www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 08:45:10

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 169 170 171 172 173 [174] 175 176 177 178 179 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3018953 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5039 Dátum: 2009 Október 02, 20:50:36 »

egy kicsit sem gyújtottad fel?
buzi!
nem, asszonynak teccik a masina, gondoltam megtartom neki  Cool

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5038 Dátum: 2009 Október 02, 20:39:45 »

elfelejtettem szóln, mindent felraktam a gépre Holló úr

egy kicsit sem gyújtottad fel?
buzi!

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5037 Dátum: 2009 Október 02, 18:59:46 »

elfelejtettem szóln, mindent felraktam a gépre Holló úr

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5036 Dátum: 2009 Október 01, 14:04:23 »

Ide írom ezúttal, mert máshová nem való. Black Sista kérésére következzék hát egy beszámoló a Madách Színház tegnapi SPAMALOT előadásáról.

azt ugye szúrod, hogy idle mester megírta könyvben is a spamalot észak-amerikai bemutatóját.

nem tudom mi ennek a neve.
ha film lenne, akkor road-movie.
így road-book. :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Sompi
« Hozzászólás #5035 Dátum: 2009 Október 01, 11:18:26 »

le akarod nyúlni, mi? csóró színészek aztán megzavarodnak jól, mint vasorrú bába a mágneses viharban  Grin

tegnap a fölszint első sor jobb egyese volt a nyerő.

vezet a színpadról két lépcső is a nézőtérre, úgyhogy lehet, hogy más előadásokon máshol búvik meg a serleg.
(az is igaz viszont, hogy egy hatméteres, a zsinórpadlásról leereszkedő isteni kéz mutat rá, tehát előfordulhat, hogy minden alkalommal ugyanott van.)

Az a baj hogy MP-ék agyon magasra tették a lécet, és az akkori magyar szinkron is fényév távolságban van a maiaktól.....
Szal szkeptikus vagyok. ...de ez csak szuvenír vélemény. meg kéne nézni.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #5034 Dátum: 2009 Október 01, 11:11:29 »

Koszonjuk a beszamolot, nagyon jo lett!
Es mondd csak, melyik szekre kell ulni, hogy nalam legyen a Szent Gral ? :-)

le akarod nyúlni, mi? csóró színészek aztán megzavarodnak jól, mint vasorrú bába a mágneses viharban  Grin

tegnap a fölszint első sor jobb egyese volt a nyerő.

vezet a színpadról két lépcső is a nézőtérre, úgyhogy lehet, hogy más előadásokon máshol búvik meg a serleg.
(az is igaz viszont, hogy egy hatméteres, a zsinórpadlásról leereszkedő isteni kéz mutat rá, tehát előfordulhat, hogy minden alkalommal ugyanott van.)
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #5033 Dátum: 2009 Október 01, 10:59:32 »

egy beszámoló a Madách Színház tegnapi SPAMALOT előadásáról.
Koszonjuk a beszamolot, nagyon jo lett!

Idézet
A darab végén a publikumot is bevonták a mókába, az egyik nézőtéri szék alól került elő végre a Grál és a megszeppent nézőt felráncigálták a színpadra, ahol emléklapot és egy szobrocskát kapott. Még egy polaroid-kép is készült ez alkalomból.
Es mondd csak, melyik szekre kell ulni, hogy nalam legyen a Szent Gral ? :-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Gaga

« Hozzászólás #5032 Dátum: 2009 Október 01, 08:05:41 »

Rozi új dizájnja (Maresz, Peti: kösz!!)

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

Na bekerült a szerzemény!
nagyon jó lett igy a gép! gratula!!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5031 Dátum: 2009 Október 01, 07:39:56 »

dehogynem. Maresz csinálta, nekem nem ment volna  Wink Cheesy

Jó, de annyira tartottál tőle, hogy csak na... A lényeg, hogy sikerült.. Csinosabb lett megint a Rozid... Grin Cool

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015

« Hozzászólás #5030 Dátum: 2009 Október 01, 07:38:36 »

Ide írom ezúttal, mert máshová nem való. Black Sista kérésére következzék hát egy beszámoló a Madách Színház tegnapi SPAMALOT előadásáról.

Nem fogok sot szót vesztegetni a Monty Python csoport munkásságára. Valaki vagy ismeri őket, vagy nem. A vajas kenyér receptjét is hiába írom le olyannak, aki még sosem evett ilyet, nem tudja elképzelni az alapján, milyen is.  Aki meg már kóstolta az imént említett kulináris remeket, annak felesleges minden szó.
A Madách Színház közelmúltbeli tevékenységét sem taglalnám: ha valaki nem kíséri figyelemmel honi kulturális életünket, így járt.

Az előadásról.
Várakozással teli izgalommal foglalt helyet kis családunk és szűkebb baráti társasága az emelet első sorában. A filmet mindannyian ismerjük ezer éve, különösebb előkészületek nélkül bármikor szinkronizálnánk-előadnánk a jól ismert jeleneteket. Láttuk a Pesti Színházban néhány évvel ezelőtt a Camelot című feldolgozást is, volt tehát viszonyítási alap bőven.
(Elnézést a nyájas olvasótól, de néha-néha önkéntelenül is a filmmel fogom összevetni a produkciót.)
Színpadon persze nem lehet egy az egyben reprodukálni a filmet, ez nem is célja az előadásnak. A szellemiséget, hangulatot kell megfogni. Ez a fentebb nevezett régi előadáson sikerült.
Most egy másik csapat vitte színre a kultikus művet. Külhonban Eric Idle dolgozta színpadra, sikerrel megy a darab sok világváros híres színpadán. Mjúzikelt gyártott belőle Ericünk, hiszen nem áll távol tőle a zene sem. (Meg talán jobban eladható így a darab)
A Madách Színház -sok más előadáshoz hasonlóan- nem licenszet kapott, hanem a szerzők engedélyével eltérhettek a világszerte bemutatott változattól. Nagy megtiszteltetés és dicsőség ez a társulatnak!

A film főcíme helyett narrátor hangja indította a műsort. (Újabban célszerű, hogy előadás előtt felhívják a közönség figyelmét a mobiltelefonok mellőzésére és kikapcsolására).
Már itt beleszőttek a mondókába néhány pesti aktualitást, ahogy ez a MP csoporttól is megszokott.
A zenekar a nézők számára láthatatlanul tette a dolgát a mélyben, csak a karmester feje búbja látszott. Már a legelején megvolt az alaphang: a Maestro nemes egyszerűséggel kilőtte hatlövetűjével a hamisan fúvó trombitást.
A színpadkép: várfalak jobbra-balra, háttérben erdő, felhők. Időnként egy pergamenre hajazó vetítővászon ereszkedett alá, ahol az animációk voltak láthatóak.
A díszlet bravúros, pillanatok alatt alakult át pl. a franciák vára Eiffel toronnyá és Moulin Rouge-zsá. Tökéletesnek mondanám az animációkat is, a film motívumait felhasználva, annak modorában sikerült újat alkotni, aktuális vonatkozásokkal. Pirotechnika, színpadi gépészet, vetítés is volt, minden, ami kell.
A jelmeztervező, maszkmester és öltöztetőcsapat is dícséretet érdemel, zökkenőmentesen végezték nem könnyű feladatukat.
A színészek: Érdekes módon három, egyenrangúnak kikiáltott szereposztásban megy a darab, tehát komplett három garnitúra művész áll a rendező rendelkezésére. Mégis, a filmhez hasonlóan, majd mindegyik színész több szerepben is feltűnik. Nyilván tudatos a koncepció. ezzel is a film abszurditását hangsúlyozzák, ugyanakkor lehetőséget adnak a művészeknek a fárasztó előadás után a pihenésre.
Fárasztó mondom, mert gyakorlatilag egy pillanat pihenőjük sincs a szereplőknek: jönnek-mennek, futkosnak, táncolnak énekelnek, amíg a színpadon vannak. A színfalak mögött meg valószínűleg gőzerővel öltözködnek-maszkolnak. Kimerítő lehet, annyi szent.
A tánckar is kitett magáért, rengeteget öltöztek és járták a sokféle csűrdöngölőt.

Az előadás a színpadon hetyke narrátorral és vetítéssel indult: vázolta a korabeli angliai állapotokat. (Talán nem közismert, de a film eredeti koncepciója is egy amolyan National Geographic-mintájú, narrátoros előadás lett volna. A végső változatba ennek csak egy töredéke került be, a fináléban láthatjuk a később lekaszabolt narrátort és a nyomozásra siető rendőröket).
Már rögtön a darab legelején felbukkant egy új jelenet: mongol tánckar adott elő egy rövidke bemutatót, mire narrátorunk leállította a cécót, mondván ő nem mongolt, hanem angolt mondott. Szegények kezdhették elölről...
Került a darabba egy új szerep is, a Tó Hölgye. A filmben nem volt igazi női szerep (ami meg volt, azt is fickó játszotta - a fehérmájú apácák ivételével), egy mjúzikel viszont elképzelhetetlen díva nélkül. Eric Idle írt tehát néhány jelenetet, amiben feltűnik és dalra is fakad persze a fimben csak emlegetett Vízinémber.
Nem részletezném a filmbeli jól ismert jeleneteket, sikerült megfogni azok hangulatát. Felbukkantak a "NI!"-t mondó rekettyét követelő lovagok, vitték a halottakat, lemészárolták a lagzi vendégeit, döntetlenre végződött az Artúr-Fekete Lovag meccs és végzett a Nyúllal a Szent Kézigránát is.
Volt viszont néhány olyan jelenet, ami teljes egészében új volt. Került a darabba egy (szerintem kissé erőltetett) magyarosch betét, egy picit sok volt az utalás magára a színházra, beleszőtték a Brian Életéből ismert füttyös nótát is. Végülis ennyi belefér egy feldolgozásba, MP-ék is éltek ezekkel az eszközökkel. (Nekem különösen a Nyulat leküzdő Kézigránát robbanására megrémülő lovagok "SÜN-SÜN" alakzata tetszett).
A darab végén a publikumot is bevonták a mókába, az egyik nézőtéri szék alól került elő végre a Grál és a megszeppent nézőt felráncigálták a színpadra, ahol emléklapot és egy szobrocskát kapott. Még egy polaroid-kép is készült ez alkalomból.

Összességében egy laza, könnyed, a hangulatot jól elkapó, bravúros produkciót láthattunk. (Mondjuk erről a "könnyed"-ről a művészeknek valószínűleg eltérő a véleménye...)
A közönség hosszas, megérdemelt vastapssal díjazta az előadást. Jó volt.

« Hozzászólás #5029 Dátum: 2009 Október 01, 07:30:33 »

Na! Gratula! Akkor ezek szerint nem volt akkora tudomány, beapplikálni... Wink Grin

dehogynem. Maresz csinálta, nekem nem ment volna  Wink Cheesy
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5028 Dátum: 2009 Október 01, 06:57:23 »

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

Na! Gratula! Akkor ezek szerint nem volt akkora tudomány, beapplikálni... Wink Grin

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5027 Dátum: 2009 Október 01, 05:16:22 »

nyitható oldalablak te sügér.....

tényleg? nahááát! :-PPP

flex 'em all!
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #5026 Dátum: 2009 Szeptember 30, 21:41:04 »

Csini! Grin

« Hozzászólás #5025 Dátum: 2009 Szeptember 30, 15:19:39 »

Igen, mindig elottem van, ahogy te is, meg - mikor most nekik is lett - Boka Pistaek is halalra dicsertek.
Szenyor: na, milyen? :-) (mondjuk ma' pont hideg van, a fene se akar huzatot :-/)

nem tudom. esőben jöttem haza Maresztől, így nemigen nyitogattam  Wink Cheesy mire hazaértem, kisütött a nap  Cheesy
szerintem hétvégén tesztelem igazán.
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #5024 Dátum: 2009 Szeptember 30, 15:00:59 »

Igen, mindig elottem van, ahogy te is, meg - mikor most nekik is lett - Boka Pistaek is halalra dicsertek.
Szenyor: na, milyen? :-) (mondjuk ma' pont hideg van, a fene se akar huzatot :-/)
viszont múlt hétvégén amikor voltunk..... ahol voltunk..... Wink Smiley Cheesy
akkor is simán használtuk .... Cool

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #5023 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:55:36 »

isteni tőle a klima  Wink Smiley

Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #5022 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:53:39 »

a legjobb extra ami bogiba rakható...szerintem
szép is ,jó is Cool
gratula......isteni tőle a klima  Wink Smiley

Sompi
« Hozzászólás #5021 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:47:59 »

mit kell nézni?
a vízfoltokat a tetején? :-PP

off
baró :-))

nyitható oldalablak te sügér.....
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5020 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:43:31 »

mit kell nézni?
a vízfoltokat a tetején? :-PP

off
baró :-))

flex 'em all!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #5019 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:40:44 »

Fujj, oshmány!  Grin
Occsoer' atveszem! Grin

« Hozzászólás #5018 Dátum: 2009 Szeptember 30, 14:34:42 »

Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #5017 Dátum: 2009 Szeptember 29, 23:19:23 »

Grin
Késő van...
nem kitsit

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #5016 Dátum: 2009 Szeptember 29, 23:18:44 »

szerintem nem
 a kipárolgás négyzetméterének köbe megmondja a frankót
ha csak 20 a 40, el se kezd, mert az egyenesírányú visszafordító nem lesz szinkronban és vége az egésznek
Grin
Késő van...

Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #5015 Dátum: 2009 Szeptember 29, 23:17:58 »

szerintem nem
 a kipárolgás négyzetméterének köbe megmondja a frankót
ha csak 20 a 40, el se kezd, mert az egyenesírányú visszafordító nem lesz szinkronban és vége az egésznek

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #5014 Dátum: 2009 Szeptember 29, 22:58:01 »

A baj ott az lesz, hogy felgázosodik (felforr) a víz és drasztikusan lecsökken a hőátadás a felületen.
Még a folyékony nitrogénnel is voltak hasonló gondok anno a japók mikor az 1.4 p4-et hózták 3 ghz fölé.
Ez a hőátadó felület nagyságán is múlik, hogy ne legyen "helyi forrás".
Ha 1 cm2 a felület, rakhatunk rá 6 köbméter vizet is...szart se ér
« Utoljára szerkesztve: 2009 Szeptember 29, 22:59:53 írta Zoli »

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #5013 Dátum: 2009 Szeptember 29, 20:25:34 »

egyszer kipróbálnám hány liter vízzel lehet hűvösen tartani keringetés nélkül  Cool
A baj ott az lesz, hogy felgázosodik (felforr) a víz és drasztikusan lecsökken a hőátadás a felületen.
Még a folyékony nitrogénnel is voltak hasonló gondok anno a japók mikor az 1.4 p4-et hózták 3 ghz fölé.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5012 Dátum: 2009 Szeptember 29, 20:23:50 »

Vágomén.
egyszer kipróbálnám hány liter vízzel lehet hűvösen tartani keringetés nélkül  Cool

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #5011 Dátum: 2009 Szeptember 29, 20:22:14 »

én is hallottam ilyen főzőlapokról, de azért a cerka max 65W-ot vesz fel, ebből nem tud annyi hővé alakulni, mint a 130W-ból. nem véletlen ilyen procikkal tesztelik a hűtőket  Grin
Vágomén.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5010 Dátum: 2009 Szeptember 29, 20:16:48 »

nem a fogyasztásról van szó, hanem a hőleadásról. Persze csak vicc volt.
én is hallottam ilyen főzőlapokról, de azért a cerka max 65W-ot vesz fel, ebből nem tud annyi hővé alakulni, mint a 130W-ból. nem véletlen ilyen procikkal tesztelik a hűtőket  Grin

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #5009 Dátum: 2009 Szeptember 29, 19:50:24 »

775-ös extreme kategóriában volt a D jelzésű dualcore, na az 130W körül evett alapon. annál nagyobb fogyasztású pc prociról nem tudok  Grin
nem a fogyasztásról van szó, hanem a hőleadásról. Persze csak vicc volt.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5008 Dátum: 2009 Szeptember 29, 19:48:56 »

vagy egy húzott d celeron proci, serpenyő "hűtővel".
775-ös extreme kategóriában volt a D jelzésű dualcore, na az 130W körül evett alapon. annál nagyobb fogyasztású pc prociról nem tudok  Grin

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #5007 Dátum: 2009 Szeptember 29, 16:35:47 »

alternatív megoldásként jó egy vasaló is  Grin
vagy egy húzott d celeron proci, serpenyő "hűtővel".

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5006 Dátum: 2009 Szeptember 29, 14:59:26 »

a direktor úr elkérte a miénket, mert az övék szigetbecsén van.
alternatív megoldásként jó egy vasaló is  Grin

« Hozzászólás #5005 Dátum: 2009 Szeptember 29, 14:57:14 »

Huh

a direktor úr elkérte a miénket, mert az övék szigetbecsén van.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5004 Dátum: 2009 Szeptember 29, 14:55:08 »

ennek örülök!! a grillsütőt ne hagyjuk otthon...
Huh

« Hozzászólás #5003 Dátum: 2009 Szeptember 29, 14:51:04 »

apu, kivételesen emberi időben végeztem, megyek este játszani

ennek örülök!! a grillsütőt ne hagyjuk otthon...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5002 Dátum: 2009 Szeptember 29, 14:46:28 »

apu, kivételesen emberi időben végeztem, megyek este játszani

« Hozzászólás #5001 Dátum: 2009 Szeptember 29, 10:55:05 »

psssszt!!    hálószobatitkokról egy szót se!! 
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5000 Dátum: 2009 Szeptember 29, 10:40:06 »

keversz valakivel: az óriástükörrel nem a mi garazsunkban találkoztál  Wink Grin
nebassz! holló bejáratos a hálószobátokba?

flex 'em all!
Oldalak: 1 ... 169 170 171 172 173 [174] 175 176 177 178 179 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: