www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 11:44:42

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 187 188 189 190 191 [192] 193 194 195 196 197 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3023582 alkalommal)
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4319 Dátum: 2008 Október 03, 10:57:01 »

Csak azért gondoltam ezt én kis naív, mert ismeretségi körömben van 3-4 olyan 10-15 éves gyerkőc, akik már - igaz,, hogy kamaszosan "letisztult", de... - saját weboldalt kalapáltak össze.
Ha már nekik sikerült, gondolom, nekem sem lehetetlen, talán még nem a leszállóágban vagyok, amikor már nem érdemes semmi újhoz kezdeni...

amikor én jó és gyors programozókat kerestem pár éve, akkor egy nagykorút se vettünk fel...
az egyetemi végzettség hátrány volt, mert már nem gondolkodtak önállóan...

a számítástechnika ezen része bizony ördöngös Smiley

kb. 20 évesen kiöregszel az új dolgokból - persze lehet szépítgetni, meg cáfolni, de ez az igazság...

a mostani esetedben viszont megkérdezed, hogy most mivel frissítik, és szépen "kattintgatva" megtanulod az adott programon. kb. 1 hét alatt menni is fog annyira, amennyire kell. ez "hangya munkának" tűnik, nem fejlesztésnek! - tessék, megkaptad a hiányolt lelkesítést Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2008 Október 03, 10:58:43 írta aates »

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #4318 Dátum: 2008 Október 03, 10:15:31 »

Csak gondoltam, hogy minden megtanulható.
Ezt szerintem jol gondoltad.

Idézet
Nem a semmiből kell egy weblapot összehoznom, hanem a kész weblapot kell frissítenem, gondoltam, hogy az nem egy nagy durranás.
Nah ez jo hir! Eddig SEMMIT nem tudtal mondani a szerkesztendo honlaprol, hogy letezik-e mar, es ha igen, akkor milyen technologiakkal es hogyan keszult. Mivel letezik, ket lehetoseg van. Vagy valamilyen tartalomkezelo rendszert hasznaltak, ekkor szerencsed van, konnyu dolgod lesz, programoznod nem is kell, tenyleg csak a tartalmat szerkeszteni, leginkabb winword-hoz hasonlo modszerekkel. Ha valaki leprogramozta vagy html editort hasznalva hozott letre weboldalt akkor nehezebb dolgod lesz, mert meg kell tanulnod a html nyelvet, vagy magabiztosan hasznalni egy html editort (a legjobb, ha mindkettot). Ebben a mar letezo weboldal "forrasa" sokat segithet, mert a bongeszoben latod, hogy hogy nez ki, a forrasban pedig latod, hogy ezt milyen kodokkal ertek el. A WYSIWYG (gy.k.: What You See Is What You Get - amit latsz, azt kapod) editorok hasznalataval magadnak segitesz, mert szinten winword-szeruen tudsz letrehozni weboldalakat, kis ikonok segitsegevel allithatsz be szineket, betutipusokat, kepeket, elrendezeseket es formazasokat (es meg kb 6000 dolgot). Ilyen editor pl az itt mar emlitett Dreamweaver, de hasonlo programbol is van kb 200.

Idézet
Ha már nekik sikerült, gondolom, nekem sem lehetetlen, talán még nem a leszállóágban vagyok, amikor már nem érdemes semmi újhoz kezdeni...
Nemnem, meg nyugodtan nekiallhatsz szerintem, csak erdemes az alapoktol kezdeni!

Ahonnan pl erdemes elindulni (a kb 200.000 masik mellett): http://webfejlesztes.inf.elte.hu/ Vannak tananyagok, ertelmes leirasok, peldak, de e mellett a gugli a baratod!

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4317 Dátum: 2008 Október 03, 10:01:55 »

Értem, értem...
Nem a semmiből kell egy weblapot összehoznom, hanem a kész weblapot kell frissítenem, gondoltam, hogy az nem egy nagy durranás.
Csak azért gondoltam ezt én kis naív, mert ismeretségi körömben van 3-4 olyan 10-15 éves gyerkőc, akik már - igaz,, hogy kamaszosan "letisztult", de... - saját weboldalt kalapáltak össze.
gportal?  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #4316 Dátum: 2008 Október 03, 09:58:21 »

pedig ez az eddig legjobb hozzászólás ahhoz, amire készülsz...

avagy: fizetek neked havi 500 ezret, korrekt biztosítási tanácsokat kell adni bonyolult kárügyekben, amivel az ügyfél meg is nyeri. elvállalod?
merthogy nyilván ahhoz pont annyit értesz...

Értem, értem...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #4315 Dátum: 2008 Október 02, 22:19:56 »

ha van pár éve megtanulni, akkor még működhet is

hát erről beszélek, hogy bizonyos dolgokhoz kell egy megalapozott tudás, meg pár év gyakorlat, anélkül viszont csak a pityubácsi által említett szopás lesz...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4314 Dátum: 2008 Október 02, 22:14:15 »

avagy: fizetek neked havi 500 ezret, korrekt biztosítási tanácsokat kell adni bonyolult kárügyekben, amivel az ügyfél meg is nyeri. elvállalod?

ha van pár éve megtanulni, akkor még működhet is

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #4313 Dátum: 2008 Október 02, 21:17:02 »

Kösz az őszinte bíztatást! Kiss

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #4312 Dátum: 2008 Október 02, 21:09:11 »

jajjjj.
ne vetkőzz, szopni fogsz
Kösz az őszinte bíztatást! Kiss

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4311 Dátum: 2008 Október 02, 20:15:35 »

Ez az, hogy a konkrét weboldalról még semmi infóm nincs, nem tudom,milyen rendszerrel/alkalmazás/vagy miafene alatt  fut.
Csak a kérdés hangzott el felém, hogy van-e gyakorlatom weboldal szerkesztésében, kezelésében, én sajna azt kellett mondjam, hogy nem...Viszont szeretném az alap-alap-alapműveltséget ezen a téren felszedni.
Az igazság az, hogy ezt a lehetőséget most tényleg jó volna megcsípnem, mert a jelenlegi munkám mellett párhuzamosan futhatna.

jajjjj.
ne vetkőzz, szopni fogsz

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #4310 Dátum: 2008 Október 02, 16:22:22 »

na ezért lenne jó konkrétan tudni mi a feladat
Ez az, hogy a konkrét weboldalról még semmi infóm nincs, nem tudom,milyen rendszerrel/alkalmazás/vagy miafene alatt  fut.
Csak a kérdés hangzott el felém, hogy van-e gyakorlatom weboldal szerkesztésében, kezelésében, én sajna azt kellett mondjam, hogy nem...Viszont szeretném az alap-alap-alapműveltséget ezen a téren felszedni.
Az igazság az, hogy ezt a lehetőséget most tényleg jó volna megcsípnem, mert a jelenlegi munkám mellett párhuzamosan futhatna.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4309 Dátum: 2008 Október 02, 15:32:53 »

Egy internetes bababoltban kellene besegítenem, ehhez kellene, gondolom az oldal karbantartása miatt. A csaj, akié a cég, babázik, a gyerek annyira leköti, hogy gondolkodnak egy kisegítőn, erre hajtok én (mert meló mellett van időm és energiám, és kell a lé, mert buszt akarok venni (  Grin )... )
akkor most egy kész oldal tartalmát kell változtatni?
mert 0-ról csinálni egy működő webshopot 0 tudással nem fogsz, azt most felejtsd el szerintem

ha csak egy árukészletet akarsz megjeleníteni, akkor arra én a notepad-et használnám, vagy frontpage express, ha már kényelmeskedni akarsz, de oda szerintem a joomla túlzás.

na ezért lenne jó konkrétan tudni mi a feladat

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #4308 Dátum: 2008 Október 02, 14:45:47 »

így nekiállni nem lesz egyszerű. a joomlát telepíteni kell a szerveren és utána lehet konfigurálni (a bogarhatu.hu is joomla), de az elején nem ártana tisztázni, hogy mi a cél és utána eszközöket keresni hozzá. szóval mi a cél?
Egy internetes bababoltban kellene besegítenem, ehhez kellene, gondolom az oldal karbantartása miatt. A csaj, akié a cég, babázik, a gyerek annyira leköti, hogy gondolkodnak egy kisegítőn, erre hajtok én (mert meló mellett van időm és energiám, és kell a lé, mert buszt akarok venni (  Grin )... )

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4307 Dátum: 2008 Október 02, 14:28:16 »

így nekiállni nem lesz egyszerű. a joomlát telepíteni kell a szerveren és utána lehet konfigurálni (a bogarhatu.hu is joomla), de az elején nem ártana tisztázni, hogy mi a cél és utána eszközöket keresni hozzá. szóval mi a cél?

"Ők a joomla-t ajánlották (általában e-boltok többnyire ezzel a sablonnal, vagy mi a frásszal működnek...)"

gondolom kimentett pár gyereket dolgot a munkahelyéről, most áruba bocsátja Cheesy Cheesy Cheesy

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4306 Dátum: 2008 Október 02, 13:30:57 »

Na, közben tárgyaltam egy-két kollégával is.
Ők a joomla-t ajánlották (általában e-boltok többnyire ezzel a sablonnal, vagy mi a frásszal működnek...)
Szóval joomla ingyen letöltés.
Meg kell egy (virtuális Huh) szerver a gépemre, hogy tudjak farigcsálni, erre az apache szervert mondták. Mindkettőt letöltöm (majd otthon...).
És utána? Gondolom a joomla-t megnyitva látom, hogy hogyan kell elindulnom...
Szóval rengeteg kérdőjel, meg bizonytalanság, mert rettenetesen láma vagyok ezen a téren...

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #4305 Dátum: 2008 Október 02, 13:01:56 »

Na, közben tárgyaltam egy-két kollégával is.
Ők a joomla-t ajánlották (általában e-boltok többnyire ezzel a sablonnal, vagy mi a frásszal működnek...)
Szóval joomla ingyen letöltés.
Meg kell egy (virtuális Huh) szerver a gépemre, hogy tudjak farigcsálni, erre az apache szervert mondták. Mindkettőt letöltöm (majd otthon...).
És utána? Gondolom a joomla-t megnyitva látom, hogy hogyan kell elindulnom...
Szóval rengeteg kérdőjel, meg bizonytalanság, mert rettenetesen láma vagyok ezen a téren...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4304 Dátum: 2008 Október 01, 21:58:19 »

Na, ezt meglátom, gondolom, rengeteg program van félhülyéknek (pl. nekem), ami tök egyszerű...
Na, mindenesetre nagyon jó hallani, hogy nem egy kuuu...va bonyolult dolog...

frontpage express egyszerű, gagyi cuccot tudsz benne csinálni, ha van némi rajzprogram ismereted, akkor még jól ki is tud nézni, ez kb arra elég, hogy infókat jeleníts meg. a dreamweaver komoly progi, azért ott nem árt ismerni is a nyelvet, ha durvábbat akarsz alkotni.

a nyelv tanulásához elég jó helpek és példák vannak itt:
http://www.w3schools.com/tags/default.asp

nem csak html, hanem css és javascript is

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #4303 Dátum: 2008 Október 01, 21:54:23 »

gyuszkó!

fogj egy frontpage-t vagy dreamveawer-t és kb úgy tudsz weboldalt csinálni, mintha egy bonyolultabb word doksit kellene összehegesztened.
Na, ezt meglátom, gondolom, rengeteg program van félhülyéknek (pl. nekem), ami tök egyszerű...
Na, mindenesetre nagyon jó hallani, hogy nem egy kuuu...va bonyolult dolog...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4302 Dátum: 2008 Október 01, 20:33:14 »

gyuszkó!

fogj egy frontpage-t vagy dreamveawer-t és kb úgy tudsz weboldalt csinálni, mintha egy bonyolultabb word doksit kellene összehegesztened.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4301 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:36:24 »

Sztem se. De ezt ki állította?
hát csak úgy mondtad, hogy lassabb a PC-nél, mintha elvárás volna, hogy lekörözze. ha meg nem játszol, a 8600gt is bőven túlzás

20as vinyóról még írtam priviben

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4300 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:35:16 »

a notebook nem játékra való.
Sztem se. De ezt ki állította?

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4299 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:34:18 »

a 8600gt csak egy példa volt. de ismétlem, szerintem a notebook nem játékra való. kár azt várni tőle, mint egy asztalitól. már ha csak a hűtését nézzük is annyi plusz teljesítményt hozok ki az enyémből, hogy a noti sírva fakad.

de szerintem notiban sem a 8600gt a csúcs.

másik, ph-n volt egy teszt, a srác egy dual p3-al meg egy elég jó agp-s videokarival élvezhetően tolta a crysis-t, ami nem épp egy jól optimalizált game. szóval kissé túlzás folyton a legjobb vasat megvenni
Nekem sincs sosem a legjobb vasam, de miért is lenne, illetve lé is kéne annyi. Lényeg: kéne egy 20-as vinyó...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4298 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:32:40 »

Sztem igenis számít azért, illetve hiába van ddr3-as ram a gépben, akkor sem lesz olyan graf. teljesítménye, mint egy asztali gépben, saját kártyán saját memóval.. Illetve a 8600gt manapság már nem a csúcs. De nemis a közép kategória. Sőt.
a 8600gt csak egy példa volt. de ismétlem, szerintem a notebook nem játékra való. kár azt várni tőle, mint egy asztalitól. már ha csak a hűtését nézzük is annyi plusz teljesítményt hozok ki az enyémből, hogy a noti sírva fakad.

de szerintem notiban sem a 8600gt a csúcs.

másik, ph-n volt egy teszt, a srác egy dual p3-al meg egy elég jó agp-s videokarival élvezhetően tolta a crysis-t, ami nem épp egy jól optimalizált game. szóval kissé túlzás folyton a legjobb vasat megvenni

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4297 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:28:55 »

micsoda? nem értem. az, hogy a rendszermemóriából vesz el? az én itthoni rendszermemóriám ddr2 800MHz. a videokarimon ugyancsak ddr2-es memória van. itt nem a memória sebességgel van a baj, hanem a trágya GPU-val. egy 8600gt ugyanazt tudja nagyjából notiban, mint pc-ben
Sztem igenis számít azért, illetve hiába van ddr3-as ram a gépben, akkor sem lesz olyan graf. teljesítménye, mint egy asztali gépben, saját kártyán saját memóval.. Illetve a 8600gt manapság már nem a csúcs. De nemis a közép kategória. Sőt.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4296 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:27:10 »

Akkoris kurva lassú ez a meglodás. kb mediaplayer meg a net megy rajta.
micsoda? nem értem. az, hogy a rendszermemóriából vesz el? az én itthoni rendszermemóriám ddr2 800MHz. a videokarimon ugyancsak ddr2-es memória van. itt nem a memória sebességgel van a baj, hanem a trágya GPU-val. egy 8600gt ugyanazt tudja nagyjából notiban, mint pc-ben

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4295 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:25:43 »

Xp tudja kezelni a core 2 duó procit? mármint kihasználja?
mert a Cad program tuti nem és a játékra meg nem használnám
Vistát viszont nem akarok a gépre, inkább az XP

tudja, persze

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4294 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:24:50 »

sima ddr3-as
Akkoris kurva lassú ez a meglodás. kb mediaplayer meg a net megy rajta.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4293 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:23:09 »

Xp tudja kezelni a core 2 duó procit? mármint kihasználja?
mert a Cad program tuti nem és a játékra meg nem használnám
Vistát viszont nem akarok a gépre, inkább az XP

4 giga memória fika áron kapható, opcióként pláne. ennyit 32 biten úgysem tud kezelni, mert kell neki swap file is, tehát pont jó, hogy leszed 700 megát a video Wink
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4292 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:22:50 »

Csakazabaj, , hogy az a memória 10-szer lassabb, mint amilyennek lennie kéne. ezabaj.
sima ddr3-as

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4291 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:22:33 »

szerintem is 4 gigából had vegyen el a videókártya ha akar, ráadásul 200 alatt (körül) nincs valami nagy választék a gépekből normális videókártyával.

mondjuk én azt mondom, hogy a notebook nem játékra való, nehézkes bővíteni, stb. szerintem igazából irodai munkára, meg olyanoknak, akik gyakran változtatnak helyet és esetleg közben is kell dolgozniuk. én notira 100nál többet tuti nem költenék, hacsak nem valami spéci portocom, vagy hasonló cucc

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4290 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:22:12 »

szerintem is 4 gigából had vegyen el a videókártya ha akar, ráadásul 200 alatt (körül) nincs valami nagy választék a gépekből normális videókártyával.

Csakazabaj, , hogy az a memória 10-szer lassabb, mint amilyennek lennie kéne. ezabaj.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4289 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:20:57 »

közben ezt megy itt, némi adatmentés:

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4288 Dátum: 2008 Szeptember 30, 21:19:47 »

Az a helyzet, hogy a lényeg az, hogy a videovezérlő honnan szedis a memóriát:1. saját komplett videókártya saját gddr3 memóriával(jobbik eset) vagy a rendszerből osztja a memóriát magának(szarra sem való eset)... persze a Fuja az sazr, de tényleg. De ki vesz olyat amit a Tesco-ban is árulnak?
Nem elérhető Black Sista

« Hozzászólás #4287 Dátum: 2008 Szeptember 23, 14:02:26 »

nekem legalább sajátom van  Tongue

nekem meg megvan az összes ujjam Tongue és nem mászkálok ellenanyaggal Tongue
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4286 Dátum: 2008 Szeptember 22, 14:35:37 »

a győztest kihívom a szomszéd pittbulljával  Wink Grin
nekem legalább sajátom van  Tongue

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #4285 Dátum: 2008 Szeptember 22, 14:26:14 »

elbújtak a ragadozók Sad a halakcsa meg eltűnt... kéne egy bratty pók kontra sziszta 3 hal fájtot csinálni. persze szigorúan vízben!
mindenki tegye meg tétjét Smiley

a győztest kihívom a szomszéd pittbulljával  Wink Grin
Nem elérhető Black Sista

« Hozzászólás #4284 Dátum: 2008 Szeptember 22, 13:35:39 »

fénykép, videó??? a nesöneldzseografik vagyonokat ad ilyen guszta életképekért  Wink

elbújtak a ragadozók Sad a halakcsa meg eltűnt... kéne egy bratty pók kontra sziszta 3 hal fájtot csinálni. persze szigorúan vízben!
mindenki tegye meg tétjét Smiley
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #4283 Dátum: 2008 Szeptember 19, 13:58:30 »

jelentem melóhelyen az újdonsült pirannnnyák reggeliztek egy fél halacskát Smiley a halacska másikfele (tele harapásnyomokkal) az akvárium aljában mereszti ránk a szemét Smiley i love this job Tongue

fénykép, videó??? a nesöneldzseografik vagyonokat ad ilyen guszta életképekért  Wink
Nem elérhető Black Sista

« Hozzászólás #4282 Dátum: 2008 Szeptember 19, 13:54:09 »

jelentem melóhelyen az újdonsült pirannnnyák reggeliztek egy fél halacskát Smiley a halacska másikfele (tele harapásnyomokkal) az akvárium aljában mereszti ránk a szemét Smiley i love this job Tongue
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4281 Dátum: 2008 Szeptember 08, 14:23:38 »

Ha jól tudom, itt lehet megvitatni a számítógépes problémákat.
Annyi bajom van, hogy amikor rádugok a laptopra bármilyen USB-s háttértárat (telefon, fényképező, multifunkciósnyomtatószkenner kártyaolvasója, stb) egy hibaüzenetet ír ki.
Vagy az autorunme.exe, vagy a service.exe hal meg, és nem nyitja meg.
A tűzfallal blokkoltam volna valamit, vagy mi lehet a baj?
Comodo-t használok.
Így néz ki a hibaüzenet:
<beszúrt kép törölve>
vírus. ess neki valami rendes vírusírtóval, pl avg free, aztán futtass le egy stingert (mcafee termék), aztán ad-adware, aztán spybot serach and destroy, aztán ha ez sem segít, adatmentés, újrainstall

Nem elérhető Binci

« Hozzászólás #4280 Dátum: 2008 Szeptember 08, 13:26:03 »

Ha jól tudom, itt lehet megvitatni a számítógépes problémákat.
Annyi bajom van, hogy amikor rádugok a laptopra bármilyen USB-s háttértárat (telefon, fényképező, multifunkciósnyomtatószkenner kártyaolvasója, stb) egy hibaüzenetet ír ki.
Vagy az autorunme.exe, vagy a service.exe hal meg, és nem nyitja meg.
A tűzfallal blokkoltam volna valamit, vagy mi lehet a baj?
Comodo-t használok.
Így néz ki a hibaüzenet:

Oldalak: 1 ... 187 188 189 190 191 [192] 193 194 195 196 197 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: