www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 22:44:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Menyire tetszett a 15. jubileumi rajzás?
Absolut negativ szavazat. - 4 (4.3%)
Absolut pozitiv szavazat. - 19 (20.2%)
Hat lehetne jobb is, de mindenkep jo iranyba halad a dolog - 11 (11.7%)
Hianyzott a tesco. Hianyzott maga a rajzas. Hianyzott a hangulat. - 12 (12.8%)
Jol ereztem magam a bogarasok kozt, de volt egy ket olyan kellemetlen (ertsd: vizhutes) tenyezo ami rendszeressen kedvemet szegte - 23 (24.5%)
Tetszett, elveztem, remelem jovore is legalabb ilyen lesz - 25 (26.6%)
Összes szavazó: 79

Oldalak: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 84
Nyomtatás
Szerző Téma: Tavaszi Rajzás (szavazás!)  (Megtekintve 731574 alkalommal)
Nem elérhető Peppino

CCZ-080

« Hozzászólás #2496 Dátum: 2006 április 16, 01:10:47 »

az a gond, hogy nem voltatok még igazi találkozón!!

De nekem a Cruise Night nagyon tetszett! Bravó
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #2495 Dátum: 2006 április 16, 00:47:05 »

az a gond, hogy nem voltatok még igazi találkozón!!
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2494 Dátum: 2006 április 15, 22:56:45 »

na és akkor csak úgy magamtól, senkire sem reagálva:

a TALÁLKOZÓ szó nekem azt jelenti, hogy találkozó. ahol találkozni lehet közeli barátokkal, meg a nem annyira közeli barátokkal, de akikkel örülünk egymásnak, meg találkozni olyan emberekkel, akikkel eddig még nem sikerült, mert csaka neten ismertük egymást, meg megismerni vadidegen embereket, és mindenféle szervezéstől meg programtól függetlenül jól érezni magunkat egymással.

jól éreztem magam a rajzáson? igen, jól. mert ott voltak a barátaim, meg megint megismertem egy-két értékes embert, és igen, fílinges volt a buszommal a ringen csapatni.

leszarom, hogy egyébként voltak mindenféle problémák? nagy ívben.

leszarom, hogy a rajzás ürügyén a klubelnök és két alelnök igazságtalanul és gusztustalanul betámad egy általam nagyon tisztelt embert? szó nincs róla, sőt.

nnna, hát körülbelül ezek vannak.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2493 Dátum: 2006 április 15, 22:48:46 »

Viszont ezeknek ellenére lehet véleményem arról hogy a dolgok jó irányba történő elmozdítására a legrosszabb út a hangos és személyeskedő fröcsögés. Bár ki is kezdte. E mellől nem tágítok.

szerintem meg nem mindegy, hogy ki kezdte, meg hogy ki folytatta. meg az sem mindegy, hogy valaki a saját nevében (és jogos önvédelemből), vagy egy (elvileg) 900 főt számláló szervezet nevében adja elő, amit előad.

És erre a legrosszabb helyszín egy ennyire nyílt és sokak által látogatot fórum.

szerintem meg például egy ilyen fórum kiválóan alkalmas arra, hogy mindenki előadja az őszinte véleményét, meghallgassa a másokét, és a végén történjen is valami értelmes dolog.
1303LS
« Hozzászólás #2492 Dátum: 2006 április 15, 21:40:27 »

neked mióta is vannak közvetlen tapasztalataid a klubos rendezvényekkel kapcsolatban? mert nekem 15 éve. és 15 évek keresztül elég nehéz ugyanazokra a problémákra mint megoldandó problémákra gondolni... de próbálkozok, próbálkozok.

(gárdonnyal kapcsolatban már egy ideje nem is próbálkozok. régen az is mbk-s találkozó volt, mostanában már az sem. akkor valószínűleg nem én vagyok a hülye.)

96-97 előtt pár évig elég intenzíven jártam a nagyobb talikra.
Bogárral majd busszal(az volt a legjobb, el is vitt egy kicsit a taliktól inkább a buszos másféle kirándulások felé.)
Abban igazad van hogy a közelmúlt nagy MBK és más találkozóiról kevés tapasztalatom van.
PL. a tecsonál sosem voltam nekem a tavaszi rajzás még a BS nél tart, az jó volt, az volt az igazi.
Gárdonyban is többször voltam volt hogy 3 volt hogy csak 1-2 napot az is mindig tetszett.
A mindenféle versengések (hang magas alacsonymeg legszebb meg mittudomén) soha nem mozgattak meg úgy mint a társasági bratyizásokba sem sűrűn megyek bele, az idő is errefelé mozdít.Most a rajzáson sem én voltam akire úgy emlékeztek mint aki jöt és pacsizott mindenkivel hogy én vagyok az XY.
Szeretek szépen sétálgatni megnézegetni mi is a felhozatal.stb.
Viszont ezeknek ellenére lehet véleményem arról hogy a dolgok jó irányba történő elmozdítására a legrosszabb út a hangos és személyeskedő fröcsögés. Bár ki is kezdte. E mellől nem tágítok.
És erre a legrosszabb helyszín egy ennyire nyílt és sokak által látogatot fórum.
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #2491 Dátum: 2006 április 15, 20:41:44 »

jólvan, szerintem mindenki dolgozza fel ahogy akarja a történteket. én támogatom egy másik egyidejű találkozó létrehozását, ha nem kapok írásos igéretet az MBK vezetőségétől, hogy jövőre a rajzás úgy fog megtörténni, ahogy meghirdetik. ha képtelenek megszervezni a ringen a meghirdetetteknek megfeleően, ne szervezzék oda, ennyire egyszerű.
másrészről  ha ez nem történik meg, tovább nem fogom a tagdíjammal támogatni az mbk-t, mert ha a legfontosabb találkozó szervezése nem megy, akkor nem érdemlik meg

Ahogy már kifejtettem, nekem se volt csúcs a rajzás

DE:

ez mégiscsak a mi rajzásunk - tehát szerintem nem irásos igéretre van szükség a "Vezetőségtől", hanem önkéntes részvételre a szervezésben nekünk klubtagoknak is, ha jobbat akarunk.  Én a magam részéről jövőre fel fogom a segítségemet ajánlani - akkor remélem ismét a "mi rajzásunk" lesz.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #2490 Dátum: 2006 április 15, 19:50:20 »

most se ;-))) nem rád mondtam, olvasd el mégeccer
Vettem.OKÉ! Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #2489 Dátum: 2006 április 15, 19:41:08 »

a ringes találkozóról sz**snek hiányzott a hátország.
15 éves lányok és fiúk voltak a "staff", akinek terelni kellett volna a népet.
így rohadt nehéz rendet tartani.
most erre mit mondjak? ha valamit nem tudnak teljesíteni, nem kell bevállalni

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2488 Dátum: 2006 április 15, 19:39:51 »

Ami a mimozáskodást illeti sokmindent mondtak már rám,de ezt még nem.

most se ;-))) nem rád mondtam, olvasd el mégeccer
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #2487 Dátum: 2006 április 15, 19:39:21 »

érdekes...
a szavazásban a többség az első kettő opciót jelölte meg...
Azok nem is irtak ide mert,úgy gondolják hogy igy is jó volt.
Én örültem mert kisfiamnak ez volt az első rajzása és ha ilyen volt ,ilyen volt.
Én nagyon soxor voltam a ringen (mintPityúbá tudod) cégesmotorsporttos ügyletből,
 és maga az nem volt olyan nagy élmény,
de ott találkozni a sok bogaras jó arcccal az jó volt. Cheesy
És valóban,talán több ember kellett volna akik koordinálják a parkolást, programot,stb...

Tény ,nekem is jobban bejött a régi tecskos buli....
üdvw

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #2486 Dátum: 2006 április 15, 19:36:03 »

érdekes...
Hát errel beszélek ny...o,muszo! Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #2485 Dátum: 2006 április 15, 19:31:57 »

érdekes...

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #2484 Dátum: 2006 április 15, 19:29:17 »

cuncifülek.
a 2003-as népautó találkozó volt az, ahol aktív szervezvényező voltam. (mivel mindenki baszott mindenre).
kurvahideg volt, de leizzadatam és összefostam a bokámat.
most gondold el ezt 20-szor nagyobban.

a ringes találkozóról sz**snek hiányzott a hátország.
15 éves lányok és fiúk voltak a "staff", akinek terelni kellett volna a népet.
így rohadt nehéz rendet tartani.

(a másik verzió meg a szekuritis gedóatti féle dolog volt a teszkónál, ahol rendet tarottak, de nem sok hiányzott egy szekuritis gyilokhoz... leginkább az, hogy telve voltam aranyászokal)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #2483 Dátum: 2006 április 15, 19:27:45 »

Ebben a személyes ellentét vitában igazat adok neked.
Lehet, hogy rosszul érzem, de még mindig jogosnak érzem azt, hogy nyilvánosságra hoztam a levelet amit kaptam, mivel mi egy csapatként voltunk jelen, és ugyérzem egy csapatként kell erre reagálni is. Mint itt kiderült a forum egy csapatként reagált erre, ami nagyon jól is esett. Az MBK részéről ami utánna történt (Mice és Mandel) azt már bevallom nem éreztem idevalónak.
Persze hogy jogos volt,ha abbol a szempontbol nézzük,hogy az a levél nem volt jogos amit kaptál.
Erre irtam a hibák ,baklövések sorozatát.
Rossz bobásra csak hasonlo modszerrel reagáltál.
A Te közzétételed már önvédelem volt,az meg hogy egy emberként kiállt melletted a Forum az természetes(én is ugy éreztem hogy az igazadért,mindannyiunk igazáért teszed)

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #2482 Dátum: 2006 április 15, 19:27:07 »

jólvan, szerintem mindenki dolgozza fel ahogy akarja a történteket. én támogatom egy másik egyidejű találkozó létrehozását, ha nem kapok írásos igéretet az MBK vezetőségétől, hogy jövőre a rajzás úgy fog megtörténni, ahogy meghirdetik. ha képtelenek megszervezni a ringen a meghirdetetteknek megfeleően, ne szervezzék oda, ennyire egyszerű.
másrészről  ha ez nem történik meg, tovább nem fogom a tagdíjammal támogatni az mbk-t, mert ha a legfontosabb találkozó szervezése nem megy, akkor nem érdemlik meg

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #2481 Dátum: 2006 április 15, 19:21:35 »

Ebben a személyes ellentét vitában igazat adok neked.
Lehet, hogy rosszul érzem, de még mindig jogosnak érzem azt, hogy nyilvánosságra hoztam a levelet amit kaptam, mivel mi egy csapatként voltunk jelen, és ugyérzem egy csapatként kell erre reagálni is. Mint itt kiderült a forum egy csapatként reagált erre, ami nagyon jól is esett. Az MBK részéről ami utánna történt (Mice és Mandel) azt már bevallom nem éreztem idevalónak.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #2480 Dátum: 2006 április 15, 19:16:59 »

Azs.
Nem akarom az egész hozzászolásodat idézni,inkább megszolitalak.
Szerintem
Tetszik-nem tetszik témában egyezik a véleményünk.
Én a vélemény nyilvánitás modját,stilusát kifogásoltam.
Lehet hogy Te szervezett formában (söt biztos)15 éve bogarazol,találkozozol,de én se tegnap kezdtem,és ezzel nem személyeskedni akarok.
Biztos ebböl adodik az a nézöpont beli különbség ami sorainkbol kiolvashato.
Ami a mimozáskodást illeti sokmindent mondtak már rám,de ezt még nem.
Ha visszaolvasol kiderül,hogy nekem ott nem stimmelt a dolog hogy személyes ellentétek kerültek nyilvánosságra,ami nem biztos hogy közügy.
Nekem is van bajom a köcsög szomszédommal,de az az én ügyem.nem itt beszélem meg Veletek.
A többivel kapcsolatban szerencsésebb lenne megbeszélni mindent,jo sok sör társaságában. Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #2479 Dátum: 2006 április 15, 19:16:23 »

Én elismerem, hogy a szervezők sokat tettek azért, hogy a rajzás jó legyen. Én nem azt mondom, hogy mint márkatalálkozó nem volt jó, én azt mondom, hogy az égadta világon semmilyen rajzás hangulata nem volt az egésznek. Pont az hiányzott, ami a sava-borsa volt ennek mindig:

Ügyességi versenyek, legszakadtabb, leghangosabb, stb. Mindig 10 legszebb volt, és csak léghűtéses, az igazi börze, ami 1 sorra szoritkozott mindig a parkolóban, a felvonulás pest utcáin, közben a szepi gyorsulásai az üres parkolóban, a sok vizes szájtáti bámulása és irigykedése, és a sok szájtáti tescovásárló meglepődése, és rácsodálkozása. Hiányzott a vetélkedő stb. Biztos van valaki, aki érti miről beszélek!
én is így gondolom

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #2478 Dátum: 2006 április 15, 19:14:32 »

Teljes mértékben jogod van a tapasztalataid alapján meghozni a döntésed.
Viszont a problémákat lehet úgy is kezelni mint megoldható problémák és úgy is mint a probléma (ezért odébb állok) remélem érthetően fogalmazok.
Mindenki (vagy legalább is a többség) jó és jobb találkozókra szeretne járni. Ez akárhogy is nézzük nem hull az ölünkbe, tehát ha nem tettem érdemben hozzá akkor bizonyos mértékű toleranciával tartozom a szervezők felé.
Én így érzem, lehet ez ellen véleményt formálni, stb.....
valóban lehet úgy tenin, hogy segítek, de mikor azt látom, hogy évről évre szarabb és ebben az irányban halad tovább, akkor nem fogok rinyálni, meg feszültséget gerjeszteni, kiállok a sorból még egy csomó emberrel, mi addigis jól érezzük magunkat, aztán ha észbekapnak, csatlakozhatnak a többiek is

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2477 Dátum: 2006 április 15, 18:56:22 »

Biztos van valaki, aki érti miről beszélek!

van...
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2476 Dátum: 2006 április 15, 18:55:56 »

Viszont a problémákat lehet úgy is kezelni mint megoldható problémák és úgy is mint a probléma (ezért odébb állok) remélem érthetően fogalmazok.

neked mióta is vannak közvetlen tapasztalataid a klubos rendezvényekkel kapcsolatban? mert nekem 15 éve. és 15 évek keresztül elég nehéz ugyanazokra a problémákra mint megoldandó problémákra gondolni... de próbálkozok, próbálkozok.

(gárdonnyal kapcsolatban már egy ideje nem is próbálkozok. régen az is mbk-s találkozó volt, mostanában már az sem. akkor valószínűleg nem én vagyok a hülye.)
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2475 Dátum: 2006 április 15, 18:49:03 »

Ahoy.

Eltelt 1 hét a Rajzás ota,lecsengtek az indulatok,aludtunk rá jopárat,körvonalazodott az én véleményem is.
Elöljároban elmondanám:
-tagdijat fizetö MBK tag vagyok
-szerintem aktiv forumos vagyok
-léghütés párti vagyok(VW 1300,T2b)
-nem állok sem rokoni,sem közeli kapcsolatban egy MBK vezetövel és 1 forumossal sem.
Amiröl gondolataim vannak az maga a Rajzás a Ringen,valamint annak szervezése,lebonyolitása,és a Forumos csapat szerepe,véleménye,hozzáálása az egész témában.
A rajzásra,pályára valo megérkezéskor mindannyian kapzunk 1 tájékoztato füzetet,amit szerintem a résztvevök 90%-a(én is)csak utolag otthon olvasott el.Itt az elsö kölcsönös hiányosság,melyet egy talpraesett rendezögárdának tudnia kellett volna kezelni.Nem a mikrofont bitorlo,poénkodo "bemondo"-ra volt szükség,hanem 1 korrekt tájékoztatás kellett volna,amely le tudta volna vezényelni a teljes találkozot.
Itt beszélhetnék a szervezés hiányosságairol bövebben,de már többen is megtettétek ezt.
Lehetett volna táblákkal jelezni hogy vizes,meg levegös parkolo,de ez már késö bánat.
Az emlitett tájékoztatoban van 1 mondat,melyszerint elolvasásával elfogadom és betartom az abban leirtakat.
Azt hiszem ez sokunknak kimaradt és beindult a káosz.
Én személy szerint nagyon sajnálom,hogy sokunkban keserü szájiz maradt,de remélem,hogy ez idövel megédesedik és csak a pozitiv élmények maradnak meg.
Ami a börze,helypénz,kereskedelmi mennyiség stb témát illeti,szerintem sorozatos baklövések kölcsönös elkövetése után személyeskedésbe csapo hangnem lett urrá a forumon.
Hiba volt a mindannyiunk által ismert problémát nem a helyszinen rendezni,hiba volt utolag egy ilyen hangvételü levelet megirni,hiba volt (bocs NGA)ezt a levelet a forumon megszellöztetniés az is hiba volt hogy jogosan ugy álltunk ki forumos társunk mellett,hogy párhuzamosan leugattuk a teljes MBK vezetöséget és magát a klubot.
Innen már csak 1 ugrás volt az elszakadás,külön találkozok,külön klub gondolatának felvetése.
Azért 1-2 dolgot hozzáfüznék.
-mostmár könnyü azt mondani hogy van máshol is kedvezményes biztositás,de mondja meg valaki,hogy ezt az egészet ki bulizta ki a bogarasok számára.
-az MBK közgyülések mindig nyilvámosak voltak,lehetöség adott volt hogy beleszoljunk,véleményt formáljunk,döntéseket hozzunk.Nem éltünk a lehetöséggel,inkább utolag "ugatunk"
-A bogarasokrol mindenki ugy tudja,hogy összetarto népség,és azt hiszem hogy ezt a vonalat kéne erösiteni
-személyes indulatokat,ellentéteket,régi sérelmeket nem szerencsés egyik fél részéröl sem a nyilvánosság elé vinni és ott a csapatszellemet kihasználva hangulatot gerjeszteni.
Nem ujra akarom éleszteni a témát,de régota szerettem volna leirni a gondolataimat.
Nem volt célom megbámtani senkit,nem akartam személyeskedni,csupán sokunkkal együtt megoldást keresek,hogy balhé nélkül bogarazhassunk TOVÁBB!! Cheesy

hát én meg egy csomó dologgal nem értek egyet (egy csomóval meg persze igen)

amivel nem:

kaptunk egy tájékoztató füzetet, néhány más prospektussal együtt. na most azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy a "szevaszderégláttalak - holapicsábavanittkülönbogárhátúsparkoló - hűvazzeazatéegyes - szevasztégedislátni? - hovaálljakitt satöbbi művelet előtt-közben-után bárki is elolvas egy sokoldalas valamit.

szervező nulla darab, pontosabban egy ring-alkalmazott köcsög beszólt, de békésen megkértem, hogy kattanjon le rólam, mert keresztülmegyek rajta.

nem volt hiba az NGA által közzétenni a levelet, mert azt nem egy másik bogarastól kapta, hanem a legnagyobb magyar bogárklub elnökétől, látszólag a klub nevében.

nem volt hiba leugatni az mbk vezetőségét meg a klubot se. bizonyos dolgokat évek, évtizedek óty abszolút jogosan kifogásolunk, ezek többségén csakazértse hajlandóak változtatni, a békés építő kritikát is rendszeresen személyes sértésként fogják fel. úgyhogy hátha a masszív anyázásból felfognak valamit. egyébként a klub nevében megnyilvánuló mindhárom ember szövegében - eltérő mennyiségben - volt olyan, amiért jobb helyeken azonnal bicskát rántanak. na ezután tán nem kéne előadni a mimózát.

a kedvezményes biztosítást - gondolom - a szepes csinálta, vagy ha nem ő, akkor a muczán gábor, vagy mittoménki. viszont az mbk volt az egyetlen klub, amelyik rövid úton távozott az uniqától (akkor még axa), és amelyiknek a neve hallatán még ma is csak köpnek egyet. hálistennek csak az mbk-ra (és az elnökére), a bogarasokra nem, ezért van meg most is az a lehetőség.

van még egy pár klub az országban, amelyiknek a közgyűlésére nem megyünk el, de a találkozójára igen. ettől még legyen szabad megállapítani, hogy mi volt jó és mi nem. amúgy elég sokan nem vagyunk mbk-tagok, szerintem mindenki konkrétan el tudja mondani a pontos okát, tehát nincs keresnivalónk az mbk-gyűlésen.

összetartás: kösz, magamba fordultam, önvizsgálatot tartottam, és megállapítottam, hogy az én bogaras összetartásommal semmi baj nincs. ehhez képest olvasd el a három klubvezető megnyilvánulásait magyarország egyik legnevesebb bogarasa ellen.

a személyes indulatoknak is egészen konkrétan megvannak az okai. ezt az ember igyekszik éveken át visszafojtani, aztán mindig történik valami, amitől ismét feltörnek. na nehogymár ezért is mi legyünk a hibásak. és persze az ember a barátainak elmondja a saját tapasztalatait, meg véleményét, ők meg eldöntik, hogy hogy kezelik azt.

a megoldás meg tán az lenne, ha az mbk esetleg nem csak évente egyszer, november 32-én a bivalybürgözd utca 132/c-ben hallgatná meg a bogarasok véleményét, hanem mondjuk bármikor, bármilyen formában. a közgyűlés 2-3 órája már döntéshozatalra való, elég savanyú érv az, hogy bezzeg ott el lehetett volna mondani bármit. meg az is megoldás lenne, hogy ha a klub elnöksége a kritikákat esetleg megfontolná, és nem üres hőzöngésnek meg "tőke- és népszerűséghajhászásnak" fogná fel. érdekes, TBK-sanyinak meg NGA-nak is megmondjuk, hogy mi tetszett és mi nem, egyikük se kezdett el durcázni, hanem a következő évben jobban csinálták.

ahogy a Mandel Gyurinak írtam, itt is, meg emilben is: önkritika, elvtársak, önkritika!
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #2474 Dátum: 2006 április 15, 18:42:36 »

Mindenki (vagy legalább is a többség) jó és jobb találkozókra szeretne járni. Ez akárhogy is nézzük nem hull az ölünkbe, tehát ha nem tettem érdemben hozzá akkor bizonyos mértékű toleranciával tartozom a szervezők felé.

Én elismerem, hogy a szervezők sokat tettek azért, hogy a rajzás jó legyen. Én nem azt mondom, hogy mint márkatalálkozó nem volt jó, én azt mondom, hogy az égadta világon semmilyen rajzás hangulata nem volt az egésznek. Pont az hiányzott, ami a sava-borsa volt ennek mindig:

Ügyességi versenyek, legszakadtabb, leghangosabb, stb. Mindig 10 legszebb volt, és csak léghűtéses, az igazi börze, ami 1 sorra szoritkozott mindig a parkolóban, a felvonulás pest utcáin, közben a szepi gyorsulásai az üres parkolóban, a sok vizes szájtáti bámulása és irigykedése, és a sok szájtáti tescovásárló meglepődése, és rácsodálkozása. Hiányzott a vetélkedő stb. Biztos van valaki, aki érti miről beszélek!
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #2473 Dátum: 2006 április 15, 18:31:47 »

Azt hiszem 1-2 dolog lemaradt a monologombol.
-a rajzáson mindent összegezve jol éreztem magam.(utána olvasva a történetet már nem mindig)
-nem hiszem hogy modom lett volna a rendezvényen kivül kb 500 bogarassal,baráttal,ismerössel menni pár kört a Ringen(mégha vizesek is voltak közöttünk)
-30-40 baráttal "bármikor össze tudunk jönni" ha arra van igényünk,1000 autoval a Ringen nem.
-nem szerencés olyan párhutamokat vonni,hogy egy baráti tali jobb,mint egy évadnyito országos rendezvény,mindkettönek más a célja.

Tóth Zoltán
1303LS
« Hozzászólás #2472 Dátum: 2006 április 15, 18:19:53 »

Szervezéssel kapcsolatban én úgy tudom hogy a ring is ígért "szervezőket" amiből asszem kevesebb jutott. Undecided
Ezért volt a dugó a fel és lehajtók között meg a gyorsulási bejáratánál is.Meg a renitenskedő fent parkoló vizesekkel is.
Nem akarok védeni senkit de a bántást sem érzem mindig jogosnak.
1303LS
« Hozzászólás #2471 Dátum: 2006 április 15, 18:13:13 »

hát, én szívesebben gyűlnék össze 30-40 ismerőssel és autóikkal, minthogy minden második autó valami műanyag, szárnyas, airride-os szar legyen.
szerintem a teszkó parkoló volt a jó, ott érdekes módon nagyrészt működött a szervezés, az sem volt könnyebb helyszín, mert a ringen az alsó parkoló előtt egy majom is meg tudja állapítani, hogy az adott autó vizes, vagy sem.
az, hogy a füzetben írtakat a vizesek nem tartották be, az nyilván az ő hibájuk. az viszont a szervezőké, hogy nem tartatták be a saját maguk által leírtakat.
amit Vwbogár írt, teljesen érthető, az NGA féle balhé előtt ég szívesen segítettem volna a szervezőknek, akiknek az volt a legnagyobb gondjuk, hogy egy kutya van megkötve a boxban. a félszáz vizes nem bökte a csőrüket ugyanúgy, ahogy a végső felvonuláson sem, ahol elvileg csak levegősök lehettek volna.
a biztosítás nekem működik, a depó is, köszönhetően a folyamatosságnak, ami idéntől meg fog változni, ezt érzem.

nem kell balhézni tovább, viszont nemis kötelező mindenkivel összetartani, ha ez az összetartás csak egyoldalú lenne(Vwbogár fizet, kub nem csinál semmit. persze lehet, hogy adminisztrációs probléma, egyik fél elmondása laapján nem fogok senkit elitélni)

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #2470 Dátum: 2006 április 15, 18:03:09 »

hát, én szívesebben gyűlnék össze 30-40 ismerőssel és autóikkal, minthogy minden második autó valami műanyag, szárnyas, airride-os szar legyen.
szerintem a teszkó parkoló volt a jó, ott érdekes módon nagyrészt működött a szervezés, az sem volt könnyebb helyszín, mert a ringen az alsó parkoló előtt egy majom is meg tudja állapítani, hogy az adott autó vizes, vagy sem.
az, hogy a füzetben írtakat a vizesek nem tartották be, az nyilván az ő hibájuk. az viszont a szervezőké, hogy nem tartatták be a saját maguk által leírtakat.
amit Vwbogár írt, teljesen érthető, az NGA féle balhé előtt ég szívesen segítettem volna a szervezőknek, akiknek az volt a legnagyobb gondjuk, hogy egy kutya van megkötve a boxban. a félszáz vizes nem bökte a csőrüket ugyanúgy, ahogy a végső felvonuláson sem, ahol elvileg csak levegősök lehettek volna.
a biztosítás nekem működik, a depó is, köszönhetően a folyamatosságnak, ami idéntől meg fog változni, ezt érzem.

nem kell balhézni tovább, viszont nemis kötelező mindenkivel összetartani, ha ez az összetartás csak egyoldalú lenne(Vwbogár fizet, kub nem csinál semmit. persze lehet, hogy adminisztrációs probléma, egyik fél elmondása laapján nem fogok senkit elitélni)

1303LS
« Hozzászólás #2469 Dátum: 2006 április 15, 18:02:43 »

Bevallom én egyáltalán nem hiszem, hogy a forumra bármilyen rossz fényt vetne, ha mi magunk között megtárgyaljuk, hogy mi tetszett és mi nem. Miért is jó ez? Pl én is szervezek találkozót, és igy jobban tudom, hogy mire figyeljek, mit kerüljek el. Ha mindenki csak azt irja, hogy voltak hibák, de tetszett, ezzel az égadta világon semmit nem mond el. Igenis a hibákat le kell irni azért, hogy azok, akiket érint, vagy érdekel, azok tanuljanak belőle. Minden hiba felemlegetése a jobbitást szolgálja, hisz ha valaki képes tanulni a saját hibáiból, akkor azt legközelebb nem követi el. Vagy mégis, de az ő baja. Én ugy látom, hogy a forum teljesen összetartó bogaras társadalomként tárgyalta meg az eseményeket, és a tetszést és a nemtetszést. Sajnos ugye volt utóélete is a rajzásnak, és bevallom 2x elolvastam a Depot és a füzetet is, és idézek mindkettőből:
Füzet:
Parkolási rend: Léghűtésesek: P2 parkoló, vizhűtésesek: P1 parkoló. Bármely jármű behajthat a rendezvény bármelyik részére, beleértve a parkolókat is. Tartós parkolásra viszont a megfelelő parkolóba kell beállnia.

Ingyenes börze a résztvevők számára (csak magánszemélyeknek)

Depo:
Börze:
Magánszemélyek részére a nem kereskedelmi mennyiségű apró alkatrészek árusitása az elmúlt évekhez hasonlóan ingyenes. Kereskedelmi mennyiségű alkatrész árusitása esetén a klubbal megállapodást kell kötni.

Ezeket az MBK irta le, és szerintem ehhez kellett volna tartania magát minden tekintetben.

Teljesen egy hullámhoszzon vagyunk asszem.
Én a rossz fényt arra értettem ahová ez a dolog fajult.A végén már abszolut személyeskedésbe ment át a dolog és az nem hiszem hogy az ide tévedő akár kezdő vagy leendő bogarasra tartozik.Viszont ebben asszem nem a fórum oldaláról idult a dolog.Bár kár megint kezdeni.
A tevékenység megítélését senki nem is kérdőjelezte meg azon az egy (2-3) személyen kívül.
De már tényleg fölösleges lenne tovább fűzni.
Aki ide bekukkant jobb ha a köztudatban élő összetartozást és egymás segítését látja, ami napról napra meg is jelenik itt és nincs hiány belőle.
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #2468 Dátum: 2006 április 15, 18:01:57 »

Erről lehet tudni már valamit?
Vagy anyira titkos, hogy csak a szervezők lesznek ott?  Grin
Akár lehet magánba is, nehogy valaki beszóljon, hogy már ez is reklám.

szerintem, aki most anyázik az jövőre pont ugyanúgy ott lesz mint tavaly és tavaly elött. a parkolást tényleg lehet volna a terv szerint intézni, de mi egy baleset miatt későn értünk oda és mégis fel tudtam állni (2 autóval) a felső parkolóba.
egyébként a gárdonyi talira az egyik barátom (az első tali óta mindig ott volt) rá szervezett egy 3 napos bulit, ami nem lesz meghirdetve, nem lesz belépő és security sem lesz.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #2467 Dátum: 2006 április 15, 17:33:56 »

Bevallom én egyáltalán nem hiszem, hogy a forumra bármilyen rossz fényt vetne, ha mi magunk között megtárgyaljuk, hogy mi tetszett és mi nem. Miért is jó ez? Pl én is szervezek találkozót, és igy jobban tudom, hogy mire figyeljek, mit kerüljek el. Ha mindenki csak azt irja, hogy voltak hibák, de tetszett, ezzel az égadta világon semmit nem mond el. Igenis a hibákat le kell irni azért, hogy azok, akiket érint, vagy érdekel, azok tanuljanak belőle. Minden hiba felemlegetése a jobbitást szolgálja, hisz ha valaki képes tanulni a saját hibáiból, akkor azt legközelebb nem követi el. Vagy mégis, de az ő baja. Én ugy látom, hogy a forum teljesen összetartó bogaras társadalomként tárgyalta meg az eseményeket, és a tetszést és a nemtetszést. Sajnos ugye volt utóélete is a rajzásnak, és bevallom 2x elolvastam a Depot és a füzetet is, és idézek mindkettőből:
Füzet:
Parkolási rend: Léghűtésesek: P2 parkoló, vizhűtésesek: P1 parkoló. Bármely jármű behajthat a rendezvény bármelyik részére, beleértve a parkolókat is. Tartós parkolásra viszont a megfelelő parkolóba kell beállnia.

Ingyenes börze a résztvevők számára (csak magánszemélyeknek)

Depo:
Börze:
Magánszemélyek részére a nem kereskedelmi mennyiségű apró alkatrészek árusitása az elmúlt évekhez hasonlóan ingyenes. Kereskedelmi mennyiségű alkatrész árusitása esetén a klubbal megállapodást kell kötni.

Ezeket az MBK irta le, és szerintem ehhez kellett volna tartania magát minden tekintetben.
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #2466 Dátum: 2006 április 15, 17:17:36 »

Én nem katpam füzetet, azt mondták hogy elfogyott, pedig az utánam jövők meg kaptak!

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
1303LS
« Hozzászólás #2465 Dátum: 2006 április 15, 17:05:01 »

Ahoy.

Öööö
Asszem ez a nyugodt tárgyilagos lényeglátás hiányzott innen a fórumról pár napja.
Szinte minden mondatoddal egyet tudok érteni.
Bevallom én sem olvastam el azt a füzetecskét még a mai napig sem.
Mentségemre legyen mondva hogy annyi szórólapot kaptunk hogy azokkal együtt berepült a kocsiba és ott is maradt.Szerint másoknál is így lehetett.
Nekem egyáltalán nincs rossz szájízem a rajzással kapcsolatban.
Lehetett volna itt ott javítani meg ezt azt másképp csinálni, de az szóljon először akinek mindig minden 100%osan öszzejön.
A hibák felemlegetése addíg a szintig kellene hogy elmenjen amíg a jobbítást szolgálja.
Viszont ez a bizonyos utózönge, ez a dolog abban a formában ahogy a végére itt kiforrta magát a fórumon SZVSZ rossz fényt vet úgy a fórumra mind az MBKra.
A lényeg a lényeg a bogarazás öszzetartó mivoltának az erősítésére kellene hogy előtérben legyen mindig.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #2464 Dátum: 2006 április 15, 16:08:42 »

Ahoy.

Eltelt 1 hét a Rajzás ota,lecsengtek az indulatok,aludtunk rá jopárat,körvonalazodott az én véleményem is.
Elöljároban elmondanám:
-tagdijat fizetö MBK tag vagyok
-szerintem aktiv forumos vagyok
-léghütés párti vagyok(VW 1300,T2b)
-nem állok sem rokoni,sem közeli kapcsolatban egy MBK vezetövel és 1 forumossal sem.
Amiröl gondolataim vannak az maga a Rajzás a Ringen,valamint annak szervezése,lebonyolitása,és a Forumos csapat szerepe,véleménye,hozzáálása az egész témában.
A rajzásra,pályára valo megérkezéskor mindannyian kapzunk 1 tájékoztato füzetet,amit szerintem a résztvevök 90%-a(én is)csak utolag otthon olvasott el.Itt az elsö kölcsönös hiányosság,melyet egy talpraesett rendezögárdának tudnia kellett volna kezelni.Nem a mikrofont bitorlo,poénkodo "bemondo"-ra volt szükség,hanem 1 korrekt tájékoztatás kellett volna,amely le tudta volna vezényelni a teljes találkozot.
Itt beszélhetnék a szervezés hiányosságairol bövebben,de már többen is megtettétek ezt.
Lehetett volna táblákkal jelezni hogy vizes,meg levegös parkolo,de ez már késö bánat.
Az emlitett tájékoztatoban van 1 mondat,melyszerint elolvasásával elfogadom és betartom az abban leirtakat.
Azt hiszem ez sokunknak kimaradt és beindult a káosz.
Én személy szerint nagyon sajnálom,hogy sokunkban keserü szájiz maradt,de remélem,hogy ez idövel megédesedik és csak a pozitiv élmények maradnak meg.
Ami a börze,helypénz,kereskedelmi mennyiség stb témát illeti,szerintem sorozatos baklövések kölcsönös elkövetése után személyeskedésbe csapo hangnem lett urrá a forumon.
Hiba volt a mindannyiunk által ismert problémát nem a helyszinen rendezni,hiba volt utolag egy ilyen hangvételü levelet megirni,hiba volt (bocs NGA)ezt a levelet a forumon megszellöztetniés az is hiba volt hogy jogosan ugy álltunk ki forumos társunk mellett,hogy párhuzamosan leugattuk a teljes MBK vezetöséget és magát a klubot.
Innen már csak 1 ugrás volt az elszakadás,külön találkozok,külön klub gondolatának felvetése.
Azért 1-2 dolgot hozzáfüznék.
-mostmár könnyü azt mondani hogy van máshol is kedvezményes biztositás,de mondja meg valaki,hogy ezt az egészet ki bulizta ki a bogarasok számára.
-az MBK közgyülések mindig nyilvámosak voltak,lehetöség adott volt hogy beleszoljunk,véleményt formáljunk,döntéseket hozzunk.Nem éltünk a lehetöséggel,inkább utolag "ugatunk"
-A bogarasokrol mindenki ugy tudja,hogy összetarto népség,és azt hiszem hogy ezt a vonalat kéne erösiteni
-személyes indulatokat,ellentéteket,régi sérelmeket nem szerencsés egyik fél részéröl sem a nyilvánosság elé vinni és ott a csapatszellemet kihasználva hangulatot gerjeszteni.
Nem ujra akarom éleszteni a témát,de régota szerettem volna leirni a gondolataimat.
Nem volt célom megbámtani senkit,nem akartam személyeskedni,csupán sokunkkal együtt megoldást keresek,hogy balhé nélkül bogarazhassunk TOVÁBB!! Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető Vwbogár

« Hozzászólás #2463 Dátum: 2006 április 15, 11:08:13 »

Mi 9 után értünk oda, sajnos csak vizessel tudtunk menni és be sem engedtek volna a felső parkolóba szólt a srác hogy ott tegyük le a gépet mert az a vizeseké.
Mondjuk mikor felsétáltunk az azért tele volt vizesekkel.Szerintem azok úgy kerültek oda hogy a körözés után basztak visszamenni az alsóba.
Mi körözés után visszaálltunk.

Lehet, valóban ez is lehetséges, de akkor miért nem lehet őket leküldeni?
Szervezetlen volt az egész!
1303LS
« Hozzászólás #2462 Dátum: 2006 április 15, 10:36:55 »

Akkor Te át tudod érezni milyen az, amikor a korai indulás, legtöbbet megtett út után téged lehet a legjobban leszarni! Nem tudom, hogy miért nem lehetett betartani azt, hogy a léghűtésesek a felső parkolóba, vizesek az alsóba. Biztos baromi nehéz lett volna megoldani, egy ember oda kellett volna állítani, aki vagy beengedi az autókat, vagy nem! Annyi ember rohangált ott szervező feleslegesen, és ha bármit is kérdeztél, akkor arról fingjuk nem volt. 

Ja és még egy dolog! Minket még egy 1000-el is átvágtak, mert azt mondták, hogy csak úgy lehet a ringre felmenni, ha megvesszük a plusz matricát! Aztán mint kiderült, ingyen is fel lehetett menni, matrica csak azoknak volt, aki gyorsulni akart, vagy a vizes pályára felmenni. Persze vissza már nem váltották a matricát! Bassz... át mást, de ne minket!
SZVSZ TESCO parkoló jobb volt! Volt bőven hely, nem voltak drágák az árak, mert bementél a Tesco-ba, és a felvonulás is jó volt, és legalább a városban!

Mi 9 után értünk oda, sajnos csak vizessel tudtunk menni és be sem engedtek volna a felső parkolóba szólt a srác hogy ott tegyük le a gépet mert az a vizeseké.
Mondjuk mikor felsétáltunk az azért tele volt vizesekkel.Szerintem azok úgy kerültek oda hogy a körözés után basztak visszamenni az alsóba.
Mi körözés után visszaálltunk.
Nem elérhető Vwbogár

« Hozzászólás #2461 Dátum: 2006 április 15, 10:18:46 »

Mindenben igazat adok neked, mi 6.-kor indultunk, 240 km pécsről, és nekem azért volt helyem, mert a bogarhatu-s depoban tartottak fent. A klubos dologhoz nem értek, mert soha nem voltam MBK-s és egy ideig nem is leszek.

Szerintem a Tesco parkoló volt a legjobb 2004-ig! Annál csak BS.

Akkor Te át tudod érezni milyen az, amikor a korai indulás, legtöbbet megtett út után téged lehet a legjobban leszarni! Nem tudom, hogy miért nem lehetett betartani azt, hogy a léghűtésesek a felső parkolóba, vizesek az alsóba. Biztos baromi nehéz lett volna megoldani, egy ember oda kellett volna állítani, aki vagy beengedi az autókat, vagy nem! Annyi ember rohangált ott szervező feleslegesen, és ha bármit is kérdeztél, akkor arról fingjuk nem volt. 

Ja és még egy dolog! Minket még egy 1000-el is átvágtak, mert azt mondták, hogy csak úgy lehet a ringre felmenni, ha megvesszük a plusz matricát! Aztán mint kiderült, ingyen is fel lehetett menni, matrica csak azoknak volt, aki gyorsulni akart, vagy a vizes pályára felmenni. Persze vissza már nem váltották a matricát! Bassz... át mást, de ne minket!
SZVSZ TESCO parkoló jobb volt! Volt bőven hely, nem voltak drágák az árak, mert bementél a Tesco-ba, és a felvonulás is jó volt, és legalább a városban!

Holló
« Hozzászólás #2460 Dátum: 2006 április 15, 10:05:34 »

Ezzel csak az a baj, hogy Gárdony is elég szar de mégis elmennek oda az emberek mert van neve a dolognak.
Nagyon sokan nem netteznek és ezek a kellemetlen dolgok nem jutnak el hozzájuk.
Inkább a mostaniakat kellene normálissan megrendezni, bár nekem nincs beleszólásom, mert nem vagyok klubtag.
Az Én részem a dologban annyi, hogy fizessem be a belépőt és fogjam be a pofámat!

szerintem, aki most anyázik az jövőre pont ugyanúgy ott lesz mint tavaly és tavaly elött. a parkolást tényleg lehet volna a terv szerint intézni, de mi egy baleset miatt későn értünk oda és mégis fel tudtam állni (2 autóval) a felső parkolóba.
egyébként a gárdonyi talira az egyik barátom (az első tali óta mindig ott volt) rá szervezett egy 3 napos bulit, ami nem lesz meghirdetve, nem lesz belépő és security sem lesz.
Holló
« Hozzászólás #2459 Dátum: 2006 április 15, 09:58:31 »

kinek? ide nem ért el...
lehet, hogy a Maminak
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #2458 Dátum: 2006 április 15, 09:57:09 »

Ezzel csak az a baj, hogy Gárdony is elég szar de mégis elmennek oda az emberek mert van neve a dolognak.
Nagyon sokan nem netteznek és ezek a kellemetlen dolgok nem jutnak el hozzájuk.
Inkább a mostaniakat kellene normálissan megrendezni, bár nekem nincs beleszólásom, mert nem vagyok klubtag.
Az Én részem a dologban annyi, hogy fizessem be a belépőt és fogjam be a pofámat!

na a megoldás:

csinálni kell találkozót.
legyen egy nyitó és egy záró, teljesen ingyen az embékást talival egy időben.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #2457 Dátum: 2006 április 15, 09:57:01 »

azs: írtam esemest

kinek? ide nem ért el...
Oldalak: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 84
Nyomtatás

Ugrás: