www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 23:12:37

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Hol voltál / hova látogatsz el idén?
2021.08.05-08. Nemzetközi Bogártalálkozó - Gyomaendrőd - 7 (46.7%)
2021.12.31. Néputós Szilveszter - 8 (53.3%)
Összes szavazó: 12

Oldalak: 1 ... 1009 1010 1011 1012 1013 [1014] 1015 1016 1017 1018 1019 ... 1105
Nyomtatás
Szerző Téma: Találkozók, események  (Megtekintve 9800122 alkalommal)
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3645 Dátum: 2006 Augusztus 02, 15:56:32 »

A levegősöknek ingyenes.

a szállás is??Nem csak a részvétel??

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #3644 Dátum: 2006 Augusztus 02, 15:38:27 »

szombat reggel ki indul gyomára pest környékéről ???

aaggoottaa, Qzma

Pilisről én is. A 4-esen megyek.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #3643 Dátum: 2006 Augusztus 02, 15:30:03 »

sziasztok

tudja valaki a gyomai kemping arait? neten talaltam valamit de nem tul egyertelmu...

szombat reggel ki indul gyomára pest környékéről ???

aaggoottaa, Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető doca

Egyszer fenn, máskor lent...

« Hozzászólás #3642 Dátum: 2006 Augusztus 02, 13:28:43 »

www.tar.hu/ doca
Itt találsz bogaras dolgokat. Üdv doca

Az Asperger szindrómások mozgása ügyetlen, szociálisan gátoltak, rossz társalkodók ....szenvedélyességgel vonzódnak általában
valami elvont dologhoz.
Nem elérhető doca

« Hozzászólás #3641 Dátum: 2006 Augusztus 02, 13:24:51 »

sziasztok

tudja valaki a gyomai kemping arait? neten talaltam valamit de nem tul egyertelmu...
A levegősöknek ingyenes.

Az Asperger szindrómások mozgása ügyetlen, szociálisan gátoltak, rossz társalkodók ....szenvedélyességgel vonzódnak általában
valami elvont dologhoz.
Nem elérhető aaggoottaa

« Hozzászólás #3640 Dátum: 2006 Augusztus 02, 09:16:37 »

sziasztok

Holló
« Hozzászólás #3639 Dátum: 2006 Augusztus 01, 16:51:46 »

na láttod.
tudsz te a pozitív dolgokra is emlékezni
ez most különösen jól esett Grin
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3638 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:44:36 »

Itt pedig az ifjú tanítványod Csabi.

[melléklet törölve a rendszer által]

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3637 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:43:20 »

Itt pedig mikor már a lámpákat is szétrúgtad nagy indulatodban, az áldozatokat pedig a medencébe szórtad.

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3636 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:41:18 »

Ő sem kel már fel.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3635 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:40:09 »

Nem kímélted a nőket sem

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3634 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:39:24 »

olyan nincs, amikor kapuérázok? és lerugom a fél fesztivált?

De van!

Itt kezdted a verekedést. A kép jobb alsó sarkában látszik hogy kirúgtad a kis kötsög lábát.A többiek nem hisznek a szemüknek, hogy a vezért egyettlen rúgással kivégezted.

Holló
« Hozzászólás #3633 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:03:23 »

olyan nincs, amikor kapuérázok? és lerugom a fél fesztivált?
Holló
« Hozzászólás #3632 Dátum: 2006 Augusztus 01, 15:02:46 »

persze. nálad volt a pia
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3631 Dátum: 2006 Augusztus 01, 14:57:31 »

Tesó éhes

Holló
« Hozzászólás #3630 Dátum: 2006 Augusztus 01, 13:45:26 »

Barényi Béla szabadalma az összecsukló kormányoszlop, a bogárhátúban volt egyesek szerint először sorozatgyártásban, de a rosszmájúak szerint is másodiknak.
Ő elmélete a "barackmag elmélet" a gyűrűdőzóna és a kemény utascella elmélete is.
illetve az a kibaszot biztonsági öv
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3629 Dátum: 2006 Augusztus 01, 13:04:21 »

Még akkor sem, ha megtartja régi jó szokását, és egy busznyi nővel érkezik? Smiley
Különben is sajnálnál tőle egy kis nosztalgiát?

busznyi nő jöhet, de nem akarom Buflák érzelmeit felkavarni. Fájt Neki a szakítás nagyon.Most ha újra látná, csak felszakadnának a sebek. Tudod hogy van ez.

Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #3628 Dátum: 2006 Augusztus 01, 13:01:20 »

Hogy a Dévényi Lacika be nem ül a buszomba az fix! Smiley
Még akkor sem, ha megtartja régi jó szokását, és egy busznyi nővel érkezik? Smiley
Különben is sajnálnál tőle egy kis nosztalgiát?
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3627 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:58:39 »

Ja, hallottam, hogy kiccsaládod nyaral...
Ha hívott, akkor jólvan, biztosan megoldjátok valahogy a lejutását.
Aatesék tudtommal a BigBug-gal mennek valamikor péntek du.

Hogy a Dévényi Lacika be nem ül a buszomba az fix! Smiley

Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #3626 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:51:51 »

valamikor délután, előtte van még egy zamárdi oda.vissza. lacika meg hívott, majd pénteken hív mégeccer
aateséket ki viszi és mikor?
Ja, hallottam, hogy kiccsaládod nyaral...
Ha hívott, akkor jólvan, biztosan megoldjátok valahogy a lejutását.
Aatesék tudtommal a BigBug-gal mennek valamikor péntek du.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3625 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:23:30 »

AZS!
Ti mikor indultok gyomára? A dévényi lacit lehet, hogy le kéne vinnie valakinek, mert valami van a bogarával. Nem hívott még? Azt mondta, hogy veled egyeztet majd...

valamikor délután, előtte van még egy zamárdi oda.vissza. lacika meg hívott, majd pénteken hív mégeccer
aateséket ki viszi és mikor?
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #3624 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:19:40 »

AZS!
Ti mikor indultok gyomára? A dévényi lacit lehet, hogy le kéne vinnie valakinek, mert valami van a bogarával. Nem hívott még? Azt mondta, hogy veled egyeztet majd...
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #3623 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:14:26 »

Hali Mindenki!
Erdélyi-Csángóföldi bogaras kirándulás aug 31-szept 3.
Akit érdekel, az klikk ide:
http://www.bogarhatu.hu/forum/index.php?topic=85.0

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #3622 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:12:57 »

megint offolotok basszátok meg    Grin

Megelőztél......  Tongue

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3621 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:12:32 »

NA!  Ez cáfolat!   Majd még utána nézek én is. Így elsőre magabiztosnak tűnsz és hihetőnek. Smiley

és egyébként is, mint tudjuk, a bogarat ledvinka tervezte, és porsche tőle lopta az egészet.

Most mondj valamit Izraelről is!! Smiley  hátha megváltozik a véleményem Smiley

a zsidó nemzet egyenes ágon a suméroktól származik, amint ez a Dimasqh mellett nemrégen feltárt tekercsekből egyértelmű.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3620 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:11:28 »

megint offolotok basszátok meg    Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3619 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:08:00 »

neszebazmeg, évekkel ezelőtt már leírtam ezeket:
"

NA!  Ez cáfolat!   Majd még utána nézek én is. Így elsőre magabiztosnak tűnsz és hihetőnek. Smiley

« Utoljára szerkesztve: 2006 Augusztus 01, 12:59:16 írta IQ23 »

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3618 Dátum: 2006 Augusztus 01, 12:01:37 »

Akkor cáfold. ne vádaskodj agyas. Én ezt olvastam. Te mit?

neszebazmeg, évekkel ezelőtt már leírtam ezeket:

"Ritka színvonaltalan és zagyva cikk. Biztos nagyon populáris dolog, hogy magyar ember találta volna fel a bogarat, de ez így egészen egyszerűen baromság.
Mi az a "központi csővázas karosszéria"?
A hátső futómű előtt levő motornak mi köze a bogárhoz?
Középmotoros autó "esetleg" elsőkerékhajtással?
Porsche meg csak viccből tervezte, gyártotta és tesztelte a prototípusokat, ugye?
A világháború után a franciák is biztos csak kedvtelésből tartották fogva túszként Porschét, a bogár terveit követelve tőle, ahelyett, hogy Barényit kérdezgették volna.
Ne értse senki félre, Barényi Béla nagyon tehetséges mérnök volt, volt neki koncepciója is, de a bogarat Porsche csinálta.
Ja, és a diferenciálművet két f-fel, a sebessségváltót pedig (1+)2 s-sel kell írni.

Tamás György ezt a cikket vélhetőleg kizárólag a honoráriumért írta, és sajnos akadt olyan, aki ezért a tákolmányért ki is fizette neki. A színvonal itt csúcsosodik ki: "a legmagasabb műszaki Oszkár-díjnak tekinthető". Kíváncsian várom a kevésbé magas műszaki Oszkár-díjról szóló cikket.

AZS voltam a felidegesített fajtából"

"Na akkor hogy világosabb legyen, itt van néhány ténnyel dúsított újabb hozzászólásom:

1. Barényi 1907-ben született, mellékesen Ausztriában, és szinte egész életét Németországban élte le. Porsche 1900-ban tervezte meg első autóját, amikor Barényi még csak egy pajzán gondolat sem volt.
2. Barényi 1939-től 1972-ig a Mercedes-Benznél dolgozott, a biztonságtechnika terén még ma is őt emlegetik etalonként. Porsche 1905-től 1923-ig az Austro-Daimlernél, majd a Daimlernél dolgozott. Mellékesen ő tervezte a legendás Mercedes SS és SSK típusokat, valamint azért hagyta ott a céget a húszas évek végén, mert Herr Daimler nem engedélyezte az általa kidolgozott olcsó népautó (ejtsd: Volksauto) gyártását.
3. Barényinek 2500 bejegyzett szabadalma volt, míg a szabadalomkirálynak tartott Edisonnak 1300-1400 körül. Barényi elgondolása volt pl. az alagútalváz és a két részből álló kormánytengely (hoppá, a bogárban is ezek vannak...) Porschénak nem tudom mennyi, de pl. a lengőtengelyes hátsó futómű vagy a torziós rugózású független kerékfelfüggesztés (hoppá, a bogárban is ezek vannak...) szabadalmáért ma is a Porsche cégnek kell fizetni.
Ja és Bosch találmánya volt az elektronikus gyújtás (hoppá, a bogárban is ez van...), valamint ha jól tudom, Charles Goodyear találmánya volt a felfújható abroncs (hoppá, a bogáron is ez van...), Bendix találmánya volt az önindító behúzótekercse (hoppá, a bogárban is ez van...), Edison találmánya volt a villanyégő (hoppá, a bogárban is ez van...), satöbbi. Elég bugyuta dolog ezek alapján a magyar sajtó által időnként olyanokat felvetni, hogy a magyar (?) Barényi találmánya a bogár.
4. Porsche már akkor folyamatosan gyártotta a népautó prototípusait (Zündapp, NSU, saját gyártás), amikor még nemhogy a bogárról nem volt szó, hanem még Volkswagen (mint cég, mint gyár, mint márkanév) sem létezett egyáltalán. Barényi több, mint 50 évig dolgozott az autóiparban, de soha egyetlen darab népautót nem készített.
5. A bogár elődjeinek karosszériáit Reutter és Komenda (nam Barényi) tervezte, ezeken már határozottan fel lehet ismerni a későbbi bogár formáját.
6. Dátumozgassunk egy kicsit: ugye 1928-ban Barényi Párizsba utazott, de anyagi okok miatt nem tudta szabadalmaztatni a "népautó" terveit. Ehhez képest Porsche, a Daimler 53 éves termelési igazgatója, közel három évtizedes tevékenysége és a Mercedes mai napig megcsodált típusának megtervezése után egy 21 éves magyar (?) Párizsban(!) be nem jegyeztetett(!) ötletét ellopva gyorsan kirúgatja magát Daimlerrel, és 3 év múlva már az ellopott ötletből működő autókat épít. Aha, valószínűleg így lehetett.
7. Az a bizonyos bíróság (ki mondta, hogy német? ki mondta, hogy független?) 1955-ben hozta meg az ítéletet. Porsche 1951. január 30-án halt meg, miután a franciák koholt vádakkal évekig börtönben tartották, egészségét tönkretették, mint már említettem, a bogár terveit követelték tőle, végül 1 millió frank váltságdíjért engedték csak el.
Szóval baromi egyértelmű lehetett a helyzet, ha az a bizonyos bíróság egy négy éve halott, (ártatlanul) háborús bűnösnak titulált emberrel szemben végülis 55-ben döntést tudott hozni... Barényi ezután még 42 évig élt, de valahogy nem tudta (vagy nem is akarta...) a világgal megismertetni azt a tényt, hogy minden idők legsikeresebb autójának ő volt az igazi szülőatyja.

Szóval én még mindig maradok annál a véleményemnél, hogy a bogár Porshe másfél-két évtizedes szakadatlan munkája és tudása eredményeként - folyamatosan - jött létre, nem egy húszas évei elején járó, egyébként igen tehetséges mérnökpalánta agyából pattant ki nagyhirtelen.

Barényit meg tiszteljük a rengeteg kiváló találmányáért - amelyek közül néhány valóban megjelenik a bogárban is -, a Mercedesnél eltöltött évtizedek alatt az autók biztonságáért kifejtett zseniális tevékenységéért. Nincs szüksége arra, hogy kinevezzük a bogár feltalálójának, de aki akar, nyugodtan legyen büszke arra, hogy magyar volt.

Ja, és az "AUTOMOTIVE HALL OF FAME"-ben Barényi Béla 1994 óta van jelen.
(Egy bizonyos Dr. Ferdinand Porsche pedig 1987 óta. Ez utóbbi urat mellékesen meggyőző fölénnyel választották meg az évszázad konstruktőrének is, második helyezett asszem Henry Ford.)"
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3617 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:59:48 »

Soha az életben nem fogjuk kideríteni, mégha így is volt.

Az elektronyos forgony (egysarki villany indító) és Siemens villanymotorjával kapcsolatban tisztázottabbak a körülmények, mégis, mutas egy német könyvet ahol azt írják, hogy a villanymotor feltalálója Jedlik Ányos. Mindenhol Siemens van, mert ő be is jegyeztette, időben és Európában.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3616 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:56:01 »

mindig akad egy agyatlan, aki újra előássa ezt a baromságot...

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3615 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:54:04 »

Barényi passzív biztonsággal foglalkozott, nem tervezett soha autót. Elsősorban a Mercedesnek dolgozott, de Mercedes alkalmazott csak nagyon rövid ideig volt. Ma ezt úgy mondanánk, külső munkatárs.

Tudtátok, hogy hullákat (holttesteket) alkalmaztak ütközési kisérletekhez?

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3614 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:50:38 »

ésszel apám ésszel!!

"...Elég, ha csak Barényi Bélát említem meg, aki a Volkswagen autót tervezte, és több mint ezer különböző szabadalma volt már a '30-as években a Mercedes és a Volkswagen gyárakban, ahol dolgozott. A végén pert kellett indítania, amit meg is nyert, így végül a német állam kénytelen volt elismerni, hogy a Volkswagent nem a németek tervezték, hanem egy magyar mérnök.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3613 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:50:33 »

Barényi Béla szabadalma az összecsukló kormányoszlop, a bogárhátúban volt egyesek szerint először sorozatgyártásban, de a rosszmájúak szerint is másodiknak.
Ő elmélete a "barackmag elmélet" a gyűrűdőzóna és a kemény utascella elmélete is.

Akkor Rá legyünk büszkék.

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3612 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:49:37 »

ésszel apám ésszel!!

"...Elég, ha csak Barényi Bélát említem meg, aki a Volkswagen autót tervezte, és több mint ezer különböző szabadalma volt már a '30-as években a Mercedes és a Volkswagen gyárakban, ahol dolgozott. A végén pert kellett indítania, amit meg is nyert, így végül a német állam kénytelen volt elismerni, hogy a Volkswagent nem a németek tervezték, hanem egy magyar mérnök.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #3611 Dátum: 2006 Augusztus 01, 11:45:39 »

http://img.tar.hu/doca/img/3132169.jpg#3
Talán..
Így találka előtt

ésszel apám ésszel!!

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #3610 Dátum: 2006 Augusztus 01, 09:49:33 »

Itt van egy kis program jövőre! Megpróbálok elmenni ide, ha megengedhetem magamnak! Talán nem lesz nagyon rossz.  Grin

Viszont nekem ez a kirándulás Kb. 3000 Km lesz(ha lesz).  Undecided

First EUROPEAN BUG IN Chimay Intl Raceway (B) 29-30 June - 01 July 2007

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető doca

« Hozzászólás #3609 Dátum: 2006 Július 31, 23:33:50 »

http://img.tar.hu/doca/img/3132169.jpg#3
Talán..
Így találka előtt

valami elvont dologhoz.
Holló
« Hozzászólás #3608 Dátum: 2006 Július 31, 21:52:20 »

Megválogatom, hidd el. Smiley
Na, csók, megyek aludni.
pápá
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #3607 Dátum: 2006 Július 31, 21:49:41 »

kemény vagy. lehet, hogy meg kéne válogatni a bartnőidet
egyébként előtte is útána is  Grin Kiss
Megválogatom, hidd el. Smiley
Na, csók, megyek aludni.
Holló
« Hozzászólás #3606 Dátum: 2006 Július 31, 21:48:34 »

A tockos előtt vagy után? Smiley
Bélanyádon intenziv gyorstalpalón voltam bambinál...
kemény vagy. lehet, hogy meg kéne válogatni a bartnőidet
egyébként előtte is útána is  Grin Kiss
Oldalak: 1 ... 1009 1010 1011 1012 1013 [1014] 1015 1016 1017 1018 1019 ... 1105
Nyomtatás

Ugrás: