aranyban lett megszavazva. Igy a forum tovabbra is uj ablakban fog megnyilni.

Mai nap alabbi haladasok voltak az oldalon:
  • Letoltesek resznel ujralett desingolva a kategorian beluli, illetve a letoltes nezzet. Felesleges adatok, oszlopok eltavolitva. Igy mar sokkal atlathatobb
  • Linkek resz teljesen ujrairva, a link utan egy fooldal jon be, ahol ugyan ugy, mint a letoltesnel, kategoriak ki vannak listavza, egy ket infoval. Smiley Azonbelul pedig egy szimpi kis egy tablazatos megjelenites van, ahol az oldal nevere kattintva egybol behozza azt, nincsenek tovabbi aloldalak. Smiley
  • Az, hogy IE nem rakja be rendessen a fejlect eszrevvetuk (pontosabban szoltatok), a hiba javitasa a kozeljovoben.
  • Az egyik kepernyovedos letoltes hibas, nincs fent a falj. Kozeljovoben feltoltve. (koszi a bejelentest)

Ezentul kerlek benneteket, hogyha van oldalad, es az benne van a linkek listaban, irj hozza par szot, megis mi van rajta. Mostani desingben igen latvanyos ha nem irsz hozza egy szot sem. Smiley
Illetve kerlek, hogyha nincs fent az oldalad, tolsd fel. Ezt belepes utan jobb oldalt "tartalom feltoltese" menu alatti "link" menupont alatt teheted. egy egyszeru adatlap kitoltesevel.

Udv!
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #9 Dátum: 2006 Március 16, 10:58:56 »

Sziasztok!

Az uj oldal, mint lathatjatok ti is, alakuloban van. Az oldal tetejen lathato helynek elkeszult a koncepcioja, mely az utobbi: Minden egyes bogarhatus tag keszithet egy ilyen kepet, melyet elhelyezunk az oldal tetejen. Az elhelyezett kepekbol veletlenszeruen jelenik meg 1. A bekuldott kepnek az alabbi feltetelnekeknek kell lehetoleg megfelelnie:

* felbontas: 502 szeles * 90 magas (ha nem tudod beallitani pontossan ezt a meretet, inkabb ne nyulj hozza, majd mi kivagjuk neked)
* formatum: png
* tartalom: a sajat bogaradrol egy jellegzetes, szep reszlet
* szoveg: bal also sarokban kis betuvel, diszkreten a nick neved (hogy tudjuk, ep kinek a bogarat csodalhatjuk meg)
* kriterium: FONTOS! nem egy kisebb kepbol lett a megadott meretre javitva.

Ha nem ertesz a kep szerkeszteshez, a elkeszitett kep nem felel meg valamelyik kiteriumnak, vagy esetleg absolut nem szerkesztett a keped az se baj. Jutasd el, es mond el, hogy hogy kepzelted el a vegeredmenyt, es megcsinaljuk. Smiley Segitunk.
A kepet jutasd el stonemennek (adatlapjaban talalsz e-mail cimet), vagy ide linkeld be, tolsd fel: http://www.bogarhatu.hu/forum/index.php?topic=24.0


Szeretnem ezentul megragadni par egyeb gondolat e-papirra vetesere az alkalmat.

Az oldalra sajnos kulon regisztracio es belepes szukseges mint a forumra. Ennek megszuntetese nagyon sok munkaval jart volna, es ezek utan is funkciok csorbultak volna valoszinuleg. Ez nem alt szandekunkban. Sajnaljuk hogy egy ilyen kellemetlenseg alakult ki, de ezt megprobaltuk minimalizalni. Az oldalon talalhato regisztracio nagyon egyszeru, semmi plusz adatot nem ker, es azonnal hasznalhato, nem igenyel e-mailes visszaigazolast. Illetve funkciojaban is leegyszerusitett. Az oldal talalhato MINDEN tartalmat elersz regisztracio illetve oldalra valo belepes nelkul. Ezeket lehet olvasni, hasznalni, letolteni. A regisztracio csak tartalom bekuldesehez szukseges. Ugyanis ha beleptel, jobb felul megjelenik egy menu, ahol barmilyen tartalmat lehetoseged van feltolteni. Ez bekerul az adatbazisba es ellenorzes utan (nyilvanvalo hogy az ellenorzes arra terjed ki, hogy mivel a regisztralni barki tud, ezert a bekuldott anyag ertelmetlen szitkozodas, vagy ertelmes tartalom.)

Az oldal tartalma meg meglehetossen hianyos. Ezert kerek mindenkit arra, hogyha tud olyan tartalmat ami a regi oldalon fentvolt, es az ujjon nincs fent, esetleg irt valamit (beszamolot, SZMB cikket, elmelkedest, sajat tortenetet, letoltest, linket vagy akarmit) azt nyugodtan toltse fel (lasd feljebb "reg magyarazat) resznel. Az uj oldal celja az lenne, hogy ezt barki barmikor megtehesse, így egyfajta magyar bogaras kozponti informacios oldalla tomorulne, amolyan e-ujsagga... Smiley Ez csak veletek sikerulhet. Persze az oldalt is erossen faragni kell meg, ezen pedig mi dolgozunk. Smiley A feltolteshez ugyan ugy lesz egy segedlet, mint a forum hasznalatahoz, addig is ha valami nem megy keressetek meg nyugodtan szemelyes uzenetben.

Udvw! Lazly
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #8 Dátum: 2006 Március 06, 17:01:45 »

Tisztelt feleim!

Az uj oldalt par napon belul elesse tesszuk. a regi oldal elerheto marad, de nem az fog betoltodni ha beirod a www.bogarhatu.hu cimet. Erre azert van szukseg, mert minnel tobb anyagot rakunk az uj oldalra, annal nehezebb lesz a koltozkodes.

Jelenleg az uj oldal a www.bogarhatu.hu/e107 oldalon ered el. Kerlek, ha szeretnel cikket feltolteni, vagy barmit, azt megtehetes, regisztracio es belepes utan. Sajnos kulon kell regisztralni es belepni az oldalon es a forumon. Errol kesobb irok. De az oldalon egyszeru regelni, es csak akkor van ra szukseg, ha feltolteni akarsz valami tartalmat.

A jelenlegi tartalom pontositasaval kapcsolatban keres meg engem itt a forumon, privat uzenetben.

Es ha van valami tartalmad ami meg nincs feltoltve ami a regi oldalon volt, azt is megteheted. Smiley

Par helyen az oldal desingje meg szet van csuszva, orvosolva lesz.

Udv!
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #7 Dátum: 2006 Február 20, 16:37:10 »

No akkor most így, hogy mar kezdjuk megszokni a kozossegi forumot az alabbi "szabalyok" alakultak ki, talan igy tudjuk a legjobban leszabalyozni.

Ha egy topic elavult, akkor azt azt elkulonitjuk, lezarjuk. Ezzel az átláthatóság novelese a cel. Ezt azokkal a topicokkal fogjuk megtenni, amelyekben tobb mint 1 honapja nem tortent valtozas.
Hogy a lomtar valoszinuleg egy alkategoria lesz a kozossegi forumon belul, ahova a lezart, elavult temakat fogja egy admin athelyezni.

Ha ugyerzi a topic letrehozoja, hogy az elavult lett, akkor azt lezarhatja. A oldal aljan (elmeletileg csak neki) van egy lezaras gomb. Arra katt, es a topicba tobbet nem irhat senki.
A lezart topicokat automatikussan elavultnak tekintjuk.

Szavazas letrehozasa lehetseges a topic letrehozojanak.

Topic kiemelese nem engedelyezett (Fo az egyenloseg Smiley )


Jó használatot!

Üdvw!
« Utoljára szerkesztve: 2006 Február 20, 21:24:54 írta Lazly »
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #6 Dátum: 2006 Február 13, 21:12:27 »

Sziasztok!

No ma is haladtunk... Smiley

  • ttika1303 ismet egy gomb csomaggal lepett meg minket, ismet nagyon koszonjuk neked!!
    Szokasos tipp, ha meg mindig a regi kek gombokat latod egy ket helyen. Vagyis: Frissites gomb a bongeszoben!
  • A Friss gomb alatti menubol eltuntek az "uj" ikonok...
  • "Web kazánbol" "Web szervíz" lett, talán kicsit jobban igazodva az oldal témájához. Smiley Funkcioban semmi nem valtozott...
  • A kozösségi forumban megszuntettem a törlés funkciot. Ha valaki teleszemeteli ugyis törli egy moderator, ha meg értelmes téma jött létre, es már elavult akkor azt inkabb kezeljuk megfeleloen, akar egy "lombtar" forumot letrehozva a kozossegi forumon belul, ahova belesulyesztunk minden mar elavult, nem latogatott topicot. Ez a jovo kerdese, a lenyeg hogy ne torolgessunk, maradjon meg minden az utokornak... Smiley

Udv nektek!!
« Utoljára szerkesztve: 2006 Február 13, 21:26:31 írta Lazly »
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #5 Dátum: 2006 Február 08, 15:19:18 »

Sziasztok!

A minap is volt egy kis valtoztatas

  • ttika1303-nak koszonhetoen a gombok kekrol barnara valtoztak! Kosznojuk neki! Smiley Ezzel a desing azthiszem elerte vegleges valtozatatt.
  • Ki lett javitva egy rejtett hiba, amit bar a feluleten nem lehet eszrevenni, de az adatbazisban felesleges informaciokat halmozott fel... Ezek 3 nap alatt az osszes adat 30% meretekure nottek ki magukat. (2,4 MB) Ez hosszutavon osszeomlashoz vezetett volna. A hiba javitva, felesleges infok eltavolitva.
  • A Friss gomb alatti tablazat teljes meretu lett. Eddig csak az elso x darabot mutatta, de mostmar az osszes meg nem tekintett hozzaszolast listazza. Ezentul ugyanitt eltavolitottam a felesleges oszlopokat, mint pl tema letrehozoja. Most a frissgomb alatti tablazat a regi forum fooldalara hasonlit, mind funkcioban, mind megjelenesben! Ajanlom figyelmetekbe!! Talán annyi a különbség, hogy a regi forumban azok a topicoc, amiket mar lattal olvastal, es azota nem tortent benne valtozas, ugyan ugy ki volt listazva. Itt a Friss gomb alatti listaban ezek nem jelennek meg.
  • A teszt homokozot athelyeztem a "itt lehet anyazni" kategoriaba, ezzel is talan csopkentve a fooldalon lathato "felesleges informaciokat"

Azthiszem ezzel be is fejezem a forum alakitgatasat. Kerlek benneteket, amennyiben meg van problematok azt mindenkep jelezzetek az anyazas topicba, ugy erzem meg egy csokorra valo aprobb modositas fel fog halmozodni.

Udv nektek! Jo hasznalatot!  Wink Lazly
« Utoljára szerkesztve: 2006 Február 08, 15:24:46 írta Lazly »
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #4 Dátum: 2006 Február 06, 22:04:37 »

Sziasztok!

Ma csak egy kis desingre jutott...

  • Jobb felso gif minosegenek javitasa, fel-keretenek eltavolitasa, jobbra zarasa
  • Fent a 3 kis-modul a (igeiglenessen) kek szoveg mellet hatterszinre valo atszinezes
  • Idezes hatterszinenek megvaltoztatasa
  • "eltunos" linkek javitva (feher linkek, ha nem talalkoztal vele, orulj neki...)
  • Friss gomb "Új hozzászólások megtekintése" helyett "Megválaszolatlan üzenetek megtekintése" reszre mutat (hasznosabb...)
  • Kereses gomb eltavolitasa. Ha lenyitod a fenti kis kek nyillal a info reszt, a gombsor felett kozvetlen ugyan azok a funkciok vannak...

Ha valamit nem ertesz, kerdezz nyugodtan. Smiley

Ha valami nalad meg nem ugy van, ahogy irtam, ajanlom a frissites gombot.

Remelem mostmar kezd ugy kinezni, ahogy elkepzeltetek, tudjatok hol tudtok meg otleteket bedobni.

Udvozletem!
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #3 Dátum: 2006 Február 05, 18:32:37 »

No, szerintem mara eleg is a szorakozasbol. Mondom mire jutottam:


  • Friss gomb elkeszitese (gomb desing le lesz cserelve, ez csak ugy osszevan eszkabalva, tok olvashatatlan). Ugyan oda vezet mint a "Új hozzászólások megtekintése" link, csak nagyobb szebb, es a mienk! Cheesy
  • Forumok kilistazasanal a kis ikon es a topic letrehozojanak neve, illetve az elozo, kovetkezo nyil torolve
  • Topicon belul bal oldal torolve a csillagos megjeloles, a kis monitor a nev melle rakva, a MSN, es hasonlo gombok torolve
  • Ugyanitt lentrol a moderatornak valo jelentes es a "naplozva" szoveg felszamolva
  • Kozossegi forum ==> TESZT JELLEGEL <== bevezetve. Ha neked nagyon nem tetszik, van benne egy szavazas, add le a voksod (ha tetszik, akkor is... Cheesy)
  • Stone Felrakott egy kibovitett emoticon csomagot (Ha neked a regit mutatja, akkor menj a profilban a "kinezet es megjelenes" reszre, es ott allitsd az emoticon-t classicra)


Mára szerintem ennyi. Használjátok egészséggel!
Nem elérhető Pityubacsi
Hozzászólások: 36020


« Hozzászólás #2 Dátum: 2006 Február 02, 15:06:58 »

lezártam a régi fórumot.
ha minden jól megy, most kapok a supergameztől egy teszt adatbázis, amit megpróbálok bekonvertálni.
ha ez sikerül, akkor megvásároljuk a régi hozzászólásokat és betuszkoljuk ebbe a fórumba.

cimet adtam neki; Lazly
« Utoljára szerkesztve: 2006 Február 02, 15:10:25 írta Lazly »



flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Hozzászólás #1 Dátum: 2006 Január 31, 18:27:27 »

Sziasztok!

Idézet
Ha ez így marad, nem nagyon fogom követni az eseményeket az új fórumon. Azt végignézni már tortúra...

Eloszor is megkernek mindenkit, hogy NE hasznalja a regi forumot. Nemsokara eltavolitasra is kerul, azert elerheto meg, hogy ha valami regi hozzaszolast keresel, megtalald...

Azontul megkerek mindenkit, hogy probalja megszokni az uj motort... Megertem, hogy megszoktatok a regit, de ahogy erzem kezdtek egyre tobben belerazodni... Csak kitartas! Smiley

És végül az idezetre a válasz (ami miatt irtam ezt a postot): szeretnem felhivni a figyelmet a fenti kis dobozkaban levo "Új hozzászólások megtekintése" linkre, emi hasonlo funkcioval bir mint a regi forum. Kilistazza a meg nem elolvasott topicokat... A hetvegi nagy javitgatas utan erre a funkciora kulon gomb lesz a "Főoldal" gomb mellet.

Ha segitseg kell, hasznaljatok a fórum anyazos topicot... Wink
Nem elérhető Lazly
Hozzászólások: 904

« Dátum: 2006 Január 30, 22:12:32 »

Sziasztok!

Megcsinaltam ezt a Webkazán részt, a nem kifejezetten közösségi forumos témáknak.
Szerintem hasznos. Ha szerinted nem (és be vagy jelentkezve!) egy kis fehér gombal a "Web kazán" feliratt mellet katt, és máris eltünik Wink Ugyan ide katt ha meggondoltad magad.

Üdv!

u.i.: Ja igen, ide a közlemények részbe nem lehet irni.
« Utoljára szerkesztve: 2006 Január 30, 22:16:19 írta Lazly »
Oldalak: [1]
Nyomtatás
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.122 másodperc alatt készült el 19 lekéréssel.