www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 01:04:26

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Menyire tetszett a 15. jubileumi rajzás?
Absolut negativ szavazat. - 4 (4.3%)
Absolut pozitiv szavazat. - 19 (20.2%)
Hat lehetne jobb is, de mindenkep jo iranyba halad a dolog - 11 (11.7%)
Hianyzott a tesco. Hianyzott maga a rajzas. Hianyzott a hangulat. - 12 (12.8%)
Jol ereztem magam a bogarasok kozt, de volt egy ket olyan kellemetlen (ertsd: vizhutes) tenyezo ami rendszeressen kedvemet szegte - 23 (24.5%)
Tetszett, elveztem, remelem jovore is legalabb ilyen lesz - 25 (26.6%)
Összes szavazó: 79

Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 84
Nyomtatás
Szerző Téma: Tavaszi Rajzás (szavazás!)  (Megtekintve 732200 alkalommal)
Holló
« Hozzászólás #3296 Dátum: 2006 Augusztus 21, 21:04:39 »

ellenbulit lehet szervezni, de akkor rohadtnagy sértődés lenne.
most inkább arról ugat mindenki, hogy miképpen lehetne egyben tartani a bogaras társadalmat azstól szepiig.
teljesen mást mondtam
lehet egy olyan tali, ami az ide tartozóknak a szája íze szerint történik
és nem kell senkire várni, hogy vajon figyelembe foglya e venni az ide beírtakat, és pláne nem a rajzással egyidőben.
nekem teljesen mindegy, hogy hol lesz a rajzás, biztos nem fogom kihagyni
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3295 Dátum: 2006 Augusztus 21, 21:02:08 »

az, amibe te nem írsz semmit

de attól még írhatsz, ha nem kuranyázod nyiltan a szepit. :-))

soha életemben nem szóltam egyetlen rossz szót sem róla.

(mármint az anyukájáról ;-)
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3294 Dátum: 2006 Augusztus 21, 21:00:43 »

na erre kiváncsi leszek,hogy mennyire lesz sikeres a Rajzás 2007 topik..

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3293 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:59:33 »

lehetne egy olyat, hogy mindenki befizet egy tagsági díjat egy kiválasztott elnöknek és csinálunk egy saját tavaszi talit, persze másik idő pontban, ha megvan a kellő mennyiségű emberek száma.
valószínűleg deficites lenne, amig híre nem menne.
tessék

ellenbulit lehet szervezni, de akkor rohadtnagy sértődés lenne.
most inkább arról ugat mindenki, hogy miképpen lehetne egyben tartani a bogaras társadalmat azstól szepiig.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3292 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:58:21 »

technikai kérdés:
az új topik az a topik, amibe én nem írok semmit, vagy ennek a folytatása?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Holló
« Hozzászólás #3291 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:58:14 »

Én elég új vagyok itt, lehet, hogy nagy marhaságot írok, előre is elnézést kérek.

Miért kell annyira ragaszkodni az MBK által szervezett rajzáshoz? Ha nem tudják úgy megszervezni, hogy a közönség nagy részének tetszen, akkor ne ők szervezzék. Vagy talán a "Tavaszi Rajzás" az MBK által levédett elnevezés? 7 hónap van a köv. rajzásig. Sztem addig a fórum "kemény mag"-ja simán össze tudna hozni egy saját szájízének megfelelő, űberfasza idénynyitó találkozót.

Nem "kekec" jellegű beszólás akart lenni, ami végén kérdőjel van, azt tényleg nem tudom.
lehetne egy olyat, hogy mindenki befizet egy tagsági díjat egy kiválasztott elnöknek és csinálunk egy saját tavaszi talit, persze másik idő pontban, ha megvan a kellő mennyiségű emberek száma.
valószínűleg deficites lenne, amig híre nem menne.
tessék
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #3290 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:56:11 »

Támogatom a 2007-évi Rajzást a Hösök terén.

1.Vagabond.
2.Stonemen
3.AZS
4.1303LS Persze emellet akár más jó ötletet is.
5. Csendőr
6. NGA
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3289 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:53:47 »

technikai kérdés:

az új topik az a topik, amibe én nem írok semmit, vagy ennek a folytatása?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3288 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:53:02 »

itt folytassuk, kérem
http://www.bogarhatu.hu/forum/index.php?topic=100.new#new

csók: pbá

flex 'em all!
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3287 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:41:43 »

Most értem haza,visszaolvastam a részt,amit eddig írtatok..
Ezekután szerintem kár foglalkozni a problémával,ha olyan és ott lesz a Rajzás ahol tetszik,akkor elmegyek,ha nem annyira,akkor maximum nem megyek el...
Szóval ezentúl nekem 8,majd lesz valahogy..
semmi értelme itt az elmélkedésen,ugysem mi döntjük el mi lesz..

szerintem idén volt egy jó Rajzás, sok autóval,apróbb hibákkal ezt érdemes lett volna folytatni...De ha ez megterhelő a klubnak,akkor hagyni kell,és vissza kell térni a tescohoz vagy egy olyan helyet kell keresni,ami hátha még fizet is,ha odamegyünk..akkor lesz egy valag pénze a klubnak,csak nem tudom minek...

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3286 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:38:40 »

Most értem haza,visszaolvastam a részt,amit eddig írtatok..
Ezekután szerintem kár foglalkozni a problémával,ha olyan és ott lesz a Rajzás ahol tetszik,akkor elmegyek,ha nem annyira,akkor maximum nem megyek el...
Szóval ezentúl nekem 8,majd lesz valahogy..
semmi értelme itt az elmélkedésen,ugysem mi döntjük el mi lesz..

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3285 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:33:19 »

Én elég új vagyok itt, lehet, hogy nagy marhaságot írok, előre is elnézést kérek.

Miért kell annyira ragaszkodni az MBK által szervezett rajzáshoz? Ha nem tudják úgy megszervezni, hogy a közönség nagy részének tetszen, akkor ne ők szervezzék. Vagy talán a "Tavaszi Rajzás" az MBK által levédett elnevezés? 7 hónap van a köv. rajzásig. Sztem addig a fórum "kemény mag"-ja simán össze tudna hozni egy saját szájízének megfelelő, űberfasza idénynyitó találkozót.

Nem "kekec" jellegű beszólás akart lenni, ami végén kérdőjel van, azt tényleg nem tudom.

azért nem, mert többszáz olyan bogaras van, aki nem jár találkozókra, nem fórumozik, csak van egy bogara, és innen-onnan, a médiából, vagy egy másik bogarastól azt tudja, hogy április elsején (vagyis mostmár a környékén) valahol lesz egy rajzás.

na ezt nem kéne tőlük elvenni.

meg rá lehetne szervezni, de az nem a rajzás lenne.
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #3284 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:29:14 »

Nem elérhető Csendőr

« Hozzászólás #3283 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:27:30 »

1.Vagabond.
2.Stonemen
3.AZS
5. Csendőr

Itt folytasd, Cheesy

VW 1300 L  1974
VW Golf II. 1.3 CL  1990
VW Golf Sportsvan 1.4 TSI  2017
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3282 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:22:04 »

Nekem pl. a Népliget tetszik. Voltak ott valaha jó kis autóversenyek, nem idegen tehát a helyszin.

csak ott nem nagyon van egy akkora placc, ahová többszáz autót ki lehet állítani
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #3281 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:16:40 »

Végre egy értelmes ember!  Cheesy

Én nem értem ezt az egészet.  
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #3280 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:14:59 »

Én nem értem ezt az egészet.  
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #3279 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:14:47 »

Nekem pl. a Népliget tetszik. Voltak ott valaha jó kis autóversenyek, nem idegen tehát a helyszin.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #3278 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:14:27 »

Fog ez menni,beindult valami,de merre? Smiley

Tóth Zoltán
1303LS
« Hozzászólás #3277 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:13:35 »

1.Vagabond.
2.Stonemen
3.AZS

Itt folytasd, Cheesy
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3276 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:11:59 »

Akkor lehet hogy közvélemény kutatás indulhat?

1.Vagabond.
2.Stonemen
3.AZS
4...

Itt folytasd, Cheesy
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #3275 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:10:50 »

Akkor lehet hogy közvélemény kutatás indulhat?

1.Vagabond.
2.Stonemen
3...

Itt folytasd, Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3274 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:10:29 »

Mééé mi az az intelakármiiiii????

Téged ha leszar egy madár azt ugye direkt és kibaszásból történt eseménynek érzed irányából. Ugye?
Ez most csak úgy eszembe jutott.  Wink

persze. és frusztrált vagyok attól, hogy én nem tudok utánarepülni, és viszontrászarni ;-)))
1303LS
« Hozzászólás #3273 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:09:00 »

mér, az intelligenciához nincs érzéked? ;-)))

amúgy ha kekeckedésnek érzed, van is némi igazad, de ettől még amit leírtam, kőkemény tény. írhattam volna azt is, hogy ezzel kapcsolatban évek óta hülyének vagyunk nézve és hazudoznak nekünk, de azt már én is kekeckedésnek éreztem volna, ezért maradtam a tényközlésnél.

Mééé mi az az intelakármiiiii????

Téged ha leszar egy madár azt ugye direkt és kibaszásból történt eseménynek érzed irányából. Ugye?
Ez most csak úgy eszembe jutott.  Wink
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3272 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:07:02 »

be tudok menni a 6. kerületi polgármesterhez, de szerintem már nem ő lesz tavaszra... :-))))

a felvonulási tér nem budapesthez tartozik?
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3271 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:06:18 »

Ebből csak a "kekec" részét érzem ki.  Wink

mér, az intelligenciához nincs érzéked? ;-)))

amúgy ha kekeckedésnek érzed, van is némi igazad, de ettől még amit leírtam, kőkemény tény. írhattam volna azt is, hogy ezzel kapcsolatban évek óta hülyének vagyunk nézve és hazudoznak nekünk, de azt már én is kekeckedésnek éreztem volna, ezért maradtam a tényközlésnél.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3270 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:03:37 »

be tudok menni a 6. kerületi polgármesterhez, de szerintem már nem ő lesz tavaszra... :-))))

a felvonulási teret hosszú évek óta szajkózzuk, de eddig mindig az volt a válasz, hogy ott a területfoglalás nem oldható meg.

(csak a golfosoknak, a trabantosoknak, meg mindenféle fityfasz pártnak sikerül rendszeresen)
1303LS
« Hozzászólás #3269 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:03:02 »

a felvonulási teret hosszú évek óta szajkózzuk, de eddig mindig az volt a válasz, hogy ott a területfoglalás nem oldható meg.

(csak a golfosoknak, a trabantosoknak, meg mindenféle fityfasz pártnak sikerül rendszeresen)

Ebből csak a "kekec" részét érzem ki.  Wink
1303LS
« Hozzászólás #3268 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:02:14 »

Az én ideális Rajzásom:
- Budapest, Felvonulási tér
- Gyorsulási verseny a Hősök tere és a fasor között lezárt Dózsa György úton
- A Rajzásra a léghűtéses VW-k hajthanak be
- A találkozóra a klubtagok ingyen vagy csökkentett díjért léphetnek be
- Önkéntes alapon szerveződött profi szekciók sörsátrakban (szerelgetés, sok lóerős gépek, stb), árusító sátrak
- A legszebb 50 léghűtéses VW - ügyelve arra, hogy lehetőleg minden típusból legalább 1 autó szerepeljen - a többi autó közül kiemelve, pódiumon elhelyezve, körüljárhatóan
- Igényes, normális áron dolgozó büfék, akár 1 nagyobb sörsátorral
- Csak ha szükség van rá és tartalommal megtölthető, egy normális méretű színpad hangosítással.

Tudom, hogy minderre nincsen lé. De azért meg kellene próbálni, ha tényleg sok embernek tetszik. 

Mint kiindulási alap ez legalább egy értelmes levezetés.
SZemély szerint minden pontját támogatom.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3267 Dátum: 2006 Augusztus 21, 20:00:06 »

Az én ideális Rajzásom:

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #3266 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:58:11 »

Nem vagyok tagja az elnökségnek tehát fenntartással kezeljétek amit írok.

na végre egy értelmes megnyilvánulás az embéká irányából. néhány dologgal még egyet is értek, néhánnyal meg nem, de ezt most nem részletezem (v. ö.: "Az intelligens kekec itt nem sokat segít." - ezt magamra vettem ;-)
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3265 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:56:37 »

Mindjárt csinálunk egy másikat. Az behalt. .-(

Halló 

Valami MODI tegye már a RAJZÁS 2007 -et írhatóvá számunkra egyszerű feketebetűs felhasználók számára is.

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3264 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:56:02 »

Az én ideális Rajzásom:
- Gyorsulási verseny a Hősök tere és a fasor között lezárt Dózsa György úton
- A Rajzásra a léghűtéses VW-k hajthanak be
- A találkozóra a klubtagok ingyen vagy csökkentett díjért léphetnek be
- Önkéntes alapon szerveződött profi szekciók sörsátrakban (szerelgetés, sok lóerős gépek, stb), árusító sátrak
- A legszebb 50 léghűtéses VW - ügyelve arra, hogy lehetőleg minden típusból legalább 1 autó szerepeljen - a többi autó közül kiemelve, pódiumon elhelyezve, körüljárhatóan
- Igényes, normális áron dolgozó büfék, akár 1 nagyobb sörsátorral
- Csak ha szükség van rá és tartalommal megtölthető, egy normális méretű színpad hangosítással.

Tudom, hogy minderre nincsen lé. De azért meg kellene próbálni, ha tényleg sok embernek tetszik. 
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #3263 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:52:27 »

Nem vagyok tagja az elnökségnek tehát fenntartással kezeljétek amit írok.

1. A Hungaroring a 15. rajzás volt, sem anyagi sem szervezési okokból nem ismételhető a jelenlegi kondíciók mellett.

2. A közterület foglalás és engedélyeztetése rendkívül drága és időigényes, ezért célszerűnek látszik egy kereskedelmi parkoló igénybe vétele.

3. Az itteni közösség jelentős számú, de nem reprezentálja a teljes bogaras társaságot, és még így sem tudott idáig kialakítani egy nagyjából egységes állásfoglalást a jövő rajzásaival kapcsolatban.

4. Jó volna, ha sikerülne meghatározni a Rajzás célját, sokat segítene a szervezésben. Voltak olyan beírások, melyek ezt feszegették, ha nem is konkretizálva. Szerintem a Tavaszi Rajzás évadnyitó rendezvény, show jellegű, a télen elkészült/megvett/tuningolt járművek és gazdáik bemutatása egymásnak és a nagyközönségnek. A "bogaras társadalom" személyes találkozása, a baráti és ellenséges kapcsolatok erősítése. Ehhez hozzá tartozik a felvonulás is. (ezekben egyetértek NGA-val)

5. A Ringen megvalósítható programok szükségesek, de nem kapcsolhatól össze szerintem a Rajzással egy monsrtre eseményben. A Ston-ék által kezdeményezett Euroring erre alkamasnak látszik, meggondolandó, hogy az MBK másik rendezvénye ne egy nyári kempingezés, hanem ez legyen. A gyorsulás, a technikai programok fontosak, látványosak, lehet meghunyászkodni, vagy melleket döngetni - nem a "bemondásokról" szól.

6. Az MBK honlapját újra kell írni, sajnos "történelmi" okok miatt nem sikerült elmozdulni a holtpontról. Nagy sagítséget tudna adni ebben SZVSZ ez a csapat. Másnak vlószínú más erről a véleménye.

7. A bogarasok számára lehetővé kell tenni a Depo nélküli MBK tagságot, ezzel a Szepes is egyet ért, bármennyire is sajnálja, és fontosnak tartja az ujságot. Sajnos a szinvonala nem a régi, bár lehet, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.

8. Sokan a Fórumról jól, és építő széndékkal közelítenek a kérdéshez, és ez talán közelebb visz a megoldáshoz. Az intelligens kekec itt nem sokat segít.

9. Ez a saját véleményem a látottak-hallottak alapján, nincs köze semmi "hivataloshoz".

10. Gyorsan és kicsit rendszertelenül, nem egymásra épülve írtam a témákat, ezért elnézéseteket kérem.

GSA
1303LS
« Hozzászólás #3262 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:48:16 »

Halló 

Valami MODI tegye már a RAJZÁS 2007 -et írhatóvá számunkra egyszerű feketebetűs felhasználók számára is.
1303LS
« Hozzászólás #3261 Dátum: 2006 Augusztus 21, 19:44:18 »

Erről van egy más irányból közelítő elméletem, de most mennem kell haza.  Cheesy

Na annyit hogy ha mindig az lenne hogy adott egy kérdés akkor azt beszéljük meg akkor egy rajzás leszervezése kb 2-3 évig tartana, mivel mindig lenne valaki aki mást és máshogy gondol.
Az ilyen dolgok leszervezésének nagy részét muszályj a "szervezőkre" hagyni, egyszerűen nincs más útja, módja.
Aztán ha valami nem OK akkor lehet nyöszörögni, alternatívákat ajánlani.
Kérdezem én ki volt aki írt akár egy emailt is a szervezőknek, hogy ez meg az nem volt jó.

Felvetődött az is hogy mi mennyibe kerül egy klubtagnak és mennyibe egy nem tagnak.
Én egy ( az első ) lurdibeli beszélgetésen votam, ott azonban az egyértelműen elhangzott hogy a tagdíjak és a bevételek egy ilyen színvonalú rajzás finanszírozásának töredékét teszik ki, és akkor ne számoljuk azt bele hogy a tagi befizetések nagyrésze a rajzás után jóval realizálódik.
Szóval nem szabad ilyen irányból számolni a dolgokat, mert ha nem lenne klub akkor nem lenne rajzás amire 2000ft-ért be lehetne menni.
Részemről sajnálom, hogy ilyen visszhangja van ennek az egésznek.
Vissza is vonulok a témától és átmegyek az anyázós ba demszkizni egy kicsit.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #3260 Dátum: 2006 Augusztus 21, 18:35:11 »

Én se két percet olvastam vissza,de megint csak a szokásos "levest" találtam hus nélkül.
Tennék egy konkrét javaslatot.!
Mit szolna a diszes szintársulat a 2007-es Rajzás Hösök terén valo megrendezéséhez?
-Nagyközönség,bámészkodok biztositva.
-Városi felvonulás(KIRAJZÁS) adott
-terület hatalmas,jutna hely 900-1000 vasnak böven.
-a költségek a tavalyi töredékéböl megoldhatok.
-stb

Más:ha az idö tulhaladott a témán akkor tárgytalan a hozzászolásom,de ezen a csonton legalább van még rágnivalo.
Ha netán meg az ötlet többünk tetszését is elnyeri,máris lenne egy konkrétum,amivel elö lehet állni az MBK felé.

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3259 Dátum: 2006 Augusztus 21, 18:30:28 »

Erről van egy más irányból közelítő elméletem, de most mennem kell haza.  Cheesy
felesleges a másikra várni és szerintem hülyeség is, ők elégedettek, mi nem vagyunk, tehát nekünk kell invitálni őket, nem nekik kérdezni, hogy itt mindenkinek jó e. az megint más, hogy szerintem nem volt felmérés, hogy bejött e a dolog, pedig elég lett volna a bejáratnál egy fénymásolt papír, amit a évégn kell leadni, hogy jó volt e a tlai és akkor képet kapnak. mindegy, most próbálok valamit elindítnai, hogy ne csak az arcolás menjen. és most megindulok haza

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
1303LS
« Hozzászólás #3258 Dátum: 2006 Augusztus 21, 18:28:10 »

erről van szó...először szerintem is az MBKnak kéne feldobni választási lehetőségeket,utána lehetne itt megvitatni...Felsleges itt Hungaroringről vagy Tecsoról beszélni,ha jövőre az MBK a nagybajomi piactérre szeretné a Rajzást

1303LS
« Hozzászólás #3257 Dátum: 2006 Augusztus 21, 18:26:24 »

pont erre írtam, hogy mondjanak alternatívákat, amire lehet reagálni, hiába találunk ki bármit(mert volt szavazás, meg ilyesmi), ha ők keresztbehúzzák. és én most fogalmazom a levelet, csak egyeztetni akarok pityubával meg stonnal erről az egészről
Egyébként a szavazás az ami a legtöbbet elmondja.
Asszem pont Te számoltad össze hogy a 70 "aktív" taggal szemben több mint 100 szavazat volt.
Szóval oda bepöttyint egyet még a "hangos kisebbségen" kívüliek jó része is.
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 84
Nyomtatás

Ugrás: