www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 18:03:14

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 683 684 685 686 687 [688] 689 690 691 692 693 ... 936
Nyomtatás
Szerző Téma: Öreg, vizes VW-k  (Megtekintve 6200029 alkalommal)
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #9931 Dátum: 2008 Március 20, 13:15:34 »

A 70 1987-es TAS Golf egyike:

[a csatolmányt egy admin törölte]
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9930 Dátum: 2008 Március 20, 12:48:17 »

pillanatnyilag láb helyett kéne kb 2 hónapra
aztán az övé lesz ha tudja vezetni, megszereti stb..
ha nem akkor nem

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9929 Dátum: 2008 Március 20, 12:46:10 »

na ezen a torteneten mi is atestunk,  Grin amikor visszajottunk amerikabol a baratnom kozolte, hogy o ott tanult meg igazan vezetni, es neki csakis automata verda felel meg  Roll Eyes gondolkodas, nezegetes, es vettunk egy golf-ot  Roll Eyes 84-es, 1.8 karbi, automata, ment mint a barom, valto tokeletes volt, auto carat felszereltsegu, 4 elektromos ablak, pluss belso, elektromos tukor, board, fogyasztas jelzo, kek belso, szoval tipp-topp verda
Soha, de soha nem vezette egyedul, o fel  Grin szukek a savok  Grin kozel jonnek,  Grin tul gyorsan mennek  Grin 1000 kifogas volt
akkor az auto aran felul meg jott uj akku, komplett olaj csere motorban valtoban, szij , par aprosag, szoval mar sokban volt a vas, es kiderult, hogy a dragam nem akarja hasznalni  Evil
tanitgattam, de amikor a kiadott utasitas helyett az ellenkezo iranyba tekerte a kormanyt, es felugratott a jardara, akkor nekem is kiakadt a pulzusom  Grin
a masik nagy eset az volt, amikor a korforgalomnal az utasitast nem tudta kovetni, es nem indult el amikor kellett  Grin akkor neki gurult el a gyogyszer, fogta magat es kiszallt, az autot D-ben hagyta, es nelkule ment tovabb a kocsi, en meg a jobb 1-en rangattam a kezifeket, meg nyomtam a valtot, hogy nehogy osszertrjunk valakit  Grin akkor ult kormany mogott utoljara
viszont most mar vagy 6 eve balesetmentesen nem vezet  Grin
az auto kb fel evig volt meg, vigigcsinaltam vele egy telet, jo is volt legalabb nem a randes autom rohadt
aztan jott a tavasz es felaron tovabb adtam rajta, mert akkor olyan helyen lektunk, hogy a parkolas volt csak 40e havonta es a francnak volt kedve tartani, aki megvette, az nagyon jol jart, meg en is , mert megszabadultam tole, es a csodas 12-16 literes fogyasztasatol  Grin
<beszúrt kép törölve>

mielott automata autot vesztek, probaljon meg egyet, es ha valoban csak a pedalokkal van a gond akkor vegyetek, de ha a kormannyal is problema akadna akkor felesleges

3 autót vettem "neki Evil "  az elmúlt 10 évben sajnos mind váltós volt
az egyik kicsi volt a másikból nem lehetett kilátni a harmadik túl nehéz a kuplung
szval mindenen túlvagyunk
de ha ez nem kell neki noproblemo nekem kíváló lesz arra az évi 3000km-re amennyit én autóval megyek
kivéve a buszom mert azzal is megyek még 3mat
a cégessel meg 70et

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Süni
« Hozzászólás #9928 Dátum: 2008 Március 20, 12:43:39 »

na ezen a torteneten mi is atestunk,
Ezen most bexartam.  Grin
Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #9927 Dátum: 2008 Március 20, 12:40:55 »

nem nekem kell  Grin
hanem az asszonynak és azt mondja hogy a merci neki lehet nagy lenne
az örni pedig sokkaltöbbért adja a mergát ha az emlékeim nem csalnak

na ezen a torteneten mi is atestunk,  Grin amikor visszajottunk amerikabol a baratnom kozolte, hogy o ott tanult meg igazan vezetni, es neki csakis automata verda felel meg  Roll Eyes gondolkodas, nezegetes, es vettunk egy golf-ot  Roll Eyes 84-es, 1.8 karbi, automata, ment mint a barom, valto tokeletes volt, auto carat felszereltsegu, 4 elektromos ablak, pluss belso, elektromos tukor, board, fogyasztas jelzo, kek belso, szoval tipp-topp verda
Soha, de soha nem vezette egyedul, o fel  Grin szukek a savok  Grin kozel jonnek,  Grin tul gyorsan mennek  Grin 1000 kifogas volt
akkor az auto aran felul meg jott uj akku, komplett olaj csere motorban valtoban, szij , par aprosag, szoval mar sokban volt a vas, es kiderult, hogy a dragam nem akarja hasznalni  Evil
tanitgattam, de amikor a kiadott utasitas helyett az ellenkezo iranyba tekerte a kormanyt, es felugratott a jardara, akkor nekem is kiakadt a pulzusom  Grin
a masik nagy eset az volt, amikor a korforgalomnal az utasitast nem tudta kovetni, es nem indult el amikor kellett  Grin akkor neki gurult el a gyogyszer, fogta magat es kiszallt, az autot D-ben hagyta, es nelkule ment tovabb a kocsi, en meg a jobb 1-en rangattam a kezifeket, meg nyomtam a valtot, hogy nehogy osszertrjunk valakit  Grin akkor ult kormany mogott utoljara
viszont most mar vagy 6 eve balesetmentesen nem vezet  Grin
az auto kb fel evig volt meg, vigigcsinaltam vele egy telet, jo is volt legalabb nem a randes autom rohadt
aztan jott a tavasz es felaron tovabb adtam rajta, mert akkor olyan helyen lektunk, hogy a parkolas volt csak 40e havonta es a francnak volt kedve tartani, aki megvette, az nagyon jol jart, meg en is , mert megszabadultam tole, es a csodas 12-16 literes fogyasztasatol  Grin

mielott automata autot vesztek, probaljon meg egyet, es ha valoban csak a pedalokkal van a gond akkor vegyetek, de ha a kormannyal is problema akadna akkor felesleges
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9926 Dátum: 2008 Március 20, 12:37:15 »

OK, Tiéd az elsőbbség !  Wink

ha sikerül megvennem hálás leszek  Wink

Süni
« Hozzászólás #9925 Dátum: 2008 Március 20, 12:10:03 »

ha nem neked kell akkor ne siessetek jó  Undecided
OK, Tiéd az elsőbbség !  Wink
Nem elérhető Moca

'74 VW 1300 (ex), '86 VW Golf MKII

« Hozzászólás #9924 Dátum: 2008 Március 20, 12:04:38 »

http://www.hasznaltauto.hu/1891462_volkswagen_jetta_1983   Cool
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9923 Dátum: 2008 Március 20, 12:02:18 »

Az picit megnehezíti a választást  Huh Szerintem ez képről nem rossz: http://www.hasznaltauto.hu/1798290_volkswagen_golf_1988

nemkicsit  Sad

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9922 Dátum: 2008 Március 20, 12:02:01 »

Főnököm szeretné, nemén... (Már ha rám céloztál.  Grin )

ha nem neked kell akkor ne siessetek jó  Undecided

Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #9921 Dátum: 2008 Március 20, 12:00:38 »

igen ugyanis a kedvesemnek 2nél több pedál és egy váltókar az már megvalósíthatatlan kihívás  Evil

Az picit megnehezíti a választást  Huh Szerintem ez képről nem rossz: http://www.hasznaltauto.hu/1798290_volkswagen_golf_1988
Süni
« Hozzászólás #9920 Dátum: 2008 Március 20, 11:49:28 »

most beszéltem örnivel a hír igaz
de hallottam ám hog valami fordbuzi  Evil a hétvégén megy megnézni  Grin
Főnököm szeretné, nemén... (Már ha rám céloztál.  Grin )
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9919 Dátum: 2008 Március 20, 11:47:56 »

Mindenképpen automata kell?

igen ugyanis a kedvesemnek 2nél több pedál és egy váltókar az már megvalósíthatatlan kihívás  Evil

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9918 Dátum: 2008 Március 20, 11:46:52 »

Én meg pont tegnap.  Grin

most beszéltem örnivel a hír igaz
de hallottam ám hog valami fordbuzi  Evil a hétvégén megy megnézni  Grin

Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #9917 Dátum: 2008 Március 20, 11:41:07 »

http://www.hasznaltauto.hu/764711_volkswagen_golf_1990

lehet hogy ezt az autót megvenném !
de nem értek hozzá
előnyei hátrányai
vélemények

ne kiméljetek beszéljetek le

Mindenképpen automata kell?
Süni
« Hozzászólás #9916 Dátum: 2008 Március 20, 11:38:15 »

akkor lemaradtam valamiről
az általam ismert utolsó ár 650 volt
igaz nem tegnap kérdeztem
Én meg pont tegnap.  Grin
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9915 Dátum: 2008 Március 20, 11:29:49 »

450e

akkor lemaradtam valamiről
az általam ismert utolsó ár 650 volt
igaz nem tegnap kérdeztem

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9914 Dátum: 2008 Március 20, 11:28:56 »

Ez mitől ilyen olcsó?  Grin

igen tudom hogy ez kurvadrága
de van e olcsóbban ilyen autómata eladó ???
papírokkal stb
mert bontásra papír nélkül kíválóak vannak 100-150 ért
kb olyan ez a dolog mint a westy
előkerül egy , kérnek érte 1millát mindenki sokalja
csak nem lehet kapni másikat olcsóbban
szval akkor mi olcsó mi drága ?

Süni
« Hozzászólás #9913 Dátum: 2008 Március 20, 11:28:10 »

nem nekem kell  Grin
450e
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9912 Dátum: 2008 Március 20, 11:25:34 »

nem nekem kell  Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #9911 Dátum: 2008 Március 20, 11:14:29 »

húú, ez ámerikai verzió és autómatán beköt minden ajtónyitáskor-csukáskor? tuti idegbajt kapnék tőle Tongue pedig én mindig bekötöm magam
Süni
« Hozzászólás #9910 Dátum: 2008 Március 20, 11:13:02 »

de nem értek hozzá
előnyei hátrányai
vélemények

mert vagy valami ilyesmi vagy merga 123 bár abból sem jobb a felhozatal az autómata golfokénál
ja a lényeg az az autómata váltó ami miatt ezt néztem ki
Ennyiért inkább Rnie 123 kupéja.....
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #9909 Dátum: 2008 Március 20, 11:00:46 »

de nem értek hozzá
előnyei hátrányai
vélemények

mert vagy valami ilyesmi vagy merga 123 bár abból sem jobb a felhozatal az autómata golfokénál

Ez mitől ilyen olcsó?  Grin
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #9908 Dátum: 2008 Március 20, 10:57:07 »

de nem értek hozzá
előnyei hátrányai
vélemények

Nem elérhető ricsi84

« Hozzászólás #9907 Dátum: 2008 Március 20, 10:45:48 »

ok értettem akkor marad az újrahúzás vagy keresek egy elfogadható állapotú kábelköteget, de azért köszi
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #9906 Dátum: 2008 Március 20, 09:49:05 »

Golf 2 témában, most találtam:

VW Golf
2007. jún. 29. 2007. jún. 29. 11:51
még nincsenek kommentek
Az utóbbi bejegyzésekben vázolt időszakot már nem Trabant-tulajdonosként (ld. korábban) éltem meg.

Egyébként, ha valaki egyszer hozzájutott egy új Trabanthoz, újabb befektetés nélkül folytatólagos új(szerű)Trabant-tulajdonossá válhatott, egyszerűen annyi volt a teendője, hogy amint átvette a kocsit, befizetett egy új Trabantra (ugyanis egyidejűleg egy embernek csak egy kocsi-előfizetése lehetett a Merkurnál). Mivel az új kocsira 3-4-5 évet kellett várni, a használtautó piacon az azonnal megkapható fiatalabb kocsikért a hivatalos új árnál jóval többet kértek. A kb. 3-4 éves Trabant ára az újéval volt azonos. Tehát, amikor a megfelelő várakozási idő után megérkezett az előző átvételével egyidejűleg megrendelt következő Trabant, a használtat az új áráért értékesítve, az újra cserélés szinte költségmentes volt.

Bármilyen nagyszerű és korszerű elvek alapján épült (elől, keresztben elhelyezett motor, elsőkerékhajtás) is a Trabant, csak elérkezett az idő, amikor a tulaj egy magasabb kategóriájú kocsira vágyott. Mint vállalkozó, egy idő után én is megengedhettem magamnak, hogy a MERKUR-nál kapható legjobb kocsira: egy LADA1500-ra fizessek be. (Árarányok: Trabant S ≈ 52000 Ft, Skoda S100 ≈ 70000 Ft, Lada 1200 ≈ 85000 Ft, Lada 1500 ≈ 110000 Ft.) Forgalmaztak ennél drágább kocsit is (Volga), de az nyilvánvalóan a reprezentatív közületi felhasználóknak volt szánva. A visszaigazolás, a sorszám beérkezése után az ember rendszeres teendője volt pl. a TV TELETEXT adásában nyomon követni az adott kocsi kiadási sorszámának előmenetelét. Nagy volt az öröm, amikor egy-egy szállítmány beérkezésekor több százzal haladt előre, és közeledett a saját számunkhoz. Máskor hetekig nem változott a már kiadott sorszám, vagy csak néhány darab volt a növekmény.

Történetesen a LADA1500 sorszáma több mint egy éven keresztül nem haladt előre, a várakozók nagy elkeseredésére. Megjelent viszont a piacon egy új szovjet konstrukció: a LADA Samara. Az 1500-as LADA-ra már régen váróknak felajánlották, hogy váltsanak azonnal átvehető Samarára. Ugyanekkor (1987-ben) egy ügylet keretében 70 darab jugoszláv gyártmányú VW Golf II. is érkezett a MERKUR-hoz (amely egyébként nyugati gyártmányú kocsit nem forgalmazott), és mint régi 1500-as LADA-ra várakozó, azok között a szerencsések között voltam, akinek ezeket is felajánlották (534000 Ft.) Mindkét ajánlatot elfogadtam (nem lehetett tudni, melyik keretbe fér be az ember), hamarosan két kiutalás is érkezett: egy Samara, egy Golf. (Sajnos, a nagy lehetőséget nem lehetett kétszeresen kihasználni, mert az előleg fizetési bizonylatot az igénybe vett kiutalás szerinti végösszeg befizetésekor be kellett mutatni, és azt bevonták. Így dönteni kellett, a döntés a Golfra esett, melynek szabadpiaci ára akkor 1 millió Ft. körül járt.)

A kocsit a Bp. Mozaik utcai VW szervizben adták át. Az első napon még három színből lehetett választani: fehér, sárga, sötétkék. Ha tíz szín lett volna, akkor is a fehéret kértem volna, jól látható, nyáron visszaveri a napsugárzást. Mások is így lehettek ezzel, és az átadó munkatársak – borravaló kicsikarása céljából – nem tagadhatták le a fehér példányok létét, mert az új kocsik egy elkerített részen mindenki által látható helyen álltak. (Azért valami borravaló így is kijárt, különösen az a fölötti örömben, hogy az átadó mindenkinek bizalmasan elárulta, hogy a kocsira nemzetközi garancia van, a garanciajegyet a következő hetekben postázzák. Természetesen nem érkezett nemzetközi garanciajegy, és telefon érdeklődésre a MERKUR-nál közölték, hogy nem is fog, mert nincs nemzetközi garancia.) Az esetemben még bepróbálkoztak azzal, hogy egy félreállított, zörgő motorú fehér példányt adjanak ki azzal, hogy azonnal megjavítják, de ez nem jött be. Emlék még, hogy a forgalmi engedélybe diktálás alapján írták be az alváz- és motorszámot, természetesen elhallás miatt rosszul. Amikor erre rájöttek, egyszerűen fehér javítófestékkel lefestették a hibás számot, és ráírták a helyeset – egy ellenőrzéskor könnyen hamisítottnak minősíthették volna. De végül is lett egy vadonatúj, “nyugati” kocsim, ami akkor olyan ritkaság volt, hogy Ausztriába utazva, az autópályán végig a középső sávon lehetett vele haladni, mert a “nyugati” kocsik előtt haladók tiszteletből lehúzódtak a jobb oldalra…

jack01

forrás: http://jack01.freeblog.hu/archives/2007/06/
PéZsé
« Hozzászólás #9905 Dátum: 2008 Március 20, 08:40:23 »

"Jármű azonositójeleivel történő visszaélés" kategóriában,
ha rossz napja van a birónak vagy súlyosbitó körülmények is vannak(pl:vmi hipiszupi billenös, bovdenes csodaparkolós rendszám,vagy folytatólagos elkövetés) még letöltendő büntit is lehet kapni érte.
Csak szólok...
Nem elérhető BdE

« Hozzászólás #9904 Dátum: 2008 Március 20, 07:38:28 »

ha figyelsz a térfigyelő kamerákra és a volt önkéntes rendőr nyugdíjas papákra hogy egyik se legyen a közelben akkor bátran cserélgethetsz.

vagy ha már nagyon trükkös spoórolós  zsidó szeretnék lenni akkor csinálok vmi hipiszupi billenös, bovdenes csodaparkolós rendszámot!  Grin Cool

Nem elérhető BdE

« Hozzászólás #9903 Dátum: 2008 Március 20, 07:36:07 »

pilisszentkereszten is van ember.az pomáztól 1 köpés.
...persze, helikopterrel mi? vagy egy "újonanszervált" narancssárga T2-vel?  Wink Grin
nekem mindegy hova mész Rulezka...
« Utoljára szerkesztve: 2008 Március 20, 07:49:17 írta BdE »

Rulezka
« Hozzászólás #9902 Dátum: 2008 Március 19, 22:31:17 »

címe? nekem mindegy hova viszem!
Nem elérhető zoka

« Hozzászólás #9901 Dátum: 2008 Március 19, 22:28:21 »

kösz az ötletet Cheesy
az sem rossz...   már csak annyi nem stimmel, hogy bele van gravírozva az üvegembe a rendszámom, de azt majd leragasztom...
mondjuk nem tudom honnan szerezzek bármilyen külföldi rendszámot... meg nem tudom de nem necces azt ott cserélgetni ki tudja ki lát...
ha figyelsz a térfigyelő kamerákra és a volt önkéntes rendőr nyugdíjas papákra hogy egyik se legyen a közelben akkor bátran cserélgethetsz.

06208005898
Nem elérhető zoka

« Hozzászólás #9900 Dátum: 2008 Március 19, 22:24:47 »

oké
köszi
jövő7en mennénk hozzá g2vel!

06208005898
Rulezka
« Hozzászólás #9899 Dátum: 2008 Március 19, 21:52:18 »

holnap estére mondom mert holnap este találkozom a sráccal aki tudja
oké
köszi
jövő7en mennénk hozzá g2vel!
Nem elérhető BdE

« Hozzászólás #9898 Dátum: 2008 Március 19, 21:34:02 »

kicsi OFF

BDE említettél egy pomázi embert ahol ZK lehet csinálni gyorsan és olcsón! megtudnád adni hogy ki ő és hol van? telefonszáma?
holnap estére mondom mert holnap este találkozom a sráccal aki tudja

Rulezka
« Hozzászólás #9897 Dátum: 2008 Március 19, 21:31:30 »

kicsi OFF

BDE említettél egy pomázi embert ahol ZK lehet csinálni gyorsan és olcsón! megtudnád adni hogy ki ő és hol van? telefonszáma?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #9896 Dátum: 2008 Március 19, 21:31:14 »

Sziasztok aki tud segítsen legyen szíves!A kérdés az lenne, hogy be tudok- e rakni az 1-es golf 1.6 gti-be kettes gti biztosítéktábláját és kábelkötegét, aki csinált már ilyet legyen szíves segíteni. Az értelme az, hogy az enyém állapota katasztrófa és nem is tudok szerezni elfogadható állapotú 1-es gti-ét szerezni ezért gondoltuk, hogy ez is egy megoldás lehet, mert azért a kettesé mégiscsak fiatalabb alkatrész...és legalább késes

ha szeretsz szopni, akkor hajrá.
szerintem hótt más a:
1. kábelköteg kiosztása
2. a kábelköteg hossza

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Rulezka
« Hozzászólás #9895 Dátum: 2008 Március 19, 21:07:59 »

mondjuk régi, elbontott, sose papíron nálam NEM volt, már romként vett autók rendszám is jó -lenne- arra a célra ha nagyon akar az ember pl: olcsón parkolni  Grin
bár én konkrétan sose próbáltam, van legális megoldás is Smiley
Rulezka
« Hozzászólás #9894 Dátum: 2008 Március 19, 21:05:50 »

tele van a vatera külföldi rendszámokkal... max 2e ft-ért tuti találsz akár 1 párat is belőle, bár én nem ezért rendelkezem amcsi és egyéb rendszámokkal, hanem mert volt egy idő mikor gyűjtöttem őket, na meg van spéci rendszám is, forgalomba is volt rendszám egy régi becenevem: KISGYEREK, most nem ugrik be melyik országba futott,de nagyon szép, ja és nature fém tábla.. anno szolnoki veteránbörzén jutottam hozzá
szóval börzéken is lehet lelni rendszámokat
Nem elérhető BdE

« Hozzászólás #9893 Dátum: 2008 Március 19, 20:39:14 »

Töröltem, leesett!  Grin Grin

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #9892 Dátum: 2008 Március 19, 20:25:55 »

Erre a kérdésre a Süni szeret/tud válaszolni! :-)))))

mennyibe fáj?
Oldalak: 1 ... 683 684 685 686 687 [688] 689 690 691 692 693 ... 936
Nyomtatás

Ugrás: