www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 22:51:53

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Menyire tetszett a 15. jubileumi rajzás?
Absolut negativ szavazat. - 4 (4.3%)
Absolut pozitiv szavazat. - 19 (20.2%)
Hat lehetne jobb is, de mindenkep jo iranyba halad a dolog - 11 (11.7%)
Hianyzott a tesco. Hianyzott maga a rajzas. Hianyzott a hangulat. - 12 (12.8%)
Jol ereztem magam a bogarasok kozt, de volt egy ket olyan kellemetlen (ertsd: vizhutes) tenyezo ami rendszeressen kedvemet szegte - 23 (24.5%)
Tetszett, elveztem, remelem jovore is legalabb ilyen lesz - 25 (26.6%)
Összes szavazó: 79

Oldalak: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 84
Nyomtatás
Szerző Téma: Tavaszi Rajzás (szavazás!)  (Megtekintve 731751 alkalommal)
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #936 Dátum: 2006 Február 22, 08:47:35 »

Itt igazából ott van a probléma, hogy ezt a találkozót az MBK szervezi. És az emberek összekevernek dolgokat. Szerintem nem csak egy közgyűlésen lehet eldönteni azt, hogy milyen legyen a rajzás. Esetleg olyanokat is meg lehet kérdezni, akik pl nem is MBK tagok. Mivel a rajzás nem csak MBK-soknak szól. Ezért nem értem ezt a közgyűlés dolgot, meg a buktasd meg az MBK-t. Hülyeség. Szerintem itt a forumon egy elég kreativ, és az ország minden részéről összegyület társaság van, nem is kicsi létszámmal. Miért nem lehetett 1 hozzászólást beirni, hogy mi hogy látjuk ezt. Ez szerintem nem 2 hete dölt el, és ha pl decemberben valaki beirja, hogy ez van tervezve, kinek milyen ötlete van. Akkor már rég tullennénk ezen.
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #935 Dátum: 2006 Február 22, 08:45:29 »

Mivan, mindenki menstruál? Az, hogy elmondjuk a véleményünket, miért nem tolerálható? Aki nem velünk, az ellenünk? Miért kellene hurrával köszöntenünk azt, ami nem tetszik? Ha meg meg akarnánk buktatni teszem azt az MBK -t, akkor meg nem csak beszélnénk róla (de kurvára nem erről van szó).

Szerintem is felesleges most ez a szavazás,mikor még az idei rajzásig is van még 1,5 hónap...
Utána persze már szerintem okés

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #934 Dátum: 2006 Február 22, 08:44:58 »

Szerintem a véleményünket elmondhatjuk. És ezért még nem kell letorkolni az embert.

Igen, el lehet mondani!
Volt rá lehetőség, és alkalom!
Szerintem ott kellett volna!

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #933 Dátum: 2006 Február 22, 08:43:26 »

Nem lehetne kivenni ezt a szavazást? Hol van még? És ki szervez?! Ti?! Megbuktatjátok az MBK-t?!
Mivan, mindenki menstruál? Az, hogy elmondjuk a véleményünket, miért nem tolerálható? Aki nem velünk, az ellenünk? Miért kellene hurrával köszöntenünk azt, ami nem tetszik? Ha meg meg akarnánk buktatni teszem azt az MBK -t, akkor meg nem csak beszélnénk róla (de kurvára nem erről van szó).

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #932 Dátum: 2006 Február 22, 08:41:59 »

Kezd nagyon-nagyon teleszaladni szerintem a bakancs sok embernél, nálam is. Kicsiz le kellene higgadni és felnőtt emberként gondolni egy bizonyos dologra ami a Rajzás jelen esetben. Mindenki írogathat és köpködhet it  a fórumon. De annyi vér a pucában és pénz a zsebben, hogy egy közgyűlésre lemnjen, vagy az aggályok miatt összehívjon egy közgyűlést már ninncs. Miért nem álltok fel nagy mellényel és arccal és a szervezöknek vágjátok az arcába ezeket a gondolatokat. Hergelitek egymást a fórumon keresztül aztán lefeküsztök anya mellé, seggel fordultok felé és nem történik semmi. Nektek sem jó, anyának sem jó és a bogaras társadalomnak- ha van még ilyen- sem jó. Ilyen és ehhez hasonló eszmefuttatásokkal tele a padlás. Ne jöjjenek a vizesek?! OK, nem jöjjenek. Ki fizeti ki a bérleti díjat?! Ti? 3 000 Ft-os belépővel? Vagy azok akik a tagdíjat sem fizetik?! Vagy a rengeteg szponzotr? Hányat hoztatok ti? Vagy akár én? Ezen gondolkoztatok? Itt neketek, nekünk soha nem jó semmi?! Ebbe azok az emberek akik szerveznek dolgokat előbb-utóbb bele fognak unni és azt fogják mondani: Kislányok, csináljatok amit akartok. Kössetek olcsó biztosítást, szereljétek magatok bogaratokat. Ennyi. Kicsit át kéne érezni azt, hogy ez értetek és értünk van, belőled és belőlünk. Jobbá kéne tenni, és nem azon gondolkozni és f@szom szavazást indítani a 2007-es rajzásról. Legyen a neve ÖZÖNVÍZ, nem?
Szóval nagyon tele a f@szom a síránkozással, a megyek-nem megyekkel, a vizes-levegőssel. Láttátok, hogy ki hol lesz, melyik parkoló, melyik rész? Hogyan megyünk végig?! Nem. Akkor, mi a hiszti tárgya. Maradj otthon matinét nézni!

Így van.Ilyen találkozó van,ha tetszik ha nem.Ha nem,kell szerevezni egy bogarhatu.hu találkozót,és akkor meg lehet itt beszélni,hogy milyen legyen.Azt hiszem volt (van) már ilyen Gárdonnyal szemben...Hajrá
Ha az a baj,hogy a Rajzás ilyen,akkor el kell menni az MBK közgyülésre és meg kell buktatni a vezetést,és "átvenni a hatalmat".Ilyen egyszerű szerintem

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #931 Dátum: 2006 Február 22, 08:41:29 »

Szerintem a véleményünket elmondhatjuk. És ezért még nem kell letorkolni az embert.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #930 Dátum: 2006 Február 22, 08:39:47 »

KING OF THE RING, LÉGY TE A LEGGYORSABB, DÁTUM, A HUNGARORINGEN, és egy koronás golfi. Ebből ki mire következtet?

Győző! Próbálj meg Te is kicsit gondolkodni!!
Reggel 9-től este 6-ig elég sok idő lesz, körözgetésre, gyorsulásra, meg még talán unatkozásra is....
Gondolom ezzel is csalogatják a vizeseket...
DE azt nem értem, ha ennyire ciki ez az egész így, akkor  el kellett volna jönni a Közgyűlésre és megvétózni!
Most mindenki csak mondja az okosat meg a véleményét, de amikor lehetett volna tenni, akkor elvolt otthon.
Vagy mi legyen? Bojkottáljuk a Rajzást, vagy csinájunk alternatív Rajzást, szakítsuk szét Klubot, vagy mi legyen????
Én mát tényleg nem értem, mi folyik itt!!
Akinek nem tetszik, akkor az maradjon otthon! Én akkor is ott leszek és nem fogok foglalkozni a vizesekkel, csak annyit, amennyit muszáj!!
Jujj de elegem van már a sok picsogásból!!

Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #929 Dátum: 2006 Február 22, 08:33:04 »

Nem lehetne kivenni ezt a szavazást? Hol van még? És ki szervez?! Ti?! Megbuktatjátok az MBK-t?!
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #928 Dátum: 2006 Február 22, 08:30:37 »

Kezd nagyon-nagyon teleszaladni szerintem a bakancs sok embernél, nálam is. Kicsiz le kellene higgadni és felnőtt emberként gondolni egy bizonyos dologra ami a Rajzás jelen esetben. Mindenki írogathat és köpködhet it  a fórumon. De annyi vér a pucában és pénz a zsebben, hogy egy közgyűlésre lemnjen, vagy az aggályok miatt összehívjon egy közgyűlést már ninncs. Miért nem álltok fel nagy mellényel és arccal és a szervezöknek vágjátok az arcába ezeket a gondolatokat. Hergelitek egymást a fórumon keresztül aztán lefeküsztök anya mellé, seggel fordultok felé és nem történik semmi. Nektek sem jó, anyának sem jó és a bogaras társadalomnak- ha van még ilyen- sem jó. Ilyen és ehhez hasonló eszmefuttatásokkal tele a padlás. Ne jöjjenek a vizesek?! OK, nem jöjjenek. Ki fizeti ki a bérleti díjat?! Ti? 3 000 Ft-os belépővel? Vagy azok akik a tagdíjat sem fizetik?! Vagy a rengeteg szponzotr? Hányat hoztatok ti? Vagy akár én? Ezen gondolkoztatok? Itt neketek, nekünk soha nem jó semmi?! Ebbe azok az emberek akik szerveznek dolgokat előbb-utóbb bele fognak unni és azt fogják mondani: Kislányok, csináljatok amit akartok. Kössetek olcsó biztosítást, szereljétek magatok bogaratokat. Ennyi. Kicsit át kéne érezni azt, hogy ez értetek és értünk van, belőled és belőlünk. Jobbá kéne tenni, és nem azon gondolkozni és f@szom szavazást indítani a 2007-es rajzásról. Legyen a neve ÖZÖNVÍZ, nem?
Szóval nagyon tele a f@szom a síránkozással, a megyek-nem megyekkel, a vizes-levegőssel. Láttátok, hogy ki hol lesz, melyik parkoló, melyik rész? Hogyan megyünk végig?! Nem. Akkor, mi a hiszti tárgya. Maradj otthon matinét nézni!
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #927 Dátum: 2006 Február 22, 08:25:45 »

hát nemtudom, ettől függetlenül kapják a depót, ott a lehetőség a kedvezményes biztosításra, többi mbk által támogatott tali ingyenes, stb

Ez igy igaz. Annak ellenére, hogy nem vagyok MBK tag, azt mondom, hogy szükség van az MBK-ra, és az érdekvédelmére is. Nem csak az ingyenes belépést kapod az MBK-tól, ennél sokkal többet. Az is tény, hogy nem azért szervezték igy a találkozót, mert igy akarták, hanem kompromisszumot kellett kötniük. Megértem, hogy ez nem ment máshogy. Csak olyan jólesik kibeszélnie magából egy bogarasnak, aki Golf 2-essel jár a világfájdalmát, hogy a "RAJZÁS"-t védjük meg, és tartsuk meg olyannak, amilyen mindig is volt. Az év első nagy bogarasbulijának. (a bogaras=léghűtéses vw)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #926 Dátum: 2006 Február 22, 08:13:24 »

Félreértés.
Nem az én ezresemről van szó.Én is fizetnék inkább egy ezres, még így is hogy OFFal megyek.
Csak próbáltam mások fejével is gondolkodni.Nem beszélve arról hogy hányan mondanák azt hogy akkor meg minek vagyok MBK tag ha mégis fizetnem kell, szóval jövöre kilépek.
De ez már messze kalandozik az igazi témától?

hát nemtudom, ettől függetlenül kapják a depót, ott a lehetőség a kedvezményes biztosításra, többi mbk által támogatott tali ingyenes, stb

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
1303LS
« Hozzászólás #925 Dátum: 2006 Február 22, 07:13:50 »

nézd meg a hungaroring.hu-t, a másfél misi nem annyira légbőlkapott. 1000Ft/kop megincsak nem egy egetrengető összeg, a nem klubbosoknak eddigis fizetni kellett, ha mindenkinek kellene egyformán, az nem lenne vészes. ha akarod, fizetem jövőre a tiédet, csak legyen Bogártalálkozó a Bogártalálkozó...hameg szerintetek a szponzorok fizetnek mindent, akkormár lehúzásszagú lesz a dolog, mert a nem klubbtagoknak fizetni kell.

najoccakát

Félreértés.
Nem az én ezresemről van szó.Én is fizetnék inkább egy ezres, még így is hogy OFFal megyek.
Csak próbáltam mások fejével is gondolkodni.Nem beszélve arról hogy hányan mondanák azt hogy akkor meg minek vagyok MBK tag ha mégis fizetnem kell, szóval jövöre kilépek.
De ez már messze kalandozik az igazi témától?
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #924 Dátum: 2006 Február 22, 07:12:57 »

Tongue Tongue Smiley
Vagy... kiadtad, jópénzé alvállalkozásba???  Tongue Grin

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #923 Dátum: 2006 Február 22, 07:10:45 »

Tényleg!
Csak nem elaludt???
 Evil Grin

Tongue Tongue Smiley

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #922 Dátum: 2006 Február 22, 07:09:15 »

Aircult helyett :-))

Tényleg!
Csak nem elaludt???
 Evil Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #921 Dátum: 2006 Február 22, 07:08:36 »

Na úgy látom még mindig meccs van ebből a szerencsétlen Rajzásból.....
Nem kéne inkább az "Érezzük magunkat akkor is jól!" érzésre koncentrálni???

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #920 Dátum: 2006 Február 22, 07:02:01 »

már csak 45
<beszúrt kép törölve>

Aircult helyett :-))
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #919 Dátum: 2006 Február 21, 23:31:15 »

Szerintem sokan lennének úgy hogy már csak elvből nem fizetnek azért amit úgy éreznek hogy jár.
A szervezéskor szerintem ilyen kockázatot nem akart bevállalni a klub.
Valaki írta hgy vagy 300-an ( aközgyülés idején nézve) nem fizették még be a tagdíjat sem.A VW még tavajról sem utalt el 300000-et.
Anyagiakkal mindig gond volt és lesz is egy ilyesféle klubnak.Szerintem reális a félelemérzet azoktól akik nem mertek felvállalni egy fizetős rajzást.
Nem beszélve arról hogy ez pont egy jubileum.

Mellesleg én pont sajnálnám is azokat akik a fizetés miatt nem jönnének el.
Egy percig nem állítom hogy ez az ideális megoldás hogy vizeek meg minden,de az én eszemmel átgondolva érthető.Kívülről nézve felelősséggel nem tudok jobbat ajánlani.

Nekem elég rossz szokásom, hogy így adok egy kis nyomatékot a szavaimnak. bocs.

nézd meg a hungaroring.hu-t, a másfél misi nem annyira légbőlkapott. 1000Ft/kop megincsak nem egy egetrengető összeg, a nem klubbosoknak eddigis fizetni kellett, ha mindenkinek kellene egyformán, az nem lenne vészes. ha akarod, fizetem jövőre a tiédet, csak legyen Bogártalálkozó a Bogártalálkozó...hameg szerintetek a szponzorok fizetnek mindent, akkormár lehúzásszagú lesz a dolog, mert a nem klubbtagoknak fizetni kell.

najoccakát

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
1303LS
« Hozzászólás #918 Dátum: 2006 Február 21, 22:51:35 »

Jó éjt.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #917 Dátum: 2006 Február 21, 22:46:05 »

kabbe!

mámint az unikumot. nekem sir george a barátom ;-)

mindig tudtam hogy te gazdag vagy
de jó neked    Cheesy

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #916 Dátum: 2006 Február 21, 22:45:25 »

Köszi, de nekem elég jó napom volt ma is.

PÍSZ 

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Lazly

« Hozzászólás #915 Dátum: 2006 Február 21, 22:42:20 »

Ez csak a topic osszevonas miatt van, mert mar 3 rajzasos topic volt...

Kérdés:      Jó ötletnek tartod-e, hogy a Hungaroringen legyen idén a Rajzás?
Igen, 20 éve erről álmodom.    - 48 (60.8%)
Nekem tökmindegy, úgyis enyém a legszebb Bogár.    - 6 (7.6%)
Messze van, de azért elmegyek.    - 12 (15.2%)
Mivel így nem látja senki a kocsikat, inkább kirándulok egyet.    - 7 (8.9%)
Tojok az egészre.    - 6 (7.6%)
Összes szavazat: 79
Kékkel a 2. helyezetet, pirossal az absolut gyoztest jeloltem.

A topicoc osszevonva, uj szavazast latjatok... Cheesy

Udv!
« Utoljára szerkesztve: 2006 Február 21, 22:46:09 írta Lazly »
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #914 Dátum: 2006 Február 21, 22:39:16 »

kérsz egy unikumot ?  :-)

kabbe!

mámint az unikumot. nekem sir george a barátom ;-)
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #913 Dátum: 2006 Február 21, 22:38:53 »

Köszi, de nekem elég jó napom volt ma is.

ha jobban odafigyelsz észreveszed hogy nem volt komoly

üdv és legyen ennél jobb napod

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #912 Dátum: 2006 Február 21, 22:37:40 »

hú ez de szarul néz ki leírva

szavazás

1 most menj aludni
2 minek keltél fel
3 .........
Tán igazad van... 1..... mindjárt kelhetek, sziasztok!

Bácsi Győző
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #911 Dátum: 2006 Február 21, 22:37:28 »

igyál má valamit, már megint túl józan vagy ;-)

kérsz egy unikumot ?  :-)

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #910 Dátum: 2006 Február 21, 22:36:27 »

1 most menj aludni
2 minek keltél fel
3 .........

igyál má valamit, már megint túl józan vagy ;-)
1303LS
« Hozzászólás #909 Dátum: 2006 Február 21, 22:35:11 »

Ha szeretnetek ezt a temat bevonhatom a Rajzas??? temaba... De akkor elfognak veszni ezek a szvazatok.

Udv!

Ja .
Legyen csak egy. Shocked
kawa
« Hozzászólás #908 Dátum: 2006 Február 21, 22:34:34 »

szavazás

1 most menj aludni
2 minek keltél fel
3 .........
3
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #907 Dátum: 2006 Február 21, 22:33:00 »

szavazás

1 most menj aludni
2 minek keltél fel
3 .........

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #906 Dátum: 2006 Február 21, 22:32:11 »

kérdezitek mitviszek ?
ha ott lesznek a bitliszek
akkor lesz nálam tripliszek

1303LS
« Hozzászólás #905 Dátum: 2006 Február 21, 22:32:08 »

Egyébként a "királygolfos" hirdetés apróbetűs része:

"Minden VW tulajdonost (évjáratot és "hűtést") szeretettel várunk!Külön parkolási lehetőség VW-klubok részére.
Belépés MBK tagoknak léghűtéses VW-vel ingyenes.MBK tagoknak és pártoló tagoknak vízhűtéses VW-vel 1000Ft.Egyéb nem tag VW-k részére 2000Ft."

Ezt csak most olvastam el.
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #904 Dátum: 2006 Február 21, 22:29:09 »

a lázadások miatt úgy meg fogják szigorítani  a belépést, hogy talán már a 303-asokat sem fogják be engedni... csak a 6os golfokat :- ))))))
Amennyiben megfelelnek a bogarazás kritériumainak.. Smiley

Bácsi Győző
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #903 Dátum: 2006 Február 21, 22:27:53 »

a lázadások miatt úgy meg fogják szigorítani  a belépést, hogy talán már a 303-asokat sem fogják be engedni... csak a 6os golfokat :- ))))))

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető NapoleoN

« Hozzászólás #902 Dátum: 2006 Február 21, 22:26:50 »

Ha szeretnetek ezt a temat bevonhatom a Rajzas??? temaba... De akkor elfognak veszni ezek a szvazatok.

Udv!
nagggggyon jó a zötlet. Smiley

1303LS
« Hozzászólás #901 Dátum: 2006 Február 21, 22:26:40 »

Mellesleg olyan érzésem van, hogy ez az egész szervezés kicsit nagy falatnak sikeredett.
Úgy értem nagyon nagyot akartak csinálni.
Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #900 Dátum: 2006 Február 21, 22:25:33 »

Viszont van egy nagyon nagy probléma.
A tisztelt szervezőség mi a tökömért nem tud nyilvánosságra hozni legalább egy vázlatot arról hogy mi is lesz.
Külön lesz a két tábor együtt köröznekvagy egyáltalán mit képzeltek bele a megapartiba?
Nagyon sok HSZ meg sem íródott volna itt ha van egy alap minimum információ.
Vagy sokkal vadabb lenne most a hangulat

na például.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #899 Dátum: 2006 Február 21, 22:25:31 »

Hát ez aztán kulturált  emberhez méltó viselkedés!
Büszkék lehettek magatokra.
És akkor csodálkoztok, hogy basztatják a bogarasokat.
Grat.! Sad

ha jobban odafigyelsz észreveszed hogy nem volt komoly

üdv és legyen ennél jobb napod

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #898 Dátum: 2006 Február 21, 22:24:33 »

Udv!
Hát bevonhatnád, már nem győzök ugrálni egyikből a másikba!... Smiley

Bácsi Győző
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #897 Dátum: 2006 Február 21, 22:23:14 »

biztos össze fogunk találkozni... de nembiztos hogy T3 árnyékában.... :-)) úgyis nagy dilemma volt ez nekem hogy bogár? vagy busz?

hmmm. én a téhármast is meg a bogarat is itthonhagyom ;-)
Oldalak: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 84
Nyomtatás

Ugrás: