www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Június 23, 15:36:25
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921180
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Web szerviz
>
Itt lehet anyázni a szervizt
> Téma:
Az új fórumot...
Oldalak:
1
...
92
93
94
95
96
[
97
]
98
99
100
101
102
...
153
Szerző
Téma: Az új fórumot... (Megtekintve 2112719 alkalommal)
BlackP
Re: Az új fórumot...
«
Hozzászólás #2264 Dátum:
2008 április 29, 09:09:10 »
Idézetet írta: Vagabond - 2008 április 28, 18:42:43
Hasonlitottam már ezt a Forumot egy igazi jóértelemben vett kocsmához,ahol igenis megy az OFF,mert duma van,hülyülés van,buli van.
jah, csak a kocsmában sem mész hátra a pókerszobába dobálni a sósmogyit, ugyebár...
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
BlackP
«
Hozzászólás #2263 Dátum:
2008 április 29, 09:07:47 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 29, 09:05:56
most kb azt mondod, hogy egy csoport 4.es vigyázzon magára bizalmi alapon
jah és akkor még azokat nemis említettem, akik verik a mellüket, hogy defaszagyerekek, mert offolnak. kimoderálni a gecibe(eredete: felgyújtalak a gecibe)
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
BlackP
«
Hozzászólás #2262 Dátum:
2008 április 29, 09:05:56 »
Idézetet írta: TBK001 - 2008 április 28, 14:40:59
Túlzás lenne azt állítanom, hogy végigolvastam a péntek óta beírt termést, de leírom a véleményem, hátha érdekel valakit:
- OFF-olás...(amibe én is néhe beleesem, bár igyekszem jelezni, hogy ez most nem idevaló, de ez tudom nem vígasztaló, mert ott van, akkor is...), szerintem ritka az az ember, aki nem esett bele ilyen bűnbe... (volt már ár példa, hogy pirosbetűs is (én is hívtam fel a figyelmet erre, de más is!) Tehát saját magunknak kellene ebben önmérsékletet tanúsítani, de ha ehhez kell egy moderátor, az már elég nagy gond, szerintem..., de, ha mégis, akkor jelezni kell egy pirosbetűsnek, aki remélhetőleg tud intézkedni... de mondom, saját magunk moderátorai legyünk, leginkább, ebben a témában!!
most kb azt mondod, hogy egy csoport 4.es vigyázzon magára bizalmi alapon
BlackP
«
Hozzászólás #2261 Dátum:
2008 április 29, 09:04:06 »
a kibaszott friss gombbal történik vlaami, vagy totál le van szarva???
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #2260 Dátum:
2008 április 29, 07:15:39 »
Szerintem nem kell 1000 ember véleményével foglalkozni...
A jelenlegi létszámban rengetegen vannak, akik még nem szóltak hozzá... vagy csak azér, mert nem akartak, vagy azért, mert valami téma miatt regeltek be... Akár le lehetne gondolkodni, hogy pl. 1/4-1/2 év után törlés, ha nincs hozzászólás.... szép szám ez a (jelenleg) 1081 fő, de tudjuk, hogy a töredéke aktív csak....
Azon is le lehetne gondolkodni, hogy a legaktívabb, legtöbbet hozzászólók véleményét kikérjük, privátüzenet, mail küldésével, akár egy tervezet kapcsán, akár ötletek ügyében... gondolom a Fórum-statisztikákból ez kiszedhető...
Tényleg nem biztos, hogy az ún. tizek (ami valszeg azért nagyobb létszám) döntéskel, mi legyen.... viszont a túl nagy demokrácia sem jó, mert ahogy írtuk már többen is, olyan nem lesz, ami mindenkinek jó...de próbáljuk meg, ha így tényleg nem jó a jelenlegi verzió, hogy legalább a nagy többségnek megfeleljen!
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2259 Dátum:
2008 április 29, 07:06:23 »
Stonemen: gyártsd bőszen azt a szabályzatot, van rá egy jó hosszú hétvégéd.
Én egyébként elég szkeptikus vagyok a a szabályzat hasznát illetően. Minden szabály annyit ér, amennyire be lehet tartatni. Olyan ez a fórum kicsiben, mint a társadalom nagyban. Nem tartanánk ott, ahol tartunk, ha mindenki betartaná és betarttatná a szabályokat. Ezt sem fogják/fogjuk. Autós fórum lévén egy közlekedési hasonlat: próbáld meg pl. csak te egyedül betartani a sebességkorlátozást, figyeld meg, mindenki meg fog előzni. Egyszerűen alkalmazkodni fogsz a többséghez. Amint átléped az osztrák vagy az olasz határt, fél óra múlva már az ő stílusukban autózol, akklimatizálódsz. A szabályokkal meg nem lehet a népakarat ellen menni, csak erőszakkal, bizonyította ezt már sok példa. Az meg senkinek sem hiányzik.
Azonkívül még egyszer felhívom a figyelmet arra, hogy jelen pillanatban nem ez a fórum legfontosabb problémája. Működik a fórum, ahogy működik, olyan, amilyenné tettük. Nem érdemes 10 embernek ezer akarata ellen menni. Lehet ugyan, csak nem fog sikerülni. Ezt is sok példa bizonyította.
Megértem a jó szándékot, szükség is lenne rá néhanyunk szerint, de ha a túlnyomó többségnek nem kell, hát minek erőlködni. Csak újabb felesleges viták lesznek, amik hajlamosak elfajulni.
Jómagam el fogom olvasni a szabályzatot, valószínűleg el is fogadom még akkor is, ha nem mindenben értek majd vele egyet, megpróbálok a szellemében viselkedni. Kíváncsi vagyok, más hogy lesz vele.
A magam részéről ezt a témát befejezem, többet nem kívánok hozzászólni. Elmondtam a véleményem, akit érdekel visszaolvashatja.
Sok sikert!
stonemen
«
Hozzászólás #2258 Dátum:
2008 április 29, 04:37:03 »
A hétvégén faragok szabályzatot. Megvitatjuk, és legkésőbb jövő hét végéig bevezetjük. Csak hogy ne nyúljon,m int a rétestészta. Ebben azt hiszem, mindannyian egyet tudunk érteni, hogy kell.
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #2257 Dátum:
2008 április 28, 22:51:37 »
Naakkor.
- en nem szeretem az offtopic beleszolasokat kulonosebben... (de szoktam en is, igyekszem szurkevel, bar ugye nem sokat er, inkabb ilyen vajszinu hatterszinnel fogom ezentul...)
- OFF! gombot lehet csinalni, csinalok is majd.
- Moderator ertesitese gomb szinten megoldhato.
- Moderatorok eddig is voltak, ezutan is lesznek (a pirosbetusek, ok viszik a hatukon a forumot) csak ugye nem nagyon van idejuk es eroforrasuk ra, mert mondjuk velem ellentetben nem egesz nap ulnek a gep elott, hanem csak a nap meghatarozott, szuk idoszaka(i)ban.
- A moderalasnak szerintem van ertelme, egeszen addig amig objektiv, lefektetett szabalyok alapjan "ganezzak ki" a temakat, nem pedig szubjektiv, sajat otleteik, hirtelen gondolataik alapjan! Hogy ertheto legyen: en pl kib_sznam, mint macskat szarni az adokveszek-alkatreszes topicbol a szuperfasza yokohama gumik uttartasanak es a teligazzal suzuki alazas (haha) temanak a vitaszalat, mert egyszeruen nem valo oda. A regiszter topicban eddig is nyilvan volt moderalas, de persze idohiany miatt leginkabb nem mukodott ... :-/
- A topicnyitasnak szerintem meg van ertelme. Vilagos, h be lehet szoritani 70 kulonbozo beszedtemat 30 kulonbozo topicba, meg az ujabb felmerulo temakat a szoljatok idebe, de a tematikus elrendezes es a topiccimek helyes megvalasztasa nagyban segiti a kerdesfeltevest illetve egy konkret temanak a visszakereseset (azon tul, hogy a reszletes kereso eledezik). Nem mondom, hogy nyissunk uj temat pistike frissen vett rozsaszin lakcipojenek leanyazasara, meg a legujabb objektivem bemutatasara, mert ez hujeseg. De egy buszos topiccal meg en is egyet tudnek erteni, egeszen addig amig az nem alkatreszes lenne, mert olyanunk pl mar van, meg ha a kinalt/keresett alkatreszek 10%-anal tobbet nem is adnak ki... (Ezt kb ahhoz tudnam hasonlitani, hogy a Nok temakban is a berakott nok 10%a tetszik, megis vegignezem mindet, nem nyitunk KIZS meg Suni noinek kulon "Nok - csoccccsel" topicot ... ;-))
- a forumba valo regisztraciokor emlekeim szerint most is "ala kell irni" egy nyilatkozatot, el kell fogadni egy szabalyzatot, csak ott vmi angol malata van, mindenki megszokasbol beikszeli. Azt pl le lehetne cserelni egy osszeallitott szabalyzatra. Ezt korbe is lehet kuldeni a mar meglevo tagoknak, mindenki oruljon neki es tartsa be!
Most hirtelen ennyi jutott eszembe ... :-)
Buzi, aki fékez! :-)))
BigBug
«
Hozzászólás #2256 Dátum:
2008 április 28, 20:27:51 »
P bá után tudjuk hogy nincs demokrácia !
miről is beszélgetünk ? miről is akarunk mi dönteni ?
szedjétek már össze magatokat hallo !
ötletelni lehet mert nyilván nem döngetünk zárt kapukat de szavazást meg pontokat ne írjunk ki szvsz
senkinek nem akartam a pöttyösbugyijába taposni nebáncsatok
sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....
ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
1303LS
«
Hozzászólás #2255 Dátum:
2008 április 28, 20:02:53 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 20:01:26
értékes hozzászólások
Nehéz napom volt.
Mindjárt törlöm mert OFF.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2254 Dátum:
2008 április 28, 20:01:26 »
Idézetet írta: 1303LS - 2008 április 28, 20:00:27
Ezt sem utasítom el.
értékes hozzászólások
1303LS
«
Hozzászólás #2253 Dátum:
2008 április 28, 20:00:27 »
Idézetet írta: AZS - 2008 április 28, 18:58:47
pont jó így, ahogy most van.
Ezt sem utasítom el.
1303LS
«
Hozzászólás #2252 Dátum:
2008 április 28, 19:52:30 »
Idézetet írta: BigBug - 2008 április 28, 09:24:26
és az ezrekből mennyi aktív ?
én pl azt is támogatnám hogy a 30-40-50 nap inaktivitás után azonnal acc törlés
és akkor látnánk az első 30 nap után ,hogy hányan is vagyunk tulképpen
Ezt is támogatom.
1303LS
«
Hozzászólás #2251 Dátum:
2008 április 28, 19:48:31 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 27, 21:51:23
pár ember kell, nem topikoknkét egy, az hülyeség
Én meg ezt mondom.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2250 Dátum:
2008 április 28, 19:36:23 »
szerintem ide való ez is.
indirekt vélemény (egy offolásra való figyelmeztetés után a komplett autók topikban)
Idézetet írta: Funk - 2008 április 28, 19:27:55
Ez faszság,mert ha valahol kialakul egy jó beszélgetés/vita azt nem kellene büntetni.Vagy ha nem szerepel a csavar szó az szmb topik bármely hozzászólásában,akkor kalap?Kizárás?10-15 odavissza szóváltás után szinte törvényszerű a topik nevétől való némi eltérés.
AZS
«
Hozzászólás #2249 Dátum:
2008 április 28, 18:58:47 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 18:27:37
Hogyan akkor tovább?
pont jó így, ahogy most van.
Vagabond
A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298
«
Hozzászólás #2248 Dátum:
2008 április 28, 18:42:43 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 18:27:37
Tehát kérdem ezt a tíz embert: mit tegyünk?
Bátorkodom azt hinni,hogy egy vagyok a tizböl?!
Ezért reagálnék,izibe.
Olyan megoldás soha nem lesz ami mindsenkinek(de akár tizünknek is) megfelelö lesz,és zöld utat kap.
Hasonlitottam már ezt a Forumot egy igazi jóértelemben vett kocsmához,ahol igenis megy az OFF,mert duma van,hülyülés van,buli van.
Ezzel szerintem semmi gond!
Azzal maximálisan egyet tudok érteni,hogy a "szakmai" topikokat cenzurázni kell,valamint a trágárságot,ocsmányságot,személyeskedést minden szinten kiirtandonak gondolom!!
Ha technikailag megoldhato,és elkészül az a bizonyos "házirend",amit Stone emlitett,legalább az ujak felé be lehet-e vezetni,hogy csak akkor tudjon beregelni,ha azt a szabályzatot elfogadja????
A régebbi motorosok meg majd jól megnevelik egymást,ahogy TBK is irta!!
Sok van ebben a csapatban,sokkal többet is felmutatott már,nem hiszem,hogy odafigyeléssel,emberséggel,egymás tiszteletben tartásávan ne tudjon tovább lépni ezen a problémán.
Mivel ez a "tizes" csapat is jelent valamit,ebböl is ki lehet indulni,legyünk mi a zászlóvivöi,példamutatói ennek az uj kezdeményezésnek,tegyünk rendet saját magunk számára,mások örömére,megelégedésére(de ilyen csak nagyon lassan lesz)
Tóth Zoltán
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2247 Dátum:
2008 április 28, 18:27:37 »
Na akkor mégegyszer összefoglalnám, mi is a bajunk és miféle megoldások képzelhetők el.
Legfőbb rákfene az offolás. A topiknyitás is elviselhető lenne, ha nem lenne majd' mindegyik topik szétoffolva. A sokszor kritikán aluli hangnem is leginkább offolások során alakul ki.
Mit is tehetnénk akkor az offolás ellen?
Önmérséklet. Látszik, hogy nem az igazi megoldás, mert emberből vagyunk, mégis néhányan optimisták.
Offgomb. Többeknek szimpatikus, mások elvetik.
Moderátorgomb: lásd mint fent.
Moderálás. Néhányan élesen elvetik, mások elfogadhatónak tartják, néhányan megszorításokkal ugyan, de egyetértenek.
Moderátorok. Néhányan topikgazdákat javasolnak moderátorjoggal, mások "hivatásos" moderátorokat, míg mások a mostani pirosbetűseket bíznák meg. Felvetődött az önkéntes moderálás is, amikor bárki figyelmezteti az offolókat (és akár a pirosbetűst is, ha az nem venné magától észre).
Mindezek mellett és ellen szólnak komoly, elfogadható érvek egyaránt. Hozzá kell tenni, hogy erősen tizes nagyságrendben van a hozzászólók számossága a témában, tehát a legnagyobb jóindulattal sem lehet a fórum legfontosabb kérdésének tekinteni.
Hogyan akkor tovább? Jusson először ez a -mondjuk- tíz ember közös nevezőre (mert biztosan képes erre az a kis csapat), utána közölje a kész tényt a nagyérdeművel? Lesz-e felhördülés? Vállalja-e ez a tizes a nagy valószínűséggel felbugyogó ellenkezést? Joga van-e ennek a tíznek a többire erőszakolni a véleményét? (Az szerintem nem érv, hogy bárki hozzászólhatott volna. Sokan ezt a topikot egyáltalán nem olvassák, nem tudják mire is jó. Egyszer megjelent ugyan a szóljatokidében, hogy itt van ez a beszélgetés, de vajon hányan olvasták-fogták fel?)
Tehát kérdem ezt a tíz embert: mit tegyünk?
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #2246 Dátum:
2008 április 28, 14:40:59 »
Túlzás lenne azt állítanom, hogy végigolvastam a péntek óta beírt termést, de leírom a véleményem, hátha érdekel valakit:
- OFF-olás...(amibe én is néhe beleesem, bár igyekszem jelezni, hogy ez most nem idevaló, de ez tudom nem vígasztaló, mert ott van, akkor is...), szerintem ritka az az ember, aki nem esett bele ilyen bűnbe... (volt már ár példa, hogy pirosbetűs is (én is hívtam fel a figyelmet erre, de más is!) Tehát saját magunknak kellene ebben önmérsékletet tanúsítani, de ha ehhez kell egy moderátor, az már elég nagy gond, szerintem..., de, ha mégis, akkor jelezni kell egy pirosbetűsnek, aki remélhetőleg tud intézkedni... de mondom, saját magunk moderátorai legyünk, leginkább, ebben a témában!!
- topic-nyitogatás: ezen is lehetne egyszerűsíteni. ha valakinek ilyen ingerenciája van, akkor jelzi egy pirosbetűsnek, aki megnyitja, vagy sem... Tudom, sokaknak herótjuk van a sok topictól, de én azt mondom, hogy szerencsére van a "friss" gomb (ami néha müxik is...) és azzal elég hamar végig lehet zongorázni a termést. Nekem is van néhány, amit nagyon ritkán olvasok, azokat a friss gombbal megnyitom, majd bezárom és kész. Egyet tudok azzal érteni, hogy elég nagy létszámú Társaság jött itt össze, akik akár másról is cseverészhetnek, mint a Bogár, Busz, stb... Én ezt nem tartom feltétlenül rossznak, sőt! Aki nem kíváncsi valamire, lépje át...! Ennyi!
- moderálás: nem állítom, hogy nem kell (vagy nem jönne néha jól), de ha egymást közt vagyunk, akkor, ahogy az első pontban is írtam, próbáljunk meg önmérsékletet tanúsítani....Ez még nagyon soknak nem megy, vagy néha egyszerűbb a sértődés, beszólás, kiregelés, stb...
Nem vagyunk egyformák, ezt vegyük tudomásul, de pont ettől jó ez a Csapat!! Volt már rá példa, mikor egy már csak volt Fórum-társ kissé elcsodálkozott, hogy itt, mondjuk az Anyázósban kemény vitát folytattunk, de az életben, ha találkoztunk, akkor ugyanúgy két Bogaras állt egymással szemben, és eszünk ágában sem volt egymásnak esni, hanem örömmel üdvözöltük egymást (legalábbis, remélem!) és pacsizunk, dumálunk, stb.... És ez így is van rendjén!
Én nem vettem észre, hogy olyan rengeteg sok moderálni-való lett volna itt, ami ún. főállású moderátort kívánna....
Ilyet csak az tudna csinálni, aki folyamatosan gép előtt van és figyelni tud, mindenre... Van ilyen? Szerintem nincs...
Na, kábé ez a véleményem....
Ha valami kimaradt, akkor majd még megírom...
«
Utoljára szerkesztve: 2008 április 28, 15:06:41 írta TBK001
»
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
BlackP
«
Hozzászólás #2245 Dátum:
2008 április 28, 13:14:53 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 10:58:12
szerintem meg kell nevesített topik. van egy csomó, amiben felesleges a moderálás.
én leszűkíteném a szigort a szakmai topikokra (eszembé, csencs, komplett autók, regiszter, stb)
a többiben mehetne a pofázás, ha jól esik. max. az eldurvult vitákat lehetne gyomlálni, bár szerintem az is felesleges.
ezt mondtam én is, csak a bogaras tpikokba kell moderálás, azt meg simán megcsinálja 2-3 ember...
Typ117
1969
«
Hozzászólás #2244 Dátum:
2008 április 28, 12:01:49 »
Idézetet írta: stonemen - 2008 április 28, 11:52:53
Egyetértésre nincs szükség. :-)
A Bogaras fórumokat csak a regisztrált felhasználók olvashatják majd, a többit bárki.
Egyelőre kb itt tartunk.
ha a vendégek nem látják a moderált bogaras topikokat, akkor mi alapján fognak csatlakozni?? a nem moderált pl órák, offautók és egyebek alapján? nem fordítva akartad ezt írni??
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2243 Dátum:
2008 április 28, 11:59:27 »
a szabad topiknyitás továbbra is megmaradna?
stonemen
«
Hozzászólás #2242 Dátum:
2008 április 28, 11:52:53 »
Egyetértésre nincs szükség. :-)
Ötletek kellenek, és az alapján kell valamit barkácsolni.
OFF gomb nem kell, egyszerűen nem kell offolni. Személy szerint én próbálom a szürkét elolvasni, a szemem kiesik, aztán rájövök, hogy semmi nincs benne. A velünk született kíváncsiság. :-)
Moderátor kell, mert nem értik meg az emberek, akkor sem, ha elfogadják. Ez van. Hogy milyen formában lesz moderálás, ezen lehet agyalni. Moderálás nem a szakmai, hanem a Bogaras topikokban lesz (a szóljatok idében is, ha trágár a hangnem)
A Szóljatok idében publikáltuk, hogy itt lehet beszélni a változásokról. Aki akart, idejött. Nem szeretném minden topikba beszemetelni.
Ha megszületik a szabályzat, mindenkinek elküldjük privát üzenetként, az új tagoknak regisztrációkor. A Bogaras fórumokat csak a regisztrált felhasználók olvashatják majd, a többit bárki.
Egyelőre kb itt tartunk.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2241 Dátum:
2008 április 28, 11:06:53 »
Idézetet írta: Typ117 - 2008 április 28, 11:01:19
igen, valami ilyesmi kéne valószínüleg,
bár nekem személy szerint nem feltétlenül hiányzik moderátor, felőlem így is maradhatunk (de tényleg jobb lenne ha a bogaras fórumok arról szólnának ami a cím)
nekem sem hiányzik, de az itt elhangzottakat próbálom összefoglalni.
a kérdések-témák-javaslatok összefoglalása után már csak azokról kell beszélni, akár szűk körben szavazni.
ha ezren nem is, tizen talán meg tudunk valamiben állapodni...
Typ117
1969
«
Hozzászólás #2240 Dátum:
2008 április 28, 11:01:19 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 10:43:36
akkor megpróbálom összefoglalni:
igen, valami ilyesmi kéne valószínüleg,
bár nekem személy szerint nem feltétlenül hiányzik moderátor, felőlem így is maradhatunk (de tényleg jobb lenne ha a bogaras fórumok arról szólnának ami a cím)
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2239 Dátum:
2008 április 28, 10:58:12 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 28, 10:54:53
moderátorhívó és nevesített topik nem kell, 3 ember el tudja látni a feladatot és úgyis látja hol van gáz, vagy jelzik privátban
szerintem meg kell nevesített topik. van egy csomó, amiben felesleges a moderálás.
én leszűkíteném a szigort a szakmai topikokra (eszembé, csencs, komplett autók, regiszter, stb)
a többiben mehetne a pofázás, ha jól esik. max. az eldurvult vitákat lehetne gyomlálni, bár szerintem az is felesleges.
BlackP
«
Hozzászólás #2238 Dátum:
2008 április 28, 10:54:53 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 10:43:36
- szabályzat
- off gomb
- moderátorhívó gomb
- nevesített topikokra nevesített moderátor, akinek törlési és áthelyezési joga van.
vélemények?
javaslom továbbá a legolvasottabb topikokban felhívni a társaság filyelmét erre a készülő akcióra, hogy belepofázhasson, aki akar.
moderátorhívó és nevesített topik nem kell, 3 ember el tudja látni a feladatot és úgyis látja hol van gáz, vagy jelzik privátban
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2237 Dátum:
2008 április 28, 10:43:36 »
- szabályzat
- off gomb
- moderátorhívó gomb
- nevesített topikokra nevesített moderátor, akinek törlési és áthelyezési joga van.
vélemények?
javaslom továbbá a legolvasottabb topikokban felhívni a társaság filyelmét erre a készülő akcióra, hogy belepofázhasson, aki akar.
Typ117
1969
«
Hozzászólás #2236 Dátum:
2008 április 28, 10:32:11 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 10:24:32
ők legalább nem offolnak, szóval nekik mindegy...
a témához egyébként érdemben 10 ember szólt hozzá, a többi 1069-nek mindegy.
akkor így belterjesen miben maradunk a végén?
össze kéne foglalni, aztán meg valami főhelyen jól kikommunikálni a változást.
teljesen olyan érzésem van mint az MBK közgyűlésen
ide is csak 10en szólnak bele az össz 1000ből és a mondjuk 100-200 aktív tagból
..aztán majd jönnek hogy most ezt miért így meg úgy kellett, de előre nekik sincs jó megoldásuk
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2235 Dátum:
2008 április 28, 10:24:32 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 28, 10:04:07
meg csomóan azért regelnek, hogy minden topikot olvassanak, de nem akarnak hozzászólni
ők legalább nem offolnak, szóval nekik mindegy...
a témához egyébként érdemben 10 ember szólt hozzá, a többi 1069-nek mindegy.
akkor így belterjesen miben maradunk a végén?
össze kéne foglalni, aztán meg valami főhelyen jól kikommunikálni a változást.
Typ117
1969
«
Hozzászólás #2234 Dátum:
2008 április 28, 10:17:03 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 28, 10:04:07
meg csomóan azért regelnek, hogy minden topikot olvassanak, de nem akarnak hozzászólni
így van,
így nekeik is működ(get)ik a friss gomb
BlackP
«
Hozzászólás #2233 Dátum:
2008 április 28, 10:04:07 »
Idézetet írta: Typ117 - 2008 április 28, 09:36:33
ez szerintem hülyeség. és ha valaki elutazik, más problémája van, nincs huzamosabb ideig netközelben.. ?
a taglistában úgyis látjuk hány aktív hozzászóló volt.
max legyen olyan statisztika is hogy az elmúlt hónapban ki hányszor szólt hozzá..
Typ117
1969
«
Hozzászólás #2232 Dátum:
2008 április 28, 09:36:33 »
Idézetet írta: BigBug - 2008 április 28, 09:24:26
ez szerintem hülyeség. és ha valaki elutazik, más problémája van, nincs huzamosabb ideig netközelben.. ?
a taglistában úgyis látjuk hány aktív hozzászóló volt.
max legyen olyan statisztika is hogy az elmúlt hónapban ki hányszor szólt hozzá..
BigBug
«
Hozzászólás #2231 Dátum:
2008 április 28, 09:24:26 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2008 április 28, 07:05:39
azért gondolkodjunk el azon is, hányan szóltak hozzá ehhez a beszélgetéshez.
még a legaktívabb magnak is csak a töredéke. gondolom azok, akik fontosnak tartják.
mi van a többiekkel? nem érdekli őket? nincs véleményük? nem mernek hozzászólni? nem tudnak az egészről semmit?
nem kóser az, hogy 5-10-en döntenek ezret érintő kérdésről.
és az ezrekből mennyi aktív ?
sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....
ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
stonemen
«
Hozzászólás #2230 Dátum:
2008 április 28, 09:03:27 »
Azt hiszem, az ifjabb minden megjegyzésével értek egyet...
Tudomásul kell venni, ez már nem egy 15-20-50 fős fórum. Szabályzata minden nagyobb fórumnak van, még ha nem olvassák el, akkor is (tudod, a szabályzat nem ismerete nem mentesít). Amíg nincs szabályzat, semmit nem tehetsz, nem kérhetsz számon, stb.
BlackP
«
Hozzászólás #2229 Dátum:
2008 április 28, 07:30:31 »
ennyi embert érddekel, így ennyi fog dönteni, evvan. a moderálás nem azonnali kell, hogy legyen, mivel ha 3 oldald fosnak tele a kutyaszarról az szmb.ben, azt hetek múlva sem szívesen látom, ha épp visszaolvasok. én tudtam volna csinálni két évig, most nemtudom mennyit leszek a cégnél gép előtt...
és szerintem a kirakott szabályzat elég jó, felnőtt emberek, tudják mit csinálnak.
a moderálás meg nálam hozzászólás áthelyezést jelent, nem törést, innnentől egy fontos szó sem tűnik el, csak ott figyel a szóljatok idében, ahová való
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2228 Dátum:
2008 április 28, 07:22:00 »
Idézetet írta: stonemen - 2008 április 28, 05:23:38
A szabályzat felkerül egy jól elérhető helyre is, valamint minden belépő megkapja, és a regisztrációval tudomásul veszi.
szép álmokat, nyuszómuszó!
tényleg úgy gondolod, hogy ez kivitelezhető? szót fogad bárki is a SZABÁLYZATnak? nemá...
a honlapon pl. a hasznos címeket se nézi senki, pedig az jól elérhető helyen van. naponta kétszer kérdezi meg mind
i
g másvalaki pl. a hudák címét. a szabályzatot se olvasgatnák.
hasznos lenne a hozzáértők hosszabb-rövidebb esszéje bizonyos témákról (motorkarbantartás, féklégtelenítés, adatok, stb, ahogy BlackP mondta), de félek, azt se olvasná senki.
főállású moderátorságot meg ki vállal? tényleg semmi értelme a moderának másnap. azonnal, perceken belül kell közbelépnie. nem találsz ilyen jelentkezőt. akiben most buzog a lelkesedés, két hónap múlva megunja.
valóban jobb lenne némi rend, de hát mi akarjuk a rendetlenséget.
javaslom
tehát, akiben lappang némi moderátorvér, az ne fogja vissza magát, és bármelyik topikban szóljon rá bátran a renitensre. (van ilyenre is példa szerencsére, ha jól emlékszem Typ117 üldött át valakit egy másik topikba, mert off kérdést tett fel. más meg rendszeresen beírja, hogy "offolós buzik!
")
támogatom
továbbá az offgombot és a moderátorhívógombot. az előbbi áttekinthetőbbé tenné a fórumot, az utóbbi pedig értesítené a néhány pirosbetűst. az utóbbit csak vész esetén kéne használni, hogy az admin az elfajult hozzászólásokat kigyomlálja, a lehető legrövidebb időn belül.
(a többség talán használná is ezeket a gombokat, bár néhányan még az idézésgomb jelentőségével sincsenek tisztában...)
BlackPsenior
«
Hozzászólás #2227 Dátum:
2008 április 28, 07:05:39 »
azért gondolkodjunk el azon is, hányan szóltak hozzá ehhez a beszélgetéshez.
még a legaktívabb magnak is csak a töredéke. gondolom azok, akik fontosnak tartják.
mi van a többiekkel? nem érdekli őket? nincs véleményük? nem mernek hozzászólni? nem tudnak az egészről semmit?
nem kóser az, hogy 5-10-en döntenek ezret érintő kérdésről.
stonemen
«
Hozzászólás #2226 Dátum:
2008 április 28, 05:23:38 »
Hány topik van a Bogaras fórumok között? Eszetlen sok? Ne már!
Minden visszakereshető a kereséssel, ami egyre jobban működik (de sosem lesz tökélestes).
BlackP, jó hogy ezt mondod. Most menj le faterhez és győzd meg őt is! :-)
Amúgy nagyjából Bugival értek egyet a működést illetően, de sokkal cizelláltabb lenne a dolog.
Pl egy ötlet: Mikor mindent kidolgoztunk, a játékszabályokat megkapja mindenki (persze azt is leírjuk, miért van erre szükség). A szabályzat felkerül egy jól elérhető helyre is, valamint minden belépő megkapja, és a regisztrációval tudomásul veszi.
Idézetet írta: Vagabond - 2008 április 27, 21:31:10
Van itt annyi Topik,hogy mindenki(már az aktiv mag) topikgazda lehet,oszt kezdödhet minden elölröl!
AZS
«
Hozzászólás #2225 Dátum:
2008 április 27, 22:02:40 »
Idézetet írta: BlackP - 2008 április 27, 21:50:59
max kiregelsz, nagy cucc
á, annál én sokkal rosszabb vagyok ;-)
Oldalak:
1
...
92